Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! - Μετεωρίτης κατευθύνεται προς την ΓΗ !!

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014


Με την ταχύτητα των 53 χλμ την ώρα, και με μέγεθος 30 μέτρα ένας απρόσκλητος ογκώδης επισκέπτης από το διάστημα αποφάσισε να μας συστηθεί από σχεδόν επικίνδυνα κοντά.

Πιο κοντά κι από την απόσταση που βρίσκεται η Σελήνη πρόκειται να πλησιάσει τη Γη σήμερα το βράδυ ένας αστεροειδής που οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα. Το όνομα του είναι 2014DX110 ανήκει στην κατηγορία των αστεροειδών Apollo και η ταχύτητα του είναι ίδια με αυτήν του μετεωρίτη που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα και εξερράγη πέρσι στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.

Τα καλά νέα είναι ότι αφενός ο μετεωρίτης που προσγειώθηκε στη Ρωσία είχε βάρος 10 τόνων, αφ’ ετέρου ότι ο αστεροειδής σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν πρόκειται να συγκρουστεί με τη Γη. Η “πτήση” του θα αρxίσει να μεταδίδεται ζωντανά από το webtv του virtualtelescope - ΖΩΝΤΑΝΑ Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ περίπου μισή ώρα πριν το πλησιέστερο σημείο της “επαφής” του με τον πλανήτη μας.
http://greek-weather.org/viewtopic.php?

15 «ασθένειες» που θεραπεύει η σεξουαλική επαφή


15 «ασθένειες» που θεραπεύει η σεξουαλική επαφή

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η σεξουαλική επαφή μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για την υγεία, αλλά και την ψυχολογία μας.


1. Μειώνει τον χρόνιο πόνο
2. Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού
3. Χαλαρώνει τους πιεσμένους μύες του σώματος
4. Ρίχνει την πίεση
5. Σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό
6. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%
7. Βοηθά στην αποκατάσταση παθήσεων όπως η προστατίτιδα
8. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη
9. Βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου
10. Βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του περινέου
11. Μειώνει την κατάθλιψη
12. Μειώνει τις νευρώσεις
13. Μειώνει τις ψυχικές διαταραχές
14. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση
15. Δρα καταλυτικά στην ενδυνάμωση της σχέσης

http://www.newsitamea.gr/



Η Αφροδίτη στον Υδροχόο, μέχρι τις 5 Απριλίου. “Αντισυμβατικές” σχέσεις και κεραυνοβόλοι έρωτες! Προβλέψεις για τα ζώδια.



Από την Ρένα Μεντάκη


Αφροδίτη στον Υδροχόο μέχρι 5 Απριλίου 2014

Αργά το βράδυ της 5ης Μαρτίου και ώρα 23:03, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι και τις 5 Απριλίου 2014. Το διάστημα αυτό θα είμαστε περισσότερο κοινωνικοί, ομαδικοί και φιλικοί, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ζώδιο του Υδροχόου.

Οι σχέσεις μας θα γίνουν πιο «ανοιχτές», καθώς ο Υδροχόος δεν αγαπά το συμβατικό και το παραδοσιακό, και ίσως αναζητήσουμε περισσότερη ανεξαρτησία, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Καθώς ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Ουρανό, κατά το διάστημα αυτό θα αναπτυχθούν πολλοίκεραυνοβόλοι έρωτες, ειδικά γύρω στις 18 Μαρτίου, που η Αφροδίτη σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό. Οτιδήποτε ασυνήθιστο ή «εξωπραγματικό» θα έχει μια «μαγική» επιρροή επάνω μας και δύσκολα θα μπορέσουμε να του αντισταθούμε. Είναι επίσης πολύ πιθανό το διάστημα αυτό, πολλές φιλίες να μετατραπούν σε ερωτικές σχέσεις. Η αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρολογικών συσκευών ευνοείται επίσης αυτή την περίοδο.
Ποια ζώδια ευνοούνται από την Αφροδίτη στον Υδροχόο
Τα ζώδια που θα ευνοηθούν περισσότερο από τη νέα θέση της Αφροδίτης είναι αυτά του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) καθώς και της Φωτιάς (Κριοί,Λέοντες και Τοξότες). Διαβάστε παρακάτω τις προβλέψεις για το ζώδιο σας και γι' αυτή την ερωτική όψη που ξυπνά ανομολόγητα πάθη, μιλήστε με τους αστρολόγους και μέντιουμ του Myastro.


Η Αφροδίτη στον Υδροχόο και οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια
Κριός
Αγαπητέ Κριέ, η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιο του Υδροχόου από τις 5/3 μέχρι τις 5/4, ενεργοποιεί τον ενδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και σηματοδοτεί μια περίοδο έντονης κοινωνικότητας και ψυχαγωγίας. Το διάστημα αυτό, οι συναντήσεις με φιλικά πρόσωπα θα πολλαπλασιαστούν και παράλληλα θα κάνεις νέες γνωριμίες, που θα επηρεάσουν θετικά τη ζωή σου. Αν είσαι ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις μια φιλική σχέση, που με τον καιρό θα μετατραπεί σε ερωτική. Δεν αποκλείεται, επίσης, να ανακαλύψεις ότι ένα άτομο από το φιλικό σου περιβάλλον, τρέφει ερωτικά συναισθήματα για σένα. Δεδομένου, ότι η Αφροδίτη κυβερνά τον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, θα υπάρξει μια σημαντική ανάκαμψη και στα οικονομικά σου. 

Ταύρος
Αγαπητέ Ταύρε, η κυβερνήτης σου Αφροδίτη περνά στις 5 Μαρτίου στον τομέα της καριέρας σου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 5 Απριλίου. Το διάστημα αυτό θα αποδειχθεί πολύ ευνοϊκό για την επαγγελματική σου πορεία, καθώς οι ανώτεροί σου θα εκτιμήσουν την προσφορά σου και θα σου προσφέρουν μια ανώτερη θέση. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που αναζητούν μια εργασία, αυτό το διάστημα μπορείς να βρεις κάτι που θα ταιριάζει στα προσόντα σου και ίσως την αντιμετωπίζεις περισσότερο σαν χόμπι, παρόλο που θα έχεις και οικονομικά οφέλη. Η περίοδος αυτή είναι επίσης θετική για να κάνεις μια αλλαγή στην εμφάνισή σου ή να ασχοληθείς με μια ευχάριστη δραστηριότητα, που θα γεμίσει ευχάριστα το χρόνο σου. Αν είσαι ελεύθερος, ένας έρωτας ίσως προκύψει μέσα από το επαγγελματικό σου περιβάλλον. 

Δίδυμοι
Αγαπητέ Δίδυμε, στις 5 Μαρτίου η Αφροδίτη περνάει στο συμβατό ζώδιο του Υδροχόου και τον ένατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 5 Απριλίου. Το διάστημα αυτό θα υπάρξουν θετικές αλλαγές στη ζωή σου, καθώς θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις, να μελετήσεις θέματα που σε προβληματίζουν και να υιοθετήσεις μια νέα φιλοσοφία για τη ζωή, που θα σε κάνει πιο αισιόδοξο. Αν διατηρείς μια σοβαρή σχέση, ίσως αποφασίσεις να την επισημοποιήσεις και ασχοληθείς περισσότερο με γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ωστόσο δεν θα σε κουράσουν καθόλου. Αν είσαι ελεύθερος, θα έχεις την ευκαιρία να αποκαταστήσεις μια σχέση από το παρελθόν, (καθώς ο Άρης βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία), αν όμως δεν απασχολεί κάτι τέτοιο, τότε ένας νέος έρωτας θα έχει σημαντική επιρροή στη ζωή σου. Για τις ημερήσιες προβλέψεις, διαβάστε ΔΙΔΥΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε στο τέλος αυτής σελίδας, το σχετικό άρθρο μαςΗ Αφροδίτη στον Υδροχόο μέχρι 5 Απριλίου 2014 και οι σχέσεις, καθώς καιΤι σημαίνει η Αφροδίτη στον Υδροχόο στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη σας.



Καρκίνος
Φίλε Καρκίνε, η είσοδος της Αφροδίτης στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από τις 5 Μαρτίου, πρόκειται να φέρει μια ριζική μεταμόρφωση στη ζωή σου, αλλά και στα οικονομικά σου. Μέχρι και τις 5 Απριλίου που θα βρίσκεται εκεί, θα διαπιστώσεις ότι τα έσοδά σου αυξάνονται και επαρκούν για να καλύψεις με ευκολία τις υποχρεώσεις σου. Εύνοια όμως θα υπάρξει και στην ερωτική σου ζωή, όπου μπορείς να αναζωπυρώσεις το πάθος σου για τον σύντροφό σου, να αναβιώσεις μια σχέση που σε ενδιαφέρει ή να ξεκινήσεις μια νέα ερωτική ιστορία, που θα σου μείνει αξέχαστη. Φρόντισε ωστόσο, αν διατηρείς ήδη μια σχέση, να μην υποκύψεις σε πειρασμούς που μπορεί να αποκαλυφθούν και να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. 

Λέων
Αγαπητέ Λέοντα, η Αφροδίτη ξεκινά την πορεία της στο πολικό ζώδιο του Υδροχόου στις 5 Μαρτίου και την ολοκληρώνει στις 5 Απριλίου. Το διάστημα αυτό θα ασχοληθείς περισσότερο με τις προσωπικές σχέσεις σου και ιδιαίτερα με τον σύντροφό σου, με τον οποίο θα προσπαθήσεις να αναπτύξεις μια καλύτερη επικοινωνία. Αν μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί μικρο-παρεξηγήσεις, τώρα θα μπορέσεις να τις αποκαταστήσεις μια για πάντα. Αν ανήκεις στους αδέσμευτους Λέοντες, φρόντισε να βγεις περισσότερο αυτό το διάστημα, καθώς μια νέα γνωριμία θα αλλάξει τη ζωή σου. Τέλος, η Αφροδίτη σου επιφυλάσσει θετικές εξελίξεις και στη δουλειά σου, αφού κυβερνά τον τομέα της καριέρας σου. Φρόντισε λοιπόν να εντείνεις τις προσπάθειές σου (δεν είναι και δύσκολο), ώστε να βγεις διπλά ωφελημένος. 

Παρθένος
Φίλε Παρθένε, η είσοδος της Αφροδίτης στον έκτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, από τις 5 Μαρτίου, σηματοδοτεί ευχάριστα γεγονότα στη δουλειά σου, στην διάθεσή σου αλλά και στην καθημερινότητά σου γενικότερα. Έτσι, μέχρι και τις 5 Απριλίου που θα βρίσκεται εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα αρμονικό κλίμα στο χώρο της εργασίας σου, να γίνεις πιο παραγωγικός και αποδοτικός και ίσως ακόμα και να ενδώσεις στο φλερτ ενός συναδέλφου σου, που σε πολιορκεί εδώ και καιρό. Μάλιστα, αν είσαι αδέσμευτος, ίσως πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία, αφού όπως θα διαπιστώσεις στο μέλλον, πρόκειται να ομορφύνει τη ζωή σου. Αν διατηρείς ήδη μια σχέση, αυτό το διάστημα ίσως ασχοληθείς με την προετοιμασία του γάμου σου ή προγραμματίσεις ένα ρομαντικό ταξίδι με τον σύντροφό σου. 

Ζυγός
Φίλε Ζυγέ, στις 5 Μαρτίου η Αφροδίτη περνάει στο συμβατό ζώδιο των Διδύμων και τον πέμπτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 5 Απριλίου. Το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για σένα, καθώς θα απολαύσεις περισσότερο τον έρωτα και τις διασκεδάσεις, ενώ παράλληλα, θα αξιοποιήσεις και κάποια ταλέντα σου, που μπορούν να σου αποφέρουν σημαντικά κέρδη. Η αισθηματική σου ζωή θα γίνει πιο φλογερή, καθώς η κυβερνήτης σου Αφροδίτη, θα σου δώσει την «πολυτέλεια» του ελεύθερου χρόνου που έχεις στερηθεί το τελευταίο διάστημα και που φυσικά, θα τον αφιερώσεις στο σύντροφό σου. Αν είσαι ελεύθερος, ένας πειρασμός που θα προκύψει μέσα από μια ψυχαγωγική δραστηριότητα, θα λειτουργήσει σχεδόν «θεραπευτικά», καθώς θα σε αποφορτίσει από όλο το άγχος που είχες συσσωρεύσει το περασμένο διάστημα. Θετικές εξελίξεις αναμένονται και στα οικονομικά σου. 

Σκορπιός
Φίλε Σκορπιέ, η είσοδος της Αφροδίτης στον τέταρτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από τις 5 Μαρτίου, στρέφει το ενδιαφέρον σου στο σπίτι και την οικογένεια. Μέχρι και τις 5 Απριλίου που θα βρίσκεται εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με την ανανέωση του χώρου σου και να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην οικογένειά σου. Αν διατηρείς μια σοβαρή σχέση, ίσως αυτό το διάστημα αποφασίσεις να συγκατοικήσεις με τον σύντροφό σου και αναζητήσεις την κατάλληλη στέγη. Αν είσαι ελεύθερος, το διάστημα αυτό μπορείς να δημιουργήσεις μια νέα σχέση, πρόσεξε όμως μήπως υπάρχουν μυστικά που δεν γνωρίζεις ή μήπως μπλεχτείς σε μια παράνομη σχέση, έστω και εν αγνοία σου. Καλό θα είναι επίσης αυτό το διάστημα να προσέχεις την υγεία σου, ώστε να αποφύγεις μια ίωση που θα σε ρίξει στο κρεβάτι. 

Τοξότης
Αγαπητέ Τοξότη, στις 5 Μαρτίου η Αφροδίτη ξεκινά την διέλευσή της από τον τρίτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου. Το διάστημα αυτό αναμένεται ιδιαίτερα ευχάριστο για σένα, καθώς θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις αγαπημένα σου πρόσωπα, να συζητήσεις θέματα που σε απασχολούν ή ακόμα και να κάνεις μερικά σύντομα ταξίδια, που θα σε αναζωογονήσουν. Αξιόλογες ευκαιρίες θα προκύψουν και στον επαγγελματικό τομέα και δεν αποκλείεται να βρεις μια δουλειά, που θα σε φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο ή θα σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύεις συχνά. Ευχάριστες εξελίξεις αναμένονται και στην προσωπική σου ζωή, αφού η σχέση με τον σύντροφό σου εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ αν είσαι ελεύθερος, μπορείς να δημιουργήσεις μια σχέση, μέσα από τις πολλές γνωριμίες που θα κάνεις αυτό το διάστημα. 

Αιγόκερως
Φίλε Αιγόκερε, η είσοδος της Αφροδίτης στον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από τις 5 Μαρτίου, σου δίνει την ευκαιρία να βελτιώσεις τα οικονομικά σου και να αποκτήσεις νέα έσοδα από πηγές που μπορεί και να μην γνωρίζεις ακόμα. Μέχρι και τις 5 Απριλίου θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να κερδίσεις χρήματα και μάλιστα μέσα από δραστηριότητες, που θα είναι πολύ ευχάριστες για σένα. Βέβαια, η Αφροδίτη μπορεί να σου δημιουργήσει και την επιθυμία για σπατάλες και κατ’ εξαίρεση, ίσως μπορείς να ενδώσεις σε κάποιες μικρές πολυτέλειες που έχεις στερηθεί. Πολύ θετικές αναμένονται οι προοπτικές και για τα επαγγελματικά σου, όπου θα έχεις την ευκαιρία να προβάλλεις τις ικανότητές σου και να πετύχεις μια ξεχωριστή διάκριση. Τέλος, βελτίωση θα υπάρξει και στην αισθηματική σου ζωή όπου ακόμα και αν είσαι αμετανόητος εργένης, μάλλον θα πέσεις στα δίχτυα ενός έρωτα. 


Υδροχόος
Αγαπητέ Υδροχόε, η ετήσια διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιό σου πραγματοποιείται από τις 5 Μαρτίου μέχρι και τις 5 Απριλίου. Πρόκειται για ένα διάστημα, κατά το οποίο η γοητεία σου θα ενισχυθεί και το «ταλέντο» σου να προσελκύεις το αντίθετο φύλο θα γίνει ακόμα περισσότερο αισθητό. Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία για νέες ερωτικές κατακτήσεις ή για την βελτίωση της υπάρχουσας σχέσης σου. Θετικές εμπειρίες σου επιφυλάσσουν τα ταξίδια, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να αγνοήσεις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Ένα ταξίδι στα πάτρια εδάφη, θα σε βοηθήσει να συσφίξεις τους οικογενειακούς σου δεσμούς, ενώ δεν αποκλείεται να σου επιφυλάσσει και επαγγελματικές προοπτικές. Τέλος, αν σκέφτεσαι την πιθανότητα να εγκατασταθείς σε μια άλλη χώρα, ίσως αυτή είναι η πιο κατάλληλη περίοδος. 

Ιχθείς
Αγαπητέ Ιχθύ, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου και τον δωδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου στις 5 Μαρτίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 5 Απριλίου. Το διάστημα αυτό η ανάγκη σου για απομόνωση και μοναξιά ίσως γίνει ακόμα πιο έντονη, καθώς οι αυξημένες υποχρεώσεις σε έχουν κουράσει και σίγουρα ένα ήρεμο περιβάλλον είναι αυτό που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να σκεφτείς και που δεν σου αφήνουν περιθώρια για ξέφρενες διασκεδάσεις. Αυτό που σε απασχολεί περισσότερο είναι τα οικονομικά σου, καθώς φαίνεται να διανύεις μια από τις πιο δύσκολες περιόδους. Κάνε υπομονή και σύντομα όλα θα φτιάξουν. Εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα για να οργανώσεις τα επόμενα βήματά σου και να περάσεις στην αντεπίθεση μετά τις 5 Απριλίου, με την είσοδο της Αφροδίτης στο δικό σου ζώδιο. 

http://www.myastro.gr/




Είναι αυτή η αιτία του πολέμου; Η παλαιότερη πυραμίδα στον πλανήτη ανακαλύφθηκε θαμμένη στην Κριμαία!!! (Φωτογραφίες )


Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτές τις πυραμίδες, επτά στο σύνολο.

Αλλά γνωρίζουμε, σίγουρα, δύο πράγματα.
1. Είναι οι παλαιότερες στον πλανήτη και
2. Βρίσκονται εκεί!

Ένας Ουκρανός επιστήμονας ανακάλυψε την παλαιότερη πυραμίδα του κόσμου
(31/08/2012).

Και το πιο ενδιαφέρον, ανακαλύφθηκε στην πιο όμορφη γωνιά της χώρας, στηνΣεβαστούπολη της Κριμαίας.


Όπως ανέφερε το κανάλι ICTV , το εύρημα αποκαλύφθηκε από ατύχημα, όταν κατά τη διάρκεια δοκιμών εναλλακτικών μεθόδων, για την εύρεση νερού, ο Ουκρανός επιστήμονας Vitalii Goh ανακάλυψε υπόγεια άγνωστη κατασκευή, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι μια γιγαντιαία πυραμίδα ύψους 45 μέτρων και μήκους περίπου 72 μέτρων.


Ο Goh δήλωσε ότι η πυραμίδα χτίστηκε κατά την εποχή των δεινοσαύρων.


Η είσοδος που οδηγεί στην υπόγεια πυραμίδα

Η "πυραμίδας της Κριμαίας " έχει μια περικομμένη κορυφή, σαν πυραμίδα των Μάγια, αλλά η εμφάνισή της μοιάζει περισσότερο με αιγυπτιακή. Εσωτερικά, είναι κοίλη , και μια μούμια άγνωστου πλάσματος είναι θαμμένη κάτω από τα θεμέλια.


Ένα από τα διαγράμματα από την ομάδα, που εξηγεί την κατασκευή

"Κάτω από τα θεμέλια είναι ένα μικρό σώμα με τη μορφή μούμιας, διαμέτρου 1,3-1,4 μέτρων με μια κορώνα στο κεφάλι του."


Το τούνελ μέσα στην πυραμίδα

"Υπάρχει ένας θάλαμος αντήχησης, ο ονομαζόμενος, Σφίγγα.

Οι πυραμίδες χτίστηκαν στην εποχή των δεινοσαύρων », λέει ο επιστήμονας σε μια συνέντευξη στο ICTV.

Παραμένει άγνωστο ποιοι τις έχτισαν.


Vitaly Gokh at the site of his discovery

Περισσότερες από 20 επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων και διεθνών , έχουν επισκεφθεί τη χώρα πρόσφατα.

Η πλειονότητα των επιστημόνων θεωρεί ότι οι υπόγειες πυραμίδες της Σεβαστούπολης επιβεβαιώνουν την εικασία των Αμερικανών επιστημόνων ότι πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια ένας αρχαίος πολιτισμός καταστράφηκε εξαιτίας της πτώσης ενός γιγαντιαίου μετεωρίτη.


Το μοναδικό αυτό κτίριο είναι το παλαιότερο στον πλανήτη, λέει ο Vitalii Goh.



Η Βάνκα ( Βουλγάρα Προφήτισσα ) Είπε...


Η Βουλγάρα «προφήτισσα» Βάνγκα αποτελεί μία μορφή, που ανέκαθεν κινούσε το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών του μεταφυσικού, αλλά και απλών ανθρώπων του λαού. Είναι σίγουρα ο πλέον φημισμένος σύγχρονος άνθρωπος στη γειτονική χώρα σχετικά με τις μαντικές της ικανότητες, κάτι αντίστοιχο δηλ. με τον γέροντα Παΐσιο στην Ελλάδα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζωή της, που πέρασε από πολλές διακυμάνσεις – με αποκορύφωμα την τύφλωσή της σε παιδική ακόμα ηλικία – και, φυσικά, οι προβλέψεις της, οι οποίες αγγίζουν μεγάλο φάσμα θεματολογίας, μεταξύ άλλων και θέματα σύγχρονης γεωπολιτικής!

Γεννήθηκε το 1911 στην πόλη Στρούμιτσα της σημερινής Π.Γ.Δ.Μ., της οποίας βέβαια την εποχή εκείνη ο πληθυσμός είχε καθαρά βουλγαρική συνείδηση. Πάντως, οι γονείς της είχαν μετοικήσει εκεί από τη Βουλγαρία, ήδη επί οθωμανοκρατίας, για να διαφύγουν από τους Τούρκους που τους καταδίωκαν. Το πραγματικό της όνομα υπήρξε Βανγκέλια (Ευαγγελία) Γκούστεροβα κι από το μικρό της όνομα προέκυψε το «Βάνγκα», με το οποίο έγινε πασίγνωστη ανά την υφήλιο.

Ήταν μόλις 12 ετών, όταν η Βάνγκα έμεινε για πάντα τυφλή με έναν τρόπο ξεκάθαρα μεταφυσικό: ένα πρωί βρισκόταν κάπου στα χωράφια, δίπλα απ’ τη γενέτειρα πόλη της, όταν εντελώς ξαφνικά – κυριολεκτικά από το «πουθενά» – ξέσπασε δυνατή θύελλα, η οποία παρέσυρε τα πάντα στο διάβα της! Όταν η παράξενη αυτή θύελλα υποχώρησε, η μικρή Βάνγκα διαπίστωσε πως είχε χάσει την όρασή της... Ως «αντάλλαγμα» όμως από εκείνη την ώρα και ύστερα απέκτησε τη μοναδική ικανότητα να βλέπει το μέλλον, χάρισμα που δεν θα την εγκατέλειπε ποτέ μέχρι και τη στιγμή του θανάτου της!...

Αυτό το χάρισμά της το καλλιεργούσε διαρκώς με την πάροδο των χρόνων κι έτσι έγινε σιγά-σιγά ξακουστή στα πέρατα της χώρας: απ’ όλες τις γωνιές της Βουλγαρίας (και όχι μόνο) συνέρρεαν στο σπίτι της άνθρωποι απλοί, αλλά και μεγαλοπαράγοντες της πολιτικής και των παρασκηνίων, για να πάρουν από το στόμα της σύγχρονης «Πυθίας» μια πολύτιμη συμβουλή ή και λύση στα προβλήματα που τους βασάνιζαν... Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ο θρύλος της Βάνγκα, οι προγνώσεις της οποίας είχαν πολύ μεγάλη αξία και για τους ανθρώπους της τότε κομμουνιστικής εξουσίας, οι οποίοι – αν και φαινομενικά απέρριπταν τη μεταφυσική – άκουγαν πάντοτε με προσοχή τα λεγόμενά της. Στο πλαίσιο αυτό πολλά ειπώθηκαν για την ιδιαίτερη και στενή σχέση της «προφήτισσας» με την κόρη του Βούλγαρου κομμουνιστή κυβερνήτη Τόντορ Ζίβκοφ, τη Λιουντμίλα Ζίβκοβα. Πράγματι, η Ζίβκοβα (υπουργός πολιτισμού τον καιρό εκείνο) επισκεπτόταν τακτικά τη Βάνγκα, μέχρι και την ώρα του τόσο μυστηριώδους θανάτου της, σε πολύ νεαρή ηλικία, το καλοκαίρι του 1981...

Η Βάνγκα πέθανε στα 85 της, στις 11 Αυγούστου του 1996. Έκτοτε το έργο της, που αποτελείται αποκλειστικά από προφορικές της ρήσεις, εκτιμήθηκε ακόμα περισσότερο και αρκετοί ερευνητές ασχολήθηκαν μ’ αυτό. Πολλά έχουν λοιπόν ειπωθεί για τη μεγάλη ακρίβειά της να προβλέπει διάφορες καταστάσεις και φαινόμενα, που μάλιστα αφορούν και σύγχρονα (αλλά και μελλοντικά!) γεγονότα από τους τομείς της παρασκηνιακής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων... Παραθέτουμε στο παρόν κείμενο μερικά μόνο από τα θεωρούμενα ως «προφητικά» λεχθέντα της Βάνγκα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από σοβαρούς ανθρώπους, η αξιοπιστία των οποίων είναι, κατά την άποψή μας, δεδομένη.

Έναν περίπου χρόνο προτού ξεσπάσει ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος η Βάνγκα είπε τα εξής: «Σύντομα ο κόσμος θα μπερδευτεί και πολλοί άνθρωποι θα χαθούν... Μετά από έναν χρόνο θα ξεκινήσει πόλεμος»!... Αυτά ειπώθηκαν περί το 1938. Ως γνωστόν ο καταστροφικός Β΄ παγκόσμιος πόλεμος (με πάνω από 60 εκατομμύρια νεκρούς!) ξεκίνησε το 1939... Όσο δε για την έκβαση του τρομακτικού αυτού πολέμου, να τι προέβλεψε η «προφήτισσα»: «Το κράτος εκείνο που θα στραφεί κατά της μεγάλης Ρωσίας, θα χάσει τον πόλεμο»... Και πράγματι, η Γερμανία, που επιτέθηκε ξαφνικά κατά της ΕΣΣΔ το 1941, ήταν τελικά ο μεγάλος ηττημένος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου!

Τα τραγικά γεγονότα του 1968 στην Πράγα τα είχε επίσης προβλέψει η Βάνγκα με εξαιρετική ακρίβεια. Έναν ολόκληρο χρόνο πριν αυτά διαδραματιστούν, δηλ. το 1967, έπεσε ξαφνικά σε «έκσταση» και πρόφερε τα εξής: «Να θυμάστε την Πράγα! Μεγάλες δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη και φωνάζουν ‘’πόλεμος’’, ‘’πόλεμος’’! Η Πράγα θα μετατραπεί σε ιχθυοτροφείο, μέσα στο οποίο θα ψαρεύουν ψάρια»... Πέραν της τρομερά ακριβούς της πρόβλεψης, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μία ερμηνεία, η λέξη «ιχθυοτροφείο» σημαίνει το «ιχθυοτροφείο ιδεών», που ενέπνευσε αργότερα τον αγώνα των ανατολικοευρωπαϊκών λαών κατά των στυγερών καθεστώτων που τους είχαν επιβληθεί.

Το 1971 η Βάνγκα είπε τα εξής εκπληκτικά, αναφερόμενη μάλιστα και σε συγκεκριμένη ημερομηνία: «Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων. Θα γίνουν αγνώριστοι. Η Νέα Εποχή θα έχει πολλά σημάδια, που θ’ αρχίσουν να φαίνονται το 1990»! Και όντως το 1990 κατέρρευσε οριστικά ο κομμουνισμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και άρχισε η Νέα Εποχή, στην οποία οι ένθρωποι έγιναν «αγνώριστοι» και η οποία συνεχίζεται και σήμερα με τραγικό τρόπο...

Όσο για τον 21ο αιώνα, η Βάνγκα ήταν σαφέστατη: στον κόσμο θα κυριαρχήσει η... Ρωσία!!! Να τι είπε κάποτε, επί Ψυχρού πολέμου: «Τώρα η Ρωσία ονομάζεται Ένωση. Όμως θα γυρίσει η παλιά Ρωσία και θα ονομάζεται όπως επί Αγίου Σεργίου. Την πνευματική της ανωτερότητα θα την αναγνωρίσουν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής. Αυτό θα συμβεί μετά από 60 χρόνια. Πριν απ’ αυτό θα συμμαχήσουν τρεις χώρες: η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία και θα βρεθούν σε κοινό σημείο. Η Βουλγαρία θα είναι μαζί τους μόνο εάν είναι μαζί με τη Ρωσία και σαν μέρος της Ρωσίας. Χωρίς τη Ρωσία η Βουλγαρία δεν έχει μέλλον»!...

Χρειάζεται άραγε να προσθέσουμε κάτι στην παραπάνω φοβερή πρόβλεψη; Ήδη διαμορφώθηκε ο ευρασιατικός άξονας Ρωσίας-Κίνας, που θα ξεπεράσει οικονομικά, στρατιωτικά, πληθυσμιακά κτλ. τη Δύση και σύντομα θα κυβερνάει τον πλανήτη! Αλλά και σε μια άλλη «προφητεία» της η Βάνγκα αναφέρει τα εξής: «Δεν υπάρχει δύναμη, που να μπορεί να συντρίψει τη Ρωσία. Η Ρωσία θα εξελιχθεί, θα μεγαλώσει, θα εδραιωθεί. Όλα θα λιώσουν σαν πάγος, μόνο ένα πράγμα θα παραμείνει άθικτο: η δόξα του Βλαδίμηρου, η δόξα της Ρωσίας! Πάρα πολλές φορές έχει θυσιαστεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να σταματήσει πια τη Ρωσία. Όλα θα τα σαρώσει στον δρόμο της και όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά θα γίνει και κυρίαρχος του κόσμου»!... Ποιον Βλαδίμηρο άραγε εννοούσε η Βάνγκα; Τον... Βλαντίμιρ Πούτιν άραγε;...

Να τι λέει η «προφήτισσα» από τη Βουλγαρία για τα Βαλκάνια του μέλλοντος: «Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ανήσυχα, θα έρθει όμως η μέρα, που όλες οι βαλκανικές πρωτεύουσες θα τείνουν τη χείρα της βοήθειας και της φιλίας. Μεγάλοι ηγέτες της Σόφιας, του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, της Αθήνας και της Άγκυρας θα μαζευτούν και θα συζητήσουν, οδηγούμενοι από την επιθυμία για ειρήνη και κατανόηση». Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τη Βάνγκα το 1948, την ώρα δηλ. που ξεκινούσε ο Ψυχρός πόλεμος, που χώρισε τα Βαλκάνια σε ζώνες επιρροής των μεγάλων δυνάμεων και δίχασε βαθιά την περιοχή... Σήμερα όμως τα διάφορα σχέδια υπερδυνάμεων για δημιουργία «συνομοσπονδιών» και άλλων υπερεθνικών σχημάτων στην περιοχή ταιριάζουν πάρα πολύ με τα παραπάνω λεγόμενα της Βάνγκα.
http://www.katohika.gr/



Να γιατί «διεκδικούν» Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και το Αιγαίο! Διαβάστε το δυνατά!!! Σε κάθε Έλληνα ...


Διαβάστε το δυνατά!!! Σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν 96.000.000.000
δολάρια!!!

Να γιατί «διεκδικούν» οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! (γιατί από πίσω τους βρίσκονται οι Αμερικάνοι που θέλουν να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο)
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριόΝεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίοστην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του (γνωστού ανθέλληνα χρηματοδότη της σκοπιανής προπαγάνδας) George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (199Cool είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικώνΒασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα»,η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας»Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης» Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθοκαι στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…»

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.
Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:

α’) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β’) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ’) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ’) Επανομή – Σιθωνία – Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

Πηγές: Δημοσιεύματα του τύπου, Forum Μ.Π.Ε. , ΙΟΑΝΝΙS
Χρυσός: Μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.
Γεωθερμικά πεδία: Αν αξιοποιούνταν η ενέργεια που θα προέκυπτε, θα ισοδυναμούσε με 160.000 τόνους πετρελαίου ετησίως.
Πετρέλαιο: Ένα δισ. βαρέλια είναι τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα αργού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ουράνιο: 10.000 τόνοι στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.

Ανεκμετάλλευτα δισεκατομμύρια περιμένουν στο υπέδαφος
Του Ευκλείδη Καραγιαννίδη (Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»)
Η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή πού χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες από τη διεθνή κρίση, λόγω της φύσης της οικονομίας της και κυρίως της έντονης εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της.

Χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφαρμογή ελαστικής εργασίας στις μεγάλες βιομηχανίες, μείωση ή και εγκατάλειψη παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών, πτώση της τουριστικής κίνησης συνθέτουν ένα «εφιαλτικό» σκηνικό, οι συνέπειες του οποίου σύμφωνα με αναλυτές θα φανούν από το τέλος του καλοκαιριού και μετά, επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη εικόνα.
Την ίδια στιγμή στο υπέδαφος της ευρύτερης περιοχής υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους μένουν ανεκμετάλλευτοι κυρίως λόγω αντιδράσεων σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών που δημιουργεί το πολιτικό κόστος, το οποίο καμία κυβέρνηση δεν θέλει να επωμισθεί. Και εννοούμε πετρέλαιο, χρυσό, γεωθερμία, ακόμη και το ουράνιο που παραμένει ένα θέμα ταμπού για την ελληνική πραγματικότητα.

Τα νούμερα είναι πράγματι εντυπωσιακά : Ένα τεράστιο γεωθερμικό ενεργειακό δυναμικό, της τάξης των 150 μεγαβάτ το χρόνο, που αντιστοιχεί σε 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας που ξεπερνά τα 33.455.000 ευρώ, μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι τρεις επενδύσεις χρυσού μπορούν να αποφέρουν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 500 εκατ. ευρω τουλάχιστον από άμεση φορολογία στο ελληνικό κράτος ετησίως, ενώ φέρουν ξένα κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον στη χώρα.
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χώρα θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της σε πετρέλαιο, εκτιμώντας ότι τα κοιτάσματα του ελλαδικού χώρου και κυρίως στο βορειοελλαδικό μπορεί να περιέχουν από ένα έως και τρία δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Όσο για το ουράνιο, οι ειδήμονες λενε ότι η αξιοποίηση μέρους των βεβαιωμένων κοιτασμάτων του Παγγαίου θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της χώρας «εν μια νυκτί». Φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο σε μια εποχή όπου όλοι μιλάνε για χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκατάλειψη των ορυκτών να θίγουμε ένα τέτοιο ζήτημα. Από την άλλη θεωρούμε ότι χρήσιμο θα ήταν να αναλογιστούμε τι χάσαμε, τι χάνουμε και τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έστω και σήμερα με το λιγότερο δυνατόν κόστος σε επίπεδο ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος. Απλά αναρωτιόμαστε αν ήρθε πλέον η ώρα για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του τεράστιου αυτού θέματος, η οποία και θεμιτή είναι αλλά και αναγκαία προκειμένου με τις σωστές δράσεις και ενέργειες η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα στο σύνολό της να μπορέσει να εκμεταλλευτεί έστω ένα μέρος αυτού του τεράστιου κρυμμένου της θησαυρού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ -Την αύξηση της απασχόλησης κατά 1.500 άτομα πρωτογενώς και κατά τουλάχιστον 6.000 δευτερογενώς προβλέπει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

-Για την ίδρυση μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή του Μάντεμ Λάκκου, η Ελληνικός Χρυσός σχεδιάζει να επενδύσει 800 εκατ.ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα δαπανηθούν τα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας των μεταλλείων σε μισθούς. -Οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί από το 2006, οπότε κατατέθηκε το επενδυτικό σχέδιο στο υπουργείο Ανάπτυξης , αλλά και η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έχουν ως συνέπεια το όλο σχέδιο να έχει υπερβεί κατά δύο χρόνια τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις συμβατικές προβλέψεις. ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ -Τη δημιουργία 200 άμεσων θέσεων εργασίας και περίπου 800 έμμεσων προβλέπει η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης στο Πέραμα, που βρίσκεται στα όρια των νομών Ροδόπης και ΄Εβρου. -Η άμεση προτεινόμενη επένδυση εκτιμάται στα 100 εκατ.ευρώ και σε βάθος δεκαετίας θα επενδυθούν στην περιοχή επιπλέον 158 εκατ.ευρώ. Το 70% των κεφαλαίων αυτών θα επενδυθεί στην περιοχή της Θράκης, -Υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισροές από την άμεση φορολογία της εταιρείας άνω των 200 εκατ.ευρώ.

-Το έργο φτάνει «αισίως» τα 9 χρόνια καθυστέρησης σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ -Εκατόν τριάντα θέσεις εργασίας με τη λειτουργία και 200 κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μονάδας προβλέπει το επενδυτικό πλάνο της Μεταλλευτικής Θράκης για τα κοιτάσματα χρυσού της περιοχής Σαπών του νομού Ροδόπης.
-Η επένδυση των 90 εκατ.δολ. βρίσκεται σήμερα στο σημείο που βρισκόταν πριν από εννέα χρόνια, οπότε είχε λάβει προέγκριση για τη χωροθέτησή της. Οι τότε διοικούντες θεωρούσαν πως το 2004 με 2005 η μονάδα θα ήταν έτοιμη να λειτουργήσει. Σήμερα ουσιαστικά η επένδυση ξεκινά από την αρχή.

Τα ορυκτά και τα μεταλλεύματα
Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Καβαλόπουλο, γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, η ελληνική φύση και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα έδωσε σημαντικό ορυκτό πλούτο, ο οποίος συνίσταται σε μεγάλη ποικιλία ορυκτών και μεταλλευμάτων, με σημαντικά βιομηχανικό ενδιαφέρον και πολλαπλές εφαρμογές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που περιγράφουν τη δυναμική παρουσία του κλάδου της εξόρυξης στη Βόρεια Ελλάδα είναι: Λιγνίτης, Λευκόλιθος-Μαγνησία, Μεικτά θειούχα, Μάρμαρα Ασβεστολιθικά αδρανή Άστριοι Ατταπουλγίτης Ολιβινίτης Ποζολάνη Χαλαζίας Χουντίτης Χρυσός.

Εξάλλου, σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου, που υπολογίζεται ότι φτάνουν 10.000 τόνους, εντόπισε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στο υπέδαφος των νομών Δράμας και Σερρών αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΓΜΕ, τα κοιτάσματα μεταλλευμάτων ουρανίου στη Δράμα, τις Σέρρες και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται στους 10.000 τόνους, ενώ τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 1.525 τόνοι.
 ... http://thesecretrealtruth.blogspot.com



Οι 7 αιτίες ενός αργού μεταβολισμού!!!


Οι 7 αιτίες ενός αργού μεταβολισμού!!!

Μεταβολισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε ενέργεια την τροφή που του παρέχουμε και όσο πιο καλά αυτός λειτουργεί τόσο καλύτερα για εμάς και το συνολικό μας βάρος. Ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια και για τις πιο αυτονόητες λειτουργίες όπως είναι η αναπνοή και η κυκλοφορία του αίματος. Το ποσοστό των θερμίδων που απαιτεί και χρησιμοποιεί ο οργανισμός για κάθε βασική λειτουργία του ορίζεται σαν ο βασικός μεταβολικός ρυθμός του.

Ένα από τα σημάδια του αργού μεταβολισμού είναι η αύξηση του βάρους, αφού ο μεταβολισμός «αργεί» να μετατρέψει τις θερμίδες σε ενέργεια, ενώ οι παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολικό ρυθμό είναι πολλοί:

1. Μέγεθος και σύσταση σώματος

Τα υπέρβαρα άτομα, με μεγαλύτερη μυική μάζα, καίνε περισσότερες θερμίδες, ακόμα και όταν ξεκουράζονται, συγκριτικά με τα πιο μικρόσωμα άτομα, συνεπώς παρουσιάζουν μεταβολικό ρυθμό ταχύτερο από άλλους.

2. Φύλο

Οι άντρες έχουν περισσότερη μυική μάζα και λιγότερο λίπος στο σώμα τους και σε αυτό οφείλεται η διαφορά των δυο φύλων στην ευκολία απώλειας βάρους, καθώς οι άντρες καίνε ευκολότερα περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες.

3. Ηλικία

Όσο περνάνε τα χρόνια, ο μυικός ιστός συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα να πέφτει και ο μεταβολικός ρυθμός του σώματος. Πέρα λοιπόν από τις τρεις παραμέτρους που παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουγία, όχι μόνο του μεταβολισμού αλλά του οργανισμού γενικότερα, ακολουθούν 7 αιτίες που εξηγούν, έστω μερικώς, τον αργό μεταβολισμό.


«Καλό DNA»

Ο πρώτος λόγος στον οποίο οφείλεται ο αργός μεταβολισμός είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να ελεχθεί ευθέως. Θα έχετε παρατηρήσει πως κάποιοι άνθρωποι έχουν σταθεί τυχεροί και ο μεταβολισμός τους δουλεύει με ταχείς ρυθμούς, κυρίως λόγω καλού γενετικού υλικού.

Ο γρήγορος μεταβολισμός όμως δεν είναι μονάχα αποτέλεσμα ενός «πετυχημένου» DNA, αλλά και καθημερινής άσκησης που περιλαμβάνει αεροβική και ασκήσεις ενδυνάμωσης, που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα του σώματος. Ακόμα και αν δεν είστε από τους τυχερούς, αν κοπιάσετε, θα γίνετε.

Από μυϊκή μάζα πώς πάμε;

Η λειτουργία του μεταβολισμού βασίζεται στη μυϊκή μάζα του σώματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της μυϊκής μάζας, τόσο πιο γρήγορος είναι και ο μεταβολισμός. Όσο μεγαλώνουμε όμως, το ποσοστό της καθαρής μυϊκής μάζας συρρικνώνεται, επιβραδύνοντας έτσι και τη μεταβολική λειτουργία. Γι’ αυτό το λόγο η γυμναστική είναι σημαντική για όλες τις ηλικίες, ενώ απαραίτητη θεωρείται για τα άτομα άνω των 25 ετών.





Φάρμακα ή ακατάστατο ωράριο;

Ο τρόπος ζωής ενός ατόμου μπορεί επίσης να είναι η αιτία ενός αργού μεταβολισμού. Συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές, όπως εκείνες που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, προκαλούν επιβράδυνση του μεταβολισμού και τα ίδια αποτελέσματα έχουν τακτικές που παραλείπουν γεύματα.

Όταν παραλείπεται ένα γεύμα, ο οργανισμός ρίχνει το μεταβολικό ρυθμό σε απάντηση της έλλειψης τροφοδοσίας, ώστε να αποθηκεύσει θερμίδες για μετά, αφού δεν λαμβάνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον αργό μεταβολισμό και την αύξηση του βάρους. Για να αποφύγετε λοιπόν κάτι τέτοιο φροντίστε να τρώτε ένα σνακ ανά δυο με τρεις ώρες για να έχει διαρκώς «δουλειά» ο μεταβολισμός.




Μήπως το παρακάνετε λιγάκι στο φαγητό;

Όταν από την άλλη τρώτε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός, αυξάνετε το ζάχαρο στο αίμα και η αδυναμία των ιστών να αφομοιώσουν τη μερικώς διασπασμένη γλυκόζη, έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στα κύτταρα επιβραδύνοντας το μεταβολισμό.

Η υπερφαγία, τέλος, είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε και να βοηθήσετε το μεταβολισμό σας να λειτουργήσει σωστά, αλλά παράγοντες όπως η ηλικία ή οι ορμονικές διαταραχές είναι εκτός του ελέγχου μας για έναν ταχύτερο μεταβολισμό. Καλό είναι λοιπόν να δίνουμε έμφαση στους παράγοντες που είναι εντός του ελέγχου μας.

Αυξημένη κορτιζόλη;

Ακόμα μια αιτία του αργού μεταβολισμού είναι το σύνδρομο του Cushing. Πρόκειται για μια ορμονική διαταραχή κατά την οποία ο οργανισμός εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα κορτιζόλης για μεγάλη περίοδο. Κορτιζόλη είναι η υπεύθυνη ορμόνη για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών.

Το σύνδρομο της αυξημένης κορτιζόλης επιβραδύνει το μεταβολικό ρυθμό, οδηγώντας σε παχυσαρκία και συγκέντρωση του λίπους γύρω από το λαιμό.




Προβλήματα θυρεοειδούς;

Ο υποθυρεοειδισμός, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μια πάθηση που τη χαρακτηρίζει η υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Όταν συμβαίνει αυτό και ο αδένας παράγει λιγότερες ορμόνες από αυτές που έχει ανάγκη ο οργανισμός τότε όλες οι λειτουργίες του σώματος πέφτουν και μαζί με αυτές και ο μεταβολισμός.

Ή μήπως διαβήτης;

Τέλος, δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά μοιάζει να ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις πώς όσοι πάσχουν απόδιαβήτη, παρουσιάζουν αργό μεταβολικό ρυθμό, σε σχέση με τους μη-διαβητικούς. Αυτό ίσως οφείλεται στα υψηλά ποσοστά ζαχάρου στο αίμα τους, με τα οποία ξεγελιέται το σώμα, ότι έχει αρκετή ενέργεια, ρίχνοντας έτσι μόνο του τη μεταβολική του δράση.
http://www.newsitamea.gr/




Το FBI παρακολουθούσε στενά τον A.Ωνάση...!


Αριστοτέλης Ωνάσης ...Ο Έλληνας Κροίσος, που λατρεύτηκε από τους συμπατριώτες του απέκτησε, όμως, στην Αμερική ορκισμένους εχθρούς.

Ο άνθρωπος που από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως τον γάμο του με την Τζάκι Κένεντι σκανδάλιζε το αμερικανικό κατεστημένο. Ο πιο ορκισμένος του εχθρός, η Αμερική, ένωσε όλες τις μυστικές υπηρεσίες για μία αποστολή ...Την εξουδετέρωσή του... Ωστόσο, ο Ωνάσης κατάφερνε να ξεγλιστρά από τις παγίδες τους...Πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν αρχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των ΗΠΑ, της γνωστής ως FBI, για τον Ωνάση. Πρόκειται για περισσότερες από 800 σελίδες από ανώνυμες πληροφορίες, εκθέσεις και κουτσομπολίστικα σημειώματα. Τα στοιχεία αυτά έφθασαν στα χέρια του πανίσχυρου αρχηγού του FBI Έντγκαρ Χούβερ.

Τα στοιχεία αυτά, αποτέλεσαν "θησαυρό" για τον Χούβερ, καθώς ο Ωνάσης ήταν ο άνθρωπος που παντρεύτηκε τη χήρα της δικής του νέμεσης.

Όπως προκύπτει από τα αρχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ο Ωνάσης είχε ορκισμένους εχθρούς από τα πρώτα βήματα της καριέρας του στο Μπουένος Άιρες. Το FBI και άλλες υπηρεσίες ήταν αποδέκτες αλλεπάλληλων ανώνυμων και μη σημειωμάτων που κατηγορούσαν τον επιχειρηματία για τα πιο απίθανα πράγματα.

Μάλιστα, στοιχεία που έφθασαν στο γραφείο του Χούβερ μιλούσαν για συνεργασία του Ωνάση με τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του πρόεδρου Τζον Κένεντι. Ωστόσο, ενδελεχείς έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών απέδειξαν ότι πρόκειται για αναληθείς πληροφορίες. Ο αντίζηλός του ο Σταύρος Νιάρχος, όμως, δεν στάθηκε σε αυτά τα στοιχεία. Κατάφερε να κινητοποιήσει τις αμερικανικές διωκτικές Αρχές σχετικά με το πρόσωπο του Ωνάση και τις δραστηριότητές του.

Ο άνθρωπος που ξεγλιστρούσε από τις παγίδες

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης κατάφερνε με την εκπληκτική του ικανότητα να ξεγλιστράει μέσα από τις δαγκάνες του FBI, της CIA, ακόμη και της Υπηρεσίας Ερευνών του αμερικανικού ναυτικού (ΟΝΙ, Office of Naval Investigations). Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκόλευαν για τον Ωνάση, κατάφερνε με κάποιον τρόπο να ξεγελάσει τις αμερικανικές διωκτικές αρχές και να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από αυτές. Ακόμη και τη δεκαετία του '50, όταν ανακηρύχθηκε σε «ύψιστο κίνδυνο για την αμερικανική εθνική ασφάλεια» ύστερα από συστηματικές πιέσεις του Νιάρχου, ο έλληνας εφοπλιστής κατάφερε να ξεφύγει με μικρό σχετικά κόστος.

Αντικείμενο παρακολούθησης οι δραστηριότητές του στην Αμερική

Τον Αύγουστο του 1942, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Έλληνας Κροίσος βρισκόταν μεταξύ Μπουένος Άιρες και Νέας Υόρκης, όπου είχε αρχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τού είχε δώσει ειδική βίζα διαμονής στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι του 1942. Η Αργεντινή υποτίθεται ότι διατηρούσε ουδέτερη στάση στον πόλεμο, αλλά οι Σύμμαχοι θεωρούν ότι έκλινε προς τον Άξονα. Την εποχή εκείνη το Μπουένος Άιρες προσπαθούσε να συλλέξει πληροφορίες (από πράκτορες) και να χρησιμοποιήσουν αργεντινές εταιρείες για δικούς τους σκοπούς.

Οι γερμανοί πράκτορες χρησιμοποιούσαν την πόλη ως ορμητήριο για το λαθρεμπόριο προϊόντων που αγόραζαν από συμμαχικές χώρες προκειμένου να σπάσουν το εμπάργκο τους.

Ο Ωνάσης, ο οποίος είχε ξεκινήσει πριν από μία δεκαετία την καριέρα του στη ναυτιλία, το καλοκαίρι του 1942 επιχείρησε να πουλήσει δύο τάνκερ ονόματι «Καλλιρρόη» και «Αντιόπη» προτού προλάβουν να τα κατασχέσουν για τις δικές τους πολεμικές ανάγκες οι υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, προτού υπογραφεί η συμφωνία του με την αμερικανική κυβέρνηση, το Γραφείο Ερευνών του Ναυτικού λαμβάνει εντολή να διενεργήσει έρευνα για τις δραστηριότητες του Ωνάση.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, έπειτα από σχετική έρευνα χαρακτηρίζεται από ως ύποπτος, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες που έφθασαν στην αμερικανική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες έχει εκφράσει απόψεις εναντίον των πολεμικών προσπαθειών των ΗΠΑ και των συμμαχικών χωρών. Την ίδια στιγμή, στο σημείωμα που ετοίμασαν οι πράκτορες του αμερικανικού ναυτικού στην Αργεντινή σημειώνεται: «Πιστεύεται ότι οι δραστηριότητές του ενόσω θα βρίσκεται στην Αμερική πρέπει να γίνουν αντικείμενο παρακολούθησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωρίζει την κατάσταση και συμφωνεί». Το σημείωμα εστάλη στον Χούβερ από τον αρχηγό της Υπηρεσίας Στρατιωτικής Κατασκοπείας.

Εκείνος με τη σειρά του στις 16 Ιουλίου απέστειλε ένα απόρρητο έγγραφο προς τον ναύαρχο Λαντ, επικεφαλής της υπηρεσίας Διοίκησης Ναυτικού που είχε την ευθύνη για τα εμπορικά πλοία στη διάρκεια του πολέμου λέγοντας: «Έχουμε λάβει πληροφορίες από εμπιστευτικές πηγές ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης που φέρεται ως ιδιοκτήτης των τάνκερ "Καλλιρρόη" και "Αντιόπη" σχεδιάζει να αναχωρήσει με αμερικανική αεροπορική εταιρεία από το Μπουένος Άιρες για τη Νέα Υόρκη την Πέμπτη 12 Ιουνίου 1942...

Στόχος του είναι να διαπραγματευθεί με τις αμερικανικές αρχές την πώληση των τάνκερ. Ο πληροφοριοδότης μάς ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει άλλος σκοπός για το ταξίδι αυτό αλλά ανέφερε ότι ο Ωνάσης έχει εκφέρει απόψεις εναντίον των αμερικανικών πολεμικών προσπαθειών και ότι οι κινήσεις και δραστηριότητές του ενόσω βρίσκεται στις ΗΠΑ πρέπει να παρακολουθούνται στενά».

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησε στήθηκε μία επιχείρηση παρακολούθησης του Ωνάση, που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη από το καλοκαίρι του 1942 και του συνεταίρου του Νίκου Κονιαλίδη, ο οποίος είχε την έδρα του στο Λος Αντζελες. Ωστόσο, οι πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς περιορίζονται μόνο στον τόπο φιλοξενίας των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους ο Αριστοτέλης Ωνάσης έμενε σε σουίτα στο ξενοδοχείο «Ριτζ» στη λεωφόρο Παρκ του Μανχάταν, ενώ ο Νίκος Κονιαλίδης στο επίσης πολυτελές «Μπέβερλι Χιλς Hotel» στην ομώνυμη περιοχή της Καλιφόρνιας. Μάλιστα, οι πληροφορίες για τον Κονιαλίδη κάνουν λόγο για έναν «πλεϊμπόι που δεν έχει ιδιαίτερες επαφές με ξένους ούτε και εμφανίζεται αναμεμειγμένος σε αντιαμερικανικές δραστηριότητες».

Η σχέση του Ωνάση με τους Γερμανούς

Μία διαφορετική εξήγηση σχετικά με τη δραστηριότητα και τις δηλώσεις του Ωνάση για τους αμερικανούς την εποχή εκείνη δίνει ένας άλλος πληροφοριοδότης των αμερικανικών υπηρεσιών. Σχετική έκθεση του FBI έγραφε: «Ο πληροφοριοδότης μάς ενημερώνει ότι ο ύποπτος δεν λειτουργεί εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων. Οι δηλώσεις που του αποδίδονται εναντίον των συμμαχικών εθνών μπορεί να προκλήθηκαν από την οργή του λόγω της αποτυχίας της προσπάθειάς του να πάρει άδεια από τις αμερικανικές αρχές για να πουλήσει τα δύο τάνκερ "Καλλιρρόη" και "Αντιόπη", τα οποία είχε μεταφέρει από αμερικανικό στο παναμέζικο νηολόγιο».

Το 1943 έρχονται νέες πληροφορίες στις αμερικανικές υπηρεσίες. Ο πλοίαρχος ενός εκ των πλοίων του Ωνάση έχει δεχθεί προτάσεις από γερμανούς πράκτορες για να κατασκοπεύει για λογαριασμό τους στα ταξίδια τους στον Ατλαντικό. Ωστόσο, οι έρευνες των Αμερικανών έπεσε για άλλη μία φορά στο «κενό» καθώς δεν κατάφεραν να συλλέξουν στοιχεία όπου να αποδεικνύουν πως ο Ωνάσης αναμειγνύονταν σε παράνομες ενέργειες. Και ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει, το FBI ξεκινά συστηματική έρευνα για το ποιοι ξένοι επιχειρηματίες με δραστηριότητες στην Αμερική είχαν συνεργασθεί με τους Γερμανούς.Τα στοιχεία από τις έρευνες αποκαλύπτουν πως ο Ωνάσης εμπλέκεται σε παράνομα «παιχνίδια».

Ο Χούβερ σε σημείωμα που έστειλε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανεφέρει: «Το γραφείο μας έχει λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ωνάσης ήταν συνεταίρος σε διάφορες ύποπτες εταιρείες στη διάρκεια του πολέμου και επιδιδόταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο καπνού προκειμένου να αποφύγει τους υψηλούς δασμούς. Έχουμε ακόμη ενημερωθεί για κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες συνεργάστηκε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με γερμανικές και ιταλικές εταιρείες κατά τη διάρκεια του πολέμου». Κλείνοντας το κείμενο, ο Χούβερ, σημείωσε ότι «Η υπηρεσία μας δεν έλαβε ποτέ στοιχεία ή αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τις παραπάνω κατηγορίες».

Τα όσα ανέφερε ο Χούβερ βασίζονταν σε μια ανώνυμη επιστολή που έλαβε το FBI από το Μπουένος Άϊρες στις 28 Δεκεμβρίου 1944. Μάλιστα, το FBI δεν μπόρεσε να βρει τον αποστολέα της. Η επιστολή ήταν γραμμένη στα ρωσικά και στα αγγλικά. Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης από την Αργεντινή, έγραφε, μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο της έρευνας που τους ζητήθηκαν να γίνει σχετικά με άτομα που έχουν αναπτύξει αντισημιτικές δραστηριότητες και έχουν συνεργασθεί με τις δυνάμεις του Άξονα «Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Νίκος Κονιαλίδης, πρέπει έχουν δημιουργήσει διάφορες εταιρείες χρησιμοποιώντας άλλα ονόματα» Συγκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται: « Ήταν μικροί έμποροι καπνού, κατόπιν εκπρόσωποι ναυτιλιακών συμφερόντων και από τότε που άρχισε ο πόλεμος έχουν βγάλει ασύλληπτα πολλά χρήματα. Προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι δραστηριότητές τους, χρησιμοποιούν ονόματα φίλων ενώ οι ίδιοι κάνουν δωρεές στον ελληνικό και στον βρετανικό Ερυθρό Σταυρό. Την ίδια στιγμή βγάζουν όλο και περισσότερα χρήματα συνεργαζόμενοι με εταιρείες που βρίσκονται στη συμμαχική μαύρη λίστα».

Μάλιστα, ο πληροφοριοδότης δίνει στοιχεία, όπως διευθύνσεις, κ.ά. για τους δύο συνεταίρους, ενώ προσθέτει: «Μέσω της εταιρείας τους Frutos Argentina αγοράζουν καπνό από τη Ροδεσία και διάφορα άλλα προϊόντα από την Αμερική και τη Βρετανία. Μετά τα πουλάνε σε γερμανικές και ιταλικές εταιρείες μέσω ψεύτικων εταιρειών χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτιά και ονόματα». Ένα τμήμα της επιστολής έχει σβηστεί εσκεμμένα από το ιστορικό τμήμα του FBI. Αποκαλυπτικό έγγραφο για τον Έλληνα επιχειρηματία

Ο αρχηγός του FBI ζήτησε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών να συντάξουν μια συνολική έκθεση για το ποιος ήταν ο Ωνάσης. Μέσα από εμπιστευτικά στοιχεία πληροφοριοδοτών που συναντήθηκαν με αμερικανούς πράκτορες σε μπαρ και γραφεία του Μπουένος Άιρες και της Νέας Υόρκης συντάσσεται ένα αποκαλυπτικό έγγραφο που καταγράφει την πορεία του έλληνα επιχειρηματία

Η έκθεση που συνέταξαν έγραφε τα εξής:

«Επίσημες συμμαχικές πηγές στο Μοντεβίδεο αναφέρουν ότι οι αδελφοί Κονιαλίδη, ιδιοκτήτες των τάνκερ "Καλλιρρόη" και "Αντιόπη", έχουν συνεταιρισθεί με άλλους επιχειρηματίες ¬ όπως ο Ωνάσης ¬ και προσπαθούν τώρα να παραλάβουν ένα νέο τάνκερ ονόματι "Αργεντινή" που μόλις κατασκευάστηκε σε σουηδικό ναυπηγείο. Οι πληροφοριοδότες μάς αναφέρουν ότι το πλοίο θα πλεύσει υπό αργεντινή σημαία και οι ιδιοκτήτες του ασκούν πίεση στην κυβέρνηση της Αργεντινής για να εξασφαλίσει την άδεια των συμμαχικών κυβερνήσεων ώστε να μπορέσει να φθάσει στο Μπουένος Άϊρες. Οι ιδιοκτήτες ελπίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν τον έλεγχο των συμμαχικών κυβερνήσεων σε ένα πλοίο που ουσιαστικά ανήκει σε έλληνες πολίτες ... ... Οι Νίκος και Κωνσταντίνος Κονιαλίδης έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Frutos Argentinos μαζί με τον εξάδελφό τους Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Ωνάσης έφυγε από την Ελλάδα ύστερα από έναν μεγάλο οικογενειακό καβγά πριν από 20 χρόνια. Εργάστηκε αρχικά ως βοηθός σε ένα εστιατόριο και στη συνέχεια ως παραπαίδι στο ταχυδρομείο μαζί με τον Νίκο Κονιαλίδη. Ο οικογενειακός καβγάς διευθετήθηκε όταν ένας φίλος της οικογένειας Ωνάση, επισκέφθηκε το Μπουένος Άϊρες μεταφέροντας μήνυμα εκ μέρους του πατέρα του Αριστοτέλη που ήταν καπνέμπορος. Ο εν λόγω "μεσολαβητής" πρόσφερε εκ μέρους του πατέρα του στον νεαρό Αριστοτέλη ποσότητα καπνού για να την πουλήσει στην Αργεντινή.

Η πρώτη αυτή αρχική ποσότητα συνοδεύθηκε από άλλες και η επιχείρηση μεγάλωσε, με αποτέλεσμα ο Ωνάσης να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια τουρκικού καπνού στην εταιρεία Piccard.

Ο καπνός ερχόταν μέσω της πόλης Γένοβα όπου έμπαινε σε πλοία για την Αργεντινή. Εκεί ο Ωνάσης ανακάλυψε την εξής ιδέα:Ραντίζοντας τα φορτία του καπνού με θαλασσινό νερό ¬ ενόσω βρίσκονταν στη Γένοβα περιμένοντας τη φόρτωσή τους ¬ μπορούσε να παίρνει αποζημίωση από τους ασφαλιστές ισχυριζόμενος ότι καταστράφηκαν από τη θάλασσα κατά τη μεταφορά τους. Οι αποζημιώσεις αποδείχθηκαν ένα πολύ καλό συμπλήρωμα στα νόμιμα κέρδη του. Ορισμένοι υπάλληλοι των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν αναμειγμένοι στην υπόθεση ως την στιγμή που κάποιος υπάλληλος τους κάρφωσε. Ο Νίκος Κονιαλίδης βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στη Γένοβα και πέρασε ένα διάστημα στη φυλακή. Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στην Ελλάδα αλλά "χάθηκε" χάρη στη στενή σχέση του Ωνάση με έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης ονόματι Μιχαλόπουλος.

Χάρη στην επιρροή τού εν λόγω υπουργού, ο Ωνάσης διορίστηκε πρόξενος της Ελλάδας στο Μπουένος Αϊρες και όταν ταξίδευε τον αντικαθιστούσε ο Νίκος Κονιαλίδης. Ο διορισμός απεδείχθη ιδιαίτερα κερδοφόρος γιατί ¬ ως πρόξενος ¬ μπορούσε να εξασφαλίζει μεγάλα ποσά σε συνάλλαγμα με την επίσημη τιμή και στη συνέχεια να τα πουλάει με σημαντικό κέρδος στη μαύρη αγορά που ανθούσε την εποχή εκείνη.

Γύρω στο 1932 ο Ωνάσης και ο εξάδελφός του ξεκίνησαν τη δική τους ναυτιλιακή εταιρεία αγοράζοντας δύο πλοία από την καναδική κυβέρνηση, τα οποία ονόμασαν "Ωνάσης – Πηνελόπη" και "Ωνάσης – Σωκράτης". Το 1934 αγόρασαν ένα πλοίο από την κυβέρνηση της Ουραγουάης, το οποίο ύστερα από λίγο καιρό... χάθηκε έξω από τις ακτές της Γένοβας...

... Το 1941 ο Ωνάσης είχε πλέον αρκετά πλοία στην κατοχή του υπό παναμαϊκή σημαία. Η αμερικανική κυβέρνηση απαίτησε να τεθούν υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών της, απειλώντας μάλιστα ότι θα τα κατασχέσει. Ο Ωνάσης προσπάθησε να τα πουλήσει αλλά οι αμερικανικές αρχές το απαγόρευσαν. Ενα από τα τάνκερ που είχε παραγγείλει ο Ωνάσης βρέθηκε ημιτελές στη Σουηδία όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν τη γειτονική Νορβηγία. Ο Ωνάσης το πούλησε αλλά οι αγοραστές ακύρωσαν το συμβόλαιο όταν οι Γερμανοί απαγόρευσαν την αναχώρησή του από το ναυπηγείο».

Ο Ωνάσης δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση που βρισκόταν στο Κάιρο στη διάρκεια του πολέμου. Οταν μάλιστα έχασε τη θέση του προξένου, ενεπλάκη σε μια σκληρή διαμάχη με τον εκπρόσωπό της στην Αργεντινή, που μετετράπη σε πληροφοριοδότη των αμερικανικών υπηρεσιών. Η έκθεση του Γραφείου Ερευνών ανέφερε συγκεκριμένα: «... Όταν η ελληνική κυβέρνηση και ο βασιλεύς διόρισαν τον Δενδραμή ως πρέσβη στην Αργεντινή, εκείνος διόρισε τον βοηθό του πρόξενο. Ενοχλημένος που έχασε την κερδοφόρα θέση, ο Ωνάσης άρχισε μια αδίστακτη καμπάνια εναντίον του Δαρδαμή με πενιχρά αποτελέσματα στο Μπουένος Αϊρες αλλά σημαντικά αποτελέσματα στους φτωχότερους Έλληνες του Μοντεβίδεο».

Ένα συμπληρωματικό σημείωμα που έφθασε στο γραφείο του Χούβερ αποκάλυπτε ότι μια από τις πηγές που εμφάνιζαν τον Ωνάση ως προχιτλερικό ήταν ο ίδιος ο Δαρδαμής: «Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έλληνα πρέσβη ο ύποπτος υποστηρίζει τις δυνάμεις του Άξονα».

lithosfotos.blogspot.gr



Τα μεγάλα οφέλη του λιναρόσπορου!


Αν και τόσο μικρός, ο λιναρόσπορος έχει πολλαπλά οφέλη. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος, ευρέως διαδεδομένος στον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μπορεί να βοηθήσει: στη μείωση της χοληστερόλης, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της απώλειας οστικής μάζας, στην απώλεια βάρους, στην αύξηση της ανοσίας και στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: 
Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες.
Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών.
Ω 3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.

Τα οφέλη του λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος μπορεί: 
Να μειώσει τη χοληστερόλη του αίματος και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η διαλυτή ίνα στο λιναρόσπορο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά να αποφευχθεί η δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, η οποία μπορεί να φράξει τις αρτηρίες και να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Η ίνα επίσης πιστεύεται ότι μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, σημαντικό για άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Να μειώσει την οστική απώλεια. Μια μελέτη σε διαβητικά ποντίκια έδειξε ότι υπήρχε επιβράδυνση στην απώλεια οστικής μάζας μετά από διατροφή με λιναρόσπορο, χάρη στη συγκέντρωση των λιπαρών οξέων.
Να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Ο λιναρόσπορος διαστέλλεται όταν προσλαμβάνεται, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι. Έτσι καταναλώνοντας λιναρόσπορο 30 λεπτά πριν από το γεύμα σας μπορείτε να ελέγξετε την όρεξή σας.
Να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η ίνα στο λιναρόσπορο μπορεί να σας ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα.
Να αυξήσει την ανοσία. Το ALA έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, κάνοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτοάνοσων και φλεγμονωδών παθήσεων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση και ο λύκος.
Να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος κατέχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου και του μαστού. Το όφελος βασίζεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιγνάνες, οι οποίες πιστεύεται ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων.

Προσοχή
Παρόλα τα οφέλη του λιναρόσπορου που απορρέουν από την έρευνα, υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί σχετικά με τον λιναρόσπορο και απαιτείται περισσότερη έρευνα. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι το ιχθυέλαιο και τα ω-3 λιπαρά οξέα του είναι πιο ευεργετικά στην υγεία του παχέος εντέρου.


Υπάρχουν όμως και άλλα κρίσιμα σημεία με τον λιναρόσπορο που χρειάζονται προσοχή. Άτομα με φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn, θα πρέπει να αποφεύγουν τον λιναρόσπορο λόγω των καθαρτικών ιδιοτήτων του. Ακόμα, οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν δεν πρέπει να καταναλώνουν λιναρόσπορο. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι γυναίκες με ινομυώματα, ενδομητρίωση και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν πρέπει να καταναλώνουν λιναρόσπορο. Οι άνδρες που έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη πρέπει να αποφεύγουν τις πηγές ALA. Αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, ρωτήστε τον γιατρό σας πριν προσθέσετε το λινάρι στη διατροφή σας.

Η αγορά και χρήση του λιναρόσπορου

Καλλιεργείται στην Κεντρική Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, το βρίσκουμε στα ράφια πολλών συμβατικών και βιολογικών καταστημάτων τροφίμων σε μορφή αλεσμένου λιναριού, λιναρόσπορου ή λινελαίου. Το λινέλαιο προέρχεται από την έκθλιψη του λιναρόσπορου και είναι διαθέσιμο ως βιολογικό ή συμβατικό. Η διαφορά είναι ο τρόπος που καλλιεργείται το λινάρι. Το λινέλαιο είναι πλουσιότερο σε ALA από ολόκληρο τον λιναρόσπορο.
Η καλύτερη επιλογή είναι να το αγοράσετε ολόκληρο και να το αλέσετε πριν να το χρησιμοποιήσετε, αφού το λινάρι είναι ένας σπόρος που περιέχει λίπος, και αγοράζοντάς το αλεσμένο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οξείδωσης του λίπους. Μπορείτε να το αλέσετε εύκολα σε έναν μύλο του καφέ, σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και να επιλέξετε σχετικά με το πάχος του (αν και οι περισσότερες συνταγές απαιτούν να είναι τριμμένο). Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και ολόκληρος ο σπόρος διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο. Ο αλεσμένος λιναρόσπορος διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 90 ημέρες.
Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες συνιστάται 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα, ενώ για τα παιδιά όχι περισσότερο από το ¼ κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Επειδή ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, ξεκινήστε να τον προσθέτετε στη διατροφή σας σε μικρές ποσότητες τις οποίες να αυξάνετε αργά. Μια κουταλιά της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος έχει περίπου 36 θερμίδες ενώ μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος έχει συνολικά περίπου 50 θερμίδες.

Πώς να πάρετε περισσότερο λιναρόσπορο στη διατροφή σας
Ο λιναρόσπορος έχει μια ελαφριά γεύση καρυδιού. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να τον προσθέσετε στα τρόφιμα που ήδη τρώτε:
Προσθέστε λιναρόσπορο στα δημητριακά σας ή στη βρώμη στο πρωινό.
Προσθέστε ένα κουταλάκι αλεσμένου λιναρόσπορου στη μουστάρδα ή στη μαγιονέζα που αλείφετε σε σάντουιτς σε ένα γεύμα.
Μείγμα λιναρόσπορου σε χυμό ή smoothies.
Πασπαλίστε σε σαλάτες ή σούπες.
Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο στο γιαούρτι σας.
Προσθήκη λιναριού σε σάλτσες ντομάτας ή κατσαρόλας.
Προσθήκη λιναρόσπορου σε κεφτέδες ή ρολό.

Ο λιναρόσπορος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παίρνουμε φυτικές ίνες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά στη διατροφή μας. Πειραματιστείτε με αυτόν στις αγαπημένες σας συνταγές για να ενισχύσετε το διατροφικό τους προφίλ.

Ναταλία Ντελίκου Μπενέτου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος




Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger