Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ανέκδοτο: Ηστροφή

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013


Ένας χασικλής μπαίνει στο ταξί:
- Πού πάμε; λέει ο ταξιτζής.
- Τράβα ευθεία.
Μετά από λίγο έχει στροφή:
- Να στρίψω; ρωτάει ο ταξιτζής.
- Έχεις χαρτάκια;

Τα πραγματικά αφεντικά της νέας τάξης ...


Ο Οκταβιανός Αύγουστος συνήθιζε να λέει "Δες ποιός ωφελείται απο την κατάσταση και έχεις βρεί τον κρυφό υποκινητή !" .

Η σημερινή τρελλή κατάσταση δεν εξηγείται με τις συνήθεις θεωρίες συνομωσίας .

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Ποιός προωθεί την "πολυπολιτισμικότητα" στις χώρες των Λευκών ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΩΝ : Οι περιούσιοι .

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ : Έστω οτι οι περιούσιοι σχεδιάζουν έναν πόλεμο Λευκών εναντίον Αράβων. Τότε σοφά πράττουν διότι τώρα μεγαλώνει το μίσος των Λευκών εναντίον των μελαψών και όταν έρθει η ώρα του πολέμου με μεγάλη προθυμία θα κατασφάξουν τους μουσουλμάνους .

Εάν όμως ΔΕΝ σχεδιάζουν τέτοιο πόλεμο τότε είναι ηλίθιο αυτό που κάνουν . Οι χώρες των Λευκών πολύ σύντομα θα είναι ισλαμικές και θα κατοικούνται απο μελαψούς . Οι βίλες των περιουσίων θα είναι μεμονωμένες νησίδες στην μελαψή θάλασσα και τα πυρηνικά στα χέρια μουσουλμάνων πρωθυπουργών !

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 : Ποιός προωθεί την ομοφυλοφιλία στις χώρες των Λευκών ; ( την "εκπούστευση" που λέει ο Καργάκος νομίζω )

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΩΝ : Οι περιούσιοι .

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 : Ποιός προωθεί την υπογεννητικότητα στις χώρες των Λευκών ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΩΝ : Οι περιούσιοι .

ΕΡΩΤΗΣΗ 4 : Ποιός προωθεί τον "αντιρατσισμό" στις χώρες των Λευκών ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΩΙΟΛΟΓΩΝ : Οι περιούσιοι .

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ : Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις 2 , 3 και 4 είναι παράλογες ! Εάν πράγματι οι περιούσιοι προετοιμάζουν πόλεμο θα έπρεπε να καταδιώκουν την ομοφυλοφιλία και , παράλληλα , να προωθούν τις γεννήσεις και τον ρατσισμό .
Εάν δεν προετοιμάζουν πόλεμο , τότε παραδίδουν αμαχητί τις χώρες των Λευκών στους μελαψομουσουλμάνους !

Πολύ παράλογα δεν ακούγονται όλα αυτά ;

Υπάρχει μια θεωρία συνομωσίας που να εξηγεί καλύτερα τα φαινόμενα που παρατηρούμε ;

Δεν συνηθίζω να πίνω καφέ με υψηλόβαθμα στελέχη της neas taksis οπότε αυτά που θα εκθέσω είναι απλώς μια ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΗΣ ΘΕΩΡΙΑ . Την αλήθεια λίγοι την γνωρίζουν ( οι κρυφοί πρωταγωνιστές ) .

ΘΕΩΡΙΑ

Ποιός ωφελείται απο το μπάχαλο στις χώρες των Λευκών ;

ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ !

Υπάρχει προπαγάνδα υπέρ "πολυπολιτισμικότητας" , αντιρατσιμού και ομοφυλοφιλίας στην Κίνα και την ευλογημένη χώρα των περιουσίων ;

Εξ' όσων γνωρίζω "ΟΧΙ" .

Υπάρχει υπογεννητικότητα στην Κίνα και την ευλογημένη χώρα των περιουσίων ;

Εξ' όσων γνωρίζω "ΟΧΙ" .

Πιθανόν λοιπόν πολύ πριν το 1980 , οι περιούσιοι είδαν το μεγάλο όπλο της Κίνας ( τον πληθυσμό και την έκταση ) και έκαναν μια συμφωνία μεταξύ τους :

ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ .
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ . ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΔΑΦΗ .

Πράγματι , σήμερα βλέπουμε την Κίνα να έχει εισβάλλει οικονομικά και πληθυσμιακά στην Αφρική . Οι πρώτες ύλες της Αφρικής οδεύουν προς Πεκίνο . Οι Κινέζοι στην Αφρική ακούμε οτι είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απο τους Λευκούς την χρυσή εποχή της αποικιοκρατίας !

Στην Ευρώπη ακούγονται σενάρια για κρατίδιο περιουσίων σε περιοχή της Γερμανίας . Η Κρήτη περικυκλώνεται απο φίδια που προπαγανδίζουν "ανεξαρτησία" ( την "ανεξαρτησία" του χεριού σου που καταπίνει ο κροκόδειλος ! ) . Η Κύπρος ακουλουθεί απο κοντά .
Η Ελλάδα ( μισητός αντίπαλος των περιουσίων ) βρίσκεται σε "λογιστική εκκαθάριση" !

Είναι απίθανο το σενάριο ;
Διόλου . Οι περιούσιοι είναι γνωστοί μισθοφόροι που υπηρετούν τον πιο δυνατό και προδίδουν το χθεσινό αφεντικό .
Οι Κινέζοι αφήνουν τους περιούσιους να φαίνονται σαν πρωτεργάτες και έτσι δεν αποκαλύπτονται οι κρυφοί πρωταγωνιστές .
Οι Κινέζοι θα ήταν αφελείς αν απέρριπταν τέτοια συνεργασία .
Οι περιούσιοι είχαν την διοίκηση των Λευκών εθνών και πρίν την κρυφή συμφωνία με τους Κινέζους . Κάτι όμως τους εμπόδιζε και τα σχέδιά τους δεν προχωρούσαν αρκετά γρήγορα . Η κινεζική χρηματοδότηση ήταν το καύσιμο που χρειαζόταν .

Η κρυφή συμφωνία πρέπει να έγινε γύρω στο 1970 .
Το 1978 η Κίνα αρχίζει να δέχεται ξένες επενδύσεις . Δηλαδή μεταφέρονται εργοστάσια απο τις χώρες των Λευκών στην Κίνα . Οι Κινέζοι αποκτούν ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ που την χάνουν οι Λευκοί !
Μόνο ηλίθιοι Λευκοί ηγέτες θα επέτρεπαν τέτοια μεταφορά . Πράγματι , μετά το 1970 βλέπουμε ένα ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό ηλιθίων στην ηγεσία των Λευκών (πχ Ρήγκαν , Μπούς ο νεώτερος , ενώ η Ελλάδα είναι πρωταθλητής σε αριθμό ηλιθίων ηγετών ) .
Γιατί άραγε η Κίνα χορηγεί βερεσέ καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ ; Απο καλωσύνη ; Σαν αναισθητικό δεν μοιάζει αυτό ;
Κρατούν τους λευκούς σε μια "καταναλωτική μαστούρα" ενώ προετοιμάζουν την εξόντωσή τους .

Ποιό είναι το αδύνατο σημείο της θεωρίας ;
Ακόμη και ο πιό ηλίθιος διακρίνει οτι όταν η υδρόγειος θα είναι κινεζική , οι Κινέζοι θα παραβούν την συμφωνία και θα καταπιούν ΚΑΙ τους περιουσίους !
Δεν το βλέπουν αυτό οι περιούσιοι ;
Απάντηση : Το βλέπουν αλλά επειδή ο χαμηλού IQ εγκέφαλός τους δεν είναι ικανός να βρεί καλύτερη λύση , βαδίζουν τον πιο ευχάριστο δρόμο προς την καταστροφή τους !

pitago99@gmail.com

Ταμπού γύρω από το σεξ...



Είναι πολύ εύκολο να φρικάρεις, να συγχύζεσαι και να σε πιάνει απελπισία όταν έχεις να κάνεις με ένα λεπτό θέμα όπως η σεξουαλική σου ζωή, αλλά μερικά θέματα στον συγκεκριμένο τομέα απλά δεν αξίζουν ούτε λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο σας. Και αν δεν πιστεύετε εμάς, δείτε τι έχουν να σας συμβουλεύσουν οι ειδικοί για 4 κοινούς προβληματισμούς γύρω από το σεξ που έχουν οι περισσότερες γυναίκες -αλλά δεν θα έπρεπε ούτε να τους σκέφτονται.



Φταίω εγώ όταν το πέος του δεν… ανταποκρίνεται;
Φυσικά και όχι. Οι κυριότεροι λόγοι που το πέος ενός άντρα δεν έρχεται σε στύση κατά τη σεξουαλική πράξη, είναι πολύ πιο απλοί: κακή διατροφή άρα και κακή κατάσταση υγείας, προβλήματα στη μέση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, άγχος είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσετε χιούμορ και καλή διάθεση ώστε να τον χαλαρώσετε και να διώξετε το στρες της «απόδοσης» που έχει.
Δεν έχω οργασμό
Οι γυναίκες που δεν μπόρεσαν ποτέ να βιώσουν οργασμό, σε σημείο που δεν ξέρουν καν τι αίσθηση έχει, δεν πρέπει να ανησυχούν για τίποτα. Για την ακρίβεια, είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Οι ειδικοί πιστεύουν πως πρόκειται για ψυχολογικό θέμα και όχι σωματικό και η συμβουλή που δίνουν είναι να επισκεφτείτε έναν θεραπευτή που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από όποια αισθήματα ντροπής και μίσους έχετε για το σώμα σας και θα σας μάθει τεχνικές για να αποκτήσετε οργασμό.
Δεν έχω όρεξη για σεξ
Οι ειδικοί μας υπενθυμίζουν πως εμείς οι γυναίκες είμαστε εξαιρετικά επικριτικές απέναντι στο σώμα μας και αυτό επηρεάζει άμεσα το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε πως δεν είμαστε όμορφες, θελκτικές ή σεξουαλικές. Και έχουν ένα πράγμα να μας πουν: «Πιστεύετε πως το πέος του άντρα νοιάζεται για το αν φοράτε medium ή large; Σε καμία περίπτωση. Το μόνο που το νοιάζει είναι το δικό του μέγεθος και το αν θα το αφήσετε να μπει μέσα σας». Ωμή αλλά εντελώς αληθινή απάντηση. Ένας άντρας που το μόνο που θέλει είναι να σας ικανοποιήσει σεξουαλικά, είναι η λύση στο πρόβλημα.
Βλέπει ταινίες πορνό και δεν νιώθω άνετα με αυτό
Οι άντρες έχουν υψηλότερη λίμπιντο από τις γυναίκες και θέλουν να ικανοποιούνται σεξουαλικά πιο συχνά από αυτές, αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ο αυνανισμός είναι ένας φυσικός τρόπος να το πετύχουν, για αυτό και δεν πρέπει να ανησυχείτε. Οι ρομαντικές ταινίες και τα μυθιστορήματα αγάπης που λατρεύουν να βλέπουν και να διαβάζουν οι γυναίκες, είναι το δικό τους «πορνό», λένε οι ειδικοί, καθώς τους δημιουργούν φαντασιώσεις και τις «φορτώνουν» με ερωτική ενέργεια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τόσο σε αυνανισμό όσο και σε μια «καυτή» βραδιά με τον σύντροφο. Το να βλέπει αρκετά συχνά πορνό ο άντρας μετατρέπεται σε σοβαρό πρόβλημα μόνο αν εθιστεί και δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από αυτό. Επίσης, θα γίνει ανησυχητικό αν το άτομο διέπεται και από άλλους εθισμούς, όπως ο τζόγος, το αλκοόλ ή το φαγητό. Κατά τα άλλα όμως, σκεφτείτε απλά πως το δικό του dvd με το «Τρελό παρθεναγωγείο XXX» είναι το αντίστοιχο δικό σας με το «Notebook».

Πηγή: queen.gr



Ξαφνική «σιωπή» του Ήλιου θορύβησε τους επιστήμονες



Ένα ανεξήγητο φαινόμενο κατέγραψε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που «παρακολουθεί» τον Ήλιο και το οποίο έχει αφήσει άναυδους τους επιστήμονες που παραδέχονται πως δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να σημαίνει. Το SDO μετέδωσε μια φωτογραφία που δείχνει τον Ήλιο σαν να έχει κρατήσει την ανάσα του, σχεδόν «παγωμένο» χωρίς καμιά δραστηριότητα στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του.

Αυτή η απρόσμενη «σιωπή» ανησύχησε τους επιστήμονες της NASA γιατί αυτή η απουσία δραστηριότητας διαρκεί πολύ. Ο Ήλιος λειτουργεί με κύκλους δραστηριότητας που συνήθως διαρκούν 11 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων η δραστηριότητα αυξάνεται, κορυφώνεται και στην συνέχεια υποχωρεί και περιέρχεται σε υφεσιακή φάση.

Στο ζενίθ της δραστηριότητας αυξάνεται ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων που εμφανίζονται στην επιφάνειά του.

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, ο Ήλιος είναι πολύ διαυγής με δύο κηλίδες μόνο.

Αυτό που έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες είναι ότι φέτος υπολόγιζαν να έχουμε το ζενίθ της ηλιακής δραστηριότητας και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Τώρα όλοι περιμένουν τις καινούργιες φωτογραφίες για να δουν αν ο Ήλιος επανήλθε σε κάποια πιο εμφανή δραστηριότητα, διαφορετικά οι προφήτες θα επαναφέρουν την προφητεία των Μάγια για το 2012 και θα πουν πως κάποιοι δεν ξέρουν αριθμητική.



Read more: http://rizopoulospost.com/


Ραδιενεργός ωκεανός μεταξύ Ιαπωνίας και Βραζιλίας!


Στα 30.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ υπολογίζει η Τepco, η
εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, την ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων καισίου και στροντίου που μπορεί να έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό από τον Μάιο του 2011 μαζί με το μολυσμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων.

Ο αριθμός αυτός δεν αφορά τα ραδιενεργά στοιχεία που μεταφέρονται με τη διαρροή των υπόγειων υδάτων.
Η Tepco παραδέχθηκε πριν από ένα μήνα ότι το νερό αυτό που έχει συγκεντρωθεί στο υπέδαφος μετά την πυρηνική καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν είναι στάσιμο, όπως είχε ισχυριστεί προηγουμένως, αλλά ότι ρέει στον Ωκεανό με ρυθμό περίπου 300 τόννων την ημέρα.

Μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε έδειξαν ότι η ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων που έχουν απορριφθεί στη θάλασσα πρέπει να είναι το ανώτερο 10.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ από το στρόντιο 90 και 20.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ από το καίσιο. Επιπλέον, οι διαρροές από το υπεδαφος συνεχίζονται.

Πριν από το δυστύχημα κατά την κανονική λειτουργία, ο σταθμός δεν μπορούσε να απορρίψει περισσότερα από 220 μπεκερέλ κατ' έτος.
Η Tepco πρόκειται να εγκαταστήσει ένα σύστημα ικανό να αντλεί 100 τόννους μολυσμένου υπόγειου ύδατος την ημέρα, νερό που θα φιλτράρεται και θα ανακυκλώνεται για να ψύχει τους αντιδραστήρες.

Το πρόβλημα της διαρροής του υπόγειου ύδατος στη θάλασσα είναι διαφορετικό από αυτό που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και το οποίο αφορά μια διαρροή 300 τόννων άκρως ραδιενεργού ύδατος το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε δεξαμενή 1.000 τόννων, η οποία προφανώς είναι ελαττωματική. Το πρόβλημα αυτό χαρακτηρίστηκε χθες "σοβαρό συμβάν" από την πυρηνική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας.

http://www.katohika.gr/


Όταν το συκώτι μας εξομολογείται και μας εκμυστηρεύεται μεγάλες αλήθειες!



Tο συκώτι μας μας μιλάει….. Ας το ακούσουμε με την δέουσα προσοχή.
Το Συκώτι μας είναι η Ζωή μας…..
Το προσέχουμε για να έχουμε ή…Βέβαια, μόνο όταν γνωρίζουμε Τι κάνει το Συκώτι μας για τη Ζωής μας, θα μάθουμε να το Αγαπάμε και να το Φροντίζουμε όσο χρειάζεται για να ζήσουμε μια φυσιολογική Ζωή!

Ακούστε λοιπόν Τι κάνει και Πώς λειτουργεί το Συκώτι, ως ένα θαυματουργό Εργοστάσιο Επεξεργασίας που καλλιεργεί όλες τις απαραίτητες Ουσίες που χρειάζεται ο Οργανισμός μας για να Λειτουργήσει, και Πώς παράλληλα φιλτράρει όλες τις τοξικές ουσίες που δεχόμαστε κάθε μέρα από το Περιβάλλον και από το στόμα μας!

Θα εκπλαγείτε!

Γεια σας… είμαι το συκώτι σας! Θα σας πω πόσο πολύ σας αγαπώ με εννέα τρόπους.

1. Αποθηκεύω το σίδηρο και τον διατηρώ για όσο τον χρειάζεστε, το ίδιο και πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Χωρίς εμένα δε θα είχατε τη δύναμη να ζείτε.
2. Βοηθάω τη χολή να αφομοιώσει την τροφή. Χωρίς εμένα δε θα υπήρχατε.
3. Αποτοξινώνω τις δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μου δίνετε, δηλαδή το αλκοόλ, την μπίρα, το κρασί και τα ναρκωτικά (και αυτά που δίνονται με συνταγή και αυτά χωρίς), όπως και τις παράνομες ουσίες. Χωρίς εμένα οι <<κακές>> σας συνήθειες θα σας σκότωναν.
4. Αποθηκεύω ενέργεια, όπως μία μπαταρία, από τη συσσώρευση της ζάχαρης (υδατάνθρακες, γλυκόζη και λίπος) ώσπου να τη χρειαστείτε. Χωρίς εμένα τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα σας θα έπεφταν δραματικά, με αποτέλεσμα να πέφτατε σε κώμα. Το πρωί δε θα μπορούσατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δε λειτουργούσα!
1. Δημιουργώ το αίμα που υπάρχει στον οργανισμό σας πριν ακόμα γεννηθείτε! Χωρίς εμένα δε θα υπήρχατε!
2. Κατασκευάζω νέες πρωτεΐνες, τις οποίες χρειάζεται το σώμα σας για να είναι υγιές και να αναπτύσσεται. Χωρίς εμένα δε θα αναπτυσσόσασταν φυσιολογικά!
3. Αφαιρώ τα δηλητήρια από τον αέρα, τον καπνό εξάτμισης και τα διάφορα χημικά που αναπνέετε. Χωρίς εμένα θα δηλητηριαζόσασταν από τους ρύπους!
4. Δημιουργώ συμπαγείς κόκκους που σταματούν την αιμορραγία όταν τραυματίζεστε. Χωρίς εμένα θα αιμορραγούσατε μέχρι θανάτου!
5. Σας βοηθάω να υπερασπίζετε τον εαυτό σας ενάντια στα μικρόβια που εισχωρούν στον οργανισμό σας όλη την ώρα. Παίρνω τα μικρόβια που προκαλούν κρυολόγημα, τον ιό της γρίπης και τα υπόλοιπα μικρόβια που αντιμετωπίζετε και τα σκοτώνω ή τουλάχιστον τα αποδυναμώνω. Χωρίς εμένα θα ήσασταν καταδικασμένοι να πεθάνετε από οποιαδήποτε μόλυνση που είναι γνωστή στον άνθρωπο.

Τόσο πολύ σας αγαπώ! Εσείς, όμως, με αγαπάτε καθόλου; Για εσάς ισχύει το ίδιο;

Θα σας εκμυστηρευτώ ορισμένους εύκολους τρόπους για να μάθετε να αγαπάτε το Συκώτι σας…

- Μη με πνίγετε στην μπίρα, στο αλκοόλ ή το κρασί! Ακόμα και ένα ποτό είναι πάρα πολύ για κάποιους ανθρώπους και θα μπορούσε να με σημαδέψει για μια ζωή!
- Προσέξτε εκείνα τα φάρμακα! Όλα τα ναρκωτικά είναι χημικά και όταν τα αναμειγνύετε χωρίς τη συμβουλή του γιατρού, μπορεί να δημιουργήσετε κάτι τόσο δηλητηριώδες που θα με βλάψει άσχημα. Προσέξτε! Σημαδεύομαι εύκολα!
Και εκείνα τα σημάδια που ονομάζονται <<Κίρρωση>> είναι μόνιμα! Τα φάρμακα είμαι μερικές φορές απαραίτητα. Αλλά το να παίρνετε φάρμακα χωρίς να χρειάζεται είναι κακή συνήθεια. Όλες αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν το Συκώτι.
- Προσέξτε με τα σπρέι αεροζόλης! Θυμηθείτε, πρέπει να αποτοξινώνω και ό,τι αναπνέετε! Γι’ αυτό, όταν καθαρίζετε με τα σπρέι αεροζόλης, σιγουρευτείτε ότι ο χώρος αερίζετε ή φοράτε μάσκα. Επιπλέον, προσέξτε τα σπρέι για ζωύφια, τα σπρέι για μύκητες, τα σπρέι χρωμάτων και όλα εκείνα τα άλλα χημικά σπρέι που χρησιμοποιείτε. Να προσέχετε τι αναπνέετε!
- Προσέξτε με τι έρχεται σε επαφή το δέρμα σας! Εκείνα τα εντομοκτόνα που βάζετε στα δέντρα και τα φυτά όχι μόνο σκοτώνουν τα ζωύφια, αλλά μπορούν να φτάσουν κατευθείαν σε μένα μέσω του δέρματος και να καταστρέψουν τα κύτταρά μου. Θυμηθείτε… είναι όλα χημικά. Καλύψτε το δέρμα σας με γάντια, μακριά μανίκια, ένα καπέλο και μία μάσκα κάθε φορά που ψεκάζετε με αυτά στον αέρα ή τα χειρίζεστε.
- Μην τρώτε τόσες πολλές λιπαρές τροφές! Δημιουργώ τη χοληστερόλη που χρειάζεται το σώμα σας και προσπαθώ να κρατώ το σωστό ποσοστό. Χαρίστε μου ένα διάλειμμα. Να έχετε μια σωστή, καλά ισορροπημένη διατροφή. Αν τρώτε τις σωστές ουσίες για εμένα, πραγματικά με διευκολύνετε στη Λειτουργία μου και μου ενισχύετε τις δυνάμεις μου!

Tο σημαντικότερο Μήνυμά μου είναι ότι ΔΕΝ (επαν. ΔΕΝ) διαθέτω Mηχανισμούς Αποστολής Μηνυμάτων Προειδοποίησης της Φθοράς μου!

Δεν μπορώ και δε θα σας πω ότι αντιμετωπίζω Πρόβλημα, δε θα αισθανθείτε το Παραμικρό και όμως μπορεί να έχω φτάσει πολύ κοντά στο… τέλος μου και φυσικά και στο… δικό σας !

Θυμηθείτε: Δεν είμαι καθόλου παραπονιάρης! Η υπερφόρτωσή μου με ναρκωτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης και της μαριχουάνας, το αλκοόλ και άλλες τροφές-σκουπίδια μπορεί να με καταστρέψει! Αυτές οι επισημάνσεις είναι και η μοναδική μου προειδοποίηση που έχετε.

Δεν παράγω Συμπτώματα που θα σας έδιναν χρόνο να σταματήσετε τις καταχρήσεις και να θεραπευτείτε!

Να θυμάστε όλοι σχεδόν πίνουν ένα, το πολύ δύο ποτηράκια κρασί, όμως όλοι όσοι πίνουν κάθε μέρα μεγάλες ποσότητες κρασιού ή μπίρας με οδηγούν στο θάνατο με μαθηματική ακρίβεια και φυσικά δε γλιτώνει κανένας! Το ίδιο ισχύει με τις ναρκωτικές ουσίες. Όλα είναι τοξικά! Όλα απαιτούν φιλτράρισμα
από εμένα, όσο αθώα και αν πιστεύετε ότι είναι!

Κρατήστε τη συμβουλή μου προσεκτικά, σας παρακαλώ!

- Να με ελέγχετε στο γιατρό σας.
- Οι διαγνωστικές εξετάσεις αίματος μπορούν να εντοπίσουν κάποια προβλήματα.
- Αν είμαι μαλακός και ομαλός, είναι καλό. Αν είμαι σκληρός και ανώμαλος, αυτό μπορεί να σημαίνει πρόβλημα.
- Αν ο γιατρός σας υποψιάζεται πρόβλημα, ο υπέρηχος και το CT μπορούν να το εξετάσουν εξονυχιστικά.
- Η ζωή μου και η δική σας εξαρτάται από το πώς μου Συμπεριφέρεστε.

Τώρα ξέρετε πόσο νοιάζομαι για σας. Σας παρακαλώ να μου συμπεριφέρεστε με τρυφερότητα και προσοχή.

Ο σιωπηλός σου σύντροφος και ο για πάντα αγαπημένος σου… Το Συκώτι σου!

Tο συκώτι μας μας μιλάει….. Ας το αφουγκραστούμε προσεκτικά.

revealedtheninthwave.blogspot.com

Απαγόρευσαν στην Ελλάδα το μάζεμα ρίγανης!!!


Η είδηση κάνει το γύρο των social media και μας έχει αφήσει άφωνους!

Σύμφωνα με αστυνομική διάταξη, οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων μπορούν να μαζεύουν αρωματικά-ιαματικά φυτά, μόνον για δική τους χρήση.

Για εμπορικούς λόγους, επιτρέπεται μόνον έπειτα από έγγραφη άδεια της διευθύνσεως Δασών Δωδεκανήσου!

Η ίδια διάταξη προβλέπει ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών επιτρέπεται να μαζεύουν μέχρι 2 κιλά μανιτάρια, ενώ για την μεταφορά φυλλοχώματος από τα δάση, απαιτείται πρώτα άδεια.

Ειδικότερα, στην απόφαση του Δασαρχείου αναφέρονται τα εξής:

Απαγορεύουμε

α) Την εκρίζωση, κοπή, συλλογή και μεταφορά παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, βαφικού, αρτυματικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου ή πόας, από δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις, καθώς και από δημόσιες χορτολιβαδικές-βραχώδεις εκτάσεις, χωρίς την προηγούμενη άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα είδη που αναφέρονται στην παρακάτω παρ. ΙΙ της παρούσας, με τους όρους αυτής.β) Την εκρίζωση, την συλλογή ανθέων, βολβών ή την αποκοπή βλαστών, συνολικά και χωρίς εξαίρεση φυτών της οικογένειας των Oρχεοειδών (Orchidaceae), της οικογένειας των Κρινοειδών (Liliaceae) και της οικογενείας των Παιωνιιδών (Paeoniaceae).


Επιτρέπουμε

α) αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη των ατομικών αναγκών, την συλλογή μετά την εποχή της ανθοφορίας, με κοπή του στελέχους (απαγορευμένης αυστηρά της εκρίζωσης) ειδών των φυτών τα οποία δεν προστατεύονται από διεθνείς Συμβάσεις ή την Εθνική Νομοθεσία, όπως,Ρίγανη (Origanum sp.), Φασκόμηλο ή Αλιφασκιά (Salvia.sp.), Θρούμπι (Satureja sp.), Θυμάρι (Thymus sp.), Μέντα (Mentha sp.), Ασφάκα ή Παπουλιά (Phlomis sp.). Καθώς και των ειδών Κάππαρη (Capparis sp.) και Κρίταμο (Crithmum sp.) κατά το κατάλληλο ανά είδος στάδιο συλλογής. Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών ανέρχεται μέχρι του ποσού του μισού κιλού κατ’ άτομο την ημέρα.β) για εμπορική χρήση και μόνο μετά από έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, την συλλογή και μεταφορά των παραπάνω ειδών σε μεγαλύτερες ποσότητες, η οποία θα εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως από τον ενδιαφερόμενο και στην οποία θα καθορίζονται επακριβώς η ποσότητα, η περιοχή και το χρονικό διάστημα συλλογής ανά είδος.

Σημειώνεται ότι δεν ικανοποιούνται αιτήματα όταν οι περιοχές συλλογής εμπίπτουν σε ειδικό καθεστώς προστασίας βάσει συγκεκριμένων διατάξεων (περιοχές απόλυτης προστασίας, Natura, κ.α.) οι οποίες απαγορεύουν τη συλλογή όλων ή κάποιων ειδών της αυτοφυούς χλωρίδας ή όπου υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της βιοποικιλότητας και της λειτουργίας του οικοσυστήματος.

ΙΙΙ. Επιτρέπουμε καθ ́ όλο το έτος, τη συλλογή μανιταριών (μυκήτων), μέχρι του ποσού των 2 κιλών κατ ́ άτομο και ανά ημέρα και μόνο με κοπή του υπέργειου τμήματος του μανιταριού.

Απαγορεύεται η συλλογή με εκρίζωση καθώς και η συλλογή ποσού μεγαλύτερου των 2 κιλών χωρίς προηγούμενη άδεια της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου.

Τονίζεται ότι η εδωδιμότητα και η επιλογή των συλλεγόμενων μανιταριών γίνεται με απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη του συλλέκτη.

ΙV. Επιτρέπουμε την απόληψη και μεταφορά φυτοχώματος (φυλλόχωμα), από δημόσια και ιδιωτικά δάση και δασικές εν γένει εκτάσεις, μόνο μετά από έγκριση της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου.

ΙV. Επιτρέπουμε καθ ́ όλο το έτος τη συλλογή άγριων εδώδιμων καρπών ή καρπών για φαρμακευτική χρήση, απαγορευμένης της κλάδευσης των θάμνων και δένδρων, μέχρι του ποσού των 2 κιλών κατ’ άτομο και ημέρα.
Απαγορεύεται η συλλογή ποσοτήτων πέραν των παραπάνω χωρίς την άδεια της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου.

Γενικοί όροι:

Η παρούσα ΔΑΔ ρυθμίζει τις δευτερεύουσες καρπώσεις σε δάση που:

α. δεν υπάρχουν εγκεκριμένες διαχειριστικές μελέτες ή πίνακες υλοτομίας,
β. υπάρχουν εγκεκριμένες διαχειριστικές μελέτες ή πίνακες υλοτομίας χωρίς πρόβλεψη δευτερευουσών καρπώσεων,
γ. αιτείται η συλλογή ειδών της αυτοφυούς χλωρίδας που δεν περιλαμβάνονται στις δευτερεύουσες καρπώσεις της διαχειριστικής μελέτης ή του πίνακος υλοτομίας, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν αιτήματα για συλλογή ειδών τα οποία:

α. περιλαμβάνονται στον πίνακα Α του Π.δ.67/1980 (ΦΕΚ Α ́ 23) και είναι απόλυτης προστασίας
β. δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα διατίμησης δασικών προϊόντων του τρέχοντος έτους και συνεπώς δεν υπάρχει καθορισμένο μίσθωμα

1. Δεν ικανοποιούνται αιτήματα όταν οι περιοχές συλλογής εμπίπτουν σε ειδικό καθεστώς προστασίας βάσει συγκεκριμένων διατάξεων (περιοχές απόλυτης προστασίας, Natura κ.α.) οι οποίες απαγορεύουν τη συλλογή όλων ή κάποιων ειδών της αυτοφυούς χλωρίδας ή όπου υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της βιοποικιλότητας και προστασίας του οικοσυστήματος.
2. Η παρούσα ΔΑΔ ισχύει για τις εκτάσεις της περιοχής αρμοδιότητας της δ/νσης δασών Δωδεκανήσου για τα είδη και τις περιοχές συλλογής που δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς που τίθενται στην παρ. 2 και 3 των γενικών όρων.
3. Η χρονική διάρκεια ισχύος των εγκρίσεων της Υπηρεσίας μας θα καθορίζεται κατά περίπτωση.

Σημειώνεται ότι όπου στην παρούσα αναφέρεται η έκφραση «άδεια της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου», αυτή εκδίδεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και όπου απαιτείται καταβάλλεται το αντίστοιχο μίσθωμα του ισχύοντος πίνακα διατίμησης δασικών προϊόντων. Στις περιπτώσεις που απαιτείται άδεια, προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής συλλογής και του νομού Δωδεκανήσου.

Τα δασικά προϊόντα της παρούσας, των οποίων η συλλογή επιτρέπεται χωρίς την προηγούμενη άδεια της δασικής αρχής, προορίζονται μόνο για τη κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορευμένης της χρήσης τους για εμπορικούς σκοπούς.

Οι παραβάτες της παρούσας και εκείνοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής Νομοθεσίας, άρθρο 268 §3 και άρθρο 287 §22 του Ν.δ. 86/1969 όπως ισχύουν καθώς και με το άρθρο 28 του Ν.1650/86 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4042/12. Τα δε παρανόμως συλλεγμένα προϊόντα κατάσχονται σύμφωνα με το άρθρο 271 του Ν.δ.86/1969 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4138/2013.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της και ισχύει μέχρι της ανακλήσεώς ή τροποποιήσεώς της και καταργεί κάθε προηγούμενη που ρυθμίζει τα ίδια θέματα, η δε τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της δ/νσης δασών Δωδεκανήσου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της δημοτικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

Η Δ/ντρια Δασών Δωδ/σου
Μπαλατσούκα Αικατερίνη
δασολόγος MSc».



Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος-λαογράφος Γιώργος Λεκάκης μετά την παρούσα, που εξεδόθη και μάλιστα στο νησαίο σύμπλεγμα που ο Ιπποκράτης συνέλεγε βότανα για να φτιάξει φάρμακα για να ασκήσει την ιατρική του – τυχαίο; – η Κερκόπορτα ανοίγει… Δεκάδες παρόμοιες διατάξεις θα εισρεύσουν και θα εκδοθούν στην χώρα, με το προφανές πρόσχημα της προστασίας της φύσεως, των δασών, της οικολογίας, κλπ.

Αλλά οι δασάρχες και τα δασαρχεία που δεν έκαμαν τίποτε για την προστασία και καταγραφή των δασών μας.

Που δεν φρόντισαν να γίνουν οργανωμένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια στα δάση, να τα χαίρεται ο ελληνικός λαός, περιουσία του οποίου είναι, και έτσι να τα σεβαστεί και να τα εκτιμήσει.

Που δεν φρόντισαν να κάνουν ομιλίες, διαλέξεις, εκδρομές και ξεναγήσεις σε σχολεία και παιδιά, για να καταλάβουν οι μικροί Έλληνες, η ελπίδα των δασών μας, την σημασία του δάσους και της προστασίας του.

Που οι ίδιοι αποχαρακτήρισαν περιοχές με υπουργικές αποφάσεις ή χειρότερα κατόπιν υπουργικών ή βουλευτικών «τηλεφωνημάτων».

…Τώρα έρχονται να αποστερήσουν από πένητες νησιώτες, ένα βασικό μέσον προσπορισμού και επιβίωσης, που είναι η απλή συλλογή ρίγανης και κάππαρης σε σακκουλάκια, για να κυνηγήσουν ένα μεροκάματαο πείνας, αν την πωλήσουν το καλοκαίρι σε κάποιους διερχόμενους τουρίστες…

Θα ήθελα να ξέρω πώς θα καταφέρουν να πείσουν την ριγανοπώλησσα της Ψερίμου να μην το κάνει αυτό; Με τι καρδιά θα της πουν «τώρα πήγαινε και πέθανε»;Πώς θα σταματήσουν τους πτωχούς μεροκαματιάρηδες που αναρριχώνται πάνω στην Στρογγυλή να γεμίσουν το καΐκι περίφημη αλιφασκιά;Κι αν δεν το κάνουν αυτοί οι μεροκαματιάρηδες, το κράτος είναι άξιο να το κάνει; Όχι! Τότε πώς το κράτος αποστερεί από παραδοσιακά ιαματικά μέσα τους κατοίκους του – τους οποίους έχει ήδη αποστερήσει από την απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία, στην φαρμακευτική αγωγή, την οποία ο φτωχός δεν μπορεί πια να πάρει, και στον ιατρό του; Και ποιον ιατρό; Αυτόν που δεν έχουν τα (μικρά) Δωδεκανήσια;

Όλα αυτά είναι προς προβληματισμό… Και δεν εξετάζονται στην στυγνή αστυνομική απόφαση μιας δασολόγου, που δεν έχει ιδέα τι θα πει λαογραφία, ήθη κι έθιμα ενός τόπου… Που δεν ξέρει πως το εθιμικό δίκαιο υπερτερεί του νομικού… Που δεν ξέρει, εν τέλει, πως η αποστέρηση ενός λαού από την παραδοσιακή του θεραπευτική αγωγή, τα βότανα, και γενικά την αποκοπή του από την παράδοσή του, τα βασικά μέσα επιβιώσής τους, αποτελούν στοιχεία γενοκτονίας του, βάσει διεθνών συνθηκών, που έχει υπογράψει και η χώρα μας και έχουν αυξημένη νομική ισχύ…

Προσοχή, γιατί εάν ανοίξει αυτή η κερκόπορτα, μιας φαινομενικά απλής, αφελούς και εν τέλει «προστατευτικής» αστυνομικής διατάξεως ενός δασαρχείου, έρχονται ορδές οι υπόλοιπες…

Τα αρωματικά βότανα φύονται και υπάρχουν στην ελληνική φύση εδώ και εκατομμύρια χρόνια! Και για να εξακολουθούν να υπάρχουν, να φύονται και να προσφέρουν τις ιαματικές τους δυνατότητες στους κατοίκους αυτών των περιοχών, σημαίνει πως ο λαός γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε σπουδαγμένο την χρήση και χρησιμότητά τους, την προστασία και την σημασία τους.

Αφήστε λοιπόν τον βοτανοσυλλέκτη λαό μας ελεύθερο να κάνει αυτό που χρόνια γνωρίζει και κοιτάξτε να σώσετε τα δάση από τους καταπατητές με τις επαύλεις, γιατί η Ιστορία καταγράφει τα πάντα και τιμωρεί από μόνη της… Χωρίς καν ψηφισθεί κανένας νόμος.

Και σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι επιστημονικά θέματα που λύνονται σε επιστημονικούς διαλόγους και όχι με αστυνομικές-τρομοκρατικές διατάξεις… Πρώτα θα ενημερώσει κανείς τον λαό, θα του εξηγήσει γιατί είναι κακό αυτό που κάνει, και εάν συνεχίσει να το κάνει, τότε εκδίδει αστυνομικές διατάξεις… Αυτό λέει η δημοκρατία… Όλα τα άλλα (τα «απαγορεύουμε», τα «επιτρέπουμε», κλπ.) είναι πρακτικές που μόνο δημοκρατικές δεν είναι.


http://www.deite-to.com/


ΟΙ ΦΑΚΕΣ: Μια ιστορία με τον Διογένη!






Μια μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι κάποιου σπιτιού.

Δεν υπήρχε σ’ όλη την Αθήνα πιο φτηνό φαγητό από ένα πιάτο φακές.

Μ’ άλλα λόγια, αν έτρωγες φακές, σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας…

Πέρασε ένας απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε:

«Α, Διογένη! Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος κι αν κολάκευεςλιγάκι τον άρχοντα, δεν θα ήσουν αναγκασμένος…να τρως συνέχεια φακές».

Ο Διογένης σταμάτησε να τρώει, σήκωσε το βλέμμα και κοιτάζοντας στα μάτια τον πλούσιο συνομιλητή του αποκρίθηκε:

«Α, φουκαρά αδερφέ μου! Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνεχώς τον άρχοντα».

«Οι φακές»: από το βιβλίο του Αργεντινού συγγραφέα & ψυχαναλυτή Χόρχε Μπουκάι «Να σου πω μια ιστορία»

(εκδ. Opera)

Ανέκδοτο: Οι μουσουλμάνοι και η ξανθιά



Eίμαστε στην Αμερική, σε ένα μπαρ, όπου κάθεται ο Κόλιν Πάουελ με τον Μπους και σχεδιάζουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ένας τύπος μπαίνει μέσα, τους βλέπει και τα παίζει. Πάει στον μπαρμαν και του λέει:

- Ρε, φίλε, είναι αυτοί που νομίζω;

- Ναι

Οπότε τους πλησιάζει και λέει:

- Χαίρεται. Τιμή μου που σας γνωρίζω. Να σας ρωτήσω τι κάνετε εδώ;

Ο Πάουελ απαντάει:

- Σχεδιάζουμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Α ναι; Και τι θα κάνετε;

- Θα σκοτώσουμε 400 εκατομμύρια μουσουλμάνους και μια ξανθιά με μεγάλο στήθος.

Ο τύπος τα παίζει.

- Μια ξανθιά με μεγάλο στήθος; Μα γιατί;

Κι ο Πάουελ γυρνάει προς τον Μπους και του λέει:

- Είδες τι σου έλεγα; Κανείς δεν νοιάζεται για τα 400 εκατομμύρια μουσουλμάνους!!!

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια



ΚΡΙΟΣ




Έρωτας: Η Αφροδίτη από το Ζυγό ενεργοποιεί το επιθετικό τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα που σας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια και σας επηρεάζει σε όλους τους τομείς. Τώρα θα δοκιμαστούν οι σχέσεις σας γι' αυτό πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας, να κρατήσετε μια πιο διαλλακτική στάση και να μην προκαλείτε τον ανταγωνισμό. Να θυμάστε ότι οι αταξίες σας αποκαλύπτονται. Μέσα σε όλα αυτά δεν αποκλείονται και οι κεραυνοβόλοι έρωτες αλλά μάλλον θα είναι μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας.

Καριέρα – Οικονομικά: Ο Ερμής και ο Ήλιος συναντώνται στο ζώδιο της καθημερινής προσφοράς και εργασίας σας, γεγονός που σας βάζει στην πρίζα να εστιαστείτε στις δουλειές και να σκεφτείτε τις λύσεις σας για το χειμώνα. Ωστόσο, η αντίθεσή τους με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας αποπλανήσει γι αυτό μην υιοθετήσετε ενθουσιώδεις απόψεις και μην παρασυρθείτε από κόλακες που θα σας υποσχεθούν εύκολα κέρδη. Στο τέλος της εβδομάδας το έδαφος για να προωθήσετε τις υποθέσεις σας θα είναι πιο γόνιμο.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Η είσοδος του Άρη στο Λέοντα, την Τετάρτη, θα είναι θετική για τις ερωτικές μου περιπέτειες και για να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου.

ΤΑΥΡΟΣ




Έρωτας: Ο Ήλιος και ο Ερμής βρίσκονται στην Παρθένο, το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τους έρωτές σας. Η αντίθεσή τους με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι θα έχετε την τάση να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις, ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Καλύτερα να είστε προσεκτικοί, όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστές, για να μην πέσετε από τα σύννεφα αργότερα.

Καριέρα – Οικονομικά: Οι όψεις της Αφροδίτης που κυβερνάει το ζώδιό σας και βρίσκεται στο Ζυγό, το περιβάλλον που συνδέεται με την καθημερινή σας εργασία, με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, θα σας ταλανίσουν αρκετά αυτές τις μέρες. Να προσέχετε τις κινήσεις σας τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και με τους συναδέλφους σας, προκειμένου να αποφύγετε είτε σοβαρά λάθη που θα σας κοστίσουν ακριβά είτε τις εντάσεις. Τα εξάγωνα του Ερμή και του Ήλιου με τον Δία και τον Κρόνο, θα αποδώσουν τα μέγιστα αν προσπαθήσετε να προωθήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Με την είσοδο του Άρη στο Λέοντα, από την Τετάρτη ξεκινά μία περίοδος που θα είναι αρκετά πιεστική καθώς θα αναγκαστείτε να αναλάβετε πολλές οικογενειακές ευθύνες.

ΔΙΔΥΜΟΙ




Έρωτας: Η Αφροδίτη από το ζώδιο των ερώτων σας, τον Ζυγό, ενεργοποιεί τους σκληρούς Ουρανό και Πλούτωνα με έναν τρόπο αρκετά επιθετικό. Οι αποκαλύψεις αυτών των ημερών θα είναι αρκετά σκληρές γι αυτό φροντίστε να κάνετε παντιέρα σας την αλήθεια και να περιορίσετε τις «αταξίες» σας.

Καριέρα – Οικονομικά: Ο Ήλιος και ο Ερμής συμπορεύονται στην Παρθένο και σας εξωθούν στο να βάλετε σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα οικογένειας και καριέρας. Το συγκεκριμένο δίδυμο από τη μια σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα και μπορεί να σας φέρει πλάνες ενώ από την άλλη δημιουργεί εξάγωνα με τον Κρόνο και τον Δία, τα οποία θα αξιοποιήσετε δεόντως αν είστε πολύ εργατικοί.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Ο Άρης μπαίνει την Τετάρτη στον Λέοντα και αρχίζει μία περίοδος στην οποία θα αναπτύξετε το επικοινωνιακό σας χάρισμα με πιο αποδοτικό τρόπο. Επίσης, θα ευνοήσει τα ταξίδια σας, τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα αναψυχής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ




Έρωτας: Η Αφροδίτη ενεργοποιεί τις επιθετικές επιδράσεις του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα, γεγονός που θα βγάλει στην επιφάνεια τα προβλήματα, τα θαμμένα μυστικά, όλα όσα υπονομεύουν τις σχέσεις σας. Να προσέχετε τις κινήσεις σας, να είστε πιο διαλλακτικοί και να μην σκέφτεστε το πώς να επιβληθείτε συναισθηματικά στο ταίρι σας.

Καριέρα – Οικονομικά: Ο Ερμής και ο Ήλιος συμπορεύονται στην Παρθένο και σχηματίζουν αντίθεση με τον Ποσειδώνα, γεγονός που πρέπει να προσέχετε γιατί ίσως υπερεκτιμήσετε τις απόψεις των άλλων με αποτέλεσμα να πάρετε λάθος αποφάσεις. Τα πολύ θετικά τους εξάγωνα με τον Δία και τον Κρόνο θα αποδώσουν αν κάνετε πολύ συνετά βήματα και αν προσπαθήσετε να συνεργαστείτε με τα κατάλληλα άτομα στη σωστή χρονική συγκυρία.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Από την Τετάρτη ο Άρης θα βρίσκεται στον Λέοντα, το ζώδιο που συνδέεται με τα οικονομικά μου. Καλά θα κάνω να περιορίσω τα έξοδά μου γιατί αν βγω εκτός προϋπολογισμού τώρα, θα είναι πολύ δύσκολο να αναπληρώσω τη ζημιά αργότερα.
ΛΕΩΝ




Έρωτας: Από την Τετάρτη ο Άρης θα περάσει στο ζώδιό σας και θα σας βάλει στη διαδικασία να αναζητήσετε την περιπέτεια, να αναπτύξετε τη δράση σας με σκοπό την ανεύρεση σχέσεως, περιπέτειας, συντρόφου. Υπενθυμίζω για πολλοστή φορά ότι ο Κρόνος θα πριμοδοτήσει τις πιο υπεύθυνες σχέσεις. Εσείς πράξτε ανάλογα με τα θέλω σας. Προσοχή, ωστόσο, στην διασπαστική και κυριαρχική τάση που θα έχετε με τον Άρη στο ζώδιό σας καθώς επίσης και τη ροπή σας στο να έλκετε τα ανταγωνιστικά άτομα.

Καριέρα – Οικονομικά: Ο Ερμής και ο Ήλιος που βρίσκονται στην Παρθένο, υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας υποθέσεις. Η αντίθεσή τους με τον Ποσειδώνα δηλώνει ότι πρέπει να αποφύγετε τους κόλακες που θα σας υποσχεθούν εύκολα κέρδη και να σκέφτεστε αρκετά πριν αγοράσετε κάτι γιατί δεν αποκλείεται να κάνετε περιττά έξοδα. Τα εξάγωνά τους με τον Δία και τον Κρόνο είναι θετικά για να υπογράψετε διακανονισμούς και να προωθήσετε σχέδια και ιδέες για να αυξήσετε τα έσοδά σας.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Οι όψεις της Αφροδίτης με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα μπορεί να μου προκαλέσουν υπερένταση. Ας προσπαθήσω να εκτονώνομαι σε πράγματα που μου αρέσουν.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ



Έρωτας: Ο Ερμής και ο Ήλιος βρίσκονται στο ζώδιό σας και σας δίνουν το έναυσμα να εστιαστείτε στις σχέσεις σας. Αυτή την εβδομάδα σχηματίζουν αντίθεση με τον Ποσειδώνα, η οποία από τη μια φέρνει στην επιφάνεια τις πιο ρομαντικές σας πτυχές ενώ από την άλλη εγκυμονεί τον κίνδυνο να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις και να κινδυνεύετε από ανώμαλη προσγείωση αργότερα. Τα εξάγωνά τους με τον Κρόνο και το Δία θα σας διευκολύνουν αρκετά για να συντηρήσετε τις ισορροπίες και να μην απολέσετε τη λογική σας.

Καριέρα – Οικονομικά: Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ζυγό που στην ηλιακή σας οικοθεσία σχετίζεται με τα οικονομικά σας. Από αυτή τη θέση ενεργοποιεί το σκληρό τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα γι αυτό να προσέχετε. Τώρα μπορεί να αντιμετωπίσετε οικογενειακά προβλήματα, ιδιαίτερα αν είχατε παραμελήσει κάποιες υποχρεώσεις σας.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Από την Τετάρτη ο Άρης θα βρίσκεται στο Λέοντα, το δωδέκατο ηλιακό μου σπίτι. Καλά θα κάνω να προσέχω την υγεία μου και να εκτονώνομαι με γυμναστική, να μην παραμελώ τον ύπνο μου και να φυλάω τα νώτα μου από τους κακεντρεχείς.

ΖΥΓΟΣ




Έρωτας: Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σας και ενεργοποιεί το επιθετικό τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα, το οποίο έχει ταλανίσει αρκετούς Ζυγούς τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά, αυτή η όψη αποζητά να δώσετε οριστικό τέλος σε κάποιες σχέσεις σας και να προβείτε σε μια αναγεννησιακή καινούργια αρχή. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να απαλλαγείτε από εξαρτήσεις αλλά και από εγωιστικές συμπεριφορές που σας δεσμεύουν ψυχικά και δεν σας επιτρέπουν να υποστηρίξετε σχέσεις που να πατάνε σε γερά θεμέλια και να αντέχουν τους τριγμούς.

Καριέρα – Οικονομικά: Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές αυτές τις μέρες γιατί το ταυ τετράγωνο της Αφροδίτης από το ζώδιό σας με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα μπορεί να προκαλέσει εντάσεις με τους συνεργάτες σας. Είναι προτιμότερο να κρατήσετε τις αποστάσεις σας από τα θέματα που «καίνε» στη δουλειά κι αν θέλετε να κάνετε μια καινούργια αρχή, καλύτερα να την αναβάλετε για την επόμενη εβδομάδα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Από την Τετάρτη που ο Άρης θα βρίσκεται στο Λέοντα, θα μπορώ να προωθήσω τα σχέδιά μου, να βάλω νέους στόχους και να ασχοληθώ με συλλογικές δραστηριότητες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ




Έρωτας: Ο Ερμής και ο Ήλιος από την Παρθένο σχηματίζουν αντίθεση με τον Ποσειδώνα, ο οποίος βρίσκεται στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι και σας κάνει περισσότερο ρομαντικούς από ποτέ. Τώρα δεν αποκλείεται να δείτε με άλλο μάτι μια φιλική σας σχέση και μάλιστα ανακαλύπτοντας τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπό του. Υπενθυμίζω ότι ο Κρόνος που βρίσκεται στο ζώδιό σας, θα ευνοήσει μόνο τις σοβαρές προσπάθειές σας.

Καριέρα – Οικονομικά: Με τα εξάγωνα του Ερμή και του Ήλιου με τον Δία και τον Κρόνο, οι στόχοι σας θα ευοδωθούν, αρκεί να δουλέψετε σκληρά, να μη στηρίζεστε στην τύχη και να αναλάβετε τις ευθύνες σας με συνέπεια και ήθος. Από την Τετάρτη ο Άρης θα βρίσκεται στο Λέοντα και θα σας αναγκάσει να κάνετε πολλές αγγαρείες τόσο για χάριν της καριέρας σας όσο και για να στηρίξετε την οικογένειά σας.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Με την Αφροδίτη στο δωδέκατο ηλιακό μου σπίτι να σχηματίζει ταυ τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, θα πρέπει να προσέχω γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιο άτομο που να με υπονομεύει. Επίσης, πρέπει να επιστρατέψω τη διαίσθηση και την ευθυκρισία μου για να ξεχωρίσω πότε ακούω την αλήθεια και πότε ένα ψέμα από το άτομο που με ενδιαφέρει ερωτικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ




Έρωτας: Η Αφροδίτη από το Ζυγό ενεργοποιεί με τον πιο επιθετικό τρόπο το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα, σχηματίζοντας ταυ τετράγωνο. Αυτός ο σχηματισμός όψεων –εκτός των άλλων- επηρεάζει και τους έρωτές σας. Από τη μια δεν αποκλείονται τα κεραυνοβολήματα αλλά από την άλλη δεν αποκλείεται και ένα ξαφνικό τέλος. Το θέμα είναι να μάθετε να είστε συνειδητοί και να καταλαβαίνετε ότι η κάθε σας πράξη οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα.

Καριέρα – Οικονομικά: Ο Ήλιος και ο Ερμής βρίσκονται στο ζώδιο της καριέρας σας, την Παρθένο, θέση από την οποία σχηματίζουν σημαντικές όψεις. Η αντίθεσή τους με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας αποπλανήσει σε λάθος τοποθετήσεις ή να σας εξωθήσει στο να βάλετε λάθος προτεραιότητες γι αυτό πρέπει να σκέφτεστε πολύ πριν αποφασίσετε. Τα εξάγωνά τους με τον Κρόνο και τον Δία θα διευκολύνουν τις οικονομικές δοσοληψίες με το δημόσιο ή τις τράπεζες καθώς επίσης και το να προωθήσετε τα σχέδιά σας.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Από την Τετάρτη που ο Άρης θα βρίσκεται στο Λέοντα, το ένατο ηλιακό μου σπίτι, θα με διευκολύνει να αναπτύξω τη δράση μου για να έρθω σε επαφή με το εξωτερικό, να ταξιδέψω, να επιμορφωθώ, να οργανώσω σεμινάρια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ




Έρωτας: Οι όψεις του Ερμή και του Ήλιου από την Παρθένο, από τη μια σας βάζουν στη διαδικασία να φλερτάρετε με μια διάθεση ρομαντική, σχεδόν επικίνδυνη να παραμυθιαστείτε ενώ από την άλλη σας εξωθούν στο να αποζητήσετε την επικοινωνία και το φλερτ μόνο με πολύ σοβαρά άτομα. Μάλλον αυτή η εβδομάδα δεν είναι το καλύτερό σας για τις αισθηματικές σας υποθέσεις.

Καριέρα – Οικονομικά: Η Αφροδίτη από τον Ζυγό πυροδοτεί το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα, σχηματίζοντας ένα ταυ τετράγωνο μαζί τους και βάζοντας σε κίνδυνο σχέσεις προσωπικές και επαγγελματικές. Καλά θα κάνετε να κρατήσετε μια πολύ συντηρητική στάση και αν θέλετε να κάνετε κάτι σημαντικό για την καριέρα σας, να το αναβάλλετε για την επόμενη εβδομάδα που είναι σαφώς καλύτερη.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Οι μέρες ευνοούν τα ταξίδια μου, κυρίως στο εξωτερικό, τις επαφές μου με άτομα του εξωτερικού, τις σπουδές μου αλλά και το να διδάξω. Ας οργανωθώ κατάλληλα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ




Έρωτας: Από την Τετάρτη ο Άρης θα περάσει στον Λέοντα, το ζώδιο των σχέσεών σας. Από τη μια θα σας εξωθήσει στο να επιδιώξετε τα φλερτ και να κάνετε ότι μπορείτε για να ερωτοτροπήσετε αλλά, από την άλλη, θα σας εξωθήσει σε ανταγωνιστικές συμπεριφορές και στο να προσελκύσετε άτομα με αρκετές δόσεις επιθετικότητας στο ενεργητικό τους.

Καριέρα – Οικονομικά: Ο Ήλιος και ο Ερμής από την Παρθένο, το ζώδιο που στην ηλιακή σας οικοθεσία σχετίζεται με τις οικονομικές σας δοσοληψίες, θα σχηματίσει αντίθεση με τον Ποσειδώνα που δηλώνει ότι ίσως παρασυρθείτε από κόλακες που θα σας υποσχεθούν εύκολο κέρδος. Εννοείται ότι πρέπει να τους κρατήσετε σε ασφαλείς αποστάσεις. Το θετικό είναι ότι ο Ήλιος και ο Ερμής σχηματίζουν εξάγωνα με τον Κρόνο και τον Δία, τα οποία θα διευκολύνουν τις οικονομικές δοσοληψίες με τράπεζες, δημόσιο, κληρονομικά, αρκεί να μην υπερεκτιμήσετε τις δυνατότητές σας και να μην κάνετε διακανονισμούς στους οποίους θα σας είναι αδύνατον να φανείτε συνεπείς.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Το ταυ τετράγωνο της Αφροδίτης, του Ουρανού και του Πλούτωνα, είναι το καμπανάκι που με περιορίζει. Καλύτερα να αποφύγω τα ταξίδια γιατί μάλλον εγκυμονούν ταλαιπωρίες.





ΙΧΘΥΕΣ




Έρωτας: Πρωταγωνιστής στη ζωή σας ο έρωτας! Και όχι επειδή είστε συναισθηματικά πλάσματα και τον βάζετε σε πρώτη προτεραιότητα αλλά επειδή ο Δίας βρίσκεται στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι, των ερώτων και της δημιουργικότητας και σχηματίζει εξάγωνο με τον Ερμή που συμπορεύεται με τον Ήλιο στην Παρθένο, το ζώδιο των σχέσεών σας. Κοινώς όλα δείχνουν ότι μπορεί να παραμυθιάζεστε λίγο λόγω Ποσειδώνα αλλά σε θέματα καρδιάς καλά κρατείτε ενώ, αυτό το δεκαπενθήμερο, δεν αποκλείεται να κάνετε και μία πολύ σημαντική σχέση.

Καριέρα – Οικονομικά: Η Αφροδίτη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σχηματίζουν ένα ταυ τετράγωνο που, αν δεν προσέξετε, μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα. Τώρα προσβάλλονται οι οικονομικές σας υποθέσεις που σχετίζονται με τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς, κληρονομικά. Να προσέχετε τις δοσοληψίες σας και, αν θέλετε να υπογράψετε ένα διακανονισμό, καλύτερα να περιμένετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Από την Τετάρτη που ο Άρης μπαίνει στον Λέοντα, θα αναγκαστώ να αναλάβω περισσότερες ευθύνες και θα έχω αρκετό τρέξιμο στη δουλειά.

Σμάρω Σωτηράκη

Πηγή: http://www.astrology.gr


Τσάι και Υγεία!


Το τσάι καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και η γενική αντίληψη ήταν ότι προέρχεται από φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες. Η κατανάλωση του ροφήματος του τσαγιού είναι δημοφιλής τόσο για την απόλαυση που προσφέρει, όσο και για τα οφέλη του στην υγεία.

Το τσάι παραμένει το ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο – μετά το νερό. Μαύρο,

πράσινο, λευκό ή oolong, το τσάι προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis και όλοι οι τύποι τσαγιού, έχουν συσχετιστεί με οφέλη για την υγεία.


Ας δούμε τα βασικά οφέλη του τσαγιού στην υγεία του οργανισμού.

Τσάι και ενυδάτωση

Το 45-70% του σώματος μας αποτελείται από νερό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την διατήρηση της υγείας μας και για την πραγματοποίηση πολλών ζωτικών λειτουργιών του σώματος.
Κατά συνέπεια, έχει μεγάλη σημασία, να φροντίζουμε να «ανατροφοδοτούμε» το σώμα μας με υγρά, για να αναπληρώνονται οι καθημερινές απώλειες που οφείλονται στις δραστηριότητές μας, αλλά και στις κλιματικές συνθήκες. Πολλοί γιατροί και διαιτολόγοι συστήνουν ημερήσια πρόσληψη τουλάχιστον 1lt υγρών ημερησίως, για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Το τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης. Αναπληρώνει τα υγρά του οργανισμού και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστό άρωμα και γεύση. Παραμένει το δεύτερο ρόφημα – μετά το νερό- που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο.


Τσάι και Θειανίνη
Η Θειανίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται φυσικά και σχεδόν αποκλειστικά στα φύλλα της Camellia sinensis. Μπορεί να βρεθεί σε παρόμοια ποσά σε πράσινο, μαύρο , λευκό και oolong τσάι, καθώς επίσης και στο εδώδιμο μανιτάρι boletes (Xerocomus badius).
Η θειανίνη, αποτελεί περίπου το 1 – 2% του ξηρού βάρους των φύλλων τσαγιού, και αυτό αντιστοιχεί σε 18 – 22 mg ανά 200 ml μερίδας ενός τυπικού μαύρου τσαγιού.
Τα επίπεδα της θειανίνης, ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου βρασμού του τσαγιού, το ποσό των φύλλων τσαγιού και την ποικιλία του τσαγιού που χρησιμοποιείται.
Η κατανάλωση της θειανίνης, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει σημαντικά την εγκεφαλική δραστηριότητα ταλάντωσης στα λεγόμενα άλφα-κύματα (8-13 Hz9). Αυτό έχει συνδεθεί με μια χαλάρωση καθώς επίσης με τη γενική κατάσταση της πνευματικής εγρήγορσης ή χαλάρωσης. Η αποτελεσματική δόση της L-Θειανίνης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά δεδομένα από κλινικές μελέτες δείχνουν ότι είναι μεταξύ των 200mg και 250mg. Οι θετικές επιδράσεις είναι πιθανό να εμφανίζονται μετά από 45 λεπτά από την κατανάλωση.

Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για την διερεύνηση της επίδρασης της L- θειανίνης, με χαμηλότερες ποσότητες πρόσληψης, που θα είναι και πιο κοντά στα επίπεδα της θειανίνης στο τσάι. Απαιτείται επίσης περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί πλήρως πώς λειτουργεί η θειανίνη σε μοριακό επίπεδο.

Τσάι και Διατήρηση Βάρους

To τσάι, όταν καταναλώνεται χωρίς γάλα ή ζάχαρη, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, και επίσης δεν περιέχει λιπαρά. Συνεπώς, μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης του σωματικού βάρους. Επιπλέον, ένα υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης πράσινου τσαγιού (κατεχίνες: 375 mg / dl & καφεΐνη: 150 mg / dl) έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των δαπανών ενέργειας και στην οξείδωση των λιπών σε μελέτες ζώων και ανθρώπων. Ένας μεγάλος αριθμός μελετών έχει δείξει ότι η μακροπρόθεσμη κατανάλωση των συστατικών του πράσινου τσαγιού μπορεί να έχει οφέλη για το σωματικό βάρος ή για την κατανομή της λιπώδους μάζας. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες μακροχρόνιες μελέτες δεν έχουν δείξει ουσιαστικά αποτελέσματα. Απαιτείται, συνεπώς περαιτέρω διερεύνηση.


Τσάι και απορρόφηση σιδήρου
Το τσάι περιέχει από την φύση του πολυφαινόλες , για τις οποίες αναφέρεται ότι είναι πιθανοί αναστολείς της απορρόφησης του σιδήρου. Η επίδραση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί κάπως, με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου.
Επιπλέον, μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι, αν μεσολαβήσει τουλάχιστον μια ώρα ανάμεσα στο τέλος του γεύματος και την κατανάλωση τσαγιού, η οποιαδήποτε επίπτωση της κατανάλωσης τσαγιού είναι μάλλον είναι αμελητέα .Πρόσφατα, ο Nelson et al. και ο Temme et al. αξιολόγησαν τη βιβλιογραφία σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης τσαγιού στα επίπεδα σιδήρου, διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων. Οι αξιολογήσεις αυτές οδήγησαν σε μια ανασκόπηση πολλών των μελετών, διαφορετικού σχεδιασμού, από διαφορετικές χώρες, που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και φύλο.
Φάνηκε ότι δεν υπάρχουν ισχυρά διαθέσιμα δεδομένα σε σχέση με την επίδραση της κατανάλωσης τσαγιού στα επίπεδα του σιδήρου σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Μόνο σε πληθυσμούς ατόμων με οριακή κατάσταση σιδήρου φαίνεται να υπάρχει μια αρνητική συσχέτιση.
Αποδείχτηκε, ότι η κατανάλωση τσαγιού δεν οδηγεί σε έλλειψη σιδήρου σε υγιή άτομα, τα οποία ακολουθούν μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, ως εκ τούτου δεν είναι αναγκαίο να περιοριστεί η κατανάλωση τσαγιού σε αυτούς τους πληθυσμούς. Ωστόσο, άτομα που έχουν ήδη πρόβλημα με τα επίπεδα του σιδήρου ή που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν χαμηλά επίπεδα σιδήρου (π.χ. έγκυες γυναίκες, τα νεαρά κορίτσια [ηλικίας 11 έως 18], οι γυναίκες ηλικίας άνω των 75 και άτομα με αναιμία θα πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή του ιατρού ή του διαιτολόγου.

Τσάι και στοματική υγεία
Οι στοματικές ασθένειες μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τη γενική υγεία του ατόμου. Η τερηδόνα είναι μία πολυπαραγοντική μολυσματική ασθένεια στην οποία η διατροφή και πιθανή μικροβιακή επιμόλυνση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.
Έχει αναφερθεί, ότι το τσάι έχει αντιβακτηριακή δράση και μειώνει την τερηδόνα στους ανθρώπους μέσω του φθορίου ή / και των φλαβονοειδών, που περιέχει.
Το φυτό Camellia sinensis έχει φυσικά εκχυλίσματα φθορίου από το έδαφος, τα οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στα φύλλα του. Για το λόγο αυτό, τα ξερά φύλλα του τσαγιού μπορεί να περιέχουν φθόριο (1-2 ppm στο πράσινο τσάι, ενώ η περιεκτικότητα του φθορίου στο μαύρο τσάι, φέρεται να είναι 5 φορές υψηλότερη. Το UK Food Standards Agency διαπίστωσε ότι η πρόσληψη φθορίου επηρεάζεται, σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση τσαγιού που αναλογεί στο 1mg/day, ή στο 85% της συνολικής πρόσληψης φθορίου, εκτός από τη συμβολή του φθορίου στο νερό που χρησιμοποιείται για να παρασκευασθεί το τσάι. Όταν το νερό είναι φθοριωμένο η περιεκτικότητα αυτή διπλασιάζεται περίπου, για τους καταναλωτές καταναλώνουν 4 έως 5 φλιτζάνια τσάι την ημέρα.
Πρόσληψη φθορίου από την κατανάλωση τσαγιού έχει ερευνηθεί από τον ΠΟΥ και τον FDA των ΗΠΑ και όλοι κατέληξαν στο ότι αυτά τα επίπεδα, όχι μόνο είναι εξαιρετικά ασφαλή, αλλά είναι και επωφελή για τη διατήρηση της οδοντικής υγείας και για την προστασία από τερηδόνα.
Εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις του φθορίου, βρέθηκε ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο τσάι έχουν αντιβακτηριακή δράση και αναστέλλουν τη δράση των αμυλασών στο ανθρώπινο σάλιο, με αποτέλεσμα τη μείωση της δυνατότητας πρόκλησης τερηδόνας από αμυλούχες τροφές .Επιπλέον, τα φλαβονοειδή έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην αύξηση της αντίστασης του σμάλτου των δοντιών σε όξινο περιβάλλον .

Τσάι και την Υγεία της Καρδιάς
Η κατανάλωση πράσινου ή μαύρου τσαγιού (χωρίς ζάχαρη και χωρίς γάλα ή με γάλα χαμηλών λιπαρών ) έχει συσχετιστεί με την καλύτερη υγεία της καρδιάς. Έχουν γίνει δύο μετα-αναλύσεις, για να καθοριστεί η συνολική επίδραση του μαύρου τσαγιού και των διαιτητικών φλαβονοειδών στην καρδιαγγειακή υγεία στον γενικό πληθυσμό (από το 1966 -2001).
Ο Peters και οι συνεργάτες του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 3 φλιτζανιών μαύρου τσαγιού την ημέρα (περίπου 240ml), σχετίζεται με 11% μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου . Η δεύτερη μετα-ανάλυση, συγκρίνοντας ομάδες με χαμηλή και με υψηλή πρόσληψη φλαβονολών, βρήκε ( στην ομάδα με υψηλή πρόσληψη) μια μείωση των θανάτων από καρδιαγγειακή νόσο κατά 20% .
Μια επιδημιολογική μελέτη που διερεύνησε την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υψηλότερη κατανάλωση τσαγιού (> 2 φλιτζάνια την ημέρα) μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο κατά 40% .

Συνολικά, οι επιδημιολογικές μελέτες υποστηρίζουν μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης τσαγιού και του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και δείχνουν, ότι τα άτομα, που καταναλώνουν μαύρο τσάι σε τακτική βάση, ειδικά όταν ζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, έχουν πιο υγιή καρδιά και γενικότερα πιο υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.
Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εδραιώσει περαιτέρω τη συγκεκριμένη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης τσαγιού και της καρδιαγγειακής υγείας οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή του τσαγιού μπορεί να βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μέσα από:

Βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου: τόσο η υψηλή & βραχυπρόθεσμη (2 φλιτζάνια / ημέρα) , όσο και η χρόνια και τακτική (4 φλιτζάνια / ημέρα, 4 εβδομάδες) κατανάλωση μαύρου τσαγιού βελτιώνει τη ροή του αίματος με αγγειοδιαστολή και βελτιώνει έτσι την αγγειακή λειτουργία, τόσο σε υγιή άτομα και σε άτομα με στεφανιαία αρτηριακή νόσο.
Με αναστολή της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων: η έρευνα είναι ακόμα σε αρχικά στάδια.
Τσάι και Καρκίνος
Οι πολυφαινόλες, που περιέχει το τσάι από τη φύση του, έχουν αποδείξει ότι έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Υπάρχουν ορισμένες in vitro και in vivo ενδείξεις που χαρακτηρίζουν τα φλαβονοειδή του τσαγιού «προστατευτικούς παράγοντες» έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου. Ωστόσο, τα δεδομένα που λαμβάνονται από επιδημιολογικές μελέτες, δεν υποστηρίζουν επαρκώς, όλα τον προστατευτικό ρόλο του τσαγιού στον καρκίνο. Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα πριν από οποιαδήποτε πιθανή σύνδεση μεταξύ φλαβονοειδών και την διατήρηση υγιούς σώματος σε δομικό και κυτταρικό επίπεδο.

Τσάι και νευροεκφυλιστικές νόσοι
Υπάρχουν πολλά στοιχεία, που υποδηλώνουν ότι το οξειδωτικό στρες, παίζει κεντρικό ρόλο στις νευροεκφυλιστικές νόσους. Τα στοιχεία αυτά υποστηρίζουν τον ευεργετικό ρόλο των ενώσεων, που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Οι πολυφαινόλες ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία ενώσεων.
Οι παρατηρήσεις αυτές είναι σύμφωνες με την τρέχουσα άποψη ότι πολυφαινολικά διαιτητικά συμπληρώματα, όπως τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή του πράσινου τσαγιού (ιδίως epigallocatechin gallate), μπορεί να θεωρηθούν ως προστατευτικοί παράγοντες σε προοδευτικές νευροεκφυλιστικές διαταραχές, όπως η νόσος Πάρκινσον και η νόσος Αλτσχάιμερ .
Ωστόσο, χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα πριν την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος.

Τσάι και Γενική Υγεία

Το τσάι είναι μια πλούσια και μοναδική πηγή μιας σειράς δραστικών ουσιών, όπως τα Φλαβονοειδή και η L-Theanine. Επιπλέον, το τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή υγρών και δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες. Αυτά το καθιστούν ένα εξαιρετικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Μελέτες σε καταναλωτές τσαγιού, έχουν δείξει, ότι το τσάι ξεδιψάει όπως το νερό και είναι ακόμα πιο ευχάριστο. Αυτό παρέχει στα άτομα έναν ελκυστικό τρόπο για την κάλυψη των αναγκών τους σε υγρά (1,5l- 2 l) χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε ποτά που είναι γλυκά ή ανθρακούχα.
Το τσάι, όταν πίνεται μόνο του, χωρίς γάλα ή ζάχαρη, όχι μόνο έχει υπέροχη γεύση αλλά δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι το τσάι είναι ένα άριστο συστατικό σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και τρόπο ζωής, ή σε ένα προγράμματα συντήρησης του σωματικού βάρους.
Το τσάι περιέχει από τη φύση του αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή. Αυτά κάνουν το τσάι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που προστίθεται σε άλλα τρόφιμα πλούσια σε άλλα αντιοξειδωτικά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.
Πληθυσμιακές μελέτες, σε γενικές γραμμές, δείχνουν μια σχέση μεταξύ της τακτικής κατανάλωση τσαγιού (χωρίς γάλα ή ζάχαρη) με την καλύτερη υγεία της καρδιάς. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Τα φλαβονοειδή του τσαγιού συσχετίζονται επίσης, με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, η οποία μπορεί να εξηγήσει το όφελος για την υγεία της καρδιάς.
Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο τσάι έχουν δείξει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μερικές μελέτες κατέδειξαν, ότι το τσάι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή έχουν την ικανότητα να κάνουν το σμάλτο των δοντιών πιο ανθεκτικό στα οξέα και αυτό είναι μια άλλη παράμετρος που σχετίζεται με τη διατήρηση της οδοντικής υγείας.
Το τσάι περιέχει L-Θειανίνη και χαμηλά επίπεδα της καφεΐνης, και όπως να δείχνουν οι έρευνες, αυτό, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, βοηθώντας τα άτομα να νοιώθουν ευχάριστη αναζωογόνηση.
Το τσάι είναι η κύρια διατροφική πηγή L-Θειανίνης, η οποία μπορεί να συμβάλλει σε ευχάριστη τόνωση σε ότι αφορά στην ψυχική κατάσταση. Επιπλέον, η καφεΐνη – ειδικά στα ποσοστά που περιέχεται στο τσάι – έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την σωματική απόδοση, και ως εκ τούτου μπορεί να αναζωογονήσει το σώμα και το μυαλό.

piperies-agiou-georgiou.blogspot.com


Τι Μυστικό Κρύβει Το Μαντείο Της Δωδώνης;



Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;...

Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ' τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.

Ωστόσο, από τις ανασκαφές όμως που έγιναν εκεί, για πρώτη φορά στα 1878 από τον Κ. Καραπάνο, διαπιστώθηκε ότι σε εκείνη την τοποθεσία βρισκόταν η περίφημη Δωδώνη με το μαντείο της που ο Ηρόδοτος το θεωρεί το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές γνώμες και υποθέσεις υπάρχουν για την προέλευση του ιστορικού ονόματος «Δωδώνη». Άλλοι νομίζουν ότι προέρχεται από το Δία, άλλοι από τη Δωδώνη, μια νύμφη του Ωκεανού, άλλοι από τον ποταμό Δώδωνα της Ηπείρου, άλλοι απ' τη λέξη "Δωδώ" που σημαίνει "μπουμπουνητό" και άλλοι από το ρήμα δίδωμι, επειδή η πεδιάδα της Δωδώνης ήταν πλούσια και εύφορη.

Αναμφισβήτητο, όμως, είναι το γεγονός ότι η Δωδώνη έγινε γνωστή για το αρχαιότατο μαντείο της που αναφέρεται στον Όμηρο και στον Ηρόδοτο και είχε τεράστια φήμη και τιμόταν πολύ. Τόση ήταν η δόξα του ώστε και όταν ακόμα εμφανίστηκε το Μαντείο των Δελφών, το μαντείο της Δωδώνης δεν έχασε τίποτα απ' τη φήμη του.

Βεβαίως, το ερώτημα για την έναρξη και την πρώιμη φάση της λατρείας στη Δωδώνη δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, όμως, τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης πιστοποιούν τη συνεχή λατρεία στο χώρο ήδη από την εποχή του χαλκού!

Ελλοί Ή Σελλοί
Σύμφωνα με διάφορες γνώμες, το μαντείο χτίστηκε από τους Ελλούς ή Σελλούς, που απ' αυτούς προήρθε το όνομα Ελλάδα. Πώς ιδρύθηκε, όμως, το μαντείο;

Για την ίδρυση του μαντείου υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Δυο τρυγόνια έφυγαν από την Αίγυπτο. Το ένα από αυτά στάθηκε στην έρημο της Λιβύης, όπου χτίστηκε το μαντείο του Δία Άμμωνα, ενώ το άλλο ήρθε και κάθισε στη γέρικη βελανιδιά της Δωδώνης όπου ιδρύθηκε το Μαντείο της Δωδώνης κι εκεί όπου λατρευόταν ο Δίας και η γυναίκα του Διώνη.

Οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο.

Γιατί, όμως, όλα αυτά;
Είναι γνωστόν, ότι η Πυθία, καθισμένη κάτω από την ιερή βαλανιδιά, έδινε το χρησμό. Οι ιερείς, για να μαντέψουν το θέλημα του Δία, παρακολουθούσαν το πέταγμα των περιστεριών, το θρόϊσμα των φύλλων της "φηγού δρυός" καθώς και το χαλκείο. Το χαλκείο ήταν μια χάλκινη καμπάνα που χτυπούσε όταν από τον αέρα, κουνιόταν το μαστίγιο που κρατούσε ένα μικρό άγαλμα παιδιού.

Φώς Στο Σκοτάδι;
Η Δωδώνη, όπως είπαμε, ανήκει στα αρχαιότερα και σεβαστότερα μαντεία του αρχαιοελληνικού κόσμου. Στον Όμηρο αναφέρεται δύο φορές: α) όταν ο Αχιλλεύς απευθύνεται στον Δωδωναίο Δία υπέρ του φίλου του Πατρόκλου {Ιλιάδα, Β 233) και β) όταν ο Οδυσσέας επισκέπτεται το μαντείο {Οδύσσεια, Ξ 327).

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο οποίος παραδίδει τον ιδρυτικό μύθο, η λατρεία έφθασε στη Δωδώνη από την Αίγυπτο, γιατί όπως πληροφορήθηκε από τους ιερείς του ναού του Άμμωνα Δία στις Θήβες της Αιγύπτου, οι Φοίνικες άρπαξαν από το ναό δύο ιέρειες και τη μία την πούλησαν στη Λιβύη, όπου ίδρυσε το μαντείο του Άμμωνα Δία, και την άλλη στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το ιερό του Δωδωναίου Δία στη Θεσπρωτία. Προσθέτει, όμως, ότι κατά την επίσκεψη του στη Δωδώνη, οι ιερείς και οι ιέρειες του ιερού, του αφηγήθηκαν ότι από τις Θήβες της Αιγύπτου έφυγαν δύο μαύρα περιστέρια και όχι ιέρειες. Εκείνο που ήρθε στην Ήπειρο κάθισε πάνω στη φηγό (βαλανιδιά) και με ανθρώπινη φωνή είπε ότι εκεί έπρεπε να ιδρύσουν μαντείο στον Δία!

Ναι, αλλά της τοπικής παράδοσης υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Κατά τον ίδιο τον Ηρόδοτο, η ιέρεια των Θηβών, όταν ήλθε στη Δωδώνη, ίδρυσε το μαντείο και μόλις έμαθε ελληνικά, εξήγησε στους Δωδωναίους τη λειτουργία του. Οι Δωδωναίοι τότε αποκάλεσαν τη γυναίκα «περιστέρα» (πελειάδα), γιατί μιλούσε ακατανόητα και έμοιαζε με πουλί, και «μέλαινα», γιατί ήταν Αιγύπτια.

Ο Στράβων. όμως, δίδει τελείως διαφορετική ερμηνεία. Κατ' αυτόν, οι Μολοσσοί ονόμαζαν τις γριές γυναίκες πελίες και τους γέρους πελίους, όπως τα περιστέρια. Από την ομωνυμία αυτήν, προέκυψε η σύγχυση της τοπικής παράδοσης.

Αλλά και τα περιστέρια του Ηροδότου δεν είναι άσχετα, γιατί είναι το ιερό σύμβολο της Μεγάλης Θεάς, της θεάς Γης, που πρωτολατρεύτηκε στη Δωδώνη. Ήδη σε νόμισμα από τη Δωδώνη, που χρονολογείται στο 300 π.Χ., παριστάνεται η ιερή φηγός με τρία περιστέρια, σύμβολο της θεάς Γης. Είναι η επιφάνεια της θεάς σε μορφή περιστεριού.

Άλλοι πάλι πιστεύουν, ότι η λατρεία του Δωδωναίου Δία και η ίδρυση του ιερού, προήλθε από πρωτόγονους που απέδωσαν θεία δύναμη στη φηγό. Σύμφωνα με ερμηνεία του Kern, για να αναφέρουμε μιαν από τις νεότερες ερμηνείες, θα λατρευόταν εδώ κατά την αρχαιότητα τοπικός θεός, που ταυτίστηκε με τον Πανελλήνιο Δία και ονομάστηκε Νάϊος.

Μήπως, λοιπόν, είχε δίκιο η γνωστή Ελληνίδα χορογράφος Μαρία Χορς, που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα (Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2006) ότι οι «λαλούσες βελανδιές» είναι μία πραγματικότητα διότι το σφύριγμα του αέρα ανάμεσα στα φυλλώματα σου δημιουργούν μία αίσθηση γλωσσολαλιάς;

Μήπως, λοιπόν, στο ιερό της Δωδώνης είχαμε μία προλείανση του εδάφους για την Έλευση του Ενός και Αληθινού Θεού στην ανθρωπότητα;

Ρωτάμε: Μήπως;

Τόμουροι Και Υποφήτες .
Χάριν της ιστορίας να πούμε, ότι, σύμφωνα με τον Όμηρο, στο μαντείο της Δωδώνης υπηρετούσαν από τους αρχαιότατους χρόνους, οι Τόμουροι ή Υποφήτες (Οδύσσεια, Β 403), που καλούνταν και Σελλοί ή Ελλοί, χωρίς το όνομα αυτό να σημαίνει μόνο τους ιερείς, αλλά και τους κατοίκους.
Βεβαίως όλα αυτά τα αναφέρουμε στον πρώτο τόμο της τριλογίας μας «Οι Προφητείες του Ελληνισμού» («Λάλον Ύδωρ»). Ωστόσο, όταν κατά τον 8ο αιώνα π.Χ., καθιερώθηκε στο ιερό και η λατρεία της Διώνης, τότε προστέθηκαν και οι γυναίκες ιέρειες, που ονομάζονταν «πελείαι, ή πελειάδες, ή προφήτιδες» και οι οποίες αριθμητικά ήταν τρεις: 1) Προμένεια, 2) Τιμαρέτη και 3) Νικάνδρη. Έργο των ιερέων και ιερειών ήταν η εξήγηση των προφητικών σημείων της φηγού ή των προφητικών μέσων και η σύνταξη των σχετικών απαντήσεων.

Μη λησμονήσουμε να πούμε, ότι οι χρησμοί, στους παλαιότερους χρόνους, δίνονταν (Οδύσσεια, Ξ 327 και Τ 296 κ.ε.) από τον ψίθυρο των φύλλων της ιερής βαλανιδιάς!

Άλλος τρόπος μαντείας ήταν το πέταγμα και οι κρωγμοί των περιστεριών, που φώλιαζαν στη φηγό, ενώ στη μεθομηρική παράδοση, αναφέρεται και ο ήχος των λεβήτων με τους τρίποδες που περιστοίχιζαν το ιερό δέντρο, τουλάχιστον από τον 4ο αιώνα π.Χ.

Αργότερα, όπως αναφέρει ο Στράβων (C, 329), ήταν το χαλκείο που αποτελείτο από δύο κιονίσκους. Στον έναν υπήρχε χάλκινος λέβητας και στον άλλο χάλκινο άγαλμα παιδιού, που κρατούσε μαστίγιο με τρεις αλυσίδες, αναθημάτων Κερκυραίων. Το μαστίγιο αυτό εκινείτο από τον άνεμο, χτυπούσε στο λέβητα και προξενούσε ήχο, από τον οποίο χρησμοδοτούσαν οι ιερείς. Από δω προήλθαν και οι παροιμίες «Δωδωναίο χαλκείο» και «Κερκυραίων μάστιγξ», που λέγονται για τους φλύαρους ανθρώπους.

Οι ερωτήσεις χαράσσονταν στη μαλακή επιφάνεια των μολύβδινων ελασμάτων, που είχαν σχήμα ορθογώνιο ή ταινίας. Οι απαντήσεις δίνονταν συνήθως προφορικά και σπανιότερα ήταν γραμμένες στην άλλη πλευρά του ελάσματος, συνήθως με ένα ναι ή ένα όχι.

Ο Έλλην αρχαιολόγος Κ. Καραπάνος είχε βρει 86 τέτοιες χρηστήριες επιγραφές, αλλά μετά τις ανασκαφές στην περιοχή ο αριθμός ανήλθε σε αρκετές εκατοντάδες.

Χαρακτηριστικό της λατρείας στη Δωδώνη είναι ότι ο Δίας είχε εδώ την επίγεια κατοικία του- ήταν ο Νάϊος θεός που κατοικούσε στη φηγό και στην ιερή οικία. Γύρω του κατοικούσαν οι προφήτες, οι Σελλοί, οι οποίοι κατά παλαιά θρησκευτική συνήθεια, δεν έπλεναν τα πόδια τους (ανιπτόποδες) και κοιμούνταν καταγής (χαμαιεύναι), για να βρίσκονται σε επαφή με τη γη, απ' όπου αντλούσαν τη μαντική τους δύναμη.

Κάποια στιγμή, βεβαίως ήρθε και η παρακμή της Δωδώνης, που άρχισε στα 221 π.Χ., όταν ο στρατηγός Δωρίμαχος την κατάστρεψε, επειδή οι Ηπειρώτες είχαν συμμαχήσει με τους Μακεδόνες και τους Αχαιούς. Δεύτερη καταστροφή έπαθε η Δωδώνη στα 168 π.Χ. από το Ρωμαίο Αιμίλιο Παύλο και τελειωτικά πια καταστράφηκε στα χρόνια του μιθριδατικού πολέμου από τους στρατιώτες του Μιθριδάτη, του βασιλιά του Πόντου.
http://www.katohika.gr/



Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ένα ζευγάρι και τρέχανε με 60 χλμ.... Κάποια στιγμή λέει η γυναίκα:
- Μήτσο μου το ξέρω ότι είμαστε παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια αλλά θέλω διαζύγιο...
Ο Μήτσος δεν λέει τίποτα απλά αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 70.
Η γυναίκα του λέει:
- Θέλω να χωρίσουμε επειδή τα έχω με τον καλύτερο φίλο σου και είναι και καλύτερος εραστής...
... Ο Μήτσος αρχίζει και θυμώνει άλλα δεν λέει τίποτα, απλά αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 90χλμ. Η γυναίκα του συνεχίζει...
- Θέλω το σπίτι και......τα παιδιά...
Ο Μήτσος δεν μιλάει και αυξάνει ταχύτητα στα 120 χλμ....
- Θέλω όλες τις καταθέσεις και όλες τις πιστωτικές...
Ο Μήτσος φουλάρει στα 150 και κατευθύνεται προς ένα τοίχο, οπότε και απορημένη η γυναίκα του τον ρωτάει...
- Εσύ Μήτσο δεν θέλεις τίποτα;
Και εκείνος απαντάει λίγο πριν χτυπήσουν τον τοίχο...
- Έχω όλα όσα χρειάζομαι.
Και εκείνη ρωτάει:
- Τι έχεις Μήτσο;
Και απαντάει εκείνος:Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ένα ζευγάρι και τρέχανε με 60 χλμ.... Κάποια στιγμή λέει η γυναίκα:
- Μήτσο μου το ξέρω ότι είμαστε παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια αλλά θέλω διαζύγιο...
Ο Μήτσος δεν λέει τίποτα απλά αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 70.
Η γυναίκα του λέει:
- Θέλω να χωρίσουμε επειδή τα έχω με τον καλύτερο φίλο σου και είναι και καλύτερος εραστής...
... Ο Μήτσος αρχίζει και θυμώνει άλλα δεν λέει τίποτα, απλά αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 90χλμ. Η γυναίκα του συνεχίζει...
- Θέλω το σπίτι και......τα παιδιά...
Ο Μήτσος δεν μιλάει και αυξάνει ταχύτητα στα 120 χλμ....
- Θέλω όλες τις καταθέσεις και όλες τις πιστωτικές...
Ο Μήτσος φουλάρει στα 150 και κατευθύνεται προς ένα τοίχο, οπότε και απορημένη η γυναίκα του τον ρωτάει...
- Εσύ Μήτσο δεν θέλεις τίποτα;
Και εκείνος απαντάει λίγο πριν χτυπήσουν τον τοίχο...
- Έχω όλα όσα χρειάζομαι.
Και εκείνη ρωτάει:
- Τι έχεις Μήτσο;
Και απαντάει εκείνος:

- Τον αερόσακο!!!!- Τον αερόσακο!!!!

Πλήρη καταγραφή των ενυπόθηκων δανείων - Θα δίνουν στοιχεία και θα κοινοποιούνται όλα στην τράπεζα της Ελλάδος


Με νόμο που ψηφίσθηκε προ ολίγων ημερών η κυβέρνηση ζητά από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας την πλήρη καταγραφή των ενυπόθηκων δανείων σε οικιστικά αλλά και επαγγελματικά ακίνητα.

Τα στοιχεία θα κοινοποιούνται στην τράπεζα της Ελλάδος η οποία θα δημοσιεύει τις εκθέσεις. Ακόμη μια απόδειξη του τι έρχεται στη αγορά ακινήτων και ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Οπότε καλά θα κάνετε να ψάχνετε από τώρα τους συγγενείς που έχουν κανένα καμαράκι για να σας φιλοξενήσουν .
Είναι απορίας άξιον το πώς μια κυβέρνηση που χρωστάει περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ σε θαλασσοδάνεια της δικής της κομματικής σπατάλης και ασυδοσίας, αλλά και της διαπλοκής με τις Τράπεζες που τα χορήγησαν, στήνει το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει να λειτουργήσει και πάλι η τραπεζική πίστη παίρνοντας ουσιαστικά τα σπιτάκια των κακομοίρηδων γιατί εκεί θα καταλήξει το θέμα , χωρίς να θιγούν δήθεν όσοι δανειολήπτες πραγματικά έχουν πρόβλημα, (Είπαν κι ένα άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό αλλά το έχουμε ξανακούσει)…..αμαχητί..

Την ίδια λοιπόν ώρα που οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους -λακέδες τους σχεδιάζουν ουσιαστικά την ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας, η αριστερά, με εκπρόσωπο της πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαμολάει τα «παπαγαλάκια» της και προπαγανδίζει την μελλοντική της συγκυβέρνηση με την ΝΔ, ώστε «να μην καταστούν ρυθμιστές καταστάσεων οι νεοναζί», όπως είχε χαρακτηριστικά πει ο Τατσόπουλος. Κάθε φορά που βγαίνει ο ξε…Τσίπροτος κάνει και μια πάσα στον γερμανοτσολιά Σαμαρά τους εξυπνακισμούς του.

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 το κύριο σύνθημα της μετεμφυλιακής Δεξιάς ήταν ότι «αν έρθουν οι αριστεροί στην εξουσία, θα αρπάξουν τα σπίτια του κοσμάκη»! Με τον τρόπο αυτό προσπαθούσαν οι δεξιές κυβερνήσεις να τρομοκρατήσουν τα πολιτικά καθυστερημένα λαϊκά στρώματα που έφτυναν αίμα για να επιβιώσουν και να καλύψουν τις θεμελιωδέστερες των βιοτικών αναγκών τους. Η απειλή ότι «οι αριστεροί θα μας πάρουν τα σπίτια» πέρασε έτσι βαθιά στην ιδεολογία και στο πολιτικό υποσυνείδητο των ψηφοφόρων της Δεξιάς, και τώρα είναι σε μια κατάσταση λήθαργου και αποπροσανατολισμού. Τι να πουν γαμιέται η δεξιά η ..η Αριστερά.

http://www.katohika.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger