Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Tραγωδία στη Λάρνακα - Σκύλος δάγκωσε στο λαιμό και σκότωσε 5χρονο αγοράκι

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013


Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στη Λάρνακα, όταν ένα σκυλί ράτσας Ακίτα επιτέθηκε σε 5χρονο αγοράκι και το σκότωσε.

Οπως αναφέρει το Sigmalive ο 5χρονος και η οικογένειά του είχαν επισκεφθεί φιλικό τους σπίτι στη Σκαρίνου, οι ιδιοκτήτες του οποίου είχαν και το σκυλί ράτσας Ακίτα.

Κάποια στιγμή και ενώ το αγοράκι βρισκόταν στην κουζίνα κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το σκυλί επιτέθηκε στο παιδί και το δάγκωσε στο λαιμό.

Αμέσως, όλοι έτρεξαν να απομακρύνουν το σκύλο από το παιδάκι, όμως, το κακό είχε ήδη γίνει. Ο 5χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

http://www.iefimerida.gr/

Ερευνα: Γιατί τα ζευγάρια έρχονται σε ερωτική επαφή σε δημόσιους χώρους


Mια ενδιαφέρουσα έρευνα για το πόσο μας αρέσει να επιδεικνύουμε την ερωτική μας ζωή, με ποικίλλος τρόπους, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Οπως προκύπτει από τη μελέτη της ukmedix.com, στην οποία συμμετείχαν 2.010 ενήλικοι Βρετανοί, ένας στους τέσσερις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι επιδειξίας της σεξουαλικής του ζωής. Είναι δηλαδή τόσο περήφανος για αυτή που θέλει να έχει και... μάρτυρες. Συγκεκριμένα:

Το 26% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι του αρέσει να «γνωστοποιεί» στους γύρω του την σεξουαλική του ζωή.

Το 56% παραδέχεται ότι έχει κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο.

Ενας στους τρεις παραδέχεται ότι οι γείτονές του θα τον ακούνε αρκετά κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Στην ερώτηση για το αν τους έχουν «πιάσει επ' αυτοφώρω», το 62% των επιδειξιών απάντησε θετικά και από αυτούς το 13% ισχυρίστηκε ότι έγινε και από άτομο της οικογένειάς τους.

Οσο για το γιατί αναζητούν... μάρτυρες στις ερωτικές τους επαφές, τα 2/3 απαντούν ότι απλά τους... συναρπάζει, ενώ το 19% ότι τους εξιτάρει η ιδέα να τους πιάσουν «στα πράσα»

http://www.iefimerida.gr/

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας



Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Μας καλεί να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος.

Να κηρύξουμε μορατόριουμ μιας μέρας στη δίαιτα και στην εμμονή μας για απώλεια βάρους. Να πληροφορηθούμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία δίαιτα αδυνατίσματος. Να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.


Ρεκόρ Γκίνες στη Λαμία: Δείτε το μεγαλύτερο κοκορέτσι του κόσμου!


Όσοι πέρασαν ανήμερα του Πάσχα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, εκτός των 100 αρνιών που ψήθηκαν για τους πολίτες, δοκίμασαν και το μεγαλύτερο κοκορέτσι του κόσμου!

Τώρα πια η Λαμία, είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στο Παγκοσμίου Φήμης Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με το κοκορέτσι μήκους 120μέτρων παρακαλώ.




Ιερέας πετούσε βεγγαλικά στον Πειραιά την ώρα που έλεγε το Χριστός Ανέστη! - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


- Όλα έγιναν στον Άγιο Κωνσταντίνο του Πειραιά!
- Οι πιστοί έμειναν άφωνοι στην αρχή και μετά ξέσπασαν σε γέλια!
- Άγνωστο ποιός αποφάσισε να γίνει Ανάσταση υπερπαραγωγή στο κέντρο του Πειραιά!

Απ' όποια πλευρά και να το δει κανείς, αυτό δεν ξανάγινε! Σύμφωνα με το piraeuspress.gr ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο κέντρο του Πειραιά την ώρα που έψαλλε το Χριστός Ανέστη, πετούσε και βεγγαλικά!

Δεν είναι τίποτε άλλο από μια Ανάσταση... υπερπαραγωγή.

Οι πιστοί από κάτω όπως θα δείτε και στο βίντεο, δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ξεσπούν σε γέλια...

Υπενθυμίζεται ότι τα βεγγαλικά και οι κροτίδες φυσικά και δεν συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου και βεβαίως απαγορεύεται η χρήση τους! 

Ο ιερέας πάντως αποφάσισε φέτος να φύγει από το τετριμμένα και με την πράξη του αυτή ούτε το καλό παράδειγμα έδωσε στους πιστούς και δη στους νέους αλλά και μετατράπηκε σε οπαδό, γιατί όπως και να το κάνουμε τέτοιες εικόνες μόνο στα γήπεδα βλέπουμε....

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


http://www.newsit.gr/

Πράγματα για τη μουσική που ίσως δε γνωρίζετε


Μου κόλλησε αυτό το τραγούδι; Κάνει όντως κακό η δυνατή μουσική;

Γιατί η μουσική μας επηρεάζει με τόσο έντονο τρόπο; «Επειδή μπορεί» είναι μια αρκετά καλή απάντηση, αλλά σίγουρα δεν αρκεί στους επιστήμονες. Μετά από εκτεταμένες έρευνες, δύο ερευνητές στο καναδικό Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, η Anne Blood και ο Robert Zatorre, βρήκαν μια εξήγηση.

Βασισμένοι στη μαγνητική τομογραφία, διαπίστωσαν πως οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τα αισθήματα ευφορίας έγιναν πιο ενεργές στο άκουσμα της μουσικής.

Οι περιοχές αυτές συνδέονται με την έκλυση ντοπαμίνης που συμβαίνει με το φαγητό, το σεξ και τα ναρκωτικά.

Ναι, γιατί όμως; Γιατί κάποιοι ήχοι κάνουν τον εγκέφαλο να... αυτοανταμείβεται; Η επικρατούσα θεωρία λέει πως η μουσική δημιουργεί μοτίβα και ουσιαστικά μας «προκαλεί» να μαντέψουμε τι θα ακολουθήσει, και όταν μαντεύουμε σωστά, ανταμειβόμαστε.

Αυτό λέγεται πως έχει τις ρίζες του στην προϊστορική εποχή, όταν οι άνθρωποι έπρεπε να μαντεύουν σωστά (με κίνδυνο της ζωής τους αν έκαναν λάθος) τις κραυγές των ζώων. Έτσι, λέει η θεωρία, η ανταπόκρισή μας στον ήχο εξελίχθηκε σε ένστικτο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μαθαίνουμε διαρκώς νέα πράγματα για τη μουσική.

Ιδού, οκτώ αποτελέσματα ερευνών:

Αναγνωρίζοντας τα μοτίβα
Η ερευνήτρια από το Τορόντο του Καναδά Valorie Salimpoor ήθελε να μάθει αν η αντίδρασή μας σε ένα τραγούδι που μας αρέσει οφείλεται στην ίδια τη μουσική ή σε κάποια προσωπική ταύτιση που έχουμε με αυτό. Οπότε έβαλε μια ομάδα τριάντα ανθρώπων να ακούει μικρά κομμάτια που δεν είχαν ξανακούσει και τους ρωτούσε πόσα θα πλήρωναν για το κάθε ένα – σαρώνοντας παράλληλα τους εγκεφάλους τους με μαγνητικό τομογράφο.

Το αποτέλεσμα; Όταν τους άρεσε το τραγούδι, εμφανίζονταν πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα. Με άλλα λόγια, όταν αναγνώριζαν τα μοτίβα του τραγουδιού, ζητούσαν κι άλλο.

Μουσική και στο χειρουργείο
Δύο ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο McGill υποστηρίζουν πως η μουσική μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική από το βάλιουμ στη χαλάρωση των ασθενών που θα χειρουργηθούν.

Φάρμακο το νανούρισμα
Μια μελέτη στο ιατρικό κέντρο Beth Israel της Νέας Υόρκης έδειξε πως όταν οι γονείς έκαναν τα αγαπημένα τους τραγούδια νανουρίσματα και τα τραγουδούσαν στα μωρά παιδιά, αυτά εμφάνιζαν λιγότερο άγχος και βελτιώνονταν οι ζωτικές τους λειτουργίες.

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται
Ο νευρολόγος Daniel Abrams συμπέρανε πως όταν διαφορετικοί άνθρωποι άκουγαν το ίδιο κομμάτι (στην περίπτωσή μας, μια ορχηστρική συμφωνία), οι εγκέφαλοί τους εμφάνιζαν παρόμοια δραστηριότητα.

Μου κόλλησε αυτό το τραγούδι
Ναι, οι επιστήμονες ερευνούν τα τραγούδια που μας κολλάνε στο μυαλό. Και σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο κόσμος, δεν είναι τα απαίσια τραγούδια που μας κολλάνε αλλά αυτά που μας αρέσουν κι ας μην το παραδεχόμαστε.

Η ερευνήτρια Ira Hyman μας συμβουλεύει να ασχοληθούμε με κάτι που απασχολεί πολλά μέρη του εγκεφάλου ταυτόχρονα (με ένα βιβλίο για παράδειγμα) προκειμένου να ξεφορτωθούμε το τραγούδι που μας κόλλησε!

Έχω (μουσικό) ταλέντο στις γλώσσες
Παλαιότερες έρευνες έδειξαν πως άνθρωποι με μουσικό υπόβαθρο μαθαίνουν ευκολότερα μια ξένη γλώσσα.

Μάθε παιδί μου...μουσική
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience υποστηρίζει πως η μουσική παιδεία πριν την ηλικία των επτά χρόνων μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά στην εγκεφαλική ανάπτυξη. Εκείνοι που έμαθαν μικροί να παίζουν έγχορδα έχουν ισχυρότερα τα τμήματα εγκεφάλου που ρυθμίζουν την κίνηση.

Κάνει όντως κακό η δυνατή μουσική;
Τελικά, ίσως και να μην καταστρέψει την ακοή σας η πολύ δυνατή μουσική. Ο Αυστραλός επιστήμονας Gary Houseley ισχυρίζεται πως η έρευνά του απέδειξε πως η δυνατή μουσική αδυνατίζει την ακοή για δώδεκα μόνο ώρες. Επίσης, απέδειξε πως όταν ανεβαίνουν τα επίπεδα της έντασης, το εσωτερικό αυτί απελευθερώνει μια ορμόνη που ελαχιστοποιεί τον ήχο που μεταφέρεται, ελαττώνοντας την ακουστική μας ευαισθησία για λίγη ώρα και εμποδίζοντας ενδεχόμενη ζημιά στα αυτιά μας.

Πηγή: newsbeast.gr

Το ανθρώπινο σώμα έχει πάνω από 7 εκατομμύρια νεύρα...



Ακινητοποίησε τον ληστή με έναν κουβά τσίλι!



Έναν «καυτερό» ληστή συνέλαβαν οι αρχές του Σίδνεϊ, όταν έσπευσαν σε ένα εστιατόριο όπου ανακάλυψαν τον εγκληματία «λουσμένο» με τσίλι.

Μια υπάλληλος του εστιατορίου, στην προσπάθειά της να αμυνθεί, πέταξε ένα ολόκληρο κουβά με την καυτερή σάλτσα στο κεφάλι του ληστή.

Ο 24χρονος επίδοξος εγκληματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναμένεται σήμερα να εμφανιστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες για επίθεση με πρόθεση τη ληστεία.

Όπως αποκάλυψε η αστυνομία, ο άντρας κατάφερε να ανοίξει την ταμειακή μηχανή του καταστήματος και να πάρει τα λεφτά που βρίσκονταν μέσα. «Η 27χρονη υπάλληλος άρπαξε ένα κουβά με τσίλι και τον πέταξε στο πρόσωπο του άνδρα, αναγκάζοντάς τον να πέσει στο πάτωμα», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Ραλφ Ντιν.

http://www.newsit.gr/

Ένας Τάφος Μυστήριο!


Τον έθαψαν, τον ξέθαψαν, τον έκαψαν και τον έθαψαν ξανά: Αυτή είναι η μεταθανάτια τύχη του ετεροθαλή αδερφού  και διαδόχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φίλιππου Αρριδαίου του ΙΙΙ, σύμφωνα με τα ιστορικά κείμενα. Το ερώτημα είναι, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ό, τι είχε απομείνει από τον ενταφιασμένο με τους άλλους που βρέθηκαν μαζί του στον τάφο τι γίνεται;

Ένας βασιλικός τάφος που βρέθηκε στην Ελλάδα και περιέχει τα καμένα οστά ενός άνδρα και μιας νεαρής γυναίκας θα μπορούσε να είναι ο τόπος ταφής του Φιλίππου Γ και της νεαρής πολεμίστριας-βασίλισσας γυναίκα του Ευρυδίκης, οι οποίοι αντίστοιχα ο πρώτος σκοτώθηκε και η δεύτερη αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει από τη θετή μητέρα του Φιλίππου Γ ', την Ολυμπιάδα την μητέρα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο άντρας που είναι ενταφιασμένος είναι στην πραγματικότητα ο Φίλιππος Β ', πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα μαζί του στον τάφο είναι η Κλεοπάτρα, τελευταία σύζυγος του. (Μια διαφορετική Κλεοπάτρα από την περίφημη αιγυπτιακή βασίλισσα, ωστόσο κι΄αυτή βρήκε τραγικό τέλος καθώς ή σκοτώθηκε ή αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει και πάλι από την Ολυμπιάδα.) Η συζήτηση μεταξύ των αρχαιολόγων εξακολουθεί να μαίνεται για το κατά πόσο ο τάφος είναι η τελευταία κατοικία του Φιλίππου του ΙΙ ή του Φιλίππου του ΙΙΙ. Η πιο πρόσφατη διαφωνία στον επιστημονικό  διάλογο επικεντρώνεται  στο αν τα οστά κάηκαν ξηρά ή καλύπτονται με σάρκα και εντόσθια.


Βότανα και αφεψήματα που κατευνάζουν το στομάχι μετά την κραιπάλη του Πάσχα

Η Κυριακή του Πάσχα είναι η γιορτή που τρώμε και πίνουμε περισσότερο από κάθε άλλη μέρα, γεγονός που συχνά επιβαρύνει το στομάχι και τα συμπτώματα κρατάνε μέρες μετά. Το φαρμακείο της φύσης ωστόσο προσφέρει μία «φυσική» λύση στο πρόβλημα.

Έχοντας περάσει μία περίοδο νηστείας, η απότομη κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ποτού, ταράζει το στομάχι με αποτέλεσμα η καούρα και το αίσθημα φουσκώματος και δυσφορίας να μας ακολουθεί μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά βότανα και υλικά τα οποία μπορούν να μας ανακουφίσουν φυσικά.

Bότανα όπως το γλυκάνισο, η μέντα, ο μάραθος, το κόλιαντρο και το αγριοκύμινο ηρεμούν το στομάχι και ανακουφίζουν από τους πόνους και τη δυσφορία.

Επίσης το χαμομήλι και ο δυόσμος είναι ιδανικά για τη χώνεψη αφού χαλαρώνουν τους μυς του στομάχου, ενώ ενδείκνυται επίσης και η σπειραία, βότανο γνωστό για την αντιόξινη δράση του.

Ακόμη, σημαντική είναι και η γλυκόριζα η οποία έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και ανακουφίζει το στομάχι από την καούρα,αλλά και το λεμονόχορτο το οποίο βοηθάει την πέψη, ενώ συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση της κοιλιακής χώρας.

Όσον αφορά τα φρούτα, η παπάγια αλλά και ο ανανάς δροσίζουν και ανακουφίζουν από φουσκώματα και πόνους στο στομάχι, ενώ το μανταρίνι διευκολύνει σημαντικά τη χώνεψη και η μπανάνα καταπραΰνει την καούρα.

Τέλος αυτές τις ημέρες εντάξτε στη διατροφή σας το γιαούρτι, τα παντζάρια, το λάχανο και τα καρότα τα οποία βοηθούν το στομάχι να επανέλθει ταχύτερα στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.

http://www.iefimerida.gr/

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Το όνομά του, από τα πλέον λαοφιλή στον ελληνικό πληθυσμό, από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Αγίους σε όλον το χριστιανικό –και όχι μόνο– κόσμο.

Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, συνολικά πενήντα έξι μορφές με το όνομα Γεώργιος κοσμούν το εορτολόγιό της, με γνωστότερο όλων τον Γεώργιο το Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο. Γόνος πλούσιας και αριστοκρατικής οικογένειας από την Καππαδοκία της Μ. Ασίας, ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Η δράση, το μαρτύριο και η κοίμησή του τοποθετούνται τον 3ο αιώνα και στις αρχές του 4ου αιώνα, επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού. Η μνήμη του τιμάται δύο φορές το χρόνο: στις 23 Απριλίου ο δια αποκεφαλισμού θάνατός του ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου και στις 3 Νοεμβρίου η ανακομιδή των λειψάνων του.

Ο Άγιος Γεώργιος ως τροπαιοφόρος (στρατιωτικός) Άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές διηγήσεις για τα κατορθώματά του, με σημαντικότερο όλων την εξόντωση του δράκου και τη σωτηρία της βασιλοπούλας.

Σύμφωνα με την Παράδοση, το θηρίο φρουρούσε το νερό μιας πηγής, στη Λιβύη, και δεν άφηνε τους κατοίκους να υδρευτούν αν δεν του έδιναν βορά κάθε φορά ένα συντοπίτη τους. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκου για πολλά χρόνια. Ολόκληροι στρατοί αντιτάχθηκαν στο τέρας, χωρίς αποτέλεσμα. Ο κλήρος έπεσε και στη βασιλοπούλα, την οποία έσωσε ο Άγιος, νεαρός αξιωματικός πάνω στο άλογο, φονεύοντας το δράκο με το κοντάρι του. Προστάτης τόσο στρατευμάτων όσο και χωρών. Επειδή ο βίος του είναι στρατιωτικός, θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Επίσης, θεωρούνταν Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων οι οποίοι έφεραν στη Δύση το λείψανό του από την Παλαιστίνη και των Προσκόπων.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι, επιπλέον, Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας προστάτης Άγιος των χριστιανών της Παλαιστίνης, της Βηρυτού, της Γεωργίας, του βουλγαρικού στρατού.

Λατρεύεται ιδιαίτερα από τους Σαρακατσάνους (νομάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας) αλλά και από Πομάκους της Θράκης. Στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του, στην Πρίγκηπο, χιλιάδες Τούρκοι προσέρχονται κάθε χρόνο να προσκυνήσουν την εικόνα του. Πολλοί είναι οι προσκυνητές και στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, όπου διασώζονται κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, όπως ο Πατριαρχικός Θρόνος και ο Άμβωνας.

Ο Αϊ-Γιώργης ο Τροπαιοφόρος και Δρακοκτόνος συνδέεται επίσης με τη γεωργία και τον πολλαπλασιασμό: Το όνομα Γεώργιος είναι ελληνικό, προέρχεται από το ουσιαστικό «γεώργιον» που σημαίνει καλλιεργήσιμο και την περίοδο της εορτής του (23 Απριλίου) οι αγρότες σπέρνουν, εξ ου και η επωνυμία του «σποριάρης».

Αλλά ο Άγιος είναι και προστάτης των κτηνοτρόφων, διότι η εορτή του συμπίπτει με την εποχή που θα αφήσουν τα χειμαδιά και θα ανέβουν στα βουνά.

Η εορτή του σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Πλήθος τα προσωνύμια του Αγίου είτε από ευλάβεια είτε από κάποιο θαύμα ή και από άλλη αιτία: -ο Αέρις στο Όφι του Πόντου, παλαιά, όπου οι Τούρκοι τον έλεγαν Αέρτς, ο Ζαντών, δηλαδή Άγιος Γεώργιος ο τρελός, γιατί τους τιμωρούσε αφαιρώντας τους τα μυαλά.

-ο Αράπης ή Αρακλειανός (Ηρακλειανός), στη Θράκη, επειδή θαυματουργή εικόνα του βρισκόταν στην Ηράκλεια της Προποντίδας. Αράπη μάλιστα γιατί ο Άγιος παρουσιάζεται μαύρος σε αυτή την εικόνα, ανάγλυφη από μαύρη πέτρα, ή από σκληρό ξύλο.

-ο Κουδουνάς στην Πρίγκηπο, γιατί η εικόνα του Αγίου βρέθηκε από έναν βοσκό, καθώς ήταν σκεπασμένη από μια αρμαθιά κουδούνια σύμβολα της παραφροσύνης, την οποίαν όλοι πιστεύουν ότι θεραπεύει.

-στο Θησείο, ο Ακαμάτης, επειδή οι Τούρκοι δεν επέτρεπαν να τελείται στην εκκλησία του Θεία Λειτουργία παρά μόνον στην εορτή του, στις 23 Απριλίου.

-ο Αϊ-Γιώργης ο Γοργός στην Καστοριά, γιατί σπεύδει ταχέως σε βοήθεια όσων τον επικαλούνται.

-ο Αϊ-Γιώργης Καππαδόκης, από τον τόπο καταγωγής του και πατρίδα του πατέρα του και Παλαιστίνιος, από τον τόπο καταγωγής της μητέρας του.

-ο Αϊ-Καλλάρης, στην Κάσο και Αϊ-Καβαλάρης, επειδή είναι έφιππος. -ο Βάρδας, ο Γεωργιανός, ο Επιτειδιώτης, ο Καστρενός, ο Κιουρτζής, ο Κλεφτογρασιάς, ο Διασορίτης, ο Ζούρος, ο Κρασάς, ο Μεθυστής, ο Πέρσης, ο Σκυριανός, πολιούχος του νησιού, ο Φουστανελάς, πολιούχος των Ιωαννίνων, ο Φτωχός, ο Χατζής, ο Αϊ-Στρατηγός, ο Ψαροπιάστης, ο Φανερωμένος, ο Πεταλωτής.

Η γιορτή του συνδυάζεται με έθιμα χαράς και ευφορίας. Ο αγιασμός των χωραφιών, τα κλαδιά της καρυδιάς στο κατώφλι του σπιτιού είναι έθιμα της γιορτής του, στην Αρκαδία. Οι Σαρακατσάνοι, στο όνομά του, παίρνουν το μεγαλύτερο όρκο τους και την ημέρα της γιορτής του θυσιάζουν το καλύτερο μαύρο κριάρι της στάνης τους, ενώ τη Λαμπρή άσπρο. Στην Αίγινα, το μοσχομυριστό χαμομήλι είναι τ’ Αϊ-Γιωργιού το λουλουδάκι. Στη Μακεδονία, ο μήνας Απρίλιος λέγεται Αγιγεωργίτης, στον Πόντο Αεργίτας.

Πλήθος τα γνωμικά και οι παροιμίες που αναφέρονται στον Άγιο.

«Αϊ-Γιώργη, βοήθα μου, σείε κι εσύ τα πόδια σου», λένε στην Κρήτη.

«Από τ’ Αϊ-Γιωργιού και πέρα δώσ’ του φουστανιού σου αέρα» λένε στη Μεσσηνία. «Αϊ-Γεώρις να βοηθά σε», είναι γνωστή ευχή των Ποντίων οι οποίοι θεωρούν τον Άγιο σύμβολο της λεβεντιάς και της ανδρείας και αναφέρουν για ένα νέο και όμορφο παλληκάρι: «Ένα παλικάρι ίσια μ΄εκεί απάν’, έμορφον σαν τον Αέρτς».

Ο έφιππος νέος πολεμιστής εδραιώθηκε σε ολόκληρη την ορθόδοξη χριστιανοσύνη ως ο ιδανικός ήρωας. Το ιδεώδες σύμβολο της ανδρείας, του αρρενωπού κάλλους και της ευσέβειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η γιαγιά στην Γαύδο που έφερε σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα! (βίντεο)


Η γιαγιά δεν μασούσε τα λόγια της και η φράση της: "πήγα να πάρω την σύνταξη και δάκρυσα", ήταν μαχαίρι στην καρδιά! Ο Αλέξης Τσίπρας νόμιζε ότι θα ήταν εύκολη αποστολή η κουβέντα μαζί της μπροστά στις κάμερες. Όμως η γιαγιά στην Γαύδο, είχε άλλη άποψη...

Η κα Χριστίνα, είναι μια απο τις γηραιότερες κατοίκους της Γαύδου. Στην σύντομη συνάντησή τους η γιαγιά ήταν τσεκουράτη και τα σχόλια της πολλές φορές κόλλησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον ... τοίχο ! 

Ο ίδιος προτίμησε να την αντιμετωπίσει με ένα αμήχανο μερικές στιγμές, χαμόγελο.

"Άκουσα ότι θα μας κόψετε και τη σύνταξη που παίρνουμε τα 400 ευρώ, ενώ εμείς πληρώνουμε κάθε μήνα το χαράτσι", είπε η γιαγιά Χριστίνα. 

"Εμείς;", ρώτησε με απορία ο κ. Τσίπρας και χαμογελώντας της είπε: "...απο την άλλη όμως εσύ εδώ είσαι μια χαρά με τις κοτούλες σου, την αυλή σου"

Και ήρθε η αποστομωτική απάντηση της γιαγιάς: "Μα και οι κοτούλες θέλουν το φαϊ τους".

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ




http://www.newsit.gr/

Γεωμυθολογία και μαντική στο Ιερό των Δελφών



Η ENΑPΞH της μεγάλης ανασκαφής στους Δελφούς αντιδόνησε τον παλμό μιας αρχαίας κοινωνίας με καταλυτικό ρόλο στην ιστορία του πολιτισμού. Συνδυάζοντας τη συγκλονιστική ομορφιά του φυσικού τοπίου με την καλλιτεχνική δημιουργία και τα χειροπιαστά ανασκαφικά ευρήματα, που αποτελούν σταθμό στην ιστορία τέχνης και τεχνολογίας, το ιερό του Φοίβου Απόλλωνα και της Αθηνάς Προναίας κηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Όμως στην καθιέρωση των Δελφών ως παγκόσμιου προσκυνήματος συνετέλεσε και το
ιδεολογικό υπόβαθρο τού εκεί Απολλώνειου μαντείου, δηλ. η καλλιέργεια εννοιών που παραμένουν επίκαιρες: η πάλη των αντιθέσεων για να επικρατήσουν η αρμονία, η τάξη και η κοσμική ισορροπία, ο αέναος αγώνας του καλού ενάντια στο κακό.

Εξίσου διαχρονική και έμφυτη είναι η αγωνία του ανθρώπου για όσα τού επιφυλάσσει το μέλλον, η επιθυμία να προγνώσει τη μοίρα του και να επέμβει ώστε να μην καταλήξει έρμαιο των συγκυριών ή του πεπρωμένου.
Έτσι οι αρχαίοι Έλληνες κατέφευγαν στους χαρισματικούς εκείνους διάμεσους, τους προφήτες και μάντεις που μπορούσαν να αφουγκραστούν τη θέληση των θεών και να ζητήσουν τη συμβουλή ή καθοδήγησή τους.
Το προφητικό κέντρο των Δελφών ήταν σημείο αναφοράς για το Πανελλήνιο. Εδώ έκαιγε το ιερόν πυρ, η άσβεστη φλόγα της Εστίας, που είχε ανάψει ο ίδιος ο Απόλλων όταν, αγκυροβολώντας στον κόλπο της Κίρρας, ανηφόρισε μαζί με τους Μινωίτες μελλοντικούς ιερείς του προς την Πυθώ, όπου θεμελίωσε τον ναό του. Ο Ομηρικός Ύμνος, που περιγράφει το παραπάνω ταξίδι, θεωρείται από πολλούς η ιδρυτική πράξη του μαντείου.
Σύμφωνα με παραλλαγή του μύθου, στην Πυθώ ασκείτο ήδη η μαντική και ο Απόλλων έπρεπε να εκτοπίσει τη Γαία, κατατροπώνοντας τον φοβερό δράκοντα Πύθωνα, φύλακα του μαντείου της. Τα ανασκαφικά δεδομένα παρέχουν έρεισμα για την ύπαρξη ενός μυκηναϊκού οικισμού στην περιοχή, όχι όμως για χώρους λατρείας. Το Κωρύκειο άντρο, σπήλαιο στην κορυφή του Παρνασσού, θεωρείται πως μπορούσε να είχε στεγάσει τις πρώτες προφητικές τελετουργίες.

Ο θρύλος

Το βραχώδες τοπίο με τις απότομες κλίσεις, που εποπτεύει την ήρεμη κοιλάδα του Πλειστού ως τον κόλπο της Κίρρας, «ενέπνευσε» τον Απόλλωνα να ιδρύσει εδώ το επιφανέστατο προφητικό κέντρο. Η μυστική ιδιότητα του τόπου πρωτοεκδηλώθηκε σε κοπάδι αιγών και τον ποιμένα τους Κορήτα, που κυριεύθηκαν από ξέφρενο μανιώδη ενθουσιασμό μόλις πλησίασαν ένα άνοιγμα του εδάφους. άλλοι, αργότερα, παραληρώντας, πήδηξαν μέσα στο χάσμα και εξαφανίστηκαν στα έγκατα της γης. Η παράδοση αναγνωρίζει αυτό το γεωλογικό φαινόμενο, τη ρωγμή που προκαλούσε έκσταση, ως την περιουσία όπου οφείλεται η προφητική δράση των Δελφών.
Κατά πόσο όμως η προφητική δραστηριότητα πρέπει να συνδεθεί αποκλειστικά με τον Απόλλωνα; Πολλοί μελετητές δέχονται τον Ομηρικό Yμνο, που αφηγείται την έλευση του Απόλλωνα μεταμορφωμένου σε δελφίνι να οδηγεί εδώ πλοίο με εμπόρους από την Κνωσό, ως λογοτεχνική αποτύπωση της ίδρυσης του μαντείου των Δελφών. Υπάρχει όμως η εκδοχή πως ο Απόλλων πήρε την πρωτοκαθεδρία από τη Γαία.
Το επίθετο Γαία Πρωτομάντιδα, τα πήλινα ειδώλια γυναικείας μορφής όρθιας ή καθιστής σε τριποδικό θρόνο (πρόδρομο του τρίποδα που θα καταστεί σύμβολο του μαντείου) μπορούν να ερμηνευθούν ως κατάλοιπα προϋπάρχουσας λατρείας στους Δελφούς. Φαίνεται πως στον 8ο αι. π.Χ. μια δραστική αλλαγή συμβαίνει στη διοίκηση του μαντείου και τότε τα χάλκινα ανδρικά ειδώλια (κούρων, πολεμιστών, αθλητών ή θεών) υπερτερούν έναντι των γυναικείων.

Η διαδικασία της χρησμοδότησης

Ο Απόλλων, μια σύνθετη προσωπικότητα στο Ολύμπιο πάνθεον, προφέρει τις προβλέψεις του μέσω της Πυθίας, διακατέχοντάς την. Σε αντίθεση με άλλα ιερά του Απόλλωνα, που είχαν άνδρα προφήτη, στους Δελφούς τον ρόλο αναλαμβάνει γυναίκα - ίσως μια ένδειξη επιβίωσης της μητριαρχίας. Αρχικά η Πυθία χρησμοδοτούσε μία φορά τον χρόνο, κάθε άνοιξη στα γενέθλια του Απόλλωνα, δηλ. στις 7 του μήνα Βύσιου.
Αργότερα το μαντείο ήταν προσβάσιμο στις 7 κάθε μήνα, εκτός από τους χειμερινούς, οπότε ο Απόλλων ταξίδευε στη χώρα των Υπερβορείων ή στην κοιλάδα των Τεμπών με σκοπό να καθαρθεί από τον φόνο του Πύθωνα. Με νερό της Κασταλίας εξαγνίζονταν ο ναός, οι ιερείς, η Πυθία, το προσωπικό του ιερού και οι προσκυνητές. Εκτός από καθαρμό, η Κασταλία χάριζε και ποιητική έμπνευση. Η προφητική, όμως, πηγή, η Κασσοτίς, ανέβλυζε μέσα στο άδυτο. Από εκεί έπινε η Πυθία το περίφημο λάλον ύδωρ που -κατά τον θρύλο- μόλις στέρεψε χάθηκαν και οι προφητικές δυνάμεις του τόπου.
Με κλήρο καθοριζόταν η σειρά μάντευσης, με εξαίρεση όσους είχαν τιμηθεί με το προνόμιο της προμαντείας, δηλ. προτεραιότητας. Ο ενδιαφερόμενος για χρησμό, ο θεοπρόπος, κατέθετε μια πίτα, τον πέλανο, ενώ οι ιερείς ήλεγχαν την καταλληλότητα της ημέρας ραντίζοντας μια αίγα με νερό. Το σκίρτημα του ζώου σήμαινε ότι η μέρα ήταν ευοίωνη για να σημάνει ο θεός. Μετά τη δοκιμασία, η αίγα γινόταν πλέον θύσιο, μαζί με άλλα ζώα που προσέφεραν οι προσκυνητές.

Η θέση του μαντείου

Το ιερό του Απόλλωνα και το αρχαίο στάδιο των Δελφών, όπως φαίνονται από την κορυφή των Φαιδριάδων βράχων. Το Κρισσαίο πεδίο –σήμερα γνωστό ως Δελφικό τοπίο– διέσχισε ο Απόλλων και οι Μινωίτες συνταξιδιώτες του όταν έφτασαν στον κόλπο της Κίρρας, ορατό στο βάθος.
Για τη χρησμοδότηση στους Δελφούς αντλούμε στοιχεία από διάσπαρτες φιλολογικές μαρτυρίες. Αυτούσιες οι ερωτήσεις και απαντήσεις δεν έχουν σωθεί, αλλά το θέμα και η διατύπωσή τους προκύπτουν από έμμεσες αναφορές. Μιας και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θεωρούνταν πασίγνωστες, κανείς εκείνη την εποχή δεν νοιάστηκε να τις καταγράψει.
Στο πανίερο άδυτον, όπου ετελείτο η μυσταγωγική επικοινωνία με τον θεό, επιτρεπόταν να εισέλθει μόνη η προφήτιδα. Οι ιερείς, πολύ μορφωμένοι και ενήμεροι για όσα απασχολούσαν τον τότε γνωστό κόσμο, άκουγαν τις άναρθρες και ακατάληπτες κραυγές της και τις αποκωδικοποιούσαν, μετατρέποντάς τες σε εξάμετρους στίχους.
Το άδυτο έχει αναζητηθεί στο φαράγγι της Κασταλίας αλλά και στο τέμενος της Αθηνάς Προναίας, η οποία διαδέχθηκε τη Μητέρα Γη. Όμως η μελέτη της αρχιτεκτονικής και τοπογραφίας του ιερού, σε συνδυασμό με αναπαραστάσεις στην αγγειογραφία και νύξεις αρχαίων συγγραφέων, μας οδηγούν να αποκαταστήσουμε το άδυτο μέσα στον ναό του Απόλλωνα, ως ένα μικρό χώρο, βυθισμένο -σε σχέση με τη στάθμη του δαπέδου του σηκού- και τοποθετημένο έκκεντρα προς τον κατά μήκος άξονα του ναού.
Οι θεοπρόποι μάλλον περίμεναν σε παρακείμενο θάλαμο μέσα στον ναό, όπως συνάγουμε από φιλολογικές μαρτυρίες, κυρίως του αρχιερέα Πλουτάρχου. Εικάζεται ότι το άδυτο φιλοξενούσε πληθώρα λατρευτικών αντικειμένων, από τα οποία κανένα δεν έχει ως τώρα εξακριβωθεί ανασκαφικά. Θεωρούμε, πάντως, ότι στο άδυτο πρέπει να στεγάζονταν τα κατ' εξοχήν σύνεργα της μαντικής, δηλ. ο τρίποδας, ο ομφαλός, η ιερή δάφνη που φυόταν εκεί, η πηγή Κασσοτίς και το περιβόητο χάσμα γης απ' όπου αναδίδονταν οι προφητικές αναθυμιάσεις.
Η αποκατάσταση του αδύτου μέσα στον ναό του Απόλλωνα υποστηρίζεται τώρα και από την επιστήμη της γεωλογίας. Φαίνεται πως ο οίκος του θεού σκοπίμως ενσωμάτωσε ένα ιδιάζον φαινόμενο του υπεδάφους. Η 15ετής γεωλογική και τοξικολογική έρευνα Ολλανδών και Αμερικανών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου κάτω από τον Απολλώνιο ναό διασταυρώνονταν δύο ρήγματα, ένα με πορεία παράλληλη προς τον Κορινθιακό κόλπο κι ένα δεύτερο με κατεύθυνση Β/Ν.
Η εξέταση του υπεδάφους και η ανάλυση πετρωμάτων και αερίων παγιδευμένων στα νερά της περιοχής έδειξαν πως ο θρύλος μπορεί να επαληθευτεί εργαστηριακά, δικαιώνοντας τους αρχαίους συγγραφείς, που μίλησαν για εκπνοή πνεύματος στους Δελφούς.
Όπως αναπαριστούν σκηνές της αγγειογραφίας, η Πυθία καθόταν σε τρίποδα που ουσιαστικά γεφύρωνε το χάσμα και προστάτευε από την πτώση. Η Δελφική εικονογραφία συμπεριλαμβάνει τον τρίποδα ακόμη και στη γλυπτική, ως κάθισμα του Απόλλωνα στο ανατολικό αέτωμα (ή το ακρωτήριο) του κλασικού ναού.
Σύμφωνα με την παράδοση, η Πυθία μασούσε φύλλα δάφνης ή εισέπνεε καπνό από καιόμενα φύλλα δάφνης, που την οδηγούσαν σε έκσταση, παραλήρημα ή κατάσταση ημι-ύπνωσης. Αρχαίοι συγγραφείς σχολιάζουν μια ευοσμία να πλημμυρίζει τον χώρο όπου περίμεναν οι θεοπρόποι, χωρίς να τη συσχετίζουν με δάφνη ή θυμίαμα. Η γλυκιά αυτή μυρωδιά ερχόταν από το άδυτο.
Η σύγχρονη έρευνα εξηγεί το φαινόμενο ως εκπομπή υπογείων αερίων από το χάσμα. Μετά από πετρολογική και υδρολογική ανάλυση του υπεδάφους στην περιοχή του ιερού, τα συγκεκριμένα αέρια αναγνωρίστηκαν ως αιθάνιο, μεθάνιο και αιθυλένιο, ενώ χημικές αναλύσεις έδειξαν ότι ο συνδυασμός των τριών μπορεί να επιφέρει μέθη έως ύπνωση. Iσως δεν είναι τυχαίο πως χρησμοί δίνονταν μόνο σε θερμές εποχές, αφού τον χειμώνα οι αδύναμες διαφυγές ατμών θα δυσκόλευαν το έργο της Πυθίας.

Η αίγλη του μαντείου

Ο Απόλλων Λοξίας ήταν διφορούμενος και αλληγορικός στις απαντήσεις του, αφήνοντας την ερμηνεία στον ενδιαφερόμενο. Παραδόξως απλός και σαφής ήταν ο χρησμός που εκβιαστικά απέσπασε από την Πυθία ο Μέγας Αλέξανδρος: «Είσαι αήττητος».
Κι όμως, παρά τις επιθέσεις των σύγχρονων μελετητών κατά του δήθεν δαιμόνιου και πανούργου ιερατείου, που σκοπίμως έδινε αμφίρροπες απαντήσεις ώστε αυτές να ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση, το μαντείο των Δελφών είχε ήδη χαρακτηρισθεί από τον Στράβωνα ως αψευδέστατον πάντων.
Οι θεϊκές απαντήσεις θεσμοθετούσαν σε μια εποχή που δεν υπήρχαν νόμοι, ιερά βιβλία ή άλλοι κώδικες. Ειδικά το μαντείο των Δελφών έδινε λύσεις σε κοινωνικά ή οικονομικά ζητήματα που αφορούσαν βασίλεια, γενάρχες, οικιστές, πόλεις-κράτη, την αναμόρφωση πολιτεύματος, την έκβαση πολέμου, τις σχέσεις εθνών.
Το γόητρο και η πολιτική επιρροή του μαντείου αυξήθηκε κατακόρυφα όταν οι προβλέψεις του Δελφού Απόλλωνα οδήγησαν σε κύμα αποικισμού. Τα κύρος και η αξιοπιστία των χρησμών ήταν δεδομένα, εφ' όσον η Πυθία διακατεχόταν από το θεϊκό πνεύμα και γινόταν φερέφωνο του Απόλλωνα. Εκείνος δε, καταγόμενος είτε από την ανατολή είτε από τον Bορρά, ήταν οικουμενικός θεός.
Αποτιμώντας τη συμβολή του μαντείου στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, θα σταθούμε στην ηθική τάξη και στον εκπολιτισμό του ανθρώπου. Η θεϊκή κρίση, η δικαιοσύνη και οι θεόπνευστες υποδείξεις (σε σχέση με πολέμους, λιμούς, καταστροφές, κοινωνικά προβλήματα, πολιτειακές μεταρρυθμίσεις, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του) κατήργησαν τις εκδικητικές επιταγές του πρωτόγονου εθιμικού δικαίου, αντικαθιστώντας τες με την κάθαρση και τον εξαγνισμό.
Τα νέα ιδεώδη εφαρμόστηκαν στις πάμπολλες απελευθερώσεις δούλων που έγιναν στους Δελφούς, και διαιωνίστηκαν στα αποφθέγματα περί αυτογνωσίας, ενδοσκόπησης και εγκράτειας, που χαράχθηκαν στον ναό του Απόλλωνα.

Ο επίλογος ενός φαινομένου

Την αμφισβήτηση του μαντείου έσπειρε το ρεύμα του ορθολογισμού στον 3ο αι. π.Χ., ενώ το οριστικό κτύπημα στις προφητικές διεργασίες έδωσε ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος το 394 μ.Χ. Το μαντείο, όμως, είχε ήδη πρωτοστατήσει σε πολλά ιστορικά γεγονότα. Έτσι, 15 αιώνες μετά το απαγορευτικό διάταγμα του Θεοδοσίου, οι περιγραφές του Παυσανία παρακίνησαν τους περιηγητές κι εκείνοι με τη σειρά τους τους αρχαιολόγους να αναζητήσουν το ιερό και να πυροδοτήσουν ένα νέο προσκύνημα.
Όσο κι αν προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε κάποια πράγματα που φαίνονται ανεξήγητα, το κλέος του μαντείου των Δελφών μεταφράστηκε σε τέχνη, φήμη, υστεροφημία. Ο άνθρωπος ανέκαθεν βρίσκει διέξοδο στις αγωνίες του μέσω μιας υπέρτατης, υπερφυσικής δύναμης. Βρίσκει τον θεό αρωγό και πλοηγό. Μια θεϊκή απόκριση ισοδυναμεί με ηθική παρότρυνση.
Στο ιερό των Δελφών, όπου έδρευε ο Απόλλων του Φωτός και της Αρμονίας, η μαντική δεν ήταν δεισιδαιμονία μα κινητήρια δύναμη για την κοινωνία και τον πολιτισμό. Παράλληλα ήταν θρησκευτική έκφραση … ίσως προοιωνίζοντας την προσευχή στη χριστιανική θρησκεία της Αγάπης. --> 

EΛENΑ ΠΑPTIΔΑ Αρχαιολόγος Ma, PhD I΄ Eφορεία Π. - K. Αρχαιοτήτων
Σημείωση:
Διεξοδική πραγμάτευση του θέματος γίνεται στο πρόσφατο βιβλίο της γράφουσας, «Δελφοί, Δαυλός και Δίαυλος Πολιτισμού», εκδ. Mίλητος, aθήνα, 2004. Tη λεκτική απόδοση των χρησμών αντλούμε από τα «Eλληνικά Mαντεία» του H.W. Parke, σε μτφρ. a. Bοσκού (εκδ. Kαρδαμίτσα, αθήνα, 1979).
arxaia-ellinika

Αν σε κεράτωσε ο γκόμενος ή η γκόμενα...



Πόσα ξοδεύουν για το φαγητό τους, οι άνθρωποι διαφόρων χωρών στον πλανήτη



Μια επιστημονική μελέτη σε 30 οικογένειες που ζουν σε διαφορετικά κράτη, αποκαλύπτει το χάσμα που υπάρχει στα χρήματα που ξοδεύουν οι άνθρωποι για τη διατροφή τους. Παράλληλα, διακρίνονται ξεκάθαρα οι ξεχωριστές κουλτούρες που υπάρχουν και που αποτυπώνονται στην ημερήσια δίαιτά τους.
Η μελέτη υπολόγισε τα χρήματα ανά εβδομάδα που δαπανά η κάθε οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί πως μία οικογένεια ξοδεύει στο Μαλί κάτι λιγότερο από 4 ευρώ/εβδομάδα, τη στιγμή που άλλη οικογένεια στη Γερμανία, δαπανά περίπου 380 ευρώ για τη διατροφή της.
Υπενθυμίζεται πως οι τιμές αντιπροσωπεύουν τα χρήματα που δαπανούν συγκεκριμένες οικογένειες σε διαφορετικές χώρες και όχι το μέσο όρο για τις οικογένειες στο κάθε κράτος.
Βρετανία: 184 ευρώ/εβδομάδα
Τσαντ: 44 ευρώ/εβδομάδα
Ιαπωνία: 237 ευρώ/εβδομάδα
Λουξεμβούργο: 353 ευρώ/εβδομάδα
Ινδία: 30 ευρώ/εβδομάδα
Μπουτάν: 4 ευρώ/εβδομάδα
Γερμανία: 380 ευρώ/εβδομάδα

http://www.iefimerida.gr/


Συγκλονίζει η μαρτυρία 70χρονης: Έγινα λησταρχίνα για να πληρώσω το χαράτσι!



Η απελπισία και η ανέχεια οδήγησαν την 70χρονη γυναίκα στην αποτυχημένη απόπειρα ληστείας πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Ξυλόκαστρο.
Η 70χρονη στις 24 Απριλίου φορώντας ξανθιά περούκα και μαύρη αποκριάτικη μάσκα και κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο, μπήκε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων, στο Ξυλόκαστρο και απαίτησε από την υπεύθυνη και τον σύζυγό της να της παραδώσουν τα χρήματα από το ταμείο.
Στη συμπλοκή που ακολούθησε η 70χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα.
“Φοβόμουν πως θα μου έκοβαν το ρεύμα. Ντρέπομαι”
“Θόλωσε το μυαλό μου. Μέρες ολόκληρες σκεφτόμουν πως θα πληρώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι, για να μη μας κόψουν το ρεύμα”  είπε η ηλικιωμένη γυναίκα μιλώντας στην εφημερίδα ”Πρώτο Θέμα”.
Το ζευγάρι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς καλείται κάθε μήνα να τα βγάλει πέρα με μία σύνταξη του ΟΓΑ και ένα μικρό επίδομα της Πρόνοιας, συνολικά 550 ευρώ.
“Πριν από την κρίση ήμασταν καλύτερα. Δούλευαν τα παιδιά μας και εμείς τα περνούσαμε με τη σύνταξή μου και το επίδομα πρόνοιας της γυναίκας μου. Τώρα και τα δύο παιδιά μας είναι άνεργα και τα βοηθάμε και αυτά όσο μπορούμε, αλλά έχουμε πλέον στεγνώσει”, λέει ο σύζυγος της 70χρονης.
Εμφανώς καταβεβλημένη από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά της τα τελευταία χρόνια, η 70χρονη εξηγεί πως έφτασε στην απελπισία.
“Όλο τον χειμώνα ανάβαμε την ηλεκτρική θερμάστρα για να ζεσταθούμε. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έφτασε τα 800 ευρώ μαζί με το χαράτσι. Τα τελευταία χρήματα που είχα τα έδωσα στην κόρη μου που είναι άνεργη, χωρισμένη και με ένα παιδί. Δεν μπορούσα να την αφήσω έτσι.
Μετά, βέβαια, δεν είχα να πληρώσω τις δικές μου υποχρεώσεις. Φοβόμουν πως θα μου κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, γι’ αυτό έφτασα στο σημείο αυτό και ζητώ συγγνώμη.
Ντρέπομαι γι’ αυτό που έκανα, αλλά το βρήκα ως μοναδική λύση μέσα στη φτώχεια που ζούμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια” λέει η ηλικιωμένη, δείχνοντας μια σακούλα γεμάτη με κουτιά φάρμακα, τα οποία λαμβάνει η ίδια και ο σύζυγος της. “Παρά τα προβλήματα μας, δεν παίρνουμε όλα μας τα φάρμακα γιατί δεν μας περισσεύουν”, καταλήγει.
Πηγή thestival

Δικαστική εντολή σε χορεύτριες στριπτίζ να ντύνονται πιο... ευπρεπώς



Με μια ασυνήθιστη απόφαση δικαστής του Τέξας διέταξε τις χορεύτριες των κλαμπ στριπτίζ στη πόλη του Σαν Αντόνιο να φορούν μεγαλύτερα εσώρουχα, ιδίως στηθόδεσμους, για λόγους ευπρέπειας και για να μην φαίνονται κάποια επίμαχα σημεία του σώματος τους. Τα μικροσκοπικά ενδύματα, είπε, θα πρέπει αμέσως να αντικατασταθούν από άλλα που θα καλύπτουν περισσότερη γυναικεία σάρκα.

«Η εντολή για τις ημίγυμνες χορεύτριες έπεσε ξανά στην αγκαλιά του Δικαστηρίου», σημειώνει η «παιχνιδιάρικη» ανακοίνωση του δικαστή Φρεντ Μπίρι, ο οποίος μάλλον είναι… εξοικειωμένος με την ορολογία του στριπτίζ, αφού στη συνέχεια αναφέρει χαρακτηριστικά:«Εδώ εγείρεται το παλαιό ερώτημα: το μέγεθος μετράει; Όμως τα κλαμπ στριπτίζ στο Σαν Αντόνιο καλύπτονται πίσω από την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, την ώρα που επιχειρούν γυμνά να αδράξουν παραπάνω αντισυνταγματική δύναμη. Επιθυμούν τη στύση ενός συνταγματικού τείχους που θα τα διαχωρίζει από την ελεγκτική δύναμη των νόμων κάθε πολιτείας».

Η απόφαση για την υπόθεση, που ονομάστηκε, απολύτως ταιριαστά «Υπόθεση του Μικρού Μπικίνι εναντίον του Ακόμη-Πιο-Μικρού Μπικίνι», προκάλεσε τη θυμηδία ακόμη και στους αντίδικους. Συνήγορος των κλαμπ στριπτίζ στο Σαν Αντόνιο δήλωσε πως, παρόλο που έχασε στην υπόθεση (πρωτοδίκως, αφού θα ασκηθεί έφεση), η ανακοίνωσή της από τον δικαστή Μπίρι ήταν «ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που έχω ακούσει ποτέ μου».

almyrosinfo.gr

Έκανε τατουάζ στο πέος του και κέρδισε μόνιμη στύση!



Τρελαμένος από τον έρωτά του για μία κοπέλα ένας 21χρονος Ιρανός έτρεξε για να κάνει στο κορμί του ένα τατουάζ για να τιμήσει την κοπέλα του. 

Έτσι ζωγράφισε την φράση «καλή τύχη στα ταξίδια σου»  καθώς και το αρχικό γράμμα «Μ», το γράμμα δηλαδή που ξεκινούσε το επίθετό της.

Αφού έκανε το τατουάζ και γύρισε στο σπίτι χαρούμενος για να το δείξει στην αγαπημένη του , άρχισαν οι πόνοι.

Η χαρά του δεν κράτησε πολύ γιατί οι πόνοι συνεχίστηκαν για ολόκληρες εβδομάδες. Αμέσως μετά ήρθε και το …δωράκι!! Η μόνιμη στύση για την οποία δεν έκανε τίποτα για να την «θεραπεύσει».

Τώρα όσον αφορά τα αίτια ο δημιουργός του τατουάζ ανέφερε ότι τρύπησε το πέος με τις βελόνες του πιο βαθιά από όσο έπρεπε, προκαλώντας μια δυσλειτουργία στα νεύρα της περιοχής με επακόλουθο τη μόνιμη στύση.


Τα Ζώδια Σήμερα 6 Μαίου 2013


Κριός
21/3-20/4

Σήμερα θα νιώσεις αρκετή κούραση από τις διάφορες υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί και φυσικά θα αισθάνεσαι αρκετή καταπίεση, αγαπητέ Κριέ. Φρόντισε να λάβεις τα κατάλληλα μέτρα, για να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις με περισσότερη ψυχραιμία. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και προπάντων μην εκνευρίζεσαι, γιατί έτσι δεν θα μπορέσεις να πάρεις τις σωστές αποφάσεις που θα σε βγάλουν από τις καταστάσεις που σε προβληματίζουν.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Κριός, η σημερινή ημέρα θα σε φέρει σε αρμονία με το σύντροφό σου. Βρίσκετε από κοινού λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ σας και κάνετε σχέδια για το μέλλον. Όσο για εσένα που κοιμάσαι μόνος σου τα βράδια, η διάθεση σου σήμερα θα είναι άκρως ερωτική, θα φλερτάρεις έντονα και σίγουρα κάτι καλό θα προκύψει.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Φίλε Κριέ, σήμερα θα μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις στη δουλειά σου και θα έχεις και την υποστήριξη των συνεργατών σου. Θα αρχίσεις να πηγαίνεις καλύτερα και στα οικονομικά σου. Φρόντισε να βάλεις σωστό πρόγραμμα, για να ξεπεράσεις τα προβλήματα που υπάρχουν.




Ταύρος
21/4-20/5

Η σημερινή μέρα είναι δύσκολη, γιατί θα πρέπει να κάνεις ριζικές αλλαγές στην πορεία σου, φίλε Ταύρε. Αν θέλεις να ξεπεράσεις τις δυσκολίες και μακροπρόθεσμα να ικανοποιήσεις τα δικά σου θέλω, σταμάτα να κοιτάς συνέχεια αυτά που θέλουν οι άλλοι και φρόντισε λίγο παραπάνω τον εαυτό σου. Έχεις κι εσύ τη δική σου ζωή με τα προβλήματά της, που κάποια στιγμή πρέπει να λυθούν.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Ταύρος, θα περάσεις την μέρα σου σκεπτόμενος πως θα ανανεώσεις τη σχέση σου και η Αφροδίτη από το ζώδιο σου θα διευρύνει την σκέψη σου και θα σου δώσει εναλλακτικές και πρωτότυπες λύσεις για να το πετύχεις. Όσο για τους αδέσμευτους Ταύρους, η αυτοπεποίθηση σας θα ανέβει και θα διεκδικήσετε με επιτυχία τον άνθρωπο, που σας έχει γοητεύσει το τελευταίο καιρό.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Ημέρα που ξεκινάς με συζητήσεις και σχέδια, φίλε Ταύρε. Προβλήματα που είχες πριν, θα μπορέσεις να τα λύσεις με πολύ εύκολο τρόπο. Στα οικονομικά σου πρέπει να βάλεις περισσότερο προγραμματισμό, γιατί θα έχεις την τάση να κάνεις πολλά έξοδα.



Δίδυμοι
21/5-21/6

Η μέρα φέρνει κάποια στασιμότητα στις καταστάσεις, φίλε Δίδυμε, και αυτά που θέλεις να τελειώνεις, θα βλέπεις να μην γίνονται ακόμη. Η δυναμικότητα που έχεις είναι μεγάλη. Μην αφήνεις τις καταστάσεις να σε παίρνουν από κάτω. Μπορείς να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει σήμερα. Αν θες να ξεφύγεις από διάφορα προβλήματα που σε αγχώνουν και σε εκνευρίζουν, κάνε κάτι ευχάριστο.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Δίδυμος, το ταίρι σου θα απαιτήσει από εσένα υποστήριξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πρέπει να βρεις τον χρόνο να ασχοληθείς μαζί του και μην τον απομακρύνεις ακόμη μία φορά, γιατί στο τέλος θα βρει αλλού την κατανόηση που έχει ανάγκη. Όσο για σένα που η μοναξιά μονοπωλεί τη ζωή σου, θα νιώσεις ερωτική έλξη για ένα πρόσωπο από το φιλικό σου περιβάλλον, αλλά δεν πρέπει να βιαστείς, μέχρι να σιγουρευτείς για τα συναισθήματά του.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αγαπητέ Δίδυμε, μπορείς να κάνεις πάρα πολλά στη δουλειά σου και θα έχεις και πολλές ιδέες, που θα σου φέρουν την επιτυχία που θέλεις. Στα οικονομικά σου, έχεις βγει ήδη εκτός προϋπολογισμού. Φρόντισε να μην κάνεις καθόλου αγορές και περιττά έξοδα.




Καρκίνος
22/6-22/7

Αξιοποίησε τις δυνατότητές σου, για να μπορέσεις να ξεπεράσεις διάφορα προβλήματα που έχεις, φίλε Καρκίνε. Θέλεις να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, γιατί η ρουτίνα σε έχει κουράσει αρκετά, με όλες αυτές τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα. Μπορείς να περάσεις καλά με αγαπημένα άτομα, κάνοντας θετικές και αισιόδοξες σκέψεις. Πολύ καλή μέρα για κοινωνικές επαφές.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, η σχέση σου καλυτερεύει και θα αρχίσεις να κάνεις σχέδια με τον σύντροφό σου για το μέλλον. Οι οικογενειακές σου υποχρεώσεις βέβαια θα αυξηθούν, αλλά επειδή θα έχεις την υποστήριξη και την βοήθεια του συντρόφου σου, τίποτα δεν θα μπορεί να σε εμποδίσει να τις τακτοποιήσεις και να βρεις και λίγο ελεύθερο χρόνο να περάσεις μαζί του ερωτικά και ρομαντικά. Εσύ που πίνεις ακόμη καφέ με την μοναξιά, ξεπέρασε μια και καλή το παρελθόν και όποιον ή ό,τι σε συνδέει με αυτό και βάλε μπρος για νέες καταστάσεις στην ερωτική σου ζωή, που θα σου χαρίσουν πολύ όμορφα συναισθήματα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αγαπητέ Καρκίνε, πρέπει να εκμεταλλευτείς ανάλογα τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στα επαγγελματικά σου, για να μπορέσεις να φτάσεις στο στόχο σου. Μην κάνεις απερίσκεπτες κινήσεις στα οικονομικά. Μπορεί να βγεις έξω από το πρόγραμμά σου. Να προσέξεις αρκετά τις άσκοπες αγορές που μπορεί να κάνεις.




Λέων
23/7-23/8

Από σήμερα επιβάλλεται να κάνεις κάποιες αλλαγές στη ζωή σου, φίλε Λέων. Θα πρέπει να αλλάξεις ριζικά κατευθύνσεις και να ακολουθήσεις μια πιο δυναμική στρατηγική, για να κατευθύνεις τις καταστάσεις εκεί που θέλεις εσύ. Βέβαια, αλλαγή κατεύθυνσης και αποφασιστικές κινήσεις, μέσα στα πλαίσια της λογικής. Απόφυγε τις ενέργειες που μπορεί να σε οδηγήσουν στην υπερβολή.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στον αισθηματικό σου τομέα, αν είσαι ένας δεσμευμένος Λέων, προσπάθησε να επικεντρωθείς σε αυτά που σε ενώνουν με τον σύντροφό σου και μην δημιουργείς προβλήματα από το πουθενά. Οι αδέσμευτοι εκπρόσωποι του ζωδίου, θα γίνετε πιο εξωστρεφείς και θα γνωρίσετε ανθρώπους, που θα σας αλλάξουν τη ζωή.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στα επαγγελματικά σου θα τα καταφέρεις πάρα πολύ καλά, αγαπητέ Λέων. Σήμερα μπορείς να ξεκινήσεις να υλοποιείς τα σχέδιά σου. Μην πάρεις κανένα οικονομικό ρίσκο. Τις αγορές που μπορεί να προκύψουν, καλό θα είναι να τις χειριστείς με πολύ σύνεση.



Παρθένος
24/8-22/9

Προσπάθησε να συγκεντρωθείς, αγαπητέ Παρθένε, και μην σπαταλάς το χρόνο σου σε πράγματα που μπορεί να σε καθυστερήσουν και να σε πάνε πίσω σε βασικές υποχρεώσεις σου. Να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι προσωρινά και μπαίνεις σε μια περίοδο, που θα είναι πολύ εποικοδομητική, καθώς οι καταστάσεις θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, φίλε Παρθένε, θα περάσεις πολύ ευχάριστες και ρομαντικές στιγμές με τον σύντροφό σου. Τα προβλήματα μεταξύ σας θα υποχωρήσουν σημαντικά και θα αρχίσετε να απολαμβάνετε ξανά ο ένας την παρέα του άλλου, χωρίς ανασφάλειες και εγωκεντρισμό. Οι αδέσμευτοι Παρθένοι θα έχετε ευχάριστες εξελίξεις στην προσωπική σας ζωή.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Παρθένος, στα επαγγελματικά σου σήμερα πρέπει να προσέχεις σε ό,τι αφορά σε θέματα μελλοντικά. Συνεχίζεις να έχεις οικονομικές ανασφάλειες κι έχεις μπει σε μια περίοδο, που τα έξοδά σου θα είναι πάρα πολλά. Απόφυγε να κάνεις άσκοπες αγορές.




Ζυγός
23/9-22/10

Σήμερα δες τι πρέπει να κάνεις και μην αφήνεις να συσσωρεύονται θέματα, που μπορεί να σε αγχώνουν, αγαπητέ Ζυγέ. Θα ασχοληθείς με θέματα παιδιών ή γενικά με αγαπημένα άτομα. Μην καταναλώνεσαι τόσο πολύ με ζητήματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία για εσένα. Οι υποχρεώσεις που υπάρχουν είναι πάρα πολλές και πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μαζί. Λάβε τα μέτρα σου και όλα θα πάνε καλά.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στον ερωτικό τομέα, αν είσαι Ζυγός, οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα μπαίνουν για άλλη μια φορά στη σχέση σου και ίσως να προκαλέσουν μια απομάκρυνση με τον σύντροφό σου. Εσύ που ακόμη δεν έχεις βρει κάτι που να σε συναρπάζει, θα έχεις ευχάριστες εκπλήξεις στην αισθηματική σου ζωή. Μια ξαφνική γνωριμία που θα κάνεις, θα εξελιχθεί σε μια σοβαρή και ουσιαστική σχέση στο μέλλον.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου, φίλε Ζυγέ, οι συνεργασίες και γενικότερα τα καινούργια ξεκινήματα δεν ευνοούνται. Στα οικονομικά σου, θέματα που καθυστερούν και σε έχουν κουράσει, να ξέρεις ότι τώρα θα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους.



Σκορπιός
23/10-22/11

Αν είσαι Σκορπιός, σήμερα κινήσου με πολύ σοβαρότητα και βάλε πρόγραμμα, για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Μόνο να μην στεναχωριέσαι και να μην καταπιέζεσαι. Μην αφήνεις τις καταστάσεις στην μοίρα τους, κινήσου γρήγορα και μεθοδικά, για να βγεις από τα αδιέξοδα στα οποία σε έχουν οδηγήσει διάφορες καταστάσεις και σε πιέζουν ψυχολογικά.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στον ερωτικό σου τομέα, αν ανήκεις στην κατηγορία των δεσμευμένων Σκορπιών, άφησε στην άκρη σκοτούρες και προβλήματα, και βρες χρόνο να αφιερώσεις στο σύντροφό σου. Κι αν ακόμη είσαι μόνος ερωτικά, ένας αέρας ρομαντισμού θα κυριαρχεί στη ζωή σου. Εκμεταλλεύσου τον!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στα επαγγελματικά σου, αγαπητέ Σκορπιέ, μπορείς να κάνεις συνεργασίες και να αρχίσεις να υλοποιείς τα σχέδια, που έχεις σκεφτεί εδώ και καιρό. Τα οικονομικά σου συνεχίζουν να είναι προβληματικά. Μπαίνεις σε περίοδο, που κάποιες καταστάσεις θα σε οδηγήσουν να αυξήσεις τα έσοδά σου, αλλά θέλει λίγη ακόμη υπομονή.




Τοξότης
23/11-21/12

Η μέρα φέρνει αρκετή ασυνεννοησία για εσένα, αγαπητέ Τοξότη. Καλό θα είναι μερικές φορές να ακούς και τους άλλους, πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Για να αποφύγεις τις προστριβές που μπορεί να προκύψουν στο οικογενειακό σου περιβάλλον, καλό θα είναι να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό. Μην αφήνεις να διαιωνίζονται καταστάσεις, που σε καταβάλλουν ψυχικά.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στον αισθηματικό σου τομέα, φίλε Τοξότη, πρόσεξε λίγο με την συμπεριφορά σου, γιατί θα είσαι νευρικός και αγχώδης στη σχέση σου και ίσως δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με το ταίρι σου. Εσύ που παραμένεις αδέσμευτος, θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις φίλους που έχεις να δεις πολύ καιρό και θα σου δοθεί η ευκαιρία να συσφίξεις τις σχέσεις σου.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Τοξότης, χρειάζεται να οργανωθείς λίγο περισσότερο στη δουλειά σου, για να μπορέσεις να φτάσεις στην επιτυχία που θέλεις. Στα οικονομικά σου, τα πράγματα δεν πάνε άσχημα, αλλά σήμερα απόφυγε να παρασυρθείς και να κάνεις πολλά έξοδα.




Αιγόκερως
22/12-19/1

Σήμερα, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις με περισσότερη ψυχραιμία, αγαπητέ Αιγόκερε. Μην αντιδράς έντονα και μη δημιουργείς άγχος στον εαυτό σου. Άλλωστε, ανήκεις στα άτομα που καταφέρνουν πάντα να ελίσσονται και να συμπεριφέρονται όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Αυτό πρέπει να κάνεις και τώρα. Με ηρεμία, σύνεση και προγραμματισμό, όλα θα πάνε όπως τα θέλεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι ένας δεσμευμένος Αιγόκερως, η σχέση σου είναι σε πολύ καλό δρόμο και κάποιες προβληματικές καταστάσεις έχουν ισορροπήσει. Θα μπορέσεις να έρθεις πιο κοντά στο ταίρι σου αυτή τη Δευτέρα. Αν δεν έχεις ταίρι, να ξέρεις ότι τώρα που η Αφροδίτη σε ευνοεί από το ζώδιο του Ταύρου, έρχονται τα καλύτερα για εσένα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου, φίλε Αιγόκερε, δεν έχεις κανένα πρόβλημα και μπορείς να αρχίσεις να υλοποιείς τα σχέδια, που ήταν σε στασιμότητα. Στα οικονομικά σου, θα μπεις σε σκέψεις για το πως θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις ανοίγματα, τα οποία έχεις από το παρελθόν.




Υδροχόος
20/1-19/2

Το πλανητικό σκηνικό είναι αρκετά ευνοϊκό για το ζώδιό σου, φίλε Υδροχόε, και τη σημερινή Δευτέρα θα μπορέσεις να βρεις αποτελεσματικές λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν. Η διάθεσή σου βελτιώνεται αισθητά και νιώθεις έτοιμος για όλα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Υδροχόε, θα βρεις λύσεις με το σύντροφό σου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε εδώ και καιρό. Θα κάνετε πολλές ευχάριστες συζητήσεις και θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις, για το κοινό σας μέλλον. Εσύ που βαδίζεις σε μοναχικά μονοπάτια, θα αναθεωρήσεις κάποιες αποφάσεις που είχες πάρει για την προσωπική σου ζωή και θα πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Υδροχόος, η δυναμικότητα που θα έχεις στη δουλειά σου θα είναι μεγάλη και θα μπορέσεις να ξεπεράσεις πολλά θέματα, που σε προβληματίζουν εδώ και πολύ καιρό. Πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά, να την σκεφτείς πολύ καλά από πριν. Δεν είναι περίοδος για έξοδα και για άσκοπες αγορές.



Ιχθείς
20/2,20/3

Η αγωνιστικότητα σου θα είναι σε υψηλά επίπεδα, αγαπητέ Ιχθύ, και με υπομονή και σωστό προγραμματισμό, θα κάνεις πραγματικότητα αυτά που έχεις στο μυαλό σου. Προσπάθησε να είσαι σε ετοιμότητα κάθε στιγμή, γιατί θα είναι πολλές οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που θα πρέπει να αξιοποιήσεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, για να μην δεχθείς παράπονα και γκρίνιες από την μεριά του συντρόφου σου, βρες χρόνο να του αφιερώσεις και κράτησε τις ισορροπίες. Εσύ που κοιμάσαι αγκαλιά με το μαξιλάρι σου, θα νοιώσεις την ανάγκη να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και να την κάνεις πιο έντονη, με αποτέλεσμα να αρχίσεις να κυκλοφορείς περισσότερο και ο φιλικός σου κύκλος θα διευρυνθεί σημαντικά.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Φίλε Ιχθύ, μπορείς να διευθετήσεις εκκρεμότητες που έχεις στη δουλειά σου, οι οποίες παραμένουν σε στασιμότητα και σε αγχώνουν αρκετά. Στα οικονομικά σου, τα πράγματα ακόμη δεν είναι όπως τα θέλεις. Οι καταστάσεις όμως αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα.

Πηγή: myastro.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger