Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σε κίνδυνο η ζωή του Μακόλεϊ Κάλκιν - Oι συγγενείς φοβούνται για...

Σάββατο 18 Μαΐου 2013



Αυξημένους κινδύνους να προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα διατρέχει ο 32χρονος Μακόλεϊ Κάλκιν...

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο ενσαρκώνοντας τον δαιμόνιο πρωταγωνιστή της ταινίας «Μόνος στο Σπίτι».

Οπως ανέφερε άτομο από το συγγενικό του περιβάλλον μιλώντας στο Natiοnal Enquirer ο Μακόλεϊ, ο οποίος πέρυσι είχε απασχολήσει ξανά τα μέσα ενημέρωσης λόγω του εθισμού στην ηρωίνη, καπνίζει περισσότερα από 60 τσιγάρα την ημέρα.

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που συναντά τον Μακόλεϊ, τον βλέπει να κρατά ένα τσιγάρο στο στόμα και να καπνίζει με μανία. Τα δόντια του είναι κίτρινα και βήχει πολύ.

Η οικογένειά του ανησυχεί πολύ για την υγεία του αλλά και την ίδια του τη ζωή, ενώ ειδικοί υποστηρίζουν πως έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα και πως οι πιθανότητες να πεθάνει από αυτό είναι 30 φορές περισσότερες από κάποιον που δεν καπνίζει.



ΦΩΤΟ: Ο Eros Ramazzotti "χούφτωσε" τη σύντροφό του on camera!



Τον μύθο του «λατίνου εραστή» επιβεβαιώνει, μάλλον, ο  Eros Ramazzotti. Ο τραγουδιστής με την χαρακτηριστική φωνή δε δίστασε να «χουφτώσει» τη σύντροφό του μπροστά στον φακό των παπαράτσι!

Ο Ιταλός έπιασε τα οπίσθια της Marica Pellegrinelli, κοιτάζοντας δεξιά-αριστερά, για τυχόν αδιάκριτα βλέμματα. Όμως ο φακός τον «τσάκωσε»! Η γυναίκα έχοντας στο μυαλό την κόρη τους  Raffaela Maria, καθώς την κρατούσε αγκαλιά, δεν αντέδρασε στην ερωτική χειρονομία του συντρόφου της.


Τηλεοπτικά ατυχήματα... Live για να ξεκαρδιστείτε (βίντεο)



Το επάγγελμα του δημοσιογράφου θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, αφού θα δείτε και στο βίντεο, ότι είναι ουκ ολίγα τα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής.

Παιδιά που παίρνουν στο κυνήγι με χιονόμπαλες έναν ρεπόρτερ, πελεκάνος που κυνηγάει παρουσιαστή, οπαδός που ερωτοτροπεί στην πλάτη παρουσιάστριας και άλλα πολλά στιγμιότυπα. Και ένα ελληνικό, αφού στο βίντεο υπάρχει και το απρόοπτο που συνέβη στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Δείτε το βίντεο...



ΠΗΓΗ: onsports.gr

Δείτε ένα εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι ελληνικές


Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή Ελληνοφρένεια», ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο. 

´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.

Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες;

Δεν χρειάζεται. ΟΛΕΣ οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες.

Το απίστευτο με την ισπανική είναι ότι επειδή η προφορά τους είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μας, οι ελληνικές λέξεις χρησιμοποιούνται σχεδόν ατόφιες και έχεις την εντύπωση ότι ακούς ελληνικά!

Π.χ η ώρα στα αγγλικά είναι hour ενώ στα ισπανικά είναι ora! Ακριβώς ίδια.Η ιστορία στα αγγλικά είναι history ενώ στα ισπανικά historia. Ακριβώς ίδια.Οι Ισπανοί και οι Άγγλοι έχουν μάλιστα διατηρήσει την δασεία πού εμείς κάποτε είχαμε συμβολίζοντας την με το γράμμα h.Όταν οι Ισπανοί θέλουν να πούν ‘Χρονομέτρα με’ λένε ‘Cronometra me´. Ακριβώς το ίδιο με εμάς! Τα παραδείγματα ατελείωτα

Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής: ‘Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό πού τρέχει στις φλέβες μου’. Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή ‘Ελληνοφρένεια’, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.

Αν τώρα προσθέσουμε και λέξεις πού εκ πρώτης όψεως φαίνονται ισπανικές αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω την προέλευση τους διαπιστώνουμε ότι είναι ελληνικές, τότε ο κατάλογος των ελληνικώς λέξεων γίνεται πραγματικά αμέτρητος.

Π.χ το ρούχο στα ισπανικά είναι ropa. Στα ελληνικά έχουμε την λέξη Λωποδύτης. Προέρχεται από την λέξη λώπη και δύτης. Λώπη στα αρχαία είναι το ένδυμα, το ρούχο. Άρα λωποδύτης αυτός πού δύει, πού βουτά το χέρι του στο ρούχο μας για να μας κλέψει. Με απλή αλλαγή του λ σε ρ, προκύπτει η λέξη ropa πού χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Ισπανοί! Η αλλαγή του λ σε ρ (είναι και τα δύο γλωσσικά σύμφωνα) και αντίστροφα είναι κάτι πολύ σύνηθες πού συμβαίνει καθημερινά, λέμε π.χ αδελφός αλλά και αδερφός, κοκ. Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να ασελγούμε στην γλώσσα μας.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι τα παιδιά μας στα σχολεία θα διδάσκονται ότι τα φωνήεντα είναι 5 (α,ε,ο,ι, και ου!!!) ενώ τα σύμφωνα είναι 15 μεταξύ των οποίων το γκ και το μπ. Ο ορισμός της προδοσίας από ανθρώπους στους οποίους εμπιστευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας. Από την κατάργηση του πολυτονικού μέχρι σήμερα ο βιασμός της γλώσσας μας είναι συνεχής και περνάει απαρατήρητος. Καμία εκπομπή, καμία δημοσιότητα.

Από την άλλη ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις διαφημίσεις μόνο με αγγλική ορολογία, ενώ τα σίριαλ είναι τούρκικα! Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη.

Πρώτα απαξιώνεις κάτι και μετά το καταργείς. Με τον ίδιο τρόπο πού απαξιώνουν τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και σε κάνουν να λές ‘Ε άει στο διάολο, πουλήστε τα να ησυχάσουμε’, ομοίως απαξιώνουν την γλώσσα και κάνουν όλους εμάς να στέλνουμε τα παιδιά μας από την 1η δημοτικού!!! να μάθουν αγγλικά και γερμανικά!!!

Το γεγονός ότι την γλώσσα μας τους την διδάσκουν κακοποιημένη δεν μας απασχολεί καθόλου!!! Αλλά δεν πειράζει, το PSI να είναι καλά, το ευρώ και η ευρωζώνη. Αυτά έχουν μόνο αξία.

Η γλώσσα είναι άνευ σημασίας. Δεν μπορείς να την πουλήσεις οπότε δεν μπορεί να ανεβάσει το ΑΕΠ. Τι σημασία έχει πού από εργαλείο σκέψεως την έχουν καταντήσει μόνο μέσο επικοινωνίας και αυτό μάλιστα κολοβό. Αρκεί να μπορούμε να συννενοηθούμε ώστε να υπολογίζουμε το ΦΠΑ. Αυτό αρκεί.

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού
Στίχοι- Μουσική Daniel Armando.

Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia. Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia. Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas.


pentapostagma.gr

Γυναικείος πανηγυρισμός που…προκαλεί! (βίντεο)


Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ σκληρό άθλημα, που μεγάλο ρόλο παίζει το πάθος και η δύναμη. Αυτό κάνει και τις γυναίκες αθλήτριες να παίζουν με μεγάλη θέληση και αντιαθλητικά, αλλά κάποιες φορές ξεφεύγουν και από τα όρια!

Δεν εννοούμε, βέβαια, για κάποια επίθεση με… ξύλο, αλλά για έναν πανηγυρισμό ο οποίος ήταν αρκετά προκλητικός. Συγκεκριμένα, η Ogom Chijindu της ομάδας του Λος Άντζελες σε μία επίτευξη του στόχου της πανηγύρισε κουνώντας τα οπίσθιά της πάνω στο κεφάλι της παίκτριας του Σιάτλ, Riki Creger-Zier.


athlitikotetradio

Αυτό που πονάει πιο πολύ σ' ένα χωρισμό είναι...


































Αν είναι δυνατόν:Δείτε τι της σύστησε ο γιατρός να κάνει στο σύζυγο



Ο γιατρός J. Peter Zegarra τιμωρήθηκε από το ιατρικό συμβούλιο της Καλιφόρνια μετά από την περίεργη διάγνωση και πρόταση που έκανε σε μια ασθενή

Ο γιατρός, πρωκτολόγος στην ειδικότητα, πρότεινε στη γυναίκα να κάνει δυο φορές την εβδομάδα στoματικό έρωτα στο σύζυγό της προκειμένου να ξεπεράσει το ''φαρυγγικό αντανακλαστικό'' το οποίο την ταλαιπωρούσε, προκειμένου να προχωρήσει σε εξέταση κολονοσκόπησης...

Η γυναίκα από την Καλιφόρνια κατήγγειλε τον γιατρό ο οποίος ήδη βρήκε τον μπελά του για τις ασυνήθιστες πρακτικές του...

Τρεις απίστευτοι θάνατοι την ώρα του σεξ



Το σεξ είναι ευχαρίστηση, είναι ηδονή, είναι υγεία. Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα όρια του επιτρεπτού στο σεξ, είναι δυσδιάκριτα και διαφέρουν από άνθρωπό σε άνθρωπο. Ο λαός πάλι, λέει ότι το “κρεββάτι του καθένα είναι δικό του και μόνο δικό του”. Όπως και να έχει δεν είναι λίγες οι φορές που ακραίες καταστάσεις στο σεξ, έχουν οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο...  

Το iatropedia.gr παρουσιάζει κάποιες από αυτές, που κατά καιρούς απασχόλησαν αλλά και προβλημάτισαν τα ΜΜΕ αλλά και την επιστημονική κοινότητα.


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1: Ο Τόνυ Τέιλορ και η σύζυγος του Κρίστεν, είχαν δοκιμάσει τα πάντα στο σεξ. Εκείνος ήταν ένας εύπορος 40ρης, αρκετά γοητευτικός και εκείνη μια γυναίκα 35 ετών που στο πέρασμα της τα ανδρικά κεφάλια γύριζαν, και οι ανδρικοί λαιμοί “έσπαγαν” από το στρίψιμο. Οι γείτονες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το ανδρόγυνο. Βέβαια στη γειτονιά που έμεναν στο Οχάιο των ΗΠΑ, είχαν κατά καιρούς ακουστεί ψίθυροι για την ερωτική δραστηριότητα της Κρίστεν Τέιλορ, αλλά ήταν μόνο ψίθυροι... Ένα βράδυ του Ιουνίου του 2010, γύρω στις 11 το βράδυ, ένα βραχυκύκλωμα στον υποσταθμό της Εταιρίας Ηλεκτρισμού, βύθισε τη γειτονιά στο σκοτάδι για μισή ώρα. Οι τεχνικοί που επιδιόρθωσαν τη βλάβη έγραψαν στην αναφορά τους ότι εκείνη προκλήθηκε από κάποιο σπίτι της περιοχής... Μετά από 3 ημέρες που ο Τόνι και η Κρίστεν δεν εμφανίσθηκαν στη δουλειά τους, η αστυνομία μπήκε στο σπίτι και το θέαμα που αντίκρισε ήταν το εξής. Ο Τόνι γυμνός, δεμένος με ένα καλώδιο που η “γυμνή” του άκρη ακούμπαγε τα γεννητικά του όργανα και η άλλη του άκρη μέσα στην πρίζα. Η Κρίστεν ήταν και εκείνη γυμνή με ένα άλλο καλώδιο να αγγίζει τη σάρκα της, και εκείνο στην πρίζα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα πτώματα κατάφερε να συνθέσει το σκηνικό του θανάτου. Το ζευγάρι θέλησε να αυξήσει την ηδονή και με κάποιο τρόπο νόμιζε ότι θα το έκανε εάν περνούσε ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα από τα κορμιά τους. Όταν ο Τόνι διείσδυσε μέσα στη σύζυγο του, όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που έβαλε τα καλώδια στην πρίζα. Η γυναίκα του άρχισε να σπαράζει και εκείνος στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έφτανε σε οργασμό, κατάλαβε ότι η Κρίστεν ήταν νεκρή. Δεν πρόλαβε ούτε εκείνος να ευχαριστηθεί τον οργασμό του...

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2: Ο κίνδυνος σαγήνευε πάντα το νεαρό ζευγάρι. Ο Μντουζούσι Σαντέλε και η Σιμπογκίλε Βαν Ράντεμπε, από τη Νότιο Αφρική. Εκείνος ήταν μαύρος και εκείνη μια ξανθιά μιγάδα, με φιδίσιο σκούρο κορμί από τη μητέρα της, και λευκά χαρακτηριστικά από τον Ολλανδό πατέρα της. Και οι 2 τους ήταν 22 χρονών και αμέσως μετά τη γνωριμία τους στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, η ερωτική τους χημεία τους ένωσε. Σαν αφροδισιακό τους είχαν τον κίνδυνο. Λάτρευαν να κάνουν έρωτα μέσα στο σπίτι του αυταρχικού πατέρα της Σιμπογκίλε με κίνδυνο να τους ακούσει από το διπλανό δωμάτιο. Ευχαριστιόνταν να κάνουν έρωτα στην άκρη μιας κατάμεστης από κόσμο πλατείας, με κίνδυνο να τους δουν, ευχαριστιόνταν γενικά να κάνουν σεξ σε σημεία όπου κινδύνευαν να γίνουν αντιληπτοί. Τους τελευταίους 6 μήνες όμως, είχαν προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Για να νιώσουν τον κίνδυνο εντονότερα, είχαν ανακαλύψει τις γραμμές ενός τραίνου. Έκαναν έρωτα γυμνοί πάνω στις γραμμές και την ύστατη στιγμή, σφιχταγκαλιασμένοι σαν ένα ανθρώπινο “βαρελάκι” μετακινούνταν από τις ράγες, και το τραίνο περνούσε από δίπλα τους. “Η Σίμπι, έχει υπέροχους οργασμούς, όταν νιώθει τον αέρα από τα βαγόνια που περνάνε ξυστά δίπλα της”, έλεγε χαριτολογώντας σε μια ανδροπαρέα φίλων του ο Μντουζούσι, λίγες ημέρες πριν. Τελικά το μοιραίο δεν άργησε να συμβεί. Οι εραστές αποφάσισαν να κάνουν έρωτα επάνω στις γραμμές λίγο έξω από τον κεντρικό σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ. Ο μηχανοδηγός είπε στην αστυνομία ότι τους αντιλήφθηκε από μακριά. “Πατούσα την κόρνα μανιασμένα και έκαψα τα φρένα για να σταματήσω, αλλά εκείνοι δεν κουνιόντουσαν από τις ράγες. Δεν κατάφερα να σταματήσω. Πέρασα από πάνω τους...” Στη Νότιο Αφρική που μαστίζεται από το AIDS, οι αρχές έχουν ξεκινήσει τεράστια καμπάνια για το ασφαλές σεξ. Ότι απέμεινε από το ζευγάρι των εραστών και εξέτασαν οι ιατροδικαστές, τους άφησε άναυδους. Πράγματι η καμπάνια τους είχε αγγίξει και ο άνδρας φορούσε προφυλακτικό...

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3: Η αδρεναλίνη σαν αφροδισιακό “τρέλαινε” στην κυριολεξία τον Μπρεντ Τάιλερ και την Μπρέντα Τάμπλεστον δεν απολάμβαναν το σεξ παρά μόνο με την αδρεναλίνη στα ύψη. Η Μπρέντα μάλιστα σε συζητήσεις μεταξύ γυναικών το έλεγε με παράπονο, ότι ο σύντροφος της υπό νορμάλ συνθήκες “δεν μπορούσε να λειτουργήσει”. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να αγγίξουν στην κυριολεξία τα όρια τους. Ανέβηκαν σε ένα ουρανοξύστη στο Βανκούβερ, όπου έμεναν και αποφάσισαν να κάνουν σεξ γυμνοί, στο χείλος της δίχως κάγκελα ταράτσας, που χρησιμοποιούταν σαν ελικοδρόμιο. Λίγο η ένταση, λίγο η παράνοια, κοιτάχτηκαν στα μάτια και η Μπρέντα έγνεψε καταφατικά. Μια κίνηση και το ζευγάρι έφτασε σε οργασμό την ώρα που τα σώματα τους αιωρούνταν στο κενό και έπεφταν από ύψος 75 μέτρων. Ο Τζορτζ Χόρτον, οδηγός ταξί που περνούσε τυχαία από τον δρόμο, τους είδε να διαλύονται κατά την πρόσκρουση, 10 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο του. Στην αστυνομία κατέθεσε ότι του έκανε εντύπωση το χαμόγελο της κοπέλας: “Ήταν πως να σας το πω. Ήταν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αλλά παίρνω όρκο ότι την είδα να χαμογελάει. Ξέρετε εκείνο το σαρδόνιο χαμόγελο των γυναικών όταν τελειώνουν, λίγο πριν ανάψουν τσιγάρο...”

Αδέσποτοι σκύλοι έσωσαν από πνιγμό τουρίστα...


Συνέβη στον κόλπο του Σαν Λορέντζο στο Βιέστε της ιταλικής Φότζια. Γερμανός τουρίστας που έκανε Kitesurfing κινδύνευσε με πνιγμό. Όταν άκουσαν τις κραυγές του δυο από τα σκυλιά που βρισκόντουσαν... στην όχθη άρχισαν να γαβγίζουν δυνατά και ένα τρίτο έπεσε στο νερό προσπαθώντας να φτάσει τον σέρφερ. 

Η Enpa (Ιταλική Ένωση για την Προστασία των Ζώων) αναφέρει στην ανακοίνωση της στην εφημερίδα La Stampa: «Ακούγοντας τις φωνές του ανθρώπου οι σκύλοι άρχισαν να γαβγίζουν χωρίς διακοπή προσελκύοντας την προσοχή των περαστικών και ένας από αυτούς ρίχτηκε στο νερό προσπαθώντας να φτάσει τον άτυχο σέρφερ» «Όλα τα σκυλιά, όχι μόνο εκείνα που εκπαιδεύονται στην έρευνα και τη διάσωση αγνοουμένων, αλλά και τα αδέσποτα, είναι σε θέση να εκτελέσουν απίστευτες πράξεις αυταπάρνησης και να επιδείξουν μια ανιδιοτέλεια που δεν συναντάται συχνά μεταξύ των ανθρώπων» «Εκείνος που δείχνει ενοχλημένος από την παρουσία τους ή τους μεταχειρίζεται ως πρόβλημα, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι κάθε αδέσποτος σκύλος μπορεί να κρύβει μέσα του έναν ήρωα».

Burn out (Το Σύνδρομο Εργασιακής Εξουθένωσης)



Με τον όρο burn out εννοούμε μια εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής  εξάντλησης η οποία προκαλείται από υπερβολικό και χρόνιο στρές. Εάν το στρές συνδέεται με την εργασία σας,η εξουθένωση που μπορεί να αισθάνεστε ίσως συνδυάζεται και με αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα σας ως επαγγελματία ή σχετικά με την αξία της εργασίας σας.
Το burn out σταδιακά επιδρά στην παραγωγικότητα και σας στερεί όποια ενεργητικότητα και καλή διάθεση προυπήρχε γεννώντας την αίσθηση  «οτι δεν έχετε πλέον κάτι άλλο να προσφέρετε».

Κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πλήξη στην εργασία τους ή ότι έχουν φορτωθεί περισσότερα καθήκοντα απ’οσα υπαγορεύει ο ρόλος της ή μπορούν να χειριστούν.

Συχνά μάλιστα , όταν δεν υπάρχει επιβράβευση για τις διαρκείς προσπάθειες που μπορεί να κάνει κάποιος, η απογοήτευση μεγαλώνει και η όρεξη για βελτίωση συρρικνώνεται. Ενώ λοιπόν τέτοια συναισθήματα είναι σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής, υπάρχουν περιπτώσεις που το διαρκές στρές έχει πιο σοβαρές επιρροές στον εργαζόμενο και τότε ίσως να μιλάμε για το σύνδρομο burn out. 

Εάν υποφέρετε από burn out, είναι πιθανό να βιώνετε• Διαρκή κούραση κι αίσθηση εξουθένωσης
• Την αίσθηση ότι «σέρνετε» τον εαυτό σας στη δουλειά
• Αναβλητικότητα για πράγματα που πρέπει να κάνετε
• Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ίσως αρρωσταίνετε συχνά)
• Αλλαγές στην όρεξή σας καθώς και στον ύπνο
• Διάφορους σωματικούς πόνους όπως μυικούς πόνους ή πονοκεφάλους
• Αίσθηση αποτυχίας και αυτο-αμφισβήτησης
• Τάση να αποσύρεστε και να περνάτε ώρα μόνοι
• Απώλεια ελπίδων και αίσθηση ότι είστε παγιδευμένοι
• Κυνισμό κι ολοένα αυξανόμενες αρνητικές σκέψεις
• Υπερκριτικότητα κι εκνευρισμό με τους συναδέλφους ή τους πελάτες σας
• Την τάση να χρησιμοποιείτε το φαγητό, αλκοόλ ή άλλες ουσίες για να τα βγάλετε πέρα

Aπό τι  προκαλείται  το burn out ;• Από εργασίες που είναι μονότονες, πληκτικές και δεν προκαλούν  την πνευματική διέγερση που χρειάζεστε
• Υψηλές απαιτήσεις ή υπερβολικό φόρτο εργασίας
• Απουσία επιβράβευσης και αναγνώρισης για την  καλή σας δουλειά
• Απουσία  ελέγχου σε αποφάσεις που αφορούν τη δουλειά σας, π.χ βάρδιες, εργασιακά καθήκοντα.
• Δυσλειτουργικές εργασιακές σχέσεις, π.χ  κάποιος υπονομεύει τη δουλειά σας ή σας κριτικάρει «πισώπλατα».
• Εργασία που δεν ταιριάζει με τις προτιμήσεις ή τα προσόντα σας.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί
• Πρώτα απ’ολα, αναγνωρίστε ποιοί παράγοντες είναι εκείνοι που συντελούν στο burnout. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε το ζήτημα.
• Εάν είναι δυνατό, συζητήστε το πρόβλημα σας καθώς και οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή έχετε με τον προιστάμενο σας. Ίσως μπορείτε να διαπραγματευτείτε κάποια λύση.
• Αποφύγετε να δίνετε  υπεβάλλουσα  σημασία στη δουλειά σας. Η δουλειά θα έπρεπε  είναι απλά ένα μέσο με το οποίο μπορείτε να απολαμβάνετε τη ζωή είτε επειδή σας δίνει οικονομική ανεξαρτησία είτε επειδή απολαμβάνετε το αντικείμενο της εργασίας σας. Όταν όμως  θυσιάζετε πράγματα όπως την κοινωνική σας ζωή, την οικογένεια σας ή την ψυχική σας ηρεμία για χάρη της δουλειάς, ίσως θα ήταν χρήσιμο να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητες σας.
• Βρείτε αποτελεσματικότερους τρόπους διαχείρισης του χρόνου σας.Πολλοί αισθάνονται συνεχές άγχος στη δουλειά επειδή  νιώθουν ότι έχουν πολλά πράγματα να κάνουν σε πολύ λίγο χρόνο. Θέστε μια λίστα προτεραιότητων και ακολουθήστε την . Δεν έχουν όλα τα εργασιακά καθήκοντα την ίδια προτεραιότητα.
• Αποφύγετε την απόμόνωση και ζητείστε τη συμπαράσταση και υποστήριξη της οικογένειας σας, των φίλων, των συναδέλφων σας. Η ανθρώπινη επαφή είναι συχνά ικανή να ελαφρύνει αρνητικά συναισθήματα αλλά και να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα απο άλλη οπτική.
• Εάν τα πράγματα έχουν φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο, προσφέρετε στον εαυτό σας χρόνο ξεκούρασης ή ανάπαυσης. Πάρτε άδεια από τη δουλειά σας για να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Η υγεία σας, είναι πολύ σημαντικότερη από τη δουλειά σας και για να είστε αποτελεσματικοί στη δουλειά , πρέπει πρώτα απ’ολα να είστε υγιείς.

 http://e-psychology.gr


Εναέρια γιόγκα: Η νέα μόδα!




Η νέα μόδα στην άσκηση καταφέρνει να ενώνει διαφορετικές φιλοσοφίες δημιουργώντας έναν συνδυασμό από αναπνοές και στάσεις της γιόγκα μαζί με ακροβατικές κινήσεις. Το όνομα αυτής είναι «aerial yoga» δηλαδή εναέρια γιόγκα. Στην aerial yoga καλείται κανείς να εκτελέσει τις κλασικές στάσεις της γιόγκα, χωρίς βέβαια να ξεχνάει και τις απαραίτητες αναπνοές, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ακροβατικές κινήσεις με τη βοήθεια μιας αιώρας. 


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ειδικό πανί, εξαιρετικά ανθεκτικό (αντέχει πολύ μεγάλο βάρος), μήκους 6 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων, το οποίο είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται και στα εναέρια ακροβατικά.


Τα οφέλη της εναέριας γιόγκα είναι ότι προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, γυμνάζοντας κυρίως την κοιλιά (επειδή σε κάθε κίνηση στην αιώρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς το κέντρο του), τους ώμους και τα χέρια (επειδή καλείται κανείς να σηκώσει το σώμα του ψηλά, να κάνει δηλαδή έλξεις), ενώ συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος μέσω της βαρύτητας. Παράλληλα, πραγματοποιείται βαθιά διάταση των μυών και απελευθέρωσή τους.


Οι ανάποδες στάσεις (με το κεφάλι κάτω), που χρησιμοποιούνται πολύ στην aerial yoga, αποσυμπιέζουν τους σπονδύλους (περισσότερο από την κλασική γιόγκα, αφού η λεκάνη κρατιέται ψηλά και δεν υπάρχει το βάρος της λεκάνης και των ποδιών), οξυγονώνουν τον εγκέφαλο, τρέφουν τα κύτταρα, ξεκουράζουν την καρδιά (όταν είμαστε στην όρθια θέση, η καρδιά δουλεύει για να φέρει το αίμα από κάτω προς τα πάνω, ενώ στην ανάποδη στάση ξεκουράζεται), προωθούν τη σωστή λειτουργία των λεμφαδένων και τον καθαρισμό του αίματος.


Όσο για τα ψυχικά οφέλη, πέρα από αυτά που προσφέρει η κλασική γιόγκα, το μεγαλύτερο κέρδος είναι η βελτίωση της διάθεσης. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως λόγω των ανάποδων στάσεων, που ρυθμίζουν ολόκληρο το ορμονικό σύστημα. Φυσικά, μέσω της aerial yoga ξεπερνά κανείς και τους φόβους του και αποκτά αυτοπεποίθηση.

Πηγή: zougla.gr

Το τέρας του Λοχ Νες – Πραγματικότητα η φαντασία;



Ένα είδος δεινοσαύρου που επέζησε ή απλώς ένα μείγμα φάρσας και ευσεβούς πόθου; Η Nessie αποτελεί ένα μυστήριο τόσο στο Σκοτσέζικο Τουριστικό Συνέδριο όσο και στους υπόλοιπους από εμάς. Η Σκοτσέζικη τουριστική βιομηχανίας προφανώς προτιμά να μην «σκαλίζει» εις βάθος το θέμα, για το φόβο να μην σκοτώσει το τέρας που γεννά τα χρυσά «αυγά» τους. Αυτό που ο φυσιολάτρης Peter Scott υποστηρίζει πως ανακάλυψε το 1975 με το όνομα Nessiteras rhombopteryx αποδείχθηκε πως ήταν ο αναγραμματισμός του ‘Τεράστια φάρσα από τον Sir Peter S’. Από τότε η απουσία κάθε φυσικού ίχνους και το γεγονός πως το σόναρ έχει σκανάρει κάθε εκατοστό της λίμνης, σημαίνει πως η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει το θέμα παντελώς. 


Μήπως έχεις αρχίσει να γερνάς;


Η πλειοψηφία των σπουδαστών σε Πανεπιστήμια έχουν γεννηθεί το 1990. Τους ονομάζουμε «νεολαία»:

1. Δεν έχουν ακούσει πότε το “We Are The World, We Are The Children” και νομίζουν ότι το “Uptown Girl” είναι των Westlife και όχι του Billy Joel.
2. Το AIDS υπάρχει από τότε που γεννήθηκαν.
3. Τα CD υπάρχουν από τότε που γεννήθηκαν.
4. Ο Michael Jackson έχει ήδη γίνει λευκός.
5. Ο John Travolta είναι πάντα ένας στρουμπουλός τύπος και δεν μπορούν να φανταστούν πώς αυτός ο υπέρβαρος κάποτε ήταν καταπληκτικός χορευτής.
6. Πιστεύουν ότι το «Οι ʼγγελοι του Τσάρλυ» και το «Επικίνδυνες Αποστολές» είναι σχετικά καινούργια έργα.
7. Δεν μπορούν να φανταστούν να δουλεύουν στον υπολογιστή τους με ασπρόμαυρη ή πράσινη οθόνη.
8. Ποτέ δεν έπαιξαν το Pac-Man.
9. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως κάποτε οι τηλεοράσεις ήταν ασπρόμαυρες και δεν ξέρουν καν πώς να ανοίξουν μια τηλεόραση χωρίς το control.
10. Δεν μπορούν επίσης να φανταστούν πώς είναι δυνατόν να πάει κάποιος στο Πανεπιστήμιο χωρίς το κινητό του τηλέφωνο.

Για να δούμε λοιπόν τώρα αν εμείς γερνάμε:
1. Κατανόησες το περιεχόμενο των παραπάνω και χαμογελάς.
2. Χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο (ή και μεσημεριανό ύπνο) μετά από ξενύχτι.
3. Όλοι σου οι φίλοι αρχίζουν σιγά-σιγά να παντρεύονται (ή το έχουν κάνει ήδη).
4. Μένεις έκπληκτος βλέποντας μικρά παιδάκια να χειρίζονται έναν υπολογιστή με τόση ευχέρεια.
5. Όταν βλέπεις πιτσιρικάδες /πιτσιρίκες με κινητό τηλέφωνο, κουνάς νωχελικά το κεφάλι σου.
6. Αναπτύσσεις περισσότερους δεσμούς με την δουλειά σου... είναι η ζωή σου άλλωστε.
7. Ξοδεύεις πολύ λιγότερο χρόνο να μιλάς στο τηλέφωνο με φίλους σου καθημερινά.
8. Συναντάς τους φίλους σου που και που, μιλάτε για τον «παλιό καλό καιρό» και επαναλαμβάνετε συνεχώς τις πλάκες και τις αστείες ιστορίες που έχετε περάσει μαζί.
9. Αφού διάβασες αυτό το κείμενο, έχεις ήδη σκεφτεί να το στείλεις σε κάποιους φίλους σου. Πιστεύεις ότι θα τους αρέσει.

Μήπως βλέπω ένα χαμόγελο στα χείλη σου? Μάλλον έχεις αρχίσει να γερνάς!!!

Κρητικός νευροχειρούργος στο βιβλίο Γκίνες για σπάνια επέμβαση



Άρωμα Κρήτης στο βιβλίο Γκίνες υπάρχει αρκετό, αλλά ο μοναδικός Ελληνας νευροχειρουργός που μπήκε στο βιβλίο για μια ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση που έκανε, είναι ο Γιώργος Αρχοντάκης.

Πρόκειται για μία επέμβαση που έκανε το 2002 σε ένα νεαρό τότε φοιτητή, λάτρη του ψαροντούφεκου που πριν από την κατάδυση είχε ένα ατύχημα το οποίο λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Μάλιστα, το παλικάρι όχι μόνο κατάφερε να ζήσει, αλλά χαίρει αυτή τη στιγμή άκρας υγείας, ενώ συνεχίζει να ασχολείται ακόμα με το ψαροντούφεκο, αφού είναι από τις μεγάλες του αγάπες.

Σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση στο καμάκι είχε καρφωθεί στο λαιμό του και είχε βγει από την κρανιακή κάψα περνώντας μέσα από τον εγκέφαλο. Είχε πάει για ψαροντούφεκο στο Ακρωτήρι Χανίων και για άγνωστο λόγο του έφυγε το καμάκι λίγο πριν μπει στη θάλασσα. Εμεινε εκεί περίπου μισή μέρα, μέχρι που εντοπίστηκε από μια ομάδα δυτών που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο και τον έφερε στο νοσοκομείο Χανίων. Για να βγάλουν οι γιατροί το καμάκι από τα σημεία που είχαν καρφωθεί στο κεφάλι του νεαρού ειδοποιήθηκαν μέχρι και άνδρες της Πυροσβεστικής, που έφτασαν στο νοσοκομείο προκειμένου να βοηθήσουν στο κόψιμο του σιδερένιου αντικειμένου που είχε τραυματίσει τόσο σοβαρά τον νεαρό άνδρα.

Η εγχείρηση αυτή έκανε γνωστό τον Γιώργο Αρχοντάκη σε όλο τον κόσμο. Ο νευροχειρουργός έδωσε συνεντεύξεις σε πολλά ξένα δίκτυα, όπως το CNN, όπου όλοι μίλησαν για εκείνον με διθυραμβικά σχόλια τόσο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία όσο και για την προσωπικότητά του. Από τότε έχουν περάσει οκτώ χρόνια, ο νεαρός τότε φοιτητής είναι σήμερα πολύ καλά στην υγεία του και επισκέπτεται αρκετά συχνά τους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων για να τον εξετάσουν ώστε να είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν συντρέχει πλέον κανένας απολύτως κίνδυνος.


Άναψε φωτιές στο Φεστιβάλ Καννών με την εμφάνισή της! (φώτο)


Μπορεί όλα να μοιάζουν στη θέση τους, όμως στην πίσω μεριά της κατά τα άλλα υπέροχης τουαλέτας της, η διάσημη ηθοποιός έκανε τη διαφορά στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Ποια είναι; Είναι η Eva Longoria η οποία εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του φετινού Κινηματογραφικού φεστιβάλ πιο σέξι από ποτέ, κάνοντας τα φλας να πάρουν φωτιά με την... αποκάλυψη του τατουάζ της σε απόκρυφο σημείο της. Η τουαλέτα της δεν είχε καθόλου πλάτη και όπως ήταν φυσικό, άφηνε να φανεί ακόμα και το τατουάζ της που έχει πολύ χαμηλά στην πλάτη της. 



«Υπάρχει πιθανότητα να είναι ζωντανή»: 20 νέοι ύποπτοι για τη χαμένη Μαντλίν



Νέες εξελίξεις και νέους υπόπτους έχουν αποφέρει οι έρευνες σχετικά με την αναζήτηση της αγνοούμενης Μαντλίν ΜακΚαν, του τρίχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007, κατά τη διάρκεια των διακοπών με τους γονείς στην Πορτογαλία.
Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα της Βρετανίας, η Scotland Yard, που έχει αναλάβει την ευθύνη των ερευνών, έχει εντοπίσει και ταυτοποιήσει 20 νέους υπόπτους που σχετίζονται με την υπόθεση. Οι γονείς της, Κέιτ και Γκέρι ΜακΚαν, δηλώνουν, πως τα όσα στοιχεία εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό, τους δίνουν την ελπίδα πως το κοριτσάκι του είναι ακόνη ζωντανό. «Είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία» δηλώνουν.
Όμως, οι αξιωματούχοι από τη Λισαβόνα, έχουν αναφέρει στους Βρετανούς ομόλογούς τους, πως σύμφωνα με την πορτογαλική νομοθεσία, ο φάκελος δεν μπορεί να ανοίξει και πάλι, εκτός και αν υπάρχουν νέα και αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση. Μάλιστα, είναι ανένδοτοι στο να αρχίσουν και πάλι οι ίδιοι τις έρευνες για να βρεθεί η αλήθεια σχετικά με την τύχη της Μαντλίν.
Υψηλού επιπέδου συζητήσεις έχουν γίνει και στη Βρετανία, σχετικά με τη αν η Scotland Yard έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη δική της, αυτούσια έρευνα, χωρίς τη συνεργασία των πορτογάλων.Εξάλλου, η βρετανική αστυνομία, δεν έχει δικαιοδοσία στην Πορτογαλία, αλλά μπορεί μέσω της έρευνας να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά Βρετανών υπόπτων που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του κοριτσιού. Φυσικά, υπάρχει το σημαντικότατο πρόβλημα της χρηματοδότησης μιας τέτοιας ενέργειας.
Παρά το γεγονός πως το βράδυ της Παρασκευής, ντεντέκτιβ αποκάλυψε πως έγινε μια νέα συνάντηση αξιωματούχων στην Πορτογαλία σχετικά με την υπόθεση, αλλά και πως έχουν στη διάθεση τους μερικούς νέους υπόπτους, δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, οι νέοι ύποπτοι ανέρχονται στους 20. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Υπάρχουν και μερικοί, που υπήρχαν από την αρχή στο “στόχαστρο” και εξετάστηκαν από τις Αρχές, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Θα προχωρήσουμε σε μια επανεξέταση, μόνο και μόνο και για να εξαλείψουμε όλες τις πιθανότητες διασύνδεσής τους με τη Μαντλίν» δήλωσε ο Κάμπελ.

http://www.koolnews.gr/

Αφήστε γένια για καλύτερη υγεία


Από τον Σοφοκλή μέχρι τον Ernest Hemingway και τον... Άγιο Βασίλη, τα γένια έχουν υπάρξει σήμα κατατεθέν πολλών ανδρών. Είτε ακολουθώντας τη μόδα, είτε όχι, οι γενειάδες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν ο πρώτος, ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει την εξέλιξη της γενειάδας στο «The Descent of Man», όπου έκανε λόγο για τη διαδικασία της σεξουαλικής επιλογής, στην οποία μπορεί να οδηγήσει. Με απλά λόγια, ανέφερε ότι οι γυναίκες θεωρούν τους άνδρες με γένια πιο ελκυστικούς.

Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι υπήρξαν αρκετοί επικριτές (κυρίως …ξυρισμένοι), αρκετοί σύγχρονοι επιστήμονες θεωρούν, ότι τα γένια και τα μουστάκια, προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους άνδρες. Μεταξύ αυτών και καλύτερη υγεία. Oι λόγοι ακολουθούν αμέσως.

Προστατεύουν από τον ήλιο

Μία μελέτη που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Southern Queensland και η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Radiation Protection Dosimetry» αποκάλυψε, ότι τα γένια αποκλείουν το 90% με 95% των ηλικιακών ακτινών, επιβραδύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία γήρανσης και μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Σε γενικές γραμμές, τα μαλλιά προσφέρουν καλή προστασία από τον ήλιο. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχουν παρόμοια δράση με αυτή του δείκτη προστασίας. Όσο υψηλότερη είναι η πυκνότητα και το πάχος των μαλλιών, τόσο υψηλότερο είναι το SPF.

Περιορίζουν το άσθμα και τα συμπτώματα αλλεργιών

Για τους άνδρες, που παρουσιάζουν άσθμα ή αλλεργίες λόγω της γύρης ή της σκόνης, οι τρίχες κοντά στη μύτη μπορούν να λειτουργήσουν ως φίλτρο και να εμποδίσουν τους αλλεργιογόνους παράγοντες, πριν αυτοί «εγκατασταθούν» και προκαλέσουν προβλήματα στον οργανισμό.

Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης

Μαζί με τα σημάδια της γήρανσης από την έκθεση στον ήλιο, η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, μειώνει και τα σημάδια της γήρανσης, καθώς οι τρίχες κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο. Τα γένια προστατεύουν το πρόσωπο από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, που μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα, ενώ εάν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, το δέρμα σας θα παραμένει υγιές, λαμπερό και νεανικό.

Εμποδίζουν τις ασθένειες

Οι χοντρές γενειάδες που έχουν αναπτυχθεί κάτω από το πηγούνι και στο λαιμό, αυξάνουν τη θερμοκρασία στην περιοχή, προστατεύοντας τον οργανισμό από τα κρυολογήματα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Birmingham Trichology Centre.

Τα μαλλιά λειτουργούν ως ένα είδος μονωτικού υλικού, που διατηρεί τη ζέστη. Οι μακριές και γεμάτες γενειάδες μάλιστα, παγιδεύουν τον κρύο αέρα και αυξάνουν τη θερμοκρασία του λαιμού. Με απλά, λόγια οι τρίχες του προσώπου μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικό εμπόδιο για την χαμηλή θερμοκρασία.

Μειώνουν τον κίνδυνο των λοιμώξεων

Οι γενειάδες και τα μουστάκια σημαίνουν αυτόματα ότι ο κάτοχός τους δεν ξυρίζεται. Το ξύρισμα είναι η κύρια αιτία των βακτηριακών λοιμώξεων στην περιοχή της γενειάδας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο λόγος είναι, ότι το ξύρισμα προκαλεί εξανθήματα από το ξυράφι, το οποίο έχει ως συνέπεια τις εισδύουσες τρίχες. Αυτές με τη σειρά τους, εισχωρώντας στο δέρμα προκαλούν λοιμώξεις, όπως η θυλακίτιδα (λοίμωξη των θυλάκων των τριχών που προκαλεί κηλίδες).

Επιπλέον, τα γένια προστατεύουν το πρόσωπο από τους επιβλαβείς ρύπους στον αέρα. Λειτουργούν ως ένα είδος φυσικού αναπνευστήρα, εμποδίζοντας την πλειοψηφία των ίδιων των ρύπων να εισέλθουν στο στόμα.

Δρουν κατά της ακμής

Ειδικά, για τους νεότερους δε, τα γένια βοηθούν στην πρόληψη της ακμής, καθώς εμποδίζουν την ανάπτυξη στιγμάτων και σπυριών στο πρόσωπο.

Ιστορικά στοιχεία για τα γένια

Οι γενειάδες αποτελούσαν πάντα σημεία ανδρισμού και σοφίας ανά τους αιώνες.

• Στη Βαβυλώνα, η γενειάδα ήταν τόσο σημαντική, που για την περιποίησή της χρησιμοποιούσαν τακτικά λάδι και έπειτα την κατσάρωναν με καυτό σίδερο.

• Στην Αίγυπτο πάλι, όσοι κατείχαν πλούσια γενειάδα θεωρούνταν εξέχουσες προσωπικότητες και κατείχαν υψηλές θέσεις στην κοινωνία.

• Οι Έλληνες τη θεωρούσαν ως ένα σημάδι δύναμης και ανδρείας.

• Τέλος, η Αγία Γραφή έχει πολλά χωρία που αναφέρονται στη σημασία της γενειάδας. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η αναφορά στον πόλεμο που ξεκίνησε ο βασιλιάς Δαβίδ με τους λαούς της της Συρίας και Άμμωνα, επειδή εκείνοι είχαν συλλάβει και ταπεινώσει κάποιους υπηρέτες του. Πώς; Μεταξύ άλλων, είχαν ξυρίσει τη μισή τους γενειάδα, γεγονός που θεωρήθηκε ως ύψιστη ύβρις.

clickatlife.gr

Eurovision 2013 | Τι λένε τα στοιχήματα λίγο πριν τον τελικό;


Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;
Λίγες ώρες μόνο απέμειναν μέχρι τον μεγάλο τελικό της Eurovision και η αγωνία δυναμώνει όλο και περισσότερο.
Μετά την μεγάλη επιτυχία των Koza Mostra και του Αγάθωνα στον ημιτελικό, οι ελπίδες μας για ένα καλό αποτέλεσμα όλο και αυξάνονται!
Για να δούμε όμως, πώς διαμορφώνονται τα στοιχήματα και ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση;
Η πρώτη 10άδα είναι η εξής:
1. Δανία
2. Νορβηγία
3. Ουκρανία
4. Ρωσία
5. Αζερμπαϊτζάν
6. Ιταλία
7. Ελλάδα
8. Ολλανδία
9. Γεωργία
10. Φινλανδία
Ανεβαίνοντας τουλάχιστον 7 θέσεις, η Ελλάδα φτάνει όλο και πιο κοντά στο να θεωρηθεί ένα από τα φαβορί για το σημερινό show.
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή και να γυρίσει πίσω με το καλύτερο αποτέλεσμα!

http://www.tralala.gr/

Ήταν νεκρός για 40 λεπτά και επανήλθε στη ζωή – Τι δήλωσε μετά ο 39χρονος (βίντεο)


Ένας 39χρονος Αυστραλός που χαρακτηρίστηκε κλινικά νεκρός επανήλθε στη ζωή έπειτα από 40 λεπτά χάρη σε μια νέα διαδικασία καρδιοπνευμονικής ανάνηψης.

Ο Colin Fiedler από τη Βικτόρια υπέστη έμφραγμα κι έμεινε 40 λεπτά νεκρός προτού οι γιατροί τον επαναφέρουν στη ζωή με ένα νέο μηχάνημα ανάνηψης. Ο ίδιος μετά δήλωσε «είμαι τόσο ευγνώμων που ποτέ δεν θα μπορέσω να εκφράσω πόσο».

Ο Fiedler είναι ένας από τους επτά στους οποίους έχει εφαρμοστεί αυτή η τεχνική ανάνηψης από ένα μηχάνημα το οποίο κάνει μαλάξεις στην καρδιά και τους πνεύμονες διατηρώντας το οξυγόνο στα ζωτικά όργανα.

Το μηχάνημα που ονομάζεται «AutoPulse» κυκλοφόρησε πρώτη φορά στην αγορά το 2003 και υπάρχει ήδη σε τρία ασθενοφόρα της Μελβούρνης όπως αναφέρει η Huffington Post.

Η εταιρία που το κατασκευάζει δήλωσε ότι θα το παραχωρήσει σε περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα έτσι ώστε να εφαρμοστεί η μέθοδος σε όλα τα νοσοκομεία της Μελβούρνης για αρχή.


gazzetta.gr

Τον... αποπλάνησε στην παραλία, τον "άναψε" και του πήρε τα ρούχα!


Γυμνός σε παραλία στην περιοχή της Λακόπετρας έμεινε ένας 55αρης πατρινός που δραστηριοποιείται στο χώρο της οικοδομής, ο οποίος πήγε για «κοκό» και βγήκε κουρεμένος.

Σύμφωνα με το patrastimes, το θύμα επί δυο μήνες πολιορκούσε μια πανέμορφη ιδιοκτήτρια καταστήματος με ψιλικά είδη.Μάλιστα στην προσπάθεια του να «τη ρίξει», τις πήγαινε καθημερινά καφέδες ακόμα και γλυκίσματα, τα οποία πάντα συνόδευε με εκφράσεις θαυμασμού, για την ομορφιά και το σώμα της.

Η γυναίκα απέκρουε τις... επιθέσεις του 55χρονου, ο οποίος είναι και παντρεμένος αλλά αυτός παρέμενε αμετακίνητος, επικαλούμενος μάλιστα το πόσο ταιριάζουν καθώς και στους δυο αρέσει η θάλασσα και οι παραλίες.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το αντικείμενο του πόθου για τον 55χρονο, έδειξε να ενδίδει στις πιέσεις του για ραντεβού και μάλιστα στην πρόταση που της έκανε για τετ - α -τετ σε ερημική παραλία. Η έξοδος προς την... ηδονή έγινε με διαφορετικά αυτοκίνητα – για τα αδιάκριτα μάτια όπως ζήτησε η νεαρή γυναίκα – με προορισμό την περιοχή της Λακόπετρας.

Περιελάμβανε και φαγητό σε γνωστό μαγαζάκι της περιοχής με κατάληξη στην παραλία, όπου με πρωτοβουλία του 55χρονου άρχισαν οι ερωτικές περιπτύξεις.Τα χάδια έφεραν κάποια στιγμή τον ώριμο, επίδοξο εραστή να είναι με Αδαμιαία περιβολή, όταν ξαφνικά έκπληκτος είδε την «Εύα» της ζωής του να σηκώνεται, να του παίρνει τα ρούχα και να τρέχει προς το αυτοκίνητο με το οποίο είχε πάει στο ραντεβού...


«We love Cyprus» φωνάζει η Αμερική!! | Ένα συγκινητικό video


Το μήνυμα έρχεται από τους Ελληνοκύπριους που ζουν στην Αμερική με την πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Constantinos Isaias.
Από την Αμερική, 35 ξεχωριστοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και μη, ενώνουν τις φωνές τους έτσι ώστε να προσφέρουν ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και συμπαράστασης στην όμορφη Κύπρο. Το ντοκιμαντέρ σε παραπέμπει σε ένα χρωματιστώ “ταξίδι” θαρραλέων φωνών, με συνεπιβάτες ανθρώπους που ενωμένοι, σαν ένα, μας λένε «WE LOVE CYPRUS».
(Μέσα από το βίντεο αγάπης “We Love Cyprus” στηρίζουμε οποιαδήποτε συνεισφορά, συνεργαζόμαστε με διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς συμπεριλαμβανόμενου “Εθελοντές Γιατροί Κύπρος – Ιατρεία Αλληλεγγύης” που προσφέρουν βοήθεια σε αυτούς που χρειάζονται αυτές τις δύσκολες μέρες)
Το βίντεο ξεκινά με τον ίδιο τον σκηνοθέτη Constantinos Isaias να κάνει μια σύντομη εισαγωγή και συνεχίζει με τον Γεν. Πρόξενο της Κύπρου κ. Ανδρέα Κυπριανίδη. Ύστερα ακολουθούν με σειρά εμφάνισεις οι: Adoni Maropis, Αντώνης Χατζιάντωνας, Alex Kalognomos, Αλέξια Βασιλείου, Andrea Charls, Ανδρέας Φαρμακαλίδης, Angelo Platon, Anna Rezan Kritseli, Αννέτ Αρτάνι, Αντώνής Σκορδής, Άρτεμης Θεοχάρους, Χριστίνα Αλούπη, Δήμητρα Τζιόβα, Ελίνα Λουκά, Γιώργος Θεοχάρης, Gisele Lubsen, Ιωάννης Γουδέλης, Ιωάννης Παπαλοΐζου, DJ MATHEOS, Νικόλας Φαρμακαλίδης, Νικόλας Μεταξάς, Πέπυ Μόνια, Ρολάνδος Λιάτσος, Siran Varouj Voskeritchian, Σοφία Κεραμάρη, Steven Priovolos, Βαλεντίνα Καραντώνη, Γιώτης Παναγιώτου, Zoi Kottas, Clepto: Freddie Al-Hajj, Clepto: Philip Al-Hajj, Clepto: Nick D. Chantziantoniou, Clepto: Alexander Cabral.
Είναι μια προσπάθεια που φτιάχτηκε με αγάπη για το όμορφο νησί, για την Κύπρο. Ένα video που σίγουρα θα συγκινήσει..

Δείτε το video:


http://www.tralala.gr/

ΣΟΚ: Πλούσιοι νοικιάζουν ανάπηρους για να ....γλιτώνουν την ουρά στη Disney World!


Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της New York Post, σύμφωνα με το οποίο πλούσιες οικογένειες από το Μανχάταν, εκμεταλλεύονται άτομα με αναπηρία, για να γλιτώνουν την ουρά στη Disney World!

Όπως αποκαλύπτει η New York Post, άνθρωποι που έχουν χρήματα για χάσιμο, αλλά όχι και για χρόνο «προσλαμβάνουν» μόνο για λίγες ώρες άτομα με ειδικές ανάγκες και τα δηλώνουν ως συνοδούς των οικογενειών τους. Ο λόγος; Για να περάσουν μαζί με τα παιδιά τους πρώτοι και να μη χάσουν τον χρόνο τους εξαιτίας της πολύωρης αναμονής για τους κοινούς θνητούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που για να στηρίξει το ρεπορτάζ του επικαλείται επώνυμες καταγγελίες και μαρτυρίες, οι τιμές για αυτή τη «δουλειά» κυμαίνονται από 130 δολάρια την ώρα ενώ για οχτώ ώρες ξενάγησης φτάνουν τα 1.040 δολάρια!

«Η κόρη μου χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να μπει στο "It’s a Small World". Τα άλλα παιδιά έπρεπε να περιμένουν πάνω από 2,5 ώρες», είπε μια μητέρα που προσέλαβε έναν οδηγό με ειδικές ανάγκες μέσω του Tours Dream της Φλόριντα.

«Δεν μπορείς να πας στη Disney χωρίς συνοδό – ξεναγό. Έτσι λειτουργεί το 1% των επισκεπτών της Disney», πρόσθεσε.

Η γυναίκα προσέλαβε ξεναγό με αναπηρία, προκειμένου να συνοδεύσει εκείνη, τον άνδρα της, τον μόλις ενός έτους γιο της και την 5χρονη κόρη της στον μαγικό κόσμο της Disney. Το γκρουπ οδηγήθηκε αμέσως στη βοηθητική είσοδο της αίθουσας στην οποία επιθυμούσε να μπει, λόγω της ειδικής ένδειξης που έφερε το αναπηρικό καροτσάκι του ξεναγού.

Να σημειώσουμε πως βάσει της πολιτικής της Disney κάθε επισκέπτη που χρειάζεται καροτσάκι για να κινηθεί μέσα στο πάρκο της μπορεί να φέρει μαζί του το ανώτερο έξι άτομα και εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του να λαμβάνει το προνόμιο μιας πιο άμεσης εξυπηρέτησης.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός πως οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου υποστήριξαν πως η «μαύρη αγορά» που οργανώνεται μέσω της εκμετάλλευσης ΑμεΑ είναι σαφώς πιο οικονομική από τα VIP Tours του ίδιου του Disney World. Κάθε ιδιωτική ξενάγηση κοστίζει από 310 μέχρι 380 δολάρια την ώρα.

Έπειτα από αυτή την αποκάλυψη έχει ξεσπάσει σωρεία αντιδράσεων παγκοσμίως, ωστόσο η Disney επί του παρόντος δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για το θέμα.


Ο δεκάλογος του τεμπέλη






























Είναι 13 μηνών και... δάγκωσε ένα φίδι!


Έχει μόνο έξι δόντια, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να δαγκώσει το κεφάλι φιδιού.

Ο 13 μηνών Imad Aleeyan, από το Ισραήλ έκανε τη μητέρα του να ουρλιάξει από φόβο όταν τον είδε να έχει βάλει στο στόμα του το κεφάλι του φιδιού.

«Άρχισα να ουρλιάζω, δεν μπορούσα να το πιστέψω, κόντεψα να πεθάνω από την τρομάρα μου» δήλωσε η μητέρα του αγοριού που το είχε αφήσει για λίγα λεπτά μόνο του για να φτιάξει το γάλα του.

Οι κραυγές της γυναίκας ήταν που ξεσήκωσαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά και τους γείτονες που έτρεξαν για να δουν τι είχε συμβεί. Μάλιστα ένας από τους γείτονες ήταν που τράβηξε το φίδι από το στόμα του αγοριού και το σκότωσε.

Το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Rambam της Χάιφα όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε το παραμικρό τσίμπημα.

Όπως δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι γιατροί, το φίδι ήταν δηλητηριώδες αλλά το αγόρι στάθηκε τυχερό καθώς το χειμώνα τα φίδια βγάζουν πολύ λιγότερο δηλητήριο.

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν δάγκωσε το παιδί εξαιτίας του κρύου. Δεν είναι τόσο ενεργά το χειμώνα», επιβεβαίωσε ο ειδικός σε θέματα ερπετών και καθηγητής πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμ Dr Shacham.


Αεροσυνοδός προκάλεσε σωματικά και ψυχολογικά τραύματα σε ομογενή


Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό διεκδικεί ένας ομογενής από την αεροπορική εταιρεία Qatar, ισχυριζόμενος ότι υπέστη «σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα» όταν χτυπήθηκε από το τρόλεϊ με τα ποτά που σέρβιρε αεροσυνοδός κατά τη διάρκεια πτήσης.

Ο Έλληνας από την Αυστραλία, Τζον Καρατζαφέρης, τραυματίστηκε σε πτήση από τη Μελβούρνη προς τη Ντόχα τον Αύγουστο του 2011.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει πως το ατύχημα του προξένησε «χρόνιους πόνους, περιορισμό των κινήσεών του αλλά και ψυχολογικά προβλήματα που οδηγούν στο άγχος και την κατάθλιψη».


Φυλάκισαν αθώο και τώρα τον πληρώνουν!


Φυλακίσθηκε άδικα και τώρα τον πληρώνουν...

Με 4.611 ευρώ θα αποζημιωθεί 36χρονος Αλβανός, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος μέχρι να αθωωθεί.

Ο 36χρονος είχε προφυλακιστεί –άδικα όπως αποδείχθηκε - για 159 ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, το οποίο έκρινε ότι θα πρέπει να αποζημιωθεί με το ποσό των 29 ευρώ ημερησίως.

Ο 36χρονος είχε κριθεί ύποπτος για συμμετοχή στη ληστεία που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 1998 σε βάρος βενζινοπώλη σε περιοχή της Αμαλιάδας. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ τον Νοέμβριο του 2001 καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 13 μηνών.

O 36χρονος συνελήφθη τελικά στις 4 Φεβρουαρίου 2012 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τότε ενημερώθηκε για την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και οδηγήθηκε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Σε δεύτερο βαθμό όμως κρίθηκε αθώος και τώρα περιμένει την αποζημίωσή του...

ΣΟΚ: Τσακώθηκε με την κοπέλα του, πήρε ένα ψαλίδι και έκοψε το...πέος του!


Την επόμενη φορά που θα διαφωνήσει με κάποιον θα φροντίσει να μην είναι υπό την επήρρεια αλκοόλ...

Ο λόγος για έναν άνθρωπο στην Ταϊβάν στην πόλη Jilong ο οποίος πάνω στον καυγά με την σύντροφό του πήρε ένα ψαλίδι και έκοψε το πέoς του!

Ο 46χρονος, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, επιχείρησε μάλιστα να ρίξει στην τουαλέτα τα γεννητικά του όργανα, προτού η κοπέλα του τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αναφέρει η huffingtonpost.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο άνδρας βρίσκεται σε κώμα.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger