Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο παγωμένο και αφιλόξενο... Παρίσι!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013



Νομίζουμε ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ξαναδημοσιεύσουμε μια παλιότερη ανάρτηση...

Μίλησαν όλοι και μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου για τους "ένστολους", τους "μάχιμους" κλπ αναφερόμενος στην "κλιμάκωση" βάσει της οποίας θα περικοπούν κι άλλο τα φιλοδωρήματα που κατ'ευφημισμόν χαρακτηριζονται ως "αποδοχές". Και τι είπε;

«Δεν υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι ένστολοι. Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι ένστολοι, όποιος φέρει όπλο είναι μάχιμος. Βέβαια, ναι μεν είναι όλοι μάχιμοι, αλλά υπάρχουν και μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης, υπάρχει μία κλιμάκωση. Αλλά όλοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι» σημείωσε μιλώντας στον Flash.

Μάλιστα! "Μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης"! Μην του βάζετε δύσκολα του ανθρώπου. Ξέρετε που υπηρέτησε την θητεία του; Στο Πεντάγωνο; Έ, όχι δά! Εκεί υπηρετούν οι απλοί "τσάτσοι". Τα σούπερ "βύσματα" κάνουν την θητεία τους στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό. Όπως εν προκειμένω ο Σίμος. Που κουράστηκε κάθε μέρα να τρώει ζεστά κρουασάν (αν είναι πολύ ζεστά κάνουν κακό στο στομάχι) και να πίνει γαλλικό καφέ, εκεί στο γεμάτο από υγρασία και πειρασμούς, Παρίσι.

Ξέρεις τι είναι να υπηρετείς την θητεία σου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι; Κατ'αρχήν κάθε μέρα πρέπει να φτιάχνεις πρόγραμμα για το που θα πας το βράδυ. Μετά, πρέπει να ξοδεύεις πολλά λεφτά. Γιατί το Παρίσι είναι πανάκριβο.

Έπειτα κάνεις πορείες με πανάκριβα σκαρπίνια, που "βλέπεις τον Χριστό φαντάρο": Πάνω-κάτω στη λεωφόρο των Ηλυσίων (Avenue des Champs-Élysées) και τον πύργο του Άϊφελ, μέσα στην παγωνιά της παρισινής νύχτας και μετά να περιμένεις στην ουρά στο Buddha Bar για να σου επιτρέψει ο μαύρος πορτιέρης να εισέλθεις στο "ναό". Αφήστε, χάλια μαύρα.

Γι αυτό σας λέμε: Έχει ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος από το στρατιωτικό του. Μην του ξαναφέρνετε άσχημες μνήμες στο μυαλό με "ένστολους" και "μάχιμους" και άλλα τέτοια "άγρια" πράγματα... 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Είχε στύση για οχτώ μήνες και έκανε μήνυση στο γιατρό του

Μία από τις πιο περίεργες υποθέσεις έφτασαν στα βρετανικά δικαστήρια αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για υπόθεση 44χρονου ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον χειρούργου που του προκάλεσε στύση διάρκειας οχτώ μηνών!

Ο Ντάνιελ Μέτζγκαρ είχε υποβληθεί στην επέμβαση το 2009 προκειμένου να τοποθετηθεί εμφύτευμα στο συγκεκριμένη σημείο, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Σύμφωνα με το δικηγόρου του ασθενούς εξαιτίας της... επίμονης στύσης επηρεάστηκε σοβαρά η καθημερινότητά του, καθώς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Παράλληλα ο Μέτζγκαρ κατέθεσε ότι απέφευγε κάθε κοινωνική εκδήλωση

Ο γιατρός από την πλευρά του ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει στις συγκεκριμένες επεμβάσεις, χωρίς να φέρει ευθύνη ο γιατρός. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο ασθενής ανέφερε πως είχε το συγκεκριμένο πρόβλημα έπειτα από την πάροδο τεσσάρων μηνών. Το εμφύτευμα του αφαιρέθηκε τελικά το 2010.

http://www.iefimerida.gr/

Ποια διασημότητα βγήκε από τη θάλασσα σαν την Πάμελα Άντερσον;


Δείτε τις απερίγραπτες οικογενειακές φωτογραφίες!
Τύφλα να 'χει η Πάμελα Άντερσον! 

Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ αν έβλεπε την Mama June να βγαίνει από τη θάλασσα θα έσπευδε να τη σώσει από βέβαιο πνιγμό!

Η τηλεοπτική τρέλα της Αμερικής, η Honey Boo Boo πήγε για το πρώτο της μπάνιο στον Ατλαντικό Ωκεανό και βέβαια, δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν υπέροχες αναμνηστικές, οικογενειακές φωτογραφίες...





http://www.zappit.gr/

Σε ποιά πασίγνωστη δημοσιογράφο έγραψαν "είσαι ο Μητσοτάκης της tv"; Tι απάντησε!


Μέσα στο κλίμα της στεναχώριας και της θλίψης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπήρχε και κόσμος που είχε όρεξη για χιούμορ και ήθελε να αστειευτεί με κάποια...παράπλευρα γεγονότα που συνδέονται με την είδηση. 

Μία "ακόλουθος" της Ράνιας Θρασκιά, φαίνεται πως βρήκε τον πραγματικό λόγο που έκλεισε η ΕΡΤ και της τον κατενόμασε χθες με ένα χιομοριστικό tweet...

"Μα και συ χρυσό μου Μητσοτάκης της tv έχεις γίνει. Πας στο ΑΛΤΕΡ κλείνει, πας στην ΕΡΤ κλείνει...Κοίταξέ το σε παρακαλώ!

Η Ράνια Θρασκιά δεν φαίνεται να ενστερνίζεται αυτήν την άποψη και δεν δίστασε να απαντήσει αμέσως και να διαψεύσει αυτό το σχόλιο...

"Δεν νομίζω ότι ισχύει μια και δεν πρόλαβα να ξεκινήσω στην ΕΡΤ και όταν ήμουν στο Άλτερ ήταν η εποχή της μεγαλύτερης ακμής του..."

Τα σχόλια δικά σας!


http://www.zappit.gr/

Η ποpνεία στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο - Τρόπος λειτουργίας & τιμές


Ο Φιλήμων ιστορεί πως ο Σόλων ίδρυσε πρώτος τα ποpνεία στην Αθήνα, για να ανακουφίσει τους νέους που έφταναν στην ακμή, ο δε Νίκανδρος ο Κολοφώνιος γράφει πως ο Σόλων ίδρυσε και τον ναό της Πανδήμου Αφροδίτης στην Αθήνα, της προστάτριας του αγοραίου έpωτα, από τα κέρδη των ποpνών που είχε εγκαταστήσει στα οικήματα.

Από ένα απόσπασμα του Ξενάρχου που διέσωσε ο Αθήναιος πληροφορούμαστε τον τρόπο λειτουργίας τους.

Αφού ο Ξέναρχος κατηγορήσει την νεολαία της εποχής του που τρώει τα λεφτά και τον καιρό της με μεγαλόμισθες εταίρες ή με ελεύθερες παντρεμένες γυναίκες διατρέχοντας τον έσχατο κίνδυνο να συλληφθεί, λέει πως θα μπορούσε να διαλέξει άλλον ευκολότερο και ασφαλέστερο δρόμο, την επίσκεψη στα ποpνεία, όπου όπως μας αναφέρει, μπορεί κανείς να διαλέξει ελεύθερα όποια του αρέσει.

Στέκονταν σε παράταξη μέσα στους οίκους-«επί κέρως τεταγμέναι», όπως λέει χαρακτηριστικά, ημίγuμνες ή φορώντας διαφανείς χιτώνες, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα πάντα και να διεγείρονται οι πελάτες.

20 ανδρικοί κανόνες που μια γυναίκα οφείλει να μάθει!

Ας ξεκινήσουμε να απαριθμούμε κανόνες λοιπόν με την ματιά του άνδρα και τις λεπτομέρειες που ο δικός του εγκέφαλος σκέφτεται φυσικά...

1.Το κάθισμα της λεκάνης έχει γίνει μεσανατολικό ζήτημα! Είσαι μεγάλο κορίτσι, κατέβασέ το εσύ! Τόσο δύσκολο είναι πια;

2.Η Κυριακή είναι αφιερωμένη σε μία θεά… Την «στρογγυλή»! Οι άνδρες βλέπουν μπάλα κι αυτό δεν αλλάζει. (όχι πωςσυμβαίνει μόνο τις Κυριακές αλλά λέμε)!

3.Τα ψώνια δεν είναι ανδρικό σπορ! Πότε επιτέλους θα το πάρετε χαμπάρι κυρίες μου;

4.Τα κλάματα δεν περνάνε. Είναι η χείριστη μορφή εκβιασμού και δεν αντέχεται!

5.Ένας άνδρας θέλει ΠΑΝΤΑ να ξέρει τι θέλει μια γυναίκα! Δεν γουστάρει τους υπαινιγμούς, δεν επιθυμεί μισόλογα αλλά ξεκάθαρες απαντήσεις σε αυτά που ρωτάει για να ξέρει τι του γίνεται! Πες τι θέλεις σου λέει!

6.Απολύτως αποδεκτές απαντήσεις σε κάθε ερώτηση… το «ναι» και το «όχι»!

7.Ο άνδρας θέλει να δίνει λύσεις σε ένα πρόβλημα, όχι να πουλάει… κατανόηση! Αυτά του χαλάνε τη μόστρα.

8.Όχου πια με αυτόν τον πονοκέφαλο που διαρκεί μήνες ολόκληρους! Όλοι έχουμε κεφάλι δηλαδή! Καλά θα κάνετε να επισκεφτείτε γιατρό.

9.Οτιδήποτε βγήκε από ανδρικά χείλη 6 μήνες, δεν γίνεται αποδεκτό σαν επιχείρημα σήμερα. Έχει παραγραφεί ας πούμε.

10.Κλασικό! Οι γυναίκες οφείλουν να είναι ένα κινούμενο μοντέλο 24 ώρες το 24ωρο! Άγγελοι της «Victoria Secret» το λιγότερο!

11.Πιθανόν να είστε χοντρές αν αυτό είναι ου νομίζετε. Τι ρωτάτε συνέχεια…

12.Αν κάτι που είπαμε έχει δύο νοήματα, οι άνδρες χίλια τις εκατό εννοούσαν το άλλο κι όχι αυτό που μας στενοχώρησε η μας χτύπησε τον θυμό κόκκινο!

13.Αν ως γυναίκες μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνες μας, γιατί ζητάμε βοήθεια; Ας το κάνουμε μόνες μας. Ε, μην ενοχλούμε κιόλας.

14.Ανοίξτε το στόμα για να πείτε κάτι, τη διάρκεια των διαφημίσεων! Εσάς θα ακούνε;;;

15.Ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν ζήτησε οδηγίες. Ε, ούτε κι εκείνοι θέλουν υποδείξεις!

16.Όλοι οι άνδρες βλέπουν 16 χρώματα, όπως οι default ρυθμίσεις στα Windows. Το ροδάκινο και το κολοκύθι δεν είναι χρώματα αλλά δεν έχουν ιδέα τι είναι το… «βεραμάν»!

17.Συγγνώμη κιόλας αλλά αν τους τρώνε… ε, θα τα ξύσουν. Συνηθίζεται! Δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς!

18. Όταν ρωτάνε «τι έχεις» και απαντάμε το ξερό «τίποτα» το γνωρίζουν ότι είναι ψέμα αλλά δεν τους συμφέρει και να ασχοληθούν περισσότερο. Φασαρίες τώρα… δεν αξίζει!

19.Πάμε κάπου μαζί με τον σύντροφό μας. Ότι και να βάλουμε, θα τους αρέσει. Έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον!

20.Μας προειδοποιούν να μην ρωτάμε τι σκέφτονται, εκτός αν έχουμε διάθεση να μιλάμε για ανδροκουβέντες. Ποδόσφαιρο, γυναίκες, αυτοκίνητα, video games κτλ. 

Μπορεί να θεραπευτεί η πρόωρη εκσπερμάτιση στους άνδρες;

Γνωρίζεται ποια είναι η συχνότερη σεξουαλική διαταραχή στους άνδρες; Μήπως ξέρετε ποιο θέμα σε συζητήσεις μεταξύ ανδρών, θεωρείται ταμπού και ούτε που το αγγίζουν; Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα βρείτε απαντήσεις για κάθε ερώτηση που εάν είστε άνδρας, ενδεχομένως να μην τολμάτε να ρωτήσετε...

Του Ευάγγελου Γκάνα
χειρουργού ουρολόγου
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι, η συχνότερη σεξουαλική διαταραχή στον άνδρα με ποσοστά που κυμαίνονται από 20-30%. Παρ' όλη την αυξημένη συχνότητά της και δραματική επίδρασή της στην ποιότητα ζωής του άνδρα και του ζευγαριού ελάχιστοι μόνο άνδρες αναζητούν ιατρική βοήθεια για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει ειδική θεραπεία και δεύτερον, αισθάνονται αμήχανα να συζητούν με τον ιατρό τους τέτοια προβλήματα.

Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της πρόωρης εκσπερμάτισης γεγονός που αντανακλά την διαφωνία της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με αποδεκτό χρόνο που φυσιολογικά επέρχεται η εκσπερμάτιση.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής την ορίζει σαν μία ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία, που χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι η εκσπερμάτιση λαμβάνει χώρα πάντα ή σχεδόν πάντα πριν ή εντός δύο λεπτών από την κολπική διείσδυση και συνοδεύεται από αδυναμία καθυστέρησης σε όλες ή σχεδόν όλες τις κολπικές διεισδύσεις αλλά και από αρνητικά συναισθήματα όπως δυσφορία, ενόχληση, αποτυχία ή και ενοχή.

Ο Οδηγός των Ψυχικών Διαταραχών ορίζει την πρόωρη εκσπερμάτιση σαν την εκσπερμάτιση με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό πριν ή αμέσως μετά την κολπική διείσδυση και χωρίς να είναι επιθυμητή από τον άνδρα. Πρέπει όμως να συνυπολογίζονται και παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης όπως πχ η ηλικία, η κατάσταση του σεξουαλικού συντρόφου (ηλικία, πρόσφατη σχέση κτλ) και η συχνότητα των πρόσφατων σεξουαλικών επαφών.

ΑΙΤΙΑ
Αν και αρκετά συχνή τα ακριβή αίτια που την προκαλούν δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά. Έχουν ενοχοποιηθεί βιολογικοί αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες, όπως υπερευαισθησία της βαλάνου του πέους, φλεγμονές του προστάτη, παθήσεις του θυρεοειδή, γενετική προδιάθεση, παχυσαρκία αλλά και το άγχος και οι τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο ψυχισμός του άνδρα. Έτσι ορισμένοι άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση διακατέχονται από ανασφάλεια με αποτέλεσμα να προτιμούν να κρύβονται, να ενοχοποιούν τους εαυτούς τους και έτσι τελικά να κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε αποστροφή από τη σεξουαλική πράξη.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση παρουσιάζεται είτε με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής του άνδρα, δηλαδή από την πρώτη σεξουαλική εμπειρία είτε ως δευτεροπαθής, όταν εμφανιστεί αργότερα στην πορεία μετά από κάποιο χρόνο "φυσιολογικής" σεξουαλικής συμπεριφοράς. Η διάγνωση βασίζεται στο ιστορικό (ιατρικό και σεξουαλικό), στη φυσική εξέταση αλλά και στο ψυχολογικό τύπο του άνδρα, τα οποία και εκτιμώνται με τη χρήση ειδικών ερωτηματολογίων.

Ο χρόνος δεν είναι πάντα ο κυρίαρχος παράγοντας. Για παράδειγμα, εάν και οι δύο ερωτικοί σύντροφοι φτάνουν στον οργασμό σε 2 – 3 λεπτά και δεν αντιμετωπίζουν κανένα ψυχολογικό στρες από αυτήν την κατάσταση τότε δεν υπάρχει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης(!)

Η πρόωρη εκσπερμάτιση δεν επιδρά αρνητικά μόνο στον άνδρα αλλά και στη σύντροφο, αφού αυτή όχι μόνο δεν ικανοποιείται ερωτικά αλλά πολλές φορές θεωρεί ότι ο σύντροφός της τη θέλει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες. Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν ήδη υπάρχοντα προβλήματα και να οδηγήσουν τον άνδρα ακόμα και σε μερική ή πλήρη στυτική δυσλειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να αποτελεί το πρώτο σύμπτωμα στυτικής δυσλειτουργίας ή και η στυτική δυσλειτουργία να συνοδεύεται από πρώιμη εκσπερμάτιση, γεγονότα που διευρύνουν το φαύλο κύκλο με συνέπεια διογκώνουν το πρόβλημα. Μετά την συζήτηση του προβλήματος και με τους δύο συντρόφους και την διερεύνηση, αν συνυπάρχουν οργανικά ή μη αίτια, επιλέγεται η κατάλληλη θεραπεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η θεραπεία της νόσου αρχίζει με οδηγίες για πρόγραμμα σεξουαλικών ασκήσεων και παιχνιδιών, στοχεύοντας, όσο αυτό είναι εφικτό, στον εγκεφαλικό έλεγχο του άνδρα που μαθαίνει να κρατάει την εκσπερμάτιση όσο χρόνο το επιθυμεί ο ίδιος αλλά και η σύντροφός του. Συνήθως με αυτή την τακτική επιτυγχάνεται αποτέλεσμα το οποίο δυστυχώς είναι παροδικό. Επόμενη θεραπευτική επιλογή αποτελούν οι αλοιφές με τοπικό αναισθητικό (πχ λιδοκαΐνη). Η χρήση τους γίνεται με τοποθέτηση μικρής ποσότητας κρέμας στη βάλανο 20-30 λεπτά πριν από τη σεξουαλική επαφή. Έτσι προκαλείται μείωση της αισθητικότητας στη βάλανο, όπου υπάρχουν νευρικές απολήξεις και συνεπώς καθυστέρηση της εκσπερμάτισης. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν κάποια βελτίωση του προβλήματος και επιλέγουν αρχικά αυτή την τακτική.

Συνήθως το αποτέλεσμα όμως των προηγούμενων θεραπειών δεν είναι ικανοποιητικό. Τότε συνιστάται η χρήση ειδικών φαρμάκων, των λεγόμενων εκλεκτικών αναστολέων των υποδοχέων της σεροτονίνης (Selective serotonin receptor inhibitors, SSRIs) γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι η σεροτονίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο κατά την εκσπερμάτιση. Τα φάρμακα αυτά δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και σκοπό έχουν να αναστείλουν τη λειτουργία εκείνων των εγκεφαλικών κέντρων που είναι υπεύθυνα για την έναρξη της διαδικασίας της εκσπερμάτισης. Η δράση τους αρχίζει λίγες μέρες μετά την έναρξη της θεραπείας και είναι πιο εμφανής μία με δύο εβδομάδες μετά. Το πρόβλημα αυτής της τακτικής είναι ότι από τη μια μεριά τα φάρμακα (τύπου αντικαταθλιπτικών), τα οποία θα πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά, δεν είναι άμοιρα επιπλοκών και από την άλλη ότι μόλις διακοπεί η αγωγή ο ασθενής επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η θεραπεία θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη και ενθάρρυνση του ασθενούς αφού χωρίς αυτή είναι βέβαιη η αποτυχία. Αν και η πρόωρη εκσπερμάτιση προσβάλει μόνο τον άνδρα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής και της συντρόφου και μόνο το ζευγάρι μαζί αλλά και με τη βοήθεια του ειδικού Ουρολόγου-Ανδρολόγου αλλά και του Ψυχολόγου θα κατορθώσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το πρόβλημα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΓΚΑΝΑΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
Υπ.ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Δ.Π.Θ.  

Εικόνες φρίκης στο κέντρο της Βέροιας – Προσοχή σκληρές εικόνες!


Ένα είναι σίγουρο, ότι το έγκλημα που γίνεται τις 2 τελευταίες μέρες στο κέντρο της Βέροιας με πάνω από ...20 σκυλιά δηλητηριασμένα είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου.

Τις τελευταίες μέρες εξολοθρέφτηκαν και τα υπόλοιπα του πάρκου της Ελιάς, βρέθηκαν κομμάτια από μπιφτέκια δηλητηριασμένα, εικόνες φρίκης, εγκλήματα βουβά, οι ένοχοι
γνωστοί – άγνωστοι.

Δεν ξέρουμε εάν έχει σχέση με κάποιες “μυστικές” υπηρεσίες του Δήμου ή εάν κάποιοι θέλησαν να “καθαρίσουν” την πόλη επειδή θα ερχόταν κάποιος υψηλός επίσημος, ξέρουμε πάντως ότι ποτέ δεν βρίσκονται οι ένοχοι, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, τέτοια εγκλήματα δεν απασχολούν τις τοπικές Αρχές, έχουν με σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν.

Ντροπή και αίσχος, αυτά είναι εγκλήματα κατά του πολιτισμού μας, όσος έχει απομείνει σε αυτή την χώρα της άλλοτε εικονικής ευημερίας και νυν αποχαυνωμένης στους καναπέδες της.

Στην Τουρκία με αφορμή 2 δένδρα ξεσηκώθηκε ένας λαός, στην Ελλάδα που όλα έχουν χαθεί δεν αντιδράει κανείς σε τίποτα.






Πέντε μύθοι καταρρίπτονται


Υπάρχουν κάποια πράγματα που οι περισσότεροι τα θεωρούν δεδομένα. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση.
Μύθος: Ο Αϊνστάιν δεν ήταν καλός μαθητής
Αλήθεια: Στην πραγματικότητα ήταν πολύ καλός μαθητής, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!
Μύθος: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν κοντός
Αλήθεια: Είχε ύψος περίπου 1,70 που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του στην Γαλλία.
Μύθος: Οι Βίκιγκς είχαν κράνη με κέρατα
Αλήθεια:Οι Βίκιγκς ενταφιαζόταν μαζί με τα κράνη του και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν σαν κούπες. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.
Μύθος: Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα
Αλήθεια: Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.
Μύθος: Ο Δαρβίνος υποστήριξε ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο
Αλήθεια: Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες;


Διεθνής ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι ανακάλυψε ένα στοιχείο που αιτιολογεί γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, σύμφωνα με δημοσίευσή της στο επιστημονικό έντυπο Current Biology. Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στη Μ.Βρετανία μελέτησε δροσόφιλες (μύγες) επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στο μιτοχονδριακό DNA, την ενεργειακή πηγή των κυττάρων.

Τα μιτοχόνδρια κληροδοτούνται στους απογόνους μόνο από τη μητέρα, ποτέ από τον πατέρα, άρα δεν υπάρχει τρόπος απομάκρυνσης των μεταλλάξεων που καταστρέφουν τις προοπτικές των αρρένων απογόνων. Η διεθνής επιστημονική ομάδα ανέλυσε τα μιτοχόνδρια 13 διαφορετικών ομάδων αρσενικών και θηλυκών δροσόφιλων. Τα μιτοχόνδρια, που ενυπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ζωικά κύτταρα, μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια για το σώμα.

Όπως εξηγεί ο δρ Ντέμιαν Ντόουλινγκ από το Πανεπιστήμιο Monash, η παρατήρηση των εντόμων είχε ως αποτέλεσμα τoν εντοπισμό αναρίθμητων μεταλλάξεων εντός του μιτοχονδριακού DNA που επηρέαζαν το προσδόκιμο ζωής των αρσενικών εντόμων και την ταχύτητα γήρανσής τους. «Είναι ενδιαφέρον ότι οι μεταλλάξεις αυτές δεν έχουν καμιά επίπτωση στα πρότυπα γήρανσης των θηλυκών εντόμων. Όλα τα ζώα έχουν μιτοχόνδρια και η τάση των θηλυκών να ζουν περισσότερο από τα αρσενικά είναι κοινή μεταξύ πολλών διαφορετικών ζωικών ειδών. Επομένως, τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι οι μιτοχονδριακές μεταλλάξεις που ανακαλύψαμε προκαλούν γενικά ταχύτερη γήρανση των αρσενικών σε όλο το ζωικό βασίλειο», σημειώνει ο ερευνητής.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εξελικτικός λόγος για να εντοπιστούν τα γενετικά ελαττώματα που επηρεάζουν τα αρσενικά, επειδή τα μιτοχόνδρια μεταβιβάζονται από τα θηλυκά. «Αν συμβεί μια μιτοχονδριακή μετάλλαξη που επηρεάζει τον πατέρα, όχι όμως και τη μητέρα, τελικά η μετάλλαξη αυτή θα περάσει απαρατήρητη κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής επικράτησης των ειδών. Πολλές τέτοιες μεταλλάξεις έχουν συσσωρευτεί στη διάρκεια των ετών και κάνουν κακό μόνο στα αρσενικά ζώα, αφήνοντας τα θηλυκά ανεπηρέαστα», εξηγεί ο δρ Ντόουλινγκ.

Ο δρ Τομ Κιρκγουντ από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ, ειδικός σε θέματα γήρανσης χαρακτηρίζει τη μελέτη «ενδιαφέρουσα» και τονίζει ότι αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για τα μιτοχόνδρια και τις διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών δροσόφιλων. «Γνωρίζουμε ότι τα μιτοχόνδρια είναι σημαντικά για τη διαδικασία της γήρανσης σε αρκετά ζωικά είδη. Αλλά δεν πιστεύω ότι η παρατήρηση αυτή εξηγεί γιατί οι γυναίκες ζουν πέντε με έξι χρόνια περισσότερο από τους άνδρες. Θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε και άλλους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής και συμπεριφορικές παραμέτρους. Αλλά η μεγαλύτερη διαφορά στη βιολογία είναι οι διαφορετικές ορμόνες μεταξύ των δύο φύλων»,τονίζει.

Instagram: Τι κάνει πια αυτό το πράγμα;


Τις βλέπεις, πλέον, παντού: τετράγωνες φωτογραφίες, σε αποχρώσεις sepia ή άλλης παλιακής χρωματικής παλέτας, με στρογγυλεμένες, φαγωμένες, σκισμένες γωνίες. Στολίζουν τα προφίλ των φίλων σου στο Facebook, τα εξώφυλλα των αγαπημένων σου free press, τα sites των μπαρ που συχνάζεις. Και το παράδοξο είναι ότι σου φαίνονται όλες καλές. Έγιναν ξαφνικά όλοι φωτογράφοι, ή εφευρέθηκε επιτέλους το πρόγραμμα που φτιάχνει καλές φωτογραφίες; Όχι, αυτό υπάρχει καιρό, λέγεται PhotoShop, και χρειάζεται ώρες μελέτης για να καταφέρεις να καταλάβεις πώς κάνει τι.

  Για την ακρίβεια, αν τις προσέξεις, οι φωτογραφίες δεν είναι ακριβώς «καλές»: Πολλές είναι σκοτεινές, θολές, εστιασμένες σε λάθος σημείο, με κακό κάδρο ή και όλα αυτά μαζί. Πρέπει, όμως, να τις προσέξεις για να το παρατηρήσεις, κι αυτό θα συμβεί αρκετή ώρα αφού έχεις πατήσει το “like”. Αυτό που σε έκανε να το πατήσεις, είναι το φίλτρο (λέξη μαγική στον κόσμο του Instagram, συνηθίστε την γιατί από εδώ και πέρα θα την ακούτε συχνά) το οποίο την έκανε να μοιάζει με τις παλιές φωτογραφίες των γονιών σου από τα ‘70s, και που της έδινε μια εσάνς μελαγχολικού ρομαντισμού –περίπου με τον τρόπο που είναι μελαγχολικά ρομαντικό ένα δάσος το φθινόπωρο. 
  «Το μυαλό μας έχει προγραμματιστεί να εκτιμά οτιδήποτε παλιό, να του δίνει αυτομάτως την αξία αυτού που λέμε “κλασικό”. Δεν τις βρίσκεις ωραίες τις φωτογραφίες του Instagram, συλλεκτικές τις βρίσκεις. Απλώς δεν το καταλαβαίνεις» μου έλεγε πρόσφατα φίλος φωτογράφος.    Ό,τι και αν είναι αυτό που έχει ενθουσιάσει τα τριάντα εκατομμύρια των χρηστών του Instagram, σίγουρα δεν άφησε αδιάφορο τον Mark Zuckerberg, ο οποίος πλήρωσε το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για να το αποκτήσει. 
  Τι είναι, λοιπόν, αυτή η εφαρμογή για την οποία μιλά όλος ο κόσμος τελευταία, και πώς θα τη χρησιμοποιήσετε για να ομορφύνετε τις φωτογραφίες σας;  

Τι είναι το Instagram;   Το Instagram είναι μια εφαρμογή την οποία κατεβάζετε δωρεάν (από το App Store ή το Google Play) στο κινητό σας –προς το παρόν υποστηρίζονται iPhone και Android, νέες εκδόσεις για περισσότερα smartphones αναμένονται σύντομα– και η οποία σας επιτρέπει να τραβάτε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε με γνωστούς κι αγνώστους, online, φωτογραφίες. 
  Η επεξεργασία, βέβαια, μακράν απέχει από την περίπλοκη διαδικασία που σας έχει μάθει να σκέφτεστε αμέσως το Photoshop. Αυτό που μπορείτε να κάνετε στις φωτογραφίες σας με το Instagram είναι να «περάσετε» επάνω τους ένα από τα 17 φίλτρα του –καθένα εκ των οποίων έχει διαφορετικό εφέ, όπως θα δούμε αναλυτικά παρακάτω– και, προαιρετικά, να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας για να εστιάσετε, «θολώνοντας» την υπόλοιπη. Πατάτε share, την ανεβάζετε στη γιγάντια database του Instagram, την κάνετε αν θέλετε και post στο Facebook και… τέλος. Απλούστατο; Ναι. Αδιάφορο, όμως, ακούγεται μόνο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε και να εθιστείτε. 


#1 Amaro 
Τι κάνει: Μιμείται το εφέ του αυξημένου exposure (σαν να τραβήξατε την φωτογραφία έχοντας το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής ανοιχτό για περισσότερη ώρα), προσθέτοντας φως στη φωτογραφία. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Όσο πιο σκούρα είναι η φωτογραφία, τόσο εντυπωσιακότερο θα είναι το αποτέλεσμα –το οποίο μοιάζει με αυτό μιας τυπωμένης φωτογραφίας που αφέθηκε για πολλή ώρα στον ήλιο. 

#2 Rise  
Τι κάνει: «Ζεσταίνει» την φωτογραφία, αυξάνοντας ελάχιστα το exposure και προσθέτοντας μια ελαφρώς κιτρινωπή απόχρωση. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε πορτραίτο προσώπου με ατέλειες –καλύπτονται στη στιγμή. 

#3 Hudson 
Τι κάνει: Προσθέτει ψυχρή απόχρωση, τονίζει τις σκιές και αλλάζει τον φωτισμό, κάνοντας τον να δείχνει πιο «παγωμένος». Η φωτογραφία στα αριστερά, για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει τραβηχτεί μια ζεστή, φθινοπωρινή μέρα, ενώ εκείνη στα δεξιά λέει αμέσως «χειμώνας και κρύο». 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα όταν φωτογραφίζετε αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος αντικείμενα. 

#4 X-Pro II 
Τι κάνει: Προσθέτει λεπτό περίγραμμα, αυξάνει το κοντράστ και προσθέτει χρυσαφένια απόχρωση. Είναι το φίλτρο που θα αγαπούσε ο Andy Warhol. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε πορτραίτα, ή για να προσδώσετε pop-art αισθητική, σε οποιαδήποτε φωτογαφία σας. 

#5 Sierra 
Τι κάνει: Αυξάνει το exposure, μειώνει το κοντράστ, προσδίδει μια «συννεφιασμένη» αίσθηση –κάπως σαν να βλέπεις την εικόνα σε όνειρο. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε νεκρά φύση και φωτογραφίες τοπίων. 

#6 Lo-Fi 
Τι κάνει: Αυξάνει το saturation, «ζεσταίνει» τα χρώματα και σκληραίνει τις σκιές. Βασικά, ό,τι θα έκανε το “auto-enhance” σε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε φαγητό –αν επιμένετε να φωτογραφίζετε το φαγητό σας με το Instagram, όπως κάθε hipster που σέβεται τον εαυτό του. 

#7 Earlybird 
Τι κάνει: «Ζεσταίνει» την φωτογραφία, προσθέτει sepia αποχρώσεις κάνοντας την φωτογραφία να δείχνει παλιά. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Στις φωτογραφίες των hipster φίλων σας, με το τσιγάρο στα αγέλαστα χείλη τους. 

#8 Sutro 
Τι κάνει: «Καίει» τις άκρες της φωτογραφίας, τονίζει τις σκιές και προσθέτει ένα σκοτεινό, gothic εφέ. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Αν συναντήσετε βαμπίρ στο δρόμο σας, και θέλετε να τα φωτογραφήσετε. 

#9 Toaster 
Τι κάνει: Θολώνει το κέντρο της φωτογραφίας, προσθέτει ροδακινί αποχρώσεις και έντονες σκιές, φωτίζει την φωτογραφία αρκετά ώστε να μοιάζει καμένη. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε φωτογραφίες όπως αυτή του παραδείγματος, για να τονίσετε ένα πρόσωπο ή αντικείμενο στο κέντρο της φωτογραφίας –προσέξτε πώς το φως συγκεντρώνεται γύρω από το παιδί στο κέντρο. 

#10 Brannan 
Τι κάνει: Αυξάνει τόσο το exposure όσο και το κοντράστ, προσθέτει μεταλλική απόχρωση. Τονίζει τα έντονα χρώματα, απαλύνοντας τα ουδέτερα –το αποτέλεσμα θυμίζει φωτογραφία του 19ου αιώνα. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Οπουδήποτε θέλετε να προσδώσετε δράμα –είτε σε μακρινές λήψεις είτε σε close-ups. 

#11 Inkwell 
Τι κάνει: Απαλείφει εντελώς τα χρώματα, κάνοντας την φωτογραφία ασπρόμαυρη, με μηδενικό saturation. Απλά και ήσυχα. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Οπουδήποτε έχετε ενδιαφέρουσες σκιές και παιχνίδια με το φως. Ταιριάζει τέλεια σε φωτογραφίες που περιλαμβάνουν κεριά, κηροπήγια, πολυελαίους ή άλλες πηγές φωτός. 

#12 Walden 
Τι κάνει: Αυξάνει το exposure, προσθέτει κιτρινωπή απόχρωση, γλυκαίνει τον φωτισμό της φωτογραφίας. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε φωτογραφίες με «σκληρό» φωτισμό, σε εξωτερικές λήψεις και σε πορτραίτα παιδιών. 

#13 Hefe 
Τι κάνει: Αυξάνει το contrast και το saturation, προσθέτει πλαίσιο στη φωτογραφία. Μοιάζει αρκετά με το Lo-Fi, αλλά με ελαφρώς μειωμένο saturation. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Για να τονίσετε ζωηρά χρώματα. 

#14 Valencia 
Τι κάνει: Αυξάνει το exposure, «ζεσταίνει» τα χρώματα, ξεθωριάζοντάς τα ελαφρώς. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε οποιαδήποτε φωτογραφία θέλετε να κάνετε να μοιάζει παλιά. Ταιριάζει τέλεια σε πολυκαιρισμένα κτίρια, όπως αυτό της φωτογραφίας. 

#15 Nashville 
Τι κάνει: Αυξάνει το exposure, μειώνει το κοντράστ, «ζεσταίνει» τα χρώματα. Δίνει την εντύπωση που θα έδινε και ένα ζευγάρι ροζ γυαλιά. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε να μοιάζει (ή είναι από μόνο του) ρομαντικό. 

#16 1977 
Τι κάνει: Αυξάνει το exposure, προσθέτει κοκκινωπές αποχρώσεις. Κάνει τις φωτογραφίες σας ίδιες με εκείνες των γονιών σας από τα ’70s. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Σε φωτογραφίες με λεπτομέρεια, και τρισδιάστατες σκηνές –γιατί μερικές φορές μπορεί να κάνει την πόζα σας να μοιάζει επίπεδη. 

#17 Kelvin 
Τι κάνει: Αυξάνει το saturation, «ζεσταίνει» τα χρώματα, προσδίδοντας το εφέ που έχουν οι φωτογραφίες που τραβάτε κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. 
Πού να το χρησιμοποιήσετε: Είναι ένα από τα πιο περίεργα, και πιο δύσκολα να ταιριάξουν στις φωτογραφίες σας, φίλτρα του Instagram. Δοκιμάστε το σε φωτογραφίες που έχουν από μόνες τους αρκετό φως. 


Προσπαθώ να κόψω το τσιγάρο αλλά τίποτα...


Η επίσημη ΠΡΩΤΗ της ΕΡΤ το 1966!!! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Στις 23 Φεβρουαρίου του 1966 έκανε την επίσημη πρώτη της η ελληνική δημόσια τηλεόραση, που τότε ονομαζόταν ΕΙΡ (Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας)!
Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, ήταν το εξής:
18.30: Διεθνή επίκαιρα
18.45: Για σας κυρία μου
19.00: Αυστραλία (ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ)
19.25: Ο Άγγλος γλύπτης Χένρυ Μουρ
19.55: Παίζει η ορχήστρα Ανρύ Λεκά
20.15: «Ο κλέφτης», βραζιλιάνικη ταινία μικρού μήκους
20.30: τέλος του προγράμματος


Τους τηλεθεατές, όσους δηλαδή είχαν τηλεόραση την εποχή εκείνη, καλωσόρισε στο νέο μέσο η εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου.

star.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger