Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τροφές που ανεβάζουν τις επιδόσεις στο κρεβάτι !

Κυριακή 14 Απριλίου 2013



Όλοι μας κάποια φορά έχει τύχει να ακούσουμε για κάποια μαγική αφροδισιακή τροφή η οποία ανεβάζει τη σεξουαλικότητα στα ύψη, η αλήθεια ωστόσο είναι ότι οι επιστημονικές μελέτες δεν επιβεβαιώνουν συνήθως τους ισχυρισμούς αυτούς.

Αρχικά, η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητη για την καλή σεξουαλική απόδοση, συνεπώς η υιοθέτηση ιδανικού βάρους αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα στην καλή σεξουαλική ζωή. 

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι υπερβαρα άτομα που έχασαν βάρος βελτίωσαν κατά πολύ τη σεξουαλική τους ζωή.Η άποψη ότι ένα ρομαντικό γεύμα με κρέας, κρασί και επιδόρπιο αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή και αυξάνει τη σεξουαλικότητα είναι ευρέως διαδεδομένη, αν και η μόνη πιθανή εξήγηση είναι η βελτίωση της διάθεσης.

Παρά ταύτα, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων, ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικότητας. 

Αναφορικά λοιπόν με τα συστατικά της διατροφής για τα οποία υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, οι βιταμίνες B διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών που συμμετέχουν στη σεξουαλική διέγερση, ενώ η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο, συντελούν στην προστασία των νευροδιαβιβαστών από βλάβες αλλά και στη λειτουργία των μηχανισμών επιδιόρθωσής τους. 

Οι νευροδιαβιβαστές αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές παρέχουν τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την παραγωγή τους.

Επομένως, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο και τέλος τα αμινοξέα των πρωτεϊνών (κυρίως αργινίνη), αποτελούν συστατικά απαραίτητα για μια υγιή σεξουαλική ζωή. Όσον αφορά τις διαιτητικές πηγές τους: 
  
Βιταμίνη Β1:
  φασόλια, αρακάς, φακές, καρύδια, μαύρο ρύζι, αλεύρι ολικής αλέσεως, γιαούρτι, χοιρινό κρέας

Βιταμίνη Β3
 : παντζάρι, μαγιά μπίρας, φιστίκια, ξιφίας, σολομός, τόνος, χοιρινό

Βιταμίνη Β6:
  μπανάνες, καρότα, αβοκάντο, αυγά, φιστίκια, γαρίδες, τόνος

Φυλικό οξύ:
  πράσινα λαχανικά, ρεβίθια, φιστίκια, τυρί, τόνος, σολομός

Βιταμίνη
C:
  πορτοκάλια, ντομάτες, πράσινα λαχανικάΒ-καροτένιο: κίτρινα και κόκκινα λαχανικά, φρούτα

Μαγνήσιο:
  ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, κακάο, ξηροί καρποί, καλαμπόκι, σπανάκι

Σελήνιο:
  μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως


Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ανδρικών... μορίων


Ποιοι λαοί έχουν τα μεγαλύτερα προσόντα;


Αυτός ο διαφορετικός χάρτης της Ευρώπης κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει ποιας χώρας οι κάτοικοι έχουν τα πιο προικισμένα… μόρια.

Στην πρώτη θέση συναντάμε την Ουγγαρία με μέσο όρο μήκους πέους τα 16, 51 εκατοστά, ενώ έπονται η Γαλλία, η Τσεχία και η Ολλανδία.

Όσο για τους Έλληνες; Μπορεί να βρίσκονται στην 15η θέση, ωστόσο εμφανίζονται να είναι πιο προικισμένοι από τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς και σχεδόν το σύνολο των Βαλκάνιων λαών.

Ο «χάρτης του πέους» δημοσιεύτηκε από το MAPPING STEREOTYPES PROJECT, που χαρτογραφεί τον πλανήτη μέσα από τα στερεότυπα.

Δείτε παρακάτω την κατάταξη με βάση… τους πόντους:

1.Ουγγαρία- (16.51 cm)
2.Γαλλία - (16.01 cm)
3.Τσεχία - (15.89 cm)
4.Ολλανδία - (15.87 cm)
5.Ιταλία -(15.74 cm)
6.Βέλγιο - (15.65 cm)
7.Γεωργία - (15.61 cm)
8.Δανία - (15.29 cm)
9.Σλοβακία - (15.21 cm)
10.Σλοβενία - (15.13 cm)
11.Βουλγαρία - (15.02 cm)
12.Σερβία - (14.87 cm)
13.Σουηδία - (14.80 cm)
14.Κροατία - (14.77 cm)
15.Ελλάδα - (14.73 cm)
16.Αλβανία - (14.73 cm)
17.Λευκορωσία - (14.63 cm)
18.Ισλανδία- (14.56 cm)
19.Γερμανία - (14.48 cm)
20.Ελβετία - (14.35 cm)
21.Nορβηγία - (14.34 cm)
22.Πολωνία - (14.29 cm)
23.Αυστρία - (14.16 cm)
24.Τουρκία - (14.11 cm)
25.Σκόπια - (13.98 cm)
26.Ουκρανία - (13.97 cm)
27.Αγγλία - (13.97 cm)
28.Ισπανία - (13.85 cm)
29.Εσθονία - (13.78 cm)
30.Φινλανδία - (13.77 cm)
31.Αρμένια- (13.22 cm)
32.Ρωσία - (13.21 cm)
33.Πορτογαλία - (13.19 cm)
34.Ιρλανδία - (12.78 cm)
35.Ρουμανία - (12.73 cm)


H φωτογραφία από το Καραϊσκάκη που συγκλόνισε την Ελλάδα



Ο πιτσιρικάς που βλέπετε στην φωτογραφία πήγε στο Καραϊσκάκη για να δει την αγαπημένη του ομάδα. Τα επεισόδια όμως στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου από κάποιους ανεγκέφαλους με την αστυνομία οδήγησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, κάτι που οδήγησε τον πιτσιρικά, στην προσπάθεια του να προφυλαχθεί πίσω από ένα αυτοκίνητο με τα μάτια βουρκωμένα από τα χημικά. 

Σε μια εικόνα όλα τα άσχημα του ποδοσφαίρου μας.

ΦΩΤΟ: Η Χριστίνα Πάζιου με αποκαλυπτικό μαγιό κάνει.. ακροβατικά στην παραλία!



Με αποκαλυπτικό μαγιό πόζαρε η Χριστίνα Πάζιου την ώρα που έκανε τα..ακροβατικά της στην παραλία.

Όπως θα δείτε η σέξι γυμνάστρια διαθέτει ένα πολύ ευλίγιστο κορμί.

Δείτε την φωτογραφία:



Σε εστιατόρια γλεντά ο Πιστόριους που κατηγορείται για το φόνο της γυναίκας του


Σε δύο κοσμικά εστιατόρια εθεάθη να γλεντά ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης δρομέας Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της 29χρονης γυναίκας του, Ρέεβα Στινκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνουν οι «Sunday Times», το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο Πιστόριους, τελείως «χαλαρός», κατανάλωνε ποτά σε κοσμικό εστιατόριο όμως, γενόμενος αντιληπτός από θαμώνες «δεν παρέμεινε εκεί για πολλή ώρα». Η μάνατζερ για τη διαφήμιση του αθλητή, η Ανελίζ Μπουργκές, επιβεβαίωσε ότι η παραμονή του 26χρονου Πιστόριους στο πρώτο από τα εστιατόρια που επισκέφθηκε ο πελάτης της, υπήρξε χρονικώς περιορισμένη.

Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι ο Πιστόριους, που είναι ελεύθερος με τους όρους που όρισε ο δικαστής οκτώ μέρες μετά από το δράμα (περιλαμβανόμενης της απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ), μετέβη και σε άλλο εστιατόριο της πόλης χωρίς, πάλι, να μπορέσει να παραμείνει εκεί για πολλή ώρα.

Προκάλεσε όμως εντύπωση ότι κατανάλωνε αρκετά 'κοκτέιλς', φλερτάροντας την ίδια ώρα νεαρές γυναίκες, σύμφωνα με όσα δήλωσε γυναίκα θαμώνας. Μία νεαρή γυναίκα την κτύπησε με το χέρι του φιλικά στην πλάτη της, δήλωσε στην ανωτέρω εφημερίδα η ίδια. Σημειωτέον, στο πρώτο εστιατόριο ο αθλητής είχε παρέα πλούσιο τοπικό επιχειρηματία, περιστοιχισμένο από σωματοφύλακες.

Ο Πιστόριους έχει τώρα ραντεβού με τη νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη την 4η Ιουνίου.

Πριν το δράμα με τον θάνατο της συμβίας του, ο Πιστόριους ήταν καύχημα στην πατρίδα του επειδή, παρά την αναπηρία στα πόδια όπου σε αμφότερα υπέστη ακρωτηριασμό μικρό παιδί, κατάφερε να διακριθεί στους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες πέρυσι στο Λονδίνο στα αγωνίσματα για τους εύρωστους αθλητές.

http://www.iefimerida.gr/

Αυτοί είναι δέκα λόγοι για να αρχίσεις το τρέξιμο!


Όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι το τρέξιμο μπορεί να είναι πηγή νεότητας και υγείας. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το τρέξιμο ως μορφή άσκησης και ψυχαγωγίας βελτιώνει την υγεία και τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου.
Οι δέκα καλύτεροι λόγοι λοιπόν, για να εντάξετε το τρέξιμο στην καθημερινότητά σας είναι: 
Καλή όραση
Οι άνθρωποι που τρέχουν συστηματικά, περισσότερα από 56 χιλιόμετρα την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σχετιζόμενη με την ηλικία απώλεια της όρασης, συγκριτικά με εκείνους που τρέχουν μόνο 16 χλμ. την εβδομάδα. 

Καλή καρδιά
Οι δρομείς που τρέχουν περισσότερα από 16 χλμ. την εβδομάδα έχουν 39% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν αντιϋπερτασικά φάρμακα και 34% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν φάρμακα για την ρύθμιση της χοληστερόλης, συγκριτικά με άτομα που δεν τρέχουν περισσότερα από 4,5 χλμ. την εβδομάδα. 

Καλή λειτουργία 
Οι άνδρες καίνε τουλάχιστον 3.000 θερμίδες ανά εβδομάδα (δηλαδή πέντε ώρες τρέξιμο) έχον 83% λιγότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρής μορφής στυτική δυσλειτουργία. 

Οστική ανάπτυξη
Το τρέξιμο ενδυναμώνει τα οστά καλύτερα από άλλες μορφές αερόβιας άσκησης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι, όπου έγινε σύγκριση της οστικής πυκνότητας δρομέων και ποδηλατών. Το 63% των ποδηλατών είχε χαμηλή οστική πυκνότητα στην σπονδυλική στήλη ή τα ισχία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους δρομείς ήταν 19%. 

Γρήγορη σκέψη
Μελέτη που έγινε σε βρετανούς εργαζομένους την ημέρα που είχαν κάνει γυμναστική και σε ημέρα που δεν είχαν αθληθεί έδειξε ότι: έκαναν λιγότερα λάθη, συγκεντρώνονταν καλύτερα και ήταν πιο παραγωγικοί, την ημέρα που είχαν γυμναστεί. 

Πνευματική οξυδέρκεια
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society, ανέφερε ότι οι γυναίκες που ήταν σωματικά δραστήριες στην εφηβεία, είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν άνοια μετέπειτα στη ζωή τους. 

Καλόν ύπνο 
Σύμφωνα με μελέτη, οι πάσχοντες από αϋπνία καταφέρνουν να αποκοιμηθούν μέσα σε 17 λεπτά μετά από τρέξιμο, συγκριτικά με 38 λεπτά που χρειάζονται όταν δεν έχει προηγηθεί σωματική άσκηση. Επίσης καταφέρνουν να κοιμηθούν μια επιπλέον ώρα, τις ημέρες που γυμνάζονται. 

Λιγότερο φτέρνισμα
Οι άνθρωποι που γυμνάζονται τουλάχιστον μια ώρα κάθε μέρα έχουν 18% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, συγκριτικά με άτομα που δεν είναι σωματικά δραστήρια, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Σουηδία. Γενικά, έχει αποδειχθεί ότι η μέτρια σωματική άσκηση λειτουργεί ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Καλύτερη αναπνοή 
Ερευνητές που υπέβαλαν πάσχοντες από άσθμα σε δύο προγράμματα γυμναστικής με στόχο την τόνωση του καρδιομυϊκού συστήματος και σε μια συνεδρία σωματικής ενδυνάμωσης, διαπίστωσαν ότι μετά από τρεις μήνες, οι ασθενείς ανέφεραν λιγότερη δύσπνοια και συριγμό. 

Μεγαλύτερη ζωή
Ανασκόπηση 22 μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται 2,5 ώρες την εβδομάδα έχουν 19% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, συγκριτικά με όσους δεν αθλούνται. Άλλη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι έχουν 50% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
health.in.gr

25χρονη "ανέβασε" στο youtube VIDEO μεθυσμένη και έγινε... πλούσια!


Μαθήματα μακιγιάζ μεθυσμένη έκανε ένα βράδυ μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στο youtube η 25χρονη Jenna Mourey και έγινε πλούσια! 

Η Jenna σήμερα είναι η 1 σταρ του youtube με τα βίντεό της να έχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο κλικ ενώ οι 8 εκατομμύρια είναι φανατικοί θαυμαστές της και την παρακολουθούν ανελλιπώς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η απήχηση οφείλεται στο χιούμορ της αλλά και στο γεγονός ότι μιλάει ανοιχτά στο κοινό της.

Δείτε το βίντεο που την έκανε..πλούσια:




Χαμός στο ΟΑΚΑ – Ξύλο, διακοπή και.. υποβιβασμός για ΑΕΚ!


- Ο “τελικός” της ΑΕΚ κόντρα στον Πανθρακικό μετατράπηκε σε... κηδεία.
- Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87' προκάλεσε την είσοδο των οπαδών της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο
- Σε άτακτη φυγή οι παίκτες και των δυο ομάδων
- Έκτροπα σε αγωνιστικό χώρο και επίσημα - Άδειασε το ΟΑΚΑ
- Με το... ενάμισι πόδι πλέον ο δικέφαλος στην Football League
- Έφυγαν κλαίγοντας φίλαθλοι της ΑΕΚ για την “κατάντια” της ομάδας
- Ο διαιτητής φέρεται να έχει αποφασίσει την οριστική διακοπή του αγώνα
-Τον παρακαλάνε κλαίγοντας οι παίκτες της ΑΕΚ
- Σε περίπτωση οριστικής διακοπής, ο κανονισμός προβλέπει αφαίρεση 3 βαθμών. Αυτό σημαίνει τον υποβιβασμό της ομάδας από τώρα
Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, μετέφερε το παιχνίδι προς της προς την εστία του Κουτσόπουλου, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις. Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου για την... αγχωμένη Ένωση ήρθε στο 15', με τον Κουτσόπουλο να διώχνει με δυσκολία την εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο. Απ' την πλευρά των φιλοξενούμενων, η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε στο 33' άουτ.

Η Ένωση ξεκίνησε δυναμικά στην επανάληψη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με το... καλημέρα (46') και κάνοντας τον κόσμο της να αναθαρρήσει. Ο Πανθρακικός συνέ4χισε να αμύνεται καλά, κάτι που ανάγκασε τον Δέλλα να βάλει δεξιά τον Φούντα, αριστερά τον Ανάκογλου και δεκάρι τον Γκερέιρο πίσω από τον Πετρόπουλο.

Παρόλο που ο δικέφαλος ανέβασε -αρχικά- στροφές, στην συνέχεια ο Πανθρακικός ισορρόπησε την αναμέτρηση, κάτι που έφερε περισσότερο εκνευρισμό στις εξέδρες (υπήρξε μικρή διακοπή για ένα πεντάλεπτο, γιατί κάποιοι οπαδοί της Ένωσης μπήκαν στο ταρτάν του ΟΑΚΑ).

Τα πράγματα όμως... ξέφυγαν, όταν στο 87' ο Μπουγαϊδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Εκεί είχαμε εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και των δυο ομάδων να τρέχουν στα αποδυτήρια. Περίπου 20 οπαδοί πήγαν μπροστά από τα επίσημα, σπάζοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους,ενώ κάποιοι άλλοι έπαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ, στο ταρτάν του σταδίου.

Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ έφυγαν κλαίγοντας από το γήπεδο, όχι λόγω των δακρυγόνων, αλλά από την θλύψη τους για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα τους. Να τονίσουε πως γίνεται προσπάθεια από πλευράς ΑΕΚ για να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι και να ολοκληρωθεί.

http://www.newsit.gr/

10 « αθώα» ψεματάκια που λένε οι γονείς στα παιδιά!



Όσοι έχουμε παιδιά το γνωρίζουμε πολύ καλά το θέμα! Όσοι πάλι δεν έχετε, είμαι σίγουρη πως και οι δικοί σας γονείς σάς έχουν πει τα ίδια ψέματα όταν ήσασταν παιδιά (όπως κι εμένα, άλλωστε!). Αθώα, μικρά ψεματάκια που, όμως, επαναλαμβάνονται εδώ και γενιές με την ίδια απίστευτη «αξιοπιστία» του λέγοντος, σαν να πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλήθειες του κόσμου! Ας δούμε, λοιπόν, μαζί ποιοι είναι αυτοί οι δέκα… σπουδαίοι «μύθοι» που μάς κρατάνε συντροφιά εδώ και χρόνια και δεν θέλουμε να τους αποχωριστούμε με τίποτα, συνεχίζοντας να τους λέμε και εμείς στα παιδιά μας με την ίδια ένταση και συχνότητα … 

1. Υπάρχει Άγιος Βασίλης, αλλά θα σε επισκεφθεί μόνο αν είσαι καλός!

Η «απειλή» ότι ο Άη Βασίλης δεν θα έρθει σε εσένα αλλά θα προτιμήσει όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου είναι υπερ-αρκετή για να «διατηρηθεί» η συμπεριφορά των περισσότερων παιδιών σε έλεγχο όλο το χρόνο. Για περισσότερη πειστικότητα, μάλιστα, οι γονείς λένε στα σπλάχνα τους ότι βρίσκονται σε επαφή μαζί του όλο το χρόνο! Όταν τώρα τα παιδιά μεγαλώνοντας αντιληφθούν το μέγα ψέμα δεν θα έχουν άδικο -νομίζω- να αμφισβητήσουν όλα όσα τους έχετε πει κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας! Τι λέτε κι εσείς;

2. Εγώ θα πονέσω περισσότερο από ό,τι εσύ!
Πόσο «χαζή» δήλωση είναι αυτή για να πείσετε ένα παιδί να κάνει το εμβόλιό του; Μα πώς είναι δυνατόν εσείς να πονέσετε περισσότερο από το παιδάκι; Και μιλάμε βέβαια σωματικά, γιατί το παιδί εκείνη την ώρα δεν καταλαβαίνει ότι εσείς -ενδεχομένως- εννοείται τον ψυχικό πόνο που θα αισθανθείτε στη θέα του παιδιού σας που πονάει και κλαίει.Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να πείτε κάτι πιο πειστικό…
3. Η μαμά και ο μπαμπάς παίρνουν έναν υπνάκο!
Μόνο όσοι είναι γονείς μπορούν να καταλάβουν αυτό το αθώο ψεματάκι. Ναι, η μαμά και ο μπαμπάς είναι στο υπνοδωμάτιο αλλά όχι δεν παίρνουν έναν υπνάκο! Όταν η πόρτα είναι κλειστή, τα περισσότερα παιδιά έχουν ενημερωθεί να μην μπαίνουν μέσα χωρίς να χτυπάνε πρώτα. Ό,τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν μοιράζεται με τους «μικρούς» της οικογένειας. Φυσικά, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν συνήθως καταλαβαίνουν γιατί η πόρτα του υπνοδωματίου είναι κλειστή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως, ο παράγοντας «περίεργος ήχος από το υπνοδωμάτιο» τούς κάνει να πιστεύουν πως κάτι κακό συμβαίνει εκεί μέσα…
4. Αν μου πεις όλη την αλήθεια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ούτε θα σε μαλώσω!
Σχεδόν κάθε γονιός έχει πει κατά πάσα πιθανότητα στο παιδί του αυτό το αθώο ψέμα. Ναι, ίσως λέγοντας την αλήθεια τα προβλήματα θα είναι λιγότερα από ό, τι αν δεν πουν την αλήθεια! Αλλά να μην έχουν καθόλου πρόβλημα, ε αυτό δεν το νομίζω (ούτε εσείς, άλλωστε, που το λέτε!). Βέβαια, τα παιδιά αργούν λίγο αλλά μεγαλώνοντας καταλαβαίνουν το ψέμα, με αποτέλεσμα να γίνουν τα ίδια μεγάλοι ψεύτες! Αυτό θέλετε;
5. Αν φας όλο το σπανάκι σου θα γίνεις γερός και δυνατός σαν τον Ποπάι!
Πρόκειται για ένα από τα πλέον κλασικά ψέματα για να φάει το παιδί το σπανάκι (ή άλλα λαχανικά), ότι δηλαδή με κάποιο μαγικό τρόπο θα γίνει σαν τον Ποπάι: Θα αποκτήσει μεγάλα μπράτσα, θα δέρνει τους κακούς χωρίς να παθαίνει ούτε μία γρατσουνιά, θα σπάει πόρτες, θα πετάει στον ουρανό και άλλα τέτοια φαιδρά! Γιατί τα παιδιά αυτή την εικόνα έχουν στο μυαλό τους, του σούπερ ήρωα. Αυτό περιμένουν να γίνουν τρώγοντας «πράσινα» και υγιεινά. Φανταστείτε, λοιπόν, την απογοήτευσή τους όταν -παρόλο που τρώνε το σπανάκι τους- παραμένουν όπως ήταν. Ούτε μπράτσα, ούτε δύναμη, ούτε τίποτα… Μάλλον μεγαλώνοντας δεν πρόκειται να ξαναφάνε λαχανικά…
6. Αν «παίζετε» με τα «απαυτά» σας θα τυφλωθείτε!
Μπορεί το ψέμα αυτό να εκλείπει σιγά σιγά στις μέρες μας, όμως δεν είναι λίγοι οι γονείς που λένε ακόμη στα παιδιά τους αυτή την… μπούρδα! Κι αυτό το κάνουν κυρίως για δύο λόγους: Για να μην ασχολούνται τα παιδάκια τους δημόσια με τα «απαυτά» τους, όταν, για παράδειγμα, έχουν μια γιορτή στο σπίτι και ο μικρός δείχνει το «πουλάκι» του στους προσκελημένους αλλά και για να αποφύγουν αυτή την περίφημη σκηνή όταν η Μαιρούλα και ο Κωστάκης κλείνονται στο δωμάτιο και παίζουν «το γιατρό» με τις ώρες! Έτσι, αυτό το ψέμα ακόμη λέγεται, αλλά για άλλους λόγους πια…
7. Αν συνεχίσεις να κάνεις αστείες γκριμάτσες, το πρόσωπό σου θα παραμείνει έτσι για πάντα!
Οι γονείς χρησιμοποιούν αυτό το ψεματάκι για να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να κάνουν περίεργες γκριμάτσες, τραβώντας τα μάγουλα, το στόμα ή τα μάτια τους! Βέβαια, αυτό είναι ένα ψέμα που τα παιδιά το γνωρίζουν εξ αρχής, με αποτέλεσμα να μην πιάνει σε όποια ηλικία κι αν το πείτε. Γιατί τα παιδιά μπορεί να είναι ευκολόπιστα, χαζά, όμως, δεν είναι!
8. Η μαμά και ο μπαμπάς  δεν έπιναν ως ανήλικοι ούτε είχαν προγαμιαίες σχέσεις!
Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν οι γονείς την πιθανότητα να κάνουν τα παιδιά τους τα ίδια «λάθη» που έκαναν εκείνοι στην εφηβεία, λένε μερικά ψέματα σχετικά με την συμπεριφορά τους όταν ήταν σε νεαρή ηλικία. «Πρέπει να παντρευτείς και μετά να κάνεις σεξ, σαν εμάς!» ή «Θα αρχίσεις να πίνεις μετά τα 21, σαν εμάς!» είναι φράσεις κοινότοπες και… κατάπτυστες για όποιον τις λέει και τις υποστηρίζει. Γιατί όταν η αλήθεια βγει στην επιφάνεια αργότερα, όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν (που θα βγει σίγουρα!), δεν ξέρω πού θα βρείτε… τρύπα να κρυφτείτε!
9. Δεν έχει «Μπομπ Σφουγγαράκη» ή «Μπάρμπι» αυτή την εβδομάδα γιατί η τηλεόραση έσπασε ή το καλώδιο της κεραίας χάλασε!
Δυστυχώς, τα περισσότερα παιδιά είναι αρκετά έξυπνα για να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, άσχετα με το πόσο έντονα και αυστηρά θα τους το πείτε. Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν και να κάνουν ησυχία ή ως μια τρόπον τινά «τιμωρία» προτείνω να τους πείτε εναλλακτικά ότι η αγαπημένη τους εκπομπή ακυρώθηκε ή ότι σταμάτησε να παίζεται ή ότι το δορυφορικό πιάτο «έσπασε» ή ακόμη (το καλύτερο!) ότι οι εξωγήινοι κατέλαβαν τη χώρα!
10. Ο πελαργός σε έφερε σε εμάς!
«Από πού γεννιούνται τα μωρά;» ή «Από πού ήρθα» είναι δύο κλασικές ερωτήσεις που κάνουν τα μικρά παιδιά στους γονείς τους. Και εκείνοι επιλέγουν να απαντησουν με ποικίλλους τρόπους! Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μια απλή και ειλικρινής προσέγγιση του θέματος θα ήταν καλύτερη από το να ακολουθήσετε τη… λαογραφία και την παράδοση για να εξηγήσετε στο παιδί σας το «μυστήριο» της διαιώνισης του είδους; Αφήστε τον πελαργό κατά μέρος αλλά και το ιδιοφυές «σε βρήκαμε στα λάχανα!» και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Άλλωστε δεν θα θέλατε να σκεφτεί το παιδί σας «Μα γιατί ο πελαργός δεν με άφησε στους διπλανούς, που είναι καλύτεροι» ή «Πολύ θα ήθελα να με είχαν βρει οι γονείς του Γιωργάκη στο δικό τους λαχανόκηπο»!!!

perierga.gr

Η πρώτη γυναίκα ταυρομάχος πέθανε χρεωκοπημένη και ολομόναχη


Η πρώτη Αμερικανίδα γυναίκα που κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να γίνει επαγγελματίας ταυρομάχος στο Μεξικό, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 83 ετών, άπορη και εντελώς μόνη, ύστερα από μία σχεδόν 50ετή μάχη υπεράσπισης των ίσως δικαιωμάτων μεταξύ των δύο φύλων.
Κατά τη διάρκεια της δόξας της, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, η Πατρίσια ΜακΚόρμικ ξεχώριζε από το πλήθος, όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε επαγγελματίας ταυρομάχος, αλλά και διότι η δεξιοτεχνία της και το κουράγιο της, την είχαν καταστήσει ως μία από τις πιο διάσημες γυναίκες των ΗΠΑ της εποχής.
«Αν δεν είχε γεννηθεί γυναίκα, η Πατρίσια λογικά θα ήταν η καλύτερη από όλους εμάς» δήλωσε στο Sports Illustrated ένας από τους κορυφαίους ταυρομάχους του Μεξικό, και βασικός ανταγωνιστής της.
Η καριέρα της ΜακΚόρμικ ξεκίνησε το 1951, και έκτοτε, η «Lady Bullfighter», όπως ήταν το παρατσούκλι της, συγκέντρωνε εκατομμύρια οπαδούς του αθλήματος σε κάθε της εμφάνιση, εξασφαλίζοντας παράλληλα ορισμένα –εξαιρετικά- υψηλόμισθα συμβόλαια από παραγωγούς και διαφημιστές.
Ένας κριτικός ταυρομαχιών, αναφερόμενος στην ΜακΚόρμικ, είχε σχολιάσει κάποτε: «Η Πατρίσια είναι εξαιρετικά χαρισματική και επιδέξια. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το σώμα της και τον ταύρο απέναντί της είναι πραγματικά μοναδικός. Είναι η πιο θαρραλέα γυναίκα που έχω δει στη ζωή μου».
Παρά τις εξαιρετικές της επιδόσεις, η ΜακΚόρμικ έτυχε θύμα του –κοινωνικά αποδεκτού τότε- φυλετισμού, καθώς οι συνάδελφοί της αρνούνταν να την αναγνωρίσουν επίσημα ως ταυρομάχο, αναγκάζοντάς την να περάσει ολόκληρη την καριέρα της ως «αρχάρια». Η «Lady Bullfighter» δεν τα έβαλε ποτέ κάτω, καθώς συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπούσε, ενώ παράλληλα μαχόταν υπέρ των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Οι τραυματισμοί δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο για εκείνη, αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε υποστεί έξι τρυπήματα στην καριέρα της, με το ένα να αποδεικνύεται σχεδόν θανάσιμο, καθώς το 1954, ένας ταύρος τρύπησε την κοιλιά της με τα κέρατά του τόσο δυνατά και βαθιά, που έσκισε το στομάχι της.
«Το κέρατο έφτασε κατευθείαν στο στομάχι μου» είχε δηλώσει στους Los Angeles Times το 1989. Ο ταύρος με κουβαλούσε από το κέρατο περιμετρικά της αρένας για περίπου ένα λεπτό. Όλοι με είχαν ξεγραμμένη. Ακόμα και ο γιατρός είχε πει να με επιστρέψουν στις ΗΠΑ, προκειμένου να πεθάνω στα πάτρια εδάφη μου».
Η ταυρομάχος αποσύρθηκε από το επάγγελμα το 1962, και μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καλλιτέχνης και γραμματέας. Στις αρχές της νέας χιλιετίας, επέστρεψε στην γενέτειρά της, το Τέξας, ωστόσο τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε την ανάγκασαν να χάσει το σπίτι της.
Η Πατρίσια μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας, όπου και έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της. Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, χρεωκοπημένη και ολομόναχη, καθώς δεν είχε παντρευτεί ποτέ, ούτε είχε αποκτήσει παιδιά.


http://www.koolnews.gr

Η Νικολέττα Καρρά «ΠΡΟΔΩΣΕ» το μυστικό για να έχεις και εσύ ΚΟΡΜΙ θανατηφόρο!



Η πρωταγωνίστρια της σειράς "Με τα παντελόνια κάτω" αποκαλύπτει τα δικά της μυστικά διατροφής και γυμναστικής.

Δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς γυμναστική, ούτε όμως και χωρίς γλυκό! Έχει ιδιαίτερη σχέση με το πρωινό και λατρεύει τη μαγειρική. Αγαπά το φαγητό και είναι φορές που τρώει περισσότερο ακόμη και από τον άντρα της.

Τι κάνει για να διατηρεί αυτό το  κορμί; «Ποτέ δεν ξεκινά η μέρα μου χωρίς να φάω πρωινό. Ποτέ! Το πρωινό είναι από τα αγαπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης σε καθημερινή βάση πίνω πολύ νερό. Το νερό είναι minimum 1 ½ λίτρο καθημερινά. Αυτά είναι τα στάνταρ. Κατά τα άλλα, δυστυχώς δεν έχω πρόγραμμα με την έννοια να τρώω συγκεκριμένες ώρες, συγκεκριμένο αριθμό γευμάτων».

Όσο για το αν μπαίνει ποτέ στη διαδικασία να προσέξει κάτι στη διατροφή της; « Γενικά προσπαθώ να μην τρώω πολλά τηγανητά. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα τηγανητά δεν τα συμπαθώ κιόλας. Μου αρέσουν οι πατάτες τηγανητές. Αλλά αν μου φέρεις ένα πιάτο πατάτες και ένα cheesecake από δίπλα, θα προτιμήσω να φάω τo cheesecake και όχι τις πατάτες. Άρα λοιπόν επειδή η αδυναμία είναι τα γλυκά, θα προσπαθήσω στο φαγητό να είμαι πιο συγκρατημένη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν πεινάω πολύ και φέρεις μπροστά μου μια μακαρονάδα με σολομό και κρέμα γάλακτος δεν θα τη φάω. Θα τη φάω! Γενικά το φαγητό το θεωρώ μεγάλη απόλαυση. Δεν ξέρω τι θα μου συμβεί αν κάποια στιγμή χρειαστεί να κάνω δίαιτα. Είμαι πολύ κακομαθημένη σε ό, τι αφορά στο φαγητό» αναφέρει.

Η Νικολέττα έχει πολύ καλή σχέση με τη γυμναστική. Ποιο είναι το πρόγραμμά της;
«Κάνω κλασική γυμναστική κατ' αρχάς! Προσπαθώ να κάνω 3-4 φορές την εβδομάδα. Πρώτα αερόβια, ελλειπτικό μηχάνημα ή διάδρομο και αμέσως μετά βαράκια ή TRX. Είναι πάρα πολύ καλό για μυική ενδυνάμωση. Είναι πάρα πολύ καλό και βοηθά και πολύ στην κοιλιά. Από τότε που ξεκίνησε είδα στην κοιλιά μεγάλη διαφορά. Επειδή γυμνάζομαι από πάρα πολύ μικρή, ξέρω πολλά πράγματα για άσκηση και ξέρω ανά πάσα στιγμή και ώρα τι πρέπει να κάνω για το σώμα μου στη φάση που βρίσκεται».

http://www.soknews.gr/

Ψυχολογικό τεστ: 9 ερωτήσεις που θα σε εκπλήξουν!




Το παρακάτω τεστ προσωπικότητας αποτελείται από 9 ερωτήσεις.
Σε κάθε ερώτηση σας ζητείται να περιγράψετε κάτι.

Προσοχή τα αντικείμενα που πρέπει να περιγράψετε δεν συνδέονται μεταξύ τους!

1. Βλέπετε μια σκάλα. πως είναι; Την ανεβαίνετε;
2. Βλέπετε ένα σπίτι περιγράψτε το (π.χ. παλιό/καινούργιο). Θα μπείτε μέσα;
3. Βλέπετε μια αρκούδα πως την αντιμετωπίζετε;
4. Βλέπετε έναν δρόμο. Περιγράψτε τον
5. Βρίσκετε κάπου κλειδιά από τι υλικό είναι φτιαγμένα; Τα παίρνετε μαζί σας;
6. Βλέπετε ένα κηροπήγιο από τι υλικό είναι φτιαγμένο;
7. Βλέπετε ένα άλογο τι κάνετε με αυτό ή τι κάνετε σε αυτό;
8. Έχετε έναν κύβο περιγράψτε υλικό, μέγεθος και ότι άλλο θέλετε
9. Ζωγραφίστε σε ένα χαρτί με όποια σειρά θέλετε και γενικά όπως θέλετε τη σκάλα, το άλογο και το κηροπήγιο. Παρατηρείστε την εικόνα σας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Η σκάλα δείχνει την επαγγελματική μας πορεία. Η ανάβαση θεωρείται κάτι καλό, η κατάβαση το αντίθετο.

2. Το σπίτι είναι ο θάνατος - όσοι μπήκατε καλό θα ήταν να προσέχετε. Αν μπαίνεις στο σπίτι, σημαίνει ή ότι είσαι συμφιλιωμένος μαζί του ή ότι ένα τέτοιο γεγονός έχει "αγγίξει" την ζωή σου πολύ έντονα ή ότι παραείσαι ριψοκίνδυνος και ψάχνεις περιπετειούλες... π.χ. Ερείπιο, με σιδερένια καγκελόπορτα, ξύλινα παντζούρια,με ιστούς από αράχνες, σκοτεινό και στοιχειωμένο.

3. Η αρκούδα είναι το σεξ και κατά προέκταση η σεξουαλική συμπεριφορά που έχουμε προς τον σύντροφό μας π.χ.1 με την αρκούδα προχωρήσαμε μαζί και κάναμε παρέα η μία στην άλλη. όμως επειδή είναι ζώο κράταγα συνέχεια κάτι αιχμηρό στο χέρι σφιχτά. = είσαι ανοιχτός, αλλά και πάντα σε εγρήγορση. π.χ.2 Μένω ακίνητος και παρακολουθώ τις κινήσεις της. = περιμένεις να σου δείξει ο σύντροφός σου τι θέλει.

4. Ο δρόμος είναι η ζωή μας. π.χ.1 Ανηφορικός, διπλής κατεύθυνσης, με καινούργιο οδόστρωμα και πεντακάθαρα πεζοδρόμια. Στο βάθος βλέπω μια νταλίκα που πλησιάζει με αναμμένα φώτα. Πρέπει να κάνω στην άκρη. = Καλή ζωή με λίγα εμπόδια. π.χ.2 Χωματόδρομος: αριστερά μικρό ξέφωτο και στο βάθος δάσος πυκνό. Δεξιά γκρεμός που καταλήγει στην θάλασσα. = Πολλές επιλογές στη ζωή.

5. Τα κλειδιά είναι οι φίλοι μας. Από το κατά πόσο παλιά ή καινούργια είναι και από το κατά πόσο τα παίρνουμε μαζί μας, φαίνεται το πόσο κοντά μας νιώθουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, τι θέση έχουν στην ζωή μας.

6. Το κηροπήγιο είναι η αγάπη που λαμβάνουμε από τους άλλους. Το γυαλί είναι κάτι εύθραυστο. το ίδιο και το κρύσταλλο απλά είναι λίγο πιο βαρύ, πιο ακριβό και πιο πολύτιμο. το μέταλλο είναι κάτι στερεό που δεν σπάει. Οξειδώνεται όμως-σκουριάζει. θέλει συχνό καθάρισμα και συντήρηση. (ο κασσίτερος οξειδώνεται πιο δύσκολα. Ακολουθεί ο σίδηρος και τέλος ο χαλκός που οξειδώνεται πιο εύκολα)

7. Το άλογο είναι ο σύντροφός μας. Το πως τον αντιμετωπίζουμε (ή πως αντιμετωπίζουμε την ιδέα του συντρόφου), το πως του συμπεριφερόμαστε π.χ.1 το ποτίζω, το ταΐζω, το χαϊδεύω και μετά κάνω ιππασία = δίνεις κ θέλεις να παίρνεις. π.χ.2 απλώς το παρατηρώ που κινείται μες το ξέφωτο. = ενώ έχεις μία ωραία εικόνα, καθαρή, φωτεινή, δεν πλησιάζεις. κάνεις πολύ προσεχτικές κινήσεις και φοβάσαι. Καμιά φορά όταν μένεις μακριά, ο άλλος δεν αντιλαμβάνεται τα αισθήματα σου και...

8. O κύβος είναι η προσωπικότητα μας. Το πλαστικό δείχνει κάποιον που είναι δυνατός, με σταθερές απόψεις που δεν αλλάζουν εύκολα το γυαλί είναι κάτι εύθραυστο. Όσοι έγραψαν γυαλί, καλό θα ήταν να βρουν τρόπους να οχυρώσουν τον εαυτό τους. Το μαλακό υλικό δείχνει ανθρώπους πολύ ευαίσθητους. Το ξύλο έχει την ιδιότητα ότι μπορεί να είναι και ζεστό και ψυχρό. (αν ακουμπήσεις το χέρι σου στον κορμό ενός δέντρου, θα είναι παγωμένος. Από την άλλη, ένα σπίτι φτιαγμένο από ξύλο είναι πολύ ζεστό...)

9. O πίνακας είναι οι προτεραιότητές μας και η στάση ζωής μας. π.χ. στον πίνακα ζωγράφισα μία σκάλα προφίλ ανοδική, πάνω στην οποία ανεβαίνω τα σκαλιά καβάλα στο άλογο, κρατώντας το κηροπήγιο στο χέρι = πολύ συνειδητοποιημένη και ισορροπημένη. Δεν βάζεις τίποτα πιο πάνω από το άλλο. Είναι αδιανόητο να φανταστείς εκπληρωμένους επαγγελματικούς στόχους χωρίς την συμμετοχή, βοήθεια και παρουσία του συντρόφου σου.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

;Έτσι αδυνατίζουν οι Γαλλίδες! [βίντεο]



Ένα σχετικά παλιό βίντεο κάνει ξανά τον γύρο του διαδικτύου στο οποίο απεικονίζονται γυναίκες να κάνουν ποδήλατο με… έπαθλο έναν γυμνό άνδρα!
Στο βίντεο φαίνονται γυναίκες οι οποίες περνούσαν τυχαία από ένα σημείο να ανεβαίνουν στα ποδήλατα γυμναστικής τους και να προσπαθούν να κάνουν πετάλι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όλα αυτά όμως με ένα κίνητρο…
Όσο πιο γρήγορα κάνουν πετάλι στο απέναντι κτήριο σχηματίζεται η φιγούρα ενός άνδρα από φως ο οποίος χορεύει και γδύνεται. Όσο η ταχύτητα μεγαλώνει τόσο περισσότερα ρούχα βγάζει. Τελικα;
Τελικά βγαίνει ολόγυμνος με μία πινακίδα που αναγράφει: «Συγχαρητήρια κάψατε 2000 θερμίδες»!



http://www.pkool.gr

Διαβάστε και λιώστε μόνο όσοι έχετε πάει στο στρατό!


Ακολουθούν ατάκες, όχι για όλους, παρά μόνο για όσους έχουν υπηρετήσει την θητεία τους..

  • Το σημάδι μου με το όπλο έφτασε επιτέλους σ'ενα ανεκτό επίπεδο, με δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσω μια επίθεση δεινοσαύρων. Ή τον Γκοτζίλα.
  • Μετά από χρόνια θα ζητάνε τα εγγόνια μου να τους πω ηρωικές ιστορίες απ'το στρατό και θα τους λέω για τη μέρα που έφερα 4 συνεχόμενες εξάρες.
  • Έχει επανέλθει τόσο δυναμικά ο κλασσικός, λυσσασμένος άνεμος του Αιγαίου που τις σκοπιές μας πλέον τις αποκαλούμε και "πιθανές μεταθέσεις".
  • Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, αν αυξηθεί η θητεία για να αντέξει κάποιος τα έξοδα του στρατού θα πρέπει να αποταμιεύει από το λύκειο.
  • Ένας δεκανέας αποκάλεσε ένα αεροπλάνο "αστέρι που πέφτει πολύ αργά" και μας προέτρεψε να κάνουμε μια ευχή! Η ευχή μου δεν υλοποιήθηκε.
  • Δεν έχω πρόβλημα που ξυπνάω μέσα σ'ένα στρατόπεδο. Το πρόβλημα μου είναι ότι πρέπει να σηκωθώ από το κρεβάτι.
  • Κάναμε την πρώτη μας πορεία με όπλα και εξαρτύσεις. Πουθενά δεν μας υποδέχτηκαν σαν ήρωες. Απογοήτευση.
  • Τόσες πολλές πεταμένες γόπες, τόσα λίγα πρόθυμα χέρια.
  • Ένας φαντάρος προσπάθησε να μου μάθει την ιεραρχία των ανωτερων. Η σκηνή θύμισε την προσπάθεια του Τζοι απ'τα 'Φιλαράκια' να μάθει Γαλλικά.
  • Απ'οτι έχω καταλάβει, σε περίπτωση πολέμου θα'μαι ο 'κομπάρσος σε ταινία δράσης που σκοτώνεται στο πεντάλεπτο χωρίς να μάθουμε καν το όνομα του'.
  • Ξυπνάω νωρίς, όλοι με φωνάζουν με το επώνυμο μου και παίζω συχνά τάβλι. Ο στρατός μάλλον είναι μια σκουληκότρυπα που σε γυρνάει στο λύκειο.
  • Οι μέρες κυλάνε τόσο βαρετά στο στρατό που στο τάβλι παίζουμε ως το τέλος χαμένες παρτίδες που θα παρατούσαν ακόμα και οι φυλακισμένοι.
  • Η μεγαλύτερη συνεισφορά των σπουδών σου στη στρατιωτική θητεία εντοπίζεται στο ότι συμμετέχεις στα τουρνουά τάβλι έχοντας καλή προϋπηρεσία.
  • Τα περισσότερα στρατόπεδα της παραμεθορίου είναι σε μέρη που πηγαίνεις μόνο για την ανακουφιστική ευτυχία που νιώθεις όταν τα εγκαταλείπεις.
  • Αφήστε επιτελούς τις έχθρες και θεσμοθετήστε παγκόσμια εκεχειρία μερικών ωρών για να μπορέσουμε να δούμε και οι φαντάροι το Μπάρτσα-Ρεάλ.
  • Αν είσαι γυναίκα με συμπτώματα νυμφομανίας ένα από τα νησιά που είναι γεμάτα φαντάρους είναι το δικό σου Ελ Ντοράντο.
  • Είδα εφιάλτη πως είμαι φαντάρος. Ξύπνησα στο στρατόπεδο. Στο στρατό τα όνειρα πραγματοποιούνται.
  • Πριν το στρατό πίστευα ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα γνώσης γεωγραφίας στην Ελλάδα. Στο στρατό σιγουρεύτηκα.
  • Δυο πράγματα μένουν απ'το στρατό: Ατέλειωτες ιστορίες που καταλαβαίνουν μόνο όσοι έχουν πάει και μια τεράστια τρύπα στις αποταμιεύσεις σου.
  • Ξεκίνησε η άδεια, είμαστε πλέον στο πλοίο μακριά απ'το στρατόπεδο αλλά αν φωνάξει κανείς ένα πρόσταγμα "Άντρες, προσο-χη" άνετα βυθιζόμαστε.
  • Ανέφερα σ'ενα φαντάρο τον Περίδη και μου'πε "Πιεριδη την λένε". Θέλω να χώσω τη ξιφολόγχη στο αυτί μου και να πιέσω μέχρι να βγει απ'το άλλο.
  • Θα έκανα γκάλοπ στο λόχο για το αν το "Soldier of fortune" είναι του Σφακιανάκη αλλά το σημάδι μου με το όπλο είναι ακόμα σε τραγικό επίπεδο.
  • Στο στρατόπεδο ασχολούμαστε με τόσο ανούσια πράγματα που έχω την υποψία πως δεν επηρεάζουν καθόλου τις αγορές και το χρηματιστήριο του Τόκιο.
  • Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται με το παραδοσιακό σύστημα 'ανοίγω καπό, κοιτάω χωρίς να καταλαβαίνω Χριστό και σχολιάζω "όλα φαίνονται οκ"'.
  • Αν πεις "να'χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι" μπροστά σ'ενα Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους.
  • Το γεγονός ότι άνθρωποι καταφέρνουν και κατουράνε εκτός της Τούρκικης τουαλέτας νομίζω ότι επιβεβαιώνει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου.
  • Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλες τις διαδικασίες στο στρατό τις σχεδιάζει μια επιτροπή που αποτελείται από άτομα που δεν μιλιούνται μεταξύ τους.
  • Πάρτε μετάθεση σε νησί μας λέγανε, θα γνωρίσετε... μας λέγανε αλλά δεν ακούγαμε την κατάληξη της πρότασης από τον αέρα.
  • Αν φυσήξει λίγο ακόμα θα μετακινηθεί ολόκληρο το νησί προς την ενδοχώρα και θα χάσουμε την άδεια παραμεθορίου.
  • Αν βρείτε δυο φαντάρους με εξαρτύσεις και όπλα να μοιάζουν σαν χαμένοι κάπου στην Αθήνα, ενημερώστε το ΓΕΣ. Είναι η πρωινή μας περίπολος.
  • Τις προάλλες στο θάλαμο δεν βρίσκαμε τέταρτο άτομο για μπιρίμπα. Που είναι το κράτος; Αυξήστε τη θητεία, φέρτε μετανάστες, κάντε κάτι.
  • Ο ταξίαρχος μας προέτρεψε να τρώμε γερό πρωινό. Το άκουσαν αυτό το βουτυράκι και η μια μαρμελαδίτσα που δικαιούμαστε και πέθαναν στα γέλια.
  • Με δεδομένο ότι όλοι πρέπει να πάμε παραμεθόριο μετά το κέντρο, όσο καιρό είμαι στρατό τα σύνορα πρέπει να μεταφέρθηκαν λίγο έξω απ'την Αθήνα.
  • Σκέφτηκα το "3652 και σήμερα" που ισχύει στη Β.Κορέα και θέλησα να αφαιρέσω μόνος μου τον εγκέφαλο μου και να τον δώσω στο λοχία να τον φάει.
  • Όταν κάνει επιθεώρηση κανένας ταγματάρχης γινόμαστε υπόδειγμα στρατού. Τις υπόλοιπες ώρες είμαστε το αντίστοιχο των δειγμάτων δωρεάν.
  • Αν προσθέσω τις φορές που ισχυρίζεται ο καθένας πως καθάρισε την τουαλέτα βγαίνει το συμπέρασμα πως βρισκόμαστε εδώ μέσα τουλάχιστον δυο μήνες.
  • Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε άδεια απ' το στρατό από το γεγονός ότι είμαι σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους και κανείς δεν κλάνει.
  • Τις πρώτες μέρες της άδειας ορκωμοσίας συνειδητοποίησα ότι η απουσία χέστρας στο στρατό είχε μειώσει κατά 21% τις καθημερινές μου σκέψεις.
  • Μετά από 23 μέρες βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης εχθές ορκιστήκαμε, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει ότι πλέον δεν θεωρούμαστε άνεργοι.
  • Στις βραδινές αναφορές μοιάζουμε τόσο πολύ με φυλακισμένους που καμιά φορά μπερδευόμαστε και ρωτάμε ο ένας τον άλλον "εσύ γιατί είσαι μέσα;"
  • Έχουμε κάνει τόσες παρελάσεις τις τελευταίες μέρες που αρχίζω να φοβάμαι ότι μετά θα μας βάλουν να κλάψουμε για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.
  • Ακούω σε ραδιοφωνάκι το Μίλαν-Μπάρτσα με συνοδεία καφέ. Είναι το πλησιέστερο που μπορώ να φτάσω στο στρατό στο πίτσα-μπύρα-Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Μπορεί αν γίνει πόλεμος να μην μπορώ να συνεισφέρω στη μάχη αλλά αν κατακτήσουμε νέες περιοχές μπορώ άνετα να παρελάσω εκεί αψεγάδιαστα.
  • Καταταγείτε μας λέγανε, θα σκληραγωγηθείτε μας λέγανε, παρ'όλα αυτά η ουρά στο ιατρείο είναι λίγο μικρότερη από την ουρά στο εστιατόριο.
  • Δεν ξέρω με τι πράγματα ασχολούνται οι άνθρωποι εκεί έξω αλλά εμείς εδώ μέσα καταφέραμε σήμερα να βγάλουμε ταυτόχρονα τους μπερέδες μας.
  • Κάποιοι επιλοχίες μας είναι τόσο ταγάρια που θα φοβόμουν να τους αναθέσω ακόμα και τη διοίκηση του στρατού των πλέιμομπιλ μου.
  • Βγαίνεις με έξοδο από το στρατόπεδο και το μόνο πράγμα στο οποίο εστιάζει ο εγκέφαλος είναι: μικρά βυζιά, μεγάλα βυζιά και τεράστια βυζιά.
  • Όσο χαζός κι αν είσαι, στο στρατό αν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και χτυπάς σωστά προσοχή είσαι ένας μικρός επιστήμονας.
  • Ο σημερινός αρακάς ήταν τόσο τραγικός που είμαι πεπεισμένος πως τον μαγείρεψαν Τούρκοι πράκτορες
  • Η μόνη διαφορά του στρατού από τη φυλακή είναι ότι στη φυλακή ακούς πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες.
  • Κάποιες μέρες το φαγητό στο κέντρο είναι τόσο κακό που αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο που δεν μας έδωσαν όπλα ακόμα.
  • Αν ήξεραν οι μαμάδες τι φαΐ πετάμε στο στρατό, δεν θα τολμούσαν ποτέ να πούνε την ιστορία με τα πεινασμένα παιδάκια στην Αφρική.
  • Αν συνεχιστεί κι άλλο η οικονομική κρίση στο πεδίο βολής θα σχηματίζουμε όπλο με τα χέρια μας και θα φωνάζουμε "πιου-πιου".
  • Παραδόξως η πρώτη μας βολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν σκοτώθηκε κανείς μας.
  • Οι πεζοναύτες τρέχουν ημίγυμνοι στο κρύο και τραγουδάνε εμβατήρια. Εμείς σκεφτόμαστε να φορέσουμε σομπρέρο και να παρελάσουμε με σαγιονάρες.
  • Κυκλοφορεί μια σοκαριστική φήμη στο στρατό ότι κάποτε ένας λόχος δεν έκανε ούτε μια αναφορά για μια ολόκληρη μέρα.
  • Δυο πράγματα στον κόσμο είναι άπειρα αλλά τουλάχιστον το σύμπαν δεν το συναντάς στο στρατό.
  • Δεν ξέρω πως ακριβώς θα αντιδράσω αν κάποιος εισβάλει στη χώρα αλλά αν χαλάσει το κρεβάτι μου είμαι αποφασισμένος να τον 'γαζώσω'.
  • Αν όλα τα παιδιά της γης ήξεραν πόση ανούσια ταλαιπωρία θα υποστούν στο στρατό, είμαι βέβαιος ότι θα πιανόταν χέρι-χέρι.
  • Σήμερα μάθαμε να στρώνουμε κρεβάτια στρατιωτικά. Ήταν τα 30 πιο άσχημα χαραμισμένα λεπτά της ζωής μου. Κι έχω παρακολουθήσει και κέρλινγκ.
  • Ο στρατός είναι μια πανδαισία ήχων και μυρωδιών. Των κακών ήχων και μυρωδιών.
  • Ο φαντάρος που πήγε νοσοκομείο δεν γύρισε ούτε σήμερα. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι πέθανε. Ή εναλλακτικά "απαλλάχθηκε από τη θητεία".
  • Αν εξαιρέσεις τους στρατόκαβλους, τους ηλίθιους, τα όπλα, τις εγκαταστάσεις, τις χαιρετούρες και το φαΐ, ο στρατός δεν είναι τόσο χάλια.
  • Χρυσός κανόνας της λούφας στο στρατό, Νο65: Μη σε παραπλανήσει ποτέ το γεγονός ότι νιώθεις υγιής. Δεν είσαι.
  • Ένας από το θάλαμο πήγε νοσοκομείο τη δεύτερη μέρα κι ακόμα δεν έχει γυρίσει στο στρατόπεδο. Πρέπει να έχει κάτι σοβαρό. Ο τυχερός.
  • Το καλό στο στρατό είναι ότι βλέπεις απίστευτους, καλτ χαρακτήρες ταινιών. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να πατήσεις παύση και να πιεις μπύρα.
  • Μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης εργασίας 7 μέρες την εβδομάδα, στο στρατό επιτέλους θυμήθηκα τη μαγεία του Σ/Κ. Αντί για 6 ξυπνάω στις 7.
  • Την ώρα που ο παπάς έκανε κήρυγμα για το "όπλο του Θεού, την αγάπη" ο πεζοναύτης δίπλα μου χάιδευε το όπλο του. Τερματίσαμε την ειρωνεία.
  • Μεγαλύτερος φόβος κι απ'το να ξεμείνεις από σφαίρες στον πόλεμο είναι να ξεμείνεις από μπαταρία κινητού στο "Γερμανικό".
  • Μετά από 15 λεπτά καταφέραμε να βρούμε ποιος λείπει από την αναφορά. Φέρτε μας τώρα να λύσουμε το πρόβλημα του κουρέματος του χρέους.
  • Το πρώτο βράδυ ο αρχιλοχίας μέτρησε το λόχο: 20+20=40+21=71. Με τα μαθηματικά του αν ο Ελληνικός στρατός κάνει ένα ντου, την πήραμε την Πόλη
  • Η καλή θητεία από το πήγαινε φαίνεται. Έκατσε δίπλα μου στο τρένο χουντικός. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο πλέον απ'το να γίνει πραξικόπημα.
  • Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο που αν μπουκάρουν εχθροί το πρωί από την κεντρική πύλη εμείς θα το μάθουμε από τις ειδήσεις των 8.
Μια ολόκληρη θητεία και σήμερα....



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger