Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φωτό: Ελληνίδα μαθηματικός…φόρεσε ένα δίχτυ και βγήκε παγανιά!!!

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Χριστέ και Παναγία. Μα τις χίλιες κακαβιές! Τι κορίτσι είναι αυτό; Είναι η Φαίη κατάγεται από την μαγευτική Μυτιλήνη και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια στο Μαθηματικό Αθηνών. Στον ελεύθερο χρόνο της όταν δεν ποζάρει για τον Νίκο Ζαχαρόπουλο ασχολείται με την γυμναστική και τον χορό. Δυναμική και γεμάτη όνειρα μας εκμυστηρευτικέ ότι μέσα στα πράγματα που θέλει να κάνει είναι να ταξιδέψει σε μακρινούς προορισμούς με πρώτη επιλογή το Μεξικό για να γνωρίσει τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών. Φωτογραφήθηκε στα στούντιο του GRAND Magazine και οι εικόνες της δημιουργούν έντονες συγκινήσεις

Όλα καλά ρε παιδιά αλλά το ολόσωμο δίχτυ που το βρήκατε; Να μου πείτε να αγοράσω και να βγω για παραγάδι…



http://blogs.gossip-tv.gr


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ραντάρ βρίζει τους οδηγούς που πατάνε το γκάζι… λίγο παραπάνω!


Μια απρόσμενη και δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους οδηγούς σε ένα μικρό χωριό στη βόρεια Γαλλία: 


Κάθε φορά που ξεπερνούσαν το όριο ταχύτητας στην περιοχή, η οθόνη του τοπικού ραντάρ τους…έβριζε χυδαία και μάλιστα στα αγγλικά. Επί μία εβδομάδα, οι οδηγοί που περνούσαν από το Οκούρ-σιρ-Σομ έβλεπαν την οθόνη να τους «υποδέχεται» με βρισιές μόλις ξεπερνούσαν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα, το όριο ταχύτητας για την περιοχή. Το ραντάρ δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλία για να συνετίσει τους απρόσεχτους οδηγούς. Η αιτία για την υβριστική φράση που αναβόσβηνε ήταν ένας «φαρσέρ συνεργάτης» της εταιρείας JCB, η οποία είχε κατασκευάσει και προσφέρει την οθόνη στην τοπική κοινότητα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας JCB, τον Ζαν-Κλοντ Μπουτόν, το ραντάρ υπολογίζει την ταχύτητα των αυτοκινήτων και ενημερώνει τους οδηγούς αν τρέχουν πολύ γρήγορα. «Ο προμηθευτής μου ήθελε να μου αποδείξει ότι το κείμενο που αναγραφόταν στην οθόνη ήταν γραμμένο με πολύ μικρά στοιχεία», εξήγησε ο Μπουτόν. Για το λόγο αυτό, έκανε μια δοκιμή και άλλαξε το συνηθισμένο μήνυμα. Κατόπιν όμως ξέχασε να επαναφέρει το αρχικό μήνυμα και άφησε στη μνήμη του ραντάρ τη γνωστή σε όλους αγγλική βρισιά. «Για τους οδηγούς, είναι κάπως απροσδόκητο να τους στολίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή παραβίασαν τον κώδικα», παραδέχτηκε ο θορυβημένος Μπουτόν. «Ζητώ και πάλι συγγνώμη, όμως μόνο αυτό μπορώ να κάνω, γιατί το κακό έχει ήδη γίνει», πρόσθεσε. Η προβληματική οθόνη πάντως επιδιορθώθηκε την Δευτέρα και πλέον οι οδηγοί λαμβάνουν μόνο πεζά, συνηθισμένα προειδοποιητικά μηνύματα…


Η βοηθός της Lady Gaga καταγγέλλει: Με ανάγκαζε να κοιμάμαι μαζί της



Ντόρος έχει ξεσπάει μετά την «καταγγελία» της πρώην βοηθού της διάσημης και εκκεντρικής τραγουδίστριας Lady Gaga ότι την ανάγκαζε να κοιμάται μαζί της.


Οι δύο πρώην συνεργάτιδες οδήγθηκαν στις δικαστικές αίθουσες καθώς η πρώην βοηθός της τραγουδίστριας υπέβαλε μήνυση προκειμένου να πάρει τα λεφτά που της χρωστά. Συγκεκριμένα η Τζένιφερ Ο Νιλ υποστηρίζει ότι η Lady Gaga δεν την έχει πληρώσει για... 7.000 εργατοώρες.

Στην κατάθεσή της η πρώην βοηθός της τραγουδίστριας είπε κάτι που δημιούργησε πραγματικά μεγάλο ντόρο. Υποστήριξε πως η Lady Gaga την υποχρέωνε να κοιμάται μαζί της στο κρεβάτι της καθώς δεν μπορούσε να κοιμάται μόνη της! Πάντως δεν κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Υποστήριξε επίσης πως η τραγουδίστρια ήταν λίγο τσιγκούνα και δεν της νοίκιαζε ξεχωριστό δωμάτιο στα ξενοδοχεία που έμεναν κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Lady Gaga το 2010.

http://www.to-periptero.com

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ με την εικόνα που δείχνει τον Ομπάμα να πυροβολεί


Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) και στην οποία απεικονίζεται να κρατά ένα όπλο στο χέρι και να πυροβολεί.
Με αυτό τον τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να κλείσει τα στόματα των επικριτών του από το πανίσχυρο λόμπι των όπλων.
Οι εν λόγω κύριοι αμφέβαλλαν για το κατά πόσον ο Ομπάμα έχει πυροβολήσει ποτέ στη ζωή του, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον έλεγχο των όπλων στην Ουάσιγκτον.
Η εν λόγω φωτογραφία είναι από τις διακοπές του προέδρου στο Καμπ Ντέιβιντ τον περασμένο Αύγουστο και δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου.
Ο Ομπάμα επιβεβαίωσε πως του αρέσει το άθλημα του κυνηγιού με όπλο και τόνισε: «Τρέφω ένα βαθύ σεβασμό για τις παραδόσεις του κυνηγιού, με τις οποίες συνδέονται πολλές γενεές στο παρελθόν, σε αυτή τη χώρα».
ΠΗΓΗ: radar.gr

Πέντε μύθοι για τον ανθρώπινο εγκέφαλο


Μύθος 1ος : Αν ακούτε Mozart θα γίνετε εξυπνότεροι.
Ίσως σας κάνει να αισθάνεστε ανώτεροι, αλλά το άκουσμα της μουσικής του Mozart δεν θα σας κάνει εξυπνότερους από αυτούς που ακούνε Ρουβά και Γονίδη.
Ο παραπάνω μύθος έχει τις ρίζες του σε μια μελέτη του 1993 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature και η οποία έδειχνε ότι 12 φοιτητές είχαν μεγαλύτερο σκορ σε IQ tests αν προηγουμένως άκουγαν μια σονάτα του Mozart. Ο συγγραφέας Don Campbell υιοθέτησε αυτήν την δοξασία στο βιβλίο εκλαϊκευμένης ψυχολογίας «The Mozart Effect» και μια βιομηχανία εκατομμυρίων στήθηκε πουλώντας Cds και βίντεο σε γονείς που είχαν την ελπίδα ότι το καμάρι τους θα γινόταν εξυπνότερο.
Μεταγενέστερες μελέτες απέτυχαν να επαναλάβουν το αποτέλεσμα της πρώτης εκείνης μελέτης, ενώ οι αρχικοί ερευνητές υποστήριξαν ότι το αποτέλεσμα ήταν προσωρινό και δεν διαρκούσε παραπάνω από 10 με 15 λεπτά.
Μύθος 2ος : Όλα τα άτομα με αυτισμό έχουν ιδιοφυή ταλέντα.
Δεν γνωρίζουμε σε βάθος πολλά πράγματα για το σύνδρομο savant, την περίεργη αυτή κατάσταση στην οποία άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, όπως αυτισμό, επιδεικνύουν εκπληκτικές ικανότητες στην μουσική, την τέχνη και τα μαθηματικά. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι αυτός ο ευρέως διαδεδομένος μύθος έχει τις ρίζες του στην ταινία του 1988 «Rain Man» και ότι ο ήρωας της ταινίας αυτής θα ήταν ιδιαίτερα προικισμένος και ιδιαίτερα σπάνιος ακόμη και μεταξύ άλλων savant.
Σύμφωνα με τον Darold A.Treffert, M.D, της ιατρικής εταιρείας του Wisconsin, έναν αναγνωρισμένο ειδικό στο σύνδρομο Savant, περίπου 1 στα 10 άτομα με αυτισμό διαθέτουν κάποιες ικανότητες savant, ενώ ανάμεσα σε αυτούς με άλλες αναπτυξιακές δυσλειτουργίες, 1 στους 100 είναι savant. Ο Treffert υπολογίζει ότι όχι περισσότερα από 50 άτομα σε όλο τον κόσμο είναι «θαυμαστοί savants».
Επιπλέον προσέξτε τον χαρακτηρισμό ιδιοφυϊα. Οι διάσημοι «υπολογιστικοί δίδυμοι» που αναφέρει ο Oliver Sacks στο βιβλίο «The man who Mistook his wife for a Hat», μπορούν να δουν πρώτους αριθμούς σε έναν σωρό από σπιρτόξυλα ή να σου πουν μια μέρα της εβδομάδας πέφτει η 4η Ιουλίου το έτος 3024, αλλά δεν μπορούν να κάνουν έναν απλό πολλαπλασιασμό.
Μύθος 3ος : Τα πιο έξυπνα ζώα έχουν μεγαλύτερους εγκεφάλους.
Ο εγκέφαλος μιας φάλαινας φυσητήρα είναι 5 φορές μεγαλύτερος από του ανθρώπου αλλά δεν νομίζω να μπορεί κανείς να παίξει μαζί της σκάκι.
«Ο σωστός συσχετισμός δεν βρίσκεται μεταξύ του μεγέθους του εγκεφάλου και της ευφυίας άλλα στον λόγο του βάρους του εγκεφάλου προς το βάρος του σώματος και της εφυϊας» εξηγεί ο Molnar-Szakacs. «Σε έναν άνθρωπο, του οποίου ο εγκέφαλος ζυγίζει περίπου 1.36 κιλά, ο λόγος είναι περίπου 1:50. Στα άλλα θηλαστικά είναι εγγύτερα στο 1:80 ή 1:200. Επομένως, όσο μικρότερος είναι ο λόγος τόσο πιο έξυπνο είναι το ζώο».
Ο Molnar-Szakacs προσθέτει ότι ακόμη μεγαλύτερη σημασία από την παραπάνω αναλογία, έχει το τί υπάρχει μέσα στο κρανίο. «Τα μέρη του ανθρώπινου εγκεφάλου που ελέγχουν τις ανώτερες γνωστικές λειτουργίες βρίσκονται στον φλοιό του εγκεφάλου».
Μύθος 4ος : Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Η συμπεριφορά κάποιων που έχουν πιεί παραπάνω από το κανονικό, ίσως ενισχύει αυτόν τον μύθο, αλλά το αλκοόλ δεν σκοτώνει νευρώνες ή δημιουργεί τρύπες στον εγκέφαλο. Ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά διαταρράσουν τα συστήματα του εγκεφάλου. Είναι η επίδραση που έχουν στους νευροδιαβιβαστές, σεροτονίνη και ντοπαμίνη, που παραπλανούν το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, οδηγώντας σε συναισθήματα ευφορίας και στην συνέχεια εθισμού.
«Βραχυπρόθεσμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μάλλον αλλάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου παρά επηρεάζουν την δομή του». Σπανίως ένας χρόνιος πότης μπορεί να αναπτύξει το σύνδρομο Wernicke-Korsakoff, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ατροφία και σμίκρυνση του θαλάμου και του υποθαλάμου και από την ανικανότητα επαναφοράς ή σχηματισμού αναμνήσεων. Αυτό το σύνδρομο δεν είναι άμμεσο αποτέλεσμα της κατανάλωσης αλκοόλ αλλά μια δευτερεύουσα κατάσταση που προκαλείται από κατάχρηση αλκοόλ σε τέτοιο βαθμό που παρεμποδίζεται η απορρόφηση της βιταμίνης Β, αφήνοντας τον εγκέφαλο υποσιτισμένο.
Μύθος 5ος : Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους.
Μια παράθεση του William James που έχει κατακρεουργηθεί, διαστρεβλωθεί και χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα, ίσως εξηγεί την καταγωγή του μύθου.
Κάνοντας μια γενική αναφορά στο δυναμικό του ανθρώπου, ο παραπάνω ψυχολόγος και φιλόσοφος είπε ότι οι άνθρωποι «κάνουν χρήση ενός πολύ μικρού τμήματος της συνείδησης τους και των ψυχικών τους πόρων γενικά.»
Χάρη στην πρόοδο των τεχνικών νευροαπεικόνισης, αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί. Ενώ δεν χρησιμοποιούμε το σύνολο του εγκεφάλου μας κάθε στιγμή, πολλαπλές περιοχές στρατολογούνται ταυτόχρονα για κάθε έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας. Για παράδειγμα, όλα τα διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου που ευθύνονται για την όραση, την αίσθηση, τον σχεδιασμό, τον κινητικό συντονισμό, την μυϊκή δραστηριότητα και την ομοιόσταση, απαιτούνται προκειμένου να παίξουμε μια παρτίδα τένις ή να γράψουμε λέξεις σε μια σελίδα χαρτί. Στην πραγματικότητα, νέες μελέτες που εξέτασαν τον εγκέφαλο σε ανάπαυση, αποκαλύπτουν ότι ένα ολόκληρο δίκτυο περιοχών είναι ενεργό ακόμη και όταν ένα άτομο δεν κάνει τίποτα.

http://santosight.blogspot.gr

Μασάζ με φίδια! Θεραπευτικό ή ανατριχιαστικό; (εικόνες)



Η Meirav Stardinner απολαμβάνει ένα μασάζ με φίδια από την Ada Barak στο σπα φιδιών που διατηρεί η δεύτερη  στην Talmei Elazar του Ισραήλ. Η Ada Barak ανακάλυψε τη θεραπευτική αξία των φιδιών όταν έδινε παραστάσεις με φίδια και θεατές που τα κρατούσαν της λέγανε ότι νοιώθανε να χαλαρώνουν. "Μια ηλικιωμένη κυρία είπε ότι ήταν καταπραϋντικό, όπως μια κρύα κομπρέσα" λέει η Barak.  Τώρα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από μεγάλα φίδια για βαθύ μασάζ και μικρότερα για ένα ελαφρύ μασάζ. όλα τα φίδια είναι μη δηλητηριώδη.

Δείτε εικόνες:



































Μασάζ με φίδια! Θεραπευτικό ή ανατριχιαστικό; (εικόνες)



Η Meirav Stardinner απολαμβάνει ένα μασάζ με φίδια από την Ada Barak στο σπα φιδιών που διατηρεί η δεύτερη  στην Talmei Elazar του Ισραήλ. Η Ada Barak ανακάλυψε τη θεραπευτική αξία των φιδιών όταν έδινε παραστάσεις με φίδια και θεατές που τα κρατούσαν της λέγανε ότι νοιώθανε να χαλαρώνουν. "Μια ηλικιωμένη κυρία είπε ότι ήταν καταπραϋντικό, όπως μια κρύα κομπρέσα" λέει η Barak.  Τώρα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από μεγάλα φίδια για βαθύ μασάζ και μικρότερα για ένα ελαφρύ μασάζ. όλα τα φίδια είναι μη δηλητηριώδη.

Δείτε εικόνες:



































Γιατί η Χρύσα Ρώπα μετακόμισε στο Παρίσι – Όλη η αλήθεια



Νέο ξεκίνημα, νέα ζωή για την ηθοποιό Χρύσα Ρώπα, η οποία εδώ και λίγο καιρό είναι κάτοικος Παρισιού. Η γνωστή ηθοποιός, αποφάσισε να γίνει και πάλι φοιτήτρια, καθώς παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής σε πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Η ίδια, είχε μείνει αρκετό διάστημα στην Ελλάδα μακριά από εργασιακές υποχρεώσεις και πήρε τη μεγάλη απόφαση, να συγκατοικήσει με τον γιο της, ο οποίος είναι κάτοικος της «Πόλης του Φωτός».
Όπως η ίδια δηλώνει, η Γαλλία είναι για εκείνη μια δεύτερη πατρίδα της. Το 1980, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη και συνέχισε για τέσσερα χρόνια τις σπουδές της στο Ecole Internationale de Mimodrame de Marceau, μία από της πλέον φημισμένες σχολές επάνω στο αντικείμενο της υποκριτικής. Είναι χαρακτηριστικό, πως η επιλογή των σπουδαστών γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και περνούν από ακρόαση για να πάρουν την τελική έγκριση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η Χρύσα Ρώπα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα ακούστηκαν σχετικά με τη σχέση της ανάμεσα σε εκείνη και τον Λάκη Λαζόπουλο, απαντώντας αποστομωτικά: «ό, τι θέλω κάνω και όπου θέλω βρίσκομαι. Η προσωπική μου ζωή αφορά μόνο εμένα».
Μάλιστα, ήταν έτοιμη να υποδεχτεί τον επιστήθιο φίλο της στο νέο της σπιτικό στο Παρίσι, δίνοντας μια και καλή τέλος, στις φήμες που τους ήθελαν να έχουν τσακωθεί –και μάλιστα πολύ σοβαρά.

http://www.koolnews.gr

Ο Ricky Martin παντρεύτηκε το γκόμενο του!



Σε πελάγη ευτυχίας πλέει εδώ και λίγες ημέρες ο Πορτορικανός τραγουδιστής.


Ο Ρίκι Μάρτιν (Ricky Martin) ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον επί χρόνια σύντροφό του Κάρλος Γκονζάλες Αμπελά (Carlos Gonzalez Abella) στην Νέα Υόρκη και οι δυο τους αναχώρησαν απευθείας για την Αυστραλία.

Εκεί, θα περάσουν το ταξίδι του μέλιτος συντροφιά με τα δύο δίδυμα αγοράκια τους Ματέο και Βαλεντίνο.

Δείτε φωτογραφίες του ευτυχισμένου ζευγαριού από καλοκαιρινές διακοπές τους.

news24

Η χρυσή "σέξι" αναλογία για τη βραδινή έξοδο μιας γυναίκας


Αν μια γυναίκα θέλει να μεγιστοποιήσει τη γοητεία που ασκεί στους άνδρες γύρω της, σε μια βραδινή έξοδο, τότε θα πρέπει να φροντίσει να ακολουθήσει τον χρυσό κανόνα της "σέξι" αναλογίας που ανακάλυψε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα: θα πρέπει να φροντίσει ώστε το ντύσιμό της να αποκαλύπτει το 40% του γυμνού σώματός της - ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο!

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Λιντς υπό τον ψυχολόγο Κόλιν Χέντρι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Behaviour" (Συμπεριφορά), σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ".

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ανέκαθεν προβληματίζονταν πόσο μέρος του σώματός τους πρέπει να αφήνουν ακάλυπτο, ειδικά σε μια βραδινή έξοδο. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τώρα ότι υπάρχει όντως μια κατάλληλη αναλογία ανάμεσα στο να είναι μια γυναίκα υπερβολικά αποκαλυπτική και υπερβολικά συντηρητική στο ντύσιμό της.

Η μελέτη βασίστηκε στην "κατασκοπική" δραστηριότητα τεσσάρων ερευνητριών που διακριτικά ανέλαβαν να παρακολουθήσουν τη γοητεία που ασκούσαν οι γυναίκες σε ένα νυχτερινό κλαμπ, ανάλογα με το ντύσιμό τους. Αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, οι οποίες είχαν αφήσει εκτεθειμένο περίπου το 40% του συνολικού σώματός τους, προσέλκυαν διπλάσιους άνδρες κοντά τους σε σχέση με τις γυναίκες που ήσαν πιο συντηρητικά ντυμένες.

Όμως -και αυτό είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο- οι γυναίκες με εκτεθειμένο το 40% "τα πήγαιναν καλύτερα" και από όσες ήσαν πολύ πιο τολμηρά ντυμένες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πολύ γυμνό σώμα απωθεί έναν άνδρα, επειδή υποσυνείδητα του περνάει το μήνυμα ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να είναι γενικώς διαθέσιμη και να μην είναι πιστή.

Η έρευνα επίσης είχε μια ακόμη πρακτική συμβουλή για τις γυναίκες: το υπόλοιπο 60% του σώματος που παραμένει καλυμμένο, να είναι ντυμένο με στενά ρούχα και να λικνίζεται προκλητικά στον ήχο της μουσικής! Το 15% των γυναικών που συνδύαζαν και τα τρία -40% γυμνό σώμα, στενά ρούχα, προκλητικός χορός- είχαν το μεγαλύτερο "σουξέ": κατά μέσο όρο προσεγγίστηκαν η κάθε μια από 40 άνδρες.

 http://ksipnistere.blogspot.gr/

Μητρόπουλος-Τσαγκάρη: Άγρια διαμάχη για την περιουσία της Έλενας Ναθαναήλ!


Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της αξέχαστης Έλενας Ναθαναήλ η κόρη της Ίνκα και ο τελευταίος σύντροφος της ζωής της ηθοποιού Τάσος Μητρόπουλος, φαίνεται πως θα βρεθούν αντιμέτωποι στα δικαστήρια.
Ο λόγος; Η περιουσία που άφησε πίσω της μετά τον χαμό της η ηθοποιός καθώς διεκδικούν και οι δύο πιο λατρεμένοι της άνθρωποι το κτήμα της στην Εύβοια. «Το σπίτι και γενικότερα το κτήμα στην Εύβοια αφού ήταν της Έλενας και είμαι η μοναδική της κληρονόμος, κατ' επέκταση είναι δικό μου. Οπότε ισχύει αυτό που ήξερες πάντα, ''το κτήμα της Έλενας''» δηλώνει στη News η Ίνκα δείχνοντας πραγματικά ενοχλημένη από την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εκείνη και τον Τάσο Μητρόπουλο. Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος επισημαίνει μία παλιότερη δήλωσή της στην οποία είχε πει πως έβλεπε τον τελευταίο σύντροφο της μητέρας της ως πατέρα της, εκείνη απαντά: «Ναι, ισχύει. Το είχα πει. Ο Τάσος ήταν σαν πατέρας μου. ΗΤΑΝ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μετά που έφυγε η Έλενα αναθεώρησα πολλά πράγματα που πίστευα για αρκετό κόσμο».

http://www.gossip-tv.gr


Φωτογράφος βραβεύτηκε για απεικόνιση κεραυνού την ημέρα της κηδείας του!


Ένας φωτογράφος αναδείχθηκε νικητής σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, για την εντυπωσιακή λήψη ενός κεραυνού, την ημέρα της κηδείας του! Πρόκειται για τον πολύ ταλαντούχο φωτογράφο Ντάνι Μπιθ, ο οποίος είχε συμμετάσχει άλλες επτά φορές στο διαγωνισμό, με την τελευταία –και μοιραία- συμμετοχή του να είναι αυτή που κερδίζει το βραβείο.
Η εκπληκτική του φωτογραφία, που απεικονίζει έναν κεραυνό να πέφτει επάνω σε ένα λιβάδι με παπαρούνες ήταν αυτή που του χάρισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό. Πριν ωστόσο οι διοργανωτές μπορέσουν να ανακοινώσουν στον Ντάνι ότι αναδείχθηκε νικητής, εκείνος κατέρρευσε έξω από το σπίτι του και πέθανε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο από καρδιακή ανεπάρκεια.
Ντάνι Μπιθ
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, την ίδια ώρα που διεξαγόταν η κηδεία του Ντάνι. Ο άτυχος φωτογράφος θα μπορούσε, ελέω της πρώτης θέσης στον διαγωνισμό, να ταξιδέψει στην Παπούα Νέα Γουινέα για μια φωτογραφική αποστολή.
Μια εκ των διοργανωτών του διαγωνισμού, η Λιν Χιούζ, δήλωσε: «Ο Ντάνι ήταν κατενθουσιασμένος που είχε φτάσει ως τα τελικά του διαγωνισμού για ακόμη μια φορά. Ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αυτή ήταν η πρώτη φορά που έφτανε στα τελικά με μια φωτογραφία από την πατρίδα του, την Αγγλία. Μακάρι να είχα προλάβει να του πω ότι κέρδισε πριν πεθάνει».

http://www.koolnews.gr

Παιδικές χαρές από «χρυσάφι»: Πλήρωναν 8.000 ευρώ την κούνια!



Η έρευνα του αρμόδιου εισαγγελέα για τον έλεγχο των συμβάσεων στους δήμους έβγαλε λαβράκι όταν άρχισε να ξεσκονίζει τα έγγραφα μεγάλου δήμου της Αιτωλοακαρνανίας που αφορούσαν τις κατασκευές παιδικών χαρών.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως γράφε ο Βηματοδότης, ο εισαγγελέας ανακάλυψε ότι υπήρχε ολόκληρη ομάδα που αναλάμβανε την κατασκευή των παιδικών χαρών με απευθείας αναθέσεις.
Η κάθε κούνια στοίχιζε στους δημότες 8000 ευρώ ενώ τα καραβάκια 9000 ευρώ. Η συνολική κατασκευή ξεπερνούσε τις 300000 ευρώ και όλα αυτά χωρίς παραστατικά


http://www.iefimerida.gr

Χρησιμοποίησαν μωρό δελφίνι για να σώσουν το κοπάδι


Οι φύλακες ενός εθνικού πάρκου της Αυστραλίας χρησιμοποίησαν ένα μωρό δελφίνι για να δελεάσουν ένα ολόκληρο κοπάδι αποτελούμενο από 150 δελφίνια και να τα σώσουν από βέβαιο θάνατο.
Το Σάββατο οι φύλακες εντόπισαν τα δελφίνια που, για άγνωστο λόγο, είχαν βγει στα ρηχά στο Γουέιλερς Κόουβ, έναν παράκτιο φυσικό δρυμό στα νοτιοανατολικά του Όλμπανι, στη Δυτική Αυστραλία. Ένα από τα δελφίνια ξεβράστηκε στην ξηρά και πέθανε και οι φύλακες φοβόντουσαν ότι και τα υπόλοιπα θα είχαν την ίδια τύχη αν δεν κατάφερναν να τους δείξουν το δρόμο προς την ανοιχτή θάλασσα.
Η εφημερίδα West Australian ανέφερε ότι ένα μωρό δελφίνι χρησιμοποιήθηκε ως "δόλωμα". Με ένα πλοιάριο, οι φύλακες μπόρεσαν να το οδηγήσουν στα ανοιχτά και σε λίγη ώρα το υπόλοιπο κοπάδι, ακολουθώντας τις κραυγές του μικρού, βρήκε το δρόμο προς τη σωτηρία...

http://newpost.gr

Άνω κάτω στην Football League: Ο προπονητής και το…πέσιμο από την σύντροφο ποδοσφαιριστή του!!!


Είναι προπονητής σε ομάδα της Football League 2. Γοητευτικός και παντρεμένος. Δεν τον λες και πιστό γιατί μαζί με συνάδελφο του έχουν κάνει αρκετά τσιλιμπουρδίσματα. Οι πρώτοι σίγουρα δεν είναι και πιο σίγουρα ούτε οι τελευταίοι.


Ο έμπειρος τεχνικός εδώ και αρκετό καιρό δέχεται μαρκάρισμα από τη σύντροφο ποδοσφαιριστή του και είναι έτοιμος να ενδώσει στον πειρασμό. Αν δεν σκεφτόταν μήπως μαθευτεί και του… διαλύσει την ομάδα θα την είχε ρίξει ήδη στο κρεβάτι του. Για νεότερα θα σας ενημερώσω σύντομα…

nassos blog

Γιατί κλαίνε μόνο οι άνθρωποι;


Το μοναδικό στον άνθρωπο φαινόμενο του κλάματος αναπτύχθηκε ως τρόπος επικοινωνίας των συναισθημάτων πολύ πριν από την ανάπτυξη της ομιλίας, υποστηρίζει ένας διακεκριμένος επιστήμονας.

Ο δρ Μάικλ Τρίμπλ, ομότιμος καθηγητής Συμπεριφορικής Νευρολογίας στο Ίδρυμα Νευρολογίας του University College, στο Λονδίνο, πιστεύει ότι υπήρξε μια εποχή στην ανάπτυξη του ανθρώπου όταν τα δάκρυα είχαν ένα νόημα πολύ πέραν της βιο-μηχανικής λειτουργίας τους, που είναι η διατήρηση υγρού του οφθαλμικού βολβού.

Σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε προσφάτως στη Βρετανία και τιτλοφορείται «Why Humans Like to Cry» (εκδ. Oxford University Press), προσπαθεί να ρίξει φως στο ερώτημα γιατί ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος του ζωικού βασιλείου που 
κλαίει όταν υπερφορτίζεται συναισθηματικά.

Όπως εξηγεί, από βιολογικής πλευράς τα δάκρυα μας είναι απαραίτητα για να διατηρείται ο βολβός των ματιών υγρός, ενώ οι πρωτεΐνες και άλλες ουσίες που περιέχουν τον διατηρούν υγιή και ικανό να προστατεύεται από τις επιθέσεις ιών και βακτηρίων.

Σε όλα τα άλλα ζώα, ο ρόλος των δακρύων τελειώνει εδώ. Στον άνθρωπο, όμως, επιτελούν έναν ακόμα ρόλο: υπερπαράγονται από χαρά, θυμό και πλήθος άλλων συναισθημάτων, με την λύπη να αποτελεί την κυριότερη αιτία 
εμφάνισής τους.

Αυτή η μοναδική ιδιότητα των ανθρώπων δακρύων ώθησε τον δρα Τρίμπλ να διερευνήσει τη σημασία του φαινομένου και 
τελικά να γράψει ολόκληρο βιβλίο γι’ αυτήν.

«Οι άνθρωποι κλαίνε για πολλούς λόγους», λέει στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific American». «Δεν κλαίνε, όμως, όλοι εξίσου ούτε για τους ίδιους λόγους.

»Οι περισσότεροι λ.χ. θα κλάψουν για συναισθηματικούς λόγους, όπως το πένθος και η θλίψη για μία απώλεια, αλλά πολύ λίγοι κλαίνε για αισθητικούς λόγους – όταν λ.χ. κοιτάζουν έναν πίνακα, ένα γλυπτό ή ένα άλλο εξαίσιο έργο τέχνης.

»Έχουμε επίσης τα δάκρυα χαράς, τα οποία κατά κανόνα διαρκούν λιγότερο από εκείνα της θλίψης και του πένθους».

Αξιολογώντας το φαινόμενο από την πλευρά της νευροεπιστήμης, ο δρ Τμπλ γράφει ότι το κλάμα με τη μορφή που το ξέρουμε πρέπει να αναπτύχθηκε στους πρώτους ανθρώπους κάποια καθοριστική εξελικτική στιγμή.

Όπως λέει, η εμφάνιση του συναισθηματικού κλάματος σχετίζεται με την εμφάνιση της αυτό-συνειδητοποίησης και την αντίληψη ότι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν συνείδηση του εαυτού τους.

Αυτό, υποστηρίζει, οδήγησε στην συνειδητοποίηση ότι ο εαυτός και οι άλλοι μπορούν να υποφέρουν, να νιώσουν θλίψη, αλλά και να εξαφανιστούν.

Συμπίπτει επίσης με την εμφάνιση της συναισθηματικής προσκόλλησης, που οδήγησε στην έκφραση συναισθημάτων με χαρακτηριστικές κινήσεις του προσώπου και τελικά με τα δάκρυα.

Ο δρ Τιμπλ προσθέτει πως όλ’ αυτά σημαίνουν ότι τα δάκρυα αποτελούν φυσική αντίδραση όχι μόνον στον πόνο, αλλά και 
στην συμπόνια προς τους άλλους.

Και λέει ότι ελπίζει πως η δουλειά του θα απελευθερώσει πολλούς – ιδίως άντρες – από τον δισταγμό που έχουν να κλάψουν.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τα συναισθήματά μας, ιδίως όσα σχετίζονται με την συμπόνια, διότι η ικανότητά μας να νιώθουμε συμπόνια και να κλαίμε εξαιτίας της αποτελεί το θεμέλιο της ηθικής και του πολιτισμού, που αποτελούν μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου», καταλήγει.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Η παράξενη και επώδυνη τελετή ενηλικίωσης των Satere-Mawe (φώτο & βίντεο)





Μεταξύ των πιο παράξενων τελετών ενηλικίωσης που έχουμε ακούσει ποτέ βρίσκεται και η τελετή που ακολουθεί μια φυλή ιθαγενών από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, η Satere-Mawe. Η διαδικασία για να γίνει ένα αγόρι άνδρας σ΄ αυτή τη φυλή είναι το λιγότερο επώδυνη. Πρέπει να αντέξει τα τσιμπήματα όχι ενός αλλά ενός σμήνους μυρμηγκιών που είναι γνωστά ως Bullet. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται, το τσίμπημα των μυρμηγκιών αυτών προκαλεί έντονο πόνο και λέγεται είναι εξίσου οδυνηρό όπως το να σε χτυπάει μια σφαίρα.




Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή ενηλικίωσης, οι γέροντες της φυλής συλλέγουν τα μυρμήγκια από την ζούγκλα. Αυτά τα μυρμήγκια υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών τοποθετούνται σε σε ειδικά γάντια φτιαγμένα από φύλλα. Δεδομένου ότι το ναρκωτικό σιγά-σιγά  εξασθενεί, τα μυρμήγκια γίνονται όλο και περισσότερο επιθετικά  και ανυπόμονα να τσιμπήσουν. Τα αγόρια λοιπόν βάζουν τα χέρια τους στα τα γάντια και αφήνουν τα μυρμήγκια σφαίρες να  κάνουν τη "δουλειά" τους για 10 ολόκληρα λεπτά, όχι λιγότερο. "Είναι το ίδιο σα να βάζετε τα χέρια σας στη φωτιά», λέει ένας ιθαγενής. Αλλά ο πραγματικός πόνος ξεκινά μόλις βγουν τα γάντια, και το δηλητήριο αρχίζει να παράγει αποτελέσματα. Δεδομένου ότι ο πόνος συνεχίζει να αυξάνεται, τα χέρια παραλύουν και μοιάζουν με κούτσουρα. Αλλά μόλις μία προσπάθεια συνήθως δεν είναι αρκετή για να μετατρέψει ένα αγόρι Satare σε έναν άνδρα. Θα πρέπει να περάσουν από αυτό το τελετουργικό όσες φορές χρειάζεται για να μην κλαίνε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η μέρα που δεν βγάζουν ούτε ένα δάκρυ, είναι είναι αυτή που τους κάνει πραγματικούς άντρες. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστούν και 20 προσπάθειες.


Οι πρακτικές των Satere-Mawe είναι σε έντονη αντίθεση με τον αστικό κόσμο, όπου οι τελετές μύησης είναι τόσο απλές όπως τα παιδιά να πάνε στο κολέγιο, να πάρουν μια θέση εργασίας και να ζήσουν μακρυά από τους γονείς τους. Αλλά είναι διαφορετικό σε φυλές όπως αυτές επειδή οι άνδρες έχουν γενικά μικρή επαφή με νεαρά αγόρια στη φυλή, τα οποία περνούν τον περισσότερο χρόνο τους με τις γυναίκες. Όμως, μετά την πετυχημένη τελετή ενηλικίωσης, το αγόρι εισάγεται πια στον κόσμο των ανδρών. Ακούγεται πρωτόγονο, αλλά ίσως δεν είναι διαφορετικό από το όταν ένας πατέρας παίρνει μαζί του τον γιο του στο ψάρεμα ή στο κάμπινγκ, ή απλά περνούν χρόνο μαζί. Εκτός από τον αφόρητο πόνο, φυσικά ...







ΑΠΟ ΤΑ... SEX TAPES ΣΤΟ HOLLYWOOD Η νέα ταινία της Κιμ Καρντάσιαν


Τίποτα δεν σταματάει τη δαιμόνια και πάντα πολυάσχολη Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian), ούτε και η εγκυμοσύνη της!

Η μέλλουσα μανούλα ετοιμάζεται, μετά τη μικρή, να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη, μιας και πρωταγωνιστεί σε αισθηματική χολιγουντιανή κομεντί. 

Υποδύεται μια σύμβουλο γάμου στην ταινία του Τάιλερ Πέρι (Tyler Perry) "Temptation", η οποία αναμένεται στις αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο.

"Ο ρόλος μου είναι ανάλαφρος σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και αυτό έχει πλάκα" η μελαχρινή σταρ και πρόσθεσε: "Ήταν πολύ ενδιαφέρον να δουλεύω με ανθρώπους που συμπαθώ και σέβομαι. Μόνο και μόνο το να δουλεύεις με τον Τάιλερ είναι εκπληκτική εμπειρία".

http://newpost.gr

Αυτος ειναι ο παγκοσμιος χαρτης του ανδρικου πεους



Επαρκώς «προικισμένοι» φαίνεται ότι είναι οι έλληνες άνδρες, αφού βάσει τελευταίας επιστημονικής μελέτης ο μέσος όρους του ελληνικού πέους είναι τα 14,7 εκ., μήκος που τους κατατάσσει αρκετά ψηλά στη σχετική λίστα. Τα πρωτεία κρατούν οι Κογκολέζοι, με 18 εκ. ενώ τελευταίοι στη λίστα εμφανίζονται οι Κορεάτες (βόρειοι και νότιοι, εκεί δεν υπάρχει εξαίρεση), με 9,6 εκ.
Την μελέτη πραγματοποίησε ο Ρίτσαρντ Λιν, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ολστερ στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο ίδιος, αναφερόμενος στη μελέτη του τονίζει ότι «επιβεβαιώνει προηγούμενες θεωρίες για φυλετικές διαφορές στο μέγεθος του πέους».
Η συγκεκριμένη μελέτη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τους επικριτές του Λιν να τον κατηγορούν για έλλειψη μεθοδολογίας. Συγκεκριμένα ο Γέλτε Βίλτερς, καθηγητής μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ στην Ολλανδία, τονίζει πως ναι μεν πρόκειται για μια γενναία εργασία», ωστόσο τόσο το θέμα της είναι «αμφιλεγόμενο», όσο και τα στοιχεία της δεν «προκύπτουν βάσει μεθοδολογίας».
Η μελέτη του κ. Λιν δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Personality and Individual Differences».
Σε γενικές γραμμές η μελέτη επαληθεύει στερεότυπα, όπως ότι οι Αφρικανοί έχουν μεγαλύτερα πέη, ενώ οι Απωανατολίτες μικρότερα.
Μέσο μέγεθος πέους σε στύση ανά χώρα:
  • Δημοκρατία του Κονγκό 18 εκ.
  • Εκουαδόρ 17,7 εκ.
  • Γκάνα 17,2 εκ.
  • Κολομβία 17 εκ.
  • Ισλανδία 16,5 εκ.
  • Ιταλία 15,7 εκ.
  • Νότια Αφρική 15,2 εκ.
  • Σουηδία 14,9 εκ.
  • Ελλάδα 14,7 εκ.
  • Γερμανία 14,4 εκ.
  • Νέα Ζηλανδία 13,9 εκ.
  • Βρετανία 13,9 εκ.
  • Καναδάς 13,9 εκ.
  • Ισπανία 13,9 εκ.
  • Γαλλία 13,4 εκ.
  • Αυστραλία 13,2 εκ.
  • Ρωσία 13,2 εκ.
  • ΗΠΑ 12,9 εκ.
  • Ιρλανδία 12,7 εκ.
  • Ρουμανία 12,7 εκ.
  • Κίνα 10,9 εκ.
  • Ινδία 10,1 εκ.
  • Ταϊλάνδη 10,1 εκ.
  • Νότια Κορέα 9,6 εκ.
  • Βόρεια Κορέα 9,6 εκ.
http://www.iefimerida.gr/

Πάτρα: Στέλνουν με το... ζόρι σύνταξη σε νεκρή!


Απίστευτη απάντηση των υπευθύνων στην κόρη της νεκρής που έχει ενημερώσει την υπηρεσία και μάταια έχει ζητήσει να μην κατατίθεται η σύνταξη του ΟΣΕ στο λογαριασμό της μητέρας της!


Τη λογική του παραλόγου της ελληνικής πραγματικότητας βιώνει μια πατρινή που πριν από ένα χρόνο έχασε την μητέρα της η οποία ήταν συνταξιούχος του ΟΣΕ.

Από τότε και για επτά μήνες, παρόλο που οι κόρη της εκλιπούσης ενημέρωσε το ταμείο για τον θάνατο της μητέρας της οι αρμόδιοι εξακολουθούσαν να βάζουν στο λογαριασμό της κάθε μήνα την σύνταξη.

Τα απίστευτα συνεχίζονται μέχρι σήμερα, καθώς μετά από ένα χρόνο, προσπαθεί η οικογένεια της να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο βιβλιάριο της μητέρας της και πέφτει πάνω σε... τοίχο!

Αποκορύφωμα της ανοργανωσιάς και του χάους ήταν η απάντηση που έλαβαν οι συγγενείς της εκλιπούσης, όταν από το ΤΑΠ – ΟΣΕ την παρέπεμψαν στο λογιστήριο του κράτους και η οποία ήταν απίστευτη.

Όπως γράφει το patrastimes.gr οι συγγενείς επικοινώνησαν με το Λογιστήριο του κράτους τους ενημέρωσαν πως η νεκρή έπαιρνε ακόμα σύνταξη όχι με... δική της ευθύνη και ζήτησαν να τους δοθούν οδηγίες για το πώς θα επιστρέψουν τα χρήματα – 7.000 ευρώ – που έχουν συγκεντρωθεί στο λογαριασμό της και έκπληκτοι άκουσαν να τους απαντούν, πως δεν γνωρίζουν τι πρέπει κάνουν και τους προέτρεψαν να τα αγοράσουν... παστέλια!

http://www.newsit.gr


Γιατί Δεν Μπορούμε Να Σταματήσουμε Να Τρώμε



Γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε; Το ερώτημα ταλανίζει οποιονδήποτε παλεύει μια ζωή με τα κιλά του, τα οποία ασταμάτητα αυξομειώνονται. Αν και οι περισσότεροι έχουν ως απάντηση στο πίσω μέρος του μυαλού τους το αδύναμο του χαρακτήρα τους, ένας εξέχων αμερικανός γιατρός πιστεύει πως άλλη είναι η αιτία.
Ο παιδοενδοκρινολόγος δρ Ρόμπερτ Λάστιγκ, καθηγητής Κλινικής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) και ένας από τους κορυφαίους ειδικούς των ΗΠΑ στο θέμα της παχυσαρκίας, αποδίδει το όλο πρόβλημα στην λεπτίνη – την ορμόνη η οποία δρα ως ο ένας από τους δύο «θερμοστάτες» της όρεξής μας, περιορίζοντάς την όταν έχουμε χορτάσει (η δεύτερη ορμόνη της πείνας, η γκρελίνη, ανοίγει την όρεξη).
Όταν κάποιος έχει φάει αρκετά, τα λιπώδη κύτταρα του σώματός του εκκρίνουν λεπτίνη, η οποία καταστέλλει αποτελεσματικά την όρεξη, δίνοντας «οδηγίες» στον εγκέφαλο ότι ήρθε η ώρα να πάψουμε να τρώμε.
Τον μηχανισμό αυτό, όμως, «τινάζει» στον αέρα κάτι πολύ απλό: η λατρεία που έχουμε για τη ζάχαρη, η οποία συχνά προστίθεται ακόμα και σε καθ’ όλα υγιεινά τρόφιμα του εμπορίου, όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως ή ακόμα και τα γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών.
  • Αντοχή στην λεπτίνη
Όπως εξηγεί στο βιβλίο του «Fat Chance: The Bitter Truth About Sugar», το οποίο κυκλοφόρησε στις 3 Ιανουαρίου στη Βρετανία (εκδ. HarperCollins),επί χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι η παχυσαρκία οφείλεται στην έλλειψη λεπτίνης, η οποία κάνει τους υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους να αδυνατούν να πάψουν να τρώνε.
Πρόσφατες μελέτες, όμως, έδειξαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι διαθέτουν άφθονη λεπτίνη – και μάλιστα όσο πιο παχύς είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ έχει. Ωστόσο, έχουν αντοχή στην λεπτίνη. Η κατάσταση αυτή σημαίνει ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου που θα έπρεπε να «πιάνουν» τα μηνύματα της λεπτίνης, έχουν αντοχή σε αυτήν και έτσι δεν ενεργοποιούν το αίσθημα κορεσμού της πείνας.
Αυτό έχει ως επακόλουθο αφενός να λαχταράει κάποιος τρόφιμα με άφθονη και εύκολα απορροφήσιμη ενέργεια (θερμίδες) όπως κατ’ εξοχήν είναι ό,τι περιέχει λίπος και ζάχαρη, αφετέρου ο οργανισμός του να κάνει «κατακράτηση» ενέργειας, καταστέλλοντας την εγγενή επιθυμία μας για κίνηση.
Η λαχτάρα για φαγητό εντείνεται από το γεγονός ότι η λεπτίνη κανονικά θα έπρεπε να καταστέλλει και το αίσθημα της ικανοποίησης που λαμβάνουμε από το φαγητό, εμποδίζοντας την παραγωγή της «ορμόνης της ευεξίας» (αυτή είναι η ντοπαμίνη). Όταν, όμως, κάποιος έχει αντοχή στη λεπτίνη, το φαγητό ποτέ δεν παύει να είναι νόστιμο, όσο κι αν έχει φάει. Γι’ αυτό τον λόγο – γράφει ο δρ Λάστιγκ – πολλοί υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να περιορίσουν τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνουν.
Ο δρ Λάστιγκ και οι συνεργάτες του κατέδειξαν μέσα από επαναλαμβανόμενες μελέτες σε ανθρώπους ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης και η υπερπαραγωγή ινσουλίνης που αυτή επιφέρει (σ.σ. η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που παράγεται για να διασπαστεί η ζάχαρη και οι άλλοι υδατάνθρακες) ενεργοποιούν την αντοχή στη λεπτίνη – και υπολόγισαν ότι 1,5 δισεκατομμύριο υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτήν!
  • Τι να κάνετε
Τα καλά νέα, κατά τον δρα Λάστιγκ, είναι πως μελέτες έχουν δείξει ότι ρυθμίζοντας κάποιος την κατανάλωση ζάχαρης και έτσι την παραγωγή ινσουλίνης, μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του εγκεφάλου του να «διαβάζει» την λεπτίνη. Έτσι, μπορεί να απαλλαγεί σταδιακά από την ασίγαστη λαχτάρα για φαγητό και τελικά να αδυνατίσει.
  • Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει να κάνετε τα εξής:
* Να τρώτε μόνο ένα γλυκό την εβδομάδα. Το γλυκό πρέπει να περιέχει λίγη ζάχαρη – συνεπώς, περιορίστε την ποσότητα σε κάθε συνταγή κατά το ένα τρίτο.
* Να τρώτε πολλές φυτικές ίνες. Το πεπτικό σύστημα εργάζεται σκληρά για να αφαιρέσει το εξωτερικό περίβλημα των προϊόντων ολικής άλεσης και έτσι επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης, εμποδίζοντας την απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα. Όταν, όμως, το σάκχαρο αυξάνεται σταδιακά, ο οργανισμός παράγει λιγότερη ινσουλίνη και έτσι αποθηκεύεται λιγότερη ενέργεια (θερμίδες) στο σώμα ως λίπος. Επιπλέον, η αργή πέψη βοηθεί τον εγκέφαλο να αντιληφθεί ότι έχει επέλθει κορεσμός της πείνας.
* Να περπατάτε 15 λεπτά την ημέρα. Είναι ό,τι πρέπει για να βελτιωθεί η ευαισθησία του οργανισμού σας στην ινσουλίνη και να αυξηθεί η μυϊκή μάζα εις βάρος του σωματικού λίπους.
* Να τρώτε παραδοσιακά. Η σημαντικότερη συμβουλή του δρος Λάστιγκ: «μην τρώτε τίποτα που δεν θα αναγνώριζε η γιαγιά σας». Όπως εξηγεί στο βιβλίο του, σε δεκάδες τυποποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμα και λάιτ, υπάρχει «κρυφή» ζάχαρη (αναγράφεται ως «σάκχαρα») που μπορεί να υπονομεύσει την προσπάθειά σας. Να αποφεύγετε λοιπόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να τρώτε ό,τι φτιάχνετε εσείς στο σπίτι.
* Να αφιερώνετε χρόνο στο φαγητό. Το φαγητό «στο πόδι» σημαίνει ότι κατ’ ανάγκην τρώτε γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να ενεργοποιηθεί το αίσθημα κορεσμού της πείνας.
* Να τρώτε πρωτεΐνες. Ο δρ Λάστιγκ λέει πως πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους πρωτεΐνη (κοτόπουλο, πουλερικά, ψάρια, λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά) σε κάθε γεύμα, για να επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης και οι «εκρήξεις» ινσουλίνης.
* Να αποφεύγετε τα παχυντικά. Κάθε τρόφιμο που περιέχει μόνον λίπη, υδατάνθρακες και ζάχαρη (όπως τα ντόνατς, τα μιλκ σέικ και οι πάστες) πρέπει να αποφεύγεται.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ



Κάτι ξέρουν οι ξανθιές – Τί ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το μάσημα της τσίχλας



Για όλους εσάς που λατρεύετε να μασάτε τσίχλες αδιάκοπα, μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η τσίχλα κάνει καλό στον εγκέφαλό σας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.
Οι ερευνητές τονίζουν πως οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν.
Οι συμμετέχοντες την έρευνα υποβλήθηκαν σε ορισμένα τεστ, με ορισμένους να μασάνε τσίχλα και τους υπόλοιπους να μην μασάνε. Κατά τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές σκάναραν τους εγκεφάλους τους για να παρατηρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων τεστ, οι εθελοντές πίεζαν ένα κουμπί με τον δεξί ή τον αριστερό τους αντίχειρα έπειτα από τις υποδείξεις ενός βέλους σε μια οθόνη υπολογιστή. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των τεστ είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις στο πάτημα των κουμπιών από εκείνους που δεν μασούσαν.
Συγκεκριμένα, όσοι μασούσαν τσίχλα έκαναν έναν μέσο όρο 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να πατήσουν το σωστό κουμπί, ενώ εκείνοι που δεν μασούσαν είχαν μέσο όρο τα 545 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

http://www.koolnews.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger