Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Άνδρας vs Γυναίκα: Ποιος από τους δύο σκέφτεται περισσότερο το sex μέσα στη μέρα;

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


Ναι μεν, αλλά...

Ετσι θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος τα αποτελέσματα της έρευνας με αντικείμενο πόσες φορές την ημέρα σκέφτονται οι άνδρες το σεξ και πόσες οι γυναίκες. 

Επιστήμονες του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο διαπίστωσαν αρχικά ότι ο μέσος άνδρας σκέφτεται το σεξ, περισσότερο από τη μέση γυναίκα, αλλά πολύ λιγότερο από ότι πίστευανν μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με το iatropedia.gr ο άνδρας σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον 80 φορές λιγότερο, από ότι πίστευαν μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί. 

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο μέσος άνδρας σκέφτεται την ημέρα: 

Το σεξ: 19 φορές

Το φαγητό: 18 φορές

Τον ύπνο: 11 φορές 

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες σκέφτονται την ημέρα: 

Το σεξ: 10 φορές

Τον ύπνο: 9 φορές 

Το φαγητό: 5 φορές 

iefimerida.gr


Βίκυ Κουλιανού: Χαμός στο facebook από την γυμνή ΦΩΤΟ που ανέβασε!


Φωτιά πήρε το facebook από την φωτογραφία που ανέβασε η Βίκυ Κουλιανού στο κοινωνικό δίκτυο.

Η φωτογραφία είναι από μια φωτογράφισή της στα πρώτα της βήματα στην οποία ποζάρει ολόγυμνη!

Δείτε την:


Δεν θα πιστεύετε πώς είναι σήμερα ο Νίκος Ευταξίας! [φωτο]



Τον Νίκο Ευταξία έχουμε να τον δούμε καιρό, μιας και ζει μόνιμα στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη!...Ο στυλίστας είναι πια αγνώριστος! Ο Νίκος έχει φτιάξει ένα γραμμωμένο κορμί! Ακολουθεί ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και καθημερινά γυμνάζεται και κατάφερε να «χτίσει» ένα ωραίο σώμα… Ατελείωτες ώρες φαίνεται πώς περνά στο γυμναστήριο! 

Την ακόλουθη φωτογραφία πόσταρε στο twitter ο Νίκος και πράγματι είναι αγνώριστος, δεν συμφωνείτε; 



tsantiri.gr

Πορνοστάρ μπαίνει στο χώρο της πολιτικής!



Πρώην πορνοστάρ, γνωστή στους θαυμαστές της με το ψευδώνυμο «το θεϊκό στήθος», αποφάσισε να κατέβει στο «στίβο» της πολιτικής. Η ίδια πιστεύει ότι το σεξαπίλ της δε θα σταθεί εμπόδιο στην πρόθεσής της να προσφέρει στους συμπολίτες της και τη χώρα της.
Η Πενγκ Νταν, ή αλλιώς Νταιάνα Πενγκ, από την Κίνα, ζήτησε από τους συμπολίτες της, τα επόμενα χρόνια, να την κρίνουν όχι για το παρελθόν της στο χώρο των ερωτικών ταινιών, αλλά για την απόδοσή της στο χώρο της πολιτικής. 
Τον προηγούμενο μήνα έγινε γνωστό ότι η 40χρονη πρωταγωνίστρια από την πόλη Τσάνγκσα έγινε μέλος του κόμματος CPPCC στην επαρχία Γκουανζού.

Η κρατική εφημερίδα «Global Times» έσπευσε να σχολιάσει ότι η παρουσία της θα καταντήσει τη χώρα «περίγελο» στο διεθνές πολιτικό στερέωμα, ενώ η εφημερίδα «Beijing News» προχώρησε σε σχετική δημοσκόπηση ζητώντας από τους αναγνώστες της να σχολιάσουν την είδηση. Πάνω από το 46% χαρακτήρισε την κίνησή της «ανάρμοστη», ενώ σχεδόν το 37% είπε ότι η κυρία Πενγκ θα πρέπει να κριθεί για τα έργα της και όχι για το παρελθόν της.
«Το να είσαι σέξι δεν αναιρεί το να είσαι πατριώτης», δήλωσε η ίδια η πρώην πορνοστάρ στην Daily Telegraph, αντικρούοντας τους πολέμιούς της.


http://www.koolnews.gr

Πατέρας και γαμπρός ξυλοφόρτωσαν δυο νοσοκόμες!



Αναστάτωση στο γυναικολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού, όταν οι δυο άνδρες άρχισαν να βρίζουν και να πετούν αντικείμενα. 

Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν νοσηλεύτριες! Γης μαδιάμ τα έκαναν πατέρας και γαμπρός, στο νοσοκομείο Λεμεσού, όταν νοσηλεύτριες του γυναικολογικού τμήματος, τους είπαν να αναμένουν για λίγο μέχρι να αδειάσει κρεβάτι στο χειρουργείο για να μπορέσει η 18χρονη συγγενής τους να υποβληθεί στην απαραίτητη χειρουργική επέμβαση. 

Τόλμησε και φόρεσε ξανά, στα 41 της, το κόκκινο μαγιό του Baywatch [εικόνες]


Δεκαπέντε χρόνια μετά το τέλος της σειράς, η Κάρμεν Ηλέκτρα τόλμησε να φωτογραφηθεί ξανά με το κόκκινο μπικίνι της ναυαγοσώστριας. Επιβεβαιώνοντας ότι όντως είναι καλύτερη τώρα.
«Στην αρχή δίσταζα να το φορέσω. Αλλά με το που μπήκα μέσα, αισθάνθηκα καταπληκτικά. Αισθάνομαι πιο καυτή και σε καλύτερη κατάσταση από όταν ήμουν 25 χρονών. Βοηθάει και το γεγονός ότι από μικρή έκανα μπαλέτο».

Αυτό δήλωσε η 41χρονη Κάρμεν Ηλέκτρα που επέστρεψε στα παλιά της λημέρια για λογαριασμό του περιοδικού In Touch.
Προσθέτοντας πως με χαρά θα φωτογραφιζόταν και πάλι γυμνή στο Playboy, καθώς έχει στόχο «Να ξεπεράσω τις Πάμελα Άντερσον και Αν Νικόλ Σμιθ. Τις μοναδικές δηλαδή που έχουν κάνει παραπάνω εξώφυλλα από μένα».



http://www.iefimerida.gr


Έχετε δεί πιο ερωτευμένο ζευγάρι; Κάνουν τον γύρο του κόσμου με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο!!!


Ο Ρώσος φωτογράφος Murad Osmann δεν αφήνει το κορίτσι του όυτε στιγμή από κοντά του.

 Έτσι ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο μέσα από μοναδικές φωτογραφίες και πραγματικά μας περνούν το μήνυμα ότι είναι αληθινά ερωτευμένοι...



















«Είμαι πολύ δύσκολα, μπορεί να με βάλουν φυλακή», αποκάλυψε Ελληνας κωμικός [βίντεο]



Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μίλησε ο Γεράσιμος Γεννατάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Τώρα είμαι πολύ δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα. Μπορεί να με βάλουν φυλακή με τη νέα διάταξη του υπουργείου Οικονομικών. Χρωστάω πολύ περισσότερα από 5 χιλιάδες ευρώ». Αυτό δήλωσε στο Πρωινό Mou ο ταλαντούχος κωμικός, γνωστός στο ευρύ κοινό από το σίριαλ Μίλα Βρώμικα.

Αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα γιατί αρνήθηκε πρόταση 200.000 ευρώ για να διαφημίσει ένα τραπεζικό προϊόν: «Δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο προϊόν που θα διαφήμιζα. Δεν μπορούσα! Θεωρώ ότι οι τράπεζες έχουν κάνει μεγάλο κακό στην ελληνική κοινωνία και δεν θα μπορούσα να φορέσω το χαμόγελό μου και να διαφημίσω κάτι τέτοιο».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο Γεράσιμος Γεννατάς μίλησε και γιατί δε θέλει να κάνει παιδιά: «Σε εμένα γράφτηκε κάτι μέσα μου από τότε που ήμουν πολύ μικρός και έχει να κάνει με την οικογένεια. Είναι από τα πράγματα που δεν τα ομολογούμε ούτε στον εαυτό μας και κάποια στιγμή αντιλαμβανόμαστε, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν. Εγώ έχασα τους γονείς μου αρκετά μικρός.Στα 15 έχασα τον πατέρα μου και 17 είχε ήδη πεθάνει και η μητέρα μου. Ζούσα σε ένα διαμέρισμα με την 11χρονη αδελφή μου και την 80χρονη γιαγιά μου. Ήταν καλά χρόνια αυτά που έζησα μαζί τους, αλλά ίσως αυτό το πράγμα δημιούργησε μέσα μου μια απόσταση ή έναν φόβο προς την οικογένεια».

Προσθέτοντας πως «μέσα σε όλα αυτά είχα και ένα κράτος που με κυνηγούσε, επειδή δεν μπορούσα να πληρώσω τον φόρο κληρονομιάς. Εκείνη την εποχή σπούδαζα στο πανεπιστήμιο και παράλληλα δούλευα μπουφετζής, σε οικοδομή, dj, σε πρατήριο ποτών για να τα βγάλω πέρα. Και κάθε εβδομάδα μου έρχονταν σπίτι κατασχετικά για το σπίτι και εντάλματα προσωπικής κράτησης». 



http://www.iefimerida.gr


Οι απαισιόδοξοι ζουν περισσότερο!



Οι ηλικιωμένοι που βλέπουν με απαισιοδοξία τις προοπτικές που έχουν για μελλοντική ευτυχία ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς από αυτούς που είναι αισιόδοξοι, σύμφωνα με γερμανική έρευνα.

"Οι ηλικιωμένοι που αναμένουν μια περιορισμένη σε κάποιον βαθμό ικανοποίηση από την προσωπική τους κατάσταση στο μέλλον ζουν ολοφάνερα πιο πολύ και η υγεία τους είναι καλύτερη από τους ηλικιωμένους που φαντάζονται ένα ρόδινο μέλλον", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο DIW, το οποίο επικαλείται μια πανεπιστημιακή μελέτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Φρίντριχ-Αλεξάντερ της Νυρεμβέργης, στη νότια Γερμανία, στηρίχθηκαν στα δεδομένα της γερμανικής κοινωνικοοικονομικής επιτροπής, δηλαδή σε μια μελέτη μεγάλου εύρους (30.000 προσώπων), η οποία διεξάγεται από το 1984.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις που δίνονταν ετησίως μεταξύ του 1993 και του 2003 από τους ερωτηθέντες όσον αφορά τον βαθμό της ικανοποίησής τους από την τρέχουσα κατάστασή τους και για τις εκτιμήσεις τους όσον αφορά έναν χρονικό ορίζοντα πέντε ετών. Οι ερευνητές στη συνέχεια επαλήθευσαν αν οι προσδοκίες των ερωτηθέντων ευδοκίμησαν ή όχι.

Από την έρευνά τους προέκυψε ότι το 43% των πιο ηλικιωμένων ερωτηθέντων φάνηκε υπερβολικά απαισιόδοξο, το 25% φάνηκε λογικό και το 32% υπερβολικά αισιόδοξο.

Όμως η έρευνα έδειξε ακόμη όσον αφορά την τελευταία αυτή ομάδα ότι ο κίνδυνος απώλειας των σωματικών ικανοτήτων ήταν πιο αυξημένος και ο κίνδυνος θανάτου ήταν επίσης κατά 10% υψηλότερος για τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους.

"Είναι πιθανόν η απαισιοδοξία για το μέλλον να οδηγεί τους ηλικιωμένους να φροντίζουν περισσότερο για την υγεία τους και να είναι πιο προσεκτικοί απέναντι στον κίνδυνο", σχολίασε ο Φρίντερ Λανγκ, διευθυντής του ινστιτούτου γεροντολογικής και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, οι πιο νέοι είναι αυτοί που εμφανίζονται ως οι πιο υπερβολικά αισιόδοξοι όσον αφορά την κατάστασή τους έπειτα από πέντε χρόνια και αυτοί που βρίσκονται στο άνθος της ζωή τους είναι οι πιο ρεαλιστές.

Όσο μεγαλώνει η ηλικία, τόσο πιο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι άνθρωποι, επισημαίνουν επίσης οι ερευνητές και παραδόξως, όσο υψηλότερο εισόδημα και καλή υγεία έχουν, τόσο πιο απαισιόδοξοι είναι, αναμφίβολα επειδή οι δυνατότητες βελτίωσης καθίστανται από αυτό το γεγονός μηδαμινές, επισήμανε επίσης ο Λανγκ.

http://www.newsit.gr

Ποιά είναι η κόρη του υφυπουργού που είπε τα Ελγίνεια «ένα μάτσο αρχαίες πέτρες»



Ώς «Εθνική Βλαχειά» χαρακτηρίζει η Ηλέκτρα Κοτσώνη, κόρη του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Θεόδωρου Κοτσώνη την ενέργεια των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου να σηκώσουν ελληνικές σημαίες μέσα στο Βρετανικό μουσείο στη πρόσφατη επίσκεψη τους στο Λονδίνο στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής. Η νεαρή δημοσιογράφος που ζει στο Λονδίνο με άρθρο της στη Lifo εκφράζει τους… προβληματισμούς της για το συγκεκριμένο περιστατικό. «Μεγαλύτερη βλακεία από το να ανοίξουν τη σημαία μπροστά στα μάρμαρα δεν βρήκαν να σκεφτούν;» διερωτάται η κυρία Κοτσώνη σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη free press εφημερίδα. Παραθέτει μάλιστα και την δική της εμπειρία από την επίσκεψη της στο Βρετανικό μουσείο όταν ήταν μαθήτρια της δευτέρας λυκείου.

«Δεν ήταν και η καλύτερή μου – πολύ πιο ώραια πέρασα το βράδυ που είδαμε τον Tobey Maguire να μπαίνει σε ένα σινεμά στη Leicester Square για την πρεμιέρα του Seabiscuit», γράφει η δημοσιογράφος.

«Είχε ερθεί και ο Σοφοκλής στην εκδρομή όμως οπότε δεν θυμάμαι να με πείραξε και πολύ. Εως τη στιγμή που μπήκαμε στην αίθουσα με τα μάρμαρα. Δεν ξέρω για έσας, αλλά ως έφηβη μου ήταν αρκετά δύσκολο να ενδιαφερθώ για ένα μάτσο αρχαίες πέτρες. Είχα ήδη περάσει τη μισή ζωή μου συνάμενη από γονείς και δασκάλους στα αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας και την άλλη μισή παπαγαλίζοντας μια ιστορία που ξεκινά κάπου στη κυκλαδική περίοδο και τελειώνει με την επανάσταση του 1821…. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν εκείνη την ημέρα με είχαν βάλει να ανοίξω τη γαλανόλευκη μες το μουσείο. Μπορεί και να είχα πεθάνει από την ντροπή μου. Δεν ξέρω όμως και τι να σκεφτώ για τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου που έπεισαν τους μαθητές τους ότι μια τέτοια πράξη αποτελεί κάτι αξιέπαινο και πάνω από όλα λογικό. Δεν ξέρω και πως να τους χαρακτηρίσω ακριβώς, αλλά τείνω προς το βλάκες με περικεφαλαία.

Για να προσθέσει :«Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ οτι εν μέσω της όλης καταπίεσης και της Χρυσής Αυγής που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα σήμερα, δύο εκπαιδευτικοί (δύο άνθρωποι δηλαδή που η πολιτεία τους έχει εμπιστευτεί ένα σωρό εύπλαστων εγκεφάλων και προσωπικοτήτων) δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο να κάνουν στο Λονδίνο με τους μαθητές τους από το να διαφημίσουν την εθνική μας βλαχιά».

Η νεαρή δημοσιογράφος προτού βουτήξει τη γλώσσα της στο μελάνι …ξέχασε ή τουλάχιστον δεν έτυχε να διαβάσει ποτέ την αξέχαστη ομιλία της Μελίνας Μερκούρη, στο Oxford Union για να κατανοήσει την σημαντικότητα των Ελγίνειων Μαρμάρων.

«Είναι η υπερηφάνεια μας, είναι οι θυσίες μας. Είναι το ευγενέστερο σύμβολο τελειότητας. Είναι φόρος τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία. Είναι οι φιλοδοξίες μας και το ίδιο τ΄ όνομα μας. Είναι η ουσία της ελληνικότητας…»

troktiko.eu

Σκύλος πυροβόλησε και τραυμάτισε το αφεντικό του



Οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν στις αναφορές ενός άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο σκύλος του … τον πυροβόλησε την ώρα που αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό.
Ο Διοικητής Στιβ Καρ, δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι το θύμα του πυροβολισμού σκαρφίστηκε την απίστευτη ιστορία ότι «σκύλος πυροβόλησε το αφεντικό του».
Ο Γκρέγκορι Λέιν Λάνιερ, 35 ετών, δήλωσε στην αστυνομία πως είχε μείνει με την εντύπωση ότι το 9 χιλιοστών ημιαυτόματο πιστόλι του, το οποίο βρισκόταν στο πάτωμα του φορτηγού του, ήταν άδειο, όταν το σκυλί του ράτσας Μπουλντόγκ, πάτησε πάνω στο όπλο και εκπυρσοκρότησε.
Η σφαίρα χτύπησε το …«άτυχο θύμα» στο αριστερό του πόδι. Ο Λάνιερ έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν την πληγή, δηλώνοντας ότι το τραύμα δεν ήταν κάτι το σοβαρό.
«Δεν σπαταλήσαμε πολύ χρόνο στην υπόθεση. Είναι όπως λέει! Δεν υπάρχει κάποια εγκληματική πράξη», δήλωσε ο Καρ.
(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Απίστευτο: Δείτε προικοσύμφωνο από το 1671!



Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν...τους καλούς γάμους, φαίνεται πως σκέφτονταν το 1671. «Εν έτι 1671 μηνί Ιανουαρίω ημέρα δεκάτη εν Σύρω.

εν ονόματι της Αγίας Τριάδος και της Κοκκίνης προστάτιδος της νήσου Σύρου

Προκοσύμφωνον της πρώτης μας κόρης και της θυγατρός του Κωστάκη και της Σμαράγδας και της μακαρίτισσας της γυναικός μου Πιπινίτσας ήτις θα πάρη νόμιμον σύζυγον τον Ντεμογιαννάκη του Κωνσταντάκη της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.

Και εγώ και η μακαρίτισσα η γυναίκα μου Πιπινίτσα δίδομεν την συγκατάθεσίν μας εις το να πάρη η κόρη μας Κατή, νόμιμον σύζυγον και να τον έχη να τον νέμεται μέρα νύκτα, τον Ντεμογιαννάκη Μανωλάκην του Κωνσταντάκη και της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.

Εν πρώτοις δίδομεν από τα φύλλα της καρδιάς μας την ευχήν να τρισευτυχήσουν και να πολυχρονίσουν.

Δεύτερον δε τέσσαρα εικονίσματα το πρώτον ευς ξύλον δυνατόν και χονδρόν δύο δάκτυλα και τα άλλας εις αχιβάδα.

Τρία υποκάμισα τα δύο μικρά και το ένα μεγάλο, δύο μικρά

αποκατινά (εσώβρακα) παστρικά, ατρύπητα και ολόγερα

Δύο μισοφόρια ολόγερα και μπουγαδιασμένα.

Ενάμισυ ζευγάρι κάλτσες εως ότου να γίνη ο γάμος έχη καιρόν να πλέξη και την άλλη για να γίνουν δύο ζευγάρια.

Ενα φουστάνι από τσίτι ριγωτό, άλλο ένα από σακονέτα της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου.

Ενα μανδύλι του λαγιού και δύο μανδοσαλάμια

Μια φασκιά για τα καλορίζικα

Δύο ζεύγη παπούτσια το ένα μπαλωμένο

Σαράντα πήχες βρακοζώνα και μετά τον θάνατο του παπού μας άλλη τόση

Του γαμβρού μια σκούφια να την φορή βραδιά παρά βραδιά δια να μη του τρυπήση γρήγορα.

Δύο τσουκάλια κάστρινα της καραίτισσας της γιαγιάς μου

Δύο φλιτζάνια του καφέ χωματίνια.

Το αμελέτητο με δύο χέρια νεροπαστρικό και άπιαστο

Τρεις βελόνες της κάλτσας.

Ένα ζάρφι χωματένιο

Ενα στρώμα μπαλωμένο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου από φύλλα καλαμόφυλλα.

Ενα λύχνο χωματένιο και άλλον έναν από ντενεκέ

Ενα κλειδί

Μια ψυράγγα (χωράφι) ίθα με μιά παλέστρα του γαϊδάρου

Τρία ρεάλια, πέντε παράδες και επτά άσπρα.

Κοντά με όλα αυτά που τους κάμαμεν τους νοικοκυραίους της Σύρου την μίαν κάμαραν του σπιτικού που καθούμαστε και άμα πεθάνω εγώ και ο παππούς της Κατής όλο το σπίτι.

Ακόμη δε και αυτά 2 κόττες ένα πετεινό, είκοσι αυγά, ένα κόσκινο, μία μπιρμπιτσέλια σπητίσια μακαρόνια, και αν προφθάσουμεν θα
κάνουμε άλλα τόσα.

Δέκα οκάδες ελιές και πέντε οκάδες χαμάδα, 2 βάζα κάπαρι, δύο ντουζίνες χήνους, σαράντα κοπόνια κρομμύδια όλα αυτά να τα κάμουν θάλασσα να τρών και να πίνουν όλο το οκταήμερο γαμβρός και νύμφη και όλο το συμπεθεριό και οι ποιό κοντά γειτόνοι.

Εις τον γαμβρόν, την Κατή με τα ούλα της.

Ο πενθερός
Κωνσταντάκης της Σμαράγδας
Εν Σύρω τη 10 Ιανουαρίου 1671» 

Πώς βλέπουν τη σχέση τους τα δύο φύλα!



Η ιστορία είναι απλή και καθημερινή… Το παντρεμένο ζευγάρι πέρασε ένα βράδυ πολύ διαφορετικό από τα άλλα και την επόμενη μέρα ο καθένας περιγράφει την εμπειρία του, η γυναίκα στη φίλη της και ο άντρας στον κολλητό του.
Το περιστατικό είναι ίδιο και για τους δύο, αφού αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Το σημαντικό; Υπάρχει μια… ιδιοποιός διαφορά στην αντίληψη των καταστάσεων για τα ίδια ακριβώς πράγματα… Διαβάστε και θα καταλάβετε.
Η γυναίκα συναντιέται με τη φίλη της και γεμάτη χαρά περιγράφει τα γεγονότα της χθεσινής νύχτας: «Χτες γύρισα αργά από τη δουλειά και λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε ρεύμα. Έτσι δεν μπόρεσα να μαγειρέψω. Άναψα πολλά κεριά και περίμενα… Μόλις επέστρεψε ο άντρας μου από τη δουλειά, χωρίς δεύτερη κουβέντα, με πήρε να φάμε έξω. Πήγαμε σε ένα ακριβό εστιατόριο και αφού φάγαμε ένα υπέροχο δείπνο, εκείνος πλήρωσε το λογαριασμό και φύγαμε. Έξω ψιλόβρεχε και μου πρότεινε να μην επιστρέψουμε με το αυτοκίνητο αλλά να κάνουμε μια ρομαντική βόλτα περπατώντας μέχρι το σπίτι. Όταν φτάσαμε ξαπλώσαμε στο κρεβάτι και κάναμε έρωτα όλη νύχτα. Σχεδόν ήταν ξημερώματα όταν πέσαμε για ύπνο. Ήταν η ωραιότερη μέρα της ζωής μου!«…
Ο άντρας πηγαίνει το πρωί στο γραφείο και λέει στον κολλητό του: «Γύρισα χτες στο σπίτι κατάκοπος και πεινασμένος και η γυναίκα μου δεν είχε μαγειρέψει τίποτα. Την πήρα αναγκαστικά να φάμε έξω. Τα κοντινά fastfood ήταν όλα κλειστά και το μόνο που βρήκαμε ανοιχτό ήταν ένα πανάκριβο εστιατόριο. Αφού φάγαμε κάτι αηδίες, πλήρωσα έναν υπέρογκο λογαριασμό και φύγαμε. Έκανε κρύο και ψιλόβρεχε και το αυτοκίνητο δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Το πήραμε με τα πόδια μέχρι το σπίτι. Έφτασα κατάκοπος και μέσα στα νεύρα και εκείνη ήθελε… γλύκες! Εγώ δεν είχα καμία διάθεση και πέρασαν πολλές ώρες… επίπονης προσπάθειας μέχρι να τα καταφέρω επιτέλους. Τελικά κοιμήθηκα λίγο το ξημέρωμα. Η χειρότερη μέρα της ζωής μου!«…
Τα σχόλια δικά σας…

a-pistefto

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ τραγουδίστρια ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο ! - Σοκ για τους θαυμαστές της



Η Anastacia ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την ευρωπαϊκή της περιοδεία, καθώς διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο του μαστού.

Η 44χρονη τραγουδίστρια δήλωσε, «νιώθω χάλια που απογοητεύω όλους τους καταπληκτικούς θαυμαστές μου, που περίμεναν να δουν την περιοδεία ''It's A Man's World''. Μου ραγίζει την καρδιά το γεγονός ότι τους απογοητεύω».

Η Anastacia διαγνώστηκε για πρώτη φορά ότι πάσχει από καρκίνο το 2003, όμως μετά από επιτυχημένες εγχειρήσεις και χημειοθεραπείες, είχε ξεπεράσει την ασθένεια.

Η ευρωπαϊκή της περιοδεία θα ξεκινούσε στις 6 Απριλίου. 


Απίστευτη επίθεση του Χ. Βαρθακούρη στον Πλούταρχο! " Είσαι κακός έως χείριστος χαρακτήρας!" - Δείτε τι έγινε


Καλεσμένος της Ελένης Μενεγάκη ήταν χτες ο Γιάννης Πλούταρχος και την ίδια ώρα ο Χάρης Βαρθακούρης άρχισε τις... μπηχτές του στο twitter για το "καλό παιδί" της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Κι ενώ όλοι αναρωτιόμασταν γιατί τα έχει βάλει με τον λαϊκό τραγουδιστή κι έγραψε τα παρακάτω tweets, σήμερα μάλλον έδωσε την απάντηση...
"Όταν η χτένα γίνεται μικρόφωνο κι ο καθρέφτης γίνεται κάμερα, τότε τα μυαλά σου παίρνουν πολύυυυ αέρα από το σπασμένο σου το τζάμι..."

"Μπορεί εσύ να λες ότι είσαι το καλύτερο παιδί, αλλά δυστυχώς είσαι ΚΑΚΟΣ ΕΩΣ...ΧΕΙΡΙΣΤΟΣ χαρακτήρας!Και δειλός!Και λυπάμαι"

Σήμερα λοιπόν έγραψε δίνοντας τη δική του εξήγηση...

Αγαπητά πιστά σκυλάκια και "τυφλοί θαυμαστές", γενικώς και αορίστως,
θα σας πω μια ιστορία και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ίσως είναι συμπτωματική.
Ας υποθέσουμε οτι γραφεις μουσική. Μετα ας υποθέσουμε οτι καποιος ακούει τραγούδια σου. Ας υποθεσουμε πάλι ότι σε παίρνει τηλεφωνο λίγες μέρες μετά και σου λέει: Θελω "αυτό" κι αυτό" και μάλιστα βιάζομαι τρομερά γιατι επειγει να κυκλοφορησει ο δισκος μου σε ένα μήνα.
Δεχεσαι με πολλή χαρά και παρόλο που προέρχεσαι απο εγχείρηση και εισαι με ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ και καθημερινα παιρνεις, χωρις υπερβολη, 10-12 χάπια, παυσίπονες ενέσεις ΚΑΙ ηρεμηστικά για να καταφέρεις να κλείσει 2-3 ωρες την ημερα τα ματια σου και να κοιμηθείς.
Οπότε, παρόλη την απίστευτη ταλαιπωρία σου, ξενυχτάς, παραμελείς άλλες σου επαγγελματικές υποχρεώσεις (διότι βιάζεται κάποιος), παραμελείς τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, κάνεις ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα για να πηγαίνεις studio διότι ειναι πολυ μακρια απο το σπιτι σου, (θυμιζω οτι η βενζινη δεν δινεται δωρεαν σε κανεναν), περνάς μέρες και ώωωρες εκει για να ηχογραφήσεις, να ενορχηστρώσεις και όλα αυτά ΕΝΩ ΠΟΝΑΣ σε βαθμο να θελεις να αυτοκτονήσεις!!!
Τα ηχογραφείς, είστε όλοι ευχαριστημένοι, σου λένε οτι ενα απο τα δυο σου τραγουδια θα ειναι αυτο με το οποιο θα "βγει" ο δίσκος, μπαινεις να κάνεις δευτερη επέμβαση γιατι οι πόνοι που είχες ολο αυτο το διαστημα οφείλονται σε κακή πρώτη επέμβαση ΣΥΝ οτι εχεις ταλαιπωρησει απίστευτα τον οργανισμο σου με τις μετακινήσεις ενω ΟΦΕΙΛΕΣ να ξεκουραζεσαι σπίτι σου (αλλα τι να κανεις που βιάζεται κι εσύ τον εκτιμάς και θελεις να γινει σωστα και καλά η δουλειά άρα επιβαλλεται η παρουσια σου στο στούντιο).

Μετά ας υποθέσουμε οτι κάποιος στο διάστημα των γιορτών πάει καπου να τραγουδήσει. Εκει ας υποθέσουμε ότι έχει περάσει στο πρόγραμμά του κανονικά το ένα σου τραγούδι.

Μετά ας υποθέσουμε οτι άδικα περασες γολγοθα να τα ηχογραφήσεις γρήγορα διότι τελικα η κυκλοφορία αναβάλεται για 3 μήνες αργότερα από την ημερομηνία που σου είχαν πει και που ετρεχες να προλάβεις ενω πονούσες!

Μετά ας υποθέσουμε οτι κάποιος άσχετος, κάποιος τρίτος ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ "ΦΙΛΑΡΑΚΙ" σου, οπως θεωρω οτι οφειλει ή τέλος πάντων έτσι θα έκανα εγώ γιατί ετσι κανουν οι αντρες, σε ενημερώνει ότι τελικά δεν θα μπει το ένα από τα δύο διότι "εγινε ψηφοφορία στη δισκογραφική εταιρία και δεν πήρε όσες ψήφους χρειαζόταν" (!!!).
Λες "εντάξει ρε παιδιά, αφου μιλησε η δημοκρατία, εγω πάω πάσο" κι ας προσβαλλουν τη νοημοσύνη σου με αυτη τη δικαιολογία. Ωστόσο σε ενημερώνουν οτι το άλλο σου τραγούδι, "η επιτυχία", όπως εκεινοι το αποκαλουν στο τηλέφωνο, θα μπει κανονικότατα και με το νόμο.

Μετα ας υποθέσουμε οτι ενημερώνεσαι ΑΠΟ ΤΟ INTERNET και από τη σελίδα της εφημερίδας που θα μοιράσει το cd, ότι ΟΥΤΕ "η επιτυχία" μπαίνει στο cd κι όταν δικαιολογημένα παίρνεις να ρωτήσεις "γιατί ρε παιδιά;" σου λένε οτι "εγινε καινουργια ψηφοφορία και εκεί τελικά έμεινε απ'εξω" και σου λένε "μα δεν πήρες το email που σε ενημερώσαμε??".
Οχι κύριοι, αν το είχα πάρει τότε δεν θα σας ρωτούσα… Και δεν το πήρα επειδη δεν εφτασε ποτέ, όχι επειδη δεν εψαξα… (ουτε στα spam ήταν, σε περίπτωση που το σκεφτέι κάποιος). Ισως δεν πατησατε καλά το "send"!

Ακόμα όμως κι αν το είχα πάρει όμως το email, εγω θα περίμενα τηλεφώνημα από αυτόν που όταν είχε την ανάγκη μου γιατι βιαζόταν ήξερε να τηλεφωνεί. Μετά μάλλον ξέμεινε από παντελόνια και του τελείωσαν οι μονάδες στο κινητό.

Ανακεφαλαίωση: σε ταλαιπωρεί, όχι μόνο δεν πληρώνεσαι για τον κόπο σου, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ κι από πάνω… Λέει το τραγουδι σου στο προγραμμά του (εννοειται οτι δεν σε ρώτησε ποτέ, αλλά δε λες και τίποτα γιατι θα βγει σε λιγες μερες στο cd), ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τελικά στο cd, δεν σε παίρνει να σου εξηγήσει αντρίκια και σταράτα, ΣΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ διότι κυκλοφορεί στο YouTube και εσυ δε μπορεις να το δώσεις αλλού κι όταν παραπονεθείς για τη γαμημένη αδικία, ακους και μπινελίκια από τους αυτεπάγγελτους συνηγορους γιατι θίγεις το παληκάρι!

Οχι φιλαράκι, κερατας και δαρμένος εγω δεν θα γίνω…

θα τα πούμε μέσω τρίτων πολύ σύντομα…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ CD…

Υ.γ. Όταν τα κανάλια παίρνουν δηλώσεις από γείτονες τρομοκρατών ή εγκληματιών, ολοι λένε το ίδιο: "Πέσαμε απο τα συννεφα, δεν ειχε δωσει δικαίωμα σε κανεναν, φαινόταν πολύ καλό παιδι"

Τα φαινόμενα, κυρίες και κύριοι, πολλές φορές απατούν…
Και μια καλή φωνή δε συνοδεύεται απαραίτητα κι από τον αντίστοιχο χαρακτήρα.

Μη με πρήζετε άλλο λοιπόν, σας παρακαλώ!


tlife.gr

Τον έψαχνε όλο το Ηθών και τον ανακάλυψε εκπομπή – Συνελήφθη ο παιδεραστής



Ένας άνδρας, που φέρεται ότι βίαζε τον γιο του και κατέγραφε και αναρτούσε εικόνες από τις πράξεις του στο Διαδίκτυο συνελήφθη στη Γερμανία μετά την αναγνώρισή του χάρις σε μία σχετική τηλεοπτική εκπομπή που αναφέρθηκε στην υπόθεση, ανακοινώθηκε σήμερα από τη γενική εισαγγελία.
Το πορτρέτο του 33χρονου άνδρα, που κατάγεται από τη Σαξονία (ανατολική Γερμανία) σκιαγραφήθηκε χθες στη διάρκεια εκπομπής που επιδιώκει τη συμμετοχή μαρτύρων στην έρευνα. Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε αμέσως και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην κατοικία του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Οι υποψίες που στρέφονται εναντίον του αφορούν πράξεις του 2011, οπότε φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τον τότε 10χρονο γιο του, να το κατέγραφε και εν συνεχεία να αναρτούσε τα σχετικά αρχεία σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία στα τέλη του 2012 και στις αρχές του τρέχοντος έτους, προσθέτει η εισαγγελία.
Η εκπομπή Aktenzeichen ΧΥ, που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF από το 1967, έχει ως θέμα την αναζήτηση μαρτύρων για εγκληματικές πράξεις που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, υιοθετώντας την αρχή «οι τηλεθεατές βοηθούν τις διωκτικές αρχές».


http://www.koolnews.gr


Σκότωσε το παιδί της επειδή είχε μικρό πέος



Μια 38χρονη γυναίκα στην Ινδονησία έπνιξε τον 9χρονο γιο της επειδή το μόριό του ήταν μικρό και θα του κατέστρεφε το μέλλον όπως είπε στους αστυνομικούς.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζακάρτα, η γυναίκα έπνιξε το παιδί της μέσα στη μπανιέρα και ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που το έκανε ήταν γιατί το παιδί είχε "μικρό γεννητικό όργανό" που θα επηρέαζε αρνητικά την προσωπική του ζωή στο μέλλον, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η 38χρονη γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι ο γιος της είχε μικρό πέος πριν υποβληθεί σε περιτομή, αλλά ότι μετά την επέμβαση μίκρυνε κι άλλο, δήλωσε η ίδια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Είπε στους αστυνομικούς ότι τον σκότωσε γιατί θα είχε άσχημο μέλλον εξαιτίας του μικρού του πέους", ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι του έδεσε τα άκρα και κατόπιν "τον έπνιξε μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη νερό. Στη συνέχεια τον έντυσε και τον ξάπλωσε στο κρεβάτι. Μετά πήγε στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη της".

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η γυναίκα είχε πλήρη συναίσθηση της πράξης της, αλλά η αστυνομία διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης για την αξιολόγηση της ψυχικής της κατάστασης.

Read more: http://www.to-periptero.com

Είδηση-σοκ: Πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας τον ...! [φώτο]



Αχ τα παιδιά παντρεύτηκαν! Και μάλιστα κρυφά και έτσι έχασαν τα δώρα του γάμου!

Ο παρουσιαστής που είναι γνωστό πια πως είναι ομοφυλόφιλος, είναι από τους πιο διακριτικούς g@y στο χώρο. Και αγαπητούς. Δεν έχει προκαλέσει ποτέ με την ιδιωτική του ζωή ούτε είναι από εκείνους που θέλουν να την επιδείξουν. Ο ίδιος είναι επιτυχημένος επαγγελματικά, είναι πολλά χρόνια στην τηλεόραση ενώ οι στενοί του φίλοι ξέρουν για τη σχέση του εδώ και χρόνια με νεαρό που έχει κι αυτός περάσει από την τηλεόραση. Απο Reality. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τον γάμο τι τον ήθελαν;;; Δεν τους έφτανε που ζούσαν μαζί και αγαπημένοι και φωτισμένοι; Μαθαίνω λοιπόν πως ο παρουσιαστής πήρε το αγόρι του και πέταξε για Λας Βέγκας! Εκεί ενώθηκαν με όρκους αιώνιας αγάπης και φυσικά επισημοποίησαν τη σχέση τους. Ε ρε γλέντια!
Έκαναν πάρτι τρικούβερτο τα δυο τους ενώ μόλις επέστρεψαν στην Ελλάδα ήθελαν να το μοιραστούν με τους κολλητούς ! Τέτοιο βήμα και να μην το ανακοινώσουν; Έτσι μαζεύτηκαν στο σπίτι του και το έκαψαν! Ανάμεσα τους και άτομα από τον χώρο της σόουμπιζ όπως γνωστή παρουσιάστρια και νεαρός τραγουδιστής αλλά και δημοσιογράφος! Τι να πω… Βίον φωτισμένον!


nassos.blog 

Κασιδιάρης: Ο λουφαδόρος Σαμαρας πλήρωσε για να μην πάει στρατό -Ο Βενιζέλος ήταν Ι3 λόγω παχυσαρκίας



Με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο τα έβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την απόφαση να αποσυρθεί η τροπολογία για το γένος στο στράτευμα. 

Μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε πως οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ενώ τους κατηγόρησε πως δεν έκαναν στρατιωτική θητεία και τους αποκάλεσε λουφαδόρους. 

Για τον πρωθυπουργό είπε πως πλήρωσε και δεν υπηρέτησε 23 μήνες, ενώ για τον κ.υριο Βενιζέλο είπε πως βγήκε Ι3 λόγω παχυσαρκίας.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια. Αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που αποσύρθηκε η τροπολογία γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θεωρεί την τροπολογία αυτή μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

Το λόγο ζήτησε και ο Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δήλωσε αντίθετος με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ.

Tρως τα νύχια σου;; Δες τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου!



Ανήκεις στους ανθρώπους που τρώνε τα νύχια τους από τότε που ήταν παιδιά;  Μάθε λοιπόν πως..η συμπεριφορά σου αυτή δεν αποτελεί μια ακόμα κακιά συνήθεια.  Η ονυχοφαγία θεωρείται από τους ειδικούς η πιο ήπια, αλλά και η πιο διαδεδομένη μορφή «ακρωτηριασμού» του εαυτού μας. Ουσιαστικά πρόκειται για το σύμπτωμα μιας υποβόσκουσας αγχώδους συναισθηματικής διαταραχής που συνδέεται άμεσα με την παιδική ηλικία.

Πολύ συχνά οι γονείς κατηγορούνε και μαλώνουνε τα παιδιά όταν τρώνε τα νύχια τους. Αυτό που όμως ίσως δε γνωρίζουμε είναι πως μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι τυχαία και πως αποτελεί ασυνείδητη εκτόνωση μιας διαρκούς εσωτερικής έντασης στη βάση μιας αδυναμίας έκφρασης των συναισθημάτων.

Σε ένα πιο βαθύ επίπεδο η ονυχοφαγία μπορεί να συνδέεται με ένα τραυματικό γεγονός ή με οτιδήποτε άλλο προκαλεί ένταση και άγχος. Με µια ψυχαναγκαστική μητέρα, με την υποτίμηση του παιδιού στο σπίτι ή στο σχολείο. Συμβαίνει συχνά τα παιδιά να μη μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και την ανησυχία τους µε τα λόγια και εκτονώνονται µε το να τρώνε τα νύχια τους.

Η ονυχοφαγία σε πολλές περιπτώσεις κάποια στιγμή σταματά. Πολύ συχνά όμως εξελίσσεται και γίνεται χαρακτηριστικό ενός αγχώδους ενήλικα, ο οποίος τρώει τα νύχια του ακριβώς επειδή δεν έχει μάθει να εκφράζει τα συναισθήματα του.  Σε πολλές περιπτώσεις η ονυχοφαγία εμφανίζεται μαζί με συμπτώματα διαταραχών ύπνου, λόγου, ακόμα και συχνουρίας με τα οποία συνδέεται μαζί τους ή και όχι. 

Τσίτσιδη σε μπανιέρα η κόρη του Τερζή (pic)


Η τραγουδίστρια Γιάννα Τερζή, κόρη του Πασχάλη φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του νέου της cd single που την δείχνει με αδαμιαία περιβολή σε μια μπανιέρα γεμάτη ροζ καραμέλες.

Αν και αυτό που πιάνει αμέσως το μάτι δεν είναι η γύμνια, αλλά το κόσμημα που φοράει γύρω από το λαιμό της και το οποίο την χαρακτηρίζει ως «σκύλα» (bitch).


Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες;



Φεβρουάριος: Μικρός, Κουτσός, Φλιάρης, Γκουζούκης και Κούντουρον (ποντ.κοντή+ουρά), Φλεβάρης που προέρχεται
από τις «φλέβες», δηλαδή τα υπόγεια νερά που αναβλύζουν στη διάρκειά του από τις πολλές βροχές. Γιατί όμως έχει μόνο 28 ημέρες και κάθε τέσσερα χρόνια 29;

Όλα άρχισαν το 46 π.χ. επί Ιουλίου Καίσαρα. Όταν επέστρεψε θριαμβευτής στη Ρώμη το 46 π.Χ., ανάμεσα στα θέματα τα οποία έπρεπε να ρυθμίσει ήταν και η μέτρηση του χρόνου. Ως τότε οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν ένα ημερολογιακό σύστημα που είχε μεν 12 μήνες, αλλά στο οποίο από καιρού εις καιρόν έπρεπε να προστίθενται ημέρες ή και μήνες έτσι ώστε αυτό να διατηρείται σε συμφωνία με τις εποχές. Την ευθύνη για την παρεμβολή των ημερών είχαν οι ιερείς.

Αυτοί όμως προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία οι ευνοούμενοί τους συγκλητικοί, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αύξαναν τις ημέρες του έτους και άλλοτε το μείωναν ώστε να τελειώνει γρήγορα η θητεία των αντιπάλων τους, είχαν καταστήσει το υπάρχον ημερολογιακό σύστημα μη λειτουργικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το έτος 46 π.Χ. διήρκεσε 445 ημέρες, δεδομένου ότι αναγκάστηκαν να προστεθούν τόσες ημέρες ώστε αυτό να ευθυγραμμιστεί με την εαρινή ισημερία. Ο Καίσαρ ονόμασε αυτό το έτος ultimus annus confusionis (τελευταίο έτος σύγχυσης) και κάλεσε τους καλύτερους φιλοσόφους και μαθηματικούς της εποχής προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο ημερολόγιο.

Στο βιβλίο του David Edwin Duncan «Καλαντάρι» (εκδόσεις Ενάλιος) αναφέρεται ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους του αυτοκράτορα ήταν και ο Σωσιγένης, αλεξανδρινός αστρονόμος, τον οποίο ο Καίσαρ είχε γνωρίσει στο παλάτι της Κλεοπάτρας και με τον οποίο είχε συζητήσει τις πιθανές μετατροπές του ημερολογιακού συστήματος.

Μετά από εισήγηση του Σωσιγένη αποφασίστηκε να υιοθετηθεί το ημερολόγιο του Πτολεμαίου Γ', σύμφωνα με το οποίο ένα έτος 365 ημερών ίσχυε για τρία χρόνια και στη συνέχεια υπήρχε ένα έτος με 366 ημέρες. Και ενώ όλα τα προβλήματα φάνηκαν να λύνονται, δημιουργήθηκαν καινούργια όταν έπρεπε να δοθούν ονόματα στους μήνες.

Ο πρώτος μήνας του έτους ήταν ο Μάρτιος, αφιερωμένος στον θεό του πολέμου, ο οποίος όμως συμβόλιζε και τις δυνάμεις της φύσης. Έτσι μια σειρά από γιορτές αφιερωμένες σε αυτόν ήταν προγραμματισμένες για να γιορταστεί ο ερχομός της άνοιξης. Προφανώς ο πρώτος μήνας του έτους δεν μπορούσε παρά να έχει 31 ημέρες.

Ο δεύτερος μήνας ονομάστηκε Απρίλιος από το aperire (ανοίγω) προκειμένου να συμβολίσει την έξοδο των φυτών από τη γη και αφιερώθηκε στην Αφροδίτη. Μετά από πολλές διαφωνίες αποφασίστηκε να αποτελείται από 30 ημέρες. Η εναλλαγή των 31 ημερών με 30 συνεχίστηκε για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, οι οποίοι αφιερώθηκαν στις θεές Μαία και Ήρα αντίστοιχα.

Η έμπνευση όμως για την ονοματολογία φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή και στους επόμενους μήνες δόθηκαν ονόματα αριθμών. Έτσι αρχικά ο Ιούλιος ήταν ο Quirinalis (πέμπτος μήνας). Αλλά ο Μάρκος Αντώνιος αποφάσισε να του δώσει το όνομα του Ιουλίου, αναμορφωτή του ημερολογίου. Και βεβαίως διατήρησε τις 31 ημέρες του. Ωστόσο δημιούργησε και μια παράδοση.

Έτσι, όταν το όνομα του Αυγούστου δόθηκε στον έκτο μήνα, το διαμέτρημα του ανδρός δεν επέτρεπε στον μήνα αυτό να είναι μικρός και ο Αύγουστος απέκτησε επίσης 31 ημέρες. Και επειδή ο Ιανουάριος έπρεπε να έχει 31 ημέρες δεδομένου ότι ήταν αφιερωμένος στον Ιανό, τον προστάτη της Ετρουρίας, δεν απέμειναν παρά 28 ημέρες για τον Φεβρουάριο, τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Το γεγονός ότι αυτός ειδικά ο μήνας δεν θα είχε πολλές ημέρες δεν δυσαρέστησε καθόλου τους Ρωμαίους, δεδομένου ότι όχι μόνο ήταν αφιερωμένος στους νεκρούς αλλά κατά τη διάρκειά του έπρεπε και οι ίδιοι να κάνουν τον ηθικό απολογισμό τους και να αφιερώνονται στη μετάνοια. Ακόμη και το όνομα του μηνός σημαίνει εξιλέωση (Februare).

Τόσο πολύ επιθυμούσαν οι Ρωμαίοι να τελειώσει γρήγορα ο Φεβρουάριος ώστε, προκειμένου να διατηρούν την αίσθηση ότι ο μήνας δεν έχει ποτέ περισσότερες από 28 ημέρες, όταν έπρεπε να έχει 29 δεν προσέθεταν την παραπάνω ημέρα στο τέλος αλλά διπλασίαζαν την έκτη ημέρα του (bi sextus).

Όπως καταλαβαίνετε η αντίληψη που επικράτησε ότι το δίσεκτο έτος είναι γρουσούζικο και φέρνει δυστυχία και καταστροφή δεν έχει καμία υπόσταση. Δυστυχώς αυτό ακόμη και σήμερα επηρεάζει τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να κάνουν ακόμη και το γάμο τους τα δίσεκτα έτη.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger