Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι Ταϊλανδέζοι βρήκαν τον πιο ηλίθιο τρόπο για να αποτρέψουν τους φοιτητές από το να αντιγράφουν στις εξετάσεις [εικόνες]

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013


Στο επίκεντρο της εγχώριας και διεθνούς κατακραυγής βρέθηκαν προσφάτως οι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Kasetsart της Ταϊλάνδης για τον πρωτότυπο τρόπο που «σκαρφίστηκαν» προκειμένου να καταπολεμήσουν το φαινόμενο της αντιγραφής από τις φοιτητές κατά τις εξετάσεις.

Η λύση; Μα ποια άλλη; Οι παρωπίδες. Καθήμενοι στα θρανία, οι φοιτητές φέρουν στην κεφαλή ειδικό καπελάκι το οποίο λειτουργεί κατά τον τρόπο των παρωπίδων.
Παρακολουθείστε τις αστείες φωτογραφίες:



Φίλαθλος της Κορίνθιανς τους τον… έπαιξε γυμνή! [βίντεο]


Έναν διαφορετικό τρόπο για να τονώσει το... ηθικό της ομάδας από τη Βραζιλία βρήκε μια φίλαθλος της Κορίνθιανς, η οποία έπαιξε τον ύμνο της αγαπημένης της ομάδας φορώντας μόνο ένα string.

Η 32χρονη σέξι μουσικός Ρίτα Τίμπες είδε κι απόειδε με τις κακές εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο καιρό και αποφάσισε να τους... ανεβάσει λίγο!
Δείτε το βίντεο:


Ακούστε και τον κανονικό ύμνο...

koolnews.gr

Η απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι (;) - Τι ανακάλυψαν επιστήμονες του Σέφιλντ (ΦΩΤΟ)



Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι; Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο Διάστημα και μάλιστα παρουσιάζουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα. 

Οι φωτογραφίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και πρόκειται για εικόνες που κατέγραψε ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο από οργανισμό που εντοπίστηκε στην στρατόσφαιρα. 

Ο οργανισμός εντοπίστηκε από ένα επιστημονικό αερόστατο σε υψόμετρο 27 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης και αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες συνιστά απόδειξη ότι δεν μπορεί να προέρχονται από τον πλανήτη μας. Πρόκειται για μικρόβια που πιθανότατα προέρχονται από αλλού, υποστήριξαν οι επιστήμονες. 

Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Γουέινραϊτ είχε στείλει στην στρατόσφαιρα της Γης ένα ερευνητικό αερόστατο κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης βροχής μετεωριτών. 

Το αερόστατο ήταν εφοδιασμένο με ειδικά μικροσκόπια που κατέγραφαν εικόνες μεταξύ 22 χλμ και 27 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Οταν προσγειώθηκε οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είχε καταγράψει ασυνήθιστες οντότητες στην στρατόσφαιρα, οι οποίες ήταν πολύ μεγάλες για να έχουν ταξιδέψει εκεί από τη Γη. 

"Οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι αυτά τα σωματίδια απλά θα είχαν παρασυρθεί στην στρατόσφαιρα από τη Γη, ωστόσο είναι γενικά αποδεκτό ότι ένας οργανισμός αυτού του μεγέθους είναι αδύνατο να φτάσει σε υψόμετρα 27 χιλιομέτρων. Η μόνη εξαίρεση είναι μια βίαιη έκρηξη ηφαιστείου, αλλά καμία τέτοια δεν καταγράφηκε κατά την τριετία των ερευνών μας", τόνισε ο καθηγητής Μίλτον Γουέινραϊτ, του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου.

"Καθώς δεν υπάρχει άλλος μηχανισμός που να μπορεί να μεταφέρει τέτοια σωματίδια στην στρατόσφαιρα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτές η οντότητες προέρχονται από το Διάστημα. Το συμπέρασμά μας είναι ότι ζωή συνεχίζει να καταφθάνει στη Γη από το Διάστημα, ότι η ζωή δεν περιορίζεται σε αυτόν τον πλανήτη και κατά πάσα πιθανότητα δεν γεννήθηκε εδώ» πρόσθεσε ενθουσιασμένος ο καθηγητής Γουέινραϊτ, ο οποίος επεσήμανε: «Αν η ζωή συνεχίζει να καταφθάνει από το Διάστημα τότε θα πρέπει να αλλάξουμε τις απόψεις μας για τη βιολογία και την εξέλιξη. Τα βιβλία θα πρέπει να ξαναγραφούν!".

Πηγή: Independent

1.934 χρόνια μετά την έκρηξη του Βεζούβιου - Ας επισκεφθούμε την Πομπηία! (φωτό - βίντεο)


Ο Βεζούβιος είναι ένα βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Στους πρόποδες του βουνού, στις ακτές της Καμπανίας, κοντά στην σημερινή Νάπολη, κτίστηκε από τους Έλληνες τον 5ο αιώνα η Πομπηία.

Η Πομπηία ήταν μία όμορφη και πλούσια αστική πόλη, προς την πλευρά της Τυρρηνικής θάλασσας. Ο πληθυσμός της έφτανε τους 20 με 30 χιλιάδες κατοίκους. Η τοποθεσία της και το κλίμα της ήταν περίφημα, πράγμα που την έκανε το καλύτερο θέρετρο της αρχαίας Ρώμης. Πολλοί πλούσιοι Ρωμαίοι είχαν χτίσει πάνω στους σκεπασμένους με αμπέλια λόφους της, όμορφες εξοχικές επαύλεις, τις οποίες στόλιζαν με διάφορα έργα τέχνης. to-periodiko-mas.blogspot.gr/





Μέχρι την έκρηξη του 79 μ.Χ. θεωρούσαν τον Βεζούβιο ένα απλό βουνό. Ο Στράβωνας λέει ότι ήταν ένα απλό όμορφο βουνό, σκεπασμένο με ωραίους αγρούς, εκτός από την κορυφή του που ήταν επίπεδη, μαύρη και σκεπασμένη εδώ και κει και γι' αυτό είχαν βγάλει το συμπέρασμα πως το βουνό είχε πάρει κάποτε φωτιά και είχε καεί, αλλά η φωτιά έσβησε, επειδή έλειπε το καύσιμο υλικό .

Πριν την έκρηξη ο Βεζούβιος απέφερε πολλά χρήματα στην Πομπηία λόγω του εύφορου εδάφους γύρω του. Όμως, αν και το έδαφός του έμοιαζε με παράδεισο, στην πραγματικότητα ήταν ένας εφιάλτης διότι ήταν ένα ενεργό ηφαίστειο, μόνο που οι κάτοικοι δεν το ήξεραν, αφού βρισκόταν σε "ύπνωση".

Η πρώτη έκρηξη του Βεζούβιου, σύμφωνα με τους ιστορικούς, που κατάστρεψε ολοκληρωτικά και εξαφάνισε μέσα στις λάβες της τρεις μεγάλες πόλεις, την Πομπηία, το Ηράκλειο και τις Σταβίες, έγινε το 79 μ.Χ.


Το 63 μ.Χ., δηλαδή δεκάξι χρόνια πριν τη μοιραία έκρηξη, είχε σημειωθεί ένας τρομερός σεισμός που ισοπέδωσε πολλούς οικισμούς, προειδοποιώντας για την έκρηξη του ηφαιστείου. Η ιστορική έκρηξη σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., αποδεικνύοντας ότι ο Βεζούβιος κάθε άλλο παρά ανενεργός ήταν.

Εκείνο το πρωινό η έκρηξη του ηφαιστείου ήταν τόσο δυνατή, που απελευθερώθηκαν από τον κρατήρα αέρια, ελαφρόπετρα και άλλα θραύσματα, κρύβοντας τον ήλιο περίπου για δύο μέρες.
Στην αρχή της έκρηξης ακούστηκε μια δυνατή βοή και έγινε ένας δυνατός σεισμός. Αμέσως μετά σηκώθηκε ένα φοβερό σύννεφο στάχτης, το οποίο σκέπασε την πόλη σε ύψος ενός μέτρου.



Μόλις αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι την έκρηξη, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Μερικοί πρόλαβαν και έφτασαν στα καράβια, αλλά ο Βεζούβιος είχε ήδη δημιουργήσει παλιρροϊκά κύματα.

Μετά από το σύννεφο της στάχτης άρχισαν να πέφτουν πάνω στην πόλη ηφαιστειακά πετρώματα που την σκέπασαν σε ύψος περισσότερο από τρία μέτρα. Στην συνέχεια, πάνω από αυτά έπεσε νέο στρώμα από στάχτη και πέτρες. Η λάβα, η στάχτη και η φωτιά κατέστρεψαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες.Οι 2.000 κάτοικοι, που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, έπαθαν ασφυξία από τα αέρια, ενώ μέχρι το βράδυ η τραγωδία είχε ολοκληρωθεί με την κατάρρευση των εσωτερικών τοιχωμάτων τού ηφαιστείου, απ’ όπου ξεχύθηκε η ηφαιστειακή λάβα που «καταβρόχθισε» ό,τι υπήρχε στο πέρασμά της. Όσοι δεν είχαν προλάβει να φύγουν, κρύφτηκαν στα σπίτια τους. Όμως κάηκαν όλοι, διότι η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 250 βαθμούς Κελσίου.





Ολόκληρη η πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη, με τις επαύλεις και τα πολύτιμα έργα τέχνης που τις στόλιζαν, την αγορά, τους πολυάριθμους ναούς, το μικρό και το μεγάλο θέατρο, τις αψίδες, τις κρήνες και τα καταστήματα, θάφτηκε για πάντα από 20-30 μέτρα στάχτης, λάβας και ελαφρόπετρας.


Έτσι η Πομπηία ξεχάστηκε από τους ανθρώπους, και τους επόμενους αιώνες κανείς δεν ήξερε για την ύπαρξή της. Το 1592 όμως, τμήμα της αρχαίας πόλης ανακαλύφτηκε τυχαία όταν γίνονταν εργασίες για να κατασκευαστεί το υπόγειο υδραγωγείο της πόλης Τόρε Ανουντσιάτα που βρίσκεται εκεί κοντά.

Η αξία των ερειπίων της Πομπηίας είναι ασύγκριτα μεγάλη, γιατί μας έδωσε μια ιδέα ρωμαϊκής πόλης. Οι ανακαλύψεις αυτές τράβηξαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, Ποιητές, πεζογράφοι, καλλιτέχνες και γενικά ολόκληρος ο κόσμος στράφηκε προς την Πομπηία.
Άλλες μεγάλες εκρήξεις του Βεζούβιου έγιναν το 1794, το 1872 και το 1906, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και θανάτους πολλών ανθρώπων σε άλλες πόλεις.

Τη μορφή και τη διαμόρφωση που έχει σήμερα ο Βεζούβιος την πήρε μετά από την έκρηξη του 79 μ.Χ. Έχει τρεις κορυφές: Την Σόμμα (βόρεια), τον καθαυτό Βεζούβιο (νότια) και το Οτταγιάνο ανάμεσα. Σήμερα, ο καθαυτό Βεζούβιος έχει περιφέρεια βάσης 45 χιλιόμετρα και η διάμετρος του κρατήρα του είναι 570 μέτρα περίπου. Έχει ύψος περίπου 1.800 μέτρα.



Η περιοχή γύρω από τον Βεζούβιο, σήμερα, είναι πυκνοκατοικημένη, διότι το ηφαιστειογενές έδαφος του βουνού είναι εξαιρετικά εύφορο. Οι πλαγιές του βουνού είναι κατάφυτες από κήπους και αγρούς. Το θαυμάσιο κρασί που παράγεται εκεί, το "Λάκριμα Κρίστι" (Δάκρυα του Χριστού), είναι περιζήτητο.

Και δύο χειρόγραφα:



http://www.eirinika.gr/index.asp




Συνέβη στους δρόμους της Αθήνας: Ιταλίδες τουρίστριες κυκλοφόρησαν με αρχαιοελληνικές στολές [εικόνες]

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν την Αθήνα κάποιοι Ιταλοί τουρίστες που έμειναν στο ξενοδοχείο Divani Caravel....

Σε μια ειδική βραδιά που οργανώθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου από την εταιρία Tupperware, Ιταλοί ντυμένοι με αρχαιοελληνικές στολές βγήκαν στο δρόμο βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες προκαλώντας το ενδιαφέρον των περαστικών.








Αποκλειστικό Good News: Παγκόσμια πατέντα για την θεραπεία του καρκίνου από τον Έλληνα ερευνητή Γεώργιο Κόρδα


– Kατοχυρώνεται και θα πουληθεί σε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες κολοσσούς

Από την έρευνα αιχμής στην καινοτομία: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 33 νέα προγράμματα. Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» του ΕΣΕ είναι ο ερευνητής, κ. Γεώργιος Κόρδας με το ευρευνητκό του έργο "Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη" ("Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy"). 


Ο κ. Κόρδας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο "Δημόκριτος" και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία. Επιθυμεί να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρέχει επιχορηγήσεις ύψους 150.000 ευρώ η καθεμία σε 33 εξέχοντες ερευνητές, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του έργου τους και των καινοτομιών που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Οι επιχορηγήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» είναι ανοικτές σε επιστήμονες που ήταν ήδη δικαιούχοι επιχορήγησης από το ΕΣΕ.

Τα έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι από τη νευροβιολογία και τη μηχανική μέχρι την αρχιτεκτονική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Η συνέντευξη της Ειρήνης Νικολοπούλου με τον Δρ. Γεώργιο Κόρδα:

Ε.Ν: Κε Κόρδα τι ακριβώς είναι αυτά τα νανοδοχεία για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού και προστάτη;
Γ.Κ: Στην ουσία παίρνουμε τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα βάζουμε σε ‘’νανοδοχεία’’ που έχουμε αναπτύξει, σε ένα κατάλληλο δηλαδή περιβάλλον, ώστε το αντικαρκινικό φάρμακο να μην ‘’πειράξει’’ τους υγιείς ιστούς αλλά μόνο τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο. Χρησιμοποιούμε φολικό οξύ για τον καρκίνο του μαστού και τις ωοθήκες και leuprolide :Λευπρολίδιο για τον προστάτη.

Ε.Ν: Δηλαδή μόλις το leuprolide και το φολικό οξύ φτάσει στο καρκινογόνο σημείο θα αφήσει ανέγγιχτη την γύρω περιοχή;
Γ.Κ: Ακριβώς και το υπόλοιπο θα αποβληθεί σταδιακά από τον οργανισμό μέσω των ούρων. Τα νανοδοχεία αυτά είναι απολύτως μη τοξικά όχι σαν τις χημειοθεραπείες που καταστρέφουν τα πάντα. Στοχεύουν κατευθείαν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη οξείδωση, θερμότητα και υψηλότερο pH, δηλαδή εκεί που υπάρχουν όγκοι.

Ε.Ν: Από πότε ξεκινήσατε αυτήν την έρευνα;
Γ.Κ: Στην ουσία κα Νικολοπούλου πρόκειται για το δεύτερο βραβείο μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί αυτήν την έρευνα θα λέγαμε ότι είναι ένα βραβείο στο βραβείο. Δείξαμε ότι αναπτύξαμε αυτήν την τεχνολογία εδώ και μερικά χρόνια και τώρα πλέον είμαστε σε θέση να κατοχυρώσουμε την πατέντα μας Διεθνώς. Είμαστε σε επαφή με εταιρία στην Ολλανδία η οποία θα μας ετοιμάσει το business plan για να γίνουν επαφές με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες που θα αγοράσουν στην ουσία τα νανοδοχεία μας και θα βελτιώσουν τα φάρμακα τους για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του προστάτη. Παράλληλα κάνουμε ενέργειες με Διεθνή Δικηγορική Εταιρία για να κατοχυρώσουμε αυτή την πατέντα παγκοσμίως.

Ε.Ν: Είναι μεγάλη η αγορά του φαρμάκου του καρκίνου;
Γ.Κ: Είναι πολύ μεγάλη 700 δις τον χρόνο, με περίπου αύξηση 10% ετησίως.

Ε.Ν: Κε καθηγητά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, μήπως κάθε θεραπεία πρέπει να είναι πιο εξατομικευμένη;
Γ.Κ: Απολύτως ο άνθρωπος δεν μπορεί να δέχεται θεραπείες τυφλοσούρτι. Η Ιατρική οδηγείται σε απολύτως προσωπικές και εξατομικευμένες διαγνώσεις και θεραπείες έχουμε διαφορετικό DNA όλοι, έχουμε διαφορετική φύση.

Ε.Ν: Πρόσφατα γίνατε μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερευνών, το European Research Council;
Γ.Κ: Πράγματι ο ίδιος ο πρόεδρος της απονομής των βραβείων Νόμπελ Ιατρικής, o Carl Heldin με κάλεσε με προσωπική του επιστολή να συμμετάσχω στο E.R.C. Ε, δεν τα παίρνει κάθε μέρα κανείς τέτοια γράμματα. Ομολογώ πως συγκινήθηκα.

Ε.Ν: Κε καθηγητά πλησιάσατε την κορυφή στον τομέα σας. Σαν άνθρωπος και σαν ερευνητής ποιο είναι το όνειρο σας;
Γ.Κ: Θέλω να βοηθήσουμε να επιμηκύνουμε τη ζωή του ανθρώπου να τον σώσουμε από τον καρκίνο ή έστω να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του, να δώσουμε λύση στον καρκίνο επιτέλους. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω να σκοτώνουν οι χημειοθεραπείες τους καρκινοπαθείς σαν να τους βαράνε με σκάγια…
http://eirinika.gr/index.asp

Ανασφάλιστοι πάνω από 6.000.000 Έλληνες-Αποκάλυψη σοκ του προέδρου ΕΟΠΥΥ


Σοκ αλλά και δέος προκαλεί  το αστρονομικό νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας οι οποίοι  απ΄ότι φαίνεται  τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο καιρό του μνημονίου εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία η οποία  έχει καταδικάσει  εκατομμύρια συμπολίτες μας  να ζούν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά  χωρίς να δικαιούνται  ιατροφαρμακευτική πρόσβαση.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου “Healthworld” 3,068 εκατομμύρια  ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν απωλέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους!

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ  αφού o κ.Κοντός  ανέφερε επίσης ότι  ΕΟΠΥΥ “μετρά”   τις πληγές του αφού υπάρχουν και άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Βέβαια αυτοί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Συνεπώς υπάρχουν και ανάμεσά τους κάποιοι που μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή να έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Και το ζήτημα είναι ότι ουδείς μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα. Όμως και πάλι τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το αστρονομικό αυτό νούμερο  δεν αφορά  μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους οι οποίες  με την σειρά τους υφίσταται τις συνέπειεςτης ανεργίας.

Έτσι αν έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και  σε φαρμακευτική περίθαλψη.

Η  εκρηκτική αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρά  οικονομικά προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ  και πρόσφατα απέστειλε σχετική εγκύκλιο  προς τους φαρμακοποιούς ότι δεν θα χορηγούν φάρμακα  σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Συγκεκριμένα ο ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός  σε σχετική του επιστολή καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, έτσι ώστε η εφαρμογή αυτή να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα καλώντας τον διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.

iatropedia.gr

ΦΡΙΚΗ.. Αυτοκτόνησαν 4 αδελφές όταν ο πατέρας τους είπε ότι.....


Τέσσερις Πακιστανές αδελφές αυτοκτόνησαν αυτή την εβδομάδα έπειτα από ένα καβγά με τον πατέρα τους, ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι πολύ φτωχός για να πληρώσει την προίκα που χρειάζονταν για να παντρευτούν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Αυτή η σαιξπηρική τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μάιλσι, ένα χωριό στο νότο της κεντρικής επαρχίας Πεντζάμπ.

«Ένας φτωχός αγρότης, ο Μπασίρ Άχμεντ Ρατζπούτ, δεν μπορούσε να παντρέψει τις πέντε κόρες του επειδή δεν είχε χρήματα για την προίκα», δήλωσε ο Μάλικ Νταούντ Χασναΐν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

"Έπειτα από ένα καβγά την Πέμπτη, τα πέντε κορίτσια του (ηλικίας από 31 ως 45 ετών) ήταν απελπισμένα και έπεσαν μαζί σ' ένα κανάλι» για να πνιγούν, πρόσθεσε.

"Σώσαμε τη νεώτερη από τις αδελφές, την Φάτιμα, ανακαλύψαμε τα πτώματα δύο άλλων και συνεχίζουμε τις έρευνες για τις δύο άλλες σωρούς», δήλωσε ακόμη αυτός ο αξιωματούχος.

Στο Πακιστάν οι γυναίκες παντρεύονται γενικά σε ηλικία 18 ως 29 ετών και μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν σύζυγο μετά τα τριάντα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Οι οικογένειες των κοριτσιών πρέπει να δίνουν προίκα για το γάμο, που συχνά κανονίζεται με συνοικέσιο.

Οι ανύπανδρες γυναίκες που έχουν περάσει τα τριάντα και δεν έχουν σύζυγο για να τις προστατεύσει ή να τις βοηθήσει οικονομικά, συχνά υποχρεώνονται μετά το θάνατο των γονιών τους να καταφύγουν στην επαιτεία.

Πηγή: AMΠE 

Φρικιαστικό έγκλημα σκότωσαν το παιδί τους για... λόγους τιμής!


Μία νεαρή γυναίκα 20 μόλις χρόνων βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των ίδιων της των γονιών και συγγενών, οι οποίοι τη σκότωσαν στην κυριολεξία στο ξύλο και στη συνέχεια αποκεφάλισαν το σύντροφό της για λόγους τιμής!

Οι δύο ερωτευμένοι νέοι επέστρεψαν στο χωριό τους μαζί, πιστεύοντας ότι θα τούς επέτρεπαν τελικά να παντρευτούν.

Η Nidhi Barak ήταν φοιτήτρια καλών τεχνών και ο 23χρονος Dharmender Barak σπούδαζε σε τεχνικό κολλέγιο.

Δολοφονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, όμως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline, μπροστά στα μάτια των κατοίκων του χωριού Gharnavati στο ινδικό κρατίδιο Haryana.

Το νεαρό ζευγάρι είχε κλεφτεί την Τρίτη και κατέφυγε στο Δελχί, επειδή οι οικογένειές τους δεν ενέκριναν τη σχέση τους. 

Όμως πίστεψαν τις υποσχέσεις τους, ότι δε θα τούς κάνουν κακό, και γύρισαν στο χωριό τους νομίζοντας ότι θα μπορέσουν να παντρευτούν με τις ευχές των δικών τους.

Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς και το θείο της νεαρής κοπέλας, ενώ αναζητούν τον αδερφό της και άλλα μέλη της οικογένειάς της που εξαφανίστηκαν μετά το έγκλημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, το ζευγάρι βασανίστηκε για πολλές ώρες στο πατρικό σπίτι της κοπέλας, όπου εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή από το πολύ ξύλο που έφαγε και μάλιστα σε δημόσια θέα.

Ο Dharmender Barak κακοποιήθηκε σωματικά, ενώ του έσπασαν τα πόδια πριν τον αποκεφαλίσουν. Το άψυχο σώμα του πετάχτηκε κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του σε δημόσιο χώρο.

Την αστυνομία ειδοποίησε ένας γείτονας της οικογένειας της κοπέλας, οι οποίοι αφού τη σκότωσαν έβαλαν φωτιά στο πτώμα της. 


Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο Λάμπης Λιβιεράτος - Ευτυχώς τον έσωσαν οι γιατροί


Μπήκε στην εντατική δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας και σώθηκε στο παρά πέντε. 
H αυτοκτονία του αδερφού του την 1η Ιουλίου 2012, ο χωρισμός του από την Εύη Αδάμ πριν από τρία χρόνια αλλά και το οικονομικό στραπάτσο...
από την επιχείρηση που διαρτηρούσε στην Αγία Παρασκευή λύγισαν τον Λάμπη Λιβιεράτο. Ο γνωστός τραγουδιστής, που τα τελευταία χρόνια δίνει σκληρή μάχη με την κατάθλιψη, αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του και μαζί με αυτή και στις σκέψεις που τον ταλαιπωρούν όλον αυτό τον καιρό. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», στις 15 Σεπτεμβρίου ο Λάμπης, χωρίς καθαρό μυαλό και βυθισμένος στις σκέψεις του, θέλησε να κόψει το νήμα της ζωής του κάνοντας υπερβολική κατανάλωση χαπιών.
Ευτυχώς, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. 

Συγγενείς και φίλοι του Λάμπη όλο αυτό το διάστημα έχουν σταθεί στο πλευρό του στηρίζοντάς τον με κάθε τρόπο στον τεράστιο αγώνα που δίνει με την κατάθλιψη. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που περίμεναν ένα καλό νέο έξω από την πόρτα της Καρδιολογικής Μονάδας Ενατικής Θεραπείας, μην μπορώντας να πιστέψουν πώς ο δικός τους άνθρωπος έφτασε σε αυτό το τραγικό σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από τέσσερις ημέρες συνεχούς νοσηλείας και στενής παρακολούθησης, ο Λάμπης ξεπέρασε τον κίνδυνο ενώ χθες, Πέμπτη, έλαβε και εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μάλιστα οι γονείς του ψάχνουν ψυχιατρική κλινική στην οποία θα νοσηλευτεί όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να απαλλαγεί από τα συμπτώματα της κατάθλιψης που τον έχουν λυγίσει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Ανέκδοτο:Οι ψήφοι


Γυναίκα, τώρα που πεθαίνω, θα ήθελα να ξέρω κάτι…

- Ότι θες άντρα μου!
- Πες μου σε παρακαλώ...
πόσες φορές με έχεις απατήσει;
- Τι λες τώρα άντρα μου, ποτέ!!
Ο παππούς όμως επέμενε κι έτσι την πείθει να απαντήσει.
- Σε έχω απατήσει τρεις φορές όλες κι όλες.
- Με ποιους;
- Θυμάσαι τότε που ήταν να μπεις στο δημόσιο και σε έβαλε ο Γιάννης;
- Ναι.
- Ε, εγώ τον έπεισα να μας βοηθήσει.
Ο παππούς τα χάνει!
- Για πες μου για τη δεύτερη φορά…
- Θυμάσαι τότε που είχες πάρει προαγωγή και είχες γίνει υποδιευθυντή;
- Ναι.
- Ε, εγώ είχα μιλήσει με το διευθυντή!
Ο παππούς τρελαίνεται!!!
- Για πες μου και την τρίτη να τελειώνουμε…
- Θυμάσαι που είχες βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και σου έλειπαν πεντακόσιοι ψήφοι;!!!


Τα 10 επαγγέλματα που αντιστέκονται στην κρίση και την ανεργία


ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Της Κατερίνας Κοσμά

Τα δέκα επαγγέλματα που παρά την ύφεση και την τεράστια ανεργία αντιστέκονται στην κρίση και “γεννούν“ νέες θέσεις εργασίας καταγράφει πανευρωπαϊκή έρευνα της Κομισιόν. Την ίδια ώρα μελέτη της Manpower δείχνει ότι οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα στο διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013 εμφανίζουν άνοδο με τις προθέσεις προσλήψεων να είναι οι πιο αισιόδοξες από το β΄ τρίμηνο του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν στο δ' τρίμηνο του 2012 οι προσλήψεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 27% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του αμέσως προηγούμενου έτους με τη χώρα μας να καταγράφει “πρωτιά” στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ρυθμό προσλήψεων είναι οι εξειδικευμένοι γραμματείς, οι οικονομολόγοι και οι μάγειροι.

Οι κοινοτικές αρχές, παρότι εκφράζουν επιφυλάξεις για την “ερμηνεία” των αριθμών, αναφέρουν ως πιθανή εξήγηση τη μεγάλη κρίση στην αγορά εργασίας που προηγήθηκε, αλλά και τη μείωση μισθών που κατέστησε τις επιχειρήσεις περισσότερες ευέλικτες, ενώ αναμένουν “φρέσκα” στοιχεία για να καταλήξουν αν η τάση αποτελεί σημάδι ανάκαμψης.
“Η επίδοση της Ελλάδας που πλήττεται περισσότερο από την κρίση είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Ένας παράγοντας θα μπορούσε να είναι οι εργοδότες να ανταποκρίνονται σε μεγαλύτερη ζήτηση καθώς οι προσλήψεις είχαν σταματήσει κατά τη χειρότερη περίοδο της κρίσης. Αν αυτό είναι σωστό, η ανάκαμψη στις προσλήψεις θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι αυξημένης δραστηριότητας προσλήψεων, αν και η τάση αυτή πρέπει να διατηρηθεί για να μπορεί να επιβεβαιωθεί” αναφέρει η έρευνα της Κομισιόν.

Από τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης της Manpower, τα οποία αφορούν στο διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2013, προκύπτει

ότι ο βαθμός εμπιστοσύνης των Ελλήνων εργοδοτών ενισχύεται σταθερά, αν και οριακά. Παρόλο που ο σχετικός δείκτης παραμένει αρνητικός για 15 συνεχόμενα τρίμηνα, οι προθέσεις προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο είναι οι πιο αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το β΄ τρίμηνο του 2010.

Ειδικότερα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στους τομείς που αναμένεται να κινηθούν ανοδικά το επόμενο τρίμηνο ξεχωρίζει αυτός των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις.

Σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2012, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε οκτώ από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντική βελτίωση καταγράφεται στον τομέα των Κατασκευών, στον τομέα Δημόσιο - Κοινωνικές Υπηρεσίες και στον Τουρισμό.


Τα 10 επαγγέλματα που έφεραν στην Ελλάδα νέες θέσεις εργασίας.




Επαγγέλματα

Εργαζόμενοι

Μεταβολή


1) Διοικητικοί και εξειδικευμένοι γραμματείς

52.100

10.900


2) Οικονομολόγοι

50.400

5.800


3) Μάγειροι

30.900

5.100


4) Επαγγελματίες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής

14.100

4900


5) Άλλα επαγγέλματα του κλάδου υγείας

13,4

4,2


6) Ανειδίκευτοι εργάτες

10.500

2700


7) Επιχειρηματικές υπηρεσίες, διαχειριστές

12.500

2600


8) Μηχανικοί (εξαιρουμένων αυτών της ηλεκτροτεχνικής)

24.800

2.600


9) Τρόφιμα και συναφή προϊόντα, χειριστές μηχανών

14.400

2200


10) Ταμίες και υπάλληλοι διανομής εισιτηρίων

17.200

2200



Θεσσαλονίκη: Ζήτησε από τους κουκουλοφόρους να μην καίνε την Eλληνική σημαία και αυτοί τον έσπασαν στο ξύλο (Βίντεο)


Κουκουλοφόροι είχαν αρπάξει ελληνικές σημαίες από κατάστημα στην οδό Βενιζέλου. Όταν η πορεία περνούσε από την οδό Εγνατία τέσσερις από αυτούς βγήκαν στην άκρη του δρόμου και κρέμασαν στην περίφραξη του μετρό μία ελληνική σημαία με σκοπό να την κάψουν.

Τότε - σύμφωνα με το thestival.gr - ένας εκπαιδευτικός που συμμετείχε στην πορεία τους πλησίασε και τους είπε «Τι κάνετε; Αφήστε τη σημαία. Γιατί θέλετε να την κάψετε;». Οι κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν με γροθιές και εκείνος ανταπέδωσε αρχικά τα χτυπήματα. 

Σε λίγα δευτερόλεπτα είχε περικυκλωθεί από 20 κουκουλοφόρους. Αυτοί που ήταν πιο κοντά του, τον χτυπούσαν με μανία. Λίγο αργότερα αποχώρησαν αφήνοντάς τον αιμόφυρτο. Περαστικοί και άλλοι εκπαιδευτικοί που βγήκαν από την πορεία έτρεξαν δίπλα του για να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Οι κουκουλοφόροι ενσωματώθηκαν με την πορεία και αποχώρησαν. Ο εκπαιδευτικός δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν θέλει να κάνει δήλωση ενώ μετέβη στο νοσοκομείο μόνος του. Πρόκειται για εκπαιδευτικό που είναι μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, υπηρετούσε σε ΕΠΑΛ και από τις 23 Ιουλίου έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Δείτε το βίντεο...

newsit

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Χαλασμένο το μηχάνημα…



Ένα ζευγάρι Κρητικών επιστρέφει από ένα γάμο με το μωρό παιδί τους. Τους σταματά ένα περιπολικό για αλκοτέστ. Ο άντρας αφού κάνει το αλκοτέστ βρίσκεται κατά πολύ πάνω από το όριο. Ο τροχονόμος είναι έτοιμος να του κόψει το πρόστιμο αλλά εκείνος του λέει.

- Δεν είμαι εγώ μεθυσμένος απλά το μηχάνημα είναι χαλασμένο. Αν δε με πιστεύεις κάνε και αλκοτέστ στη γυναίκα μου.

Η σύζυγος βρίσκεται και αυτή με τη σειρά της πολύ πάνω από το όριο. Ο τροχονόμος απαντά στον Κρητικό:

- Δεν είναι τα μηχανήματα μας χαλασμένα κύριε απλά και η γυναίκα σας έχει πιει.

- Όχι , όχι τα μηχανήματά σας είναι χαλασμένα και αν δε με πιστεύετε να κάνετε αλκοτέστ και στο μωρό.

Ο τροχονόμος κάνει αλκοτέστ και στο μωρό το οποίο βρίσκεται πάνω από το όριο. Ο τροχονόμος έντρομος ζητά συγγνώμη.

- Συγγνώμη κύριε, τελικά έχετε δίκιο το μηχάνημα είναι όντως χαλασμένο.

Ο τροχονόμος φεύγει και η οικογένεια συνεχίζει το δρόμο της. Σε μια στιγμή ο άντρας γυρνά στη γυναίκα του και λέει:

- Κατάλαβες τώρα γιατί σου έλεγα να βάζεις ρακή στο γάλα του μωρού;

Απαλλαγή από το χαράτσι 2013 τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά


Με εγκύκλιο που έχει εκδόσει το υπουργείο Οικονομικών εξειδικεύει τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται ώστε να δίνεται απαλλαγή απο το χαράτσι 2013 αλλά και ή δυνατότητα μείωσης ή πληρωμής του σε δόσεις.
 Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τα κριτήρια απαλλαγής ή πληρωμή σε δόσεις ή μείωση του ΕΕΤΑ του 2013 Αρμόδιο όργανο για την απόφαση της απαλλαγής απο το χαράτσι 2013
 Βάση της τροποποιήσης που υπέγραψε χθές ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα που ορίζει η παράγραφος 11 της υποπαραγράφου Α.7 του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013 για την απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2013 (ΕΕΤΑ) στους προισταμένους των εφοριών . 
Προϋποθέσεις 
Ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει την πληρωμή του ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, εφόσον βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, που ορίζεται ως αδυναμία να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου, του ή της συζύγου του και των προστατευόμενων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.), προσώπων. Τα κριτήρια για την απαλλαγή από το χαράτσι 2013 
α) το ακίνητο, για το οποίο ζητείται η απαλλαγή να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο, κατά τον Κ.Φ.Ε., πρόσωπο και να αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία αυτών,
 β) ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ, ο ή ή σύζυγος αυτού και τα προστατευόμενα, κατά τον Κ.Φ.Ε., πρόσωπα να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην του ακίνητου, για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία,
 γ) η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 120.000 ευρώ,
 δ) η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ, 
ε) ο φορολογούμενος να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ως προς το επίπεδο των περιουσιακών του στοιχείων και των διαθέσιμων πόρων, προκειμένου να αποδείξει ότι υφίσταται σοβαρή οικονομική δυσκολία υπό την έννοια της παραγράφου αυτής, 
στ) ο φορολογούμενος να συνυποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, θεωρημένη από αρμόδια αρχή, εφόσον αυτό είναι δυνατό, η οποία περιγράφει τη φύση και τις συνθήκες της ασθένειας, του ατυχήματος ή άλλων γεγονότων που προκάλεσαν τη σοβαρή δυσκολία του. Δεν εξετάζονται αιτήματα φορολογουμένων, εφόσον το ετήσιο εισόδημα οικον. έτους 2013 υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ, προκειμένου για άγαμο, και των οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ προκειμένου για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά χίλια (1.000) ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα, κατά τον Κ.Φ.Ε., μέλη. Η υποβολή ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων συνεπάγεται υποχρεωτικά, χωρίς να θίγεται η εφαρμογή των διατάξεων περί ποινικής ευθύνης, την απόρριψη της αίτησης ή την απώλεια οποιασδήποτε ευνοϊκής ρύθμισης έχει ήδη χορηγηθεί. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν εφαρμόζονται, εφόσον ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων και φορολογίας εισοδήματος. Διαδικασία 1. Για την εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων του άρθρου 2, ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του Δ.Ο.Υ., συνυποβάλλοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά Με την υποβολή της αίτησης καταβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. το ποσό των δέκα (10) ευρώ, προκειμένου το ΕΕΤΑ να αποκοπεί από το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και να βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. σε πέντε (5) ίσες διμηνιαίες δόσεις. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη οποιουδήποτε λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, που περιέχει ΕΕΤΑ. Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2013. 2. Η αίτηση πρωτοκολλείται και διαβιβάζεται άμεσα, και όχι πέραν των πέντε (5) εργασίμων ημερών Εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση η Δ.Ο.Υ. συντάσσει Α.Φ.ΕΚ., κατά το ποσό που ορίζει η απόφαση, και, εάν μεν από την εκκαθάριση αυτού προκύψει ποσό προς διαγραφή, τούτο διαγράφεται, εάν δε προκύψει ποσό προς επιστροφή, τούτο επιστρέφεται στο δικαιούχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του ΚΕΔΕ, όπως ισχύει, και της Α.Υ.Ο. 1109793/6134/ 24-11-1999 (ΦΕΚ 2134 Β΄) περί χορήγησης ενημερότητας, όπως ισχύει, διαγράφει το εναπομένον οφειλόμενο ποσό ΕΕΤΑ και το βεβαιώνει και το εισπράττει σύμφωνα με τις οριζόμενες στην απόφαση δόσεις. Δικαιολογητικά για την απαλλαγή από το χαράτσι 2013
 1. Η αίτηση του προηγούμενου άρθρου συνοδεύεται υποχρεωτικά από: 
α) φωτοτυπία του λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο οποίο περιλαμβάνεται και ΕΕΤΑ,
 β) εκκαθαριστικά σημειώματα-δηλώσεις ΦΑΠ έτους 2012 του υποκείμενου σε ΕΕΤΑ, του ή της συζύγου και των προστατευόμενων, κατά τον Κ.Φ.Ε., προσώπων, εκτυπωμένα από τη διαδικτυακή εφαρμογή της ΓΓΠΣ. Στην περίπτωση που οποιοδήποτε από τα πρόσωπα αυτά δεν έχει εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ έτους 2012, υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνει ότι δεν είχε ακίνητο κατά την 1η Ιανουαρίου 2012,
 γ) περιουσιακή κατάσταση έτους 2013 του υποκείμενου σε ΕΕΤΑ, του ή της συζύγου και των προστατευόμενων, κατά τον Κ.Φ.Ε., προσώπων, εκτυπωμένες από τη διαδικτυακή εφαρμογή της ΓΓΠΣ, όπως επίσης όλων των άλλων προσώπων που κατοικούν στο ίδιο ακίνητο.Στην περίπτωση που οποιοδήποτε από τα πρόσωπα αυτά δεν έχει περιουσιακή κατάσταση έτους 2013, υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνει ότι δεν είχε ακίνητο ή άλλα περιουσιακά στοιχεία κατά την 1η Ιανουαρίου 2013, 
δ) τυχόν έγγραφα που αποδεικνύουν την παραπάνω δήλωση περιουσιακής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων, σε κάθε περίπτωση, σχετικών βεβαιώσεων από τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, 
ε) δήλωση όλων των εισοδημάτων και οικονομικών συμβολών που τυχόν χορηγούνται από μέλη της οικογένειας, φίλους ή άλλους ευεργέτες, 
στ) δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 και εκκαθαριστικό σημείωμα, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, για τον υποκείμενο σε ΕΕΤΑ, τον ή την σύζυγο και τα προστατευόμενα, κατά τον Κ.Φ.Ε., πρόσωπα, όπως επίσης όλα τα άλλα πρόσωπα που κατοικούν στο ίδιο ακίνητο. Το αρμόδιο όργανο μπορεί να ζητήσει από τον αιτούντα, κατά την κρίση του, και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο στοιχείο
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : Εγκύκλιος:Ειδικό τέλος ακινήτων-τα δικαιολογητικά για την απαλλαγή από το χαράτσι 

Πηγή: newsitamea.gr

Τα ζώδια σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είστε πολύ δυναμικοί και εκρηκτικοί και με αυτόν τον τρόπο παίρνετε τα ηνία μιας υπόθεσης που σίγουρα την είχατε αφήσει για ένα διάστημα. Η δράση σας πάντως θα βρει αντίκρισμα.
Ερωτικά: Έχετε την τύχη με το μέρος σας γιατί θα εκφράσετε χωρίς φόβο και πάθος αυτό που θέλετε. Είναι σημαντικό να γεμίσετε κάποια κενά τα οποία κατά εποχές νιώθετε και κυρίως αν σχετίζεστε με Σκορπιό.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε δυνατότητες να φτιάξετε τη δική σας πραγματικότητα και ίσως να σας δοθεί άμεση ευκαιρία για να κερδίσετε χρήματα ή να πιάσετε ένα λαυράκι από εκεί που δεν το περιμένατε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Έχετε μια ξαφνική πληροφορία η οποία με κάποιο τρόπο θα σας απομονώσει και θα σας φέρει σε μια κατάσταση η οποία μπορεί να μην σας αρέσει. Τουλάχιστον όμως θα ξέρετε το ποιόν των ατόμων που σας περιβάλλουν.
Ερωτικά: Η επαφή με Κριό ή Ζυγό είναι μάλλον δύσκολη γιατί είναι έξω από τα δικά σας μέτρα αλλά θα έχετε την σωστή τοποθέτηση και κάποιους υποστηρικτές οι οποίοι θα μετριάσουν τα προβλήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε κάπως στριμωγμένοι γιατί υπάρχουν απαιτήσεις κυρίως από τον χώρο του σπιτιού σας ή από την οικογένεια και εσείς θέλετε να είστε υπεράνω όλων.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Mε δυναμικότητα αντιμετωπίζετε κάποιες νέες εμπειρίες και ίσως αυτό να σας δώσει την δράση που έχετε ανάγκη.
Ερωτικά: Είστε έτοιμοι να κάνετε ακόμα και τρέλες προκειμένου να προσεγγίσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Σίγουρα ο αυθορμητισμός σας θα βοηθήσει στο να σας εμπιστευτεί η σχέση σας και να έχετε σημαντική βελτίωση.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάτι καινούργιο γεννιέται και ίσως αν το ακολουθήσετε θα σας βγει πολύ καλό. Κάτι που περιμένετε εδώ και καιρό τώρα ίσως να επιβεβαιωθεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε φάση αρκετά εκρηκτική και ίσως να γίνει κάτι ξαφνικό το οποίο μπορεί να μην το ελέγξετε. Φροντίστε να είστε όσο μπορείτε συντηρητικοί για να μην έχετε άσχημες εξελίξεις.
Ερωτικά: Χρειάζεται να ελέγξετε την παρόρμησή σας και να είστε όσο μπορείτε πολύ συγκρατημένοι και κυρίως με την σχέση με έναν Κριό που μπορεί να είναι κάπως έκρυθμη. Η αλήθεια μπορεί να είναι λίγο ωμή για σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο μπορείτε να είστε συντηρητικοί γιατί πιθανόν να ενθουσιαστείτε ξαφνικά με μια ιστορία ή να θέλετε να σπάσετε τα δεσμά από κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα σας βγάλει από το αδιέξοδο.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Έχετε αναλάβει κάποιες υποθέσεις οι οποίες χρειάζονται δυναμισμό και πρωτοβουλίες ώστε να τα καταφέρετε, όπως πάντα.
Ερωτικά: Είναι καλό να λέτε αλήθειες για να τα βρείτε με το δικό σας πρόσωπο, κυρίως αν έχετε επαφή με έναν Κριό ή Τοξότη. Οι συζητήσεις με ένα άτομο που είναι μακριά θα γίνουν πιο ολοκληρωμένες και θα νιώσετε ότι έχετε πλήρη ταύτιση.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες θα σας δημιουργήσουν κάτι καλό και μπορεί να κερδίσετε ένα ποσό χρημάτων. Από την άλλη θα δράσετε άμεσα και θα δείτε ότι η δυναμικότητα θα σας βοηθήσει σε πολλά θέματα.

  
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε μια φάση που μπορεί να γίνουν κάποια μη αναμενόμενα γεγονότα τα οποία όμως τελικά θα σας απελευθερώσουν από τα πολλά δεινά, κυρίως από λάθος συνεργασίες και επαφές.
Ερωτικά: Έχετε ανάγκη να εκφράσετε αυτά που έχετε κρυμμένα εδώ και καιρό. Ίσως να βγει έντονη σεξουαλικότητα και να μην ντραπείτε να ζητήσετε κάτι για σας. Η επαφή με Κριό είναι ιδιαίτερη και μοναδική. Να είστε προσεκτικοί με Καρκίνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Ξαφνικές απαιτήσεις ενός συνεργάτη θα σας εκνευρίσουν και ίσως να σας βγάλουν έξω από τα ρούχα σας αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε με τι έχετε να κάνετε.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Μπορεί να αποσπαστείτε ξαφνικά από όλους και όλα και να χαράξετε δικό σας δρόμο αλλά με την πίεση κάποιων ατόμων. Η ξαφνική σας ανάγκη να μείνετε μόνοι θα είναι ένας παράγοντας αλλαγών.
Ερωτικά: Έχετε καταλάβει ότι μερικές φορές είστε αρκετά εξαρτημένοι από πρόσωπα και καταστάσεις και τώρα θα έχετε την ανάγκη να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους γιατί νιώθετε ότι πνίγεστε. Ίσως η αυτονομία σας να βοηθήσει τελικά για να μπουν όρια σε μια σχέση.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι σημαντικό να ασχολείστε με θέματα που είναι αρκετά πρωτότυπα και ιδιαίτερα γιατί μέσα από αυτό θα κερδίσετε και θα προχωρήσετε μπροστά. Να είστε όμως προσεκτικοί τις επιλογές σας γιατί μπορεί να γίνουν και λάθη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Επειδή δεν σηκώνει αναβολή ίσως να πρέπει να γίνουν τώρα κάποιες εκκαθαρίσεις μέσα στον εργασιακό σας χώρο ή μέσα στην καθημερινότητά σας για να βαδίζετε σωστά πριν ξεκινήσει κάτι που μετά δεν μπορείτε να το σταματήσετε.
Ερωτικά: Έχετε ανάγκη να είστε πολύ ξεκάθαροι και αληθινοί αυτό βέβαια θα έρθει κατόπιν πίεσης και απόλυτης προσπάθειας από την πλευρά σας. Ο Κριός θα είναι μέσα στις άμεσες επιλογές σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσπάθεια σας για ένα νέο ξεκίνημα θα σας δημιουργήσει αφόρητη πίεση αλλά και μια τάση για απελευθέρωση από παλιές καταστάσεις. Λόγω του συντηρητισμού σας κάποιες ευκαιρίες μπορεί να πάνε χαμένες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο εύκολη για σας, αφού θα αναλάβετε πρωτοβουλίες οι οποίες θα σας προσφέρουν νέα δείγματα γραφής. Καλό είναι να προσπαθήσετε να έχετε σταθερό στόχο και να μην αλλάζετε κάθε λίγο και λιγάκι.
Ερωτικά: Έχετε μια επιτυχία η οποία θα σας φέρει μεγαλύτερη ευκολία στο να κάνετε μια νέα γνωριμία ή να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση. Επειδή θα είστε πολύ εκδηλωτικοί ίσως να κάνετε υπερβολές.
Καριέρα & Οικονομικά: Αν θέλετε να συζητήσετε για κάτι επαγγελματικό ίσως να είναι η ευκαιρία σας να μιλήσετε σήμερα και να θέσετε επί τάπητος όλες σας τις προτάσεις. Κάποια χρήματα μπορεί να σας έρθουν ξαφνικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε βαλθεί να κάνετε ένα γενναίο ξεκαθάρισμα και ίσως να τα πείτε κάπως χοντρά με κάποια πρόσωπα. Τα νέα που θα μάθετε επίσης ίσως να σας αναστατώσουν.
Ερωτικά: Είστε ελαφρώς αναστατωμένοι, μπορεί και θυμωμένοι με το πρόσωπο που σχετίζεστε και θα κάνετε κάποιες υπερβολές. Κυρίως με Κριό, Καρκίνο ή Ζυγό.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να βάλετε κάποια στάνταρ πιο ψηλά από ό, τι έχετε τώρα. Δεν γίνεται να ξεχωρίσετε αν δεν κάνετε κάτι το διαφορετικό. Όμως να είστε κάπως προσεκτικοί με ξαφνικές αποφάσεις γιατί ίσως δεν είναι για το καλό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Η δύναμη της έμπνευσης θα σας δώσει μια νέα διάσταση των πραγμάτων. Οι εκκεντρικές ιδέες τελικά σας κάνουν πολύ καλό γιατί σας ανοίγουν τους ορίζοντες.
Ερωτικά: Η ξαφνική γνωριμία με έναν Κριό θα σας φέρει έντονα συναισθήματα. Το καλό είναι ότι είστε πολύ ανοικτοί σε κάθε νέα γνωριμία ή επικοινωνία.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να έχετε ανάγκη να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα και να αφήσετε το παρελθόν πίσω σας. Για αυτό επενδύστε στο καινούργιο και μην αφήνετε την αρνητική ενέργεια του παρελθόντος να σας επηρεάζει.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Έχετε εξαντλήσει όλη την υπομονή σας και τώρα πλέον θέλετε να απελευθερωθείτε από την καταπίεση πολλών πραγμάτων. Η ανάγκη σας να είστε ειλικρινείς αλλά και μαζεμένοι στον εαυτό σας θα σας δημιουργήσει δύναμη.
Ερωτικά: Μπορεί ξαφνικά με το πρόσωπο που είστε μαζί να δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεκινήσετε σε κάποια θέματα και πάλι από την αρχή. Η μεγάλη σας ευθύνη απέναντι σε έναν Ζυγό είναι ότι θα πρέπει να λέτε την αλήθεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αρκετές ευκαιρίες αλλά χρειάζεται κατά κάποιο τρόπο να συμμορφωθείτε σε κάποιες πάγιες συμπεριφορές και κυρίως σε επίπεδο συνεργασιών, κυρίως με Λιοντάρι που μερικές φορές μπλέκεστε μεταξύ σας.

Πηγή: http://www.astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger