Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

QUIZ: Ποια σταρ ανέβασε αυτήν την προκλητική φωτογραφία της;

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013


H 26χρονη ...αηδός σα να έχει καταντήσει λίγο αηδία με τη μανία της να μας χαρίζει κάθε λίγο και λιγάκι γυμνές, ημίγυμνες και προκλητικές φωτό.

Όχι πως ήταν ποτέ το πιο σεμνό κορίτσι αλλά η κυρία "Die Young" το έχει παρακάνει. Έχει βέβαια πολλά άλλα παραδείγματα συναδέλφων της να επικαλεστεί για άλλοθι.

Τελευταίο κρούσμα, αυτές οι φωτογραφίες της στο Instagram feed, από την τελευταία της φωτογράφηση. Δύο φωτογραφίες με στρινγκ και μία με σουτιέν. Η Ke$ha κυλιέται στα χρυσαφί κομφετί και αποκαλεί τον εαυτό της "glitter apocalypse."

Δεν έχουμε αποφασίσει αν μας εκπλήσσει ή όχι αλλά όπως και νά ΄χει, μήπως είναι καιρό να σοβαρευτούμε;




ΤΡΙΚΑΛΑ: Διαλύθηκε γάμος πριν την τελετή… έγινε το έλα να δεις…!


Απίστευτα πράγματα στο δημαρχείο με την πεθερά να καταρρέει και τον γαμπρό να γίνεται έξω φρενών 

Έγινε το έλα να δεις όταν έφτασε ο πρώην σύζυγος της νύφης…

Όλα τα έζησε ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Σπανός στον δήμο Τρικάλων, αλλά το χθεσινό, όπου μαινόμενη μέλλουσα πεθερά τον κατηγορούσε εντός του δημαρχείου ότι στο παρελθόν, ως αντιδήμαρχος πάντα, πάντρεψε… εικονικά την νυν αρραβωνιαστικιά του γιού της με άλλον, δεν είχε προηγούμενο!

Σύμφωνα με το thessalinews.gr, ο αντιδήμαρχος ανοίγοντας τα κιτάπια του ληξιαρχείου, όχι μόνο βρήκε τον γάμο της κυρίας που ήταν βέβαια πραγματικός και όχι εικονικός, αλλά πήρε τηλέφωνο και τον πρώην σύζυγό της ο οποίος κατέφθασε στο δημαρχείο κρατώντας στα χέρια του τις φωτογραφίες-πειστήρια του γάμου τους!

Η μέλλουσα πεθερά, μετά την αποκάλυψη, κατέρρευσε. Όσο για τον γαμπρό; Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε έξω φρενών και κάπως έτσι ο γάμος αναβλήθηκε…

Α. Ηλιάδη: Αναστατώνει τα social media με τη σέξυ εμφάνισή της!



Αυτή είναι αναμφίβολα η χρονιά της. Ο λόγος για την Αγγελική Ηλιάδη που φέτος εμφανίζεται στο Βοτανικό με τον Αντύπα και τον Νίκο Κουρκούλη, ζει τον μεγάλο της έρωτα στο πλευρό του Σάββα Γκέντζογλου και ετοιμάζει τα νέα της δισκογραφικά βήματα.

Η γνωστή ερμηνεύτρια φωτογραφήθηκε πιο εντυπωσιακή και σέξυ από ποτέ για το νέο της single με τίτλο "Τα παράπονά μου" που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα και μαγνήτισε για μια ακόμη φορά όλα τα βλέμματα.

Θέλοντας να δώσει, μάλιστα, μια πρώτη γεύση στους θαυμαστές της ανέβασε μερικές backstage φωτογραφίες στο λογαριασμό της στο Instagram γράφοντας ως λεζάντα “comming soon”.

To make up και τα μαλλιά της φωτογράφησης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σταματίου, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με την Αγγελική και είναι αυτός που πρότεινε το νέο ανανεωμένο λουκ στο μαλλί της.

http://www.tlife.gr/

ΣΟΚ: Δείτε τι έκανε για να του είναι πιστή η 25χρονη φίλη του

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές της πόλης Veracruz στο Μεξικό ο οποίος φόρεσε λουκέτο στο παντελόνι της 25χρονης φίλης του προκειμένου να είναι σίγουρος ότι θα του είναι πιστή!

Η νεαρή κοπέλα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα καθώς της ήταν αδύνατο να πάει στο μπάνιο με αποτέλεσμα να πάει στην αστυνομία και να αναφέρει το περιστατικό.

Η 25χρονη είπε στους ότι ο 40χρονος σύντροφός της, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κατέφευγε σε αυτή τη… μέθοδο εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το CNN ο 40χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του και παρέδωσε το κλειδί στις αρχές.

Η γυναίκα του από τη πλευρά της δεν ήθελε να θέλησε να καταθέσει μήνυση εναντίον του, έτσι εκείνος αφέθηκε ελεύθερος μερικές ώρες μετά.

Φεύγοντας από το τμήμα υπέγραψε μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία υπόσχεται να μην βάλει ξανά λουκέτο στη σύντροφό του.

4news.gr

Απίστευτη ιστορία! “Μάγισσα” εκβίαζε γυναίκα με... βουντού και ερωτικά βίντεο


Κι όμως συμβαίνει και στην εποχή μας. Μια 59χρονη και ο γιος της έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας για εκβιασμό μιας 34χρονης γυναίκας. Μάνα και γιος έπεισαν την γυναίκα ότι θα της λύσουν τα μάγια και στη συνέχεια την εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά

Η ιστορία έχει βάθος 10 χρόνων. Μια πανέμορφη κοπέλα από τα δυτικά προάστια της Αθήνας, άγνωστο πως κατέληξε να ζητήσει τη βοήθεια μιας “μάγισσας” για να λύσει τα μάγια που όπως πίστευε της είχαν κάνει.

Η “μάγισσα” έπεισε την γυναίκα ότι μπορεί να τη βοηθήσει. Επί δέκα ολόκληρα χρόνια απ' όταν η γυναίκα ήταν μόλις 24 ετών η “μάγισσα” κατάφερνε να της αποσπά μεγάλα ποσά. 
Συνολικά όπως είπε η γυναίκα στην αστυνομία έδωσε στην 59χρονη “μάγισσα” 112.000 ευρώ!

Η απατεώνισσα όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Έβαλε στο... παιχνίδι και το γιο της.

Όπως είπε το θύμα στους αστυνομικούς κατέληξε να μετέχει σε ερωτικό τρίγωνο με τη μάγισσα και το γιο, οι οποίοι όμως είχαν γεμίσει το σπίτι τους με κάμερες και κατέγραφαν τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Πριν λίγο καιρό μάνα και γιος έδειξαν στην άτυχη γυναίκα το βίντεο και άρχισαν να την εκβιάζουν ότι θα το δημοσιεύσουν. Για να μην το κάνουν απαίτησαν 20.000 ευρώ.

Η γυναίκα τα έδωσε, όμως εκείνοι συνέχισαν να την εκβιάζουν. Ζήτησαν άλλα 8.000 ευρώ.

Απελπισμένη η γυναίκα, έστω και αργά αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Έκλεισε ραντεβού με τους δυο δράστες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης για να τους δώσει τα χρήματα.

Μόλις τα πήραν παρενέβησαν οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στην 59χρονη “μάγισσα” και το γιο της.

http://www.newsit.gr

Όταν η αναπνοή σας γίνεται ο χειρότερος ''εχθρός''!


Ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους είναι η κακοσμία του στόματος η οποία επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική ζωή όσων ταλαιπωρούνται από αυτό το φαινόμενο. Ενδεικτικό εξάλλου είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο στην Αμερική  δαπανώνται περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια που για προϊόντα που αφορούν στην καταπολέμησή της.

Στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί θα ενημερωθείτε για τα συμπτώματα , τις αιτίες εμφάνισης της κακοσμίας αλλά και πως αντιμετωπίζεται.

Της Ουρανίας Γιώτη, Οδοντιάτρου

Τι είναι η κακοσμία

Κακοσμία είναι η δυσάρεστη αναπνοή που προέρχεται από την στοματική κοιλότητα.
Οι πιο συχνές αιτίες βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα αλλά υπάρχουν και πολλές εξωστοματικές πηγές κακοσμίας.

Τα τοπικά αίτια της κακοσμίας

Το 85%-95% των περιπτώσεων η κακοσμία προέρχεται από το στοματικό περιβάλλον και οι υπεύθυνοι παράγοντες είναι τα μικρόβια που φυσιολογικά υπάρχουν στο στόματα υπολείμματα των τροφών καθώς και η ποιότητα και η ποσότητα του σάλιου. Συγκεκριμένα η κακή στοματική υγιεινή, τερηδονισμένα δόντια, νοσήματα των ουλών(ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, ελκονεκρωτικη ουλίτιδα),προσθετικές εργασίες (κακότεχνες γέφυρες-οδοντοστοιχίες)που δεν καθαρίζονται, υπολείμματα τροφών στη ράχη της γλώσσας, ελκωσεις του στόματος, λοιμώξεις του στόματος, μειωμένη ποσότητα σάλιου και το υπερβολικό κάπνισμα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες δυσοσμίας του στόματος.

Ποια άλλα αίτια κακοσμίας

Συστηματικά νοσηματα, φαρμακα τροφές αλλά και ιδιοπαθείς και ψυχογενείς παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστη οσμή από το στόμα.

Συστηματικά νοσήματα

Νοσήματα της μύτης όπως ιγμορίτιδα, ρινικοί πολύποδες και των αμυγδαλών έχουν την πρώτη θέση. Νοσήματα επίσης του φάρυγγα και του οισοφάγου(γαστροοισοφαγικη παλινδρόμηση, πεπτικό έλκος),νοσήματα των πνευμόνων, των νεφρων, του ήπατος σακχαρώδης διαβητης, εμπυρετα νοσήματα και ο καρκίνος του στόματος και του φάρυγγα προκαλούν  κακοσμία.
Η άποψη ότι κάποια διαταραχή του στομάχου η του οισοφάγου ευθύνεται για την κακή αναπνοή είναι εσφαλμένη εκτός από την περίπτωση του εμέτου η του ρεψίματος.

Φάρμακα και τροφές

Φάρμακα που περιέχουν ιώδιο και χλώριο η προκαλούν ξηρότητα στο στόμα ευθύνονται για την κακοσμία όπως επίσης φάρμακα η τροφές που περιέχουν θειο.Το σκόρδο το κρεμμύδι το μπρόκολο ευθύνονται επίσης.
Στην ιδιοπαθή κακοσμία όπου δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία η κακοσμία υποχωρεί με φάρμακα κατά των αναερόβιων μικροβίων.

Ψυχογενής κακοσμία

 είναι η κατάσταση των ανθρώπων που ζουν με τον φόβο ότι μπορεί να μυρίζει άσχημα το στόμα τους χωρίς αιτία και φτάνουν σε υπερβολικό βούρτσισμα με δυσάρεστες επιπτώσεις στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.

Αντιμετώπιση της κακοσμίας

Συμβουλευόμαστε αρχικά τον οδοντίατρο μας που προσδιορίζει τα ακριβή αίτια Εάν τα αίτια είναι τοπικά τότε οι βασικές αρχές είναι οι εξής.

Σχολαστική στοματική υγιεινή
Θεραπεία των νοσημάτων των ούλων
Συστηματικό βούρτσισμα της ράχης της γλώσσας με ειδικά ξέστρα
Τοπική εφαρμογή σκευασμάτων που απελευθερώνουν οξυγόνο
Συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών που επιδρούν στα gram-αρνητικά βακτήρια εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον ειδικό στοματολόγο
Εάν οι πηγές της κακοσμίας δεν εντοπίζονται στην στοματική κοιλότητα ο ασθενής παραπέμπεται σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (ωτορινολαρυγγολογο,γαστρεντερολογο,πνευμονολογο κλπ)με τους οποίους απαιτείται συνεργασία

ΓΙΩΤΗ Μ ΟΥΡΑΝΙΑ -ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

http://iatropedia.com/

Παλαιοκαρυά


Η Παλαιοκαρυά βρίσκετε σε μια χαράδρα ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα των Τρικάλων. Είναι ένα τοπίο άγριο και εντυπωσιακό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες χαράδρες της πατρίδας μας (Βίκου, Σαμαριάς, Νέστου, Αώου). Απέχει 25χιλ. από την πόλη των Τρικάλων και 11χιλ. από την Πύλη Τρικάλων. Έχει μήκος 15χιλ.περίπου και μικρότερο πλάτος 1χιλ.Το δε βάθος αρχίζει από 1χιλ. και φτάνει το 1.5χιλ.Ολόκληρο το μήκος της χαράδρας της Παλαιοκαρυάς διαρρέετε από τον Παλαιοκαρίτη ποταμό που πηγάζει από τον αυχένα της Γκρόπας ύψους 1700μ. περίπου, και εκβάλει στον Πορταικό ποταμό. Σε σύγκριση με ποταμούς άλλων xαραδρών ο Παλαιοκαρίτης  διατηρεί τα νερά του όλο τον χρόνο. Οι πλαγιές της χαράδρας είναι πετρώδεις συνήθως κατακόρυφες και το σπουδαιότερο καταπράσινες από πλούσιες συστάδες δένδρων και θάμνων που μαγεύει τον επισκέπτη δίνοντας μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα από τον καλύτερο καλλιτέχνη «τη φύση». Ο επισκέπτης υποκλίνεται στην ευρηματικότητα και την έμπνευση του Δημιουργού όπου η σύνθεση του τοπίου σε γεμίζει από θαυμασμό και σε μεταφέρει σε ονειρικές διαστάσεις. Μεγάλη και σπάνια ποικιλία βοτάνων και αγριολούλουδων στολίζει κατά την περίοδο της άνοιξης και του θέρους όλη την έκταση του βουνίσιου τοπίου της χαράδρας. Από πλευράς πανίδας στους απότομους βράχους, στις ξέφωτες πλαγιές και τα δάση φωλιάζουν και ενδημούν όλα σχεδόν τα άγρια ζώα και πουλιά της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων. Αετοί, γυπαετοί και γύπες αυλακώνουν ακατάπαυστα με το ανάλαφρο πέταγμά τους τον ουράνιο χώρο της χαράδρας και της χαρίζουν έτσι ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και συναρπαστικό θέαμα. Πλούσιες πηγές με κρυστάλλινα νερά αναβλύζουν από παντού αριστερά και δεξιά στις πλαγιές της χαράδρας. Υπάρχουν τρία οροπέδια που μπορεί κανείς να πάει είτε με όχημα είτε με τα πόδια (πεζοπορία).Το ένα είναι της Γκρόπας, το δεύτερο της Μπέης και το τρίτο του Καρβασαρά που μπορεί να δει κανείς όλο το Θεσσαλικό κάμπο . Αποτελείται από τους οικισμούς Άνω, Κάτω, Μέση Παλαιοκαρυά και Τσιμπιδέϊκα. Ο συνολικός πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 250, ενώ το καλοκαίρι διπλασιάζεται. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία (4.000 αιγοπρόβατα).
 palaiokaria
Η τοξωτή γέφυρα της Παλαιοκαρυάς, το φράγμα του Πορταϊκού στην Κάτω Παλαιοκαρυά, το δάσος της Κατούνας, κατάφυτο με έλατα και βαλανιδιές και οι κορυφές Γκρόπα και Καράβα, στολίζουν το τοπίο της περιοχής με ιδιαίτερη ομορφιά.
palaiokaria5
Στο δάσος της Κατούνας εμφανίζονται αρκούδες με τα μεγάλα χιόνια του χειμώνα, ενώ στη θέση Αέρι της Μέσης Παλαιοκαρυάς υπάρχει σπήλαιο με υπόγεια νερά. Σχέδιο για την ανάπτυξη παραθεριστικού οικισμού, εκπονείται στην περιοχή Μπέη που απέχει 3 χλμ. χωματόδρομου από το χωριό.
palaiokaria3
Στο χωριό υπάρχει ιδιωτική συλλογή με εκθέματα από τον 18 αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες των Αγ. Νικολάου (τέλη 17ου αι.) και Αγ. Παρασκευής (1810 - 1830). Στο πανηγύρι του Αγ. Νικολάου προσφέρονται καζανιές, πατσάς το βράδυ της παραμονής, ακολουθεί Θ. Λειτουργία, γλέντι και χορός μετά την απόλυση.
palaiokaria1
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ Τσαλαφούτι στις στάνες της Γκρόπας.
ΑΓΟΡΑΣΤΕ Τυρί από τους κτηνοτρόφους.
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Τη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς και το φράγμα του Πορταϊκού.
ΕΠΙΔΟΘΕΙΤΕ ΣΕ Περίπατο μέσα από το δάσος μέχρι την Καράβα.
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Τα πανηγύρια του καλοκαιριού (Αγ. Παρασκευής, Προφήτη Ηλία Αγ.Νικολάου).
palaiokaria4




















ΚΤΗΝΩΔΙΑ: Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου 14χρονη κοπέλα που βιάστηκε από τον... ξάδελφό της!


Ένα περιστατικό από αυτά που δεν περιγράφονται με λόγια εύκολα σημειώθηκε στο Μπαγκλαντές! Μια 14χρονη κοπέλα συνελήφθη με την κατηγορία της.. μοιχείας, στο Μπαγκλαντές.

Η μικρή Χένα Άκτερ, το μικρότερο παιδί από τα πέντε που είχαν οι γονείς της, ζούσε στο Μπαγκλαντές, στην πόλη Σαριατπούρ.

Τα προβλήματά της άρχισαν όταν ο ξάδελφός της, ο οποίος ήταν πολύ μεγαλύτερος της, ο Μαχμπάμπ Καν παντρεύτηκε και επέστρεψε στο χωριό, ζώντας στην ίδια γειτονιά με εκείνη. Ξαφνικά την ερωτεύτηκε και ας ήταν ξαδέλφη του.

Η Χένα πήγαινε στην έβδομη τάξη γυμνασίου και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα μαζί του καθώς την παρενοχλούσε όποτε γυρνούσε από το σχολείο της στο σπίτι.

Η Χένα το είπε στους γονείς της και ο πατέρας της κατήγγειλε τις πράξεις του Μαχμπάμπ στους πρεσβύτερους του χωριού, οι οποίοι και επέβαλαν πρόστιμο στον νεαρό ύψους 1000 δολαρίων τα οποία έπρεπε να καταβάλλει στην οικογένειά της όπως επίσης έπρεπε να την αφήσει ήσυχη.

Εκείνος όμως δεν συμμορφώθηκε. Μήνες αργότερα, θέλοντας να πάρει την εκδίκησή του, παραμόνευε έξω από το σπίτι της Χένα, και όταν εκείνη βγήκε από το σπίτι για να πάει στην τουαλέτα, την άρπαξε από πίσω, τη φήμωσε με ένα ύφασμα, την έριξε κάτω και τη βίασε χτυπώντας την συγχρόνως.

Η γυναίκα του Μαχμπάμπ άκουσε τις κραυγές της Χένα και βγήκε έξω για να δει τι συνέβαινε. Βρήκε λοιπόν τον σύζυγό της να βιάζει την κοπέλα, όμως αντί να τη βοηθήσει, άρχισε και εκείνη να χτυπά με βία τη Χένα.

Μετά το επεισόδιο, όταν η οικογένεια της Χένα απευθύνθηκε σε δικαστήριο για να δώσει μία και καλή τέλος στον εφιάλτη που ζούσε η μικρή, όχι μόνο δεν βρήκε το δίκαιό της αλλά καταδικάστηκε και για… μοιχεία!

Μάλιστα η ποινή της ήταν 101 μαστιγώματα ενώ του Μαχμπάμπ 201. Ο τελευταίος, την ώρα της τιμωρίας του με μαστίγωμα κατάφερε να διαφύγει. Όχι όμως και η Χένα η οποία μετά από 70 μαστιγώματα έπεσε αναίσθητη.

Μία εβδομάδα αργότερα έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

periergaa

Κοιμάσαι αργά; Τότε διάβασε αυτό το άρθρο...


Περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη έχουν όσοι προτιμούν να κοιμούνται αργά το βράδυ και να ξυπνούν αργά το πρωί!

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στη Γερμανία, οι οποίοι για πρώτη φορά εντόπισαν διαφορές στον εγκέφαλο ανθρώπων που είναι «βραδινοί τύποι» και ατόμων που προτιμούν να ξυπνούν νωρίς το πρωί και να κοιμούνται αργά το βράδυ. Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Άαχεν, με τη συμμετοχή ατόμων που ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες, αλλά και ατόμων που βρίσκονται σε μια μέση κατάσταση.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια ειδική τεχνική απεικόνισης του εγκεφάλου, με τη βοήθεια της οποίας εντόπισαν τις διαφορές που υπάρχουν στη λευκή ύλη του εγκεφάλου, που καθορίζουν τις προτιμήσεις που έχει καθένας σε ό,τι αφορά τον ύπνο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που προτιμούν το ξενύχτι παρουσιάζουν μείωση στην ακεραιότητα της λευκής ύλης στις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την κατάθλιψη.

Παρόλο που οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους τα επίπεδα του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, θεωρούν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν παραλλαγές γονιδίων που μεταβάλλουν το βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού, ωθώντας το προς τη νύχτα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να επηρεάζεται η δομή του εγκεφάλου, η οποία με τη σειρά της προφανώς θα ασκεί αρνητικές επιδράσεις σε ό,τι αφορά την υγεία.

naftemporiki.gr 

Η καρδιά προστατεύεται όταν υπάρχει πόνος πριν την καρδιακή προσβολή


Οι ασθενείς με θωρακικό άλγος εντός 24 ωρών πριν την καρδιακή προσβολή , που αποκαλείται προεμφραγματική στηθάγχη, έχουν μικρότερες καρδιακές προσβολές και βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία στη σύγχρονη εποχή με τις ενδοστεφανιαίες προθέσεις (stents), κατέληξαν οι ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Circulation:Cardiovascular Interventions. 



«Ακόμα και προτού αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις καρδιακές προσβολές με αγγειοπλαστική και τις ενδοστεφανιαίες προθέσεις, οι ιατροί παρατήρησαν ότι οι ασθενείς με θωρακικό άλγος πριν από την καρδιακή προσβολή φαίνεται να έχουν καλύτερη έκβαση» είπε ο συγγραφέας της μελέτης Jay H. Traverse, MD, ερευνητής καρδιολόγος του Καρδιολογικού Ινστιτούτου της Μιννεάπολης, στην Μιννεάπολη. Με δεδομένους τους ταχύτερους χρόνους θεραπείας με τα stents, παραμένει το ερώτημα για το αν διατηρείται το θεραπευτικό πλεονέκτημα.



Πριν από τη μελέτη, υπήρχαν μόνο λίγες μικρές μελέτες που αξιολογούσαν αυτή την επίδραση στην εποχή των stents. Οι ερευνητές αναδρομικά αξιολόγησαν 1.031 ασθενείς που εισήχθησαν με πρώτη οξεία καρδιακή προσβολή, ή ΟΕΜ (STEMI). Μετά ανέλυσαν όλους τους ασθενείς που είχαν συνεχές θωρακικό άλγος από 1 έως και 6 ώρες και στους οποίους τοποθετήθηκε stent για να αντιμετωπισθεί η καρδιακή προσβολή τους (μια διαδικασία που καλείται πρωτογενής διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση).



Εντόπισαν 245 ασθενείς στο Καρδιολογικό Ινστιτούτο της Μιννεάπολης στο νοσοκομείο Northwestern με αποφραγμένες αρτηρίες στην άφιξη τους, από τους οποίους 79 ασθενείς είχαν τεκμηριωμένη προεμφραγματική στηθάγχη, που ορίζεται σαν επεισόδιο παρόμοιου θωρακικού άλγους εντός 24 ωρών πριν την εμφάνιση της καρδιακής προσβολής. 
«Οι ιατροί δεν συνειδητοποιούν ότι 30 με 40 % όλων των ασθενών με ΟΕΜ νοιώθουν προεμφραγματική στηθάγχη», είπε οTraverse.



Στην μελέτη , οι ερευνητές βρήκαν ότι η εμφάνιση προεμφραγματικής στηθάγχης είχε σαν αποτέλεσμα 50%μείωση της έκτασης της καρδιακής προσβολής σε σύγκριση με ασθενείς χωρίς προεμφραγματική στηθάγχη.Αυτό μεταφράζεται σε βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία κατά το εξιτήριο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

« Η προεμφραγματική στηθάγχη φαίνεται ότι είναι η θρυαλλίδα που ενεργοποιεί ενδογενείς μηχανισμούς της καρδιάς» κατέληξε. «Η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να εστιάσει στον εντοπισμό των προστατευτικών αυτώνμηχανισμών , καθώς μπορεί να υπάρχει φαρμακευτικός τρόπος ενεργοποίησης τους».


R. Reiter, T. D. Henry, J. H. Traverse. Preinfarction Angina Reduces Infarct Size in ST-Elevation MyocardialInfarction Treated With Percutaneous Coronary Intervention. Circulation: Cardiovascular Interventions, 2013; 

http://circinterventions.ahajournals.org/content/6/1/52

- See more at: http://www.e-cardio.gr/default.aspx?pageid=755#sthash.5A2DvHbr.dpuf


10 προτάσεις ενίσχυσης της μάθησης


Το κίνητρο είναι η σπίθα, η δύναμη που μας ωθεί να ασχοληθούμε με μια δραστηριότητα από την αρχή της έως την ολοκλήρωσή της. Το κίνητρο βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής, φυσικά και στην εκπαίδευση.
Η επιθυμία για μάθηση, η θέληση για ανακάλυψη και εξερεύνηση καθετί καινούριου χαρακτηρίζει ανέκαθεν τον άνθρωπο. Μάλιστα ο ενθουσιασμός και η περιέργεια για μάθηση είναι ιδιαίτερα έκδηλη στα παιδιά, ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Και μιλώντας για μάθηση εννοούμε τόσο την μάθηση που λαμβάνει χώρα στην καθημερινή ζωή του παιδιού και αφορά πρακτικές, κοινωνικές, επικοινωνιακές δεξιότητες, όσο και την ακαδημαϊκή ή σχολική μάθηση.
Η σχολική μάθηση πραγματοποιείται στο περιβάλλον του σχολείου και συνεχίζεται, ή κατά πολλούς αρχίζει, στο οικογενειακό περιβάλλον. Πράγματι, η άποψη πως οι βάσεις για μια αποτελεσματική μάθηση και μελέτη ξεκινάνε απ' το σπίτι και πως οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο σωστό ξεκίνημα και στη διατήρηση τους, υποστηρίζεται από πολλούς συγγραφείς και ερευνητές.


Τι συμβαίνει όμως στην πορεία της σχολικής ζωής των μαθητών και κάποιες φορές αυτός ο αρχικός ενθουσιασμός, η δίψα και η θέληση για μάθηση αρχίζουν να φθίνουν ή ακόμα και να εξαφανίζονται δίνοντας τη θέση τους σε συναισθήματα αποθάρρυνσης, απαξίωσης ακόμα και φόβου μπροστά στα μαθήματα; «Βαριέμαι το διάβασμα», «Γιατί να το μάθω αυτό; Σε τι θα μου χρησιμεύσει;» είναι μερικές απ' τις φράσεις που ακούγονται από μαθητές όχι μόνο μεγαλύτερων, αλλά και μικρότερων τάξεων προβληματίζοντας τους γονείς.
Λαμβάνοντας λοιπόν ως δεδομένη τη σημασία της συμβολής των γονιών κατά τη μαθησιακή διαδικασία καθώς και τη μεγάλη δύναμη του κινήτρου, τι θα μπορούσαν να κάνουν οι γονείς ώστε να προλάβουν ή έστω να περιορίσουν τέτοια αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές αντίδρασης των παιδιών σχετικά με το διάβασμα;


Αρχικά, κάνοντας λόγο για τα κίνητρα, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο ειδών κίνητρα: τα εξωτερικά και τα εσωτερικά. Τα εξωτερικά αφορούν και συνδέονται με συγκεκριμένες εξωτερικές ανταμοιβές που βρίσκονται έξω απ' το παιδί, όπως για παράδειγμα ένα αγαπημένο παιχνίδι, χρήματα, οι βαθμοί ή οι έπαινοι του δασκάλου. Τα εσωτερικά κίνητρα αντίθετα, δεν εξαρτώνται από εξωτερικούς παράγοντες και είναι σαφώς πιο σταθερά και ουσιαστικά απ' τα εξωτερικά. Καλλιεργούν αισθήματα αυτό-ενίσχυσης και ικανοποίησης ως αποτέλεσμα καινούριων γνώσεων και εμπειριών και συνδέονται με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Επίσης, ενώ η ενίσχυση στα εσωτερικά κίνητρα τονίζει την ποιότητα, στα εξωτερικά ενισχύεται η ποσότητα.
Από τα παραπάνω διαφαίνεται η υπεροχή της ύπαρξης των εσωτερικών κινήτρων έναντι των εξωτερικών. Κάτι τέτοιο όμως δεν αμφισβήτει σε καμία περίπτωση την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν και τα εξωτερικά κίνητρα. Εξάλλου, όταν το εσωτερικό κίνητρο είναι αδύναμο ή δεν υφίσταται, η εφαρμογή μιας υλικής ανταμοιβής για παράδειγμα, ως εξωτερικό κίνητρο είναι πιο εύκολα και άμεσα εφαρμόσιμη απ' τον γονέα, ακόμα κι αν η αποτελεσματικότητά της είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας.


Τα καλά νέα είναι πως το κίνητρο, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε παιδιά, είναι επίκτητο, δηλαδή μπορεί να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί. Παρακάτω ακολουθούν 10 προτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι γονείς για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του κινήτρου κατά τη μαθησιακή διαδικασία και ειδικότερα κατά τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων στο σπίτι.

1. Αυξήστε την προσδοκία σας σχετικά με τις ικανότητες των παιδιών. Όσο μεγαλύτερη προσδοκία έχουν οι γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους, τόσο θετικότερα τα συναισθήματα και η συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, γεγονός που καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση, την αυτό-ενίσχυση και τελικά την επιθυμία των παιδιών για εμπλοκή στη μάθηση με θετικά αποτελέσματα

2. Αξιοποιείστε τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τους κατά τη μελέτη. Είναι γεγονός πως, τα παιδιά, όπως και όλοι μας άλλωστε, ασχολούνται πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά με ό,τι εντάσσεται στον κύκλο των ενδιαφερόντων τους και των ικανοτήτων τους. Φυσικά, εξ' ορισμού η διαδικασία της μάθησης περιλαμβάνει την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις μια καινούρια γνώση ή η ολοκλήρωση μιας άσκησης για το σπίτι μπορεί εύκολα να αξιοποιήσει και να συσχετιστεί με τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Για παράδειγμα, σ' ένα παιδί που του αρέσουν οι αθλητικές δραστηριότητες μπορούμε να ενισχύσουμε την εκμάθηση της ανάγνωσης με το διάβασμα ενός αθλητικού περιοδικού, την εκμάθηση της γραφής με το γράψιμο μια παραγράφου για έναν αγώνα ποδοσφαίρου που παρακολούθησε ή την εκμάθηση των μαθηματικών με προβλήματα που έχουν να κάνουν με το σκορ των ομάδων και των αριθμό των παικτών. Ακόμα, ένα παιδί που αγαπά τη μουσική μπορεί να ενθαρρυνθεί να μάθει το μάθημα της ιστορίας τραγουδιστά ή με τη συνοδεία κάποιου μουσικού οργάνου.

3. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον και ένα πρόγραμμα μελέτης που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Το κάθε παιδί είναι μοναδικό, όπως μοναδικές είναι και οι ανάγκες του. Καλό θα ήταν λοιπόν, το περιβάλλον μελέτης του να είναι κατάλληλο προκειμένου να κάνει τη διαδικασία του διαβάσματος πιο εύκολη κι ευχάριστη. Έτσι, για ένα παιδί που του αρέσουν οι κινητικές δραστηριότητες και διασπάται εύκολα, φροντίζουμε να κάνει συχνά διαλείμματα. Επίσης, η χρήση σύντομων σκετς ή ρυθμικών δραστηριοτήτων, πχ πέταγμα μπάλας πάνω στη σωστή πράξη ή στη σωστή συλλαβή μπορεί να είναι πολύ βοηθητικές δραστηριότητες. Αντίστοιχα, στους μαθητές που είναι χαμηλότερων τόνων και τους αρέσει η οργάνωση και η τάξη, φροντίζουμε να παρέχουμε μια καθημερινή ρουτίνα στο καθημερινό τους μαθησιακό περιβάλλον με χρονοδιαγράμματα, πίνακες και φυσικά ένα τακτοποιημένο χώρο μελέτης

4. Χρησιμοποιείστε την ενθάρρυνση και την λεκτική επιβράβευση, όχι μόνο του αποτελέσματος, αλλά και της κάθε προσπάθειας του μαθητή. Η δύναμη της ενθάρρυνσης και του επαίνου είναι πολύ σημαντική και συχνά ίσως υποτιμάται η αξία της και παραβλέπεται. Ωστόσο, συνιστά έναν πολύ απλό, άμεσο και πολύ συχνά αποτελεσματικό τρόπο ενίσχυσης της μαθησιακής διαδικασίας. Συχνά μάλιστα η επιβράβευση δίνεται μόνο μετά την ολοκλήρωση μια δραστηριότητας, όμως είναι πολύ σημαντικό να παρέχεται σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας καθώς αποτελεί με κινητήρια δύναμη για τον μαθητή

5. Επιβραβεύστε με κάποια υλική ανταμοιβή. Η υλική επιβράβευση συνιστά έναν συχνό τρόπο ενίσχυσης του κινήτρου του παιδιού και όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να είναι η ενασχόληση με μια αγαπημένη δραστηριότητα, η αγορά ενός αγαπημένου παιχνιδιού ή χρήματα. Για να είναι αποτελεσματική, αυτού του είδους η επιβράβευση θα πρέπει προφανώς να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες του παιδιού. Επίσης κρίνεται σκόπιμο να δίνεται κατόπιν της ολοκλήρωσης ενός συγκεκριμένου μαθησιακού στόχου και να τηρείται κάποιο μέτρο στη χορήγησή του, ώστε να μην καταλήξει ο μαθητής να διεκπεραιώνει εκτελεστικά και βιαστικά το μάθημά του προκειμένου να λάβει αυτό που επιθυμεί και να μη συνδεθεί το μάθημα αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη υλική ανταμοιβή.

6. Συσχετίστε τα μαθήματα με την καθημερινή ζωή. Μ' αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε το παιδί να κατανοήσει την αξία και τη χρησιμότητα των μαθημάτων που συχνά επειδή δεν είναι προφανής διατηρεί το κίνητρό του χαμηλό. Για παράδειγμα, μαθαίνοντας ανάγνωση θα διαβάζει επιγραφές και ταμπέλες στο δρόμο, το αγαπημένο του κόμικς και τους υπότιτλους ταινιών, ενώ με την αφαίρεση θα ξέρει πόσα ρέστα να περιμένει απ' το φούρνο και το ψιλικατζίδικο.

7. Δώστε έμφαση στις επιτυχίες τους. Πολλές φορές «υπό τη σκιά» κάποιων σχολικών αποτυχιών ή μαθησιακών δυσκολιών, παραβλέπουμε ή υποτιμούμε καθημερινές επιτυχίες και κατακτήσεις των παιδιών. Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας πως μια επιτυχία, όσο μικρή κι αν είναι, για παράδειγμα τρεις από τις δέκα λέξεις γραμμένες σωστά, είναι μια επιτυχία, μια κατάκτηση, μια εξέλιξη που καλό είναι να τονίζεται και να επιβραβεύεται σε κάθε ευκαιρία. Εξάλλου, με μια ενισχυμένη αυτοεκτίμηση και έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών του είναι πολύ πιθανό το παιδί την επόμενη φορά να προσπαθήσει περισσότερο και τ' αποτελέσματα να είναι καλύτερα. Αντίθετα, αν η έμφαση δίνεται στα λάθη και τις αποτυχίες είναι εύκολο να δημιουργηθεί σταδιακά ένα αρνητικό κλίμα αποθάρρυνσης και ίσως ακόμα και παραίτησης.

8. Αξιοποιείστε εναλλακτικά μέσα μάθησης ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες τους. Σήμερα, τα μέσα μάθησης και εκπαίδευσης είναι ποικίλα και αξίζει να τα εκμεταλλευτούμε προς όφελος των μαθητών μας εμπλουτίζοντας και κάνοντας πιο ελκυστική και αποτελεσματική τη διαδικασία μελέτης των μαθημάτων. Μερικά απ' αυτά τα μέσα είναι εκπαιδευτικό λογισμικό στον υπολογιστή, επιτραπέζια παιχνίδια, εκπαιδευτικές κάρτες, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά cd και dvd, ζωγραφική, κολλάζ και πολλά άλλα. Φυσικά και σ' αυτή την περίπτωση η επιλογή των υλικών γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες και τις ικανότητες του μαθητή. Δηλαδή, σ' έναν μαθητή που είναι κυρίως οπτικός τύπος θα προσανατολιστούμε σε αντίστοιχα μέσα, όπως κάρτες ή επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ για τον μαθητή που έχει έφεση στις τέχνες, θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα υλικά, όπως ζωγραφική, κολλάζ ή παραμύθια

9. Διαμορφώστε και προσφέρετε ένα σωστό πρότυπο προς μίμηση. Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια επίδραση που έχει η συμπεριφορά των γονέων στα παιδιά τους, είναι ιδιαίτερης σημασίας να διατηρούμε ένα σωστό πρότυπο σε σχέση με τη διαδικασία της μάθησης. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε τα παιδιά μας να αγαπούν τη γνώση όταν εμείς δε δείχνουμε αντίστοιχα παραδείγματα στην καθημερινότητά μας. Συνήθειες όπως το να διαβάζουμε ένα βιβλίο ή την εφημερίδα, να λύνουμε ένα σταυρόλεξο προωθούν ένα θετικό πρότυπο. Ιδανικά οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα με το διάβασμα του παιδιού.

10. Δώστε έμφαση στα οφέλη της μάθησης. Η αξία της μάθησης είναι ανυπολόγιστη και τα οφέλη της είναι αδιαμφισβήτητα. Παρ' όλ' αυτά, συχνά δε γίνονται αντιληπτά και δεν αξιολογούνται ανάλογα από τους μαθητές. Μιλώντας στα παιδιά με προσωπικά παραδείγματα για το πόσο μας ωφέλησε η μάθηση, πιο απλά και πρακτικά στα μικρότερους μαθητές, πιο αφαιρετικά στους μεγαλύτερους και συνδέοντας επιμέρους τομείς των σχολικών μαθημάτων με τα προσωπικά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ο μαθητής, το κίνητρο για μάθηση θα ενθαρρυνθεί. Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, κάποια απ' τα θέματα στα οποία μπορούμε να αναφερθούμε είναι πως χάρη στη μάθηση έχουμε τη δυνατότητα να διαβάζουμε αγαπημένα μας βιβλία, να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια γνώσης με τους φίλους μας, να συμμετέχουμε δημιουργικά σε μια κουβέντα, αλλά και να διατηρούμε τη δεξιότητα της συγκέντρωσης και της οργάνωσης που βρίσκει εφαρμογή στην καθημερινότητά μας και είναι αποτέλεσμα σε σημαντικό βαθμό της σχολικής μας ζωής.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

• «Ψυχολογία των κινήτρων» Α. Κωσταρίδου – Ευκλείδη, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
• «Ανακαλύψτε το μαθησιακό στυλ του παιδιού σας» M. Willis & V. Kindle Hodson, Εκδόσεις Ενάλιος

Φαιδώρα Ρίζου
Ειδική Παιδαγωγός, ΜΑ

http://www.eidikipaidagwgos.blogspot.gr/


Η CARMEN ELECTRA ΣΤΟ INSTAGRAM EINAI SEXY


Δεν σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες η Carmen Electra στο Instagram κάνοντας χαρούμενους τους χιλιάδες θαυμαστές της. Δείτε παρακάτω τις καλύτερες φωτογραφίες που βρήκαμε…







Τα ζώδια σήμερα 11 Οκτωβρίου 2013


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Πολύ σοβαρά μπορεί να έχετε πάρει κάποια λόγια ενός ατόμου πού σίγουρα νιώθετε ότι σας έχει αδικήσει ή σας έχει φερθεί αχάριστα. Καλό είναι να διακρίνετε το σωστό και το λάθος για να έχετε καλή κρίση.
Ερωτικά: Ένας Αιγόκερως μπορεί να σας πιέζει. Γενικά έχετε αλλάξει και μερικές φορές μπορεί να μην ανέχεστε ούτε μύγα στο σπαθί σας για αυτό μπορεί να είστε εκρηκτικοί σε ακραίες περιπτώσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Μερικοί μπορεί να νιώθετε ότι κάποιος πάει να μειώσει το έργο σας ή την προσφορά σας. Αυτό δεν είναι και τόσο θετικό για αυτό αντιδράτε κάπως περίεργα.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είστε πολύ πρακτικοί αλλά και συγχρόνως ουσιαστικοί σε θέματα που άλλοι μπορεί να στερούν από το περιβάλλον σας. Αφού έχετε αναλάβει κάποιες ευθύνες στο να ολοκληρώσετε ένα έργο, μην ξεσηκώνεστε από κάποιες νέες καταστάσεις οι οποίες δεν σας δίνουν κανένα εχέγγυο.
Ερωτικά: Η διαμάχη με ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι Κριός ή Ζυγός μπορεί να αφορά σε θέματα κοινωνικής εικόνας. Ενώ εσάς δεν σας νοιάζει οι υπόλοιποι που είναι γύρω σας μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη και να επηρεάζουν άμεσα το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Αντίθετα αν σχετίζεστε με Παρθένο, Αιγόκερω ή Ιχθύ θα τα πάτε πολύ καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ζωή σας αλλάζει και το κυριότερο που πρέπει να κάνετε είναι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να φοβάστε αν χαλάσουν κάποιες σταθερές ισορροπίες όσο και αν σας φαίνεται υπερβολικό. Μόνο αν ταραχτούν τα νερά θα δημιουργηθούν καινούργιοι πόροι με καλύτερη ποιότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί από την πλευρά σας να φερθείτε άψογα κοινωνικά για να μην κακοκαρδίσετε κάποιον από την οικογένεια σας ή ένα άτομο που δεν είναι της απολύτου αρεσκείας σας.
Ερωτικά: Ίσως θα χρειαστεί από την πλευρά σας να δείξετε ένα πολύ ώριμο πρόσωπο ή θα σας ενθουσιάσει ένα άτομο που είναι μεγαλύτερο από εσάς σε ηλικία. Το βλέπετε ότι μερικές φορές χρειάζεστε καθοδήγηση αλλά και φροντίδα.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να μην σας αρέσουν οι συνθήκες γιατί θα είναι πολύ περιορισμένες για σας, όμως με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να δεχτείτε τις αλλαγές που χρειάζονται για να πετύχετε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Η δυνατότητα να κάνετε κάτι από κοινού με ένα πρόσωπο ίσως να σας δώσει μεγαλύτερη ενέργεια. Οι φιλοδοξίες σας θα βγουν στην επιφάνεια και ίσως να παρεξηγηθείτε για την διαφορετική οπτική γωνία που βλέπετε τα πράγματα. Αλλά αυτή την περίοδο μάλλον το χρειάζεστε γιατί ο πήχης σας είναι ψηλά.
Ερωτικά: Υπάρχουν στιγμές που ενώ είστε πολύ συναισθηματικοί και ευαίσθητοι ίσως να γίνεστε απόμακροι και πολύ τυπικοί, για αυτό ίσως να παρεξηγηθείτε. Από την άλλη μπορεί να αντιληφθείτε ότι έχετε εξάρτηση από μια σχέση και θέλετε να την σταματήσετε με ένα τρόπο πολύ θεαματικό. Μακάρι να τα καταφέρετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι στενοί σας συνεργάτες οφείλουν να είναι άψογοι κατά κάποιο τρόπο δίπλα σας και εσείς να γίνετε κάπως απαιτητικοί. Είναι πολύ δύσκολο να δεχτείτε μερικές φορές την πραγματικότητα γιατί σας προσγειώνει. Να είστε θετικοί σε νέες επαφές γιατί μπορεί να κάνετε μια σημαντική συνεργασία.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Είστε κάπως συγκρατημένοι και ελαφρώς προβληματισμένοι σε θέματα που δεν μπορείτε να φερθείτε πολύ δημιουργικά. Ίσως να χρειάζεστε μεγαλύτερη οργάνωση σε όλα και αυτό να σας κόβει την έμπνευση.
Ερωτικά: Ο Αιγόκερως σας βάζει σε ένα καλούπι σοβαρότητας και υποχρεώσεων. Ίσως αυτό μερικές φορές να σας κουράζει και να σας φαίνεται παρωχημένο σε πολλά επίπεδα. Από την άλλη οι ελεύθεροι, επειδή θα έχετε διάθεση να παίξετε, ίσως να ανοιχτείτε ακόμα και σε ένα πρόσωπο που το έχετε γνωρίσει μέσω διαδικτύου.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ευκαιρίες οι οποίες σας ανοίγονται ξαφνικά και χωρίς να το περιμένετε. Για αυτό φροντίστε να ακολουθήσετε σήμερα την επιτυχημένη πεπατημένη που είναι μεν κλασική αλλά έχει αποτελέσματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε ότι μερικές φορές έχετε ανάγκη από προστασία είτε από την οικογένεια είτε από ένα πρόσωπο που θα παίζει αυτόν τον ρόλο στην ζωή σας. Γενικά θα έχετε την διάθεση να κάνετε νέες φιλίες.
Ερωτικά: Έχετε κατά νου ότι αν σήμερα τουλάχιστον πείτε κάποια πράγματα που νιώθετε βαθιά θα πρέπει να κάνετε πρόταση πολύ σοβαρή γιατί δεν έχετε περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Κυρίως αν είναι Καρκίνος ή Αιγόκερως.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ιδέες που μπορείτε πιο εύκολα να υλοποιήσετε και να κάνετε άμεση πράξη με στόχο την επαγγελματική σας καταξίωση ή την οικονομική σας εξασφάλιση.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε αρκετά συγκρατημένοι και πιο δύσκολοι στην επικοινωνία γιατί βλέπετε ότι πολλά πράγματα σοβαρεύουν γύρω σας και θα πρέπει να έχετε και εσείς την ανάλογη συμπεριφορά. Το νιώθετε ότι δεν είστε πάντα ο εαυτός σας γιατί έχετε ανάγκη την εκτίμηση των γύρων σας.
Ερωτικά: Είστε τα άτομα που μερικές φορές υποχωρούν εμπρός σε μια αναγκαιότητα σχέσης, η οποία δεν είναι απαραίτητο να σας γεμίζει συναισθηματικά, αν σας καλύπτει από άποψη κοινωνίας ή οικογένειας. Μπορεί να επενδύσετε πάνω εκεί και να βάλετε στην άκρη τα συναισθήματά σας. Η σχέση με Κριό, Καρκίνο και Ζυγό θα περάσει μια κρίση αξιών.
Καριέρα & Οικονομικά: Αν πάτε με το ρεύμα κάποιων ατόμων που καθορίζουν το άμεσο μέλλον σας ίσως να σας κόψει την έμπνευση αλλά τουλάχιστον σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε κάτι παραπάνω από τα αναμενόμενα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες σας βάζουν σε μια καλύτερη μοίρα. Όταν κινείστε οργανωμένα, πάντα έχετε την επιτυχία στο τσεπάκι. Χρειάζεται όμως να είστε περισσότερο ευέλικτοι και σταθεροί σε κάθε νέα πρόταση.
Ερωτικά: Η συναισθηματική σας σχέση μπορεί να σοβάρεψε απότομα και να πρέπει να έχετε κατά κάποιο τρόπο μια παραπάνω ευθύνη, αν κυρίως σχετίζεστε με Καρκίνο ή Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγάλη άνεση στο να κλείνετε συμφωνίες ή να δημιουργείτε κάποια νέα δεδομένα χωρίς να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα. Αλλά χρειάζεται από την πλευρά σας να είστε περισσότερο αισιόδοξοι και να βλέπετε μπροστά και όχι πίσω.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Κάποιες υποθέσεις που αφορούν πιθανόν οικογενειακές σκοτούρες να σας απορροφήσουν τόσο πολύ ώστε να μην μπορείτε να χαρείτε και πολύ την προσωπική σας ελευθερία.
Ερωτικά: Η διένεξη σας με έναν Καρκίνο πιθανόν να σας αλλάξει κατά κάποιο τρόπο την διάθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κολλήσετε ή θα σπαταλήσετε όλη σας την ημέρα. Απλά όσο πιο ευαίσθητοι γίνεστε τόσο πιο εύκολα θα χάνετε τον αποπροσανατολισμό σας. Η νέα φιλική σας συμμετοχή σε μια ομάδα μπορεί να σας φέρει μια καινούργια γνωριμία.
Καριέρα & Οικονομικά: Μερικές φορές κουράζεστε από το να περιμένετε να σας αναγνωρίσουν την αξία σας ή ακόμα και κερδίσετε πολύ γρήγορα. Το ζητούμενο είναι ότι έχετε συνηθίσει να παίζετε δυνατά αλλά λόγω των συνθηκών υπάρχει μερικές φορές μια καθυστέρηση η οποία όμως θα σας βοηθήσει στο να εστιαστείτε καλύτερα στον στόχο σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Αναγνωρίζοντας τι ακριβώς θέλετε τουλάχιστον από τον εαυτό σας και όχι τόσο από τους άλλους ίσως να βρείτε την αυτονομία και την ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητάς σας. Αυτό θα σας βοηθήσει και θα σας δημιουργήσει έναν έντονο μαγνητισμό.
Ερωτικά: Αν έχετε αστάθεια σας κουράζει και από την άλλη έχετε ανάγκη από ένα σύντροφο να αναγνωρίζει ότι κάτι προσφέρετε και εσείς και δεν μπορεί να σας ακυρώνει με μια λέξη ή ακόμα και περίεργες γνώμες. Η επαφή με Ταύρο και Παρθένο θα είναι πολύ ουσιαστική. Με τον Κριό και Καρκίνο θα υπάρξουν εντάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο εσείς αναζητάτε την ασφάλεια τόσο μερικές φορές δεν έρχεται όπως θέλετε. Σίγουρα σας παρουσιάζονται καινούργιες ευκαιρίες που δεν έχουν ακόμα σιγουρευτεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει κάτι καλό. Αποφύγετε τις υπερβολές και τα μεγάλα ανοίγματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Δεν έχετε διάθεση να κάνετε και πολλά πράγματα γιατί μπορεί και το σώμα σας να χρειάζεται περισσότερο ξεκούραση. Το ότι δεν θέλετε να δείτε και πολύ κόσμο αυτό δεν είναι και τόσο κακό. Απλά μπορεί να έχετε ανάγκη να προστατέψετε τον εαυτό σας προτιμώντας την απομόνωση.
Ερωτικά: Είστε σχεδόν απρόθυμοι είτε να δικαιολογήσετε, είτε να δεχτείτε τα λάθη ενός Καρκίνου ή κάποιου άλλου ατόμου. Η αυστηρότητα και τα όριά σας πάνε πακέτο για αυτό δεν ανοίγεστε και πάρα πολύ. Καλό είναι να δείξετε κι αυτό το πρόσωπό σας γιατί μόνο με έτσι θα δείτε τελικά αν έχετε πραγματική επικοινωνία.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Βλέπετε ότι για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σας θα χρειαστείτε να παραμείνετε οργανωμένοι και απόλυτα αφοσιωμένοι στον στόχο σας. Με αυτόν τον τρόπο τελικά θα καταφέρετε να βρείτε κάποιες καλές ισορροπίες κι ίσως μέσα από εκεί να αλλάξετε ακόμα και την κακή γνώμη κάποιων ατόμων.
Ερωτικά: Αν αναλάβετε την ευθύνη για την σχέση σας θα δείτε ότι και θα νιώσετε αλλά και θα περάσετε καλύτερα γιατί θα έχουν αλλάξει τα πράγματα απέναντί σας. Το άνοιγμα από ένα πρόσωπο θα δείτε ότι θα σας προσφέρει συναισθηματική γαλήνη.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες που χρειάζεται όμως πρώτα να αξιολογήσετε και να βάλετε στην σειρά από άποψη προτεραιότητας. Ένας συνεργάτης σας μπορεί να θέλει να σας βοηθήσει και θα του δώσετε το ελεύθερο γιατί μερικές φορές δεν δείχνετε ξεκάθαροι.

Πηγή: http://www.astrology.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger