Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

9 κακές συνήθειες που αυξάνουν τα τριγλυκερίδια

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014


Αναψυκτικά, λευκές τροφές, κόκκινο κρέας και αλκοόλ αυξάνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αντικαταστήστε τις βλαβερές συνήθειες με υγιεινές.

Είναι δυσάρεστο να μάθει κάποιος ότι έχει υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων. Τα υψηλά επίπεδα αυξάνουν την πιθανότητα να εμφανίσετε καρδιοπάθεια. Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα. Αν αλλάξετε μερικές κακές συνήθειες σε πιο υγιεινές, μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και να έχετε μια υγιή καρδιά.
Κακή συνήθεια No. 1: Πίνετε αναψυκτικά, γλυκό τσάι ή φρουτοχυμούς

Η ζάχαρη και η φρουκτόζη που χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά μπορούν να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια. Οι επιπλέον θερμίδες στα αναψυκτικά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους, που θέτει επιπλέον βάρος στην καρδιά σας και συμβάλλει σε αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Αναψυκτικά που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά είναι καλύτερα από αυτά με ζάχαρη ή φρουκτόζη, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια.

Καλύτερη συνήθεια :Το νερό είναι το πιο βολικό και φτηνό ποτό. Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι ή λαιμ σε ανθρακούχο νερό.
Κακή συνήθεια No. 2: Τρώτε λευκές τροφές, όπως ζυμαρικά, ρύζι ή ψωμί στα περισσότερα γεύματα

Όπως η ζάχαρη, τροφές όπως το αλεύρι μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Έτσι, και οι αμυλώδεις τροφές όπως το λευκό ρύζι και οι πατάτες.

Καλύτερη συνήθεια: Επιλέξτε ολική άλεση

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι καλή εναλλακτική, ιδιαίτερα για σάλτσες όπως η σάλτσα ντομάτας. Ψάξτε για νόστιμο ψωμί ολικής άλεσης για σάντουιτς και να τρώτε καστανό ρύζι αντί για άσπρο. Αντί για πατάτες δοκιμάστε σπόρους όπως το κινόα.
Κακή συνήθεια No. 3: Τρώτε πολύ κόκκινο κρέας

Τα τριγλυκερίδια είναι τύπος λιπιδίων στο αίμα. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το κόκκινο κρέας, αυξάνουν τα επίπεδα. Το βούτυρο και το τυρί περιέχουν τέτοια λιπαρά που αυξάνουν τα τριγλυκερίδια.

Καλύτερη συνήθεια: Επιλέξτε άπαχο κρέας ή εναλλακτικές λύσεις πρωτεΐνης 

Αναζητήστε κοτόπουλο και γαλοπούλα, που περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών. Άλλη υγιεινή επιλογή είναι τα γεύματα χωρίς κρέας. Αποφύγετε τα πιάτα που περιέχουν κρέμα ή τυρί αντί για συνταγές που χρησιμοποιούν λάδι από λαχανικά και περιέχουν άφθονα λαχανικά.
Κακή συνήθεια No. 4: Τρώτε μόνο τηγανιτό ψάρι

Τα περισσότερα έχουν πολύ πρόσθετο λάδι-το ανθυγιεινό είδος, δηλαδή τα κορεσμένα λιπαρά. Αυτά τα λιπαρά υπερισχύουν έναντι του είδους των λιπαρών που περιέχονται στο ψάρι, δηλαδή τα ωμέγα-3 λιπαρά που κρατούν χαμηλά τα τριγλυκερίδια.

Καλύτερη συνήθεια: Να τρώτε 2 μερίδες ψητό ή βραστό ψάρι την εβδομάδα

Να τρώτε λιπαρά ψάρια, όπως σολομό ή τόνο, που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά (ψητά ή βραστά). Αναζητήστε συνταγές με γεύσεις που αγαπάτε. Αν ακόμα έχετε πρόβλημα με τη γεύση του ψαριού, μπορείτε να επιλέξετε φουντούκια, λιναρόσπορο, προϊόντα σόγιας, που είναι καλές πηγές ωμέγα 3 λιπαρών και μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.
Κακή συνήθεια Νο 5. Πίνετε αρκετά ποτήρια αλκοόλ την ημέρα

Μεγάλη ποσότητα μπύρας, κρασιού ή οινοπνευματωδών μπορεί να αυξήσει τα τριγλυκερίδια.

Καλύτερη συνήθεια: Βάλτε όρια.

Να μην ξεπερνάτε το ένα ποτό την ημέρα αν είστε γυναίκα και τα 2 αν είστε άντρας. Αν τα τριγλυκερίδια δεν είναι αρκετά χαμηλά, παρά τις προσπάθειές σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να διακόψετε το ποτό. Οι εραστές της μπύρας μπορούν να επιλέξουν μια μπύρα χωρίς αλκοόλ. Αν πίνετε κρασί, επιλέξτε ανθρακούχο νερό με κάποια γεύση.
Κακή συνήθεια No. 6: Τρώτε υπερβολικά

Πολύ μεγάλα γεύματα μπορεί να στείλουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στην επικίνδυνη ζώνη.

Καλύτερη συνήθεια: Χωρίστε τη συνήθη μερίδα σας στο μισό

Στο σπίτι, να μαγειρεύετε τη συνήθη ποσότητα τροφής αλλά να σερβίρετε τη μισή. Στα εστιατόρια, χωρίστε το γεύμα σας σε μικρότερα κομμάτια. Να τρώτε αργά, για να δώσετε στο σώμα σας χρόνο να καταγράψει ότι χορτάσατε. Φάτε περισσότερο, μόνο αν πεινάτε ακόμα. Αν έχετε ικανοποιηθεί πάρτε το υπόλοιπο φαγητό σε πακέτο για να το απολαύσετε αργότερα.
Κακή συνήθεια No. 7: Παραλείπετε γεύματα

Μπορεί να είστε τόσο απασχολημένοι, που να μην τρώτε. Ίσως πιστεύετε ότι θα αδυνατίσετε αν παραλείπετε γεύματα. Το πρόβλημα είναι ότι πιθανόν θα πεινάσετε τόσο πολύ αργότερα, που θα φάτε ότι βρείτε μπροστά σας, είτε είναι υγιεινό είτε όχι. ‘Η θα φάτε υπερβολικά στο επόμενο γεύμα, γεγονός που οδηγεί σε άνοδο τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Καλύτερη συνήθεια: Να τρώτε γεύματα με λογικές μερίδες, 3 φορές την ημέρα.

Να απολαμβάνετε το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο ενώ παραμένετε στο συνιστώμενο μέγεθος μερίδας. Να επιλέγετε υγιεινά σνακ ,όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή καρότα και μπαστουνάκια σέλερι όταν πεινάτε.
Κακιά συνήθεια No. 8: Δεν κινείστε πολύ

Κάθεστε για μεγάλα διαστήματα; Η έλλειψη κίνησης καθιστά δύσκολο για τον οργανισμό σας να επεξεργαστεί το σάκχαρο και τα τριγλυκερίδια με φυσιολογικό ρυθμό.

Καλύτερη συνήθεια: Σηκωθείτε και κάντε κάτι

Να κινείστε καθημερινά. Αποφύγετε τον ανελκυστήρα και ανεβείτε με τις σκάλες. Κατεβείτε από το λεωφορείο ή το μετρό μια στάση πριν και περπατήστε Βρείτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν. Περπατήστε, κολυμπήστε ή κάντε ποδήλατο. Γραφτείτε σε γυμναστήριο. Ο σκοπός σας είναι να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης, για 5 μέρες την εβδομάδα.
Κακιά συνήθεια No. 9: Καπνίζετε

Όταν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια,, η καρδιοπάθεια είναι σημαντική ανησυχία. Αν καπνίζετε, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αυξάνεται σημαντικά.

Καλύτερη συνήθεια: Ζήστε χωρίς κάπνισμα

Αποφασίστε να διακόψετε το κάπνισμα. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μιλήστε με τον γιατρό. Αν είστε έτοιμος, δράστε. Επιλέξτε μια ημερομηνία για να διακόψετε. Ζητήστε στήριξη από οικογένεια και φίλους. Αγοράστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη και σνακ χαμηλών θερμίδων αντί για τσιγάρα. Βρείτε ομάδα στήριξης. Μείνετε πιστός στην απόφασή σας. Θα διώξετε τα τσιγάρα και θα προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας.

Επιμέλεια: Εύη Ψωμιάδου

 iatronet.gr

Αμύγδαλα: Προστατεύουν την καρδιά σας


Tα αμύγδαλα, αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης που έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τον οργανισμό μας από πολλές εκφυλιστικές ασθένειες.


Όλοι γνωρίζουμε την υψηλή διατροφική αξία των ξηρών καρπών στην καθημερινή μας διατροφή. Ωστόσο, κάθε διαφορετικό είδος αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή στο πιάτο μας.

Συγκεκριμένα τα αμύγδαλα, αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης που έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τον οργανισμό μας από πολλές εκφυλιστικές ασθένειες.

Επίσης τα αμύγδαλα περιέχουν σημαντική ποσότητα μαγνησίου και ασβεστίου, δυο μεταλλικών στοιχείων απαραίτητων σε αρκετές λειτουργικές διεργασίες του σώματος όπως η μυϊκή συστολή,η καρδιακή λειτουργία κλπ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, που είναι σημαντικές για τη ρύθμιση της απορρόφησης λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, όπως επίσης και την καλή λειτουργία του παχέος εντέρου.

Παρότι τα αμύγδαλα όπως και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος συμβάλλουν στην προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σε μια έρευνα συγκρίθηκαν οι επιδράσεις δυο ειδών δίαιτας με αμύγδαλα, με μια δίαιτα κατάλληλη για τη μείωση της χοληστερόλης (step I), σε σχέση με την επίδρασή τους στα επίπεδα λιποπρωτεϊνών.

Τα άτομα της έρευνας χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, όπου η πρώτη ομάδα εφάρμοσε τη δίαιτα (step I) με 0% περιεκτικότητα σε αμύγδαλα, η δεύτερη ομάδα εφάρμοσε μια δίαιτα με 10% περιεκτικότητα σε αμύγδαλα και η τρίτη μια δίαιτα με 20% περιεκτικότητα σε αμύγδαλα.

Και οι τρεις δίαιτες είχαν το ίδιο συνολικό ποσοστό λίπους ανά ημέρα και είχαν διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα στις μετρήσεις των λιποπρωτεϊνών έδειξαν ότι η δίαιτα με το υψηλότερο ποσοστό σε αμύγδαλα (20%), μείωσε τη συνολική χοληστερόλη κατά 4,4% την LDL χοληστερόλη κατά 7%, ενώ αντίθετα αύξησε τη λεγόμενη ‘καλή’ χοληστερόλη κατά 1,7%.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων στην καθημερινή μας διατροφή όταν γίνεται στην κατάλληλη ποσότητα και με τους ανάλογους συνδυασμούς, μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός υγιούς λιπιδαιμικού προφίλ και άρα στην πρόληψη πολλών καρδιαγγειακών νοσημάτων.

http://www.iatronet.gr/




Ανέκδοτο: Η κόλαση στην Ελλάδα


Πεθαίνει λοιπόν o Μήτσος και επειδή είχε αμαρτίες πάει στην κόλαση! 
Τον καλωσορίζει ο διάολος και τον αφήνει να περάσει για να διαλέξει το πού θέλει να πάει. 
Εκεί που πήγαινε λοιπόν ακούει από μακριά κλάματα ,φωνές, οδυρμούς! 
"Τι να γίνεται; ,απορεί! 
Κοιτάει και βλέπει κάτι Γερμανούς. 
-"Τι γίνεται, βρε παιδιά, εδώ;" ,τους ρωτάει. 
-"Εεεεεε, τα κλασσικά", του λένε οι Γερμανοί. "Μπάνιο σε σκατάκαι μετά μαστίγωμα!" .Στην Γερμανία βρίσκεσαι! 
"Σωστά! Στη Γερμανία βρίσκομαι! Καλύτερα να την κάνω από εδώ", σκέφτεται! 
Πάει πιο πέρα και ακούει γέλια, χαρές, πανηγύρια! 
"Σώπα, θα είναι καλά εδώ!", σκέφτεται. 
Κοιτάει...τι να δει; 
ΈΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!! 
"ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!! Εδώ είμαστε!!!!!", σκέφτεται. 
Πλησιάζει και ρωτάει: -"Βρε πατριώτες!! Καλά πήγα στη γερμανική πλευρά και όλοι έκλαιγαν. Εσείς τι κάνετε εδώ;" 
-"Ασε", του απαντούν.- "Τα κλασσικά! Πρώτα κολύμπι στα σκατά και μετά μαστίγωμα!" 
-"Καλά βρε παιδιά και γιατί γελάτε;" ρωτάει έκπληκτος ο Μήτσος! 
-"Εεεεεεεεε, μωρέ!!!! Τι ρωτάς τώρα! Δεν ξέρεις; Πότε δεν φέρνουν σκατά, πότε ξεχνάνε τα μαστίγια!!!!!!!!!! Στην Ελλάδα βρίσκεσαι..........................




Τώρα: 6 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κεφαλονιά, μεγάλες ζημιές


Στα 6 Ρίχτερ προσδιορίζει πλέον το σεισμό στην Κεφαλονιά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές στην περιοχή. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, κατοικίες εκκενώνονται, αρκετές μάλιστα έχουν υποστεί ρωγμές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε τέσσερα λεπτά πριν τις 16.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή επτά χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και δύο χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,7 Ρίχτερ που αναπροσαρμόστηκε στα 5,9 Ρίχτερ. Πλέον το Ευρωμεσογειακό κέντρο προσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ. Σύμφωνα, μάλιστα, με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα, ακόμα και στην Αθήνα.
http://googleads.g.doubleclick.net/aclk?



Αναβάλλονται οι δημοτικές εκλογές; ... Διπλές κάλπες το φθινόπωρο; ...


Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο 
του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. 
Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι...

κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών.


«Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη 
κυβερνητική πηγή που σημειώνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι «ούτε οι 
κάλπες δεν επαρκούν»!

Στην πραγματικότητα όμως, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για το 
ενδεχόμενο τριπλών εκλογών μεταθέτοντας την πρώτη Κυριακή των 
αυτοδιοικητικών εκλογών την 18η Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να 
πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές την 18η Μαΐου μαζί με τον α΄γύρο των
εκλογών ΟΤΑ και οι ευρωεκλογές την 25η Μαΐου ταυτόχρονα με το β΄γύρο 
των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ωστόσο, καθώς η αναβολή των εκλογών βολεύει, κυρίως, το μικρό 
κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει περί τους 170 από 
τους 325 δημάρχους και 8 από τους 13 περιφερειάρχες αλλά και τη ΝΔ που 
έχει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους, το ενδεχόμενο αυτό στην 
πραγματικότητα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο αν ΝΔ και 
ΠΑΣΟΚ απωλέσουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, την πλειοψηφία στη 
Βουλή, θα κρατήσουν, τουλάχιστον, ένα θύλακα εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, έτσι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ικανοποιούν ένα 
σημαντικό τμήμα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που ζητούν να παραταθεί η 
παρούσα (κουτσουρεμένη) θητεία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει αποφασίσει 
να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, 
αλλά το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε 
ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν είναι εφικτή η 
πραγματοποίηση τόσων αναμετρήσεων ταυτόχρονα και διαπιστώθηκε ότι θα 
είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί είναι πρωτοφανές στα ελληνικά 
δεδομένα και μάλιστα σε μια συγκυρία στην οποία η δημόσια διοίκηση 
βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Άλλωστε, μπορεί να γίνουν και επαναληπτικές 
εκλογές, εφόσον δεν εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, οπότε, μαζί 
με τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπορεί οι πολίτες να 
πάνε πέντε φορές στις κάλπες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι 
αυτοδιοικητικές εκλογές στο όριο της πενταετίας, δηλαδή Οκτώβριο – 
Νοέμβριο του 2015 ή και το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον επιμείνει ο 
ΣΥΡΙΖΑ, και για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.



πηγη: aftodioikisi.gr



Αντιοξειδωτικό ρόφημα με ρόδι και πράσινο τσάι για αποτοξίνωση!


Ο χυμός του ροδιού είναι ένα απο τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον κόσμο. Μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού περιέχει τρεις διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ από ό,τι άλλα γνωστά αντιοξειδωτικά ροφήματα. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φυτικές ίνες και κάλιο. Το πράσινο τσάι και το ρόδι περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη καταπολέμηση των ασθενειών, στην πρόληψη του καρκίνου και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Το ρόφημα με ρόδι και πράσινο τσάι βοηθάει στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του σωματικού βάρους. Το ρόφημα μπορείτε να το πίνετε συνοδευτικά σε κάθε δίαιτα που ακολουθείτε.




Υλικά
6 κούπες νερό
5 φακελάκια ή 5 κουταλιές αποξηραμένο πράσινο τσάι ή βότανο της επιλογής μας
3 κούπες χυμό ρόδι
μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση 
Ετοιμάζουμε το πράσινο τσάι. Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσινο τσάι. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού ή αν έχουμε προσθέσει αποξηραμένο το στραγγίζουμε σε μια τσαγιέρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ρόδι, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό από μισό λεμόνι, το μέλι, το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Το αντιοξειδωτικό ρόφημα με ρόδι διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες.


enter2life.gr



Η συγκλονιστική δήλωση της Νανά Καραγιάννη


Η Νανά Καραγιάννη συγκλονίζει: Επέτρεψα να με εκμεταλλευτούν οι δημοσιογράφοι

Η Νανά Καραγιάννη έδωσε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο περιοδικό «ΕΓΩ Weekly» και μίλησε ανοιχτά για την ανορεξία..., τις δυσκολίες που βίωσε ως παιδί, την ανασφάλεια που ένιωθα από μικρή, αλλά και το εξώδικο που έστειλε στα media.
«Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι είμαι ωραία κοπέλα, και αυτό δεν είχε να κάνει με τα κιλά μου. Δεν ένιωθα ούτε ότι είμαι άσχημη, αλλά ένας κανονικός άνθρωπος με τις χιλιάδες ανασφάλειες και τα κόμπλεξ του. Θεωρούσα ότι όλες οι άλλες κούκλες που έβλεπα γύρω μου ήταν πιο ωραίες και γι" αυτό και δεν βασίστηκα ποτέ στην εμφάνιση» εξομολογήθηκε η Νανά.


- Προβληματίστηκες για το πώς προέκυψε η ανορεξία στη ζωή σου ή για ποιο λόγο δεν βρήκες τη δύναμη στην πορεία των επτά ετών να την αντιμετωπίσεις;


Το έχω σκεφτεί πολύ. Το έχω συζητήσει και αναλύσει. Το γιατί είναι ένα βαθύ θέμα που αφορά στιγμές μου πολλά χρόνια πίσω και δεν έχει να κάνει με το πώς θα χωρέσω στο μπικίνι. Ποτέ δεν είχα ζυγαριά στο σπίτι μου. Πήρα όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία και έπρεπε να παρακολουθώ το βάρος μου, από την αντίθετη μεριά πλέον. Δεν ξεκίνησε πάντως γιατί αισθάνθηκα πως ήμουν η καλλονή που έπρεπε να προσέχει τις αναλογίες της. Οι λόγοι ήταν ψυχολογικοί και αφορούσαν προβλήματα που «κουβαλούσα» από την παιδική μου ηλικία και ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν.


- Δεν ένιωθες αποδοχή στα παιδικά σου χρόνια;


Ακριβώς. Δεν ένιωσα ποτέ αποδοχή.


- Υπήρξαν άνθρωποι της δουλειάς που αισθάνθηκες ότι σε εκμεταλλεύτηκαν;


Αυτό συνέβαινε μέχρι και πάρα πολύ πρόσφατα, αλλά γιατί εγώ το επέτρεψα. Φταίω γιατί δεν ήθελα να τους στεναχωρήσω. Καταλάβαινα ότι το θέμα μου «πουλούσε» και έλεγα «εντάξει, δεν πειράζει να πουν και μία κουβέντα παραπάνω». Προσπαθούσα να μη χαλάσω το χατίρι κανενός. Ξέρω πόσο ανταγωνιστικός είναι ο χώρος και δεν ήθελα να στερήσω σε κάποιον μία δήλωση, μία συνέντευξη. Γι" αυτό και ποτέ δεν έστειλα εξώδικο, παρά μόνο όταν πια η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Το μόνο που πραγματικά με ενόχλησε σε έσχατο βαθμό δεν είναι όλα αυτά που άκουσα να μου καταλογίζουν, αλλά όταν πια μπήκαν στο στόχαστρο πολύ κοντινοί μου άνθρωποι που δεν το άξιζαν. Εκεί αγρίεψα. Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να πω «Φτάνει! Ως εδώ».


- Πήγες σε ψυχολόγο;


Φυσικά. Δεν μπορείς να το λύσεις διαφορετικά, όση αγάπη και υποστήριξη κι αν έχεις από το περιβάλλον σου.


- Σε τι σε έχει βοηθήσει ο ψυχολόγος;


Στα πάντα Είπα πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι είχα μέσα μου, θυμήθηκα και ανέσυρα μνήμες που πραγματικά δεν είχα αντιληφθεί ότι με είχαν πληγώσει και ότι υπήρξαν τόσο καθοριστικές για τη ζωή μου.


- Δεν είχες συνειδητοποιήσει τότε τι σε στεναχωρούσε;


Προσπερνούσα τα πάντα. Προσπαθούσα με χιούμορ και αυτοσαρκασμό να τα υποβαθμίσω. Συνέχεια τα έθαβα. Κάποια στιγμή όμως όσα βίωσες έρχονται και σε βρίσκουν σε μια περίοδο μάλιστα που φαινομενικά είναι όλα καλά και είσαι ήρεμος. Εγώ ήμουν μια χαρά στη δουλειά μου και την προσωπική μου ζωή. Εκεί... έσκασαν όλα.


- Βίωσες τραυματικές στιγμές ως παιδί;


Απ" ό,τι φαίνεται, ήταν πολύ τραυματικές. Τις έκρυβα. Και στο σχολείο δεν είχα πολλούς κολλητούς φίλους. Πάντα με διέκρινε μια μοναχικότητα. Τη διατηρώ ακόμα και σήμερα. Είναι πολύ λίγοι οι κοντινοί μου άνθρωποι, αυτοί στους οποίους θα μιλήσω ανοιχτά.


- Αισθανόσουν τη συμπάθεια του κοινού απέναντι σου πριν από την περίοδο της ανορεξίας;


Όχι. Αντιλήφθηκα τη συμπάθεια και την αποδοχή μετά. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης και αγαπης λαμβάνω καθημερινά. Πραγματικά λαχταρούσα τόσο πολύ όλη αυτή την αγάπη και την τρυφερότητα. Το έχω σκεφτεί και εγώ. Είναι μια λανθάνουσα κατάσταση. Σίγουρα δεν ήθελα να χάσω την τεράστια αγκαλιά που μου πρόσφεραν οι άνθρωποι. Τώρα πια ξέρω ότι δεν πρόκειται να τη χάσω.


- Το έχεις καταλάβει;


Ναι. Γνωρίζω ότι απλώς θα σταματήσουν να ανησυχούν. Δεν θέλω πια να ανησυχεί κανείς. Θέλω να με κοιτούν και να είναι χαρούμενοι και περήφανοι.


- Σαν να προκάλεσες στον εαυτό στην αρρώστια λόγω της ανάγκης σου για αποδοχή.


Είναι πολύ πιθανό. Είναι τρομακτικό τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να πάρει λίγη αγάπη. Γι αυτό πρέπει να είμαστε απλόχεροι στα συναισθήματα μας, να εκφράζουμε την αγάπη μας και με λόγια, να μην το ξεχνάμε.

- See more at: http://www.paraskinia.com/2



Αυτός είναι ο «Ινδιάνος» συμπέθερος του Γιώργου Παπανδρέου [εικόνες]


Τον συμπέθερό του, Θανάση Πατραμάνη, γνώρισε από κοντά ο Γιώργος Παπανδρέου, την παραμονή του αρραβώνα του γιου του Ανδρέα με την καλή του, Πωλίνα Πατραμάνη. Οι δύο οικογένειες συναντήθηκαν και δείπνησαν στο σπίτι της νύφης στη Χερσόνησο.

Ανθρωπος του μεροκάματου, ο Θανάσης Πατραμάνης, με το παρατσούκλι «Ινδιάνος», εργάζεται στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου και απ' ό,τι φαίνεται ο αρραβώνας της κόρης του με το γιο του πρώην πρωθυπουργού, του ήρθε λίγο απότομα.

Σε δηλώσεις στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δήλωσε χαρούμενος που παντρεύεται το παίδι του, παραδέχθηκε ωστόσο ότι για τον ίδιο είναι κάτι διαφορετικό το να παντρευτεί η κόρη του τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου.

Με παραξενεύει ... Τι να πω όμως, νιώθω αρκετά έξω από τα νερά μου διότι δεν ξέρω πως πρέπει να διαχειριστώ τέτοια ζητήματα. Εγώ βλέπεις είμαι ένας απλός άνθρωπος του μεροκάματου, δεν ξέρω από αυτά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο αρραβώνας είναι υπόθεση των παιδιών και ούτε ο Παπανδρέου έχει λόγο σ' αυτά.



http://us.lrd.yahoo.com



Ο αργός θάνατος του καναπέ -Ιδού τι παθαίνουν τα ζωτικά όργανα από την καθιστική ζωή



Ποιους κινδύνους διατρέχουν τα ζωτικά μας όργανα από την καθιστική ζωή; Η σύγχρονη ζωή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την...καρέκλα του γραφείου, τον καναπέ στο σπίτι και το κρεβάτι. Με απλά λόγια, η καθιστική ζωή κυριαρχεί όλο το 24ωρo.

Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή μας και επιμένουν στην τακτική, αν όχι καθημερινή, άσκηση αλλά ο χρόνος του σύγχρονου ανθρώπου δεν φτάνει πάντα. Μήπως αν μάθουμε τι προκαλεί η καθιστική ζωή στα ζωτικά μας όργανα, πειστούμε να ...σηκωθούμε;.

Καρδιά
Οι μύες καίνε λιγότερο λίπος και το αίμα ρέει με πιο αργό ρυθμό κατά τη διάρκεια μιας καθιστικής ημέρας, επιτρέποντας στα λιπαρά οξέα να φράξουν πιο εύκολα την καρδιά. Η παρατεταμένη καθιστική εργασία μάλιστα έχει συνδεθεί με την υψηλή πίεση του αίματος και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ όσοι από μας κάνουμε καθιστική ζωή υπερδιπλασιάζουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε από καρδιαγγειακή νόσο.

Πάγκρεας
Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που μεταφέρει τη γλυκόζη στα κύτταρα για να έχουμε ενέργεια. Αλλά τα κύτταρα σε αδράνεια δεν ανταποκρίνονται τόσο εύκολα στην ινσουλίνη, έτσι ώστε το πάγκρεας να παράγει όλο και περισσότερη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και άλλες ασθένειες.

Παχύ έντερο
Μελέτες έχουν συνδέσει την καθιστική ζωή με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέoς εντέρου, του στήθους και του ενδομητρίου. Ο λόγος είναι ασαφής, αλλά μία θεωρία είναι ότι η περίσσεια ινσουλίνης ενθαρρύνει την ανάπτυξη των κυττάρων. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η τακτική κίνηση ενισχύει τα φυσικά αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο.

Κοιλιακοί μύες
Όταν στεκόμαστε, κινούμαστε ή ακόμα και όταν καθόμαστε σε σωστή, όρθια στάση, οι κοιλιακοί μύες βρίσκονται σε ευθεία. Αλλά όταν γέρνουμε σε μία καρέκλα απλά αδρανούν. Η συνεχόμενη κυρτή στάση του σώματος, λόγω της καθιστικήw ζωής μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας φυσικής «αψίδας» της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή σε λόρδωση.

Γοφοί
Οι ευέλικτοι γοφοί βοηθούν στη διατήρηση της καλύτερης ισορροπίας αλλά η χρόνια καθιστική ζωή, που εμποδίζει την επέκταση του ισχίου, ώστε να γίνει σφριγηλό, περιορίζει το εύρος της κίνησης και το μήκος του διασκελισμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μειωμένη κινητικότητα του ισχίου είναι ένας βασικός λόγος που οι ηλικιωμένοι έχουν την τάση να πέφτουν.

Γλουτοί
Η καθιστική κίνηση απαιτεί την απόλυτη αδράνεια των γλουτών και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς γίνεται συνήθεια. Οι μαλακοί γλουτοί βλάπτουν τη σταθερότητα, την ικανότητα να σπρώξουμε ή να διατηρήσουμε ένα ισχυρό βήμα.

Κάτω άκρα
Η μακροχρόνια καθιστική ζωή επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία προκαλεί τη συγκέντρωση υγρού στα πόδια. Τα προβλήματα κυμαίνονται από πρησμένους αστραγάλους και φλεβίτιδα μέχρι επικίνδυνες θρομβώσεις του αίματος.

Οστά
Δραστηριότητες όπως το περπάτημα και το τρέξιμο τονώνουν το ισχίο και τα οστά στα κάτω άκρα, ενισχύοντας τον οργανισμό να «χτίσει» δυνατά, πυκνά και ισχυρά οστά. Οι επιστήμονες αποδίδουν εν μέρει την πρόσφατη αύξηση σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην έλλειψη δραστηριότητας.

Εγκέφαλος
Οι κινήσεις των μυών αντλούν φρέσκο αίμα και οξυγόνο μέσω του εγκεφάλου και προκαλούν έτσι την απελευθέρωση όλων των ειδών των χημικών ουσιών του. Όταν όμως συνηθίζουμε να παραμένουμε καθισμένοι για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η έκκριση των ουσιών αυτών επιβραδύνεται, μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Λαιμός
Ο χώρος εργασίας, το βασίλειο δηλαδή της καθιστικής ζωής, όπου η κλασική κίνηση είναι να γέρνουμε προς τα εμπρός, προς το πληκτρολόγιο ή προς το ακουστικό του τηλεφώνου μπορεί να είναι ο κύριος υπεύθυνος για διάφορα αυχενικά προβλήματα, τα οποία μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν σε μόνιμες ανισορροπίες.

Ώμοι και πλάτη
Ακολουθώντας την κίνηση του λαιμού, έτσι και οι ώμοι και η πλάτη μπορούν να οδηγήσουν σε αντίστοιχα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Σπονδυλική στήλη
Όταν κινούμαστε, οι μαλακοί δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων διαστέλλονται και συστέλλονται σαν σφουγγάρια, «απολαμβάνοντας» φρέσκο αίμα και θρεπτικά συστατικά. Αλλά όταν καθόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δίσκοι είναι άνισα στριμωγμένοι και το κολλαγόνο σκληραίνει γύρω από τους τένοντες και τους συνδέσμους, που υποβαστάζουν τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης.

Δίσκοι
Οι άνθρωποι που κάθονται περισσότερο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για οσφυϊκή δισκοκήλη. Ένας μυς που ονομάζεται μείζων ψοΐτης εκφύεται από το 12ο θωρακικό και τους πέντε οσφυικούς σπονδύλους και καταφύεται στο μηριαίο οστό.

Με απλά λόγια, σύμφωνα με το clickatlife, ταξιδεύει μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα και, όταν σφίγγει, τραβά την άνω οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης προς τα εμπρός. Αποτέλεσμα αυτού, είναι το πάνω μέρος του σωματικού μας βάρους να στηρίζεται εξ' ολοκλήρου στο ισχιακό κύρτωμα, αντί να διανέμεται κατά μήκος του τόξου της σπονδυλικής στήλης.

Αν ούτε με αυτά τα στοιχεία πειστήκατε, απλά να θυμάστε ότι σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τις περισσότερες ώρες τηλεόραση σε μια μελέτη που διήρκησε 8,5 χρόνια είχαν 61% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που έβλεπαν λιγότερο από μία ώρα την ημέρα.

Πηγή: iefimerida.gr



Η εποχική γρίπη είναι εδώ! Προσέχουμε!

 
Αν και καθυστερημένα, ξεκίνησε και φέτος η εκδήλωση κρουσμάτων γρίπης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Παστέρ.

Απλές συμβουλές πρόληψης...

• Πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας
• Απολυμαίνουμε τις επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά (βρύσες, πόμολα κλπ) 


• Χρησιμοποιούμε απολυμαντικά για τα χέρια 


• Χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλα αντί για πετσέτα

• Τηρούμε τρία μέτρα απόσταση από τους γύρω μας




Για την αποφυγή της γρίπης ή τουλάχιστον την εμφάνισή τους με το κατά το δυνατόν ηπιότερα συμπτώματα, ο εμβολιασμός με το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο, κυρίως για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως επίσης και η τήρηση των κανόνων ατομικής και κοινωνικής αναπνευστικής υγιεινής παίζουν σημαντικό ρόλο.
http://www.sosiatroi.gr/el/medical-information.html












ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΠΥΚΝΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ!!!!



Πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται τα επόμενα 24ωρα, σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ακόμα και με μηδενικό υψόμετρο.

Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα χιονίσει αξιόλογα κυρίως σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Πιο πολλές χιονοπτώσεις πιθανότατα και με χιονόστρωση, προβλέπονται στην βόρεια Ελλάδα κυρίως από το βράδυ της Κυριακής ως και το πρωί της Δευτέρας, ως και σε μηδενικό υψόμετρο. Φαίνεται αξιόλογη χιονόπτωση να δέχεται και η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται να το στρώσει και πάνω από τα 200-300 περίπου μέτρα υψόμετρο.

Το Greek-Weather.Org




Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 26/1


Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.


Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις, εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εμείς εγκαταλείψαμε.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Είστε σε πολύ καλύτερη φάση, οπότε θα βγείτε από τις μαύρες σας και θα ανέβετε πολύ εύκολα και ψυχικά και ενεργειακά. Μια καινούργια προοπτική που ανοίγεται μπροστά σας θα δείτε ότι θα ανεβάσει τη διάθεσή σας, γιατί η ελπίδα είναι αυτό που πάντα κάνει καλό στον άνθρωπο. Όσο μπορείτε να την διατηρήσετε ανέπαφη.
Έρωτας: Το παιχνίδι σάς αρέσει και σας δίνει τη δική σας νότα. Η παιδικότητα και ο αυθορμητισμός θα σας βοηθήσουν να κεντρίσετε το ενδιαφέρον ενός ατόμου γρήγορα και άνετα. Κυρίως, αν το πρόσωπο είναι από το εξωτερικό και είναι Κριός, Ζυγός ή Υδροχόος.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι η ημέρα της ξεκούρασης αλλά εσείς θα διαθέσετε τον χρόνο σας για να μια συνάντηση η οποία θα σας δώσει την προοπτική ενός ανοίγματος. Υπάρχουν κάποια νέα καλά τα οποία θα σας ενθουσιάσουν. Τα τυχερά παιχνίδια σας ευνοούν.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Η γενική εικόνα σας ίσως σήμερα φανεί πιο παιχνιδιάρικη, κάτι που θα σας ενθουσιάσει. Μερικές φορές η ευτυχία είναι απόφαση, για αυτό χρειάζεται και εσείς να προσπαθήσετε για να νιώσετε όμορφα. Η αισιοδοξία σας πάντως είναι ένα ισχυρό στοιχείο το οποίο θα σας τονώσει τη διάθεση για δράση.
Έρωτας: Αν βρεθείτε στα δίχτυα του Τοξότη θα δείτε ότι θα σας κάνει καλό. Αρκεί να μην φοβόσαστε να τον ακολουθήσετε. Από την άλλη ο Ζυγός είναι και αυτό ένα πρόσωπο που σας δίνει δείγματα ενδιαφέροντος αλλά με το δικό του τρόπο. Λιοντάρι και Υδροχόος σας ενδιαφέρει υπερβολικά αλλά πως το διαχειρίζεστε; Με καλή επικοινωνία και κάποια ευελιξία.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλύοντας όλα τα θέματα που έχετε να αντιμετωπίσετε για την επόμενη εβδομάδα ακόμα και με φίλους ή με τα δικά σας πρόσωπα, θα δείτε ότι θα κάνετε αισιόδοξα σχέδια που ίσως να σχετίζονται και με το εξωτερικό.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Είστε στα κέφια σας γιατί βλέπετε πολύ κόσμο και βρίσκεστε μεταξύ φίλων και ατόμων που σας ευχαριστεί να είστε μαζί τους. Το ότι θα δώσετε την ενέργειά σας ή θα σας βγει η επιθυμία να συνταχθείτε με τις απόψεις θετικών ατόμων, θα σας βοηθήσει να γίνετε περισσότερο αισιόδοξοι.
Έρωτας: Είναι μια ιδανική ημέρα για νέα γνωριμία η οποία θα γίνει πολύ εύκολα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με μια σχέση η οποία φαινόταν ότι είχε τελειώσει, αλλά τελικά θα ξεκινήσει πάλι ξαφνικά και δεν θα μπορεί να σταματήσει. Κυρίως με Τοξότη ή Υδροχόο.
Καριέρα & Οικονομικά: Από εκεί που ήταν όλα κλεισμένα και στατικά, ξαφνικά ακόμα και το παραμικρό να ακούσετε από ένα πρόσωπο που είναι μέσα σε πληροφορίες και καταστάσεις θα σας βοηθήσει να το εξελίξετε. Ιδιαίτερα οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Θα έχετε μια ιδιαίτερη μέρα η οποία θα βοηθήσει στο να αφυπνιστείτε και να κάνετε πράγματα που είναι σίγουρο ότι θα δυναμώσουν την ψυχή σας. Αρκεί να έχετε πίστη και ενδιαφέροντα που σας δίνουν απαντήσεις διαφορετικού τύπου από αυτές που έχετε ήδη μάθει μέχρι τώρα, για να βγείτε από αδιέξοδα κυρίως συναισθηματικά.
Έρωτας: Απελευθερώνεστε από ταμπού και ιδέες που σας περιορίζουν να δείτε τον άλλον όπως είναι. Κυρίως ένας Δίδυμος ή ένας Τοξότης θα σας βοηθήσει να κάνετε κινήσεις περισσότερο εξελιγμένες μέσα στην σχέση σας. Και πάνω από όλα θα σταματήσετε τον περιορισμό.
Καριέρα & Οικονομικά: Βλέπετε ευκαιρίες οι οποίες για να υλοποιηθούν χρειάζεστε ένα μυαλό ανοικτό. Αυτό ίσως το πετύχετε με τη βοήθεια ενός Υδροχόου ή μιας φιλικής παρέας και να δείτε κάποια πράγματα που ήταν δύσκολο να τα κατανοήσετε.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Η μέρα ξεκινάει καλά για σας, αφού θα έχετε τη διάθεση να είστε περισσότερο αυθόρμητοι, ανοικτοί και πάνω από όλα με μια αυτοπεποίθηση, η οποία θα ξεκινάει από την εσωτερική σας αλάνθαστη διαίσθηση.
Έρωτας: Αναγνωρίζοντας την αξία ενός ατόμου, θα φροντίσετε να δείξετε τα αληθινά σας αισθήματα χωρίς να κρατήσετε τίποτε για σας, είτε λόγω εγωισμού είτε λόγω των αποστάσεων από θέση ισχύος τις οποίες θέλετε να κρατήσετε. Τοξότης, Υδροχόος ενισχύουν τις αποφάσεις σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με καλύτερες προοπτικές για συνεργασίες ή για κάποια ανοίγματα. Σήμερα οι σκέψεις σας είναι πολύ δυνατές και κυρίως εσείς που έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο θα δείτε πως θα βρείτε μια ξαφνική λύση, για να αντιμετωπίσετε κάποια πολύ σημαντικά προβλήματα.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Είναι η ημέρα των υπερβολών, αλλά μάλλον τις χρειάζεστε γιατί το παρακάνετε με το κλείσιμο, την κριτική κυρίως στον εαυτό σας και τον ορθολογισμό. Καλό είναι να αισιοδοξείτε ότι όλα θα πάνε καλύτερα και να βλέπετε ένα φως για το μέλλον.
Έρωτας: Ενώ μπορεί να είχατε θυμώσει με ένα Σκορπιό ή Υδροχόο, τώρα θα καταλάβετε ότι είστε κάπως υπερβολικοί στην κρίση σας και θα κάνετε τις ανάλογες κινήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν φιλοδοξίες οι οποίες σας κάνουν να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας. Ο λόγος είναι ότι θα ξεφύγετε από τα στενά σας όρια, τα οποία μερικές φορές δεν σας αφήνουν να επεκταθείτε.



ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Είναι μια πολύ καλή μέρα για σας, αφού θα βρεθείτε με φίλους και με άτομα με τα οποία περνάτε όμορφα. Το να είστε φιλικοί και κοινωνικοί σας εκφράζει απόλυτα. Το καλό είναι ότι είστε ανοικτοί σε διάφορες γνωριμίες.
Έρωτας: Ό,τι πρόβλημα και να υπάρχει θα το επιλύσετε επί τόπου γιατί θέλετε να ξεχάσετε ο,τιδήποτε σας στεναχωρεί. Σήμερα είναι η δική σας ημέρα και χρειάζεται να περάσετε όσο πιο καλά μπορείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Παρόλο που υπάρχουν προβλήματα, εσείς έχετε μια αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Πιθανόν οι συζητήσεις για μια συνεργασία να σας κάνουν να βρείτε μια ξαφνική λύση.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Έχετε αφήσει για λίγο πίσω τα προβλήματα και αυτό θα είναι βοήθεια σε όλα. Ίσως να φάτε ή να πιείτε λίγο παραπάνω ή γενικά να υπερβάλετε, αλλά εσείς το χρειάζεστε περισσότερο από άλλες φορές.
Έρωτας: Θέλετε να πείτε πολλά πράγματα που άλλες φορές δεν θα τα λέγατε. Ίσως να είστε αρκετά δυναμικοί σε σχέση με την πραγματικότητά σας και πολύ θετικοί ακόμα και με τα σφάλματα του άλλου ή ανοικτοί σε προτάσεις και σε αλλαγές.
Καριέρα & Οικονομικά: Σας πιάνει μερικές φορές να θέλετε να έχετε πολλά χρήματα. Για αυτό ίσως να κάνετε πολλές σπατάλες με την ιδέα ότι θα κερδίσετε άμεσα.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Η γενική ιδέα μιας καινούργιας στάσης ζωής θα σας δώσει ένα άνοιγμα εσωτερικό για να προχωρήσετε παρακάτω. Οι γνώσεις και η αξία τους θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε την αληθινή σας δύναμη.
Έρωτας: Οι ελεύθεροι παίζετε και δεν υπάρχουν αντιστάσεις για να συγκρατηθείτε., κυρίως σε μια γνωριμία με ένα πρόσωπο που είναι νεώτερο από εσάς. Η επαφή με τον Ταύρο έχει μια αισθαντική μαγεία αλλά υπάρχουν αντιστάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι η τυχερή σας ημέρα γιατί θα αισθανθείτε ότι όλα θα πάνε καλά. Θα σας ήταν πολύ εύκολο να συζητήσετε σήμερα για κάτι που σχεδιάζετε εδώ και πολύ καιρό να γίνει. Αν μπορείτε καλό είναι να παίξετε ένα τυχερό παιχνίδι. Κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Έχετε προσδοκίες οι οποίες σας βγάζουν από την καθημερινή σας πραγματικότητα. Σας χρειάζεται και αυτό, γιατί ξεφεύγετε από τις πολλές ταλαιπωρίες. Ίσως να κρατήσετε κάποιο πολύ κλειστό κύκλο από φίλους που θα επικοινωνούν καλύτερα μαζί σας.
Έρωτας: Έχετε ανάγκη να κάνετε κάποια μικρά παιχνιδάκια με το πρόσωπο που σας αρέσει και ίσως να του κρυφτείτε για να δείτε αν θα σας ψάξει. Πιθανόν ο Δίδυμος θα φέρει την άνοιξη στην καρδιά σας, παρόλο που δεν είναι και πολύ εύκολη η σχέση σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε τη διάθεση να ξεκουραστείτε, για αυτό μπορεί και να απομονωθείτε. Αλλά, αν βρεθείτε με ένα πρόσωπο που σας καταλαβαίνει, θα θέλετε να συζητήσετε μαζί του και να κάνετε αισιόδοξα πλάνα. Μόνο που θα προτιμήσετε να κρατηθεί απόλυτη μυστικότητα.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Έχετε μεγάλη επιτυχία τουλάχιστον για σήμερα, γιατί μαζεύετε γύρω σας πρόσωπα με τα οποία μπορείτε να μιλήσετε πιο εύκολα αλλά και πιο απλά. Αν βρεθείτε σε μια διάλεξη βιβλίου ή σε ένα ταξίδι θα κάνετε νέες γνωριμίες με αξιόλογα άτομα.
Έρωτας: Μια ξαφνική γνωριμία, μη αναμενόμενη, ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από την βοήθεια ενός φίλου μπορεί να εξελιχθεί στον έρωτα της ζωής σας. Πάντως η φιλία είναι σημαντική ακόμα και με το πρόσωπο που είστε μαζί.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανοίγετε τα χαρτιά σας και μοιράζεστε κάποιες ιδέες οι οποίες θα σας δημιουργήσουν προοπτικές και νέες καταστάσεις. Η προσωπικότητά σας θα βοηθήσει να μαζέψετε γύρω σας τους καλύτερους, είτε είστε στο εξωτερικό είτε σ' ένα ταξίδι.



ΙΧΘYΕΣ


Γενικά: Είστε σε μεγάλη δράση, κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο, γιατί θα αντλήσετε όλες τις δυνάμεις σας και θα κάνετε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε. Προσέξτε μόνο μην εμπλέξετε πολλά μαζί.
Έρωτας: Στο δρόμο σας περιμένει μια ευκαιρία την οποία στην αρχή μπορεί να μην καταλάβετε γιατί ως συνήθως θα ονειροπολείτε. Το φλερτ και η διάθεση ανοίγματος, ακόμα και με πρόσωπα που δεν είχατε βρεθεί ποτέ, θα σας παρακινήσει να κάνετε πιο εύκολα γνωριμίες. Δίδυμος, Ζυγός ή Τοξότης πιθανόν να σας συγκινήσουν.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποια άτομα στον κοινωνικό σας κύκλο που μπορεί να σας δίνουν ελπίδες και να σας δημιουργούν ψυχική ευφορία. Αν, βέβαια, δεν δείτε πράξεις ή σοβαρές αποδείξεις, καλό είναι να μην ξεσηκώνεστε.



Πηγή: http://www.astrology.gr/


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger