E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φοράς συχνά τακούνια; Τότε διάβασε το άρθρο...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013


9 στις 10 γυναίκες έχουν φουσκάλες, προβλήματα στη φτέρνα, μυρμηγκιές, κάλους και νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα

Οι γόβες στιλέτο είναι φτιαγμένες για να κάνουν τις γυναίκες να δείχνουν εκθαμβωτικά όμορφες και γοητευτικές. Ωστόσο, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία, παρά την εξωτερική ομορφιά τους.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο να παρουσιαστούν διάφορες παθήσεις, όπως αρθρίτιδα, μυϊκές βλάβες και πιασμένα νεύρα. Τα ψηλοτάκουνα αρχίζουν να πονούν το πόδι μέσα σε διάστημα μιας ώρας και έξι λεπτών, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα. Το ένα πέμπτο των γυναικών νιώθει το κάψιμο στα πόδια ύστερα από περπάτημα μόλις δέκα λεπτών.

Ακόμα και η βασίλισσα του τακουνιού, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, της οποίας ο ρόλος στη δημοφιλή σειρά Sex And The City απαιτούσε δωδεκάποντα, τα οποία κι έκανε η ίδια must, αναγκάστηκε να τα αποχωριστεί τελικά. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός: "Πήγα σε ένα ποδολόγο-ποδίατρο και μου είπε ‘τα πόδια σου κάνουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν. Αυτό το κόκκαλο εκεί… εσύ το έχεις δημιουργήσει. Δεν ανήκει εκεί".

Η σχεδιάστρια και πολυπράγμων Βικτόρια Μπέκαμ πρόσφατα αποκάλυψε ότι πρέπει να κάνει εγχείριση για μια φλεγμονή που έχει στα πόδια εξαιτίας χρόνιας χρήσης τακουνιών.

Η διάσημη κριτής του σόου Britain’s Got Talent Amanda Holden φοράει πολύ συχνά γόβες στιλέτο για να έχει μια λαμπερή εμφάνιση, αψηφώντας όμως τους κινδύνους.

Έρευνα από το College of Podiatry απέδειξε ότι σχεδόν ο μισός γυναικείος πληθυσμός είχε προβλήματα με τα πόδια αφού αγνόησε τον πόνο που προκαλούν τα άβολα παπούτσια. Το ένα τρίτο των γυναικών έχει φορέσει άβολα τακούνια επειδή απλώς ήταν κομψά και σχεδόν οι μισές από αυτές τις γυναίκες αντιμετώπισαν δυσκολία και δυσφορία στο περπάτημα, ενώ το 37% των γυναικών αυτών παραιτήθηκαν της προσπάθειας, έβγαλαν τα τακούνια και περπάτησαν ξυπόλητες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι 9 στις 10 γυναίκες έχουν διάφορα προβλήματα, όπως φουσκάλες, προβλήματα στη φτέρνα, μυρμηγκιές, κάλους και νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Ο Mike O’Neill του College of Podiatry προειδοποίησε: "Οι γυναίκες που φοράνε ψηλοτάκουνα θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο μόνιμου τραυματισμού στο όνομα της μόδας. Τα ψηλοτάκουνα είναι βασικό στοιχείο της γυναικείας γκαρνταρόμπας και πολλές γυναίκες τα φοράνε για να δείχνουν πιο ελκυστικές στους άνδρες. Ωστόσο, όσο πιο ψηλό το τακούνι, τόσο πιο πολύ γέρνετε το σώμα σας μπροστά και τόσο πιο πολύ πρέπει να κλίνετε προς τα πίσω. Αυτό μπορεί να κάνει τη λεκάνη σας να αποκλίνει της ευθυγράμμισής της και να προκαλέσει συμπίεση της σπονδυλικής στήλης.

Τέτοια παπούτσια σάς κάνουν να περπατάτε με τη μύτη του ποδιού σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πόνους και τελικά κατάγματα κοπώσεως. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στις αρθρώσεις και στους ιστούς οδηγώντας σε αρθρίτιδα. Κάποιες γυναίκες των οποίων πειράζονται τα νεύρα των ποδιών ενδέχεται να χρειαστούν και χειρουργείο".


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger