Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ επιγραφή σε τουαλέτα καφετέριας στη Λάρισα!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016


Για αρσενικά που τρέφουν μεγάλες αυταπάτες




Τι μπορεί να πάθουν τα παιδιά από τα βιντεοπαιχνίδια-ΦΩΤΟ











Πραγματικά δεν θα πιστεύετε, ότι διαβάζετε και ότι φωτογραφίες δείτε. Έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να πάθει κάποιος όταν παίζει πολλές ώρες βίντεο παιχνίδια; Σας λέμε ότι μπορεί να πάθει τα πάντα. Από κρίσεις επιληψίας μέχρι και θάνατο, ή από το να χαλάσουν οι αρθρώσεις των δαχτύλων του μέχρι να πάθει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες και μετά σκεφτείτε το πάλι εάν θα καθίσετε με τις ώρες μπροστά από ένα pc ή μια παιχνιδομηχανή...




Διαλυμένος αντίχειρας από το χειριστήριο.


Δείτε τη φωτογραφία. Παρατηρείτε κάτι περίεργο στον αντίχειρα του νεαρού; Σχεδόν έχει ισοπεδωθεί. Αυτό συνέβη από το χειριστήριο της παιχνιδομηχανής και τις άπειρες ώρες που το χειριζόταν με τα δάχτυλα του. Το πρόβλημα εμφανίζεται τόσο στα οστά του αντίχειρα, όσο και στο δέρμα. Το δέρμα ουσιαστικά γίνεται μια πληγή από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις, η οποία για να επουλωθεί χρειάζεται πολλές εβδομάδες. Η βλάβη επιστημονικά αποκαλείται palmar hidradenitis και εκτός από τον αντίχειρα χτυπάει και τα υπόλοιπα δάχτυλα καθώς και την παλάμη.



Σπασμένα κόκαλα και ρήξη χιαστών


Προκαλείται από μια συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή, στην οποία ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί απλά χειριστήριο αλλά κινείται ολόκληρος και μπαίνει μέσα στο παιχνίδι. Έχουν αναφερθεί συχνοί τραυματισμοί των άκρων, και πολλά κατάγματα, αφού ο παίχτης στην προσπάθεια που κάνει χτυπάει σε αντικείμενα (για παράδειγμα σε έναν τοίχο) στο σπίτι και διαλύει τα κόκαλα του χεριού του. Τα πόδια επιβαρύνονται σε απίστευτο βαθμό, ενώ περισσότερο από όλα επιβαρύνονται τα γόνατα που δεν αντέχουν τις πιεστικές και ξαφνικές κινήσεις. Οι ρήξεις στους χιαστούς είναι συνηθισμένο φαινόμενο.



Επιληψία- ημικρανία


Αν και όλες οι παιχνιδομηχανές αναφέρουν ότι τα παιχνίδια δεν πρέπει να παίζονται για πολλές συνεχόμενες ώρες και πάντα θα πρέπει να μεσολαβεί κάποιο μικρό διάλειμμα, οι χρήστες δεν τηρούν αυτές τις εντολές και συχνά παθαίνουν επιληψία. Για την ακρίβεια φωτοεπιληψία (PSE). Η επιληψία αυτή προκαλείται από οπτικά ερεθίσματα, από ξαφνικά χρώματα από κινήσεις στην οθόνη κ.α. Επίσης η υπερβολική συγκέντρωση σε μια οθόνη προκαλεί συχνά ημικρανίες στον χρήστη.



Εθισμός


Τι να πει κάποιος για αυτό. Όταν ένας χρήστης μιας παιχνιδομηχανής δεν σηκώνεται από την καρέκλα του, ούτε για να πάει στην τουαλέτα, όταν τρώει με το ένα χέρι και με το άλλο μπροστά από την οθόνη συνεχίζει να παίζει, όταν δεν βγαίνει από το σπίτι, όταν αποκόπτεται από φίλους και συγγενείς, όταν δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να σπάσει το ρεκόρ στο παιχνίδι, τότε μιλάμε για εθισμό. Τα συμπτώματα είναι η απώλεια βάρους, η μελαγχολία όταν δεν παίζει κάποιο παιχνίδι, η διακοπή του ύπνου για να παίξει κάποιο παιχνίδι και η παντελής έλλειψη προσωπικής υγιεινής.



Επιθετική συμπεριφορά


Μελέτες παιδοψυχολόγων έχουν δείξει ότι οι μικροί χρήστες βίντεο παιχνιδιών (κυρίως όταν παίζουν παιχνίδια με βία) παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, και συχνά κατάθλιψη. Όσο ο καιρός περνάει, οι χρήστες παρουσιάζουν κρίσεις άγχους, παράλογο θυμό, φοβίες στις κοινωνικές τους συναναστροφές ενώ η συμπεριφορά τους τόσο προς τους οικείους ανθρώπους όσο και στους άλλους συνομήλικους τους, γίνεται ολοένα και πιο βίαιη.



Το σύνδρομο του ΤΕΤΡΙΣ


Το Τέτρις το γνωστό (και πραγματικά εθιστικό) παιχνίδι με τα τουβλάκια που πέφτουν και πρέπει να ταιριάξουν, αποτελεί από μόνο του σημείο αναφοράς. Έρευνες έχουν διαπιστώσει το περίφημο “σύνδρομο Τέτρις” Τι είναι αυτό;Μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού, ο χρήστης αρχίζει να φαντάζεται πολύχρωμα τουβλάκια να πέφτουν από το ταβάνι του δωματίου που βρίσκεται και ταυτόχρονα κάνει σκέψεις εκεί που κάθεται, ποιο τουβλάκι να μπει που στο δωμάτιο. Έχει αναφερθεί ότι οι χρήστες βλέπουν ακόμη και όνειρα με τουβλάκια τέτρις. Πολλοί που πάσχουν από το συγκεκριμένο σύνδρομο, “όταν γεμίσουν το δωμάτιο τους” με φανταστικά πολύχρωμα τουβλάκια, συνεχίζουν να σκέφτονται πως θα γεμίσουν το σπίτι. Την πολυκατοικία, τη γειτονιά τους και στο τέλος ολόκληρη την πόλη. Στις ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί τροχαία δυστυχήματα επειδή ο οδηγός αφηρημένος αντί να έχει την προσοχή του στο δρόμο, σκεφτόταν τουβλάκια...

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα


Το σύνδρομο με απλά λόγια προκαλείται όταν το κεντρικό νεύρο στον βραχίονα δέχεται επανειλημμένα πιέσεις. Το χειριστήριο μιας παιχνιδομηχανής, ή το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή, είναι οι ιδανικοί παράγοντες για αυτή την πίεση. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους χρήστες για τον τρόπο που χρησιμποιούν τα χέρια τους γιατί μόλις εμφανίσουν πρόβλημα στον καρπιαίο σωλήνα μετά χρειάζεται το χέρι ξεκούραση. Βέβαια έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο χρήστης συνέχιζε να παίζει ενώ το χέρι του τον πονούσε...







http://iatropedia.com

«Κυνηγοί τούνελ» σαρώνουν τα σύνορα με τη Β. Κορέα!

Από τη δεκαετία του '70 έχουν ανακαλυφθεί τέσσερα υπόγεια δίκτυα στοών 




Για να γίνεις «κυνηγός τούνελ» στη Νότια Κορέα χρειάζεσαι τρία πράγματα: μία αντλία νερού, μία πετρελαιοκίνητη γεννήτρια ηλεκτρικού και πολλή φαντασία. O Λι Τσαγκ-γκαν και η ομάδα του διαθέτουν και τα τρία. Και αναζητούν κρυφές σήραγγες στα βουνά κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα - σκαμμένες, φυσικά, από την βόρεια πλευρά της μεθοριακής γραμμής.

Πριν από λίγες μέρες ένας ντόπιος τους υπέδειξε ένα μεγάλο άνοιγμα που παρατήρησε και η εξερεύνηση ξεκίνησε.
«Δε θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα», δηλώνει ο Λι στην ανταποκρίτρια του βρετανικού BBC στη Σεούλ Λούσι Γουίλιαμσον. «Το σίγουρο είναι όμως ότι πρόκειται για ανθρώπινο έργο. Υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη εκρηκτικών και ανθρώπινη δραστηριότητα καθώς και πολλές τρύπες από γεώτρηση στα τοιχώματα», προσθέτει.

Ο Λι και η ομάδα του πιστεύουν ότι η σήραγγα είναι έργο βορειοκορεατών πρακτόρων και ότι αποτελεί μέρος ευρύτερου μυστικού δικτύου που εκτείνεται κάτω από το έδαφος της Νότιας Κορέας.

Προσπάθησαν να αποστραγγίσουν λιμνάζοντα ύδατα στο βάθος της σήραγγας για να δουν πού οδηγεί, τους διέκοψε όμως η άφιξη ενός στρατιωτικού οχήματος. Ο στρατός της Νότιας Κορέας δεν υποστηρίζει τις θεωρίες περί κρυφών σηράγγων, ούτε και τις προσπάθειες των εξερευνητών. «Ο στρατός παραμένει απαθής στα ευρήματα αυτά, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να απευθύνονται σε εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λι. Ο στρατός από τη μεριά του ισχυρίζεται πως κάθε άλλο παρά απαθής είναι και ότι έχει επιστρατεύσει ειδικούς για την ανακάλυψη των κρυφών σηράγγων.

Από τη δεκαετία του 1970 έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής συνολικά τέσσερα μεγάλα υπόγεια δίκτυα στοών και πιστεύεται ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά ακόμη. Νοτιοκορεάτες και αμερικανοί στρατιώτες αναζητούν από κοινού κρυφές σήραγγες πραγματοποιώντας τακτικές γεωτρήσεις στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη της Νότιας και Βόρειας Κορέας (DMZ).

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ανακαλύφθηκε το τελευταία δίκτυο και - πλέον - όσα έχουν χαρακτηριστεί βορειοκορεάτικα δίκτυα θεωρούνται μάλλον «αξιοθέατα» παρά στρατιωτική απειλή.

Ο Λι Τσαγκ-μιν, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Γιονσέι, υποστηρίζει ότι οι σήραγγες έχουν πλέον πάψει να έχουν στρατιωτική αξία για τη Βόρεια Κορέα για πολλούς λόγους. «Ένας λόγος είναι ότι οι Βορειοκορεάτες έχουν πάνω από 900 πυραύλους στραμμένους προς το Νότο, κι έτσι θεωρητικά μπορούν να χτυπήσουν σχεδόν παντού. Ένας άλλος είναι ότι διαθέτουν συστοιχίες πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, που μπορούν να πλήξουν τη Σεούλ μέσα σε λίγα λεπτά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μαζί με τη στρατιωτική αξία μειώθηκε σημαντικά και το ενδιαφέρον για τις υπόγειες σήραγγες. Πολλοί έχουν δαπανήσει τεράστια χρηματικά ποσά για τις ανάγκες της εξερεύνησης, με αποτέλεσμα να χάσουν ολόκληρη την περιουσία ή ακόμη και την οικογένεια τους, για χάρη του ασυνήθιστου χόμπι τους, το οποίο συνήθως συνδιάζεται με μία αίσθηση «εθνικού καθήκοντος» για το ξεσκέπασμα των «συνομωσιών» τις οποίες υποτίθεται ότι απεργάζονται οι βόρειοι γείτονες της κορεατικής χερσονήσου εναντίον της φιλοδυτικής Νότιας Κορέας.

http://www.tovima.gr




Aπίστευτο: Χταπόδι δραπετεύει από κλειστό βάζο!

Σε αυτό το βίντεο που εντοπίσαμε από το Youtube, θα δείτε την στιγμή που ένα χταπόδι απελευθερώνεται από ένα σφραγισμένο βάζο. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Όπως θα δείτε και εσείς, ο άνδρας τοποθετεί το χταπόδι σε ένα βάζο και μετά κλείνει το καπάκι του. Ωστόσο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το μαλάκιο περιστρέφει με τα πλοκάμια του το κόκκινο καπάκι με αποτέλεσμα να δραπετεύσει! To βίντεο ανέβηκε πριν δύο χρόνια στο Youtube και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 8 εκατ. views!

Δείτε το βίντεο:


http://www.newsit.gr/

Τι θα συμβεί αν βάλετε ένα κατσίκι με έναν....

Θεσσαλό:
Θα οργανώσει μεγάλο γλέντι, θα το σφάξει και θα το φάει. Κατόπιν θα
φροντίσει να μάθουν όλοι οι γείτονες πόσο εύκολα βρίσκει κατσίκια και
πόσο καλά πέρασε τρώγοντας.

Ηπειρώτη:
Θα περιφράξει το χώρο για να μην του το κλέψουν ενώ ο ίδιος θα φάει
χόρτα για να μην ξοδευτεί.

Μακεδόνα:
Θα το παρατήσει και θα πάει για καφέ.

Πελοποννήσιο:
Θα το πηδήξει.

Νησιώτη:
Θα διαμαρτυρηθεί γιατί όλη η υπόλοιπη Ελλάδα έχει κατσίκια όλο το
χρόνο ενώ εκείνος μόνο το Πάσχα. Μετά θα το πουλήσει στην τιμή 100
κατσικιών σ' ένα Γερμανό τουρίστα.

Κρητικό:
Θα προσπαθήσει να θυμηθεί από πού το έκλεψε.

Αθηναίο:
Θ' αναρωτηθεί σε ποιά ταινία έχει ξαναδεί αυτό το παράξενο ζώο. Θα το


αναγνωρίσει μόνο όταν του το προσφέρει σε κομμάτια ο φίλος του ο Θεσσαλός.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger