Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι πέντε πιο εξωφρενικές ιστορίες διαζυγίων!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016


Αναμφίβολα η διαδικασία ενός διαζυγίου αποτελεί μελανό...
σημείο στη ζωή κάθε ανθρώπου. Αναμνήσεις διαγράφονται, στιγμές σβήνουν και ψυχές ραγίζουν.
Υπάρχουν, ωστόσο, και μερικές περιπτώσεις που ενδεχομένως το διαζύγιο να ήταν η καλύτερη δυνατή λύση. Δείτε τι εννοούμε.
Νεφρική... ανεπάρκεια
Είναι πρέπον να ζητήσεις από την πρώην σου την επιστροφή δώρου που της έκανες όταν ήσασταν μαζί; Αυτός ο χειρούργος από το Λονγκ Άιλαντ σίγουρα θα απαντούσε «ναι». Ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε μεταμόσχευση νεφρού στη σύζυγό του, όταν εκείνοι ήταν παντρεμένοι. Όταν όμως εκείνη ζήτησε διαζύγιο, τον Ιούλιο του 2005, το απαίτησε πίσω!
Διαχωρισμός περιουσίας
Αφού χώρισε την επί 18 χρόνια σύζυγό του, τον Οκτώβριο του 2008, ο Μοέουν Σαρίμ από την Κένυα ζήτησε ακριβώς το 50% της περιουσίας που του αναλογούσε. Για να συλλέξει το μερίδιό του, μάζεψε τα εργαλεία του, τους φίλους και συγγενείς του, και πριόνισαν στη μέση το σπίτι του! Η πρώην σύζυγός του εξακολουθεί να μένει στο δικό της 50%.
Το παιδί της μαμάς
Ένας νεαρός Ιταλός γαμπρός ήταν τόσο απρόθυμος να αφήσει την αγκαλιά της μητέρας του, που την έφερε μαζί του στον μήνα του μέλιτός του, τον περασμένο Ιανουάριο. Η σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο τρεις εβδομάδες αργότερα.
Κωνσταντίνου και Ελένης... with a twist
Το ζευγάρι συμφώνησε σε διαζύγιο το 2007, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει το συζυγικό του διαμέρισμα. Κουρασμένος από τις διαμάχες τους, ο δικαστής της υπόθεσης διέταξε το ζευγάρι να χωρίσει το σπίτι στη μέση, χτίζοντας έναν τοίχο ενδιάμεσα.
Έλλειψη ανδρισμού
Το μέγεθος αποδείχθηκε αντίπαλος του συγκεκριμένου άντρα. Το 2008, η γυναίκα του τον χώρισε, όταν κατά τη διάρκεια του σεξ, το προσθετικό του πέος έσπασε.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Γιατί το τσιγάρο πάει πακέτο με το ποτό;


Όπως ξέρουν καλά οι καπνιστές, λαχταρούν περισσότερο τη νικοτίνη όταν πίνουν-και λαχταρούν περισσότερο ένα ποτό όταν καπνίζουν. Έως τώρα ήταν άγνωστο το γιατί, αλλά αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν την αιτία.

Ερευνητές από το Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ, στο Τέξας, ανακάλυψαν ότι οι ορμόνες του στρες και το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου είναι υπεύθυνα γι' αυτή τη διασταυρούμενη λαχτάρα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σχέση τσιγάρου και ποτού χορηγώντας νικοτίνη σε αρουραίους και προσφέροντάς τους στη συνέχεια αλκοόλ.

Όπως διαπίστωσαν, τα ζώα που είχαν εκτεθεί στη νικοτίνη έπιναν αλκοόλ πιο συχνά απ' ό,τι άλλα ζώα τα οποία δεν είχαν εκτεθεί στην ουσία. Επιπλέον, η νικοτίνη αύξανε το ενδιαφέρον των ζώων για το αλκοόλ ακόμα και όταν τους το πρόσφεραν 15 ώρες μετά τη χορήγησή της.

Χρειάζονται όμως μόλις 90 λεπτά για να αποβληθεί η νικοτίνη από τον οργανισμό ενός αρουραίου - και αυτό υποδηλώνει ότι η ουσία αλλάζει την αντίδραση του εγκεφάλου στο αλκοόλ, ακόμα και όταν δεν βρίσκεται πλέον στο σώμα.

Η νικοτίνη, όμως, είχε μία ακόμα συνέπεια, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Neuron»: επιβράδυνε την αντίδραση του κέντρου ευχαρίστησης του εγκεφάλου στο αλκοόλ που καταναλωνόταν.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όταν κάποιος πίνει αλκοόλ, διεγείρεται το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου το οποίο παίζει ρόλο για την ανάπτυξη αισθημάτων ευχαρίστησης, επιβράβευσης, αλλά και εθισμού.

 Το αλκοόλ τα κάνει όλ' αυτά διεγείροντας τα επίπεδα μιας ουσίας που λέγεται ντοπαμίνη. Ωστόσο, ο μηχανισμός αυτός ήταν επιβραδυμένος μετά την έκθεση στην νικοτίνη, οπότε τα ζώα έπιναν πιο συχνά αλκοόλ για να νιώσουν ευχαρίστηση.

Για να συμβούν αυτές οι αντιδράσεις, όμως, η νικοτίνη αύξανε τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό των ζώων.

Όλ' αυτά σε συνδυασμό μεταξύ τους υποδηλώνουν πως όταν κάποιος καπνίζει και πίνει, χρειάζεται ολοένα μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ για να νιώσει ευχαρίστηση - και ίσως έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον εθισμό, έγραψαν οι ερευνητές με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα δρα Τζων Α. Ντάνι.



πηγή: tanea.gr

Ο Μίκυ Μάους δεν ήταν πάντοτε ποντίκι!


Ο Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν εξαρχής ποντίκι! Μάλιστα, καλά διαβάσατε.


Το αγαπημένο καρτούν του Ντίσνεϊ, που κρατά εδώ και δεκαετίες συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους με τις περιπέτειές του, ξεκίνησε την καριέρα του ως… κουνέλι!

Ένα παλιό σκίτσο του Ντίσνεϊ που βρέθηκε σε κάποιο βρετανικό αρχείο αλλάζει εντελώς τον ρου της ιστορίας, καθώς αποδεικνύει ότι ο προκάτοχος του Μίκυ Μάους ήταν ο Όσβαλντ, το τυχερό κουνέλι (Oswald, the Lucky Rabbit). 

Ο εν λόγω ήρωας δημιουργήθηκε από τον Ντίσνεϊ πριν ακόμη συστήσει την εταιρεία του και, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η συμπεριφορά του, οι αντιδράσεις του, ακόμη και οι γκριμάτσες και οι χειρονομίες του θυμίζουν τον Μίκυ, που τον αντικατέστησε στη συνέχεια!


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger