Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Προικισμένη Ελληνίδα ηθοποιός χώρισε και τα «ποστάρει» όλα [εικόνες]

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Λίγες μέρες μετά τον χωρισμό της από τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, η Πηνελόπη Πλάκα πόσταρε στο twitter της μια άκρως προκλητική φωτογραφία της. Κάτι που μάλλον δεν είναι τυχαίο.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Πρωινό Mou, όταν το αποκάλυψε κατά λάθος η Φαίη Σκορδά, η Πηνελόπη Πλάκα έδειξε γιατί θεωρείται η πλέον σέξι από τις ηθοποιούς της νέας γενιάς. Ποστάροντας την συγκεκριμένη λήψη.

Η αλήθεια είναι ότι η -κατά γενική ομολογία ταλαντούχα- Πηνελόπη συνηθίζει να δημοσιεύει στο twitter της λήψεις από φωτογραφήσεις που έχει κάνει.

Καθώς επίσης links σε άρθρα που έχουν γραφτεί για εκείνη και quotes όπως «Ο νομπελίστας ο William Gibson λέει: Προτού διαγνώσεις στον εαυτό σου κατάθλιψη-χαμηλή αυτοεκτίμηση, βεβαιώσου ότι δεν περιβάλλεσαι από μαλάκες».

Οι οποίες μπορεί να μην είναι από την φύση τους πολύ προκλητικές. Όμως γίνονται έτσι εξαιτίας των πληθωρικών σωματικών της προσόντων.

Προσόντα που είναι εμφανή ακόμη και σε σκηνές από την παράσταση «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου», στην οποία συμπρωταγωνιστεί.

Καθώς επίσης σε στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές της διακοπές.


http://www.iefimerida.gr


Δείτε γιατί αρνήθηκε η Πάολα να πάει στο Dancing!


Τους λόγους που την έκαναν να αρνηθεί την πρόταση του ΑΝΤ1 να είναι μία από τους παίκτες του «Dancing With The Stars» εξήγησε η Πάολα στο Θέμο Αναστασιάδη.

Αρχικά, τόνισε πως και να ήθελε να συμμετάσχει στο σόου, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν θα μπορούσε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που είχε στην Αμερική μαζί με τον Βασίλη Καρρά και τον Παντελή Παντελίδη.

Ωστόσο είπε: «Δεν θα πήγαινα, όμως, έτσι κι αλλιώς. Το Dancing και ο χορός είναι για ανθρώπους που είναι πιο πειθαρχημένοι από εμένα. Εντάξει, εγώ είμαι και λίγο τεμπέλα. Δεν θα μπορούσα να πάω να κάνω εντατικά πρόβες. Αγαπώ τον χορό πάρα πολύ, μπορώ να χορεύω σπίτι μου. Ό,τι μου 'ρθει. Αλλά να κάνω αυτό που έκαναν τα παιδιά, δεν θα το μπορούσα - και μπράβο τους, που το έκαναν!».

Μάλιστα, ο Θέμος Αναστασιάδης τη ρώτησε αν θα άντεχε να σταθεί ενώπιον της επιτροπής, ώστε να βαθμολογηθεί για τις χορευτικές της επιδόσεις.

«Δεν με πειράζει. Ας μου έβαζαν και 3, εγώ θα ήξερα πως χορεύω» απάντησε η τραγουδίστρια.

radar.gr

Το nightclub που είναι αποκλειστικά για παχουλές γυναίκες! (φώτος)


Σε αυτό το nightclub οι πελάτισσες δεν είναι όπως σε όλα τα βραδινά μαγαζιά είναι λίγο διαφορετικές.

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε…

Το club Bounce είναι ένα nightclub αποκλειστικά για πιο παχουλές κυρίες…





Απίστευτο: Έκανε μήνυση στην BMW για συνεχή στύση!



Προ εκπλήξεως ήρθαν τα στελέχη της BMW στις ΗΠΑ, όταν εστάλη μια αγωγή από πελάτη κατηγορώντας τους όχι για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπισε με την μοτοσικλέτα του, αλλά για σεxουαλικό!

Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι ένα αξεσουάρ στο κάθισμα του προκαλεί πριαπισμό και συνεχή στύση, η οποία διαρκεί περισσότερο από 4 ώρες. Γι αυτό και ζητεί αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων για σωματική βλάβη, ψυχική οδύνη, διαφυγόντες μισθούς και ιατρικά έξοδα. 

Να σημειώσουμε, ότι παρόμοιες προσφυγές στις ΗΠΑ έχουν κερδηθεί από τους ενάγοντες.

Δείτε βήμα-βήμα τη σταδιοδρομία ενός ιερέα μέχρι να γίνει... Πάπας [βίντεο]



Μπορεί όλος ο κόσμος να περιμένει με αγωνία να ακούσει τη φράση «habemus papam» σε λίγο καιρό, έπειτα από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, αλλά η υπόθεση της εκλογής δεν είναι τόσο απλή.
Αρχικά, για να έχει την ευκαιρία κανείς να διεκδικήσει τη θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα πρέπει να είναι άνδρας και καθολικός. Ομως ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να φτάσει κατευθείαν στη θέση του Πάπα, αλλά θα πρέπει να... περάσει από όλα τα στάδια της ιεροσύνης.




http://www.iefimerida.gr


Οταν η Μιράντα Κερ χούφτωσε δημοσίως τα οπίσθια του Ορλάντο Μπλουμ [εικόνες]

Παρά τις φήμες που τους ήθελαν να χωρίζουν η Μιράντα Κερ και ο Ορλάντο Μπλουμ εμφανίστηκαν στο πάρτυ του «Global Green USA» πιο ερωτευμένοι από ποτέ και πιο... ασυγκράτητοι από ποτέ.
Η Μιράντα Κερ δεν σταμάτησε λεπτό να πειράζει τον 36χρονο ηθοποιό. Το μενού τα είχε... όλα: Γλύκες, νάζια, πειράγματα αλλά και... χούφτωμα.
Από την πλευρά του ο Ορλάντο Μπλουμ ατάραχος, έδειχνε να απολαμβάνει τα πειράγματα της 29χρονης καλλονής αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα.



http://www.iefimerida.gr

Δείτε την απίστευτη αλλαγή της Ραλλίας Χρηστίδου!



Το κορίτσι που έγινε γνωστό από το Fame Story και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή με την μελωδική φωνή της, άλλαξε πολύ...

Έχει υιοθετήσει ένα νέο λουκ που αναδεικνύει περισσότερο την ομορφιά της, έχει ξεφύγει από το κλασικό στιλ.

Δείτε την στην παρακάτω φωτογραφία..

Η διαφορά είναι αισθητή!


Αγνώριστη από το Photoshop η Sarah Jessica Parker!



Αυτή τη φορά φαίνεται πως το παράκαναν με το Photoshop! Ο λόγος για το εξώφυλλο του περιοδικού Harper’s Bazaar που κυκλοφόρησε στην Κίνα και παρουσιάζει μια αψεγάδιαστη αλλά και αγνώριστη Sarah Jessica Parker!

Η γνωστή ηθοποιός που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το ρόλο της στο “Sex and the city”, πόζαρε με glamorous και παιχνιδιάρικη διάθεση για το εξώφυλλο του περιοδικού, αλλά δεν φανταζόταν ότι στο τελικό αποτέλεσμα θα φαινόταν τόσο διαφορετική.
 
Τα χαρακτηριστικά της στη φωτογραφία είναι πολύ αλλοιωμένα και μοιάζει σαν να είναι άλλος άνθρωπος!
 
Δες το εξώφυλλο και θα καταλάβεις...


http://www.tuned.gr

Ελληνίδα τραγουδίστρια ανέβασε στο facebοοk το πουλί της!



Το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου πολύ γνωστή τραγουδίστρια μας σύστησε το πουλί της.

Ανέβασε, μάλιστα, φωτογραφίες του στο Facebook. Και το όνομα αυτού Άρης.

Το κίτρινο πουλάκι Άρης ανήκει στην Άντζυ Σαμίου.


Ξέσπασμα Μπουτάρη: «Ζούμε σε μια μπουρδελοχώρα»



Ξέσπασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη όπουαναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει το επιχειρείν στην Ελλάδα και στις πολλές συναρμοδιότητες που υπάρχουν.
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον βρήκαν κάποιοι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήθελαν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν το Μακεδονία Παλλάς και υποχρεώθηκε να τους εξηγήσει ότι το κτίριο ανήκει στο ΙΚΑ, η παραλία στην ΚΕΔ και στο υπουργείο Οικονομικών ενώ ο δήμος απλώς την έχει υπό τη διαχείρισή του. «Σε τέτοια μπουρδελοχώρα ζούμε» είπε φανερά εκνευρισμένος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης εξήγησε ότι γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη δημιούργησε την αντιδημαρχία Επιχειρηματικότητας όπου τοποθέτησε τον Χασδάι Καπόν.

http://www.koolnews.gr

Κανένα κόμπλεξ: Η Μαριάντα Πιερίδη αυτοφωτογραφίζεται χωρίς ίχνος μακιγιάζ



Δες τη Μαριάντα Πιερίδη χωρίς ίχνος make up από φωτογραφίες που ανέβασε η ίδια στα social media.

Φωτογραφίες της χωρίς ίχνος μακιγιάζ ανέβασε η Μαριάντα Πιερίδη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.
Μπορεί η Μαριάντα Πιερίδη να έχει συνηθίσει τους θαυμαστές της να είναι άψογα περιποιημένη και μακιγιαρισμένη όμως δε δίστασε να ανεβάσει φωτογραφίες της χωρίς να έχει βάλει make up.
Φαίνεται πως οι πρόβες για την εμφάνισή της στο Dancing With The Stars 3 την κούρασαν καθώς όπως έγραψε στο tweet που συνόδευε την πρώτη της φωτογραφία είχε μαζευτεί αρκετή κούραση.

Στη δεύτερη φωτογραφία, η τραγουδίστρια και ραδιοφωνική παραγωγός καλωσόρισε τους ακροατές της ενημερώνοντας τους για την εκπομπή που κάνει στον Sfera.


Οι followers της, την... αποθέωσαν στις φωτογραφίες λέγοντας πόσο όμορφη είναι σε αυτές.

http://www.cosmo.gr


Σοκαριστικό βίντεο... Φάλαινα καταπίνει άνθρωπο!!!



Δείτε το βίντεο που έχει σοκάρει 30 εκατομμύρια χρήστες του internet...



Ο γυμναστής κοιτούσε κάτω από το φόρεμα της Ελένης Μενεγάκη! Δείτε το βίντεο!



Ελένη: "Μη βλέπεις μωρέ"!!! - Δείτε το βίντεο!
Οι ...περίεργες γυμναστικές συνεχίζονται στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και τα απρόοπτα αναπόφευκτα!

Σήμερα το πρόγραμμα είχε ομαδική γυμναστική. Κάποια στιγμή, κλήθηκε η Ελένη Μενεγάκη να βοηθήσει, όμως η παρουσιάστρια δεν φορούσε φόρμες, αλλά ένα αέρινο φόρεμα. Οι γυμναστές ήταν σκυμμένοι κάτω και η Ελένη όρθια από πάνω χάριζε άθελά της ...αποκαλυπτικά πλάνα.

"Μη βλέπεις μωρέ!!!", φώναξε η παρουσιάστρια στον γυμναστή, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα έφυγε τρέχοντας.

Δείτε το βίντεο:


http://www.zappit.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έδωσε 107 φορές για δίπλωμα οδήγησης και κόπηκε σε όλες!



Συνολικά 107 φορές έδωσε γραπτές εξετάσεις για να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης ένας 28χρονος από το Λονδίνο και ακόμα δεν έχει καταφέρει να τις περάσει! Συνολικά υπολογίζεται πως έχει δώσει καταβάλει 3,317 λίρες Αγγλίας προσπαθώντας να περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις, οι οποίες κοστίζουν 31 λίρες η καθεμία.

Το τεστ περιλαμβάνει ένα 57λεπτο διαγώνισμα με 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, από τις οποίες οι υποψήφιοι οδηγοί πρέπει να απαντήσουν σωστά το λιγότερο σε 43 και ένα ακόμη τεστ αντίληψης κινδύνου, στο οποίο οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σωστά τουλάχιστον σε 44 ερωτήσεις από το σύνολο των 75. Προκειμένου να συμμετέχει κανείς στην πρακτική εξέταση και εν συνεχεία να πάρει το δίπλωμα, οφείλει να περάσει και τα δύο γραπτά τεστ.

Ένας 40χρονος αναγκάστηκε να δώσει 37 φορές τις πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να καταφέρει να αποκτήσει το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης. Ο συγκεκριμένος οδηγός κατάγεται από το Στόουκ και έδωσε περίπου 2.294 λίρες Αγγλίας μόνο για τις πρακτικές εξετάσεις! Το κόστος της πρακτικής εξέτασης ανέρχεται σε 62 λίρες, ενώ αν κάποιος υποψήφιος επιθυμεί να δώσει το απόγευμα, το Σαββατοκύριακο και σε ημέρες αργίας, τότε πληρώνει 75 λίρες.

Τα στοιχεία του ομολογουμένως... χειρότερου οδηγού στη Βρετανία δεν έχουν γίνει γνωστά.

tsekouratoi.gr

Σοκαριστικό - Βάζουν τα ζώα να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν από την πείνα


Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία που απεικονίζει έναν άτυχο πίθηκο να αλυσοδένεται προκειμένου να μεταφερθεί σε... στρατόπεδα εργασίας. Ακόμη και τα ζώα πηγαίνουν σε τέτοια. Που; Στην Σουμάτρα της Ινδονησίας. Οι άτυχοι μικροί μακάκοι επιλέγονται να εργαστούν στην περισυλλογή καρύδας. Με αυτόν τον τρόπο οι ντόπιοι τσιφλικάδες γλιτώνουν από τα ημερομίσθια που πρέπει να δώσουν στους εργάτες, γλιτώνουν και από την κατακραυγή καθώς δεν χρησιμοποιούν μικρά παιδιά. Τα ζώα και η φύση, θύμα του ανθρώπου για άλλη μία φορά.

http://www.koolnews.gr/

Έλληνας πρωταγωνιστής εξομολογείται: "Το 2002 πήγα στο Άγιο Όρος, όλα έδειχναν να με εγκαταλείπουν"...


Ο Στράτος Τζώρτζογλου μιλάει στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Γιάννη Βίτσα για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά, άγνωστες λεπτομέρειες.

Όταν ο ηθοποιός ρωτήθηκε για το πότε αισθάνθηκε ερημιά, η απάντησή του ήταν καθηλωτική: 

"To 2002. Κάποια στιγμή όλα έδειχναν να με εγκαταλείπουν, Δεν υπήρχε ακόμα και ο Θεός, ακόμα και η απελπισία. Ήταν λίγο πριν πεθάνει ο πατέρας μου. Τότε πήγα στο Άγιο Όρος. Είχα πολλές δουλειές, πολλά προβλήματα, μεγάλες αναταραχές στη ζωή μου... Έφυγα από το σπίτι που έμενα με τη Μαρία δεκαπέντε χρόνια, όταν ο Αλκιβιάδης ήταν μικρός. Δεν ήξερα αν είμαι το σωστό πρότυπο πατέρα, επειδή είμαι τόσο δυστυχισμένος  Έβλεπα τον πατέρα μου να καταρρέει, τον αδελφό μου, τον Σπύρο, να χάνει το δρόμο του στο σχολείο. Όλοι προσδοκούσαμε να συμβεί κάτι να σταματήσει το κακό, που ήρθε αργότερα με το θάνατο του πατέρα μου και διάφορα άλλα γεγονότα. Δεν πίστευα πια στη ζωή. Είχα αρχίσει να αυτοκαταστρέφομαι για να βρω νόημα. Όλα γκρεμιζόντουσαν. Όσα είχαν νόημα μέχρι τότε στη ζωή μου, έπαψαν να έχουν".


http://www.tuned.gr

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Η επιστροφή του παρουσιαστή και η νέα του εικόνα



Το βράδυ της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε τον παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικο.

Σε μια από τις σπάνιες πλέον κοσμικές του εμφανίσεις αφού έχει επιλέξει ν 'απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο παρουσιαστής εμφανώς αλλαγμένος χωρίς το βαρύ τηλεοπτικό μακιγιάζ αλλά ευδιάθετος. Φαίνεται πως οι περιπέτειες που έζησε λόγω οικονομικών δυσκολιών αρχίζουν σιγά σιγά να τελειώνουν.

Έτσι, ο Ανδρέας Μικρούτσικος παρέα με το γιο του Στέργιο διασκέδασαν με το πρόγραμμα των Αφροδίτη Μάνου και Μανώλη Μητσιά. 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον γιο του Στέργιο. 

http://www.radar.gr


Η φωτό που σαρώνει: Είμαστε στην Ελλάδα, την πιο όμορφη χώρα



Μια απίστευτη φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

H φωτογραφία που έχει γεμίσει τα προφίλ Ελλήνωv και ξένων γράφει στα αγγλικά:

«Μην ξεχνάτε ποτέ... Είμαστε στην Ελλάδα, την πιο όμορφη χώρα του κόσμου». Φυσικά έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες likes και shares.


Απαγωγή στην Κύπρο: Εδωσαν στον μικρό Σταύρο κρέμα με γυαλιά για να τον σκοτώσουν


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση της 35χρονης ύποπτης για την απαγωγή του μικρού Σταύρου που είχε συγκλονίσει την Κύπρο την περασμένη Παρασκευή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η 35χρονη ύποπτη προσήχθη την Πέμπτη το πρωί στο δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο και εξέδωσε διάταγμα επταήμερης κράτησης.
Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης -χωρίς να υποβάλλει ένσταση - τόνισε πως η πελάτισσα του δηλώνει πως δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στην υπόθεση.
Ωστόσο, η αίθουσα του δικαστηρίου στη Λεμεσό συγκλονίστηκε από την αναδρομή που έκανε ο ανακριτής της υπόθεσης Θάνος Χαραλάμπους σε διάφορα περιστατικά που είχαν συμβεί στον μικρό Σταύρο και στην οικογένειά του στο παρελθόν και από ότι φαίνεται είχαν υποεκτιμηθεί.
Ο πατέρας του μικρού Σταύρου κατά διαστήματα, πριν και μετά την γέννηση των δίδυμων παιδιών του, λάμβανε ενοχλητικά ανώνυμα μηνύματα και τηλεφωνήματα.
Οπως ανέφερε, υποψιαζόταν την 35χρονη με την οποία η οικογένειά του δεν είχε καλές σχέσεις από το 2003, όμως ποτέ δεν ανέφερε κάτι στην σύζυγό του για να μην την αναστατώσει.
Ωστόσο, πραγματική ανατριχίλα προκάλεσε το γεγονός ότι τον περασμένο Νοέμβριο και ενώ το βρέφος βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του, μεταφέρθηκε σε κομματώδη κατάσταση στο Μακάριο Νοσοκομείο, καθώς έφαγε κρέμα που περιείχε λιωμένα φάρμακα και αλεσμένα γυαλιά.
Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον ανακριτή, υποψιάστηκαν ότι επρόκειτο για εγκεφαλίτιδα, ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.
Την επόμενη ημέρα, ο πατέρας του παιδιού δοκίμασε την κρέμα και διαπιστώθηκε παράξενη γεύση και έτσι η κρέμα παραδόθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία για έρευνα.
Την ίδια διαπίστωση έκανε και η γιαγιά του μικρού Σταύρου, όταν μετά από μέρες, δοκίμασε την κρέμα του μικρού η οποία πάλι, κατά την ίδια, είχε παράξενη γεύση. Και σε αυτή την περίπτωση η κρέμα παραδόθηκε για έλεγχο και διαπιστώθηκε πως και σε αυτή υπήρχαν διάφορα φάρμακα.
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο πατέρας επισήμανε πως οι κρέμες βρίσκονταν στο σπίτι της γιαγιάς όπου -μεταξύ άλλων- είχε πρόσβαση και η ύποπτη.
Η αστυνομία θα διερευνήσει μεταξύ άλλων και τις μαρτυρίες που υπάρχουν για τις παιδικές κρέμες, ενώ, διευκρινίζει πως ποτέ δεν έγινε καταγγελία στην αστυνομία για το εν λόγω περιστατικό.


http://www.iefimerida.gr


Ιατρικό θαύμα! Τυφλός Παραολυμπιονίκης είδε το φως του με ένα μικροτσιπ!



Ο 55χρονος Τιμ Ρέντις έχει κερδίσει πάνω από 40 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες και άρχισε να χάνει την όρασή του σταδιακά από τα 31 του χρόνια. Δέχθηκε να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμφυτεύσιμο μικροτσιπ 3 χιλιοστών.

Στα 38 του χρόνια είχε χάσει εντελώς το φως του και γι' αυτό αποφάσισε να υποβληθεί σε μια 10ωρη επέμβαση για την εμφύτεση του ειδικού μικροτσιπ. Μετά από την επέμβαση που θεωρείται επιτυχημένη, στο Πανεπιστημιακό Οφθαλμιατρικό Νοσοκομείο στο Τίμπιγκεν της Γερμανίας κατάφερε να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το εμφύτευμα τοποθετήθηκε κάτω από την επιφάνεια του αμφιβληστροειδούς και αντικαθιστά λειτουργικά τα κύτταρα της περιοχής που έχουν υποστεί εκφύλιση.

Στην συνέχεια ανιχνεύει τις ακτίνες του φωτός και τις μετατρέπει σε ηλεκτρικούς παλμούς τους οποίους αποστέλλει μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο.

Για να λειτουργήσει το τσιπ συνδέεται ασύρματα με εξωτερική μπαταρία και έστι η νεα εφεύρεση παραμένει απολύτως αόρατη.

Τα ευρήματα της νεας μελέτης δίνουν ελπίδα σε 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τα οποία χάνουν την όρασή τους εξαιτίας της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

http://www.newsit.gr

Tα VatiLeaks αποκαλύπτουν γιατί παραιτήθηκε ο Βενέδικτος



Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας που τον πληροφόρησε για τις διαστάσεις των σεξουαλικών σκανδάλων και σκανδάλων δωροδοκίας μέσα στο Βατικανό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.
Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην αποκαλούμενη υπόθεση VatiLeaks.
Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους–σχεδόν 300 σελίδων–που περιείχαν “έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της” στην Αγία Έδρα, αποκαλύπτει σήμερα η La Repubblica.
“Ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό”, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του Βατικανού αρνήθηκε να το σχολιάσει.
Ο Βενέδικτος εγκαταλείπει το αξίωμά του στις 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής, το Βατικανό επιμένει ότι η απόφασή του–η πρώτη παραίτηση πάπα εδώ και 600 χρόνια–οφείλεται στο προχωρημένο της ηλικίας του και δεν συνδέεται με τα σκάνδαλα στο Βατικανό.
Οι πληροφορίες που έλαβε από τους καρδινάλιους “αφορούν όλες την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής”, δήλωσε στην εφημερίδα άνδρας ο οποίος περιγράφεται ως “πολύ κοντινός” με τους συγγραφείς της έκθεσης.
Οι δύο αυτές εντολές είναι οι: “Ου μοιχεύσεις” και “Ου κλέψεις”.
Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.
Ανάμεσα σε εκείνους που αναφέρονται στην έκθεση είναι ο Μάρκο Σίμεον, διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου RAI, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στο παρελθόν σε σχέση με μία από τις κυριότερες αποκαλύψεις του σκανδάλου VatiLeaks: το σχέδιο απομάκρυνσης από τη θέση του, του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, αναπληρωτή διοικητή του Βατικανού, ύστερα από τις προσπάθειές του να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις του Βατικανού.
Ο Σίμεον θεωρείται πολύ κοντινός άνθρωπος του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου του Βατικανού, Ταρτσίσιο Μπερτόνε, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού.
Η μυστική έκθεση αναφέρεται επίσης στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος ύστερα από εννέα μήνες κατά τους οποίους η θέση ήταν κενή, έγραψε η La Repubblica χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά “δυνατός, νέος και άγιος” ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

http://www.koolnews.gr

Φωτογραφία για γερά στομάχια: Δείτε την 90χρονη μητέρα του Σιλβεστερ Σταλονε!


Μην φοβηθείτε... Η γυναίκα που βλέπετε είναι η 90χρονη μητέρα του γνωστού ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε...
Οι παρακάτω εικόνες είναι από την εμφάνισή της Τζάκι Σταλόνε στην πρεμιέρα της ταινίας "Τhe Expendables 2" στην οποία πρωταγωνιστεί ο γιος της. H προσπάθειά της να παραμείνει νέα με αισθητικές επεμβάσεις έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης ενώ όπως φαίνεται καθαρά έχει κάνει και πρόσφατα ενέσεις για να αυξήσει τον όγκο των χειλιών της!

Πηγή

4 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά



Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να βάψουν τα μαλλιά τους ξανθά. Η αλήθεια είναι ότι τα ξανθά μαλλιά φωτίζουν περισσότερο το πρόσωπο και τραβούν πιο γρήγορα την προσοχή. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα απόλυτο. Όπως και να έχει, πολλές γυναίκες αποφασίζουν ότι θέλουν να έχουν ξανθά μαλλιά (και καλά κάνουν). Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά.

1. Είστε σίγουρες ότι σας ταιριάζουν τα ξανθά μαλλιά;
Η αλήθεια είναι ότι τα ξανθά μαλλιά δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Πολλές γυναίκες δείχνουν καλύτερα όταν όταν είναι ξανθές, ωστόσο σε ορισμένες γυναίκες ταιριάζουν περισσότερο τα καστανά μαλλιά.. Πριν πάρετε λοιπόν την τελική σας απόφαση, βεβαιωθείτε ότι τα ξανθά μαλλιά σας ταιριάζουν και ότι είστε σίγουρες για αυτή την απόφαση.
2. Δοκιμάστε τα ξανθά μαλλιά χωρίς να τα βάψετε
Υπάρχει άραγε τρόπος να δείτε τον εαυτό σας με άλλο χτένισμα μαλλιών ή άλλο χρώμα μαλλιών, χωρίς όμως να κάνετε πραγματικές αλλαγές στα μαλλιά σας; Η απάντηση είναι ναι. Η παρακάτω εφαρμογή σας επιτρέπει να δείτε τον εαυτό σας πώς θα ήσασταν με άλλο χτένισμα και χρώμα μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε πειραματισμούς και να δείτε πώς θα φαίνεστε αν βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά, χωρίς να χρειάζεται να πάρετε ρίσκο. Ανεβάστε μια φωτογραφία σας και δείτε τον εαυτό σας με ένα σωρό διαφορετικά χτενίσματα.

3. Αλλαγές στο μακιγιάζ
Οι ξανθές γυναίκες χρειάζεται να χρησιμοποιούν διαφορετικές αποχρώσεις στο μακιγιάζ τους σε σύγκριση με τις καστανές.
4. Διατήρηση και κόστος
Αν πρόκειται να το κάνετε, τότε να ξέρετε ότι θα πρέπει να βάφετε τα μαλλιά σας τόσο συχνά, έτσι ώστε να μην φαίνονται έντονα οι σκούρες τρίχες που θα εμφανίζονται στην ρίζα των μαλλιών σας.

http://www.dynamikhgynaika.gr/

Sex Το body language των γυναικών!


Mάθετε πόσο σας θέλει, από την γλώσσα του σώματός της
Οι γυναίκες άλλα λένε και άλλα εννοούν, είναι αλήθεια. Το γεγονός προβλημάτισε ιδιαίτερα τους άντρες στους προηγούμενους αιώνες, αλλά το καλό με τον σύγχρονο άντρα είναι ότι έχει στο πλευρό του χίλια δυο εγχειρίδια για να αποκρυπτογραφήσει το γυναικείο φύλο. Τα πιο σημαντικά κατά τη γνώμη μου, πιο σημαντικά και από τα βιβλία τύπου ‘‘Οι άντρες απ΄ τον Άρη, οι γυναίκες απ΄ την Αφροδίτη‘‘ είναι τα βιβλία για την γλώσσα του σώματος. Στην περίπτωση των γυναικών, είναι πολύ πιο σημαντικό να διαβάζετε αυτό που λέει το σώμα τους, κι όχι αυτό που λένε τα χείλη τους.
Ας πούμε ότι φλερτάρετε μια γυναίκα που μόλις γνωρίσατε. Πώς ξέρετε αν όντως της αρέσετε κι ότι δεν προσπαθεί απλά να είναι ευγενική μαζί σας; Πριν από μερικά χρόνια που έπαιρνα συνέντευξη στον Alan Pease, τον Mr Body Language, μου είχε πει δύο πολύ βασικά τιπς για να σας μεταφέρω. Αν μια γυναίκα με την οποία μιλάτε, γέρνει το κεφάλι της στον λαιμό, από τη μια πλευρά, της αρέσετε και θέλει να μάθει περισσότερα για εσάς. Αν την ώρα που σας μιλά στριφογυρίζει μια τούφα απ΄ τα μαλλιά της γύρω από το δάχτυλό της, ή αν παίζει γενικά με τα μαλλιά της, είναι σημάδι ότι της αρέσετε, ότι μπαίνει in the game. Σε αυτά προσθέστε επίσης αν αλλάζει κάτι στο βλέμμα της. Καρφωθείτε στα μάτια της. Αν οι κόρες διαστέλλονται καθώς σας μιλάει, την έλκετε. Κοιτάξτε τα χείλη της, αν τα σουφρώνει ελαφρά. Ή αν φουσκώνουν μόνα τους ελαφρά. Όταν έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται αίμα λόγω έλξης και διέγερσης στα κάτω χείλη, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει ταυτόχρονα και στα πάνω χείλη, έτσι είναι φτιαγμένο να λειτουργεί το γυναικείο σώμα. Αν σας σκέφτεται σεξουαλικά την ώρα που τις μιλάτε, τα μάγουλά της γίνονται επίσης πιο κόκκινα, όχι από ντροπή για όσα σκέφτεται, αλλά από την αύξηση της κυκλοφορίας τους αίματος.
Αν τώρα είστε σε ραντεβού με αυτήν την γυναίκα, δεν βλέπετε κάποια από τις παραπάνω ενδείξεις και θέλετε να καταλάβετε αν της αρέσετε ή όχι, αν πηγαίνει καλά το ραντεβού, κάντε κάτι πολύ απλό. Καθώς μιλάτε απέναντί της κλίνετε το σώμα σας λίγο αριστερά, και παρατηρείστε αν θα κάνει κι εκείνη το ίδιο. Ή αν όταν φέρετε το ποτό σας στα χείλη σας, θα πιει κι εκείνη απ΄ το δικό της. Σκύψτε λίγο για να έρθετε πιο κοντά της και παρατηρείστε αν κι εκείνη θα φέρει το σώμα της πιο κοντά σας. Αν ναι, αρέσετε σε αυτήν την γυναίκα και προσπαθεί να έρθει κοντά σας, να αναπτύξει την οικειότητα που χρειάζεται. Για να πέσει στο κρεβάτι μαζί σας…
Φυσικά οι περισσότεροι άντρες φίλοι μου μού λένε ‘‘ναι, καλά, πού να καταλάβεις τώρα το φύλο που μπορεί να υποδύεται μέχρι και οργασμό‘‘. (Εντάξει, και οι άντρες είναι το φύλο που υποδύεται ολόκληρες σχέσεις, μπορείς να τους καταλάβεις;). Τα πράγματα είναι απλά. Όταν μια γυναίκα είναι διεγερμένη, η αναπνοή της γίνεται γρήγορη και κοφτή. Κι αυτό γιατί η καρδιά της χτυπά πιο γρήγορα, ενώ τα εσωτερικά όργανα και οι εσωτερικοί μύες χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο καθώς το σώμα ετοιμάζεται για οργασμό. Αν μπορείτε να ακούσετε την αλλαγή της αναπνοής της, είστε σε καλό δρόμο. Αν νιώσετε τον χτύπο της καρδιάς της, επίσης είστε σε καλό δρόμο. Αν αναπνέει νορμάλ μετά τον οργασμό της, τότε ok, υποδύθηκε οργασμό. Όχι γιατί είναι ψεύτρα, αλλά γιατί είναι ευγενική και δεν θέλει να σας προσβάλλει.
Αν η φίλη σας μαζεύει τα δάχτυλά της και τρέμει την ώρα του σεξ, προφανώς περνά καλά. Αν τρίβει και σπρώχνει το σώμα της πάνω στο δικό σας, σημαίνει ότι το ζει όντως αυτό το σεξ. Αν, αντίθετα, κάθετε εκεί πέρα ξαπλωμένη κι ακούνητη, τότε αυτό το σεξ δεν σας πάει καλά. Αλλάξτε στάση, ή βγείτε από μέσα της και ξαναμπείτε αργά, προσέχοντας πώς αντιδρά το σώμα της όταν είστε στην αρχή του κόλπου-το πιο ευαίσθητο σημείο του.
Αν γραπώνει τους γλουτούς σας και τους τραβά πάνω της για να μπείτε πιο βαθιά, είστε σε καλό δρόμο. Το σεξ σας πηγαίνει καλά όταν οι κινήσεις σας από το σημείο αυτό και πέρα συγχρονίζονται- έτσι είναι φτιαγμένα να έρχονται τα ανθρώπινα σώματα σε οργασμό, με συγχρονισμένες κινήσεις. Νιώθει πάθος και έξαψη όταν σας αγκαλιάζει με τα χέρια της, πιάνει το κεφάλι σας ή κρατά στην γροθιά της τα σεντόνια. Αν τα χέρια της είναι πάνω στο δικό της σώμα, δε νιώθει μεγάλη έξαψη, ή δε νιώθει άνετα.
Προσέξτε τις κινήσεις του κόλπου της. Ο τοίχος του κόλπου είναι ένας πολύ δυνατός μυς. Αν τον σφίγγει γύρω από το πέος σας, το κάνει για να νιώσει μεγαλύτερη ηδονή κατά τη διάρκεια αυτού του σεξ. Όταν έρχεται σε οργασμό επίσης μπορεί να νιώσετε σφίξιμο γύρω απ΄ το πέος σας. Ή να νιώσετε τους σπασμούς του κόλπου. Αν δε νιώσετε καθόλου σφίξιμο, μην πανικοβάλλεστε. Ίσως σας αφήνει να μπείτε πιο βαθιά. Ή ίσως η αίσθηση που έχει αυτή την στιγμή είναι ιδανική για να έρθει σε οργασμό. Πάντως όταν μια γυναίκα σας λέει ότι έρχεται, δεν το κάνει για να σας παραπλανήσει, προφανώς έρχεται όντως, οπότε απαγορεύεται ρητά να αλλάξετε στάση και ρυθμό.
Μετά από έναν καλό οργασμό, οι περισσότερες νιώθουν ρίγη όταν τους χαϊδεύουν την σπονδυλική στήλη. Άλλες σηκώνονται στη μέση της νύχτας να σας μαγειρέψουν, να σας κάνουν ντους, μασάζ- αναμφισβήτητα ήταν πραγματικός οργασμός. Κι άλλες παθαίνουν λογοδιάρροια – αν μια γυναίκα θέλει ξαφνικά να μάθετε τα πάντα για εκείνη, ήταν δυνατός εως λιποθυμικός οργασμός…

SociaLMagazinE

ΗΡΑΚΛΗΣ, ΘΗΣΕΥΣ, ΙΑΣΩΝ, ΠΕΡΣΕΥΣ: Η Σημασία των ονομάτων των Ημίθεων!



Τέσσερις Κορυφαίοι Έλληνες Ήρωες.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ...

Ηρακλής:

Το όνομα τού Ημίθεου Ηρακλή, γιού τού Δία και τής Αλκμήνης, προέρχεται από το κύριο όνομα «Ήρα» και το ουσιαστικό «κλέος» (δόξα), και σημαίνει «δόξα τής Ήρας».
Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και τα ονόματα Ηρακλείδης (ο γιός, ο απόγονος τού Ηρακλή), Ηράκλειος (εκείνος που ανήκει στον Ηρακλή, που είναι τού Ηρακλή) και Ηράκλειτος (ο φημισμένος, ο ένδοξος όσο και η Ήρα).

Θησεύς:

Από τον μέλλοντα «θήσω» (θα θέσω) τού ρήματος «τίθημι» (θέτω) προέρχεται το όνομα Θησεύς, που σημαίνει «αυτός που θα θέσει, που θα ιδρύσει». Ο Ήρωας Θησεύς (Θησέας), γιός τού Αιγέα και τής Αίθρας, είναι ο θεμελιωτής τής πόλης των Αθηνών και εμπνευστής τής γιορτής των Παναθηναίων.

Ιάσων:

Από το ρήμα «ιάομαι, ιώμαι», που σημαίνει «γιατρεύω, θεραπεύω», και συγκεκριμένα από τον μέλλοντα «ιάσομαι» (θα γιατρεύσω, θα θεραπεύσω) προέρχεται το όνομα τού Ήρωα Ιάσονα, γιού τού Αίσονα και τής Πολυμήδης και αρχηγού τής Αργοναυτικής Εκστρατείας. Ιάσων (Ιάσονας), λοιπόν, σημαίνει «αυτός που θα γιατρεύσει, που θα θεραπεύσει».

Περσεύς:

Το όνομα προέρχεται από τον μέλλοντα «πέρσω» (θα εκπορθήσω) τού ρήματος «πέρθω» (εκπορθώ) και σημαίνει «αυτός που θα εκπορθήσει». Ο Ήρωας Περσεύς (Περσέας) είναι γιός τού Δία και τής Δανάης.
Παρατηρούμε ότι τα ονόματα Θησεύς, Ιάσων και Περσεύς προέρχονται από τον μέλλοντα χρόνο των ρημάτων που τα παράγουν, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ονοματοθεσία των τριών Ηρώων, κατά την παιδική τους ηλικία, επείχε θέση προφητικής αποκάλυψης ή, έστω, σαφούς προτροπής σχετικά με το μέλλον τους.

ellinonpaligenesia2.blogspot.gr

Το μυστήριο των θανάτου των εννέα σκιέρ κρατά ακόμη


Πριν από 54 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 1959 ένα τραγικό γεγονός που συνέβη στα Ουράλια παραμένει ακόμη μέχρι σήμερα ανεξήγητο χωρίς κανείς να έχει κατορθώσει να δώσει μια πειστική απάντηση.

Επιφανειακά το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο έχει μείνει στην ιστορία ως το "πέρασμα του Ντιάντλοφ" (Dyatlov Pass) έχει να κάνει τον θάνατο εννέα, από μια ομάδα 10 Ρώσων σκιέρ, οι ο οποίοι χάθηκαν σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και με θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών κελσίου.

Σε μια πρώτη ανάγνωση το τι έγινε 54 χρόνια σε κάποιο σημείο της αχανούς Σιβηρίας το οποίο οδήγησε στο θάνατο εννέα ανθρώπων δε θα μπορούσε να ενδιαφέρει και πολύ. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνονται άνθρωποι ιδιαίτερα στην αφιλόξενη και παγωμένη αυτή περιοχή και ιδίως πριν από 54 χρόνια και δε θα απασχολούσε κανένα σήμερα εάν οι συνθήκες και λεπτομέρειες που συνοδεύουν αυτό το τραγικό περιστατικό δεν ήταν τόσο ανατριχιαστικές.

Και όλες αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται από τα ημερολόγια των νεκρών καθώς και από τα αρχεία των σοβιετικών υπηρεσιών που είχαν ασχοληθεί τότε με την υπόθεση.

Τη νύχτα της 2α; Φεβρουαρίου του 1959 κάποια μέλη της ομάδας προφανώς έσκισαν τις σκηνές που διέμεναν από μέσα ξεκινώντας περιπλανώμενοι χωρίς λόγο στην τούντρα της περιοχής χωρίς να φορούν τίποτα άλλο από τα ρούχα που είχαν όταν κοιμόντουσαν.

Τρεις εβδομάδες αργότερα πέντε πτώματα ανακαλύφθηκαν σε μια πλαγιά και μερικές εκατοντάδες μέτρα λίγο πιο πέρα από την κατασκήνωσή τους. Χρειάστηκαν δύο μήνες ακόμη στα συνεργεία διάσωσης να ανακαλύψουν τα υπόλοιπα τέσσερα πτώματα τα οποία ήταν ντυμένα μερικώς με κάποια ρούχα που ανήκαν στους άλλους πέντε νεκρούς.

Σε έρευνες που έγιναν στα ρούχα των νεκρών ανακαλύφθηκαν ισχυρές δόσεις ραδιενέργειας. Παρά το γεγονός των βαρέων τραυμάτων που έφεραν οι νεκροί καθώς και των θρυμματισμένων οστών, κρανίων και πλευρών τα οποία έφεραν κάποια μέλη της ομάδας οι Ρώσοι ερευνητές δεν βρήκαν κάτι το επιλήψιμο και έκλεισαν την υπόθεση.

Η ομάδα αποτελείτο από φοιτητές του κρατικού πανεπιστημίου τεχνικών σπουδών των Ουραλίων όλοι εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα έμπειροι στις συνθήκες της περιοχής και τις καιρικές συνθήκες. Η φοιτητική αποστολή είχε οργανωθεί από τον 23 χρονο Igor Dyatlov και είχε ως σκοπό την εξερεύνηση του όρους Otorten στο βόρειο μέρος των Ουραλίων και ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου. Το δέκατο μέλος της ομάδας και ο μόνος που δεν πέθανε  ο Yury Yudin αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της αποστολής και άφησε την υπόλοιπη ομάδα για να μείνει σε ένα χωριό. (Βλ. σχετική φωτό)



Ο μοναδικός επιζών  Yuri Yudin ενώ αγκαλιάζει την Lyudmila Dublinina καθώς η ομάδα ετοιμάζεται να αναχωρήσει ενώ ο Igor Dyatlov τους κοιτά

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας συνέχισαν και όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που ίδιοι τράβηξαν το φιλμ των οποίων εντοπίστηκε αργότερα έστησαν την πρόχειρη κατασκήνωσή τους στις 2 Φεβρουαρίου στις πλαγιές ενός βουνού κοντά στο Ortoten..

Το βουνό αυτό είναι γνωστό στο τοπικό στοιχείο που διαμένει εκεί τη φυλή Mansi και ως Kholat Syakhl, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να σημαίνει και το "βουνό των νεκρών". Η απόφαση των εκδρομέων να κατασκηνώσουν εκεί στις πλαγίες είναι περίεργη καθώς 1500 μέτρα πιο πέρα  υπήρχε ένα δάσος στο οποίο θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο πιο εύκολα και να προστατευθούν από τις πολικές θερμοκρασίες.

Όπως είπε πολλά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 2008 στους St. Petersburg Times ο Yudin είτε ο Dyatlov δεν ήθελε να χάσουν την απόσταση που είχαν διανύσει είτε ήθελε να πειραματιστεί με την κατασκήνωση στην πλαγιά ενός βουνού.

Αυτή η κατασκήνωσή έμελλε να είναι και η τελευταία τους. Πριν την αναχώρησή τους ο Dyatlov είχε πει πως η αποστολή θα διαρκούσε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου ή και λίγο αργότερα. Δεν ήταν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου που τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια ότι κάτι έχει συμβεί έφτασαν από εκεί που είχαν φύγει και στις 26 του μηνός τα πρώτα μέλη των συνεργείων έρευνας και διάσωσης ανακάλυψαν την κατασκήνωση.

Όταν οι πρώτοι αξιωματούχοι που ηγούντο των ερευνών έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι οι σκηνές είχαν σκιστεί από μέσα προς τα έξω ενώ βρήκαν ίχνη  στο χιόνι οκτώ ή εννέα ατόμων τα οποία οδηγούσαν προς το δάσος. Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές τα παπούτσια και ο εξοπλισμός της ομάδας είχε μείνει πίσω στις σκηνές και από τις πατημασιές έβγαινε το συμπέρασμα ότι τα μέλη της ομάδας βάδιζαν στο χιόνι φορώντας μόνο τις κάλτσες τους;. Με άλλα λόγια τα ευρήματα διατυπώνουν την υπόθεση ότι οι άτυχοι σκιέρ όρμησαν έξω από τις σκηνές τους σε σημείο που να σκίσουν και άρχισαν να τρέχουν όπως ακριβώς ήταν ντυμένοι από τον ύπνο προς το δάσος.



Απο το φίλμ που βρήκαν τα συνεργεία διάσωσης. Ίσως και η τελευτία φωτογραφία της ομάδας ενώ στήνει την κατασκήνωσή της

Τα πρώτα δύο πτώματα βρέθηκαν κοντά στην πρώτη σειρά των δέντρων κάτω από ένα μεγάλο πεύκο φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους και ούτε καν κάλτσες. Σύμφωνα με αναφορές κλαδιά του δέντρου βρέθηκαν σπασμένα σημάδι ενδεχομένως ότι κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να ανέβουν στο δέντρο, ενώ λίγο πιο πέρα υπήρχαν ίχνη από φωτιά που κάποιοι είχαν ανάψει.

Τρία ακόμη πτώματα βρέθηκαν ανάμεσα στη διαδρομή αυτή και την κατασκήνωση ανάμεσά τους και  αυτό του  Dyatlov και σε στάση σαν να προσπαθούσαν να γυρίσουν  πίσω στην κατασκήνωση. Ένας από τους νεκρούς ο Rustem Slobodin είχε σπασμένο κρανίο οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς διαπίστωσαν πως αυτό δεν ήταν θανατηφόρο και πριν κλείσουν την υπόθεση ως επίσημη δικαιολογία θανάτου που δόθηκε ήταν αυτή της υποθερμίας.

Δύο μήνες πέρασαν μέχρι να ανακαλυφθούν τα υπόλοιπα τέσσερα πτώματα τα οποία βρέθηκαν θαμμένα κάτω από όγκους χιονιού σε μια χαράδρα λίγα δεκάδες μέτρα πιο μακριά από το μεγάλο δέντρο. Αυτό που διαπιστώθηκε από την εξέταση των σορών ήταν όλοι πέθαναν από εσωτερικά τραύματα παρά το γεγονός ότι κανείς τους δεν εμφανή σημάδια τραυματισμού, εκτός από ένα τον Nicolas Thibeaux-Brignollel ο οποίος είχε και αυτός σπασμένο κρανίο. Ο Alexander Zolotariov βρέθηκε με σπασμένα πλευρά το ίδιο και η Ludmila Dubinina με ανατριχιαστική λεπτομέρεια ότι είχε χάσει τη γλώσσα της.  

Κάποιοι ιατροδικαστές επισήμαναν το ενδεχόμενο η ομάδα να υπέστη επίθεση από την τοπική φυλή που κατοικεί στην περιοχή τους Mansi αλλά τα τραύματα ήταν τόσο ισχυρά που ξεπερνούσαν τη δύναμη ενός ανθρώπου. «Η ποιότητα των τραυμάτων είναι η ίδια με αυτή ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος» είχε δηλώσει  Boris Vozrozhdenny ένας εκ των ιατροδικαστών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση σύμφωνα με έγγραφα που έγιναν αργότερα γνωστά.

Η υπόθεση όμως στη συνέχεια γίνεται όλο και πιο περίεργη. Οι τέσσερις νεκροί που βρέθηκαν τελευταίοι ήταν καλύτερα ντυμένοι και φορούσαν κάποια από αυτά που φορούσε η ομάδα των πέντε. Έτσι ο Zolotariov βρέθηκε να φορά ένα παλτό της Dubinina και η τελευταία είχε τυλίξει στα πόδια της ένα μάλλινο παντελόνι που φορούσαν οι δύο που είχαν βρεθεί κοντά στο πεύκο Για να γίνει η υπόθεση ακόμη πιο περίπλοκη στα ρούχα των τεσσάρων βρέθηκαν ισχυρές δόσεις ραδιενεργής ακτινοβολίας.

Η ραδιενέργεια είναι δύσκολο να εξηγηθεί, αλλά η πιο πειστική εξήγηση θα ήταν αυτή της χιονοστιβάδας η οποία οδήγησε στο φαινόμενο του «παράδοξου γδυσίματος» (Paradoxical undressing) το οποίο είναι αποτέλεσμα υποθερμία καθώς φέρνει παραισθήσεις σε αυτούς που το βιώνουν. Εάν μια χιονοστιβάδα από τις πλαγιές του βουνού κατάφερε να τους θάψει έστω και για κάποια ώρα και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν έσκισαν τις σκηνές τρέχοντας με υποθερμία για αναζήτηση βοήθειας. Ενδεχομένως και κάτω από το βάρος του χιονιού εξηγούνται και κάποια από τα εσωτερικά τραύματα που έφεραν.

Το σενάριο θα ήταν πειστικό εάν, εάν νέα στοιχεία δεν έρχονταν στη δημοσιότητα. Η υπόθεση αρχικά έκλεισε, μετά την κατάρρευση όμως της ΕΣΣΔ στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 κάποια αρχεία ανοίχτηκαν και ανάμεσα σε αυτά ήταν η αναφορά του επικεφαλής των ερευνών του Lev Ivanov τα οποία αντί να διαλευκάνουν συσκότισαν μια ήδη περίεργη υπόθεση.

Ο Ivanov στην αναφορά που είχε κάνει τότε έγραφε ότι τόσο οι σοροί όσο και ο εξοπλισμός των εννέα σκιέρ έφεραν ισχυρές δόσεις ραδιενεργού ακτινοβολίας και η βελόνα του μετρητή Geiger που έφερε μαζί του πήδηξε κυριολεκτικά στο τέρμα της διαδρομής. Όλη πρακτικά η κατασκήνωση είχε ραδιενέργεια. Αργότερα και δίνοντας συνέντευξη  στην εφημερίδα του Καζακστάν Leninsky Put –συνέντευξη που ξαναέφεραν στη δημοσιότητα οι St. Petersburg Times ότι οι ανώτεροι του του είπαν να κλείσει την υπόθεση γρήγορα παρά το γεγονός μαρτυριών για φωτεινές σφαίρες που είχαν κάνει την εμφάνιση τους στην περιοχή μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

 «Είμαι πεπεισμένος ότι οι φωτεινές αυτές σφαίρες έχουν σχέση με το θάνατο των παιδιών αυτών» είχε πει ακόμη στην συνέντευξή του ο Ivanov.

Τις μαρτυρίες κατέθεσε και μια άλλη ομάδα φοιτητών η οποία είχε κατασκηνώσει 55 περίπου χιλιόμετρα πιο πέρα. Οι μαρτυρίες μιλούσαν για φωτεινά σφαιρικά σώματα χρώματος πορτοκαλί τα οποία πέταξαν πάνω από το χωριό Kholat-Syakhl. που ήταν κοντά , φωτεινά όσο μια πανσέληνο για να χαθούν στη συνέχεια στον ορίζοντα.

Ακόμη μια θεωρεία η οποία έχει να κάνει με τη ραδιενέργεια είναι ότι κάπως η ομάδα ήρθε σε επαφή με κάποιο μυστικό σοβιετικό πείραμα που σχετιζόταν με πυρηνικά όπλα. Έτσι εξηγείται και το ελαφρύ μαύρισμα κάποιων από τους νεκρούς που ορισμένες μαρτυρίες αναφέρουν ότι είδαν κατά τη διάρκεια της κηδείας των θυμάτων.  

Όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές για το τι συνέβη πραγματικά στο «βουνό του θανάτου» στην ομάδα αυτή των εννέα ατόμων. Όλες οι θεωρίες όμως έχουν τόσο μια δόση πειστικότητας χάνουν όμως από δεδομένα όπως η ραδιενέργεια, από την πραγματική αιτία του θανάτου, από τα τραυματισμένα κρανία και τα πλευρά από τον πανικό τέλος που φαίνεται πως κυρίευσε την ομάδα εκείνο το βράδυ της 2α; Φεβρουαρίου.

Ακόμη και σήμερα τα αρχεία της υπόθεσης δεν έχουν ανοιχτεί και όλες οι προσπάθειες δικηγόρων για να τα φέρουν στο φως έχουν σκοντάψει στα γρανάζια της ρωσικής γραφειοκρατίας του υπουργείου Άμυνας και της FSB που ακόμη αρνούνται να τα παραχωρήσουν.

Ακόμη και σήμερα ο Yury Kuntsevich επικεφαλής του ιδρύματος Dyatlov Foundation το οποίο προσπαθεί να λύσει την υπόθεση δεν μπορεί να αποκαλύψει τα στρατιωτικά πειράματα που γίνονταν στην περιοχή:

«Δεν μπορούμε να πούμε τι είδος στρατιωτικών πειραμάτων γινόταν τότε στην περιοχή αλλά αυτή η καταστροφή είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης» είχε δηλώσει στους St. Petersburg Times.

Η περιοχή που η ομάδα των σκιέρ βρήκε το θάνατο ονομάζεται επίσημα ως Dyatlov Pass και ο μοναδικός επιζών ο Yury Yudin δηλώνει ακόμη και σήμερα πως προσεύχεται καθημερινά ζητώντας από το Θεό να μάθει επιτέλους τις πραγματικά έγινε στους φίλους που έχασε.

Διαβάστε περισσότερα στο St. Petersburg Times

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger