Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014


Οι ειδικοί εξηγούν πώς ένα πέος αλλάζει σε σχήμα, εμφάνιση και σεξουαλική λειτουργία καθώς ένας άνδρας μεγαλώνει.

Δεν είναι μυστικό πως η ανδρική σεξουαλική λειτουργία φθίνει με την ηλικία. Καθώς πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα, χρειάζονται περισσότερα για να τον διεγείρουν, ενώ όταν διεγερθεί, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε οργασμό, κι αφού έρθει σε οργασμό να ξαναδιεγερθεί.

Επίσης η ηλικία φέρνει μείωση στον όγκο του σπέρματος και στην ποιότητά του και η στυτική δυσλειτουργία, ή ανικανότητα, συνδέεται ξεκάθαρα με την πάροδο του χρόνου, μεταξύ των 40 και των 70, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30% δείχνουν έρευνες.

Οι άνδρες επίσης βιώνουν μια σταδιακή φθορά στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν πως με τον καιρό η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος εξασθενεί, αποτέλεσμα χαλαρωμένων μυών στην κύστη και, σε πολλές περιπτώσεις, διόγκωσης του προστάτη.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που οι άνδρες από καιρό υποψιάζονταν και σε κάποιες περιπτώσεις φοβούνταν: πως στο ίδιο το πέος συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές καθώς ο άνδρας προχωρά από τη σεξουαλική του ακμή- περίπου τα 30 για τους περισσότερους- στη μέση ηλικία και τέλος στα γεράματα.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

Εμφάνιση. Υπάρχουν δύο μεγάλες αλλαγές. Το κεφάλι του πέους ( η βάλανος) σταδιακά χάνει το μωβίζον χρώμα, λόγω της μειωμένης εισροής αίματος. Και υπάρχει μια περιορισμένη απώλεια ηβικής τριχοφυΐας. «Καθώς η τεστοστερόνη λιγοστεύει, το πέος σταδιακά επιστρέφει στην προεφηβική, κυρίως άτριχη, κατάστασή του», λένε οι ειδικοί.

Μέγεθος του πέους. Η πρόσληψη βάρους είναι συνηθισμένη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Το λίπος καθώς συσσωρεύεται στην κάτω κοιλία, το εμφανές μέγεθος του πέους αλλάζει. «Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέος να μοιάζει κοντύτερο».

«Σε κάποιες περιπτώσεις, το κοιλιακό λίπος θάβει το πέος. Ένας κίνητρο για τους υπέρβαρους ασθενείς να χάσουν κιλά είναι πως θα φανεί να κέρδισαν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος απλά χάνοντας βάρος».

Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πέος τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70».

Τι προκαλεί τη σμίκρυνση του πέους; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέους, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Η διαδικασία αυτή γνωστή και ως αθηροσκλήρωση, είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες- κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Ένας άλλος μηχανισμός που ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου (ουλώδους ιστού) μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πέους- και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.

Καθώς αλλάζει το μέγεθος του πέους, αλλάζουν επίσης και οι όρχεις. «Ξεκινώντας περίπου στα 40, οι όρχεις με βεβαιότητα αρχίζουν να συρρικνώνονται. Οι όρχεις ενός 30άρη μπορεί να έχουν 3 εκατοστά διάμετρο, ενός 60άρη ίσως μόνο 2 εκατοστά.

Ευαισθησία. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το πέος χάνει την ευαισθησία του με τον καιρό. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει τη στύση και τον οργασμό. Αν κάνει τον οργασμό λιγότερο ευχάριστο παραμένει αναπάντητο ερώτημα.

Αν υπάρχει θετικό σ’ αυτές τις ανεπιθύμητες αλλαγές είναι το εξής: Οι ειδικοί λένε πως αυτές οι αλλαγές δεν είναι απαραίτητο να καταστρέψουν την ερωτική σας ζωή. Πρόσφατη έρευνα δε σε 2.213 άνδρες έδειξε σημαντική μείωση στην ερωτική λειτουργία, τη λίμπιντο και την εκσπερμάτιση- όμως μόνο μέτρια μείωση στη σεξουαλική ικανοποίηση.

«Οι μεγαλύτεροι άνδρες δεν είναι πιθανό να εκλάβουν αυτές τις μειώσεις σαν πρόβλημα και να μην ικανοποιούνται σεξουαλικά».

«Το πιο σημαντικό συστατικό για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι η δυνατότητα να ικανοποιεί κανείς τη σύντροφό του, κι αυτό δεν απαιτεί τέλεια σεξουαλική απόδοση ή μεγάλο πέος. Όσο η σύντροφός του απολαμβάνει την ερωτική πράξη, ο ίδιος αισθάνεται Θεός».

Πηγή: Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας
Πηγή: http://www.onmed.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger