Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ούτε σε ταινία- Ζευγάρι έκλεισε «τυφλό» ραντεβού μέσω ίντερνετ και στη συνάντηση ανακάλυψε ότι είναι πεθερός και νύφη

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Ροζ» περιπέτειες ήθελαν ένας άνδρας και μία γυναίκα και κατέφυγαν στο ίντερνετ για να γνωρίσουν κάποιον. Εκεί οι δύο- μεταξύ τους άγνωστοι, όπως πίστευαν- έκλεισαν ραντεβού, για να ανακαλύψουν την ώρα της συνάντησης όμως πως γνωρίζονταν πολύ καλά: ήταν πεθερός και νύφη! 

Ο Γουάνγκ και η Λίλι γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο. Αμφότεροι είπαν ψέματα για την ταυτότητά τους, ενώ έστειλαν ο ένας στον άλλο παραπλανητικές φωτογραφίες. Αφού επικοινωνούσαν τακτικά, αποφάσισαν να συναντηθούν σε ένα ξενοδοχείο. Μόνο που εκεί έκπληκτος ο Γουάνγκ συνάντησε τη σύζυγο του γιου του, τη Λίλι. 

Σαν να μην έφτανε αυτή η αμήχανη στιγμή, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα. Ο σύζυγος της Λίλι- και γιος του... ερωτύλου Γουάνγκ βέβαια- είχε διαπιστώσει πως κάτι συνέβαινε με τη γυναίκα και έτσι την παρακολούθησε στο ξενοδοχείο, για να ανακαλύψει ότι είχε ραντεβού με τον πατέρα του! Εξαλλος ο σύζυγος- γιος ξυλοκόπησε και τους δύο, με αποτέλεσμα η να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

Πηγή: Daily Mail  


Η οικογένεια επηρεάζει την ευφυΐα των παιδιών!



Η κοινή πεποίθηση πως η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου αυξάνει την ευφυΐα των παιδιών και τα βοηθά να αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο αμφισβητείται από ψυχολόγους.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το γεγονός πως ορισμένα παιδιά που επιδεικνύουν μεγάλο ταλέντο στη μουσική και ταυτόχρονα είναι αριστούχοι μαθητές αποδίδεται στο ευρύτερο μορφωτικό επίπεδο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκλεν Σχέλενμπεργκ από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στον Καναδά, υποστήριξαν ύστερα από μελέτη που έκαναν ότι η ικανότητα των παιδιών να προσλαμβάνουν ευκολότερα τις γνώσεις, να αποκτούν κριτική σκέψη και να διευρύνουν τη μνήμη τους οφείλεται στην επίδραση που ασκούν πάνω τους οι γονείς τους.
Εφόσον οι γονείς εξακολουθούν να είναι ανοικτοί στη μάθηση, να έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και να παρασύρουν τα παιδιά τους σε κάθε είδους δραστηριότητα που μπορεί που «ανοίγει» το μυαλό, τότε αυτά θα είναι πολύ πιο δραστήρια στο σχολείο και στις επιδόσεις τους.
Ο δρ Σχέλενμπεργκ και οι συνεργάτες του μελέτησαν μία ομάδα 130 παιδιών ηλικίας 10 έως 12 ετών. Από διάφορα τεστ στα οποία υπέβαλαν τα παιδιά διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάποιος ισχυρός δεσμός αποκλειστικά ανάμεσα στην εκμάθηση μουσικών οργάνων και στην ευφυΐα. Τα μουσικά μαθήματα, όπως διαπίστωσαν, μπορούσαν σε κάποιον βαθμό να καλλιεργούν ορισμένες δεξιότητες, όμως δεν μπορούσαν να υποκαταστήσουν τον ρόλο που διαδραματίζουν άλλοι παράγοντες στην ευρύτητα του πνεύματος των παιδιών. Ορισμένοι ειδικοί σχολίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής λέγοντας πως τα μαθήματα μουσικής δεν είναι άχρηστα και εφόσον γεμίζουν ικανοποίηση κάποια παιδιά, αυτά θα πρέπει για πολλούς λόγους να τα παρακολουθούν.
πηγή: tanea.gr

Για ποιο πράγμα φημίζεται κάθε χώρα;;; ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ για τι η Ελλάδα!!! (PHOTOS)



Για ποίο λόγο είναι διάσημη η κάθε χώρα; Ποίο χαρακτηριστικό των κατοίκων της την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες στο κόσμο; Μια έρευνα του DogHouse Diaries στηριγμένη σε στατιστικά από το διαδίκτυο , από τη Word Bank αλλά και από το Guinness World Records αποκαλύπτει τι κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Ελληνες γι άλλη μια φορά γίνονται γνωστοί για τη λατρεία που τρέφουν προς το κάπνισμα. Μπορεί να μην μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για τους εαυτούς μας μεσώ αυτού του ιδιαίτερου χάρτη, ωστόσο με το λιτό αλλά και μεστό «smokers» γίνεται αντιληπτό πως η αγάπη μας για το τσιγάρο έχει γίνει πλεόν παγκοσμίως γνωστή.

Βέβαια, το DogHouse Diaries αποκαλύπτει χαρακτηριστικά άλλων χωρών που σίγουρα μπορούν να θεωρηθούν χειρότερα του δικού μας όπως το «Cocaine use» ή το «Fascist Movements» που στιγματίζουν Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

Δείτε το χάρτη του DogHouse Diaries ανά ήπειρο:







iefimerida.gr

Το μεγάλο μυστικό Ρουβά - Ζυγούλη: Γιατί δεν παντρεύονται;


Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα όσων αγαπούν το ζευγάρι.
Γιατί δεν έχουν παντρευτεί ακόμα ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη;...
Τι είναι αυτό που τους κρατά μακριά από τα σκαλιά της εκκλησίας.
Είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, έχει ήδη τρία παιδάκια και έχει δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Λοιπόν, άτομα από το περιβάλλον τους υποστηρίζουν πως ο Σάκης και η Κάτια προτίμησαν το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα σους επώνυμους. Ωστόσο κανείς δεν αποκλείει είτε το ζευγάρι να έχει παντρευτεί κρυφά, είτε να κάνει κάποια στιγμή θρησκευτικό γάμο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

gossip-tv.gr

Η "Μαύρη Καλλονή" που έχει... τρελάνει τους επιστήμονες


Ένα σκούροχρωμο πέτρωμα από τον Άρη που βρέθηκε στην έρημο Σαχάρα έχει τρελάνει τους επιστήμονες. Το πέτρωμα ονόματι "Μαύρη Καλλονή"...


και μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ, είναι σπάνιο τόσο λόγω της ηλικίας του -πάνω από δύο δισεκατομμύρια έτη- όσο και του περισσότερου νερού που περιέχει σε σύγκριση με άλλα πετρώματα που προέρχονται από τον Κόκκινο Πλανήτη.  

Τα περισσότερα ξένα σώματα που πέφτουν στη Γη προέρχονται από τη Ζώνη των Αστεροϊδών, αλλά η προέλευση λίγων από αυτά φτάνει μέχρι τη Σελήνη ή τον Άρη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι χτυπήματα μετεωριτών στη Σελήνη και τον Άρη μπορούν να αποκολλήσουν κομμάτια του εδάφους τους και να τα στείλουν στο διάστημα -και έπειτα να φτάσουν έτσι στη Γη.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περίπου 65 πετρώματα στη Γη που θεωρούνται αρειανά, κυρίως στην Ανταρκτική και τη Σαχάρα. Το αρχαιότερο από αυτά έχει ηλικία 4,5 δισ. ετών, λιγότερα από δέκα είναι ηλικίας 1,5 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα δεν ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια χρόνια.
Το εν λόγω πέτρωμα, με «επίσημο» όνομα NWA 7034, δώρησε Αμερικανός στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικό, ο οποίος με τη σειρά του το είχε αγοράσει πέρυσι από Μαροκινό έμπορο. Είναι το δεύτερο αρχαιότερο τέτοιο πέτρωμα που βρίσκεται στα χέρια των επιστημόνων.
Εκτός από την ηλικία της, η Μαύρη Καλλονή ενθουσιάζει τους επιστήμονες επειδή προκύπτει ότι έχει αλλοιωθεί από νερό. Αν και η ποσότητα νερού που απελευθερώθηκε κατά την υποβολή σε υψηλές θερμοκρασίες ήταν μικρή (περίπου 6.000 μέρη ανά εκατομμύριο), και πάλι υπερτερεί εκείνων που έχουν παρατηρηθεί σε άλλα πετρώματα.

Ο Λιάγκας έγδυσε την sexy συνεργάτιδά του που εισέβαλε στον καιρό! (βίντεο)


Με το στόμα ανοιχτό έμεινε η Φαίη! Δείτε το βίντεο!
Δεν έμεινε μόνο στη φωτογραφία της sexy γυναικείας παρουσίας ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα, κατά τη διάρκεια του χορού, αλλά υποδέχτηκε και μια ολοζώντανη καλλονή!

Μάλιστα, η κοπέλα έμεινε μόνο με τα εσώρουχά της, ενθουσιάζοντας τον Γιώργο και προκαλώντας τη γκρίνια της Φαίης.

Ανέκδοτο: Ο καφές


Σε ένα αεροπλάνο ο πιλότος:
-Βρισκόμαστε στην πτήση 201 για Λονδίνο και θα είμαστε στον προορισμ...Πρόσεχε!Πρόσεχε!Πρόσεχε!Θα πέσει!!!
Ακολουθεί ησυχία...
Μετά απο 2 λεπτά ξαναμιλάει ο πιλότος:
-Συγνώμη για την φασαρία αλλά μου έριξαν καφέ πάνω μου,δεν μπορείτε να φανραστείτε πόσο χάλια έγινε το παντελόνι μου απο μπροστά...
Πετάγεται ένας επιβάτης και λέει...
-Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως έγινε το δικό μου απο πίσω..... χαχαχαχαχα


Δείτε 14 βότανα που ανακουφίζουν από τις ρευματοπάθειες!


Μια επιδημία με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, το σύστημα Υγείας και την εθνική οικονομία είναι οι ρευματικές παθήσεις.

Με 2,5 εκατομμύρια Ελληνες πάσχοντες οι ρευματοπάθειες αναδεικνύονται στο συχνότερο χρόνιο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με το Ελληνικό Ιδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών, αποτελούν το συνηθέστερο αίτιο απουσίας από την εργασία και το πρώτο αίτιο για τη μακροχρόνια λειτουργική ανικανότητα στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή σε άτομα ηλικίας 19-65 ετών.

Πρόκειται για τα «αρθριτικά», ή «ρευματικά» όπως συνήθιζαν να λένε οι παλιότερες γενιές, και περιλαμβάνουν κάθε μη τραυματική και μη χειρουργική πάθηση του μυοσκελετικού συστήματος. Επίσης, στις ρευματοπάθειες συγκαταλέγονται και οι παθήσεις του συνδετικού ιστού.

Ορισμένες φορές οι ρευματοπάθειες δεν θίγουν μόνο τις αρθρώσεις, τους τένοντες, τους συνδέσμους, τους ορογόνους θύλακες, τους μυς, τα οστά και τη σπονδυλική στήλη αλλά προσβάλλουν και άλλα όργανα ή συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, όπως π.χ. τους νεφρούς, το δέρμα, τα μάτια, τους πνεύμονες, την καρδιά, τις αρτηρίες, τις φλέβες, το ήπαρ, τον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί οι ρευματοπάθειες προσβάλλουν συχνότερα τις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες, ενώ δεν αφορούν μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες όπως, εσφαλμένα, πιστεύεται.
Κολχικό

Αντιφλεγμονώδες, αλλά προσοχή στη χρήση του

Είναι το λουλούδι που αγάπησε η Μήδεια ή για την ακρίβεια το δηλητηριώδες βότανο που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει, σύμφωνα με τη μυθολογία, τα παιδιά της. Το όνομά του προέρχεται από τον τόπο όπου φύτρωνε, τη μυθική Κολχίδα.

Είναι ένα δηλητηριώδες φυτό -και για τον λόγο αυτό η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή-, το οποίο έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το εκχύλισμά του θεραπεύει την ουρική αρθρίτιδα, κάτι το οποίο ήταν γνωστό από την εποχή του Διοσκουρίδη τον 1ο αι. μ.Χ.
Κουρκουμάς ή χρυσόριζα

Εμποδίζει την εμφάνιση της αρθρίτιδας

Χρησιμοποιείται τα τελευταία 2.500 χρόνια -ιδιαίτερα στην Ινδία- όχι μόνο ως μπαχαρικό αλλά και ως φάρμακο.

Πρόσφατες έρευνες, όμως, έχουν εκπλήξει τους επιστήμονες για τις σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά αλλά και την προληπτική δράση που φαίνεται πως αναπτύσσει ενάντια στον καρκίνο και τη νόσο Αλτσχάιμερ.Η κουρκουμίνη που περιέχει είναι μια αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης ουσία με δράση παρόμοια με αυτήν των αναστολέων COX-2, οι οποίοι είναι φάρμακο για την αρθρίτιδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρυσόριζα εμποδίζει τόσο την εμφάνιση της αρθρίτιδας όσο και την εκδήλωση πόνων ως συνέπειά της. Συνήθως χρησιμοποιείται με τη μορφή βάμματος ή αφεψήματος.
Πιπερόριζα (τζίνζτερ)

Για τους πόνους των αρθρώσεων

Κατέχει σημαντικό ρόλο στην κινεζική ιατρική, εδώ και χρόνια όμως οι θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν εκτιμηθεί και από τον δυτικό πολιτισμό.Σύμφωνα με τις έρευνες, η πιπερόριζα μεταξύ άλλων ιδιοτήτων της αναπτύσσει αντιφλεγμονώδη δράση προσφέροντας ανακούφιση από τους πόνους των αρθρώσεων.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχεται να ενισχύσει πρόσφατη επιστημονική έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Odense της Δανίας, σύμφωνα με την οποία η πιπερόριζα ανακούφιζε σημαντικά τους πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 56 ασθενείς που έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα και οι οποίοι κατανάλωναν συστηματικά πιπερόριζα για χρονικό διάστημα τριών μηνών έως 2,5 ετών.
Ιτιά

Θαυματουργό το έγχυμα της φλούδας

Η φλούδα και ο φλοιός της ιτιάς περιέχουν μια ουσία παρόμοια με το ακετυλοσαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης. Για τον λόγο αυτό αναπτύσσει σημαντική δράση κατά του πυρετού και των πόνων. Είναι ένα δέντρο που συναντάται σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και χρησιμοποιείτο ευρέως στην αρχαία Ελλάδα για τις αντιπυρετικές ιδιότητες του φλοιού της.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, η φλούδα και ο φλοιός της ιτιάς περιέχουν μια ουσία παρόμοια με το ακετυλοσαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης.

Για τον λόγο αυτό η ιτιά αναπτύσσει σημαντική δράση κατά του πυρετού και των πόνων. Μεταξύ των πολλών θεραπευτικών της ιδιοτήτων, η ιτιά είναι φυτό τονωτικό και χάρη στο ιτεϋλικό οξύ που περιέχει δρα κατά των ρευματισμών.

Οι βοτανολόγοι συνιστούν το έγχυμα της φλούδας της ως αντιρρευματικό και τη φλούδα των παλιών κλαδιών ως ωφέλιμη κατά της αρθρίτιδας.
Φλισκούνι

Το σπουδαιότερο αντιαρθριτικό φάρμακο

Το φλισκούνι που δρα κατά της αρθρίτιδας, συστήνεται και για την καταπολέμηση του άσθματος.Το φλισκούνι, εκτός από τις ιδιότητές του κατά της αρθρίτιδας, είναι, επίσης, χολαγωγό, αντιφυσητικό και σπασμολυτικό, ενώ συστήνεται για την καταπολέμηση των βρογχικών κατάρρων και του άσθματος.

Θεωρείτο από παλιά σπουδαίο αντιαρθριτικό φάρμακο και για τον λόγο αυτό αποκαλείτο και «μέντα ποδαγκράρια».

Ονομάζεται επίσης μέντα η υδροχαρής, επειδή φυτρώνει κατά μήκος των ποταμών, σε έλη, βάλτους και ρυάκια ενώ γενικότερα θεωρείται ότι η παρουσία του σε κάποιον τόπο μαρτυρά την ύπαρξη νερού.
Σύμφυτο

Αποκαθιστά και τα κατάγματα

Οι ιδιότητές του κατά των ρευματισμών και των οιδημάτων αναφέρθηκαν για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους ειδικούς, στον αιγυπτιακό πάπυρο του Εμπερς το 1500 π.Χ. Αποτελεί ιδανική λύση, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τη βοτανολογία, ενάντια στους ρευματισμούς, τους πόνους στα κόκαλα, τα εξογκώματα στις αρθρώσεις και τη ρευματική μυοπάθεια.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται το βάμμα του σύμφυτου σε εντριβές.

Περιέχει την ουσία αλλαντοΐνη, η οποία διεγείρει την αύξηση και την επούλωση των κυττάρων των οστών και των χόνδρων όπως και όλων των κυττάρων του σώματος.

Η αλλαντοΐνη σε συνδυασμό με τις ρητίνες, τις τανίνες, τα αλκαλοειδή και το γλίσχραμα που, επίσης, περιέχονται στο σύμφυτο καθιστά το βότανο σημαντική θεραπεία στην αποκατάσταση καταγμάτων.
Αχιλλαία

Αιμοστατικό και αναλγητικό

Ονομάζεται και χιλιόφυλλο και είναι πασίγνωστο φυτό, αφού φυτρώνει σε αγρούς, λιβάδια, πλαγιές και ξηρά εδάφη ενώ καλλιεργείται και σε κήπους.

Οφείλει το όνομά της στον Αχιλλέα ο οποίος, σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο, όταν τραυματίστηκε από τον Εκτορα στο πόδι έδεσε την πληγή με το συγκεκριμένο φυτό καθ΄ υπόδειξη της θεάς Αφροδίτης.

Αλλωστε ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε ως αιμοστατικό.

Οι θεραπευτικές ιδιότητές του είναι πλούσιες. Μεταξύ αυτών διακρίνονται οι αντιρρευματικές και αναλγητικές -σε περιπτώσεις αρθρίτιδας- ιδιότητες της αχιλλέας. Χρησιμοποιείται με τη μορφή κομπρέσας ή εγχύματος.
Τσουκνίδα

Με πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες

Ένα βότανο με πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες είναι η τσουκνίδα. Σύμφωνα με τους βοτανολόγους, πρόκειται για ένα αντισπασμωδικό φυτό σε περιπτώσεις ρευματισμών και ισχιαλγίας, το οποίο παράλληλα εντείνει την κυκλοφορία του αίματος και δρα θεραπευτικά σε περιπτώσεις παραλύσεων.

Τα παλιότερα χρόνια, οι πρακτικοί σύστηναν τρίψιμο με κεντρί τσουκνίδας στις πρησμένες αρθρώσεις ή εναλλακτικά κατανάλωση 4 φλιτζανιών τσαγιού τσουκνίδας ημερησίως.
Ματζουράνα

Καταπολεμά τον πόνο των ρευματισμών

Γνωστή από την αρχαιότητα, η μαντζουράνα χρησιμοποιείτο ως φαρμακευτικό φυτό από τους Αιγυπτίους και τους Αραβες, ενώ οι Σύριοι κατασκεύαζαν από αυτήν ένα δυνατό άρωμα το οποίο πωλούσαν στις Αθηναίες αριστοκράτισσες. Εχει αρκετές κοινές ιδιότητες με το θυμάρι.

Μία εξ αυτών είναι η καταπολέμηση των πόνων που οφείλονται σε ρευματισμούς.

Για τη χρήση αυτή συνήθως εφαρμόζονται κομπρέσες με ζεστό αφέψημα μαντζουράνας ή γίνονται εντριβές με αιθέριο έλαιο στα πάσχοντα σημεία.
Μαύρο σινάπι

Η παρατεταμένη χρήση προκαλεί ερεθισμό

Οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην ουσία σιναπέλαιο που περιέχει.

Είναι γνωστά τα θερμαντικά έμπλαστρα που φτιάχνονται από σινάπι και τοποθετούνται επί της πάσχουσας περιοχής σε περιπτώσεις ισχιαλγίας, ρευματισμών και αρθρίτιδας. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή γιατί η παρατεταμένη επαφή του δέρματος με το σιναπέλαιο είναι πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό και φουσκάλες.

Το σινάπι είναι ένα αρχαίο φυτό, η παρουσία του οποίου αναφέρεται και στη Βίβλο, ενώ κατά το παρελθόν χρησιμοποιείτο ευρέως ως μπαχαρικό από τους αρχαίους Ελληνες, τους Ρωμαίους αλλά και λαούς της Κεντρικής Ευρώπης.
Ονωνις

Φτιάξτε αφέψημα από τη ρίζα του φυτού

Ελκει το όνομά του από τον συμπαθή γάιδαρο (όνο), αφού αποτελεί μια από τις αγαπημένες του τροφές. Το βότανο ονωνίς είναι αυτοφυόμενο στην Ελλάδα, έχει τριγωνικά φύλλα και πολλά αγκάθια. Οι ρίζες του εμφανίζουν αντιρρευματικές και διουρητικές ιδιότητες. Για την καταπολέμηση των επίμονων ρευματισμών συστήνεται αφέψημα από τη ρίζα του φυτού.
Ερυθραία (κενταύριο)

Το κενταύριο ανήκει στην οικογένεια Γεντιανωδών (Gentianaceae), με κοινή ονομασία ερυθραία, θερμόχορτο, άγρια κίνα, ριγόχορτο. Ερυθραία (Erythreaea centaurium)

Γνωστό με την ονομασία θερμόχορτο, άγρια κίνα και ριγόχορτο. Δραστικό συστατικό του φυτού αυτού, είναι η πικρή του ουσία.

Φυτό ετήσιο ή διετές , με ποικίλη μορφή , η ερυθραία βρίσκεται σε όλη την Ευρώπη , όπου είναι διαδεδομένη στα λιβάδια, τους χέρσους τόπους τα ξέφωτα των δασών , ενώ ευδοκιμεί και στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας

Ιδιότητες: Το τσάι του έχει τονωτικές ιδιότητες. Βοηθά στην καταπολέμηση των πόνων της περιόδου και είναι ταυτόχρονα και καθαρτικό. Βοηθά σημαντικά στις παθήσεις του στομάχου και τη δυσπεψία. Ανοίγει την όρεξη. Είναι πολύ πικρή και χορηγείται ως αντιπυρετικό, για την αναιμία, τα αρθριτικά, την υπέρταση και την πέτρα στους νεφρούς. Είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του φουσκώματος της κοιλιάς και τις καούρες.

Πρέπει να αποφεύγονται οι μεγάλες δόσεις γιατί προκαλούν δυσάρεστα αποτελέσματα (στομαχόπονους, εμετούς και διάρροια).
Ερίγκερο

Φυτό που απαντάται στη Βόρεια Αμερική , καθώς και σε όλη την Ευρώπη , κοινό σε χέρσα εδάφη , αναχώματα, χαλάσματα, καθώς και μέσα στις καλλιέργειες , το ερίγκερο φυτρώνει και σε ανάλογους τόπους της χώρας μας. Είναι ποώδες , ετήσιο φυτό, με όρθια στελέχη, χνουδωτό, με διακλαδώσεις .Τα φύλλα του είναι λογχοειδή, στενά και πολλά, με χρώμα γκριζοπράσινο.Τα άνθη του σχηματίζουν μικρά κεφάλια με ανθίδια γλωσσοειδή, υπόλευκα και σωληνοειδή κίτρινα. Το βρίσκουμε από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ακόμη και μέσα σε καλλιεργημένα χωράφια, έχει χνουδωτή υφή και πολλά κλαδιά. Εχει γκριζοπράσινα φύλλα, τα οποία περιέχουν αιθέριο έλαιο, ενώ τα άνθη του είναι μικρά και συνήθως κίτρινα. Χρησιμοποιείται ως αφέψημα για το λουμπάγκο, τους ρευματισμούς, τις αιμορροΐδες, είναι διουρητικό και αντιδιαρροϊκό.
Γωλθερία-Gaultheria procumbens

Η Γωλθερία χρησιμοποιείται κυρίως για το έλαιο της, που είναι πλούσιο σε σαλικυλικό μινθύλιο.

Αυτή η ουσία είναι η βάση της ομάδας των ασπιρινών και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τη δράση της Γωλθερίας στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής στους οξείς ρευματισμούς.

Συνήθως χρησιμοποιείται εξωτερικά, σαν υγρό για εντριβές, για τη θεραπεία χρόνιων μορφών μυϊκών και σκελετικών προβλημάτων, όπως η οσφυαλγία και η ισχιαλγία.

Εσωτερικά έχει χρησιμοποιηθεί για τη διουρητική και εμμηναγωγική του δράση. Αναφέρεται και σαν γαλακταγωγό.

Παρασκευή και δοσολογία: Έγχυμα: ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1 κουταλιά του τσαγιού φύλλα και αφήστε το για 10-15 λεπτά.

Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα.

Κατάπλασμα και υγρό για εντριβές.

http://enallaktikidrasi.com/


Σοκαριστικά στοιχεία για το παγκόσμιο «φακέλωμα» της NSA!!!


Σοκαριστικά στοιχεία για το παγκόσμιο «φακέλωμα» της NSA!!! admin on 20:00 No Comment Το μάτι του Μεγάλου Αδελφού, άγρυπνο, παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πληροφορία γνωστή. Αλλά πλέον αποδεδειγμένη. Τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι αποκαλύψεις του Αμερικανού πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν μαρτυρούν ότι τίποτε δεν μένει κρυφό από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Στην αέναη προσπάθειά της να προσεγγίσει στόχους «κλειδιά», τρομοκράτες, μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και οποιονδήποτε απειλεί την αμερικανική ασφάλεια, η NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας) έχει φακελώσει εκατομμύρια πολίτες. Με μία...μικρή λεπτομέρεια. Εκτός αμερικανικού εδάφους, αφού εντός κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κατ' επέκταση τηλεφωνικοί αριθμοί, διευθύνσεις σπιτιού και επαγγελματικής στέγης, ακόμη και προσωπικές σχέσεις με κάθε λεπτομέρεια έχουν στη διάθεσή τους οι πράκτορες της NSA. Όγκοι στοιχείων, που πολλές φορές έχουν οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα και πρόσωπα αφού ουκ ολίγες φορές μπερδεύονται ιστορίες πρώην συζύγων, πρώην γνωστών που ουδεμία επαφή έχουν μεταξύ τους τη χρονική στιγμή που ενδιαφέρει τις μυστικές υπηρεσίες. Οι έρευνες δεν έχουν στόχο μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά ολόκληρες λίστες, οι οποίες μέσα από την κατάλληλη επεξεργασία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόσωπα «απειλή» για τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα τρομακτικό γεγονός αποτελεί ο αριθμός των διευθύνσεων e-mail που «φακέλωσε» η NSA μέσα σε μία ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, υπέκλεψε στοιχεία 444,743 χρηστών της Yahoo, 105,068 με λογαριασμό Hotmail, 33,697 που είχαν Gmail και 22.881 διευθύνσεις e-mail άλλων παρόχων. Η μεγάλη διαφορά στο αριθμό των χρηστών οφείλεται στο ότι η Gmail το τελευταίο διάστημα έχει λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τα οποία σύντομα θα εφαρμόσει και η Yahoo. Οι εταιρείες πάντως, αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή και αρνούνται ότι τα στοιχεία προωθήθηκαν από τους ίδιους. Η Microsoft από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν έχει επιτρέψει την «είσοδο» κυβερνητικών πηγών σε προσωπικά δεδομένα. Όσο όμως το κουβάρι ξετυλίγεται, τόσο αποδεικνύεται ότι ο όρος «προσωπικά δεδομένα» ανήκει στο παρελθόν... newsbomb.gr


Το μικροσκοπικό μπικίνι και το αισθησιακό φλερτ της Ριάνα με ένα... κάγκελο στη Κρήτη [εικόνες]

Η 25χρονη Αμερικανίδα σταρ ανέβασε στο προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από τις διακοπές που έκανε στη Κρήτη. Αν μη τι άλλο η Ριάνα έδειξε να απολαμβάνει την επίσκεψή στην Ελλάδα και φρόντισε να το κάνει γνωστό βγάζοντας στη δημοσιότητα αρκετές φωτογραφίες με την ίδια να ποζάρει προκλητικά.

Η Αμερικανίδα φορώντας το μικροσκοπικό της μπικίνι, εμφανίζεται να καπνίζει, να χαμογελάει με ένα ροζ τριαντάφυλλο στο στόμα, να κοιτάζει προκλητικά το φακό, όμως στη φωτογραφία που πραγματικά κλέβει τη παράσταση παρουσιάζεται να φλερτάρει με ένα... κάγκελο, σε ανάποδη στάση.

Δείτε την πανέμορφη τραγουδίστρια στις φωτογραφίες που ανέβασε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.






Τα ζώδια σήμερα 25 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Νιώθετε την ένταση του συναισθήματος να σας κατακλύζει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είστε και σε κάποια πράγματα πολύ δυναμικοί ή ακόμα και ανατρεπτικοί. Η ιδιαιτερότητά σας είναι στο ότι αναγνωρίζετε κάποια κομμάτια που χρειάζονται ανανέωση.
Ερωτικά: Θέλετε να κρατήσετε την προσωπική σας ζωή πολύ καλά προστατευμένη γιατί τις πιο πολλές φορές τα λέτε στους άλλους κι αυτό ίσως μετά σας ενοχλεί. Να είστε προσεκτικοί οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο γιατί μπορεί να πληγώσετε άθελά σας και πάνω στην φούρια σας έναν Καρκίνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναζητάτε κάτι διαφορετικό μέσα στην δουλειά σας. Ίσως μερικοί να αλλάξετε ρόλους και να βρεθείτε να κάνετε πράγματα τα οποία δεν θα είναι και τόσο της αρεσκείας σας. Αλλά αν τελικά το κάνετε θα δείτε ότι δοκιμάζετε τις δυνάμεις σας σε πολλά επίπεδα.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Αφεθείτε για λίγο στα όμορφα συναισθήματα που μπορεί να υπάρχουν και ζήστε την στιγμή, χωρίς να υπάρχει κάτι που να σας απασχολεί έστω και για λίγο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να χαλαρώσετε και μπορείτε να μαζέψετε δυνάμεις.
Ερωτικά: Η προστασία που δείχνετε στο άτομο που είστε μαζί δημιουργεί ένα καλό κρίκο ουσιαστικής σχέσης. Αν είστε της άποψης ότι αυτόν τον καιρό χρειάζεστε κάτι παραπάνω από μια απλή σχέση, τότε καλό είναι να αρχίσετε να σκέφτεστε για οικογένεια γιατί είστε σε τέτοια φάση.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει κάτι που μπορεί να σας προσφέρει ένα κέρδος ή μια σιγουριά. Και αυτό είναι οι κινήσεις που έχετε κάνει και τώρα αποδίδουν. Ένα ταξίδι μπορεί να σας δημιουργήσει νέους ορίζοντες.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Επεκτείνεστε σε κάποιους τομείς τους οποίους είτε τους φοβόσασταν είτε δεν είχατε καταλάβει ότι μπορεί να σας εξυπηρετήσουν. Ακόμα και σε ένα θέμα σπουδών που μερικούς από εσάς σας καίει θα βρείτε τελικά την άκρη να ολοκληρώσετε αυτό που έχετε αρχίσει.
Ερωτικά: Η επαφή με τον Αιγόκερω που τις πιο πολλές δυσκολεύεστε να τα βρείτε ίσως σήμερα να είναι περισσότερο συναισθηματική και εσείς να καταλάβετε κάποιες κοινές ανάγκες που έχετε. Η επαφή με Σκορπιό ή Ιχθύ θα γίνει πιο εύκολα.
Καριέρα & Οικονομικά: Κινείστε με στόχο το κέρδος αλλά μπορεί και να συμβιβαστείτε στις επιταγές της οικογενειακής επιχείρησης ή ενός ατόμου από την οικογένεια που σας λέει να χειριστείτε τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε μια καλή φάση γιατί μπορείτε τελικά και ξεπερνάτε με ευκολία κάποια εμπόδια τα οποία ίσως να προέρχονται από το παρελθόν και περισσότερο να είναι συναισθηματικής φύσεως.
Ερωτικά: Το συναίσθημά σας είναι πάντα ο οδηγός σας για όλα τα πράγματα. Σήμερα θα κάνετε καλές επαφές γιατί έχετε επίγνωση των αναγκών σας και αυτό βοηθάει. Η επαφή με έναν Κριό μερικές φορές σας χαλάει την ουσία γιατί νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνει αλλά τουλάχιστον για σήμερα θα καταφέρετε να έρθετε πιο κοντά.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάνετε κάποιες προσπάθειες να βρεθείτε μπροστά από τις εξελίξεις και μερικοί που θα κινηθείτε γρήγορα χωρίς αναστολές και αναβολές, κάτι θα κερδίσετε.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Το ότι θέλετε να παραμείνετε για λίγο στην αφάνεια και στην απομόνωση σας δίνει την ευκαιρία να σκεφτείτε καλά αλλά και να νιώσετε τι είναι σωστό ή λάθος για σας. Η στήριξη σε ένα άτομο που μπορεί να έχει προβλήματα υγείας θα σας βγάλει στην επιφάνεια πολλές ευαισθησίες.
Ερωτικά: Σίγουρα θέλετε να προστατεύσετε το πρόσωπο που είστε μαζί και ο λόγος είναι ότι εσείς νιώθετε πιο δυνατοί από αυτό. Η επαφή με Ζυγό ή Αιγόκερω θα έχει έντονα συναισθήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τα βρείτε στο τέλος.
Καριέρα & Οικονομικά: Μένετε για λίγο στην οπισθοφυλακή για να μαζέψετε τις δυνάμεις σας και να εξαργυρώσετε την κατά κάποιο τρόπο επιτυχία σας. Αν δυσανασχετείτε τελικά δεν θα κερδίσετε τίποτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Με γνώμονα την ευαισθησία σας και την ανάγκη για βελτίωση των οικογενειακών σας αλλά και φιλικών σχέσεων, κινείστε με στόχο να καλυτερεύσουν τα πράγματα και τελικά θα το καταφέρετε.
Ερωτικά: Είναι σημαντικό τελικά να υπάρχει μέσα στην σχέση σας και το φιλικό κομμάτι. Εσείς παλιά μπορεί να το φοβόσασταν αλλά τώρα μάλλον το επιδιώκετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ευκαιρίες και αν έχετε επαφή με κόσμο θα δείτε ότι θα αυξηθεί ξαφνικά η δουλειά σας χωρίς να το καταλάβετε. Για αυτό μην σας πιάνει η απαισιοδοξία σας γιατί έχετε όλα τα φόντα για να επιτύχετε.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Η οικογένεια και οι δεσμοί μαζί της θα σας απασχολήσουν γιατί μερικές φορές νιώθετε τύψεις που την εγκαταλείπετε. Καλό είναι να δείξετε το ενδιαφέρον σας στα άτομα που θέλετε γιατί υπάρχει κι από την άλλη η διάθεση να ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας.
Ερωτικά: Προσπαθείτε να γευτείτε όλες τις συναισθηματικές εμπειρίες που σας παρουσιάζονται, οπότε μην φέρνετε αντιρρήσεις επειδή δεν έχετε κατά την γνώμη σας επικοινωνία. Όλα χρειάζονται κυρίως με Καρκίνο και Σκορπιό.
Καριέρα & Οικονομικά: Αν αφουγκραστείτε καλά το ένστικτό σας, ίσως να προχωρήσετε σε κάποιες κινήσεις που θα σας ξελασπώσουν, αρκεί να έχετε την σιγουριά ότι θα πετύχετε. Για αυτό μην αρνείστε κάποιες συνεργασίες οι οποίες κατά την γνώμη σας δεν σας κάνουν. Να ελέγξετε καλά όλα τα δεδομένα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Μπορείτε εύκολα να ηρεμήσετε και να μπείτε σε μια εσωτερική ησυχία γιατί υπάρχει μια πίστη μέσα σας ότι όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν θα λυθούν άμεσα. Ένα ταξίδι που προγραμματίζετε θα σας είναι πολύ ωφέλιμο.
Ερωτικά: Έχετε μεγάλη ανταπόκριση από ένα πρόσωπο που σας βγάζει έντονα συναισθήματα. Επειδή μπορεί να έχετε επικεντρωθεί στον εαυτό σας ίσως και να μην βλέπετε μερικές φορές αυτά που παίρνετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αυτή την περίοδο μια καλή ευκαιρία να οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας αλλά και να έχετε καλύτερη απόδοση από τα οικονομικά σας. Μια δουλειά που την περιμένατε εδώ και καιρό θα γίνει με ευκολία.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχετε γενικά μια καλή διάθεση η οποία σας βοηθάει και σας δίνει ευκαιρίες για ανοίγματα και πολλές επαφές. Ίσως να είναι η περίοδος που γνωρίζετε τον πιο πολύ κόσμο. Αυτό γενικά σας κάνει και νιώθετε ότι συνέχεια επεκτείνεστε.
Ερωτικά: Ό, τι και να γίνει έχετε την τιμητική σας λόγω της Αφροδίτης. Απλά σήμερα μπορεί να γίνετε λίγο πιο γκρινιάρηδες ή ευαίσθητοι απέναντι στον εαυτό σας και ίσως να νιώσετε ότι δεν καλύπτεστε αλλά μάλλον δεν θα κρατήσει για πολύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλογικά με την κρίση και τα προβλήματα προσπαθείτε πάρα πολύ με στόχο να έχετε επιτυχία και να τα βγάλετε πέρα και αρκετές φορές τα καταφέρνετε αλλά ίσως τα έξοδα να υπερκαλύπτουν τα έσοδά σας. Τώρα όμως θα βρεθεί η άκρη γιατί θα γίνετε πιο μεθοδικοί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Ανοίγεστε περισσότερο αλλά με μια συστολή και ίσως και μια συναισθηματική ευαισθησία γιατί θέλετε να προστατεύσετε και να γεμίσετε κάπως τα κενά σας.
Ερωτικά: Η υπόθεση οικογένεια μπορεί να σας απασχολεί και να θέλετε στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσετε και εσείς την δική σας. Οι δεσμευμένοι θα προσπαθήσετε να κάνετε ένα συνδυασμό που να τα περιέχει όλα αυτά και επιπλέον να δώσετε και την τρυφερότητα αλλά και τα συναισθήματα που έχετε και εσείς ανάγκη να παίρνετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα θα είστε περισσότερο συνεργάσιμοι γιατί έχετε καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσετε κάτι. Μερικοί μπορεί να νιώθετε ότι ένας κύκλος μπορεί να κλείσει αλλά να είστε σίγουροι ότι τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι θα έχετε μια σημαντική εύνοια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Η σημερινή ημέρα θα σας προσφέρει έντονες συγκινήσεις αλλά ίσως και να στριμώξει σε κάποιες καταστάσεις που μπορεί να τις αποφύγετε. Η προστασία και η φροντίδα είναι σημαντική και θα πρέπει να στηρίξετε ακόμα και άτομα της οικογένειας σας.
Ερωτικά: Ίσως να τεθεί στην σχέση σας θέμα για το κάτι το παραπάνω. Δηλαδή, να υποστείτε πίεση για να καταλήξετε επάνω στο κοινό σας μέλλον. Ο Καρκίνος θα σας προβληματίσει και θα χρειαστεί να ακούσετε και την δική του την πλευρά.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα χρειαστεί να νοικοκυρέψετε την δουλειά σας ή την επιχείρηση σας και ίσως θα πρέπει να κάνετε βήματα προσεκτικά και με οδηγό το ένστικτο. Κάποια χρήματα που περιμένετε ή μια συμφωνία μέσω μιας γνωριμίας να σας ανοίξει μια πόρτα. Ίσως να σας βοηθήσει ένας φίλος σας Τοξότης.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Κινείστε με πυξίδα και το νιώθετε ήδη για αυτό θα δεχτείτε οτιδήποτε σας φαίνεται σαν ρίσκο ή κάτι που σας κάνει καλό εσωτερικά. Το να αφεθείτε για λίγο και να κάνετε σχέδια δεν είναι και τόσο κακό, αρκεί να παραμείνετε αγνοί και καθαροί.
Ερωτικά: Έχετε όλα τα φόντα να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα και να φανούν τα αληθινά σας συναισθήματα. Η ιδιαίτερη σχέση που έχετε με έναν Καρκίνο θα δείξει σήμερα τα δείγματα γραφής της. Αντίθετα, με τον Ζυγό μπορεί να υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση πολλών πραγμάτων.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποια ανοίγματα που μπορεί να σας φαίνονται ελαφρώς ρίσκο αλλά αν θέλετε να σώσετε κάτι μπορείτε να το κάνετε χωρίς φόβο τουλάχιστον για σήμερα.

Πηγή: http://www.astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger