Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δείτε τo sex tape της Alyssa Milano που έγινε viral!

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013


Καυτηριάζοντας τη τάση να διαδίδεται πιο εύκολα ένα sex tape, απ’ τα πραγματικά σοβαρά θέματα,η Alyssa Milano “εξαπάτησε” τον κόσμο που περίμενε να δει τις προσωπικές της στιγμές, και έστρεψε τη προσοχή του σε ένα επίκαιρο και σοβαρό θέμα, τη κατάσταση στη Συρία.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή : athensbars.gr

Ταυρομάχος η Irina Shayk... (βίντεο)


Το SportsIllustrated έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το backstage της φωτογράφισης της Ιρίνα Σάικ σε αξιοθέατα της Ισπανίας. Η σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο...υποδύθηκε ακόμη και την ταυρομάχο. Φωτογραφήθηκε στην πλατεία των ταύρων στην Οσούνα. Στην φωτογράφιση συμμετείχαν επίσης άλλα δύο μοντέλα, η Άριελ Μέρεντιθ και η Τζούλι Χέντερσον.

Δείτε το βίντεο: 


Δείτε την στάση 69 από Σολωμού-Μουζουράκη στην παραλία που εξαπλώθηκε σε όλo το διαδίκτυο!!!


Απίστευτο! Στάση 69 απο Μουζουράκη και Σολωμού στην παραλία!!! Τρέλαναν κόσμο στην Μύκονο. Δείτε στο Athens magazine την καυτή φωτο που εξαπλώθηκε σαν ιός στο διαδίκτυο:

 

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ VIDEO!!! Ο γαμπρός ψαχουλεύει την ... πεθερά του!!! Δείτε το!!!


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει έναν γαμπρό να πέφτει θύμα μιας σπάνιας φάρσας. Η νύφη του δένει τα μάτια για να ψάξει να την βρει. Στην συνέχεια φωνάζει τη μητέρα της, η οποία κάθεται σε μια καρέκλα.

Ο γαμπρός αρχίζει να...ψαχουλεύει την πεθερά του, ακόμη και κάτω από την φούστα, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ποια είναι.


Φόβοι ότι μπορεί να επανεμφανιστεί ο «μαύρος θάνατος»

Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι η πανούκλα, μια από τις πιο καταστροφικές πανδημίες στην ιστορία του ανθρώπου, με 75 έως 200 εκατομμύρια θύματα κατ’ εκτίμηση, θα μπορούσε μια ημέρα να επιστρέψει, με την εμφάνιση ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μορφών του φονικού βακτηρίου.

Πριν λίγες μέρες, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Λονδίνο έναν μαζικό τάφο με περισσότερους από 12 σκελετούς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανούκλας. Τα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα βρουν ακόμη περισσότερους τάφους, καθώς συνεχίζουν τις εκσκαφές στην περιοχή. Σκοπός των εκσκαφών, η μελέτη της επιδημιολογίας της πανούκλας και, σίγουρα, όχι τυχαία…

Η πανούκλα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, με τάση επανεμφάνισης, που επηρεάζει τους πνεύμονες. Προκαλεί εστίες σε μεγάλες πληθυσμούς.

Αναδυόμενες ασθένειες

Το ζήτημα των αναδυόμενων και επανεμφανιζόμενων λοιμωδών νοσημάτων αρχίζει να προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας διεθνώς.

Σύμφωνα με την ιστορία, τα επίπεδα του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο μειώθηκαν δραματικά λόγω της πανούκλας κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα, καθώς μόνο τότε πέθαναν σχεδόν 75 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα στοιχεία προκύπτουν από μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Infection, Genetics, and Evolution» και βασίστηκε στο μεγάλο λοιμό της Μασσαλίας που σκότωσε 100.000 ανθρώπους μεταξύ 1720 και 1723.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι ακόμα σε κίνδυνο από μια αναβίωση της πανούκλας και σ΄αυτό συνηγορούν διάφοροι παράγοντες. Από τις μεταφορές και το εμπόριο έως την εμφάνιση πολλών παθογόνων οργανισμών, ανθεκτικών στα φάρμακα και με ιδιαίτερα υψηλή μεταδοτικότητα, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Όπως υπογραμμίζουν, μάλιστα, τα βακτήρια έχουν αλλάξει γενετικά όσον αφορά στον τρόπο που μολύνουν τους ξενιστές τους, έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώνουν στο αίμα των θηλαστικών.

Οι συγγραφείς της μελέτης τονίζουν την ανάγκη για αποτελεσματικότερη διαχείριση των επιδημιών τα επόμενα χρόνια. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η παροχή των αναγκαίων πληροφοριών σχετικά με αναδυόμενες ασθένειες και τη βελτίωση της διαχείρισης των επιδημιών αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην πρόληψη και τον έλεγχο του πανικού που θα μπορούσε να επιφέρει η επανεμφάνιση τέτοιων ασθενειών.

Μόλις τον περασμένο χρόνο, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε ένα νέο φάρμακο, το Levaquin, ως θεραπεία για την πρόληψη της πανούκλας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανές επιθέσεις βιοτρομοκρατίας. 

Oι 10 θεωρίες για τα ταξίδια στο χρόνο!

Ένα βίντεο που όλα τα ανήσυχα πνεύματα εκεί έξω πρέπει να δουν...

Οι 10 πιο διαδεδομένες θεωρίες για τα ταξίδια στο χρόνο...



Πάπας προς Πούτιν: Μην δημιουργήσεις πρόβλημα στο σχέδιο της χιλιετίας!!!


«Τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία», είχε πει ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, όταν θέλησε να αναφερθεί σε μία σκοτεινή περίοδο της ανθρωπότητας, στην οποία η Ελλάδα θα υπέφερε…
Και όπως φαίνεται, ο νέος Πάπας παρουσιάζει ιδιαίτερα «χαρακτηριστικά», αφού είναι –τουλάχιστον- διπρόσωπος και για πολλούς εκφραστής του σκοταδισμού, του νεοταξισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι, παρ' όλο που έγινε λόγος για την επιστολή αυτή σε αρκετά δημοσιεύματα, δεν συζητήθηκε - αναλύθηκε ακόμη από κανένα δημοσιογράφο σε κανένα μέσο ενημέρωσης (και μάλλον δεν προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο). 

Μέσω της επιστολής αυτής, ο Πάπας αναλαμβάνει τον ρόλο φερέφωνου των παγκοσμιοποιητών και υπενθυμίζει στον Ορθόδοξο Πούτιν ότι θα πρέπει να αφήσει το πεδίο ελεύθερο στους «διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς», όπως τους αποκαλεί, να ολοκληρώσουν το έργο τους «στα πλαίσια των στόχων του Σχεδίου της Χιλιετίας» (του ΟΗΕ)! (να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο όρος «στόχοι του Σχεδίου της Χιλιετίας» δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες, αφού ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε συχνά σε αυτόν, με ενθουσιασμό, στις ομιλίες του ως πρωθυπουργός).

Ο Πάπας προειδοποιεί έμμεσα (αλλά με σαφήνεια και θράσος) τον Πούτιν να αφήσει τη Συρία ανυπεράσπιστη, για να αποφευχθεί μια παγκόσμια σύρραξη. Αν ο Πούτιν πάψει να αντιστέκεται στους «διεθνείς οργανισμούς» και μείνει αμέτοχος, θα μπορέσουν οι «παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις» να επιτελέσουν το έργο τους, το οποίο "θα φέρει ειρήνη στον πλανήτη, θα εξαφανίσει την πείνα και θα παράσχει δυνατότητες απασχόλησης και υπηρεσίες υγείας σε όλους". Ο απόλυτος εμπαιγμός, δηλαδή, από τον θρησκευτικό ηγέτη των Καθολικών, αφού το όργανο που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις αυτές στις οποίες αναφέρεται ο Πάπας, το ΔΝΤ, εισβάλλει σε χώρες και τις καταστρέφει κυριολεκτικά, σε όλα τα παραπάνω επίπεδα. 

Η επιστολή αυτή του ηγέτη των Καθολικών, προς τον ηγέτη της μεγαλύτερης δύναμης του Ορθόδοξου κόσμου σήμερα, δεν είναι παρά ένας ωμός εκβιασμός και δικαιώνει, από την αρχή μέχρι το τέλος του κειμένου, τους στοχασμούς του Γέροντα Παΐσιου για τον ρόλο του Πάπα στην διαδικασία που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα αλυσοδεμένη προς τη σκλαβιά του Αντίχριστου. 
Με άλλες δηλώσεις στον Πούτιν και άλλες προς τους πιστούς!
Πάπας Φραγκίσκος: Οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα...

«Ο πόλεμος φέρνει μόνο θάνατο» είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της πεντάωρης τελετής προσευχής στο Βατικανό για την αποφυγή του πολέμου στη Συρία, ενώ αποτελεί παράδοξο το ότι δεν απευθύνθηκε προς τον αμερικανό πρόεδρο ζητώντας του να μην επιτεθούν οι ΗΠΑ στη Συρία.
Κι ενώ προσευχήθηκε με χιλιάδες πιστούς κατά του πολέμου, πριν από λίγες ημέρες ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε επιστολή στον ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία.


Μετά την χθεσινή ημέρα προσευχής και νηστείας, υπέρ της ειρήνης στην Συρία, στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να επανέλθει σήμερα στον κίνδυνο επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων στην Μεσόγειο.


«Υπάρχει η υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα», τόνισε ο Ποντίφικας, κατά την ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. 
Πιο αναλυτικά, ο Πάπας, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, υπογράμμισε: 
«σε τι χρησιμεύει να κάνεις πόλεμο αν δεν είσαι ικανός να ξεκινήσεις ένα βαθύ πόλεμο εναντίον του κακού; Ο βαθύς αυτός πόλεμος συνεπάγεται την απόρριψη του αδελφοκτόνου μίσους και των αναληθών μέσων που χρησιμοποιεί, την απόρριψη της βίας σε κάθε της μορφή, της διάδοσης των όπλων και του παράνομου εμπορίου τους. Υπάρχει, όμως, μια υποψία: ο πόλεμος αυτός συνδέεται πράγματι με προβλήματα ή πρόκειται για εμπορικό πόλεμο, ώστε να πωληθούν όπλα στο παράνομο εμπόριο;»Ο 'Αγιος Πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ή στήριξαν την χθεσινή προσευχή και νηστεία, υπέρ της ειρήνης, και πρόσθεσε, τέλος, ότι «η ολονυκτία προσευχής μπορεί να τελείωσε, αλλά η όλη προσπάθεια συνεχίζεται».Άσαντ: Περιμένουμε τον πραγματικό εχθρό 
Παράξενη στάση όμως κρατά και η Συρία, ο πρόεδρος της οποίας φέρεται να δήλωσε πως «περιμένει τον πραγματικό εχθρό»… Τι εννοεί άραγε; Για ποιόν «πραγματικό εχθρό» μίλησε ο πρόεδρος της Συρίας;
"Από την έναρξη της κρίσης, εσείς το ξέρετε, περιμένουμε τη στιγμή που ο πραγματικός μας εχθρός θα αποκαλυφθεί", είπε ο Σύρος πρόεδρος. Και προσπάθησε να ανεβάσει το ηθικό τους. "Γνωρίζω ότι το ηθικό σας είναι υψηλό και ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε επίθεση και να προασπίσετε την πατρίδα. Είναι μια ιστορική αναμέτρηση από την οποία θα βγούμε νικητές". 

Ενώ οι ΗΠΑ μαζί με τους πρόθυμους αιμοσταγείς συμμάχους έχουν πάρει θέσεις επίθεσης κατά της Συρίας, το διπλό πρόσωπο του Πάπα θα πρέπει να προβληματίσει, αφού δεν ζητά από τον Πούτιν να μην γίνει πόλεμος, αλλά του ζητά να μην σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο της χιλιετίας (προφανώς εννοεί την παγκοσμιοποίηση).
Κι ενώ ήδη ξέρουμε τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα και πως θα υπάρξουν εκατόμβες νεκρών Σύρων πολιτών, ενώ ήδη γνωρίζουμε για το κυνήγι του χριστιανισμού που έχουν εξαπολύσει οι τζιχαϊστές φονταμενταλιστές ισλαμιστές και οι εγκληματίες της Αλ Κάιντα, ίσως ο Πάπας θα πρέπει πια να προσευχηθεί κυρίως για τον εαυτό του και την σκοτεινή του συμμετοχή σε έναν πολύ μεγάλο πόλεμο που ξεκινά και σε μία πρωτοφανούς μεγέθους ανθρωποσφαγή. 

http://fuumara.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9360.html

Κοιμήθηκε Βρετανίδα και ξύπνησε Κινέζα


Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πονοκέφαλο που ανάγκασε την 38χρονη Σάρα Κόλγουιλ να πάει στο νοσοκομείο. Όταν ξύπνησε είχε χάσει τη βρετανική της προφορά και μιλούσε με προφορά Κινέζας.

Η Σάρα έμαθε σύντομα ότι ανήκει σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με το σύνδρομο ξενικής προφοράς, μία σπάνια νευρολογική πάθηση.

Η ασθένεια αυτή είναι τόσο σπάνια που τα τελευταία 71 χρόνια έχει διαγνωστεί 61 φορές.

Όπως εξηγεί η ίδια, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC, ο κόσμος νομίζει ότι είναι αλλοδαπή και όταν τους εξηγεί το πρόβλημά της σοκάρονται.

«Δεν ξέρω καν ποια είμαι. Είναι σαν είναι κάποιος άλλος παγιδευμένος μέσα σου» λέει η ίδια.

Newsroom ΔΟΛ

Έτσι οι Τούρκοι έδιωξαν το 1955 τους Έλληνες της Πόλης-Επέτειος των Σεπτεμβριανών


Η 6η Σεπτεμβρίου ήταν ήρεμη και συνηθισμένη μέρα. Ωστόσο η ασάλευτη εκείνη ζωή δε θύμιζε ειρήνη. Ήταν η ακινησία μιας αδυσώπητης δύναμης που κλωσούσε ανε­ξερεύνητες βουλές. Τα χαράματα, όταν οι δείκτες όδευαν προς την 7 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε σαν λαίλαπα το κακό. Οι άνθρωποι δεν έμοιαζαν με ανθρώπους. Φόρεσαν μονο­μιάς τη μάσκα του κακού και παίρνοντας εντολές από κυβερνητικές υπηρεσίες άρχισαν να σπάζουν, να ρημάζουν, να λεηλατούν και να κακοποιούν τους Ρωμιούς.


Το πρωί, μόλις χάραξε, μαθεύτηκε πως το οργανωμένο αυτό έγκλημα είχε συμβεί σ' όλες τις κοινότητες, σ όλες τις γειτονιές, σ' όλα τα καταστήματα, σ' όλες τις αγορές όπου υπήρχε Ρωμέικη ψυχή. Και δεν ήταν λίγες οι ψυχές που υπέστησαν το τραύμα από τον μέχρι χθες συντοπίτη τους. Εκατόν σαράντα χιλιάδες Έλληνες έζησαν τις εφιαλτικές στιγμές της νύκτας αυτής που χαρακτηρίστηκε δεύτερη «νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου».


Η Πόλη έδινε την εικόνα καταστραμμένου τοπίου από θεομηνία. Όλο το νοι­κοκυριό του κάθε ελληνικού σπιτιού ήταν έκθετο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Η εκκλησία μόλις από θαύμα σώθηκε από ολοκληρωτική καταστροφή. Εσωτερικά τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο, τίποτα που να δίνει την αίσθηση ενός Ναού. Το Αγίασμα ήταν κατεστραμμένο, τα μανουάλια είχαν ριχθεί μεσ' τη σήραγγα της πηγής και οι εικόνες κομ­μένες στα τέσσαρα έπλεαν στα νερά του Αγίου Παντελεήμονα. Το κελλί του παπα-Νικόλα ανάστατο, λες και πέρασε τυφώνας και παρέσυρε τα πάντα στη δίνη του.

Ο ίδιος σώθηκε, αφού έγκαιρα κατέφυγε στο υπόγειο του κελλιού εκεί, όπου υπήρχαν τα νεκροσάντουκα που προοριζότανε για τους πτωχούς και άπορους συνανθρώπους που δεν είχαν τα μέσα τα οικονομικά να ταφούν με δικά τους χρήματα. Τα θρανία του σχο­λείου μόνο για καυσόξυλα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμένοι με κι­μωλία μαυροπίνακες βρισκόντουσαν ανάκατοι στους δρόμους. Ήταν η χρονιά που ο Γυμνασιάρχης του Ζωγραφείου Λυκείου ο αείμνηστος κ. Μούτσογλου με την οικογένεια του παραθέριζε στο Τσεγκέλκιοϊ σε διαμέρισμα που βρισκόταν μεσ' το σχολικό κτίριο. Η έγκαιρη φυγή του έσωσε αυτόν και τα παιδιά του από πιθανή εξόντωση, γιατί ο χώρος της Εκκλησίας και του Σχολείου ήταν ο κύριος στόχος για ολοκληρωτική καταστροφή.


Για τα σπίτια ας μη γίνεται λόγος. Ο κάθε οικοδεσπότης με τον πόνο του και το μέγεθος της καταστροφής του. Ένα ερώτημα βουβό πλανιόταν στ' άλαλα χείλη: Γιατί τούτη η μανία; Γιατί τόσο μίσος;

Κι όμως οι Τούρκοι της γειτονιάς, οι μέχρι πριν μια μέρα υποτιθέμενοι φίλοι μας, μας κοίταζαν έντρομοι και έκθαμβοι. Διακρινόταν στη ματιά τους η στενοχώρια που αισθάνονταν. Αρκετοί είχαν συμμετοχή στην εξοντωτική αυτή επιχείρηση κατά των χριστια­νών συντοπιτών τους. Όταν άρχισε η έρευνα για συμμετοχή στους βανδαλισμούς, μπήκαν στη φυλακή αρκετοί γνώριμοι του χωριού, ενώ αντίθετα ο δάσκαλος ο Χουλουσί, ο φαρμακοποιός Χαλίμ μπέης, ο Νουρίς ο περιπτεράς, ο Νετζατίς κ.α. αποδεδειγμένα προσπάθησαν ν' αποτρέπουν μεγαλύτερης έκτασης καταστροφές. Άλλοι πρόταξαν τα στήθη τους, για να εμποδίσουν τους έξαλλους ανθρωπόμορφους ταύρους που δεν αρκέσθηκαν στις υλικές ζημίες, αλλά ποθούσαν να σπιλώσουν και τις ηθικές αξίες των «γκιαούρηδων».

Η καταστροφή πάντως δεν αποτράπηκε. Από την επομένη κάθε σπιτικό είχε να χα­ράξει την δική του πλέον τακτική. Σχεδόν όλοι συνέκλιναν στη φυγή. Οι πιο θερμόαιμοι Τούρκοι συνέχιζαν να σκορπούν τον φόβο στους έντρομους ακόμη χριστιανούς. Το σλόγ­καν που επικρατούσε ήταν «Dün şeker bayramı, bugün kurban bayramı» δηλαδή συν­δέοντας την απειλή τους με τις ονομασίες των εθνικών τους εορτών τούτο ερμηνεύεται «χθες (γευθήκαμε) τα γλυκά σας σήμερα είναι η μέρα της θυσίας σας». Έμμεση απειλή για εξόντωση.

Σαν επιδημία απλώθηκε η φυγή απ' το χωριό. Όσοι είχαν τα οικονομικά μέσα εγ­κατέλειπαν τις πατρικές τους εστίες και μετακόμισαν στην πολυσύχναστη Κων/πολη. Λες και αν ήθελαν οι Τούρκοι να επαναλάβουν άλλη μια τέτοια επιχείρηση, δε θα τους ανα­κάλυπταν.

Αυτό ήταν. Το χωριό άρχισε να αραιώνει από κατοίκους, η εκκλησία να στερείται από το εκκλησίασμα και το σχολείο να αντιμετωπίζει δυσκολίες από την έλλειψη μαθη­τών. Το άλλοτε ολοζώντανο Τσεγκέλκιοϊ σίγασε από τα παιδικά τιτιβίσματα, σιώπησε απ' τα ελληνικά γλέντια. Η χαρμόσυνη καμπάνα δεν ακούσθηκε γι' αρκετό διάστημα, οι νοικοκυρές απέφευγαν να βγουν στην αγορά για ψώνια και τα μαθητούδια που αποτελούσαν ένα μικρό κόσμο γελούμενο, γεμάτο άνεση και φως, με φόβο κρυφοπήγαιναν στο ρημαγμένο τους σχολείο.

Βουβοί όμως και οι Τούρκοι. Αναλογίζονταν τις ευθύνες τους και αναρωτιόνταν τι ήταν αυτό που έκαναν. Ένας μόνο ψευτοήρωας κυκλοφορούσε με μπαταρισμένο το κεφάλι του, μέχρι να μπει στη φυλακή μετά τις ευθύνες που του επέρριψαν οι αντιτιθέ­μενοι σ' αυτό το έγκλημα. Για το σπασμένο αυτό κεφάλι υπάρχει μια μαρτυρία αρκετά ενδιαφέρουσα. Στο στρατόπεδο του Κούλελι υπηρετούσε την θητεία του κάποιος Ρωμηός φαντάρος, ο οποίος στην γενική επίταξη του συντάγματος του βρέθηκε στην ομά­δα που θα κατέστρεφε τον Άγιο Γεώργιο στο Τσεγκέλκιοϊ. Βλέποντας τον καθοδηγητή, να δίνει εντολές και να καταστρέφει με μανία τα εικονίσματα, δεν άντεξε και μες τον πα­νικό που επικρατούσε, του έδωσε με το ρόπαλο που κρατούσε ένα γερό κτύπημα. Τι σύμπτωση όμως; Η αφήγηση αυτή που έγινε μετά από αρκετά χρόνια, συμπίπτει άμεσα με τον τραυματισμένο Τούρκο χωριανό που έλεγε ότι του συνέβη ένα ατύχημα.

Όσοι έφυγαν από το χωριό δεν ήθελαν να το ξεχάσουν κι ολότελα. Σαν αποδημη­τικά πουλιά έρχονταν να προσκυνήσουν τον Άγιο Γεώργιο στη γιορτή του και να πιουν το Αγίασμα του Αγίου Παντελεήμονα στο πανηγύρι του. Η εγκληματική νύκτα, η γεμά­τη ενέδρες είχε φθάσει στο τέλος της.


Μετά τα γεγονότα δόθηκε εντολή να κατατεθούν υπεύθυνες δηλώσεις για το μέγε­θος καταστροφής του κάθε νοικοκυριού και να αξιολογηθούν σε χρήμα οι ζημιές που προκλήθηκαν. Πράγματι οι Χριστιανοί έκαναν αυτό που τους ζητήθηκε και μετά από αρκετό χρόνο τους δόθηκε αποζημίωση που ανερχόταν στο 25% των δηλωθέντων.

Παράλληλα μετά μερικές μέρες εκτέθηκαν διάφορα αντικείμενα — προϊόντα κλοπής — στις αίθουσες του σχολείου, για ν' αναγνωρισθούν και να δηλωθούν σε ποιον ανήκουν. Η αναγνώριση φυσικά δεν ήταν δύσκολο να γίνει. Εκείνο που δεν έγινε ήταν η επιστροφή των αντικειμένων στους δικαιούχους.

Μετά την καταστροφή και η ειρωνεία! Και είναι κανείς να θυμάται το κίνημα των Νεότουρκων και τις προθέσεις τους που με τον θεωρούμενο από τον λαό αρχηγό τους Εμβέρ Πασά που έλεγε: «Η δεσποτική κυβέρνηση πήρε σήμερα τέλος. Είμαστε όλοι αδέλφια. Δεν υπάρχουν πια στην Τουρκία Έλληνες, Βούλγαροι, Εβραίοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Μουσουλμάνοι. Κάτω απ' τον ίδιο γαλανό ουρανό είμαστε όλοι περήφανοι, γιατί είμαστε Οθωμανοί».


Τα τουρκικά αυτά ιδανικά όμως δεν πραγματοποιήθηκαν. Αντίθετα συνέβηκαν γε­γονότα που δεν είχαν συμβεί επί «δεσποτικής διακυβέρνησης» με στόχο πάντοτε τους Ρωμιούς τους οποίους η πολιτική τους, τους εξόντωσε βίαια.
Συντάχθηκε απο τον/την Dikaiofilax


Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη «ανάγκασε» βιαsτή να μην προχωρήσει στην πράξη του...


Για δεύτερη φορά, ο ίδιος άνθρωπος αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο

Παρά την εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά του, ένας αδίστακτος κακοποιός φαίνεται πως αισθανόταν ανίσχυρος μπροστά στην προσευχή των θυμάτων του!

Ο Charlie Christopher Bates είχε βιάsει και κλέψει διάφορες γυναίκες, έχοντας μάλιστα εισβάλει και στο σπίτι τους! Ωστόσο, το τελευταίο του θύμα τη γλίτωσε κυριολεκτικά εκ θαύματος.

Ο κακοποιός εισέβαλε στο σπίτι της γυναίκας, στην Τάμπα της Φλόριντα, και την ανάγκασε να γδuθεί και να τον φιλήσει πριν τη βιάsει. Η απελπισμένη γυναίκα γονάτισε και άρχισε να προσεύχεται! Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα παρέθεσε στον κακοποιό ένα εδάφιο από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη: «Οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον».

Η συμπεριφορά του άντρα έγινε διαφορετική. Ζήτησε συγγνώμη, της έδωσε μια μπλούζα και προσευχήθηκαν μαζί. Η γυναίκα προσπάθησε να του δώσει τη Βίβλο, άλλα αφού ο Bates αρνήθηκε, έσκισε μερικές σελίδες και τον ανάγκασε να τις πάρει!

Αφού έφυγε, η γυναίκα κάλεσε τις Αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, η προσευχή την έσωσε!

Κάμποσες ώρες αργότερα, αστυνομικοί βρέθηκαν να καταδιώκουν και να σκοτώνουν το Bates, αφού είχαν προηγηθεί ανταλλαγές πυροβολισμών. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κακοποιός αντέδρασε με τέτοιο τρόπο ερχόμενος «αντιμέτωπος» με τη Βίβλο: τον προηγούμενο μήνα είχε εισβάλει σε ένα σπίτι, ζητώντας χρήματα από τη γυναίκα που βρίσκονταν μέσα, απειλώντας τη πως θα τη βιάsει και θα τη σκοτώσει. Αφού η γυναίκα άρχισε να προσεύχεται, ο Bates το έβαλε στα πόδια.

Δείτε βίντεο από την καταδίωξη…  



Τα σενάρια για τον «τάφο του Μ. Αλεξάνδρου» - Τι αναφέρει αρχαίος χρησμός



Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών προκειμένου να βγει στο «φως» το μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο εικάζεται ότι ενδεχομένως να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα σενάρια περί ανεύρεσης του τάφου του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά, «πήραν φωτιά» μετά την ανακάλυψη του εν λόγω ευρήματος, με τις φημολογίες να φτάνουν μέχρι το Associated Press και την Washington Post.

Ωστόσο, μετά και την αποστασιοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού και των αρχαιολόγων που μετέχουν στην έρευνα από τα δημοσιεύματα, οι ιστορικές πηγές που επικαλείται «το Ποντίκι», υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της Αμφίπολης στα αρχαία χρόνια, υποστήριζαν πως βρίσκεται θαμμένος στην περιοχή «ένας μεγάλος βασιλιάς».

Μετά από αυτό το σενάριο, το οποίο θέλει να είναι μεν θαμμένος κάποιος βασιλιάς στην Αμφίπολη όχι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος, υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο ενισχύεται από την καταγραφή του αρχαίου ιστορικού Διόδωρου του Σικιελιώτη.

Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο Μέγας Αλέξανδρος, γοητευμένος με την Αμφίπολη, σκόπευε να φτιάξει έναν ναό για να τιμήσει την πόλη απ' όπου απέπλευσε το 334 π.Χ. για την εκστρατεία στην Ασία.

Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, οι ντόπιοι έδειχναν στους επισκέπτες τον τάφο του στην Αλεξάνδρεια ως το 391 μ.Χ. Μετά χάνονται τα ίχνη του. Κανείς δεν μπορούσε να πει με κατηγορηματικό τρόπο πού βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου. Κάποιοι μίλησαν για τον παλιό θρύλο των κατοίκων της αρχαίας Αμφίπολης, που λέει πως κάπου εκεί βρίσκεται «ένας τρανός βασιλιάς».

Eίναι όμως ιστορικό γεγονός ότι οι βασιλείς της Μακεδονίας θάβονταν στο ιερό χώμα της πατρίδας τους για τον απλούστατο λόγο ότι υπήρχε χρησμός πως το κράτος τους θα συνέχιζε να υπάρχει και να ευημερεί μόνο όταν οι ηγεμόνες τους έβρισκαν την αιώνια ανάπαυσή τους στην ίδια την Μακεδονία.

Δημιουργείται συνεπώς το εύλογο ερώτημα αν υπάρχει η πιθανότητα ο Μ. Αλέξανδρος να μην ενδιαφερόταν για τον χρησμό και την παράδοση, η οποία θα αποτελούσε και την «ασφαλιστική δικλίδα» για την επιβίωση του κράτους του, μέσω βέβαια τη θεϊκής θέλησης.

Επιπλέον ας μην ξεχνάμε πως η τακτική του Μ. Αλεξάνδρου στις μεγάλες του μάχες περιείχε τα στοιχεία του «ελιγμού», του «αιφνιδιασμού» και της επίθεσης στο «κέντρο βάρους» του αντιπάλου το οποίο δεν ήταν άλλο από τη θέση του αρχηγού του εχθρού.

Πόσο απίθανο θα ήταν λοιπόν για την προστασία της μεγαλύτερης προσωπικότητας μέχρι εκείνη τη στιγμή του πλανήτη, να έχει στηθεί, κατόπιν εντολής του ιδίου, και η μεγαλύτερη επιχείρηση παραπλάνησης, αναφορικά με τη τελευταία του κατοικία έτσι ώστε να βρει επιτέλους την ηρεμία που τόσο του έλλειψε κατά τη σύντομη και πολυτάραχη ζωή του;

Με αυτό το τέχνασμα άλλωστε θα απέφευγε και περιπτώσεις τυμβωρυχίας και όλων των υπολοίπων που ακολουθούν σε περιπτώσεις ενταφιασμού τόσο σημαντικών προσώπων.

Τι λένε οι αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή, είναι εντυπωσιασμένοι από το εύρημα, ωστόσο κρατούν χαμηλούς τόνους.

Ωστόσο, η Κατερίνα Περιστέρη η οποία είναι επικεφαλής της ανασκαφής, επισημαίνει:


«Κατασκευασμένος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., συμπίπτει ιστορικά «με μια εποχή κατά την οποία συμβαίνουν πολλά και δραματικά γεγονότα στη Μακεδονία και στην Αμφίπολη ειδικά, με τις διαμάχες των επιγόνων του Αλεξάνδρου και τον θάνατο της Ρωξάνης και του μικρού Αλεξάνδρου Δ' κατόπιν διαταγής του Κάσσανδρου.

Πρόκειται για μνημεία αλληλένδετα μεταξύ τους, αφού το λιοντάρι βρισκόταν, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πλέον, στην κορυφή του τύμβου, σηματοδοτώντας με την παρουσία του κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή πρόσωπα της Αμφίπολης».

Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα ανασκαφή για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του περιβόλου, καθώς από τα 497 μέτρα του έχουν ερευνηθεί τα 405.

http://www.apocalypsejohn.com/


Η ζωή ξαναρχίζει μετά την ηλικία των 46 ετών!!!


Το σηµείο καµπής στη ζωή του ανθρώπου είναι τα 46 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία βιώνει ο άνθρωπος την πιο βαθιά µελαγχολία. Αµέσως µετά αρχίζει το ταξίδι προς την ευτυχία.

Το περιοδικό «Economist» αφιέρωσε το εξώφυλλό του σε αυτό το θέµα. ∆εν παραλείπει όµως να υπενθυµίσει την ατάκα του γάλλου ηθοποιού Μορίς Σεβαλιέ: «Τα γηρατειά δεν είναι και τόσο άσχηµα αν λάβουµε υπόψη µας την εναλλακτική λύση».

Οι κακόπιστοι θα µπορούσαν να υποθέσουν ότι το έγκυρο βρετανικό περιοδικό ήθελε απλώς να παρηγορήσει τους αναγνώστες του, ο µέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι ακριβώς τα 46 χρόνια. Εάν κάποιοι από αυτούς δεν αισθάνονται και πολύ καλά, τώρα ξέρουν ότι τα πράγµατα στο µέλλον θα γίνουν καλύτερα. Ο λόγος όµως δεν είναι αυτός. Στην πραγµατικότητα, ο «Economist» επιβεβαιώνει την τάση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη Δύση: Χωρίς τη µέτρηση της Ακαθάριστης Εθνικής Ευτυχίας το ΑκαθάριστοΕθνικό Προϊόν δεν έχει κανένα νόηµα.

Ο«Economist» επικαλείται µεταξύ άλλων τη µελέτη του αµερικανού καθηγητή Οικονοµικών Ντέιβιντ Μπλέιντσφλαουερ, ο οποίος εξέτασε τα δεδοµένα από 72 χώρες, οι κάτοικοι των οποίων κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση πόσο ικανοποιηµένοι είναι από τη ζωή τους. Ενα από τα συµπεράσµατα είναι ότι ο µέσος όρος ηλικίας αλλάζει από χώρα σε χώρα.

Για τους Ελβετούς το ναδίρ της ικανοποίησης από τη ζωή εντοπίζεται στα 35 χρόνια, οι Ουκρανοί βουτάνε σε βαθιά µελαγχολία στα 62 τους. Ο µέσος όρος, ωστόσο, και στις 72 χώρες είναι τα 46 χρόνια.

Χρειαζόταν µια αµερικανική έρευνα για να µάθουµε ότι κάπου ανάµεσα στα 40 και τα 50 πολλοί άνθρωποι περνούν αυτό που γνωρίζουµε όλοι ως κρίση της µέσης ηλικίας; Ασφαλώς όχι. Αλλά, όπως επισηµαίνει ο «Economist», η έκπληξη βρίσκεται µετά:

Παρά το γεγονός ότι όσο πλησιάζουν προς την τρίτη ηλικία οι άνθρωποι χάνουν πράγµατα που εκτιµούν, όπως είναι η ζωντάνια,η ευστροφία και η εµφάνιση, κερδίζουν αυτό που ξοδεύουν µια ζωή για να βρουν: την ευτυχία.

Το βρετανικό περιοδικό υπενθυµίζει επίσης ότι, αντίθετα µε τους συµβατικούς οικονοµολόγους που µετρούν µόνο τον πλούτο, ένας νέος κλάδος της επιστήµης της Οικονοµίας θεωρεί την ευτυχία ένα µετρήσιµο οικονοµικό µέγεθος.

Το 2008, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από δύο νοµπελίστες οικονοµολόγους, τον Αµάρτια Σεν και τον Τζόζεφ Στίγκλιτς, να δηµιουργήσουν έναν δείκτη µέτρησης της εθνικής ευµάρειας πέρα από το ΑΕΠ. Και µόλις τον περασµένο µήνα στη Βρετανία ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάµερον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά για τη συλλογική ευεξία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο αιώνιο ερώτηµα: τι µας κάνει ευτυχισµένους; Αποφασιστικό ρόλο παίζουν τέσσερις παράγοντες:
το φύλο,
ο χαρακτήρας,
οι εξωτερικές συνθήκες
και η ηλικία.

Οι γυναίκες είναι ελαφρώς πιο ευτυχείς από τους άντρες, αν και πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη. Πιο ευτυχείς είναι και οι εξωστρεφείς σε σχέση µε τους εσωστρεφείς.

Μερίδιο στην ευτυχία έχουν επίσης το εισόδηµα, η υγεία, η εκπαίδευση, οι σχέσεις.


Για την ηλικία, τέλος, µια σειρά από πρόσφατες µελέτες καταλήγουν στο συµπέρασµα ότι η ψυχολογική ευµάρεια είναι µια καµπύλη που έχει το σχήµα του λατινικού γράµµατος U. Ετσι, ο άνθρωπος στα 20 του χρόνια αισθάνεται ψυχολογικά ακµαίος και πιάνει… πάτο στα 46. Υστερα όµως έρχεται η ευτυχία…

http://enallaktikidrasi.com/


Πουλούν τα νησιά μας: Δίνουν μαρίνα της Σάμου σε Τούρκο!



Επικίνδυνες διαστάσεις φέρεται να έχει πάρει η πώληση λιμενικών εγκαταστάσεων και μαρίνων σε ακριτικά νησιά.

Μετά τη Μυτιλήνη και τη Χίο όπου οι μαρίνες πουλήθηκαν σε «ελληνοτουρκικά επιχειρηματικά» σχήματα, τώρα οι Τούρκοι επιδιώκουν να αγοράσουν τη μαρίνα στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η εταιρεία Σάμος Μαρίνες επιδιώκει να πουλήσει την μαρίνα στην τουρκική Setur Turistik!

Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει η σκανδαλώδης πώληση...



Read more: http://www.newsbomb.gr


Σοκ: 18χρονη μαχαίρωσε 78 φορές τη μητέρα της!


Κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού εκκρεμούν εις βάρος μίας 18χρονης κοπέλας από το Κολοράντο των ΗΠΑ, η οποία μαχαίρωσε 78 φορές τη μητέρα της στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Σύμφωνα με τον πατριό της έφηβης κοπέλας, Ράιαν Χόι, νωρίτερα την ημέρα του τραγικού συμβάντος, είχε καλέσει την αστυνομία εξαιτίας ενός απειλητικού email που είχε στείλει η 18χρονη Ιζαμπέλα Γκουζμάν στη μητέρα της, Γιούν Μι Χόι, το οποίο έγραφε «Θα πληρώσεις».

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ο Χόι ξανακάλεσε την αστυνομία, όταν είδε αίμα να βγαίνει κάτω από την πόρτα του μπάνιου. Όσο μιλούσε στο τηλέφωνο με τους αστυνομικούς, ο Χόι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου, ωστόσο η 18χρονη δεν τον άφηνε να μπει. Στη συνέχεια, άκουσε τη σύζυγό του να ουρλιάζει και, λίγα λεπτά μετά, η πόρτα άνοιξε και στο κατώφλι της στεκόταν η έφηβη, κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η 18χρονη έφυγε ατάραχη από το σπίτι, χωρίς να πει κουβέντα στον σοκαρισμένο πατριό της και παίρνοντας μαζί της το μαχαίρι.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, βρήκαν την άτυχη γυναίκα γυμνή στο πάτωμα του μπάνιου μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ η νεκροψία έδειξε ότι είχε δεχθεί 31 μαχαιριές στο πρόσωπο και 47 στον λαιμό.

Την 18χρονη κοπέλα βρήκαν την επόμενη μέρα άνδρες της αστυνομίας σε ένα γειτονικό γκαράζ και τη συνέλαβαν.

Η Γκουζμάν, η οποία κατηγορείται τώρα για δολοφονία πρώτου βαθμού, πρόκειται να δικαστεί ως ενήλικας και ενδέχεται να της επιβληθεί ακόμα και η θανατική ποινή.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger