Στον Λανς Άρμστρονγκ αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι που είχε κατακτήσει στην καριέρα του λόγω χρήσης αναβολικών και σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της USADA, Τράβις Τίγκαρτ, υπάρχουν καταληκτικές και αδιάψευστες αποδείξεις για μία οργανωμένη επιχείρηση ντόπινγκ μέσα από την ομάδα του, την US Postal Service Pro Cycling Team (νυν Discovery Channel Pro Cycling Team).
Το πόρισμα αναφέρει: «Η USADA έχει βρει αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων. Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του».
Εναντίον του Λανς Άρμστρονγκ κατέθεσαν 11 πρώην συναθλητές του και πρόκειται για τους Τάιλερ Χάμιλτον, Φλόιντ Λάντις, Φράνκι Αντρέου, Μάικλ Μπάρι, Τομ Ντάνιελσον, Τζορτζ Χίνκαπι, Λέβι Λάιπχαϊμερ, Στέφεν Σβαρτ, Κρίστιαν Βάντε Βέλντε, Τζόναθαν Βότερς και Ντέιβιντ Ζαμπρίσκι.
Οι 11 αναφέρονται στη σχέση εξάρτησης που είχε αναπτύξει ο Άρμστρονγκ κυρίως με την ερυθροποιητίνη, τις μεταγγίσεις αίματος ή η τεστοστερόνη. Το σχέδιο που συνέλαβε και εκτέλεσε ο Άρμστρονγκ απαιτούσε τη συμμετοχή των συναθλητών του και την πλήρη υπακοή τους σε όσα τους έλεγε.
Η USADA υποστηρίζει, σε άλλο σημείο του πορίσματός της, πως ο Άρμστρονγκ προμήθευε με απαγορευμένες ουσίες τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του και τους πίεζε για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ντόπινγκ, απειλώντας τους με απόλυση σε περίπτωση άρνησης.
«Ο στόχος του (σ.σ. να κατακτήσει πολλές φορές το Γύρο της Γαλλίας) τον οδήγησε στην εξάρτηση από την ουσία ερυθροποιητίνη (σ.σ. ΕPO), από τεστοστερόνη, από μεταγγίσεις αίματος και επίσης, με ανηλεή τρόπο, περίμενε και απαιτούσε από τους συναδέλφους του στην ομάδα να πράττουν ομοίως με τις ουσίες, ώστε να υποστηρίξουν τους στόχους του. Δεν ήταν αρκετό που οι συναθλητές του έδιναν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στο ποδήλατο, απαιτούσε να υπακούσουν στο πρόγραμμα ντόπινγκ που ήταν σχεδιασμένο για εκείνους, ειδάλλως θα τους αντικαθιστούσε», γράφει το πόρισμα και συνεχίζει: «Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του».
Απίστευτα είναι όσα γράφονται στις σελίδες του πορίσματος για όσα έκανε ο Άρμστρονγκ πριν από σημαντικούς αγώνες:
Το 1998, η πρώην σύζυγος του Άρμστρονγκ, Κρίστιν Ρίτσαρντ έδινε στην ομάδα ταμπλέτες κορτιζόνης τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.
Το 1999, ο Τάιλερ Χάμιλτον, ισχυρίστηκε πως ο Λανς του πέταξε στο στόμα ένα μείγμα τεστοστερόνης και ελαιόλαδου, μετά από ετάπ του Γύρου της Γαλλίας.
Τον Ιούνιο του 2000, φέρεται να ταξίδεψε μαζί με 2 συναθλητές του στη Βαλένθια της Ισπανίας, ώστε να υποβληθούν σε μετάγγιση αίματος. Η διαδικασία έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου δύο γιατροί και ο διευθυντής της ομάδας έβλεπαν το αίμα των αναβατών να στάζει σε πλαστικές σακούλες.
Τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας, οι ποδηλάτες ξάπλωναν στο κρεβάτι τους και έτρεμαν από τη μετάγγιση κρύου αίματος που ξαναέμπαινε στο σώμα τους. Το αίμα αυτό διαθέτει υψηλότερη δυνατότητα μεταφοράς οξυγόνου, με συνέπεια να βελτιώνεται η αντοχή των ποδηλατών.
Το 2000, σε αγώνα στην Ισπανία, ο Αρμστρονγκ είχε πάρει τεστοστερόνη και συναθλητής του τον προειδοποίησε ότι στο ξενοδοχείο περίμεναν ελεγκτές με αποτέλεσμα στον αγώνα να έχει πτώση, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.
Το 2002, κάλεσε ένα συναθλητή στη Χιρόνα και του διεμήνυσε πως εάν επιθυμούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα, θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρόγραμμα ντόπινγκ που είχε σχεδιαστεί από το γιατρό του Τεξανού πρωταθλητή.
Το 2003, ο Άρμστρονγκ επισκέφθηκε το διαμέρισμα του Τζορτζ Χίνκαπι στην Ισπανία και έδωσε αίμα για μελλοντική μετάγγιση.
Ο Τζόναθαν Βότερς υποστήριξε ότι τα μπουκάλια με νερό που περιείχαν EPO διέθεταν ειδικές ταμπέλες για τον κάθε έναν ποδηλάτη.
Φύλαγαν το αίμα που είχε εξαχθεί κατά τις μεταγγίσεις στο ψυγείο που υπήρχε στο διαμέρισμα του Άρμστρονγκ, για να μην πέσει το ρεύμα και χαλάσει.
http://www.zouzouniblog.blogspot.com