Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

δειτε πως εγινε ηαλλοτε τρανσεξουαλ σεξοβομβα τζενη χειλουδακη

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012



Έφυγε οριστικά από τη Σητεία της Κρήτης! Ήρθε στην Αθήνα και θέλησε να κάνει μια νέα αρχή. Αφού μίλησε με αρκετό κόσμο…«έκλεισε» συμφωνία με γνωστή ηθοποιό.
Τι κάνει; …
Δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί της στο Γκάζι! Φανερά αδυνατισμένη, με εμφανή τα σημάδια του… χρόνου πάνω της και με νέο στυλ στο ντύσιμο η Τζένη Χειλουδάκη βρίσκεται κάθε βράδυ στον πολυχώρο Χυτήριο, της Βάσιας Παναγοπούλου! Ένα πολύ κουλτουρέ μέρος, που μαζεύει πολύ κόσμο του θεάματος και της τέχνης. Ένα μέρος που ίσως δεν περίμενες να δεις την Τζένη!
Εκείνη όμως άφησε πίσω της το προφίλ της μοιραίας γυναίκας και αποφάσισε να γίνει…κουλτουριάρα! Αυτό λέει σε όσους πιάνουν κουβέντα μαζί της. «Θέλω να ασχοληθώ με κάτι ποιοτικό… Να έχει κουλτούρα ρε παιδί μου». Οι θαμώνες του χώρου βλέπουν μια γυναίκα διαφορετική από εκείνη που είχαν δει στο παρελθόν. Καθόλου σέξι και γερασμένη… Που μιλάει λίγο…δεν προκαλεί και θέλει να κάνει άλλα πράγματα πια.[tuned]
Fetcher 1102%5B1%5D


Πηγή: Kokoria.gr

η σωστη διατροφη εναντια του καρκινου του προστατη


Ο καρκίνος είναι μια πολυπαραγοντική νόσος για την εκδήλωση της οποίας χρειάζεται συνήθως να συντρέχουν πολλά γεγονότα: να υπάρχει, για παράδειγμα, μια γενετική προδιάθεση και όταν το άτομο εκτεθεί σε κατάλληλο περιβάλλον (ατμοσφαιρική ρύπανση, διατροφή, κάπνισμα, αμίαντος κ.ά.), εμφανίζεται η νόσος.

Πρόκειται για μια σιωπηλή ασθένεια, καθώς τα συμπτώματά της καθυστερούν να φανούν, με αποτέλεσμα η ίαση να μην είναι πάντα εφικτή. Για τον λόγο αυτό, πολλοί εμφανίζουν μια προκατάληψη ακόμα και στην αναφορά της λέξης «καρκίνος»! Ωστόσο, σήμερα η φαρμακοθεραπεία μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου και πολλοί τύποι καρκίνου είναι αντιμετωπίσιμοι, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση!

Στην περίπτωση του καρκίνου του προστάτη, υπάρχει ισχυρή σύνδεση με το γενετικό υπόβαθρο, όπως φαίνεται από την υψηλότερη συχνότητα της νόσου σε άτομα με θετικό οικογενειακό ιστορικό και αφρικανικής φυλής. Η ηλικία, είναι το τρίτο πιο σημαντικό στοιχείο που παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου- έτσι ο αριθμός των πασχόντων ανδρών αυξάνει εκθετικά στις ηλικίες άνω των 55 ετών. Εκτιμάται, ότι κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 16,3 περιστατικά ανά 100.000 άρρενες κατοίκους στις περιοχές της ανατολικής Ευρώπης.

Η διατροφή είναι ένας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που εμπλέκονται σημαντικά τόσο στην αιτιοπαθογένεια, όσο και στην πρόληψη-αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου. Τα ερευνητικά δεδομένα ωστόσο, δεν είναι τόσο ισχυρά για τον καρκίνο του προστάτη. Η υψηλή ενεργειακή πρόσληψη αλλά και η κατανάλωση λιπαρών έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις για το είδος των λιπαρών.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της σχέσης της διατροφής με τον καρκίνο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν τρόφιμα που επιδρούν θετικά στην πρόληψη, και άλλα αρνητικά, όταν πια η νόσος είναι εγκατεστημένη. Έτσι, για παράδειγμα, μια διατροφή που περιέχει πολλά αυγά, αλλά και πουλερικά με το δέρμα, μπορεί να συνδέεται αρνητικά με την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη, ενώ πριν την έναρξή του δεν υπήρχαν ανάλογες ενδείξεις.

Πρόσφατη ανασκόπηση καλοσχεδιασμένων μελετών και κλινικών δοκιμών οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το πράσινο τσάι, οι ισοφλαβόνες, το λυκοπένιο, τα κραμβοειδή λαχανικά και τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλλουν στην πρόληψη αλλά και καθυστερημένη εξέλιξη της νόσου. Από την άλλη, η αυξημένη κατανάλωση κρέατος μπορεί να συνδέεται αρνητικά με την εξέλιξη της νόσου. Ωστόσο, για να στοιχειοθετηθεί αυτό το συμπέρασμα, απαιτούνται παραπάνω έρευνες.

Μετα- ανάλυση από επιδημιολογικές έρευνες έδωσε πιο σαφή στοιχεία για την κατανάλωση κραμβοειδών λαχανικών, όπως το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν τέτοια λαχανικά, είχαν μικρότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 6% στον ευρωπαϊκό πληθυσμό, σε σχέση με αυτούς που δεν κατανάλωναν. Παράλληλα, όλο και μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τον ρόλο που παίζει το λυκοπένο στον καρκίνο του προστάτη.

Το λυκοπένιο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στις ντομάτες, ενώ η απορρόφησή του είναι μεγαλύτερη, όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη ή βιομηχανικά επεξεργασμένη, όπως στον τοματοχυμό. Οι πρώτες μελέτες είχαν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την προστατευτική δράση του λυκοπενίου στον καρκίνο του προστάτη. Με νεότερα δεδομένα ωστόσο και με τη βελτίωση των διαγνωστικών μεθόδων, παρατηρείται ότι η αυξημένη πρόσληψη λυκοπενίου έχει μάλλον ουδέτερη επίδραση στην εκδήλωση και εξέλιξη της νόσου.

Όσον αφορά στο σωματικό βάρος, οι έρευνες είναι αντιφατικές και η παχυσαρκία δεν έχει συσχετιστεί ούτε θετικά ούτε αρνητικά με την ίδια τη νόσο. Ωστόσο, τα πορίσματα συμφωνούν ότι το υπερβάλλον βάρος δυσχεραίνει την διάγνωση, καθώς λόγω του αυξημένου όγκου αίματος αλλοιώνεται η συγκέντρωση των αιματολογικού δείκτη PSA. Έτσι, στις οδηγίες της American Cancer Society συμπεριλαβάνονται και συμβουλές για διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αλλά και τακτικής σωματικής άσκησης.

Η σωματική άσκηση φαίνεται να ευεργετεί ποικιλοτρόπως τους πάσχοντες: βελτιώνει την ποιότητα ζωής και τις αιματολογικές ενδείξεις, μειώνει τα συμπτώματα κόπωσης και καθυστερεί την έναρξη της θεραπείας με ανδρογόνα έως και κατά 2 χρόνια, σε σύγκριση με αυτούς που δεν είναι σωματικά δραστήριοι.

Συνοψίζοντας, η εμπλοκή της διατροφής στην εμφάνιση αλλά και εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί. Η κατανάλωση κραμβοειδών λαχανικών αλλά και λαχανικών πλούσιων σε λυκοπένιο φαίνεται να έχει έναν ευεργετικό ρόλο, ωστόσο η κατανάλωση αυτών των τροφών περιλαμβάνεται στις διατροφικές συστάσεις που έτσι και αλλιώς δίνονται στον γενικό πληθυσμό.

Το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής συνδυάζει τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις ουσίες και φυτοχημικά, στα οποία αποδίδονται ωφέλιμες ιδιότητες και ενάντια στον καρκίνο: περιλαμβάνει σιτηρά και δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, χόρτα, φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια και σπάνια κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κορεσμένων λιπαρών. Ακολουθώντας λοιπόν αυτή τη διατροφή, αλλά και υιοθετώντας μια δραστήρια καθημερινότητα βελτιώνεται κατά πολύ η ποιότητα ζωής, ενώ προλαμβάνονται πολλά προβλήματα υγείας.

Τέλος, μην ξεχνάτε να κοιμάστε αρκετά, να μην στρεσάρεστε και να χαμογελάτε ...η διάθεση μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα απ’όσα νομίζετε.
mednutrition.gr

Απο που προηλθε η φραση “το μ_ _ _ ι σερνει καραβι”…???

Πριν γίνει ο ισθμός της Κορίνθου, για να έκανε κάποιος το ταξίδι Πειραιάς-Πάτρα θα έπρεπε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου. Για να κόψουν δρόμο, έβγαζαν τα πλοία στο στενό του Ισθμού και βάζοντας μεγάλα ξύλα από κάτω, έσερναν το πλοίο πάνω στο γη μέχρι να το βγάλουν από τον κορινθιακό κόλπο. Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία ήθελε αρκετές μέρες και ήταν πάρα πολύ κουραστική για τους ναυτικούς που το τραβούσαν.

Όμως, σε αυτό το στενό κομμάτι της γης υπήρχαν πάρα πολλοί οίκοι ανοχής. Έτσι, λοιπόν, οι ναυτικοί, παρόλο που κουράζονταν, προτιμούσαν να σέρνουν το καράβι και να πηγαίνουν στους οίκους ανοχής παρά να κάνουν τον κύκλο. Έτσι, λοιπόν, οι ντόπιοι έβγαλαν τη φράση ότι «το μ…ί σέρνει καράβι». Απίστευτο, έ;

www.aniwthoi.net

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τον βιασαν 10 γυναικες!!!!

Eνας 17χρονος από την Παπούα της Νέας Γουινέας έπεσε θύμα βιασμoύ... από 10 λυσσασμένες γυναίκες, οι οποίες του επιτέθηκαν και τον.....βίασαν όλες μαζί, απειλώντας τον με κουζινομάχαιρα.Σύμφωνα με όσα ανέφερε η τοπική αστυνομία, το συμβάν έγινε έξω από το... επαρχιακό κέντρο της Μένδης, ενώ το όνομα του θύματος δεν έγινε γνωστό. 
 
Τελικά ο νεαρός, που ευτυχώς δεν διατρέχει καποιο κίνδυνο, επισκέφθηκε... προληπτικά το νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις. Τέλος, όπως δήλωσε ο Τέντι Τέι, αστυνομικός διοικητής της περιοχής στο Ασόσιεντεντ Πρές: “Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. Η αστυνομία προσπαθεί να τις εντοπίσει. Περισσότερες από δέκα γυναίκες με κουζινομάχαιρα του επιτέθηκαν. Τουλάχιστον τέσσερις από αυτές είχαν σεξoυαλική επαφή μαζί του”.
 


στο σφυρι και η σπιναλογκα


Οργή και αγανάκτηση που ξεχειλίζει είναι στα συναισθήματα της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου στο σενάριο της παραχώρησης της θρυλικής Σπιναλόγκα σε χέρια ιδιωτών. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το θρυλικό Νησί συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 25 νησιών ή βραχονησίδων που η κυβέρνηση διατίθεται να παραχωρήσεις σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια.

Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που επισημαίνει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί αυτόματα θα σημάνει την οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αναφέρει το prismanews.gr.

Για εξόντωση της τοπικής κοινωνίας έκανε λόγο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σημειώνοντας με νόημα: «Κάποιοι ανεγκέφαλοι χωρίς ηθική και σκέψη έβαλαν σε ένα πακέτο την Σπιναλόγκα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι δυνατόν να αφαιρέσουν τη Σπιναλόγκα, την ψυχή της περιοχής;

Αν αφαιρέσεις την ψυχή μιας περιοχής τι μένει; Ένα ένα κενό. συμπλήρωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι η επισκεψιμότητα στο νησί αποφέρει τεράστια έσοδα στην πολιτεία. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που επιχειρείται η ένταξη του νησιού στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο».

Δεν πρόκειται για ξεπούλημα

Η λίστα που διέρρευσε στον τύπο αφορά σε 25 νησιά ή βραχονησίδες που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω παραχώρησης σε ιδιώτες για 99 χρόνια. Πρόκειται για ένα μόνο μέρος από τα νησιά που βρίσκονται στο κρατικό χαρτοφυλάκιο, και τα οποία θα μπορούσαν - εφόσον αρθούν τα τεράστια εμπόδια - να δοθούν προς εκμετάλλευση ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του κράτους.

Παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο σχέδιο κρύβει μεγάλες δυσκολίες για να υλοποιηθεί, πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» είχε αναφερθεί σε μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια να αποδώσουν έσοδα τα ακίνητα αυτά. «Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο έδαφος που δεν χρησιμοποιείται σε ένα κεφάλαιο το οποίο θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα σε μια σωστή τιμή», είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς.
http://www.briefingnews.gr


NBA: All eyes on...



To NBA Greece έχει μπει για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και επιλέγει έναν παίκτη από κάθε ομάδα που ανυπομονεί να δει τη φετινή σεζόν. Διαβάστε το Part 1 με τις ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας.

Μετά τους Point Guard και τους Shooting Guard, σειρά θα πάρει την επόμενη εβδομάδα το Top-10 των Small Forward. Μέχρι τότε το ΝΒΑ Greece συνεχίζει σε αγωνιστικούς ρυθμούς επιλέγοντας τον παίκτη κάθε ομάδας που ανυπομονεί να δει τη φετινή σεζόν. Όχι, δεν θα μιλήσουμε για σούπερ σταρ, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Καλοί οι LeBron James, Kevin Durant, Kobe Bryant, όμως ακόμη καλύτεροι οι... new entries όπως για παράδειγμα ο Ray Allen και ο... Mirza Teletovic. Διαβάστε το Part 1 με τις ομάδες της Ανατολής.



Atlanta Hawks ---> Lou Williams

Ο Joe Johnson και το τεράστιο συμβόλαιό του αποχαιρέτησαν, ο Marvin Williams το ίδιο. Ο Anthony Morrow και ο Kyle Korver πήραν τις θέσεις των προαναφερθέντων στην περιφέρεια, όμως ο παίκτης που θα αισθανθεί την εντονότερη πίεση θα είναι ο Lou Williams, ο οποίος άφησε τους Sixers για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Θα μπορέσει στην Atlanta να είναι το ίδιο αποτελεσματικός στην επίθεση; Θα συνεχίσει να έχει τον ρόλο του έκτου παίκτη σε μια ομάδα που έχει "γεμάτη" περιφέρεια και τους Devin Harris - Jeff Teague στον άσο; Οι απαντήσεις θα δοθούν στο παρκέ...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο υγιής πλέον Al Horford. H μήπως ο "μπαίνω σε σεζόν συμβολαίου" Josh Smith; Συζητήσιμο...



Boston Celtics ---> Jason Terry

Τα τελευταία χρόνια, από τη μέρα που έχασαν τον James Posey και τον Eddie House, οι Celtics "πονούσαν" στον πάγκο. Δεν είχαν αυτόν που θα τραβήξει το κάρο από την λάσπη και γι' αυτό τον λόγο "τσίμπησαν" φέτος έναν από τους καλύτερους έκτους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Τον Jason Terry. Μπορεί να ετοιμάζεται να πατήσει το 35ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Jet παραμένει ένας σπουδαίος σκόρερ που ξέρει τι χρειάζεται για να κερδίσει. Έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού, διψάει για διακρίσεις και βλέπει ένα όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Οι Courtney Lee - Avery Bradley θα προετοιμάζουν το έδαφος κι εκείνος θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Θα εκτελεί από την περιφέρεια.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο -δυνατός μετά από μια σεζόν- Jeff Green.



Brooklyn Nets ---> Mirza Teletovic

Ίσως σε αυτή την περίπτωση να έπρεπε να μιλήσουμε για τον Joe Johnson. Επειδή όμως ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο παρκέ, θα πάμε με το μέρος του Mirza Teletovic. Στην Euroleague ήταν σταρ και ένας εκ των 3-4 κορυφαίων power forward τα τελευταία χρόνια. Θα μπορέσει να έχει ανάλογο ρόλο στο ΝΒΑ; Δύσκολο... Θα βρει χώρο για να σουτάρει; Εύκολα... Ακόμη και στην Ευρώπη άλλωστε συνήθιζε να εκτελεί πολύ πίσω από την γραμμή των 6μ.75, οπότε λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τις νέες διαστάσεις. Για όσους "γουστάρουν" τους τρελούς σουτέρ, ο Βόσνιος θα είναι μια από τις πιο fun-to-watch περιπτώσεις της σεζόν.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Brook Lopez που αν μείνει μακριά από τραυματισμούς μπορεί να έχει μέσο όρο 20 πόντους.



Chicago Bulls ---> Taj Gibson

Ο Derrick Rose θα χάσει αν όχι όλη, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, οι παράγοντες των Bulls στοχεύουν στο επόμενο καλοκαίρι και το ίδιο κάνει και ο Taj Gibson που θέλει νέο συμβόλαιο. Η φετινή χρονιά θα είναι η ευκαιρία του. Αν την αρπάξει, τότε θα πάρει μια καλή συμφωνία και θα μείνει για πολλά ακόμη χρόνια στο Chicago. Ο κόσμος τον λατρεύει για την ενέργειά του, όμως υπάρχει και κάποιος ακόμη που θα παρακολουθεί τα βήματά του. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο Carlos Boozer που ξέρει ότι μια παραγωγική σεζόν του Gibson θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αμνηστία.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο rookie point guard Marquis Teague που θα προσπαθήσει να "εξοστρακίσει" τον βετεράνο Kirk Hinrich.



Miami Heat ---> Ray Allen

Είναι οι πρωταθλητές και πήραν τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών. Τι άλλο να πει κανείς για να πείσει ότι ο Ray Allen θα είναι ο παίκτης που θα συγκεντρώσει στο ξεκίνημα της σεζόν τα περισσότερα βλέμματα; Enough said, λοιπόν...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Rashard Lewis. Η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει ότι ανήκει -ακόμη- στο ΝΒΑ.



Indiana Pacers ---> Gerald Green

Επέστρεψε πέρυσι στο ΝΒΑ, μετά από μερικά πολύ δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Nets, όμως η ανανέωση της ομάδας του Brooklyn τον έβγαλε στο παζάρι. Εκ του αποτελέσματος, του έκανε καλό, καθώς μετακόμισε σε μια εξαιρετική κατάσταση όπου θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του. Στην Indiana δεν θα αρκούν τα βροντερά του καρφώματα (αν και μεταξύ μας, αυτά είναι αρκετά για να τον αγαπήσει κανείς), καθώς θα χρειαστεί να παίξει πιο ώριμα σε άμυνα κι επίθεση. Μπορεί να τα καταφέρει;

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Roy Hibbert υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Θα συνεχίσει να βελτιώνεται; Θα παίξει στα play off βάσει των δυνατοτήτων του;



Orlando Magic ---> Arron Afflalo

Όσο αντικειμενικά κι αν το δει κανείς, οι φετινοί Magic θα είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας. Αν υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει στο ρόστερ, αυτός είναι ο Arron Afflalo. Ορισμός του παίκτη-εργάτη, κάνει τα πάντα στο παρκέ. Σουτάρει, κερδίζει φάουλ, βάζει βολές, παίζει σπουδαία προσωπική άμυνα, είναι καλός πασέρ, αποφεύγει το εύκολο λάθος, κάνει ό,τι του ζητήσει ο προπονητής του και βελτιώνεται συνεχώς. Είναι άτυχος που βρέθηκε στο Orlando, όμως θα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους διαρκώς αυξανόμενους μέσους όρους του.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο rookie power forward Andrew Nicholson για τον οποίο ακούγονται τα καλύτερα.



New York Knicks ---> Amar'e Stoudemire

Ο Carmelo Anthony "γλίτωσε" από τον Jeremy Lin, θα έχει πλέον τρεις play maker που θα του πασάρουν τη μπάλα, όμως οι Knicks δεν πρόκειται να φτάσουν μακριά αν ο Amar'e Stoudemire επαναλάβει την περσινή σεζόν. Δούλεψε σκληρά στη διάρκεια του καλοκαιριού για να βελτιώσει το παιχνίδι του στο low post, θέλει να πείσει ότι παραμένει power forward τοπ επιπέδου, ξέρει ότι οι Chandler, Camby θα παίζουν άμυνα και γι' αυτόν, οπότε φέτος δεν θα έχει καμία δικαιολογία.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο 35χρονος... rookie Pablo Prigioni που μας θυμίζει περίπτωση Rigaudeau.



Philadelphia 76ers ---> Andrew Bynum

Σε αυτή την περίπτωση, μπήκαμε σε... μονόδρομο. Ο Andrew Bynum θα γίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το πρόσωπο μιας ομάδας, κάτι που δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει στους Lakers του Kobe Bryant, οπότε μένει να δούμε εάν αντέχει να σηκώσει το συγκεκριμένο βάρος. Λογικά θα είναι ο πιο παραγωγικός center της χρονιάς και ο MVP των περισσότερων αγώνων των Sixers. Αν "δέσει" κιόλας με τον Spencer Hawes...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Nick Young που πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.



Milwaukee Bucks ---> Monta Ellis

Όταν οι Warriors επέλεξαν τον Stephen Curry στο Draft του 2009, άρχισε να γκρινιάζει, λέγοντας ότι δεν χωράει μαζί του στην ίδια πεντάδα. Λίγα χρόνια μετά οι παράγοντες της ομάδας του Golden State τον έστειλαν στο Milwaukee, όπου βρέθηκε σε μια παρόμοια κατάσταση. Θα μπορέσει ο Ellis, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του ΝΒΑ να συνυπάρξει με τον Brandon Jennings; Θα αντέξει να μοιράζεται τις επιθέσεις μαζί του; Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος του, όμως κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα βρίσκεται ο Jennings στην ομάδα.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο dominant Ersan Ilyasova που έκανε πέρυσι σπουδαία σεζόν.



Detroit Pistons ---> Andre Drummond

Θέλοντας και μη, ένας παίκτης που ήταν μέχρι πέρυσι το μεγαλύτερο ταλέντο στις ΗΠΑ και επιλέχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο νούμερο 9 του Draft, είναι αυτός που κερδίζει τα βλέμματα. Ο Drummond πρέπει να ωριμάσει τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν χαρακτήρας, είναι ένα project που μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του Detroit και τα προσόντα του θυμίζουν αυτά του Dwight Howard όταν μπήκε στο ΝΒΑ.

Η εναλλακτική επιλογή: Μια πανύψηλη πεντάδα με τους Knight, Maggette, Prince, Drummond, Monroe...



Toronto Raptors ---> Jonas Valanciunas

Το όνομά του βρισκόταν στις σημειώσεις όσων ασχολούνται με το μπάσκετ εδώ και έξι χρόνια. Πλέον ο Λιθουανός είναι 20 ετών και έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στο ΝΒΑ Greece τον περασμένο Απρίλιο. Με δεδομένο ότι οι Raptors δεν έχουν και τους καλύτερους ψηλούς, θα διεκδικήσει την θέση του βασικού center. Οι Αμερικανοί ανυπομονούν να δουν "τι ψάρια πιάνει", ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να σταθεί με αξιοπρέπεια σε αυτό το επίπεδο και ο Linas Kleiza προσπαθεί να τον προετοιμάσει γι' αυτά που θα συναντήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει παίξει καν στην Euroleague...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Kyle Lowry που διεκδικεί την θέση του βασικού point guard από τον Jose Calderon.



Cleveland Cavaliers ---> Dion Waiters

Όταν σπαταλάς το νούμερο 4 στο Draft για έναν παίκτη που δεν είχε θέση βασικού στην κολεγιακή του καριέρα, τότε είναι λογικό να δέχεσαι και ανάλογη κριτική. Οι Cavs επέλεξαν τον Waiters με σκοπό να τον "ταιριάξουν" με τον Kyrie Irving, όμως το πρώτο δείγμα γραφής στα Summer League του Orlando και του Las Vegas δεν ήταν ενθαρρυντικό. Ο Waiters πρέπει να χάσει κιλά, να βρει έναν συγκεκριμένο ρόλο και να αντέξει την πίεση που θα του ασκηθεί. Ο Byron Scott θα έχει δύσκολο έργο σε αυτή την περίπτωση.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Tristan Thompson που μετά από μια καλή rookie σεζόν θα καλύψει τη θέση που άφησε με την αποχώρησή του για τους Lakers o Antawn Jamison.



Washington Wizards ---> Bradley Beal

Με τους Okafor, Ariza, Webster να είναι τα νέα πρόσωπα και τους Nene, Vesely, Jordan Crawford να μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, η επιλογή ήταν δύσκολη. Παρόλα αυτά, ο Bradley Beal είναι ο παίκτης που έχουμε την μεγαλύτερη περιέργεια να δούμε, έστω κι αν τον έχουμε ήδη παρακολουθήσει στα Summer League του Orlando και του Las Vegas. Ο 19χρονος shooting guard που επιλέχθηκε στο νούμερο 3 ήταν ο παίκτης που ήθελαν οι Cavaliers, όμως οι Wizards τον πρόλαβαν και ελπίζουν ότι θα γίνει ο ιδανικός παρτενέρ του John Wall που θα τους οδηγήσει στην Γη της Επαγγελίας. Ποια είναι αυτή; Η είσοδος στα play off...

Η εναλλακτική επιλογή: Οι δυο ψηλοί (Nene - Okafor) που όλα δείχνουν ότι θα αγωνίζονται μαζί στην βασική πεντάδα.



Charlotte Bobcats ---> Ben Gordon

Στο Chicago έκανε πράγματα και θαύματα, ήταν ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας, όμως από τη μέρα που μετακόμισε στους Pistons έχασε την λάμψη του. Πέρυσι είχε μερικά ξεσπάσματα, όμως από φέτος ο Ben Gordon θα είναι ξανά ηγέτης. Στην Charlotte βέβαια δεν μπορεί να περιμένει και πολλά, όμως η μπάλα θα βρίσκεται πιο συχνά στα χέρια του και ο Mike Dunlap περιμένει από αυτόν να την βάλει στο καλάθι. Εμείς ευχόμαστε να βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και να δώσει πνοή στην χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο all-around rookie forward Michael Kidd-Gilchrist που επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του Draft.


Φωτογραφιες στο κεντρο της γης!

Κάποτε οι ερευνητές τη φοβούνταν και την απέφευγαν γιατί η κατάβαση σε αυτή θεωρείτο πολύ δύσκολη ως και μοιραία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν πως τελικά ο άνθρωπος τόλμησε να την εξερευνήσει με κόστος όμως και σε ανθρώπινες ζωές.

Σε βάθος που ξεπερνά τα χιλιόμετρο, έξι άνθρωποι- ανάμεσά τους και μία Βρετανή, έχασαν τη ζωή τους εξερευνώντας την ασβεστολιθική σπηλιά Gouffre Berger στη νοτιοανατολική Γαλλία.


Ήταν η πρώτη σπηλιά με βάθος που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, η οποία εξερευνήθηκε, και πήρε το όνομά της από τον άνθρωπο που την ανακάλυψε, τον Γάλλο Joseph Berger.


Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η κατάβαση 200 ατόμων (!), μέλη μίας αποστολής, όπως την κατέγραψε ο φακός του 32χρονου Βρετανού φωτογράφου Robbie Shone.


«Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν την περιπέτεια και κατεβαίνουν στη σπηλιά για την αδρεναλίνη που τους χαρίζει», δήλωσε. «Κάποτε θεωρείτο πολύ επικίνδυνη αλλά σήμερα είναι πολύ ευκολότερη η πρόσβαση».


«Το να φτάσουν στο τέλος της σπηλιάς είναι σαν τελετουργικό για τους άπειρους, λόγω της σπουδαιότητάς της. Μπορεί κανείς να το κάνει και μέσα σε μία μέρα, αλλά εγώ κάθισα εκεί τρεις για να έχω χρόνο για τις φωτογραφίες μου», προσθέτει.


Οι ερευνητές κατέβηκαν με ραπέλ απότομες «πλαγιές» της σπηλιάς και κολύμπησαν σε υπέροχες- και ανατριχιαστικές- υπόγειες λίμνες.


«Όταν φτάνεις στο τέλος, νιώθεις πως είσαι πολύ βαθιά μέσα στη Γή», λέει ο Robbie. 



























δειτε ποιες ειναι οι πιο μολυσμενες πολεις του πλανητη


Ποιες πόλεις είναι οι πιο μολυσμένες από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα;

Αναλυτικά, οι πόλεις είναι:

Linfen, Κίνα.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 3,000,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Άνθρακας.
Πηγή μόλυνσης: Βιομηχανικές εκπομπές και εκπομπές αυτοκινήτων.

Tianying, Κίνα.
Αριθμός ατόμων που ένδέχεται να έχουν μολυνθεί: 140,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Μόλυβδος και άλλα βαρέα μέταλλα.
Πηγή μόλυνσης: Εξορύξεις.

Sukinda, Ινδία.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 2,600,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Χρώμιο και άλλα μέταλλα.
Πηγή μόλυνσης: Εξορύξεις.

Vapi, Ινδία.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 71,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Χημικά, βαρέα μέταλλα.
Πηγή μόλυνσης: Βιομηχανικές ζώνες.

La Oroya, Περού.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 35,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Μόλυβδος, χαλκός, ψευδάργυρος, διοξείδιο του θείου.
Πηγή μόλυνσης: Εξόρυξη-επεξεργασία βαρέων μετάλλων.

Dzerzhinsk, Ρωσία.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 300,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Χημικά και τοξικά παραπροϊόντα.
Πηγή μόλυνσης: Χημικά όπλα που παρασκευάστηκαν κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Norilsk, Ρωσία.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 134,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Ατμοσφαιρική μόλυνση, διοξείδιο του θείου, βαρέα μέταλλα, φαινόλες.
Πηγή μόλυνσης: Εξόρυξη-επεξεργασία μετάλλων και νικέλιου.

Chernobyl, Ουκρανία.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: Αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 5.5 εκατομμύρια, πρόσφατα αμφισβητήθηκε.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Ακτινοβολία.
Πηγή μόλυνσης: Τήξη πυρήνα πυρηνικού αντιδραστήρα (σοβαρότατο πυρηνικό ατύχημα).

Sumgayit, Αζερμπαϊτζάν.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 275,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Οργανικά χημικά, πετρέλαιο, βαρέα μέταλλα.
Πηγή μόλυνσης: Πετροχημικά και βιομηχανικά συγκροτήματα.

Kabwe, Ζάμπια.
Αριθμός ατόμων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί: 255,000.
Τύπος ρυπαντικής ουσίας: Μόλυβδος, κάδμιο.
Πηγή μόλυνσης: Εξόρυξη-επεξεργασία μολύβδου.
http://www.briefingnews.gr


εξαλλη η σμαραγδα καρυδη με το δημοσιευμα


Για το πόσο έξαλλη έγινε όταν τα περιοδικά έγραψαν για το «δράμα της Σμαράγδας», μίλησε η Σμαράγδα Καρύδη...
«Έγινα έξαλλη. Δυστυχώς, αρχικά ο πατέρας μου πήρε την αρρώστια του πιο δύσκολα απ΄ότι έπρεπε. Τώρα είναι καλά!»
Παράλληλα, παραδέχεται πως κλαίει εύκολα:
«Είμαι εύκολη στο δάκρυ. Είμαι μελοδραματική στις αντιδράσεις μου. Κάνω περισσότερη φασαρία από το κανονικό».
Στη συνέχεια, παραδέχεται πως με τους άντρες έχει μια… «δυσκολία», αφού όπως λέει «δεν έχουν οικειότητα μαζί μου στην αρχή. Κάτι τρέχει με τα μούτρα μου και είναι επιφυλακτικοί. Μετά βλέπουν ότι συμπεριφέρομαι σαν αντράκι και ξεκλειδώνουν».
Μιλώντας για την οικονομική κρίση, λέει πως πλέον ντρέπεται να ψωνίσει:
«Δεν πάω, και ανακάλυψα πως δεν το έχω ανάγκη. Ακόμα και να είχα χρήματα για ξόδεμα, θα ντρεπόμουν να πάω να ψωνίσω σ΄ένα ακριβό μαγαζί».
Τέλος, αποκάλυψε πως τις διακοπές της, τις πέρασε στην Αίγινα:
«Έμεινα δυο ολόκληρους μήνες. Για πρώτη φορά έκανα τόσο καιρό διακοπές».
Τι κάνει κανείς τόσο καιρό; Όπως λέει η Σμαράγδα Καρύδη, «κολυμπάει, διαβάζει, μαγειρεύει, δέχεται φίλους, μένει μόνος, ξαναέρχονται φίλοι. Πήγα και στην Επίδαυροκαι είδα παραστάσεις».
star.

γιατι οι γυναικες θελουν να παντρευονται;


Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γυναίκες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τους άνδρες, θέλουν να παντρεύονται...


Είναι θέμα ανασφάλειας, είναι θέμα αποκατάστασης;
Τι ακριβώς συμβαίνει και ωθεί πολλές από αυτές, να βάζουν σκοπό....της ζωής τους, απλά και μόνο να παντρευτούν; Και μην πείτε ότι δεν ισχύει, ισχύει... Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν ο γάμος αποδεικνύεται «ασπίδα» εναντίον της κατάθλιψης και του άγχους, για τις γυναίκες. Η σύγχρονη γυναίκα άλλωστε που δεν έχει ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας κινδυνεύει περισσότερο να εμφανίσει ψυχολογικά προβλήματα όπως αποδεικνύουν μελέτες ειδικών.
Όπως μάλιστα δείχνουν οι μελέτες, το άγχος και η κατάθλιψη, χτυπούν ευκολότερα την πόρτα της ανύπαντρης γυναίκας αφού οι άγαμες παρουσιάζουν τα δύο αυτά συμπτώματα σε ποσοστά 35% και 26% αντίστοιχα, ενώ τα ποσοστά για τις έγγαμες είναι 16% και 13%.
Το άγχος της αποκατάστασης σε συνδυασμό ίσως με πιεστικές και απαιτητικές καριέρες μπορούν να ενοχοποιηθούν για το αποτέλεσμα, εξηγούν οι ειδικοί, ενώ η καθυστέρηση της μητρότητας συνδέεται σε αρκετές περιπτώσεις με την εμφάνιση του άγχους.
Οι ανύπαντρες γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα μόνες τους, ενώ είναι συναισθηματικά ακάλυπτες, πράγμα που τις οδηγεί ευκολότερα στην κατάθλιψη, στην κόπωση την ψυχολογική και την σωματική καθώς και στην εμφάνιση ψυχοσωματικών εκδηλώσεων όπως πονοκέφαλοι, προβλήματα με το στομάχι τους, διαταραχές σίτισης και άλλα.
Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Κλινικός Ψυχολόγος, και διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Τουλούζης Χαρά Νομικού και βασίστηκε σε στοιχεία ατόμων και ζευγαριών που ζήτησαν ψυχολογική βοήθεια, οι περισσότερες έγγαμες γυναίκες φαίνεται να προστατεύονται από την κατάθλιψη και το στρες.
Αυτό συμφωνεί και με τα αποτελέσματα διεθνών ερευνών με το ίδιο θέμα αφού ο γάμος φαίνεται πως δίνει ασφάλεια στις περισσότερες από αυτές, καθώς και την ευκαιρία να μοιράζονται τις ευθύνες και τα προβλήματα με τους συντρόφους τους.

http://www.newsbomb.gr/

Τζεσικα Σιμπσον : «Το στηθος μου ειναι τεραστιο και ειναι αδυνατο να τρεξω!»

Το δικό της προσωπικό «δράμα» περνάει η γνωστή τραγουδίστρια -διάσημη για το τεράστιο φυσικό στήθος της- η οποία προσπαθεί μάταια να χάσει τα κιλά που πήρε λόγω εγκυμοσύνης.

«Το στήθος μου είναι τεράστιο σε αυτή τη φάση και είναι αδύνατο να τρέξω!», 
δήλωσε στην USA Today η Τζέσικα Σίμπσον εξηγώντας το γιατί, ενώ κάνει 5 φορές την εβδομάδα προπόνηση με την διάσημη γυμνάστρια Χάρλει Πάστερνακ, δεν έχει δει ακόμη αποτελέσματα.


 
Κάτι απολύτως λογικό, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει -λόγω στήθους- είναι να περπατάει.
Η 32χρονη τραγουδίστρια συνειδητά άφησε τον εαυτό της να πάρει τόσο βάρος, αφού κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της «Άφησα τον εαυτό μου ελέυθερο να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία γιατί ήταν η πρώτη φορά που έμεινα έγκυος και ήθελα να το ευχαριστηθώ».




Η αλήθεια είναι ότι η Τζέσικα δεν έχει και πολλούς λόγους να παραπονιέται, αφού η σειρά φτηνών ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ που σχεδιάζει (και τα οποία πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια στα υπερ-market στα οποία διατίθενται) την έχουν βοηθήσει στο να χτίσει μια προσωπική περιουσία της τάξεως του 1 δις.
Ενώ για κάθε κιλό που κάνει πληρώνεται δεκάδες χιλιάδες δολάρια από την Weight Watchers βάσει της άκρως συμφέρουσας συμφωνίας που έχει υπογράψει.
Επίσης, είναι δεδομένο ότι ποτέ πια η Τζέσικα δεν θα αποκτήσει το αξιοζήλευτο σώμα που χαρήκαμε στα πλαίσια του ρόλου της ως Ντέιζι Ντιουκ στην κινηματογραφική μεταφορά της γνωστής τηλεοπτικής σειράς.









 

iefimerida 



Αυτος ειναι ο πιο σεξι ανδρας στον κοσμο συμφωνα με το «People» [φωτο & βιντεο]


Με το σπαθί του κέρδισε τον τίτλο του πιο σέξι άνδρας της χρονιάς, σύμφωνα με την ισπανική έκδοση του περιοδικού People, γνωστό μοντέλο και ηθοποιός, ο οποίος μάλιστα κατέλαβε την πρώτη θέση της σχετικής λίστας με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο λόγος για τον Κουβανο-αμερικανό Γουίλιαμ Λεβί, ο οποίος τη σεζόν που μας πέρασε εντυπωσίασε με τη συμμετοχή του στο αμερικάνικο Dancing with the stars, ενώ το ελληνικό κοινό τον γνώρισε μέσα από τη σειρά «Μαρία Άγγελέ μου».



Ο 32χροννος Λεβί είναι παντρεμένος εδώ και χρόνια και πατέρας δύο παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε τις κακές γλώσσες πριν από περίπου ένα χρόνο να του χρεώσουν μια σύντομη σχέση με τη Τζένιφερ Λόπεζ, όταν πρωταγωνίστησε στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού της «I'm into you».










http://www.iefimerida.gr/

κακος υπνος και αλτσχαιμερ


Τα προβλήματα ύπνου μπορεί να είναι Πρώιμο σημάδι νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι τα προβλήματα ύπνου, αν τελικά η πειραματική έρευνα που έγινε σε τρωκτικά επαληθευθεί και σε κλινική μελέτη.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine, οι πρωτεϊνικές πλάκες που χαρακτηρίζουν την εγκεφαλική δομή των πασχόντων από την ασθένεια είναι το «κλειδί» της υπόθεσης.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έδειξε ότι όταν ξεκίνησε ο σχηματισμός των πλακών, τότε τα τρωκτικά άρχισαν να έχουν διαταραγμένο πρότυπο ύπνου.

Το γενικό αυτό συμπέρασμα δημιουργεί επιστημονική αισιοδοξία καθώς αν επιβεβαιωθεί ότι ισχύει και στους ανθρώπους, τότε θα αποτελέσει χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο.

Ο εντοπισμός πρώιμων ενδείξεων για την ανάπτυξη της ασθένειας είναι καίριας σημασίας στην αντιμετώπισή της. Οι άνθρωποι δεν εκδηλώνουν προβλήματα μνήμης ή σκέψης παρά μόνο όταν είναι πλέον αργά. Στο σημείο αυτό, τμήματα του εγκεφάλου έχουν ήδη καταστραφεί καθιστώντας την θεραπείας δύσκολη ή και ανέφικτη.

Ανεπάρκεια ύπνου
Η φύση της ασθένειας λοιπόν έχει οδηγήσει τους επιστήμονες στο «κυνήγι» πρώιμων ενδείξεων που θα συντελούν και σε πρώιμη διάγνωση των συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ.

Τα επίπεδα της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές φυσιολογικά αυξάνονται και μειώνονται κατά τη διάρκεια του 24ωρου τόσο στα ποντίκια όσο και στους ανθρώπους. Ωστόσο, η πρωτεΐνη σχηματίζει μόνιμες πλάκες στην περίπτωση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Τα πειράματα που έκαναν οι Αμερικανοί ερευνητές έδειξαν ότι ποντίκια κοιμόντουσαν για 40 λεπτά ανά ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, όταν άρχισε ο σχηματισμός των πλακών τότε άρχισε να μειώνεται στα 30 λεπτά ο χρόνος ύπνωσης.

Ο Δρ Ντέιβιντ Χολτζμαν εξηγεί ότι «αν οι ανωμαλίες στο πρότυπο ύπνου ξεκινούν τόσο νωρίς και στην πορεία εξέλιξης της νόσου στους ανθρώπους, τότε μας δίνουν ένα εύκολα εντοπίσιμο σύμπτωμα. Αν τα προβλήματα ύπνου υπάρχουν, δεν ξέρουμε την μορφή που έχουν, αν πρόκειται για μειωμένο ύπνο συνολικά ή τα προβλήματα εστιάζονται στην δυσχέρεια διατήρησης της ύπνωσης ή πρόκειται για κάτι άλλο».

http://www.briefingnews.gr/

Στο στοχαστρο της Apple και τα τελευταια μοντελα της Samsung

Μετά την πρόσφατη δικαστική νίκη της εναντίον της Samsung η Apple ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ΗΠΑ αρκετών συσκευών της κορεατικής εταιρείας. Αν και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα ενόχλησε τη Samsung, οπωσδήποτε δεν θα την απασχόλησε ιδιαίτερα καθώς επρόκειτο για παλαιότερα μοντέλα.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι τα πράγματα δυσκολεύουν. Όπως έγινε γνωστό, τώρα η Apple πρόκειται να στραφεί εναντίον και των σημαντικότερων συσκευών που διαθέτει η Samsung στην αμερικανική αγορά και συγκεκριμένα τα Galaxy Note, Galaxy S III και Galaxy Note 10.1 tablet.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι η Samsung πήρε προσωρινή “αναστολή” και μέσω αυτής συνεχίζει να πουλά τα προϊόντα της στις ΗΠΑ. Αν όμως η Apple πετύχει να επιβάλει όλες τις απαγορεύσεις που έχει ζητήσει, τότε είναι βέβαιο ότι οι Κορεάτες πρόκειται να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα.

Πως θα κανετε τα gadgets σας αδιαβροχα;

Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε να ρίξετε το smartphone σας στο νερό χωρίς να φοβάστε μην καταστραφεί; Αν σας ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σας πληροφορούμε ότι κάνετε λάθος. Η τεχνολογία βρίσκεται ήδη εδώ και σε λίγο καιρό πιθανότατα θα βρίσκεται στις συσκευές μας.

Πρόκειται για ένα φιλμ μεγέθους από νανοϋλικά που εμποδίζει το νερό να εισχωρήσει στα κυκλώματα των συσκευών, χωρίς όμως να εμποδίζει άλλες λειτουργίες της, όπως η λήψη του ήχου από το μικρόφωνο, η πίεση πλήκτρων κ.ά.

Το προϊόν πάντως ακόμη δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά. Αρκετές εταιρείες ηλεκτρονικών όμως έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτό οπότε ίσως να το δούμε σύντομα τόσο σε smartphones όσο και σε tablets.


περπατειστε και αποδυναμωστε τα γονιδια της παχυσαρκιας

Βάλτε τα αθλητικά σας και πάρτε τους δρόμους.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως για να δουν θεαματικές αλλαγές στο σώμα τους και να χάσουν τα περιττά κιλά που κουβαλούν, πρέπει να μπουν σε αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας και να «χτυπάνε» δίωρα στο γυμναστήριο επί καθημερινής βάσης. Δεν έχουν απόλυτο άδικο, η σωστή διατροφή και η συχνή άσκηση είναι τα βασικά κλειδιά για την επίτευξη αυτού του στόχου, τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά μερικές φορές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το συχνό και έντονο περπάτημα είναι ότι χρειαζόμαστε.

Το σωματικό βάρος ενός ατόμου είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού γενετικών στοιχείων και τρόπου ζωής. Πολλές φορές όμως, ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τα γονίδια που συνδέονται με το βάρος μας. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλε μια μελέτη του Harvard School of Public Health, η οποία και υποστηρίζει πως αν περπατάμε με έντονο ρυθμό για μία ώρα κάθε μέρα, τα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία μειώνονται κατά 50%.

Αντίθετα, το να κάνουμε κάτι χωρίς να κινούμαστε, όπως να βλέπουμε τηλεόραση για ώρες, ευθύνεται για την ενδυνάμωση των συγκεκριμένων γονιδίων –και φυσικά για την αύξηση του βάρους μας.

Οι επιστήμονες είπαν πως αυτά τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για τους ανθρώπους που δεν έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με καλύτερα γονίδια (όσον αφορά το βάρος του σώματός τους και τον μεταβολισμό τους), καθώς τα γονίδια παχυσαρκίας που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους μπορούν να αλλάξουν βάσει του τρόπου ζωής τους.

Γι' αυτό, αφήστε το αμάξι παρκαρισμένο στο σπίτι, φορέστε τα πιο άνετα παπούτσια σας και προτιμήστε το περπάτημα για όλες τις καθημερινές δουλειές σας. Η αλλαγή στην υγεία, και ως εκ τούτου στο σώμα σας, θα κάνει την ζωή σας πιο ποιοτική και σίγουρα πιο ευχάριστη.


http://www.queen.gr/

This Means War

This Means War Movie Poster

Ο Tuck (Tom Hardy) και ο FDR (Chris Pine) είναι πράκτορες της CIA. Δουλεύουν μαζί, είναι φίλοι, είναι 'αδέρφια'. Ο ένας θα έδινε και τη ζωή του για τον άλλο. Ο FDR είναι γυναικάς που αποφεύγει τις δεσμεύσεις, ο Tuck είναι χωρισμένος και πατέρας ενός παιδιού που αποφασίζει ότι πρέπει να ξαναρχίσει να βγαίνει ραντεβού. Δοκιμάζει την τύχη του σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών κι εκεί βρίσκει τη Lauren (Reese Witherspoon), μια πετυχημένη επαγγελματία που ενώ η δουλειά της είναι να τεστάρει προϊόντα, δεν μπορεί να βρει τον ιδανικό σύντροφο. Μετά το πρώτο ραντεβού της με τον Tuck, η Lauren συναντά τυχαία τον FDR και ενώ στην αρχή είναι εντελώς απρόθυμη, τελικά συμφωνεί να βγει και μαζί του ραντεβού. Οι δύο άντρες την ερωτεύονται κι εκείνη δίνει διορία μια βδομάδα στον εαυτό της να αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος με τη βοήθεια της φίλης της Trish (Chelsea Handler).
Κι ενώ η Lauren δεν γνωρίζει ούτε την πραγματική δουλειά τους, ούτε ότι είναι φίλοι, ο Tuck και ο FDR κάνουν συμφωνία κυρίων για το πώς θα συναγωνιστούν για την καρδιά της, η οποία αμέσως καταρρέει, όπως και η φιλία τους. Σύντομα αρχίζουν να χρησιμοποιούν (παράνομα) κάθε δυνατό μέσο της CIA για να κατασκοπεύσουν την Lauren, να μάθουν τις αγαπημένες της συνήθειες και να της προσφέρουν οτιδήποτε επιθυμεί.

Το είδος της ρομαντικής κομεντί ιδιαίτερα όταν είναι μπασταρδεμένο με περιπέτεια είναι ιδανικό για απενοχοποιημένη διασκέδαση (και για τα δύο φύλα). Όσο σχηματικό κι αν είναι το σενάριο, όσα κλισέ και στερεότυπα κι αν αναπαραχθούν ένα ταλαντούχο καστ, λίγο χιούμορ και ο σωστός ρυθμός μπορούν να δώσουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Το «This Means War» έχει αναμφίβολα τις στιγμές του. Αυτό που τελικά σε εμποδίζει από το να αφεθείς και να το διασκεδάσεις ολοκληρωτικά είναι το ότι όσο προχωράει η πλοκή, τόσο πιο απίστευτη γίνεται. Τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη δεν έχει ίχνος ρεαλισμού. Από τον τρόπο που εντοπίζει τους δύο πράκτορες ο ορκισμένος εχθρός τους (α ναι, υπάρχει και η υποπλοκή με τον 'κακό' που εμφανίζεται σε βολικές στιγμές για να δικαιολογήσει τον μισθό των Tuck και FDR και να οδηγήσει τελικά στο απίθανο φινάλε) μέχρι τα απίστευτα κόλπα που σκαρφίζονται οι δυο αντίπαλοι για να σαμποτάρουν ο ένας τα ραντεβού του άλλου. 

Οι σκηνές δράσης είναι χαοτικές και χωρίς καθόλου σασπένς (πώς να αγωνιάς αν δεν καταλαβαίνεις καν τι γίνεται;) και ένα καλό δεύτερο καστ (Angela Basset, Rosemary Harris) παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το βασικό συστατικό μιας ρομαντικής κομεντί, η χημεία μεταξύ των εραστών, αναζητείται ακόμα. Βέβαια για αυτό το τελευταίο αναπληρώνει κάπως η χημεία μεταξύ των Tom Hardy (αναμφίβολα ο καλύτερος λόγος για να δεις την ταινία) και Chris Pine που κάνει το αποτέλεσμα κάπως ενδιαφέρον. 





Η Ρεαλ Μαδριτης ειπε οχι στη ΣΙΤΙ!

Πρόταση 200 εκατ. ευρώ φέρεται να κατέθεσε το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι στην Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία όμως απορρίφτηκε από τον πρόεδρο των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ.
 
Οι «πολίτες», εκτός από το τεράστιο ποσό που πρόσφεραν στους «μερένγκες», έδιναν 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Πορτογάλο σούπερ σταρ, ποσό που θα τον καθιστούσε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Οπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «As», οι πρωταθλητές Αγγλίας είναι πιθανό να επανέλθουν με νέα πρόταση για τον Ρονάλντο, που εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Ρεάλ.



Rolling Stones Αυτες οι «πετρες» ακομα ρολαρουν...

Ακριβώς πενήντα χρόνια πριν, στις 12 Ιουλίου του 1962, οι Rolling Stones έγιναν για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, το συγκρότημα που θα άλλαζε τον ρουν της μουσικής ιστορίας. Ήταν η πρώτη τους εμφάνιση ως the Rolling Stones στο κλάμπ Marquee του Λονδίνου. Το συγκρότημα αρχικά απαρτίζονταν από τους Keith  Richards, Mick Jagger, Brian Jones , DickTaylor, Ian Stewart και Tony Chapman. Λίγους μήνες αργότερα ο μπασίστας BillWyman και ο ντράμερ Charlie Watts ακολούθησαν.
Το όνομα τους; Σύμφωνα με τους ίδιους, βγήκε εκείνο το βράδυ λίγες ώρες πριν την εμφάνιση τους όταν ο ιδιοκτήτης του κλαμπ τους πήρε τηλέφωνο ρωτώντας «Μα πως λέγεται η μπάντα σας;» Ο Brian Jones που σήκωσε ένα album του blues τραγουδιστή Muddy Waters  με τίτλο «Rollin’ Stone» από το πάτωμα είπε βαριεστημένα “Μα The Rolling Stones φυσικά..»
Τα υπόλοιπα τα κατέγραψε η ιστορία…για τα επόμενα πενήντα χρόνια που ακολούθησαν. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στον πλανήτη που να πεις τις λέξεις “rolling stones” και να σε κοιτούν σαν εξωγήινο χωρίς να καταλάβουν ότι αναφέρεσαι ίσως στο μεγαλύτερο συγκρότημα των τελευταίων 50 χρόνων (μαζί με τους Beatles θα πουν οι περισσότεροι- εγώ πάλι θα διαφωνήσω).
Έχουν γραφτεί μάλλον χιλιάδες σελίδες για τους Stones, έχουν απασχολήσει εκατοντάδες φορές τα ΜΜΕ, όχι μόνο με την μουσική τους, αλλά με τις πάρα πολλές ατασθαλίες τους,τους θανάτους που τους περιτριγύριζαν και τελευταίως με τους καυγάδες τους.
Οι Rolling Stones βέβαια δεν είναι απλά μια μουσική μπάντα. Καθόρισαν την πολιτική στάση μιας γενιάς, ή αν θέλετε την ενέπνευσαν και την παρότρυναν. Ειδικά την πρώτη δεκαετία της ύπαρξης τους με albums όπως τα “Beggars Banquet” και “Let it Bleed”, ξεσήκωναν τους νέους με τρόπους που λίγοι μουσικοί κατάφερναν. Στην ουσία μελοποιούσαν τις σκέψεις μιας γενιάς και την ανάγκη της για μια εναντίωση στην εξουσία και τον συντηρητισμό.
Οι συναυλίες τους, ειδικά στις αρχές, ήταν ακραίες και τους έφεραν ακόμα περισσότερα προβλήματα και φυσικά…φήμη. Η δολοφονία που συνέβη στην δωρεάν συναυλία που είχαν δώσει στο Altamont, οι ατελείωτες συλλήψεις τους για ναρκωτικές ουσίες. Ότι και να έκαναν οιRolling Stones είχε σημασία: ακόμα και μια βόλτα στο πάρκο.
Και τα κλισέ για την κατάληξη τους από τους «προφήτες» της εποχής ήταν ότι με το lifestyle που είχαν δεν θα άντεχαν πάνω από 10 χρόνια. Μετά τον θάνατο τουBrian Jones , τον οποίο ακόμα τυλίγει ένα μυστήριο, τα στοιχήματα που έπεφταν εδώ και δεκαετίες για το ποιος θα είναι ο επόμενος ροκ σταρ που θα πεθάνει, είχαν πάντα σαν την πιο ασφαλή επιλογή τον Keith Richards.
Και όμως, ο Richards τους έβγαλε όλους ψεύτες παρ’ όλες τις απίστευτες περιπέτειες υγείας που είχε -που επιτέλους τις διηγήθηκε ο ίδιος στην πρόσφατη απολαυστική βιογραφία του Life. ΟMick Jagger εξακολουθεί να σαγηνεύει τις γυναίκες και να χοροπηδάει σαν έφηβος επάνω στην σκηνή. Και ο Charlie Watts παρά τον καρκίνο που πέρασε πριν λίγα χρόνια, δήλωσε χθες σε βρετανική εφημερίδα ότι «εμείς είμαστε εδώ, βρεθήκαμε πρόσφατα για μια εβδομάδα να ηχογραφήσουμε με τον Mick και τον Keith και πρέπει να πω ότι όλα είναι ίδια, εγώ τους αγαπώ ακριβώς όπως τότε».
Ναι οι Rolling Stones άντεξαν στον χρόνο και τους διέψευσαν όλους. Κατά την βίβλο της μουσικής, του περιοδικού Rolling Stone –που ιδρύθηκε 5 χρόνια μετά τους Stones και εμπνεύστηκε το όνομα του από το ίδιο τραγούδι με τους Stones- τους κατατάσσει στην 4η θέση των πιο σημαντικών καλλιτεχνών όλων των εποχών (με τους Beatles στην 1η,τον Bob Dylanστην 2η και τον Elvis στην 3η) με 200 εκατομμύρια άλμπουμ να έχουν πουλήθει όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο rock and roll band της μουσικής ιστορίας. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η μουσική τους. Που είναι ιδιοφυής, αξεπέραστη, πρωτότυπη, αυθεντική. Δεν υπάρχει κιθαρίστας που μπορεί να εκτελέσει ή να εμπνευστεί τα riffs του KeithRichards. Δεν υπάρχει κανένας που να κουνιέται όπως ο Mick Jagger.
Το 2005 έβγαλαν το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο A bigger Bang, αλλά πόσα μεγαλύτερα μπαμ μπορεί να κάνει ένα ροκ συγκρότημα, από τα μπάμ που έχουν κάνει συνεχόμενα αυτοί για μισό αιώνα ακριβώς;
Μάλλον κι άλλα. Συνεχίζουν…ψίθυροι ακούγονται για νέα τουρνέ το 2013, σε λίγους μήνες θα βγει το νέο τους documentary, σε σκηνοθεσία Brett Morgen, ο οποίος μάζεψε 50 ώρες υλικό συνεντεύξεων με όλους τους, πάρα πολλά μουσικά κομμάτια που δεν ακούστηκαν ποτέ, και υλικό από την ελεύθερη πρόσβαση στα προσωπικά τους αρχεία.  Και σήμερα την ημέρα της επετείου τους το βιβλίο-τόμος των 50 χρόνων της μουσικής τους ιστορίας (εικόνες του μπορείτε να δειτε παρακάτω) βγαίνει στα βιβλιοπωλεία.
Αυτές οι «πέτρες» ακόμα ρολάρουν...
http://www.protothema.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger