Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Ελληνίδα ΠΑΜΕΛΑ μας ΚΟΛAZEI με το KOΛΑΝ της...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014


Με καταγωγή από την πιο ερωτική πόλη της Ελλάδος, τη Θεσσαλονίκη και με αναλογίες ανατολίτικες αλλά γυμνασμένες η Βίκυ Τσιλίκη ποζάρει με λευκό κολαν και αναστατώνει τους φίλους της.


Το κορίτσι ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και οι συνεργασίες της είναι κυρίως με Αμερικανικές εταιρείες. Ο λόγος εμφανής… Μοιάζει πολύ με την Πάμελα Άντερσον… στα νιάτα της…

Άραγε αντίστοιχα ο Τόμι Λί υπάρχει;





http://www.fevgato.gr/



Οκτώ προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν λύση με λεμόνι!



Βάλε το λεμόνι στην καθημερινή beauty ρουτίνα σου για να λύσεις 9 βασικά θέματα ομορφιάς!

Βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και την εξαφάνιση των σημαδιών: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις απαλά μια φέτα λεμονιού στο πρόσωπό σου. Άφησέ το για 5 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Μειώνει τα μαύρα στίγματα: Το λεμόνι λειτουργεί σαν φυσικό λευκαντικό της επιδερμίδας. Την κάνει πιο λαμπερή και βοηθάει στη μείωση των μαύρων στιγμάτων.

Λευκαίνει τα δόντια: Μια φορά την εβδομάδα, βάλε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λεμονιού στην οδοντόβουρτσά σου και βούρτσισε τα δόντια σου κανονικά.

Μειώνει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας: Βάλε λίγο λεμόνι στο πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς και άφησέ το όλο το βράδυ. Το πρωί ξέβγαλε καλά και επανέλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέσα στην εβδομάδα.

Κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά: Βάλε μερικές σταγόνες λεμόνι στο κοντίσιονέρ σου και χρησιμοποίησε το κανονικά. Ειδικά αν έχεις ξανθά μαλλιά, θα αναζωογονήσεις το χρώμα και θα εξαφανίσεις τη θαμπάδα.

Δυναμώνει τα νύχια: Βάζοντας λίγο λεμόνι στα νύχια σου, όχι μόνο θα τα δυναμώσεις αλλά και θα τα εξαφανίσεις τα κίτρινα σημάδια.

Επαναφέρει τα σκασμένα χείλη: Πριν κοιμηθείς, τρίψε μια φέτα λεμονιού στα σκασμένα σου χείλη. Το επόμενο πρωί ξέβγαλε καλά τα χείλη σου και χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό lip balm για σούπερ αποτελέσματα.

Καθαρίζει σε βάθος σώμα και πρόσωπο: Φτιάξε μόνη σου ένα σούπερ καθαριστικό προϊόν για σώμα και πρόσωπο αναμειγνύοντας γιαούρτι, λεμόνι και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο.

Χρησιμοποίησέ το σε καθημερινή βάση για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου και να την καθαρίσεις σε βάθος.

http://www.newsitamea.gr/




30 φωτογραφίες που εξηγούν γιατί οι άντρες πεθαίνουν νωρίτερα από τις γυναίκες



Τελικά τι από τα δυο συμβαίνει; Οι άντρες είναι πιο τολμηροί από τις γυναίκες ή απλά δεν κάθονται να σκεφτούν λίγο περισσότερο τις συνέπειες των πράξεων τους, όπως οι γυναίκες;

Όποια και αν είναι η αιτία, οι 30 φωτογραφίες που ακολουθούν, εξηγούν με χαρακτηριστικό τρόπο γιατί «άντρας» και «ασφάλεια» είναι δυο λέξεις που δεν τις συναντάς εύκολα μαζί σε μια πρόταση…


































dinfo.gr



Ιδού Οι 8 ασθένειες των κινητών: Μήπως πάσχεις κι εσύ;


Πρόσφατη μελέτη της Nokia αποκάλυψε πως οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουμε τα κινητά μας περισσότερες από 150 φορές μέσα στην ημέρα…

Είναι κομμάτι της ζωής μας, εργαλείο κοινωνικοποίησης, οργάνωσης ακόμη και αναπαραγωγής μουσικής. Ο λόγος για τα smartphones και τα tablets, που ωστόσο, μπορούν να μας προκαλέσουν αρκετά προβλήματα υγείας, της σύγχρονης εποχής.

Πρόσφατη μελέτη της Nokia αποκάλυψε πως οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουμε τα κινητά μας περισσότερες από 150 φορές μέσα στην ημέρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αρκετά δεινά, όπως για παράδειγμα προβλήματα μυοσκελετικά εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος. Κι αν μιλάμε για εθισμό στο διαδίκτυο, τότε στο πλάνο μπαίνουν και προβλήματα ψυχολογικά, αφού ένας τέτοιος εθισμός μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση και κατάθλιψη.

1. Νομοφοβία (nomophobia) 

Ο όρος νομοφοβία είναι σχετικά πρόσφατος και η ετυμολογία της έρχεται από την αγγλική, No mobile phone phobia ή αλλιώς όπως ονομάζεται nomophobia. Πρόκειται για όρο που πρωτοεμφανίστηκε σε μελέτη των Βρετανικών Τχυδρομείων, τα ευρήματα της οποίας δείχνουν πως το 53% των χηρστών κινητών τηλεφώνων στην Βρετανία βιώνουν έντονη ανησυχία όταν χάσουν το κινητό τους, όταν βρεθούν εκτός δικτύου ή όταν «μείνουν» από μπαταρία ή μονάδες ομιλίας.

Μάλιστα, οι γυναίκες αποδείχτηκαν περισσότερο εξαρτημένες από ότι οι άνδρες, με 17% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη φοβία.

2.Mηνύματα στον ύπνο & αίσθημα κούρασης

Αρκετοί λάτρεις των smartphones στέλνουν μηνύματα ενώ κοιμούνται… Αυτό συμβαίνει κυρίως στις δύο πρώτες ώρες του ύπνου ενώ ο χρήστης δεν έχει συνείδηση ότι έχει πληκτρολογήσει και στείλει sms. Επειδή όμως, με την πρακτική αυτή διακόπττεται ο βαθύς ύπνος REM, έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνούν κουρασμένοι σαν να μην έχουν κοιμηθεί επαρκώς. Αν λοιπόν κι εσύ έχεις πιάσει τον εαυτό σου να γράφεις μηνύματα όντας κοιμησμένη, απομάκρυνε το κινητό τηλέφωνο από το υπνοδωμάτιο και κοιμήσου ήρεμα.


3.Το σύνδρομο της ψεύτικης δόνησης
Πρόκειται για την πεποίθηση πως το κινητό σου δονείται ενώ δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν συνηθίσει στη δόνηση του κινητού που πολλές φορές το μυαλό τους παίζει παιχνίδια, κάνοντάς τους να αισθάνονται πως κάποιος τους καλεί. Στην πραγματικότητα πρόκειται για άγχος αναμονής που βιώνουν συνήθως επτά στους δέκα χρήστες κινητών.

4.Η ναυτία του διαδικτύου – Cybersicness 
Προκαλείται από τη διαφωνία μεταξύ της κίνησης των ματιών και της κίνησης της τρισδιάστατης εικόνας. Αυτή η αδυναμία συγχρονισμού μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας, πόνο στα μάτια και ζάλη ενώ το πρόβλημα επιδιενώνεται όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση της οθόνης. Τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν είτε με αλλαγή των ρυθμίσεων του κινητοού ή με το να στρέψουμε για λίγο το βλέμα μας προς τον ορίζοντα.

5.Πιάσιμο από την πληκτρολόγηση 

Η συνεχής πληκτρολόγηση μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα πόνου και κράμπες στα δάχτυλα, στον καρπό, ακόμη ακι τον βραχίονα. Ειδικά η πληκτρολόγηση μηνυμάτων στο κινητό, απαιτεί ιδιαίτερα λεπτές κινήσεις ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε αρκετά και τον αντίχειρα, σε μια μη φυσιολογική για την παλάμη μας θέση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε τενοντίτιδες και άλλες φλεγμονές.

6.Η στάση του σώματος

Όταν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή ή ακόμη και το smartphone μας, καμπουριάζουμε και σκύβουμε το κεφάλι, με αποτέλεσμα να ασκείται επιπλέον πίεση στη σπονδυλική στήλη και να προκαλείται πόνος στον αυχένα, το κεφάλι και τους ώμους.

7.Προβλήματα όρασης 

Τα προβλήματα όρασης, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση μυωπίας έχουν αυξηθεί κατά πολλυ στους νέους εξαιτίας της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών κι άλλων συσκευών τεχνολόγίας όπως τα smartphones.

8.Ξηροφθαλμία

Οι ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού που αναβοσβήνει οδηγεί σε εξάτμιση των δακρύων και οδηγεί σε ξηροφθαλμία.

enonly.gr


Βιταμίνη D για την καλύτερη διαχείριση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.


Βιταμίνη D αποτελεσματική λύση για την καλύτερη διαχείριση της σκλήρυνσης κατά πλάκας…επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι το συμπλήρωμα βιταμίνης D μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση τη σκλήρυνσης, καθώς περιορίζει τα συμπτώματα και επιβραδύνει στην εξέλιξη της νόσου.

Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που επιβεβαιώνει πως τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της σκλήρυνσης.

Τα βαθύτερα αίτια της νόσου παραμένουν άγνωστα. Επειδή πρόκειται για αυτοάνοση πάθηση, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλεται σε ένα συνδυασμό κληρονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.


Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βιταμίνης μπορούν να διατηρήσουν την καλή υγεία των κυττάρων για περισσότερο χρόνο. «Τα επίπεδα της βιταμίνης D ρυθμίζονται εύκολα με τη βοήθεια των συμπληρωμάτων κι έτσι τα ευρήματα της μελέτης μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση της νόσου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Αλμπέρτο Ασέριο.

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 465 ασθενείς με σκλήρυνση από 20 διαφορετικές χώρες. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και για πέντε χρόνια οι ερευνητές παρακολουθούσαν τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό των ασθενών. Παράλληλα, κατέγραφαν και την εξέλιξη της υγείας τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ασθενείς που παρουσίαζαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης είχαν κατά 57% χαμηλότερους δείκτες εγκεφαλικής βλάβης και κατά 57% χαμηλότερους δείκτες υποτροπής.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Neurology και υποδεικνύει πως το συμπλήρωμα βιταμίνης D είναι μια οικονομικά αποτελεσματική λύση για την καλύτερη διαχείριση της σκλήρυνσης.


http://www.newsitamea.gr/


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!Αυτό είναι το φυτό που σκοτώνει τον Kαρκίνο σε 40 ημέρες !!!



ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ!!!

Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως... δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του ...παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου»ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.


Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών - ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες.




Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg:


Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε. Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.


Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.


Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες και βασικό, χωρίς παρενέργειες! Παρ 'όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.


Πηγή: Bloomberg



Γνωρίστε ένα θαυματουργό Ελληνικό φυτό


Ταραξάκο: Ένα θαυματουργό Ελληνικό φυτό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες
Το Taraxacum officinalis η αλλιώς πικραλίδα είναι κοινό χόρτο στην Ελλάδα ιδίως στα λιβάδια. Είναι πολυετής πώα με φύλλα μακρυά και οδοντωτά και κίτρινα άνθη. Φτάνει σε ύψος μέχρι 30cm. Έχει
πολλές ποικιλίες. Εποχή άνθισης Ιούνιο – Ιούλιο

Έχει μεγάλη αξία φαρμακευτική και είναι Ελληνικό φυτό.

Δραστικές ουσίες: γλυκοσίδες, καροτινοειδή , τερπενοειδή, χολίνη.

Η ρίζα και ο γαλακτώδης χυμός του στελέχους περιέχουν μια πικρή ουσία τη λακτοπικρίνη καθώς και τανίνες, ινσουλίνη και καουτσούκ. Τα φύλλα του είναι πολύ πλούσια σε άλατα, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη A, B, C και D και μαγνήσιο. Χρησιμοποιείται ολόκληρο το φυτό, οι ρίζες και ο βλαστός με τα φύλλα νωπά ή αποξηραμένα.

Θεραπευτικές Ιδιότητες – Χρήσεις

Οι ιδιότητες του ταραξάκου είναι διουρητικές (έχει ασφαλή διουρητική δράση), ωφελεί σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, σε αυξημένο με ουρικό οξύ, σε λιθιάσεις του ουροποιητικού και λοιμώξεις ή παθήσεις της ουρήθρας, της κύστης και των νεφρών. Με την πολλή διούρηση μειώνεται το κάλιο. Η περιεκτηκότητα του ταραξάκου σε κάλιο αντισταθμίζει την απώλεια. Η δράση των φύλλων είναι κυρίως τονωτική του συκωτιού και του πεπτικού. Η κύρια δράση της ρίζας είναι ηπατοτονωτική και χολαγωγός( πολύ περισσότερο από την καλέντουλα), καλό για αδυνάτισμα. Είναι έξοχο ορεκτικό λόγω των πικρών ουσιών που περιέχει, βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης, προκαλεί έκκριση γαστρικών υγρών και ωφελεί σε όλες τις πεπτικές διαταραχές, όπως δυσπεψία, διάρροια, κολίτιδες, ακόμα και έλκος στομάχου και στις ελκώδεις φλεγμονές των εντέρων ενώ θεωρείται ως ήπιο καθαρτικό 6-8 ώρες μετά από τη χρησιμοποίησή του.

Θεωρείται πως καθαρίζει το αίμα και αποτελεί ιδανικό μέσο για αποτοξίνωση ενώ το αφέψημα της ρίζας και η κατανάλωση νωπών φύλλων σε σαλάτα είναι τονωτικό του οργανισμού.

Η κατανάλωση της πικραλίδας μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, τα επίπεδα του σακχάρου και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εμποδίζει τη συγκέντρωση αθηρωματικών πλακών και την αρτηριοσκλήρυνση, βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Πίνουμε ένα δύο φλιτζάνια την ημέρα πριν το γεύμα για τονωτικό και ορεκτικό. Το άσπρο υγρό που βγάζει ο βλαστός και η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται για καλόγερους, δοθιήνες, μυρμηγκιές, ερεθισμένο δέρμα και φλεγμονές.

Όταν έχουμε λάσπη και άμμο στην χολή τα καθαρίζει σε πολλές περιπτώσεις.Για να σπάσουμε την πέτρα στην χολή , χρησιμοποιούμε μόνο ρίζα, γιά λάσπη μόνο φύλλα.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ: Απαγορεύεται σε άτομα που έχουν χαμηλή νεφρική λειτουργία και σε κολικό νεφρού.

Είναι καλύτερα να το χρησιμοποιούμε νωπό, παρά αποξηραμένο

Όχι βράσιμο πριν το βάλουμε στην κατάψυξη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έχουν αποδοθεί στο ταραξάκο και πολλές αφροδισιακές ιδιότητες. Τονώνει τη γενετήσια ορμή και βελτιώνει την ερωτική διάθεση.

Γνωρίστε ένα θαυματουργό Ελληνικό φυτόστις Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 - 5:16 μ.μ.




Ταραξάκο: Ένα θαυματουργό Ελληνικό φυτό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες
Το Taraxacum officinalis η αλλιώς πικραλίδα είναι κοινό χόρτο στην Ελλάδα ιδίως στα λιβάδια. Είναι πολυετής πώα με φύλλα μακρυά και οδοντωτά και κίτρινα άνθη. Φτάνει σε ύψος μέχρι 30cm. Έχει
πολλές ποικιλίες. Εποχή άνθισης Ιούνιο – Ιούλιο

Έχει μεγάλη αξία φαρμακευτική και είναι Ελληνικό φυτό.

Δραστικές ουσίες: γλυκοσίδες, καροτινοειδή , τερπενοειδή, χολίνη.

Η ρίζα και ο γαλακτώδης χυμός του στελέχους περιέχουν μια πικρή ουσία τη λακτοπικρίνη καθώς και τανίνες, ινσουλίνη και καουτσούκ. Τα φύλλα του είναι πολύ πλούσια σε άλατα, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη A, B, C και D και μαγνήσιο. Χρησιμοποιείται ολόκληρο το φυτό, οι ρίζες και ο βλαστός με τα φύλλα νωπά ή αποξηραμένα.

Θεραπευτικές Ιδιότητες – Χρήσεις

Οι ιδιότητες του ταραξάκου είναι διουρητικές (έχει ασφαλή διουρητική δράση), ωφελεί σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, σε αυξημένο με ουρικό οξύ, σε λιθιάσεις του ουροποιητικού και λοιμώξεις ή παθήσεις της ουρήθρας, της κύστης και των νεφρών. Με την πολλή διούρηση μειώνεται το κάλιο. Η περιεκτηκότητα του ταραξάκου σε κάλιο αντισταθμίζει την απώλεια. Η δράση των φύλλων είναι κυρίως τονωτική του συκωτιού και του πεπτικού. Η κύρια δράση της ρίζας είναι ηπατοτονωτική και χολαγωγός( πολύ περισσότερο από την καλέντουλα), καλό για αδυνάτισμα. Είναι έξοχο ορεκτικό λόγω των πικρών ουσιών που περιέχει, βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης, προκαλεί έκκριση γαστρικών υγρών και ωφελεί σε όλες τις πεπτικές διαταραχές, όπως δυσπεψία, διάρροια, κολίτιδες, ακόμα και έλκος στομάχου και στις ελκώδεις φλεγμονές των εντέρων ενώ θεωρείται ως ήπιο καθαρτικό 6-8 ώρες μετά από τη χρησιμοποίησή του.

Θεωρείται πως καθαρίζει το αίμα και αποτελεί ιδανικό μέσο για αποτοξίνωση ενώ το αφέψημα της ρίζας και η κατανάλωση νωπών φύλλων σε σαλάτα είναι τονωτικό του οργανισμού.

Η κατανάλωση της πικραλίδας μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, τα επίπεδα του σακχάρου και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εμποδίζει τη συγκέντρωση αθηρωματικών πλακών και την αρτηριοσκλήρυνση, βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Πίνουμε ένα δύο φλιτζάνια την ημέρα πριν το γεύμα για τονωτικό και ορεκτικό. Το άσπρο υγρό που βγάζει ο βλαστός και η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται για καλόγερους, δοθιήνες, μυρμηγκιές, ερεθισμένο δέρμα και φλεγμονές.

Όταν έχουμε λάσπη και άμμο στην χολή τα καθαρίζει σε πολλές περιπτώσεις.Για να σπάσουμε την πέτρα στην χολή , χρησιμοποιούμε μόνο ρίζα, γιά λάσπη μόνο φύλλα.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ: Απαγορεύεται σε άτομα που έχουν χαμηλή νεφρική λειτουργία και σε κολικό νεφρού.

Είναι καλύτερα να το χρησιμοποιούμε νωπό, παρά αποξηραμένο

Όχι βράσιμο πριν το βάλουμε στην κατάψυξη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έχουν αποδοθεί στο ταραξάκο και πολλές αφροδισιακές ιδιότητες. Τονώνει τη γενετήσια ορμή και βελτιώνει την ερωτική διάθεση.
texnologosgeoponos.blogspot.gr






. Γάλα ή Δηλητήριο;


Πίνετε γάλα; Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι; Χμ ! Όχι απαραίτητα…Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι. Αν ακούγεται συγκλονιστικό, είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των, Dr. Peter Dingle, Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford, η Gabriela Segura, τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγώγων γάλακτος, το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, το κεφίρ, το παγωτό, κ.λπ. – έχουν σχέση με όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων νοσημάτων, του καρκίνου, των αλλεργιών, του άσθματος, των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, των προβλημάτων του θυρεοειδούς, των νευρολογικών ασθενειών, κλπ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος..

Αυτό φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με τις ανανεωμένες συμβουλές του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας (USDA), το οποίο συνιστά να πίνουμε 3 ποτήρια γάλα την ημέρα. Τι το κακό μ’ αυτό; Καταρχήν, πρόκειται για μία σύσταση η οποία δεν βασίζεται αυστηρά στην επιστήμη. Επίσης, κάποιοι από τους «ειδικούς» οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία της διατροφικής πυραμίδας εργάζονται για την βιομηχανία γάλακτος, πράγμα που σημαίνει ότι, δεν είναι και η πιο αμερόληπτη ομάδα ανθρώπων… Ας δούμε τα στοιχεία πιο αναλυτικά. Τα στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία του ανθρώπου, εδώ και μερικές δεκαετίες, αυξάνονται σταθερά.

Οι παρενέργειες ξεκινάνε από, απλούς κολικούς του εντέρου και φτάνουν μέχρι και καρκίνο: Το γάλα συνδέεται με πολλές πεπτικές διαταραχές, την κακή υγεία του εντέρου, τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες. Πολλά παιδιά αναπτύσσουν δυσανεξία στο γάλα που, αν μη τι άλλο, προκαλεί υπερπαραγωγή των βλεννογόνων και ρινική καταρροή. Ακόμη χειρότερα, αυτή η δυσανεξία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα. Αυτό συχνά συνδέεται με τον αρνητικό αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων στο έντερο.

Επίσης, δημιουργούνται κολικοί σε πολλά βρέφη από τη στιγμή που λαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια «κατάσταση» κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει το σάκχαρο αποτελεσματικά (ή καθόλου) και, που οδηγεί στην κακή υγεία του εντέρου, τους υπερβολικούς βλεννογόνους, τα οξέα και την παραγωγή αερίων καθώς και, ποικίλου βαθμού κοιλιακή δυσφορία. Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη βιώνουν επίσης, μειωμένη απορρόφηση στο γαστρεντερικό τους σύστημα.

Περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού (κυρίως στις ανατολικές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αφρική και σε μειονοτικούς πληθυσμούς, όπως η αυστραλιανοί αυτόχθονες και οι ιθαγενείς της Αμερικής) έχουν ένα επίπεδο δυσανεξίας στη λακτόζη και είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι αυτή η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα ο κανόνας για το ανθρώπινο είδος. Είναι πιο διαδεδομένη στους Ασιάτες (περίπου 85%) και τους Αφροαμερικανούς (περίπου 50%) σε σχέση με τους Καυκάσιους (περίπου 10%). Πρέπει να επισημανθεί ότι. η αδυναμία αφομοίωσης της λακτόζης αυξάνεται από την παστερίωση η οποία καταστρέφει όλα τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στο γάλα τα οποία θα έπρεπε κανονικά να βοηθούνε στην πέψη του γάλακτος.

Η τροφική αλλεργία είναι μια ανώμαλη ανοσολογική αντίδραση, η οποία οφείλεται στην ευαισθησία σε ένα τρόφιμο ή σε κάποιο συστατικό του τροφίμου. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, ιδιαίτερα στις βιομηχανικές χώρες όπου έχει εκτιμηθεί ότι επηρεάζει περίπου το 1% έως 2% του ενήλικου πληθυσμού και έως το 8% των παιδιών ηλικίας κάτω των τριών.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας μπορεί να θεωρηθεί σαν μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες, ιδίως κατά την παιδική ηλικία, με συχνότητα εμφάνισης 2% έως 3% κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Εάν αναπτυχθεί μια αλλεργική αντίδραση, δεν οφείλεται πάντα στις διατροφικές συνήθειες του βρέφους. Ένα μωρό μπορεί να εκτεθεί σε πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργική αντίδραση.

Το μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα, μπορεί να είναι άλλη μία απειλή για την ανάπτυξη της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα, πράγμα που οφείλεται στην απορρόφηση των πρωτεϊνών της αγελάδας, τη διέλευσή τους μέσα από το βλεννογόνο του εντέρου και την απελευθέρωσή τους στο ανθρώπινο γάλα. Η δραστικότητα των αντισωμάτων στην καζεΐνη των βοοειδών καθώς και για την καζεΐνη και τη λακτοσφαιρίνη, είναι ανιχνεύσιμη μόνο στα βρέφη που πίνουν γάλα από το μπιμπερό και όχι στα βρέφη τα οποία πίνουν αποκλειστικά μητρικό γάλα. (κάνε κλικ πάνω στα βιβλία για να διαβάσεις σχετικά και να τα αγοράσεις)


Η Καζεΐνη: Η πρωτεΐνη Καζεΐνη που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, όπως η γλουτένη που υπάρχει σε κάποια δημητριακά όπως το σιτάρι. Μπορεί να προκαλέσει μια αυτοάνοση αντίδραση και / ή να μιμηθεί ενδορφίνες και να προκαλέσει μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση και τη συμπεριφορά. Επειδή το γάλα είναι μία απαλή υγρή ουσία, υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν σα νερό για να ξεδιψάσουν. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς, η Καζεΐνη, βρίσκεται σε ποσοστό 80% μέσα στην πρωτεΐνη του γάλακτος (3,2 – 3,5 πρωτεΐνες ανά 100gr γάλακτος) και δημιουργεί μία «μάζα» αμέσως μόλις εισέρχεται στο στομάχι, κάνοντας πολύ δύσκολη την πέψη. Επιπλέον, η Καζεΐνη στο γάλα είναι ομογενοποιημένη.

Ομογενοποίηση σημαίνει: Εξίσωση της περιεκτικότητας του γάλακτος σε λίπος με την ανάδευσή του. Ο λόγος για τον οποίο η ομογενοποίηση είναι κακή είναι επειδή, όταν το γάλα ανακατεύεται, εισχωρεί σ’ αυτό αέρας, μετατρέποντας το λίπος του γάλακτος σε οξειδωμένες λιπαρές ουσίες δηλαδή, λίπος σε προχωρημένο στάδιο οξείδωσης.

Ο μηχανισμός δράσης έχει να κάνει με μια αποτυχία ενός συγκεκριμένου ενζύμου που αποσυναρμολογεί τη γλουτένη και την καζεΐνη, μια διαδικασία της πέψης που είναι αναγκαία στο σώμα μας για την απομάκρυνση των θρεπτικών συστατικών αυτών των πρωτεϊνών. Λόγω της αποτυχίας αυτού του ενζύμου να κάνει τη δουλειά του, παραμένει ένα άπεπτο τμήμα των πρωτεϊνών που επιβιώνουν και στο ανοσοποιητικό σύστημα αυτό το κομμάτι μοιάζει με ιό.

Στη συνέχεια, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιό, το σώμα μας προκαλεί ανοσοποιητική άμυνα αντίδρασης για την προστασία του οργανισμού μας από τον «εισβολέα». Επειδή αυτό το κομμάτι γλουτένης ή καζεΐνης είναι παρόμοιο με διάφορες ασθένειες που προκαλούν οι ιοί, το σώμα μας θα δημιουργήσει μια σύνθετη αντίδραση, μια αυτοάνοση αντίδραση, για την οποία υπάρχει η υποψία ότι παίζει ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη τύπου Ι, στη σκλήρυνση κατά πλάκας και στον αυτισμό. Πολύπλοκες ανοσολογικές αντιδράσεις, δημιουργούν βλάβες σε διαφορετικούς ιστούς σε διαφορετικούς ανθρώπους και έτσι το φάσμα των ασθενειών ποικίλει.

Επίσης, το αχώνευτο κομμάτι της γλουτένης ή καζεΐνης μοιάζει με ναρκωτικό όπως το όπιο, το οποίο έχει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά και το μυαλό μας. Είναι ναρκωτικά στην κυριολεξία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι τόσο εθισμένοι, στα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη.


Ορμόνες και Αυξητικοί Παράγοντες: Πολλά από τα βιοενεργά συστατικά του γάλακτος, περιέχουν ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Το γάλα περιέχει περισσότερες από 50 ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Η κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ορμονικές αλλαγές και να διαταράξει την ισορροπία της ινσουλίνης, των αυξητικών ορμονών και της ινσουλίνη-όπως αυξητικοί παράγοντες (IGF) . Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της ινσουλίνης, (IGF-1) έχει ως στόχο να βοηθήσει τα θηλάζοντα μοσχάρια να αναπτυχθούν και να παράξουν νέο ιστό μέσα από τη γόνιμη αναπαραγωγή των κυττάρων.

Ωστόσο, όταν αυτή η ορμόνη εισάγεται στο ενήλικο ανθρώπινο σώμα, το οποίο πλέον δεν αναπτύσσεται, τα κύτταρα μπορούν να ενθαρρυνθούν να αναπαραχθούν σε λάθος χρόνο ή τόπο, παρέχοντας τη βάση για την καρκινική ανάπτυξη. Το αγελαδινό και το ανθρώπινο γάλα, έχουν την ίδια αλληλουχία αμινοξέων των αυξητικών παραγόντων IGF και ως εκ τούτου , ο τύπος IGF της αγελάδας είναι ικανός να δεσμεύσει τον τύπο IGF του ανθρώπου. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των επιπέδων ορμονών και των επίπεδων IGF σε αγόρια και κορίτσια που διανύουν την προεφηβεία και, ως εκ τούτου τα εν λόγω επίπεδα σχετίζονται θετικά με το αυξημένο ύψος.

Τα επίπεδα του IGF-1 στο γάλα, μπορεί να έχουν αυξηθεί σημαντικά με την αύξηση της παραγωγής γάλακτος ανά αγελάδα, από την αρχή της γεωργικής επανάστασης. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται στις ΗΠΑ, όπου μπορούν να προσθέσουν IGFs στις αγελάδες οι οποίες αρμέγονται για να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος. Υπάρχει κάποια επιστημονική συζήτηση για το, κατά πόσον η ομογενοποίηση της ορμόνης, της επιτρέπει να αφομοιωθεί και να φτάσει στο αίμα.

Η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση
Η μεγαλύτερη και πιο κοινή παρερμηνεία για το γάλα είναι ότι βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο σώμα μας μειώνεται με την ηλικία, μας λένε να πίνουμε πολύ γάλα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το ασβέστιο στο γάλα απορροφάται καλύτερα από ό, τι το ασβέστιο σε άλλα τρόφιμα όπως τα μικρά ψάρια, αλλά αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα του ανθρώπου συνήθως καθορίζεται σε 90-10 mg. Ωστόσο, όταν πίνουμε γάλα, η συγκέντρωση ασβεστίου στο αίμα σας ανεβαίνει απότομα. Παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται οτι έχει απορροφηθεί πολύ ασβέστιο, η αύξηση αυτή στο αίμα έχει το μειονέκτημά της. Όταν η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα αυξάνεται ξαφνικά, το σώμα προσπαθεί να επιστρέψει αυτό το μη φυσιολογικό επίπεδο πίσω στο φυσιολογικό με την έκκριση του ασβεστίου από τους νεφρούς μέσω των ούρων.

Με άλλα λόγια, αν προσπαθήσουμε να πίνουμε γάλα για να πάρουμε το ασβέστιο, αυτό στην πραγματικότητα παράγει το ειρωνικό αποτέλεσμα της μείωσης του συνολικού επιπέδου του ασβεστίου στο σώμα σας. Και στις τέσσερις μεγάλες χώρες γαλακτοκομικών προϊόντων, Αμερική, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία – όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες γάλακτος σε καθημερινή βάση, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις καταγμάτων του ισχίου και της εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Σε αντίθεση με αυτό, τα μικρά ψάρια και φύκια, με τα οποία οι Ιάπωνες τρέφονται επί χιλιάδες χρόνια και για τα οποία αρχικά υπήρχε η άποψη ότι είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, περιέχουν ασβέστιο που δεν απορροφάται γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το επίπεδο συγκέντρωσης του ασβεστίου στο αίμα. Επιπλέον, δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην Ιαπωνία όταν οι άνθρωποι δεν έπιναν γάλα. Ακόμη και τώρα, δεν ακούμε για πολλούς ανθρώπους που έχουν οστεοπόρωση και οι οποίοι δεν πίνουν γάλα σε τακτική βάση. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει το απαραίτητο ασβέστιο και τα ανόργανα συστατικά, τρώγοντας μικρές γαρίδες, ψάρια και φύκια.


Καρκίνος: Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της Ινσουλίνης (IGF-1), έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού και, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος έχει έντονα συνδεθεί με την αύξηση του καρκίνου που εξαρτάται από ορμόνες. Σε μια μεγάλη μελέτη, μια μετά-ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και ασβεστίου συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, άντρες με υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες οι οποίοι κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες. Αναλύσεις Δόσης-Απόκρισης, έδειξαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων ασβεστίου σχετίζεται θετικά με τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Αυτό σημαίνει ότι, όσο περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνονται, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη.

Μια μελέτη διαπίστωσε 5,1 φορές υψηλότερο κίνδυνο προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη, ενώ σε άλλη έρευνα, βρέθηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη. Μεγάλη σχέση επίσης διαπιστώθηκε μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και του καρκίνου των όρχεων.

Μια μελέτη 3.300 ασθενών με καρκίνο και 1.300 ατόμων της ομάδας ελέγχου, στην οποία έγινε σύγκριση στην πρόσληψη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ των δύο ομάδων, βρέθηκε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της αποκλειστικής κατανάλωσης πλήρους γάλακτος και μεγαλύτερου κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου (π.χ., του στόματος, του στομάχου, του ορθού, του πνεύμονα, του μαστού, κλπ.). Τα περισσότερα από τα άτομα στην ομάδα ελέγχου ήταν καταναλωτές γάλακτος με μειωμένα λιπαρά ή με μηδέν λιπαρά. Η μείωση των κορεσμένων λιπαρών συνδέεται με τη μείωση του καρκίνου του στόματος και του τραχήλου της μήτρας. Ορισμένες άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με καρκίνο του μαστού καθώς και με τον καρκίνο των ωοθηκών.


Ο σακχαρώδης διαβήτης (τύπου 1): Οι τύποι των παρασκευασμάτων αγελαδινού γάλακτος για βρέφη και για παιδιά, βρέθηκε οτι προωθούν την ανάπτυξη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 και άλλες ασθένειες του ανοσιακού συστήματος ή νευρολογικές ασθένειες. Η μορφή βρεφικού γάλακτος με βάση το αγελαδινό γάλα, μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του βρέφους, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και υπάρχουν περισσότερες από 100 μελέτες που συνδέουν την πρόωρη έκθεση σε γαλακτοκομικά προϊόντα με την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη (τύπου 1) σε παιδιά που είναι γενετικά επιρρεπή στην ασθένεια.
Τα στοιχεία των μελετών αυτών είναι συντριπτικά. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί οτι και η χρήση πρωτεϊνών αγελαδινού γάλακτος σε ζώα, οδηγεί στην ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1. Σε μια μελέτη σχετικά με τη νέα διάγνωση διαβήτη τύπου 1, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη μελέτη είχαν αντισώματα ικανά να επιτεθούν στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.

Αυτά τα αντισώματα φαίνεται ότι είχαν αναπτυχθεί λόγω της κατανάλωσης του βρεφικού τους γάλακτος, για να ανταποκριθούν στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στο αγελαδινό γάλα αλλά, τα αντισώματα ήταν επίσης σε θέση να επιτεθούν στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα του σώματος
Τα αντισώματα που προέκυψαν για την καταστροφή των πρωτεϊνών του γάλακτος της αγελάδας κατέληξαν να επιτίθενται στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα των παιδιών. Το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες των βοοειδών ως ξενιστές και παράγει αντισώματα για να τους επιτεθούν. Δυστυχώς, αυτά τα αντισώματα επιτίθενται όχι μόνο τις πρωτεΐνες των βοοειδών αλλά και στα κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια μελέτη που έχει αρχίσει και στην οποία τα παιδιά δεν καταναλώνουν καθόλου αγελαδινό γάλα, για να φανεί αν μπορεί να προληφθεί ο διαβήτης.

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Τα στοιχεία που χρονολογούνται από το 1976 δείχνουν ότι, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος συνδέεται με την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS). Μια μελέτη κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε 27 χώρες και 29 πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο βρήκε έναν ισχυρό συσχετισμό μεταξύ του αγελαδινού γάλακτος και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι, καμία συσχέτιση με το βούτυρο ή το τυρί. Ένας αριθμός πρωτεϊνών του αγελαδινού γάλακτος έχει ήδη αποδειχθεί ότι πρόκειται να γίνει στόχος από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Περαιτέρω, η ενέσιμη χρήση πρωτεϊνών σε πειραματόζωα έχει προκαλέσει βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα των ζώων. Άλλοι ερευνητές έχουν δείξει πώς, ορισμένες πρωτεΐνες στο αγελαδινό γάλα μιμούνται μέρος της ολιγοδενδρογλοιακής γλυκοπρωτεΐνης της μυελίνης, το μέρος της μυελίνης το οποίο θα ξεκινήσει την αυτοάνοση αντίδραση στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Νόσος του Πάρκινσον: Το γάλα έχει επίσης συνδεθεί με τη νόσο του Πάρκινσον (PD). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ περισσότερων από 130.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ που παρακολουθούνται εδώ και εννέα χρόνια, εκείνοι που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα των γαλακτοκομικών τροφίμων είχαν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Πάρκινσον. Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο απ` ότι εκείνοι που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδιαίτερα το γάλα. Αυτό υποστηρίζουν παλαιότερα πορίσματα για την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και την ανάπτυξη της νόσου.

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι, οι γυναίκες με μέτρια πρόσληψη γαλακτοκομικών βρέθηκαν επίσης να είναι σε υψηλού κινδύνου περιοχή της νόσου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι Ιάπωνες και Αμερικανοί άνδρες στη Χονολουλού της Χαβάης που κατανάλωναν περισσότερο από 0,5 λίτρα γάλα την ημέρα είχαν 130% υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο του Πάρκινσον, απότι οι άντρες που δεν έπιναν γάλα. Σε μια μελέτη στην οποία συνολικά 128 συμμετέχοντες ανέπτυξαν νόσο του Πάρκινσον, ο κίνδυνος της νόσου αυξήθηκε καθώς η ποσότητα γάλακτος που κατανάλωναν κάθε ημέρα αυξήθηκε. Άτομα που κατανάλωναν περισσότερα από 454 γρ γάλα την ημέρα, είχαν πάνω από τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον απ ότι αυτοί που δεν έπιναν γάλα.

Καρδιοπάθεια: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι, η κατά κεφαλή κατανάλωση των πρωτεϊνών γάλακτος και των γαλακτοκομικών σχετίζεται με τα εθνικά ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αν και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Το γάλα ΔΕΝ είναι σπουδαία τροφή. Το αγελαδινό γάλα δεν είναι σπουδαία τροφή για τον άνθρωπο. Αυτό που παρουσιάζεται εδώ, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό της επιστημονικής βιβλιογραφίας υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατανάλωση γάλακτος. Ίσως στο μέλλον να δούμε προειδοποιήσεις για την υγεία στις συσκευασίες του γάλακτος.

Δυστυχώς, μας πουλάνε ένα απατηλό μήνυμα για περισσότερα από 50 χρόνια, ώστε ο καθένας μας να πιστεύει ότι, «το γάλα κάνει καλό στο σώμα μας». Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν καταναλώνει γάλα πέρα ​​από τη βρεφική του ηλικία, ούτε καταναλώνει γάλα άλλων ζώων. Παρ ‘όλα αυτά οι άνθρωποι είναι τα μόνα ζώα που υποφέρουν από υψηλά ποσοστά χρόνιων ασθενειών.
Για να περιπλέξουμε την εξίσωση αυτή ακόμη περισσότερο, μπορούμε να καταστρέψουμε πολλές από τις υγιεινές ιδιότητες του γάλακτος μέσω της διαδικασίας παστερίωσης, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων και των αντιοξειδωτικών, στη συνέχεια να αναμείξουμε το λίπος και τα υγρά μαζί με την ομογενοποίηση και να συνεχίσουμε να το αποκαλούμε, ένα φυσικό τρόφιμο.

Οποιεσδήποτε ευεργετικές ιδιότητες θα μπορούσε να είχε το γάλα σε πολύ μικρές ποσότητες, δεν υπάρχουν πια, λόγω της επεξεργασίας του. Στη συνέχεια, προσθέστε ζάχαρη και χημικά χρώματα για να έχετε ένα αρωματισμένο γάλα και θα έχετε μία απίθανη τοξική ένωση! Η μόνη περίοδος στη ζωή μας κατά την οποία πρέπει να τρεφόμαστε με γάλα, είναι όταν είμαστε μωρά και, μόνο με μητρικό γάλα. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να πίνουμε γάλα από άλλα ζώα.


(@ M.S.): Ναι. αλλά μας αρέσει το γάλα, είναι απαραίτητο σε γλυκά και φαγητά, είναι και εύγευστο, τι κάνουμε; Πίνουμε Γάλα από Αμύγδαλα, Φουντούκια, Καρύδια, Καρύδα, όλα γάλατα φυσικά και αφομοιώσιμα από το ανθρώπινο σώμα. Παρακολουθήστε το βίντεο για να φτιάξετε μόνοι σας ή αγοράστε έτοιμο από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

Γάλα από ωμά αμύγδαλα: Αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για άτομα με επίγνωση του τι επιτρέπουν να μπει στο σώμα τους, που δεν πίνουν το γάλα αγελάδας. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το γάλα από ξηρούς καρπούς είναι εντελώς ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται απαρατήρητα.

Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερη βάση για μιλκ σέικ, δημητριακά πρωινού, παγωτά, μπεσαμέλ ή άλλες συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται για να το φτιάξετε είναι ξηροί καρποί και νερό, αλλά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά για να το κάνετε πιο γλυκό ή να του δώσετε άρωμα βανίλιας ή σοκολάτας ή ότι άλλο σας αρέσει!
1 κούπα ωμά αμύγδαλα (καρύδια, φουντούκια ή ότι άλλο επιλέξετε ΟΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)
2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε) δείτε το βίντεο
1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι

Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.

Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά. Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα ή σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.). Παρασκευάζεται εύκολα, χωρίς να καταστραφούν τα ένζυμα του και το οποίο ωφελεί τον οργανισμό, σε μια τεράστια ποικιλία γεύσεων. Μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 15 μόνο λεπτά. Επίσης το γάλα από αμύγδαλα, καρύδια και σπόρους από σουσάμι, ηλιόσπορους,κολοκυθόσπορο, κασίους, φουντούκια, HEMP, που μάλιστα μπορούν να συνδυαστούν μεμήλο, βερίκοκο, σταφίδες, μέλι, σφένδαμο ή πετιμέζι.

Υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές για το ασβέστιο, οι οποίες είναι καλύτερες από το γάλα των ζωών. Το μπρόκολο και όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν αρκετό ασβέστιο, όπως και το tofu, τα σύκα, οι σταφίδες και ακόμη τα φασόλια και τα λεμόνια. Τα φυτικό γάλα από αμύγδαλα και καρυδιά περιέχει, επίσης, ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, το ίδιο και ο ηλιόσπορος, ο κολοκυθόσπορος, και ο λιναρόσπορος. Αυτές οι τροφές είναι πολύ ωφέλιμες μην περιέχοντας χοληστερίνη, ζωική πρωτεΐνη και φυσικά το ζωικό λίπος του γάλακτος, μαζί με όλα τα τοξικά που τρέφουν το ζώο. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικός, συγκρίνετε την περιεκτικότητα των παρακάτω συστατικών.


Τα 240 ml ή μία μερίδα γάλακτος αμυγδάλου έχει περίπου 30-40 θερμίδες, 2,5-3 γρ. λίπους, 1 γρ. πρωτεΐνης, 1 γρ φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμύγδαλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά που σημαίνει ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, καθόλου χοληστερίνη και καθόλου λακτόζη.

Το γάλα αμύγδαλου περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων του σώματος. Το μαγγάνιο σε συνδυασμό με τον φώσφορο επίσης παίζουν ρόλο στο να διατηρούν τα δόντια και τα κόκκαλα υγιή.

Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που τους προκαλούν ζημιά. Το σελήνιο, από την άλλη μεριά είναι καλό για την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για την αναπαραγωγή και για τον μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα.

Το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διάσπαση των τροφών που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Επίσης βοηθάει στην λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ορμονών γνωστών για την καλή υγεία των οστών. Το κάλιο που υπάρχει στο γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος.

Το γάλα αμύγδαλου είναι επίσης καλή πηγή φλαβονοειδών. Αυτό συμβαίνει γιατί το γάλα αμύγδαλου παράγεται από την πολτοποίηση αμυγδάλων με την φλούδα τους. Η φλούδα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία και επομένως προστατεύουν από διάφορες καρδιακές παθήσεις. Τι περιμένετε λοιπόν; Αφήστε τα έτοιμα, επεξεργασμένα γάλατα που περιέχουν ένα σωρό πρόσθετα και φτιάξτε μόνοι σας, το δικό σας αγνό γάλα από ξηρούς καρπούς! Προστατέψτε την υγεία σας.!

Αναρτήθηκε από Aliki Stefanou
The No Milk Page: Books & Links
Lactose Maldigestion/Milk Allergy/Casein Intolerance

terrapapers.com

proionta-tis-fisis.blogspot.com



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger