Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ζωη μετα θανατον: μια εφικτη πραγματικοτητα

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012


Έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα εργαστήριο δίχως παράθυρα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κόβοντας εγκεφάλους σε υπερβολικά πολύ λεπτές φέτες. Σχέδιό του να προσομοιώσει μέσω υπολογιστή έναν τέλεια διατηρημένο εγκέφαλο, τον οποίο εν συνεχεία θα φορτώσει σε ένα ρομποτοειδές σώμα.
Αυτός ο εγκέφαλος θέλει να είναι ο δικός του εγκέφαλος, με όλους τους 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του και τις 100 τρισεκατομμύρια συνάψεις του, ο οποίος θα τοποθετηθεί μέσα σε διάφανη κεχριμπαρένια ρητίνη προτού πεθάνει από φυσικά αίτια.
Σύμφωνα με τον εν λόγω νευροεπιστήμονα, ονόματι Κένεθ Χέιγουορθ, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ζήσει για πάντα. Για να το καταφέρει όμως αυτό, πρέπει πρώτα να πεθάνει.
Από τη στιγμή που το σώμα παύει να λειτουργεί, αρχίζει να κατατρώγει τον εαυτό του. Στόχος είναι λοιπόν η απενεργοποίηση των ενζύμων, τα οποία ευθύνονται για την καταστροφή των κυτταρικών ιστών. Αν όλα πάνε κατ' ευχή, μέχρι το 2110 η μεταφορά ή, όπως λέμε κοινώς, η φόρτωση ενός βιολογικού εγκεφάλου σε κάποιο λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο πυρίτιο, θα είναι τόσο κοινή πρακτική όσο και η οφθαλμοχειρουργική επέμβαση με λέηζερ.
Το πεδίο πάνω στο οποίο εργάζονται ο Χέιγουορθ και οι συνεργάτες του αποτελεί σχετικά νέο τομέα των νευροεπιστημών, ο οποίος έχει να κάνει με τη συστηματική δομική χαρτογράφηση των νευρωνικών δικτύων του εγκεφάλου.
Τέτοιες έρευνες θα καταφέρουν κάποτε να εξηγήσουν ανθρώπινες λειτουργίες όπως η συνείδηση, η μνήμη, το συναίσθημα, ακόμη και ασθένειες, όπως ο αυτισμός, η σχιζοφρένεια και η νόσος Αλτσχάιμερ.
Η γενική θεωρία που συνοψίζει το πνεύμα της έρευνας είναι η εξής: πολύ απλά, είμαστε το ίδιο το δίκτυο των νευρωνικών συνδέσεών μας. Ο εαυτός μας και όλα όσα σκεπτόμαστε, αισθανόμαστε και πράττουμε είναι χαραγμένα στις καλωδιώσεις του εγκεφάλου μας. Σε αντίθεση με το γονιδίωμα, το οποίο δεν αλλάζει ποτέ, τα νευρωνικά δίκτυά μας διαρκώς αλλάζουν και αναδιαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας.
Μέσα όμως από τις εξελίξεις στο ερευνητικό πεδίο τη διατήρησης του εγκεφάλου, της χαρτογράφησης των κυτταρικών ιστών και της υπολογιστικής προσομοίωσης των νευρωνικών δικτύων, ο Χέιγουορθ και η ομάδα του διαβλέπουν και κάτι παραπάνω: μία πιθανή θεραπεία για το θάνατο.
Ενδεχομένως μάλιστα ένα τέτοιο σχέδιο να γίνει πραγματικότητα πριν το τέλος αυτού του αιώνα, χάρη στις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν την αυτοματοποίηση της διαδικασίας χαρτογράφησης ακόμη και των πλέον ασύλληπτων μικροδομών του οργανισμού.
Πώς όμως θα καταφέρει ο Χέιγουορθ να διαρρήξει το φράγμα του θανάτου;
Αφού πρώτα υποβληθεί σε ολική αναισθησία, ένα κοκτέηλ τοξικών χημικών ουσιών θα εγχυθεί στο λειτουργικό ακόμη αγγειακό σύστημά του, θανατώνοντάς τον ακαριαία, διατηρώντας ωστόσο τις πρωτείνες και τα λιπίδια του εγκεφάλου του στη θέση τους, προλαμβάνοντας έτσι τη σήψη. Έπειτα θα του χορηγηθεί σε ενέσιμη μορφή ένα διάλυμα βαρέων μετάλων το οποίο θα κάνει τις κυτταρικές μεμβράνες του ορατές κάτω από το μικροσκόπιο. Στη συνέχεια, θα αφαιρεθεί όλο το νερό από τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική του στήλη και στη θέση του θα τοποθετηθεί καθαρή πλαστική ρητίνη που θα προστατεύσει τους νευρώνες και τις συνάψεις του. Καθώς λέει ο ίδιος χαριτολογώντας, ο εγκέφαλός του θα είναι το πιο τέλεια διατηρημένο απολίθωμα στην ιστορία του πλανήτη.
Τέλος, ο πλαστικοποιημένος εγκέφαλός του θα κοπεί σε λεπτές φέτες και θα απεικονισθεί με τη βοήθεια ενός μικροσκοπίου ηλεκτρονίων. Ο φυσικός του εγκέφαλος θα καταστραφεί, αφήνοντας στη θέση του ένα ακριβές έκτυπο της νευρωνικής διασυνδετότητάς του.
Σε εκατό χρόνια από τώρα, οι επιστήμονες θα μπορούν να προσδιορίσουν τη λειτουργία του κάθε νευρώνα και της κάθε σύναψης του εγκεφάλου του, κάτι που θα τους επιτρέψει να κατασκευάσουν υπολογιστικά μία ακριβή προσομοίωση του νοητικού μηχανισμού του.
Και εφόσον η διαδικασία πλαστικοποίησης θα έχει διατηρήσει εξίσου τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης του, ο Χέιγουορθ ελπίζει ότι ο ψηφιακά αναπαραγμένος νους θα μπορεί να συνδεθεί με ένα ρομποτοειδές σώμα.
Και όλα αυτά δεν αποτελούν επιστημονική ονειροφαντασία, αλλά εφικτή πραγματικότητα που είναι θέμα χρόνου να τη δούμε να παίρνει σάρκα και οστά και για την οποία μπορεί να μάθει κανείς περισσότερα από τη μελέτη του Sebastian Seung με τίτλο: Connectome: How The Brain's Wiring Makes Us Who We Are (Houghton Mifflin Harcourt).


Η νεα σεξι φωτογραφηση της Ελενης Φουρειρα


Η Ελένη Φουρέιρα μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα. Αν και το περιεχόμενο της συνέντευξης έρχεται μάλλον σε αντίθεση με την άκρως καλοκαιρινή φωτογράφηση με σέξι μπικίνι. «Έχω ξεπεράσει τα όρια. Υπήρξαν φορές που κουράστηκα πολύ και το σώμα μου αντέδρασε. Παράδειγμα ένα καρκίνωμα που έβγαλα πρόσφατα στις φωνητικές μου χορδές», είπε η τραγουδίστρια στο περιοδικό «Εγώ Weekly».
Ωστόσο δεν τα παρατάει και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την καριέρα της και τη ζωή της, παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που δεν της χαρίστηκαν όταν ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του τραγουδιού.
«Δεν ξέρω γιατί ακούστηκαν τόσα πικρόχολα σχόλια για μένα όταν ξεκινούσα. Αυτό που ξέρω είναι ότι μου έκανε πάρα πολύ καλό. Στην αρνητική δημοσιότητα ο κόσμος έρχεται από περιέργεια να σε δει και τότε κρίνει μόνος του το ταλέντο του. Δε νομίζω ότι έκαναν αυτή τη δυσφήμηση έχοντας κακία για μένα. Οι περισσότεροι δεν με ξέρουν καν. Έχω ευχαριστήσει πολύ κόσμο που μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί μαζί μου, έστω κι αν τα σχόλια δεν ήταν καλά», τόνισε.
Τέλος, όσον αφορά τις σχέσεις της, δήλωσε «Η αναγνωρισιμότητα δυσκόλεψε πολύ το φλερτ στη ζωή μου. Είμαι πολύ ντροπαλή με τους άνδρες. Δεν έχω κάνει ποτέ την πρώτη κίνηση. Οι άνδρες όμως με φοβούνται γιατί δεν είμαι εύκολη. Δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολη είμαι».


Ανεκδοτο: Η κηδεια…


Ένας άνδρας έβγαινε από μια καφετέρια με τον πρωινό καφέ του, όταν παρατήρησε μια εντελώς ασυνήθιστη τελετή κηδείας προς το κοντινό νεκροταφείο. Μια μεγάλη μαύρη πομπή ακολουθείτο από μια δεύτερη μεγάλη μαύρη πομπή περίπου στα 20 μέτρα πίσω από την πρώτη.Λίγο πιο πίσω από τη δεύτερη πομπή ήταν ένας άνδρας. Περπατούσε μόνος, έχοντας δεμένο ένα σκύλο σε ένα λουρί.



Πίσω από τον άνδρα με το σκύλο ακολουθούσαν περίπου 200 άνδρες που περπατούσαν στοιχισμένοι εφ’ενός ζυγού.

Τον πρώτο άνδρα κυρίευσε η περιέργεια οπότε πλησίασε με σεβασμό τον άνδρα με το σκυλί και τον ρώτησε:

- Λυπάμαι για την απώλειά σας. Μάλλον είναι κακή στιγμή να σας ενοχλήσω αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια κηδεία σαν κι αυτήν. Τίνος κηδεία είναι;

- Της συζύγου μου.
- Τι της συνέβη;
- Το σκυλί μου της επιτέθηκε και την σκότωσε.

- Κι η δεύτερη πομπή, τίνος κηδεία είναι;

- Είναι της πεθεράς μου. Προσπαθούσε να βοηθήσει
τη σύζυγό μου όταν την άρπαξε το σκυλί.

Μια οδυνηρή και στοχαστική στιγμή σιωπής πέρασε μεταξύ των δύο ανδρών.

- Θα μπορούσα να δανειστώ το σκυλί;
- Κάτσε στη σειρά !

Ιταλιδα Πολιτικος Τουμπανο! (pics)


Πρόκειται για την 27χρονη περιφερειακή σύμβουλο της Λομβαρδίας και πρώην συνεργάτιδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 


Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως ήταν αυτή, που έλυνε… τα προβλήματα του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, προσφέροντας του πλούσιες εμπειρίες με νέα κορίτσια στα γνωστά πάρτι του.


Για το λόγο αυτό ο Αντζελίνο Αλφάνο, διάδοχος του Μπερλουκόνι στο κόμμα Λαός της Ελευθερίας, την προέτρεψε να παραιτηθεί.

Αν βέβαια ήταν τόσο αποτελεσματική με την… ψυχική ανάταση του Σίλβιο, τότε η κοπέλα δεν θα πρέπει να παραιτηθεί, αντίθετα να διοριστεί από τον Μάριο Μόντι στην κυβέρνηση.

Δείτε την ταλαντούχο πολιτικό στις διακοπές της:


  
 Και εδώ, πιο ευπρεπώς ντυμένη, στο Ιταλικό κοινοβούλιο.


Πηγή: woop.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πισινα για τους φυλακισμενους του Κορυδαλλου!


Απίστευτο και όμως αληθινό: σύμφωνα με φωτογραφίες και ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έχτισαν πισίνα και μπάρμπεκιου στις φυλακές Κορυδαλλού!

Πως θα γινόταν βεβαίως βεβαίως, την ώρα που βρίσκεται ο Άκης εντός των τειχών.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η πίσω αυλή του Ψυχιατρείου των φυλακών μετατράπηκε σε πολυτελές spa!
Ποιοι έχουν πρόσβαση; Προφανώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι (που λένε οτι από το ταμείο τους δόθηκαν τα χρήματα), αλλά το ερωτηματικό είναι για το αν χρησιμοποιείται και από “εκλεκτούς” κρατουμένους.
Όσον αφορά την πισίνα, βαφτίσθηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά» (!), αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κανονικότατη πισίνα, με σκαλάκια, διαφορετικά επίπεδα και συστήματα καθαρισμού τελευταίας τεχνολογίας. Στην πισίνα οδηγούν πετρόχτιστα μονοπάτια, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται το χτιστό μπάρμπεκιου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα όμως, η πισίνα χρησίμευσε σε απόδραση στην κυριολεξία, καθώς δύο από τους κρατούμενους που εργάζονταν στην κατασκευή της χρησιμοποίησαν τα μπάζα της εκσκαφής για να δημιουργήσουν ράμπα, να περάσουν πάνω από τον τοίχο και να εξαφανιστούν!

Η απάντηση των υπευθύνων πάντως στην εφημερίδα είναι ότι δεν πρόκειται για πισίνα, καθώς επιμένουν ότι πρόκειται για ποτίστρα… ζώων.


http://olympia.gr

Απίστευτα 3D τατουάζ (pics)

Παρόλο που η τέχνη του τατουάζ είναι χιλιάδων ετών, με τα χρόνια έχει εξελιχθεί και πλέον βλέπουμε απίστευτα 3D τατουάζ με αντικείμενα τα οποία μοιάζουν σαν να κάθονται απλά πάνω στο δέρμα, και όχι να είναι σχεδιασμένα με μελάνι.


Δείτε τις εικόνες:

Απίστευτα 3D τατουάζ (4)
Απίστευτα 3D τατουάζ (2)
Απίστευτα 3D τατουάζ (3)
Απίστευτα 3D τατουάζ (5)
Απίστευτα 3D τατουάζ (6)
Απίστευτα 3D τατουάζ (7)
Απίστευτα 3D τατουάζ (8)
Απίστευτα 3D τατουάζ (10)
Απίστευτα 3D τατουάζ (11)
Απίστευτα 3D τατουάζ (12)
Απίστευτα 3D τατουάζ (13)
Απίστευτα 3D τατουάζ (14)
Απίστευτα 3D τατουάζ (15)

http://www.newsbomb.gr

Η Τζουλια σε σοκαριστικες φωτο!

H Tζούλια Αλεξανδράτου που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην Μύκονο μαζί με τον αγαπημένο της, Κριστιάν Καρποζήλο
, δεν σταματάει να ανεβάζει φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απο την καθημερινότητα της στο νηστί των Ανέμων.

Σε ένα γρήγορο search, εμείς εντοπίσαμε κάποιες φωτογραφίες της που μας προκάλεσαν εντύπωση. Η άλλοτε ξανθιά barbie έχει αλλάξει ριζικά. Έχει σκελετωθεί! Πάντα βέβαια σαν μοντέλο η Τζούλια ήταν αδύνατη αλλά οι τελευταίες φωτογραφίες της σοκάρουν!

Δείτε τις φωτογραφίες:






freegossip

H Λoχαν στο κρεβατι με πορνοσταρ [εικονες+βιντεο]



Οι πρώτες σκηνές από τα γυρίσματα του Τhe Canyons, του ερωτικού θρίλερ στο οποίο δέχτηκε να εμφανιστεί εντελώς γυμνή η Λίντσεϊ Λόχαν, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τις εντυπώσεις κλέβει ο συμπρωταγωνιστής της Τζέιμς Ντιν, ο πιο διάσημος πορνοστάρ του πλανήτη.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το Τhe Canyons δεν είναι ούτε τσόντα, ούτε ευτελές ποπ κορν τύπου Βασικό Ένστικτο. Πρόκειται για μια ματιά στον υπόκοσμο του Χόλιγουντ, γραμμένη από τον θρυλικό συγγραφέα Μπρετ Ίστον Έλις (American Psycho).
Για αυτό και η Λόχαν πάλεψε να κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρόλο το γεγονός ότι και θα πληρωθεί ψίχουλα και θα κληθεί να δείξει κάθε εκατοστό της ανατομίας της.
Εξίσου ιντριγκαδόρικη είναι η συμμετοχή στο πρότζεκτ του Τζέιμς Ντίν, ενός λιλιπούτειου σε συνολικό ύψος πορνοσταρ ο οποίος έχει γυρίσει ήδη 4.000 ερωτικές ταινίες, ψηφίστηκε Male Performer of the Year και στον οποίο έχει κάνει αφιέρωμα μέχρι και το GQ.
Το πρωταγωνιστικό δίδυμο φαίνεται να διαθέτει την απαραίτητη χημεία, με τον Ντιν -ο οποίος δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήματα να κάνει σεξ με γκρούπις- να κοιτάζει την Λόχαν όπως ο λύκος τα πρόβατα. Δηλαδή σαν το επόμενο γεύμα του.
Μέχρι στιγμή δεν έχει ακουστεί η παραμικρή φήμη ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι η επιρρεπής στις καταχρήσεις σταρ θα θέλει να δοκιμάσει «πως είναι να κάνεις σεξ με πορνοστάρ».

Παει στον ΑΝΤ1 η Ελενα Παπαβασιλειου;

Από την Κάντζα στο Μαρούσι φαίνεται πως θα μετακινηθεί η Έλενα Παπαβασιλείου, μιας και λέγεται πως έχει δεχθεί κρούση από τον ΑΝΤ1, να είναι τη νέα σεζόν, στην εκπομπή «ΟΛΑ».

Μιλώντας στην κάμερα του Star, η νεαρή παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι προς το παρόν, το τηλεοπτικό της μέλλον είναι «στον αέρα»:

«Πάντα τιμούμε το περιβάλλον στο οποίο έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή συνεργασία. Άρα φυσικά θα μιλήσουμε με τον Alpha. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, φαντάζομαι στις επόμενες ημέρες, θα έχω να πω περισσότερα!»

Δεν αποκλείεται πάντως η Έλενα Παπαβασιλείου να μας την κάνει την τηλεοπτική έκπληξη και να βάλει πλώρη μες την καλή χαρά για τον ΑΝΤ1!

Άλλωστε από πέρυσι λέγεται πως την είχε προσεγγίσει ο Γιάννης Λάτσιος.

http://www.real.gr


Πολεμος στο photoshop: Η επιθεση της κυτταριτιδας



Η μάχη για το καλό και ρετουσαρισμένο εξώφυλλο.
Είναι εδώ και λίγο καιρό που βλέπουμε φωτογραφίες διάσημων Ελληνίδων να περιφέρονται στο διαδίκτυο, με διαφορετικές κάθε φορά αναλογίες. Αλλού η κοιλιά είναι επίπεδη, οι γλουτοί σμιλεμένοι και αλλού η κυτταρίτιδα έχει κυριεύσει τα απάντα, σαν επιδημία. Τι συμβαίνει στο μικρόκοσμο όσων ασχολούνται ή καλύτερα ασχολούμαστε, με τις ειδήσεις, τις εικόνες και τις ζωές γνωστών ανθρώπων; Ποια εικόνα είναι αληθινή και ποια όχι;


Καταρχάς, δεν είναι νέα μέθοδος το Photoshop. Είναι βελτιωμένη, αλλά δεν είναι καινούργια τακτική. Τα περιοδικά, από τότε που εφευρέθηκαν, έκαναν παρεμβάσεις στα εξώφυλλά τους. Οι επεμβάσεις γίνονταν με το χέρι, ζωγραφίζοντας σχεδόν το εξώφυλλο. Τα χείλη γίνονταν πιο κόκκινα, το ίδιο και τα μάγουλα, τα μαλλιά πιο φωτεινά και γενικά χρησιμοποιούσαν όποιο μέσο και τρόπο διέθεταν, για να κάνουν το εξώφυλλο ελκυστικό στον αγοραστή.


Σήμερα, αν και πέρασαν πολλές δεκαετίες, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Μόνο η τεχνολογία. Ο σκοπός όμως παρέμεινε ο ίδιος. Το αν πρέπει ή δεν πρέπει να ωραιοποιείται η εικόνα ή να παραποιείται η αλήθεια δεν είναι κουβέντα της στιγμής, αν και ταπεινή μου άποψη είναι ότι τα περιοδικά ουδέποτε πούλησαν αλήθεια. Το όνειρο πούλησαν, κάτι σαν το happy end σε ένα παραμύθι, άσχετα που κάθε εβδομάδα ή μήνα το παραμύθι ανανεώνεται.


Σήμερα όμως οι εποχές είναι σκληρές, ο κόσμος αποδεκατισμένος και η οργή περισσεύει. Και μέσα στα χαλάσματα στέκονται τα λουστραρισμένα περιοδικά με εικόνες και λαμπερούς ανθρώπους σαν να ζούμε στην Ζυρίχη. Και όμως για άλλη μια φορά, ούτε αυτό συνέβη πρώτη φορά. Στη δεκαετία του 50 και στις αρχές του 60, όταν στην Ελλάδα σπάνια περίσσευε δεύτερο πιάτο φαγητού, η Αλίκη πήγαινε στο ιδιωτικό κολέγιο της Φιλοθέης με τον σοφέρ της. Μια κοινή σύμβαση της αλήθειας ήταν οι ταινίες και το ίδιο είναι και τα περιοδικά.


Στον αντίποδα κυκλοφορούν σε έντυπα και σε πολλά site φωτογραφίες ανθρώπων που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Χωρίς ωραιοποίηση, η ωμή αλήθεια αποτυπωμένη στις δίπλες της κοιλιάς και στα οπίσθια που υποκύπτουν στους νόμους της βαρύτητας.


Είναι η εποχή που θέλει την αποκαθήλωση ειδώλων ή έστω βραχύβιων star; Αποκαθίσταται η αλήθεια με αυτό τον τρόπο;
Δεν έχω την απάντηση, μπορεί και ναι, αλλά είμαι σίγουρος ότι είτε με ρετούς , είτε χωρίς, στο ίδιο αποτέλεσμα προσβλέπουν όλοι. O σκοπός, είναι να βάλεις το χέρι σου στην τσέπη, να αγοράσεις το περιοδικό και να μπορείς να γελάσεις, να θυμώσεις, να θαυμάσεις ή να βρίσεις με την ησυχία σου.

http://www.queen.gr

Το τερπνον μετα του ωφελιμου

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε η Έλενα Παπαβασιλείου, η οποία ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στη Σύρο.

Η παρουσιάστρια βρέθηκε στο νησί με την αδερφή της και τον Βαγγέλη Περρή, καθώς για μια εβδομάδα η ραδιοφωνική τους εκπομπή μεταδίδονταν ζωντανά από το κυκλαδίτικο νησί. 

«Είχα ξαναπάει στη Σύρο όταν ήμουν μικρή με τους γονείς μου, όμως ουσιαστικά τώρα την ανακάλυψα» δήλωσε στο OK η παρουσιάστρια, ενώ συμπλήρωσε: «Ευτυχώς έκανα και τα πρώτα μου μπάνια στη θάλασσα γιατί νωρίτερα δεν είχα καθόλου χρόνο».

 



http://www.newsbeast.gr


Οι ιδιοτητες του Λεοντα 22 Ιουλιου - 21 Αυγουστου

Σύμφωνα με έναν αιγυπτιακό μύθο, ο Ήλιος βρισκόταν στον αστερισμό του Λέοντα και η Σελήνη στον 
αστερισμό του Καρκίνου όταν δημιουργήθηκε το Σύμπαν.

Για τους αρχαίους Αιγύπτιους ο Ήλιος σ αυτό τον αστερισμό αποτελούσε προμήνυμα για πλημμύρες του Νείλου. 

Στον αστερισμό του Λέοντα, οι Έλληνες....



 έβλεπαν το λιοντάρι της Νεμέας που σκότωσε ο Ηρακλής.

Ο Διόνυσος εμφανιζόταν επίσης συχνά με τη μορφή λιονταριού.



Ο Λέων είναι σταθερό ζώδιο της Φωτιάς με κυβερνήτη τον Ήλιο που χαρίζει φως, λάμψη και ακτινοβολία.

Τον χαρακτηρίζει η λέξη "θέλω".

Επειδή το λιοντάρι συμβολίζει τη δύναμη και τη λαμπρότητα, όσοι γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο πιστεύεται ότι συχνά γίνονται διάσημοι.

Ένας Λέων έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας, καταφέρνει να τραβά πάντοτε την προσοχή, χαρακτηρίζεται από αίσθημα ανωτερότητας, είναι εξωστρεφής, καλόκαρδος, πιστός, δίκαιος, τίμιος και αισιόδοξος.

Μπορεί να λύσει εύκολα τα προβλήματα των άλλων, γίνεται καταπληκτικός ψυχολόγος και δάσκαλος, παρέχει γενναιόδωρα τη βοήθειά του στους άλλους, αλλά τα δικά του προβλήματα αδυνατεί να τα λύσει.


http://www.tsekouratoi.gr

Financial Times: «Τρεμουν την Χρυσ Αυγη οι μεταναστες στην Ελλαδα »

Ένα ακόμη δημοσίευμα κατά της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε στην γερμανική έκδοση των Financial Times.


Ιδού τι ισχυρίζονται:
«Η αυξανόμενη εχθρότητα εναντίον των μεταναστών στην Ελλάδα έχει θορυβήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούζνιεκς ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα συνοδεία αντιπροσωπείας. Η βαθιά οικονομική ύφεση στην Ελλάδα έχει αυξήσει την επιρροή των ακραίων κομμάτων, Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κατάφεραν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αναφορές για επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Επικριτές κατηγορούν τους πολιτικούς ότι παρακολουθούν άπραγοι. Με εξαίρεση τα αριστερά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί συνειδητά φιλικές προς τους μετανάστες πολιτικές θέσεις, οι πολιτικοί δεν αντιδρούν σχεδόν καθόλου απέναντι στην έξαρση της βίας».
Βεβαίως, και οι Financial Times, όπως και ο υπόλοιπος ευρωπαϊκός τύπος δεν αναφέρεται καθόλου στην διαρκώς αυξανόμενη βία των «οικονομικών μεταναστών», που έχουν τρομοκρατήσει μεγάλο μέρος των Ελλήνων...


Εξωπλανητης μικροτερος και απο τη Γη

Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος είναι σε μέγεθος περίπου τα δύο τρίτα της Γης. Ο ασυνήθιστα μικρός εξωπλανήτης, εφόσον επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του, βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση, μόλις 33 έτη φωτός, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ο κοντινότερος πλανήτης που είναι πιο μικρός από τον δικό μας. Όμως είναι πιο καυτός και από την Αφροδίτη, άρα δεν θεωρείται κατάλληλος για τη φιλοξενία μορφών ζωής.

Η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου «Σπίτσερ» της NASA από ερευνητές με επικεφαλής τον Κέβιν Στίβενσον του πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριδα. Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω τηλεσκόπιο ανακαλύπτει ένα πιθανό εξωπλανήτη και η σχετική δημοσίευση θα γίνει στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal".

O υποψήφιος (λέγεται έτσι μέχρι να επιβεβαιωθεί) εξωπλανήτης, με την ονομασία UCF-1.01, έχει εκτιμώμενη διάμετρο 8.400 χιλιομέτρων (έναντι 12.713 χλμ της Γης) και θεωρείται πολύ καυτός, με πιθανή θερμοκρασία 600 βαθμών Κελσίου, καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή τροχιά γύρω από το άστρο του, έναν ερυθρό νάνο με την ονομασία GJ 436. Το έτος του (η διάρκεια περιφοράς γύρω από το άστρο του) διαρκεί μόλις 1,4 γήινες μέρες.

Αν ποτέ ο εν λόγω εξωπλανήτης είχε κάποια ατμόσφαιρα, αυτή πια θα έχει εξατμιστεί προ πολλού λόγω της εγγύτητας στο άστρο του. Έτσι, είναι πιθανό ότι σήμερα πλέον μοιάζει με τον Ερμή, τον κοντινότερο στον Ήλιο πλανήτη του δικού μας συστήματος. Μάλιστα, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν η επιφάνεια του εξωπλανήτη να έχει λιώσει και να είναι καλυμμένη από μάγμα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΟι αστρονόμοι ανακάλυψαν επίσης ενδείξεις για έναν ακόμα μικρότερο από τη Γη εξωπλανήτη στο ίδιο αστρικό σύστημα, τον UCF 1.02. Ελάχιστοι εξωπλανήτες μικρότεροι από τη Γη έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» έχει ήδη ανακαλύψει τρεις επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες μικρότερους από τον δικό μας, από τους οποίους ο ένας θεωρείται ακόμα μικρότερος και από αυτόν που εντόπισε το τηλεσκόπιο «Σπίτσερ», με εκτιμώμενη διάμετρο ανάλογη περίπου του Άρη ή το 57% της διαμέτρου της Γης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ανεκδοτο: Ρουχα ντεμοντε!

Μια κυρία πηγαίνει σε ένα οικο ανοχής για γυναίκες και ζητάει από την τσατσά έναν άντρα που αργεί να τελειώσει. 
 – Α!! τις λεει η τσατσά θα σου στείλω τον Τάκη είναι πολύ αργός, θα κατά ευχαριστηθείς. 
 Πηγαίνει με τον Τάκη την κουτουπώνει για 2 ώρες αλλά αυτή επιμένει να της στείλουν έναν ακόμα πιο αργό άντρα. 
– Α!!! της λεει η τσατσά θα σου στείλω τον Γιάννη, μιλάμε θα σε μουρλάνει. 
 Πηγαίνει η κυρία με τον Γιάννη την κουτουπώνει για 4 ώρες αλλά αυτή ακόμα επιμένει για έναν πιο αργό άντρα. 
 – Χμ!!! ,της λεει η τσατσά, για την περίπτωση σου μου μένει μόνο μια λύση. Θα σου στείλω αύριο το Μητσάρα. 
 Περιμένει σ` ένα ξενοδοχείο η κυρία τον Μητσάρα και να, εμφανίζεται ένας και γαμώ τυπάκος ντυμένος με μια κουστουμιά Αρμάνι των 3.000.000 Ευρω. Γδύνεται λοιπόν, αρπάζει τα ρούχα του τα πετάει μέσα στο τζάκι και ορμάει στην κυρία. Αυτή τα χάνει και του λεει.
 – Καλά ρε Μητσάρα πέταξες τόσο ακριβά ρούχα στο τζάκι; Κρίμα είναι. 
 Και αυτός της απαντά: 
 – Όταν τελειώσει ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ, αυτά θα είναι ντεμοντέ!

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger