Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νέο χαράτσι στα ΙΧ! Δευτέρα

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014


Συνεχίζουν ακάθεκτοι να βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό του Έλληνα αποδεικνύοντας ότι το σχέδιο εξόντωσης των πολιτών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτή τη φορά, αναστάτωση επικρατεί στις εφορίες, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους καλούνται να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την... οριστική διαγραφή λόγω εξαγωγής.

Από την άλλη μεριά αν κάποιος που έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του επιθυμεί να το αποσύρει ώστε να αποκτήσει κάποιο καινούριο μοντέλο καταβάλλοντας χαμηλότερο τέλος ταξινόμησης, μπορεί να το κάνει χωρίς να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αν ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και επιθυμεί απλά να το μεταφέρει σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης για οριστική διαγραφή, τότε επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πως αν κάποιος έχει καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγει ή να το καταστρέψει (οριστική διαγραφή) θα πρέπει να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Μοναδική εξαίρεση μη καταβολής των τελών υπάρχει μόνο για την περίπτωση της απόσυρσης κάποιου ΙΧ και μόνο.

http://www.toxwni.gr/index.php


ΒΑΡΎΤΑΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΌ ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΆΡΙΟ. ΑΝΑΠΆΝΤΗΤΗ Η ΠΡΌΚΛΗΣΗ.


Απίστευτη προσβολή δέχθηκε σήμερα η Ελλάδα από τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας και επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέναντι στην οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς, αν και θα έπρεπε να υπάρξει και μάλιστα έντονη, όπως παρατηρούν πολιτικοί παράγοντες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ από το Βερολίνο, ο κ. Γκάμπριελ μίλησε πολύ υποτιμητικά για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια χώρα που είναι της αρμοδιότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας και όχι του ΔΝΤ.

Εν ολίγοις ο κ. Γκάμπριελ χαρακτήρισε την Ελλάδα υπανάπτυκτη χώρα (με τέτοιες χώρες ασχολείται η Παγκόσμια Τράπεζα) η οποία δεν έχει κρατικές δομές, τις οποίες πρέπει να αποκτήσει και όταν τις αποκτήσει, μπορεί να επανέλθει στην αρμοδιότητα του ΔΝΤ.

Αυτή η άκρως προσβλητική για την Ελλάδα και τους Έλληνες αναφορά του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, δεν έτυχε απάντησης από το ΠΑΣΟΚ, αδελφό κόμμα του SPD. Στελέχη του Κινήματος, πάντως, σχολίαζαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί, όπως οι εκδηλώσεις των “58″. Υπενθύμιζαν επίσης ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έσπευσε να τεθεί, από τους πρώτους, υπό τη σημαία του Ζ. Γκάμπριελ, όταν εκείνος δημιουργούσε την αντι-Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ο κ. Γκάμπριελ δεν αρκέστηκε στην προσβολή της Ελλάδας, αλλά προχώρησε και στη δικαιολόγηση της πολιτικής της Μέρκελ, την πολιτική της λιτότητας, η οποία αποτελεί το όχημα της προσπάθειας για τη μετατροπή της Ευρώπης σε μία γερμανική Ευρώπη.

Μπορεί, πάντως, από την ελληνική πλευρά και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ να μην υπήρξε καμία αντίδραση, αλλά αυτή ήρθε από τον Γερμανό φιλόσοφο Γιούργκεν Χάμπερμας , ο οποίος μετείχε στην εκδήλωση του SPD στο Πότσνταμ, όπου ο Γκάμπριελ διέπραξε τη μεγάλη απρέπεια κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Χάμπερμας επέκρινε τόσο την πολιτική της Μέρκελ όσο και τη στροφή των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών προς την πολιτική της καγκελαρίου και τόνισε: “Αυτή η πολιτική, όμως, δεν ακουμπά τα αίτια της κρίσης, αλλά «εγκυμονεί τον κίνδυνο μια γερμανικής Ευρώπης”.

Ως «θέμα περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα, παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», περιέγραψε την Ελλάδα ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βέλτ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η χώρα πέτυχε την ένταξή της στην Ευρωζώνη «μόνο με παραποίηση όλων των στοιχείων» (σημ gr365: Ο κ. Γκάμπριελ δεν είπε πόσα στοιχεία παραποίησε η χώρα του).

Μιλώντας σε εκδήλωση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Πότσνταμ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής υποψήφιος του SPD για τις Ευρωεκλογές Μάρτιν Σουλτς και ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο κ. Γκάμπριελ υπεραμύνθηκε της διαχείρισης της κρίσης από το Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές «δεν είναι επί της αρχής εναντίον» μιας συντονισμένης πανευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

Τόνισε μάλιστα ότι έχει ξεπροβάλει το «πρώτο φως», αναφερόμενος στην πρόοδο της Ιρλανδίας.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, την Ελλάδα, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι είναι μια περίπτωση «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένου ότι σε αυτήν δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές δομές».

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, κατόρθωσε να μπει στην Ευρωζώνη μόνο μέσω της «παραποίησης όλων των στοιχείων».

Νωρίτερα ο κ. Χάμπερμας είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην στάση που κράτησε το SPD, κυρίως στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Το SPD, όπως είπε, δεν αναφέρεται πλέον σε περισσότερη κοινοτικοποίηση των χρεών και οι σύντροφοι δεν μιλούν πλέον για ευρωομόλογα, παρ’ ότι αυτή η λέξη ήταν κάποια στιγμή λέξη – κλειδί στην σοσιαλδημοκρατική ρητορική.

Ο Γερμανός φιλόσοφος έκανε ακόμη λόγο για «πολιτική απαξίωση ολόκληρων εθνών» και για «πτώση ολόκληρων γενεών και περιοχών» και επισήμανε ότι αυτές τις εκφράσεις τις άκουγε κανείς συχνά στο SPD κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά στο μεταξύ όσοι τις χρησιμοποιούσαν σιώπησαν.

Τόνισε ακόμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «χρησιμοποίησε σκληρά την ημι-ηγεμονική θέση της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι ο νέος συνασπισμός «δυστυχώς θέλει να συνεχίσει» την έως τώρα διαχείριση της κρίσης χρέους. Αυτή η πολιτική, όμως, δεν ακουμπά τα αίτια της κρίσης, δήλωσε ο Γ. Χάμπερμας, αλλά «εγκυμονεί τον κίνδυνο μια γερμανικής Ευρώπης».
http://greece365.wordpress.com/





Τα έξυπνα μυαλά από τη μύτη πιάνονται


Είτε είσαι ο Κάρολος Δαρβίνος είτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ή και ο Αϊνστάιν ακόμα, θα έχεις σίγουρα «εκείνες» τις στιγμές στη ζωή που τα πράγματα δεν θα δικαιώσουν την ιδιοφυΐα σου.

Τι τα θέλετε, ο βίος είναι αμείλικτος και χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση για να μην την κάνεις την «πατάτα» σου.

Κι όταν την κάνεις, αν είσαι διάσημος θα σε ακολουθεί συνεχώς και θα μείνει ιστορική, με το όνομά σου να συνοδεύεται πάντα από την κουτουράδα.

Με αυτά υπόψη, αν και κάπως πιο σοβαρά τώρα, ας δούμε ιδιαίτερα έξυπνες ιστορικές φιγούρες σε όχι και τόσο έξυπνα στιγμιότυπα της ζωής τους: ήταν η επιστημονική περιέργεια, ήταν το ερευνητικό ενδιαφέρον, ήταν απλώς η απροσεξία που καραδοκεί διαρκώς που έγιναν άραγε όλα αυτά;

Ο Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς έχασε πανεπιστημιακή θέση όταν έγραψε λάθος τη λέξη «καθηγητής» στην αίτηση


Ο περίφημος ποιητής της πρώτης γραμμής και μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα έκανε λοιπόν αίτηση για καθηγητική θέση στο επίσης φημισμένο Trinity College του Δουβλίνου, μόνο που σημειώθηκε ένα μικρό λαθάκι: δεν έγραψε σωστά το «professor», γεγονός που έκανε την πανεπιστημιακή επιτροπή να τον κόψει αυτομάτως…

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος παραλίγο να σκοτωθεί κάνοντας ηλεκτροσόκ σε γαλοπούλα


Σε επιστολή του στις 25 Δεκεμβρίου 1750 στον αδερφό του Τζον, ο Φραγκλίνος περιγράφει ένα ηλεκτρικό πείραμα που δεν πήγε και τόσο καλά και σίγουρα όχι όπως υπολόγιζε. Θέλησε λοιπόν να σκοτώσει μια γαλοπούλα με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού και κατέληξε να κεραυνοβοληθεί ο ίδιος «στα χέρια και το σώμα»! Ο Φραγκλίνος ξεκίνησε τη διερεύνηση με τον ηλεκτρισμό το 1745 και σύντομα αυτός και η ομάδα του θα έδιναν ηλεκτρικές επιδείξεις στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια. Σε ένα τέτοιο πείραμα λοιπόν κατέληξε να κάνει ηλεκτροσόκ στον εαυτό του, γεγονός που δεν τον αποθάρρυνε ωστόσο και συνέχισε την επιστημονική του εργασία, κάτι που θα οδηγούσε φυσικά στο μνημειώδες πείραμα με τον χαρταετό στην καταιγίδα (Ιούνιος του 1752), αποδεικνύοντας ότι ο ηλεκτρισμός είναι πράγματι βασικό στοιχείο της φύσης…

Ο Κάρολος Δαρβίνος έτρωγε άγνωστα ζώα


Πώς περιέγραφε τη γεύση των «πειραμάτων» του; Ως «απερίγραπτη»! Ο πάντοτε αεικίνητος λοιπόν βιολόγος όποτε συναντούσε άγνωστα ζώα αναρωτιόταν τι γεύση θα είχαν. Γι” αυτό και δοκίμαζε συχνά τη σάρκα άγνωστων πτηνών και ερπετών και σε μια τέτοια «αναζήτηση» κατέληξε να καταβροχθίσει μια κουκουβάγια. Πέρα από το επιστημονικό φιλοπερίεργο, ο ίδιος δεν φάνηκε καθόλου ευχαριστημένος από τη γεύση της γαστριμαργικής υπερβολής. Στο ιδιαίτερο μενού του, ιδιαίτερα στις περιπέτειές του πάνω στο «Beagle», θα δοκίμαζε αρμαντίλο, τρωκτικά, πούμα (στην Παταγονία), σαυροειδή, ακόμα και ιγκουάνα και χελώνες-γίγαντες στα Γκαλαπάγκος. Καλή χώνεψη είπαμε; 

Ο Ισαάκ Νεύτων μίλησε μόνο μια φορά στη θητεία του στο κοινοβούλιο


Κι αν αναρωτιέστε τι είπε, ζήτησε απλώς να κλείσουν το ανοιχτό παράθυρο γιατί έμπαζε κρύο! Αλήθεια, ο Νεύτων ως πολιτικός υπήρξε ιδιαίτερα συνεσταλμένος. Εκλέχτηκε βουλευτής το 1689 και υπηρέτησε για έναν χρόνο στη Βουλή, ανοίγοντας το στόμα του μόλις μία φορά κατά τις χρονοβόρες διαδικασίες. Κι αυτό, όπως είπαμε, για να ζητήσει από υπάλληλο του κοινοβουλίου να κλείσει το παράθυρο…

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ξέχασε τη διεύθυνση του σπιτιού του


Ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία της φυσικής μπήκε λοιπόν μια μέρα σε ταξί και ζήτησε από τον ταξιτζή να τον πάει σπίτι του. Κι όταν ο έρμος ο οδηγός τον ρώτησε πού ήταν αυτό, εκείνος αποφάνθηκε με ύφος «μα στο σπίτι του Αϊνστάιν»! Επιστρέφοντας λοιπόν μια μέρα από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, η διάνοια ξέχασε τη διεύθυνση και η εξής συνομιλία έλαβε χώρα, με τον οδηγό του ταξί να μην τον αναγνωρίζει αρχικά. Ο Αϊνστάιν ρώτησε λοιπόν τον ταξιτζή αν ήξερε το σπίτι του Αϊνστάιν. «Και ποιος δεν ξέρει στο Πρίνστον τη διεύθυνση του Αϊνστάιν, όλοι την ξέρουν», αποκρίθηκε εκείνος, ρωτώντας συμπληρωματικά τον επιστήμονα αν ήθελε πράγματι να συναντήσει τον Αϊνστάιν. Κι όταν ο τελευταίος αποκρίθηκε: «Εγώ είναι ο Αϊνστάιν, ξέχασα τη διεύθυνση του σπιτιού μου. Μπορείς να με πας εκεί», ο ταξιτζής τον μετέφερε στο σπίτι του περιχαρής και δεν του πήρε και σέντσι…

Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε έσκισε το παντελόνι του παίζοντας στο γρασίδι με τη γυναίκα του


Πώς υποδέχτηκε το γεγονός ο εμβληματικός λογοτέχνης; «Κοκκίνισα από ντροπή»! Ο Πόε έπαιζε λοιπόν στην αυλή του σπιτιού του με την κατά πολύ νεότερη σύζυγό του, όταν τα παιχνίδια στο γρασίδι κατέληξαν με το παντελόνι του σκισμένο, κάτι που τον έκανε να κοκκινίσει από την ντροπή του. Όσο για τη νεαρή σύζυγο, το καταδιασκέδασε…

Η Βιρτζίνια Γουλφ έψησε κατά λάθος τη βέρα της μέσα σε πουτίγκα


Αφού παντρεύτηκε, η Γουλφ θεώρησε ότι ήταν πια καιρός να μάθει δυο-τρία πράγματα για την κουζίνα, γι” αυτό και γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής. Κι έτσι, σε μια από τις πρώτες οικιακές επιδείξεις των νέων της ικανοτήτων, έψησε το γαμήλιο δαχτυλίδι της μέσα σε μια πουτίγκα. Ευκολότερη μάλλον η μοντερνιστική λογοτεχνία παρά η μαγειρική ε;

Ο Τόμας Έντισον θανάτωσε με ηλεκτροπληξία έναν ελέφαντα


Ήταν το έτος 1903 όταν ο Τόμας Έντισον είχε επιδοθεί σε έναν ανένδοτο για να αποδείξει ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα έκρυβε πολλούς κινδύνους, σε μεγάλη αντίθεση βέβαια με το ασφαλές -και δικής του έμπνευσης- συνεχές. Ο ίδιος είχε σταντάρει το συνεχές ρεύμα ως πρότυπο ηλεκτροδότησης και δεν είχε κανένα σκοπό να αφήσει τους Τζορτζ Γουεστινγκχάουζ και Νίκολα Τέσλα να κλονίσουν τη θέση του στην αγορά με το εναλλασσόμενο ρεύμα τους. Η επιθετική εκστρατεία λοιπόν του Έντισον για να δείξει τους -υπαρκτούς- κινδύνους της ηλεκτροδοτικής εναλλακτικής περιλάμβανε μια σειρά από μακάβριους θανάτους ζώων με ηλεκτροπληξία εναλλασσόμενου ρεύματος: κι ενώ τα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια ήταν τα εύκολα θύματα, ο Έντισον κατάφερε να βάλει στο χέρι του τόσο βοοειδή όσο και άλογα. Η μεγάλη ευκαιρία του ωστόσο παρουσιάστηκε όταν ο ζωολογικός κήπος Luna του Coney Island αποφάσισε ότι ο θηλυκός ελέφαντας Topsy έπρεπε να φύγει. Ο Έντισον περιχαρής προσφέρθηκε να απαλλάξει το πάρκο από το συμπαθές παχύδερμο, σε δημόσια μάλιστα θέα (μπροστά σε 1.500 ανθρώπους) για να εξυπηρετήσει και τους «άλλους» σκοπούς του: 6.600 βολτ εναλλασσόμενου ρεύματος πέρασαν μέσα από το σώμα της άτυχης Topsy, με τον εφευρέτη να αποδεικνύει έτσι την υπόθεσή του, μην παραλείποντας φυσικά να κινηματογραφήσει το event. Φαίνεται όμως ότι οι βάναυσοι θάνατοι δεν έφτασαν για να απαλλαγεί από τον βραχνά του εναλλασσόμενου ρεύματος, που σύντομα θα γινόταν κοινός τόπος στην ηλεκτροδότηση της Αμερικής…

Ο μικρός Στιβ Τζομπς απελευθέρωσε φίδια μέσα στην τάξη


Σε συνέντευξή του το 1985 στο Playboy, ο Τζομπς παραδέχτηκε ότι ήταν ο φόβος και ο τρόμος των δασκάλων του. Ήταν στην τρίτη τάξη λοιπόν όταν απελευθέρωσε φίδια μέσα στη σχολική αίθουσα, γεγονός που θα οδηγούσε στην αποβολή του. Όπως εξάλλου και στις τόσες φορές που διατάραξε τη σχολική ηρεμία με τα αυτοσχέδια δυναμιτάκια του… 

Η απίστευτη απάντηση της Γερτρούδης Στάιν στις εξετάσεις φιλοσοφίας


Έγραψε λοιπόν η Γερτρούδη στη γραπτή εξέταση στο τέλος των σπουδών της στο Radcliffe College στο μάθημα της φιλοσοφίας: «Αγαπητέ καθηγητή Τζέιμς, λυπάμαι πολύ, αλλά δεν έχω καμία όρεξη σήμερα για εξετάσεις στη φιλοσοφία». Κι εκεί που θα περίμενε κανείς να κοπεί, το πράγμα δούλεψε και δούλεψε πολύ καλά! Ο καθηγητής της απάντησε: «Αγαπητή δεσποινίς Στάιν, καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθετε. Νιώθω κι εγώ συχνά έτσι», βάζοντάς της μάλιστα τον υψηλότερο βαθμό στην τάξη!

Ο Σέξπιρ δεν μπορούσε να αποφασίσει πώς γράφεται το επίθετό του


Υπάρχουν 6 διαφορετικές εκδοχές της υπογραφής του περίφημου θεατρικού συγγραφέα, τις οποίες συναντάμε σε νομικά έγγραφα, σε συμβόλαιο αγοράς κατοικίας, σε υποθήκη, ακόμα και στη διαθήκη του. Οι υπογραφές γράφουν ακολούθως: Willm Shakp, William Shaksper, Wm Shakspe, William Shakspere, Willm Shakspere και William Shakspeare!


- See more at: http://arouraios.gr/2014/02/ta-exupna-muala-apo-th-muth-pianontai/#sthash.p7mL1WMG.dpuf



ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟ 1996 – ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Ποια γεγονότα διαδραματίσθηκαν στα Ίμια; Μήπως η Ελλάδα σήκωσε… μπαϊράκι και τα διεκδικεί από την Τουρκία; Ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου δεν γνωρίζει εάν τα Ίμια ανήκουν στην Ελληνική Επικράτεια και υιοθετεί τη θεωρία της Τουρκίας περί «γκρίζων ζωνών».
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο της ιστορίας της Γ” Γυμνασίου (που εκδόθηκε το 1997) τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι οι βραχονησίδες των Ιμίων “δεν ανήκουν στην Ελλάδα” και ότι τα διεκδικούμε με την Τουρκία ! Ναι, ναι καλά διαβάσετε.
Εντέχνως παραμένει ασαφές το γεγονός ότι η Τουρκία έκανε απόβαση σε αυτά και θεωρείται «ασήμαντη» – και φυσικά μη αναφερόμενη – λεπτομέρεια το ότι έχασαν τη ζωή τους τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού. Επίσης, δεν γίνεται πουθενά λόγος για πολεμική επιχείρηση, εκ μέρους της Τουρκίας, με στόχο την κατάληψή τους, πόσο μάλλον δε ότι τα Ίμια είναι δύο βραχονησίδες και όχι μία.
Στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» [(ΙΤΥΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), ISBN 978-960-06-02774-9, έκδοση (2013)] στην ενότητα 58 (σελίδα 163) με τίτλο : «Η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή(1989-2001)» αναφέρεται επί λέξει : «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)». Αυτή και μόνον αυτή είναι η αναφορά που γίνεται για τα γεγονότα των Ιμίων.
Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα έτη υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τα λάθη του βιβλίου, και τις σχετικές διορθωτικές κινήσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, (αποστέλλοντας διευκρινιστική εγκύκλιο προς τους εκπαιδευτικούς λέγοντάς τους να προσθέσουν ότι η διεκδίκηση της Βραχονησίδας Ίμια έγινε από την Τουρκία), το βιβλίο ξανατυπώθηκε και το 2013 με το ίδιο «λάθος».
Από το 1997 που εκδόθηκε για πρώτη φορά το βιβλίο μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά. Το Υπουργείο Παιδείας μετακόμισε από την οδό Μητροπόλεως στο Μαρούσι. Στον υπουργικό θώκο κάθισαν διαδοχικά πέντε Υπουργοί Παιδείας (Ε. Στυλιανίδης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Α. Διαμαντοπούλου Γ. Μπαμπινιώτης και Κ. Αρβανιτόπουλος), απολύθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, έκλεισαν σχολεία, αλλά το βιβλίο της Ιστορίας Γ΄ Γυμνασίου, παρέμεινε το ίδιο και διδάσκεται με ιστορικά «λάθη» στα παιδιά.
Τι γίνεται όμως εάν κάποιο παιδί γράψει σε ενδεχόμενη ενδοσχολική γραπτή εξέταση ότι τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα, ότι η Τουρκία έκανε απόβαση σε αυτά και ότι τρεις αξιωματικοί βρήκαν τραγικό θάνατο; «Είμαστε υποχρεωμένοι να βαθμολογήσουμε με χαμηλό βαθμό το γραπτό του μαθητή καθώς βρίσκεται εκτός θέματος», επισημαίνει στο http://www.crashonline.gr , καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης και προσθέτει: «Οι οδηγίες που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας είναι σαφείς, οφείλουμε να βαθμολογούμε τα γραπτά με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Εάν μάλιστα κάποιος εκπαιδευτικός μιλήσει στα παιδιά για ιστορικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα τα Ίμια, και αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι εγείρει εθνικό θέμα και να περάσει από πειθαρχικό».

http://spiros-b.blogspot.gr/




BINTEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – AΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: “ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΣΕ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ!”


Δείτε το άγριο κράξιμο στον υπουργό Προστασίας Νίκο Δένδια μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί…

Το περιστατικο σημειώθηκε στον πεζόδρομο της Κεφαλονιάς, όπου , ο κόσμος άρχισε να γιουχάρει και να φωνάζει εξαγριωμένος στον κ. Δένδια.

Ουσιαστικά, όλο το Ληξούρι είναι ανάστατο αφού βλέπει τις περιουσίες του να καταστρέφονται. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επιθεώρησε κάποια κτίρια στο Ληξούρι.

Ο Νίκος Δένδιας έφτασε στο νησί με σούπερ πούμα με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα πολιτικής προστασίας στο νησί και συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλο Γεωργιάδη και οκτώ πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο προκειμένου να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ

http://www.makeleio.gr/



Να γιατί πληρώνεις χαράτσι στο ακίνητο σου! Επιτέλους το εξήγησαν!


Ο σύμβουλος του Στουρνάρα, καθηγητής Καραβίτης (που μας κάνει τεράστια εντύπωση το πως του επιτρέπουν ακόμη να τοποθετείται δημοσίως), δήλωσε ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας επιβάλλεται γιατί το ακίνητο το προστατεύει το κράτος μέσω του στρατού και της αστυνομίας, οπότε θα πρέπει να συνεισφέρει με την φορολογία του.

Χωρίς σχόλια

- See more at: http://arouraios.gr


Πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει! !10 χρόνια μετά την 11/9 > "Τα αεροπλάνα ήταν κατευθυνόμενα… ελεγχόμενη έκρηξη έριξε τους Δίδυμους Πύργους!" - ΒΙΝΤΕΟ


Το βίντεο είναι στα αγγλικά (δυστυχώς μη υποτιτλισμένο) αλλά αυτά που αποκαλύπτει η κυρία είναι εξοργιστικά αν τα τοποθετήσει κανείς σε συσχετισμό με την εγκληματική στάση της Ουάσιγκτων απέναντι στην Συρία. Η κυρία αυτή ήταν η μεσάζων στις συνομιλίες μετάξύ της αμερικάνικής κυβέρνησης και του Σαντάμ, αυτή μετέφερε στους μεν τα αιτήματα των δε. Ό,τι έχει λεχθεί μεταξύ της τότε αμερικανικής κυβέρνησης και του Σαντάμ Χουσέιν έχει περάσει απ΄αυτήν, και ξέρει τα πάντα.

Είχαν συμφωνία ειρήνης με το Ιράκ, είχαν εξαιρετικά συμβόλαια, οι Ιρακινοί τους πρότειναν κι άλλες εξαιρετικά προνομιούχες συμφωνίες. Και τα αφεντικά της την διέταξαν από τον Απρίλιο του 2001 να πάει και να πει στους Ιρακινούς ότι έχουν πληροφορίες πως επίκειται τρομοκρατική επίθεση με αεροπλάνο εναντίον του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου κι ότι αν δεν τους έδιναν στοιχεία θα βομβάρδιζαν το Ιράκ και θα το γύριζαν στην λίθινη εποχή! Αυτή τους μετέφερε ευγενικά την πληροφόρηση περί τρομοκρατικής ενέργειας και ζήτησε την βοήθειά τους κι οι Ιρακινοί της είπαν εμείς δεν ξέρουμε κάτι αλλά "στείλτε το FBI στο Ιράκ"!!!


Όταν το μετέφερε στον ανώτερό της την σκυλόβρισε λέγοντάς της "εγώ δεν σου είπα να είσαι ευγενική να πας και να τους πεις ακριβώς αυτά που σου είπα, και αυτό δεν έρχεται από σένα ή την υπηρεσία έρχεται από την κορυφή". Η κορυφή ήταν η κυβερνητική τριάδα του εγκλήματος Μπους -Τσέυνυ- Ράμσφελντ!
Κανόνιζαν να κάνουν τρομοκρατική επίθεση εναντίον της ίδιας τους της χώρας και να την χρησιμοποιήσουν εσωτερικά ως πρόσχημα για να καταργήσουν την δημοκρατία "για λόγους ασφαλείας" και εξωτερικά για να βομβαρδίσουν το Ιρακ αποσταθεροποιώντας την Μέση Ανατολή. Κι επειδή αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τα συμβόλαια που ήθελαν θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε, τι ήθελαν. Ποιον εξυπηρετησε αυτή η γενοκτονία; Ποιον εξυπηρέτησε αυτή η ενέργεια του σκοταδισμού που απλώθηκε με την βοήθειά τους σ’ όλη την περιοχή που λέγεται πύλη που λέγεται της Μέσης Ανατολής….

Άρα η επέκταση κι η επιβόλή της βίας της βαρβαρότητος και του σκοταδισμού στις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης και της Εγγύτερης προς ημάς Ανατολής είναι αυτοσκοπός για τις επιδιώξεις που εξυπηρετεί το καθεστώς της Ουάσιγκτων.
Το συμπέρασμα αυτό καθώς κι άλλα βγαίνουν από την παρακολούθηση του βίντεο και αποτελούν εξήγηση για το τι βρίσκεται πίσω από την εμμονή των ξεπουλημένων όσον αφορά την εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι φορείς της ενέργειας τους σκοταδισμού και της βίας. Για το πώς κάνουν ότι δεν βλέπουν τις παρανομίες ή τις εγκλήματικές τους ενέργειες, για το πώς έχουν φροντίσει να τους κρατάνε εδώ με νύχια και με δόντια -ενώ πολλοί απ΄αυτούς θέλουν να φύγουν-.
Η ενέργεια της βίας και του σκοταδισμού είναι το απόλυτο ζητούμενο που κρύβεται πίσω από τα ψευτο αντιρατσιστικά νομοσχέδια πίσω από τις απαιτήσεις διάφορων σκοτεινών ΜΚΟ που ανάγονται σε κυβερνητικούς συνομιλητές… Βγαίνουν συμπεράσματα για το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος που κρύβεται πίσω από την εμμονική θεσμοθέτηση κάθε τρόπου που οδηγεί στην εξαθλίωση από τα πουλημένα σκουλήκια κατά παραγγελίαν της πρεσβείας -και κατ’ επέκτασιν των κυβερνητικών αφεντικών της- που έπεβαλε, με τα στημένα δεκεμβριανά του 2008, με απειλές και πυρκαϊές, το γνωστό πρακτοράκι που το όνομά του είναι συνώνυμο του εγκεφαλικού του κενού GAP.

Αφού λοιπόν δεν είναι τα λεφτά που ζητούν να φάνε απ’ όλο αυτό, τότε ποιο είναι το φαϊ τους;
1 ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ!

"Τα αεροπλάνα ήταν κατευθυνόμενα… ελεγχόμενη έκρηξη έριξε τους Δίδυμους Πύργους!" Υπήρχε πρόωρη γνώση (μήνες πριν) για το χτύπημα!
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την Πρώην Πράκτορα της CIA κ. Susan Lindauer να εξηγεί πολύ αναλυτικά, πώς ακριβώς γνώριζε η ίδια και ο προϊστάμενός της, λίγες εβδομάδες πριν την 11/9 ότι σχεδιάζεται χτύπημα στους Δίδυμους πύργους και ενώ προειδοποίησε τον Νομικό σύμβουλο του Προέρδρου Βush, John Ashcroft με προσωπικό τηλεφώνημα, εκείνος επέλεξε να την αγνοήσει χαρακτηρίζοντάς την υπερβολική. 


Η Susan Lindaeur πέρασε 12 μήνες φυλακή εκ των οποίων οι 8 ήταν σε στρατόπεδο χωρίς να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο. –
Περιγράφει επίσης ότι λίγες εβδομάδες πριν την 11/9 για λίγες μέρες, κάθε βράδυ στις τρεις τα ξημερώματα, μαύρα βανάκια που δεν είχαν εμφανιστεί ξανά στην περιοχή, επισκεπτόντουσαν καθημερινά τους Διδύμους Πύργους. Πιστεύει ότι τοποθέτησαν βόμβες που περιείχαν Θερμίτη….
Στο παρακάτω βίντεο δέχεται και πολλά ερωτήματα από τους ακροατές.
δείτε το βίντεο

Παπαζάχος: Ερχονται τα 7 Ρίχτερ...



..αλλά δεν ξέρω πότε...

Αυτή την ώρα σπάνε κομμάτια του ρήγματος, ...
πάνω στο οποίο βρίσκεται ολόκληρη η Κεφαλονιά και έχουμε 6αρια. 
Αν σπασει όλο το ρήγμα, πράγμα που είναι πιθανόν, θα εχουμε εναν σεισμό 7 Ρίχτερ ! 
Αυτή...
είναι η επιστημονική άποψη του Βασίλη Παπαζάχου , οπως την παρουσίασε απόψε στο STAR.
Ο Χατζηνικολάου του είπε, πως, με το 7αρι που λεει, δημιουργεί ανησυχία στον κοσμο.
Κι ο Παπαζάχος απάντησε " ειχαμε και στο παρελθόν σεισμούς των 7 Ριχτερ στην Κεφαλονιά και θα ξανα έχουμε. Δεν μπορω να πω πότε. Εγώ απλώς μιλάω με γεγονότα". 
Στο παράθυρο βγηκε λίγο αργοτερα και ο σεισμολόγος Γ. Xουλιάρας, ο οποιος συμφώνησε με τον καθηγητή Παπαζάχο. Οπως είπε , εδω που φτάσαμε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα...


- See more at: http://www.gkourou.com


Μεγάλη ανατροπή για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους



Λογιστή– φοροτεχνικό θα πρέπει να αναζητήσουν σύντομα εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιτηδευματίες για να μπορέσουν να τα… βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους.


Κάθε μήνα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τα στοιχεία για όλες τις συναλλαγές τους, ακόμη και του ενός ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, με την οποία αποσαφηνίζεται το νέο σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων, θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος προσαρμογής. Δηλαδή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία για τα τιμολόγια του πρώτου τριμήνου 2014 Ιανουαρίου – Μαρτίου μέχρι τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης σπεύδει να δηλώσει μέσω του twitter ότι η απόφαση θα διορθωθεί και τελικά θα υπάρξει τετράμηνη περίοδος προσαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα τον Μάιο να υποβάλουν τις συγκεντρωτικές του πρώτου τετραμήνου Ιανουαρίου – Απριλίου. Από τον Ιούνιο και μετά η υποβολή των καταστάσεων πελατών θα γίνεται ανά μήνα από όλους τους υπόχρεους, ενώ η υποβολή των καταστάσεων προμηθευτών θα γίνεται ανά μήνα από όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας) και ανά τρίμηνο από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β΄ κατηγορίας).

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων άνοιξε από χθες στη ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) ενώ σύμφωνα με την υπουργική απόφαση προβλέπονται τα εξής:

1. Κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα, καθώς και οι αγρότες που υπάγονται στο άρθρο 41 του Κώδικα ΦΠΑ υποβάλλει καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και τα ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, αποκλειστικά ηλεκτρονικά ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

2. Στις καταστάσεις καταχωρίζονται:

- Ο ΑΦΜ του πελάτη ή του προμηθευτή.

- Το πλήθος των εκδοθέντων και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων.

- Η αξία της συναλλαγής, προ ΦΠΑ.

- Ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τη συναλλαγή.

- Η ένδειξη για το εάν ο αντισυμβαλλόμενος είναι υπόχρεο πρόσωπο (μόνο για τους προμηθευτές).

Τρόπος καταχώρισης

3. Στην κατάσταση πελατών καταχωρίζονται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλομένου, με μία κατ” ελάχιστο εγγραφή, κατά περίπτωση:

- Τα τιμολόγια και κάθε έγγραφο που υπέχει θέση τιμολογίου, πλην πιστωτικών, που αφορούν συναλλαγές με πρόσωπα που διαθέτουν στο εσωτερικό της χώρας ΑΦΜ.

- Τα πιστωτικά τιμολόγια

Επίσης καταχωρίζονται συγκεντρωτικά (καθαρή αξία), χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου:

- Τα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, με μια εγγραφή ανά αριθμό μητρώου ΦΤΜ.

- Τα λοιπά μηχανογραφικά ή χειρόγραφα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, συμψηφισμένα με τις αποδείξεις επιστροφής, με μια εγγραφή.

4. Στην κατάσταση προμηθευτών καταχωρίζονται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου, με μία κατ” ελάχιστο εγγραφή αναλόγως, παραστατικά αγορών αγαθών ή υπηρεσιών.

Λογαριασμοί ΔΕΗ

5. Καταχωρίζονται συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου, ληφθέντα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), στις καταστάσεις του προσώπου που αφορά πραγματική δαπάνη ή που αφορούν αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών και έχουν εκδοθεί στοιχεία λιανικής.

Χρόνος υποβολής

6. Οι καταστάσεις των φορολογικών στοιχείων υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά ως εξής:

- Από τον εκδότη μηνιαίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων του (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή της απαλλαγής του από τήρηση και το αργότερο τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία.

- Από τον λήπτη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης που αφορούν (μήνα ή τρίμηνο) και εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης, μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη λήξη κάθε ημερολογιακού εξάμηνου που αφορούν.

7. Στην περίπτωση υποβολής διορθωτικής κατάστασης, μπορεί να καταχωρίζονται μόνο οι εγγραφές του πίνακα που τροποποιούνται.

8. Οι καταστάσεις υποβάλλονται είτε ενιαία για την έδρα και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης είτε για την έδρα και κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά.

Διασταυρώσεις και εκκαθάριση

9. Κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τα υποβληθέντα στοιχεία των καταστάσεων πελατών−προμηθευτών διασταυρώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και οι ασυμφωνίες και αποκλίσεις αναρτώνται στους «λογαριασμούς» των υπόχρεων προσώπων, που τηρούνται στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής και περαιτέρω διόρθωσης αυτών.


- See more at: http://arouraios.gr/2014/02/megali-anatrofi/#sthash.9MO3mcdd.dpuf



Ανέκδοτο: Τρεις άπιστες στον παράδεισο


Πάνε τρεις γυναίκες στο παράδεισο και λέει ο Aγιος Πέτρος στη πρώτη.
- Εσύ ήσουνα καλή με τον άντρα σου;

- Εγώ Aγιε μου ήμουνα πάρα πολύ καλή με τον άντρα μου βέβαια τον απάτησα δυο φορές αλλά τον αγαπούσα πάρα πολύ.

- Δεν πειράζει πάρε το χρυσό κλειδί του παραδείσου.

Λέει στη δεύτερη:
- Εσύ ήσουνα καλή με τον άντρα σου;

- Εγώ Αγιε μου ήμουνα πολύ καλή μαζί του όμως τον απάτησα καμιά δεκαριά φορές.

- Καλά συγχωρείσαι πάρε το ασημένιο κλειδί του παραδείσου.

Λέει και στη τρίτη:
- Εσύ ήσουνα καλή με τον άντρα σου;
- Εγώ Αγιε μου δεν τον αγαπούσα καθόλου πάντα τον απατούσα. Ήμουνα σκέτη π…να.
- Καλά συγχωρείσαι πάρε το κλειδί του δωματίου μου.





Εβδομαδιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια Από 2/2 έως 8/2


 - Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη


ΚΡΙΟΣ




Έρωτας: Η αλήθεια είναι ότι το πλανητικό σκηνικό απέχει πολύ από το να είναι το ιδανικό για τα αισθηματικά σας. Οι δουλειές σας αποσπούν από τους έρωτες αλλά, με τον Άρη στον Ζυγό, ακόμη και όταν ασχολείστε με το ταίρι σας, έχετε την τάση να είστε επιθετικοί, ανταγωνιστικοί και, γενικότερα, να βρίσκεστε σε κλίμα έντασης ή και υπερδιέγερσης. Να προσέχετε γιατί αν διαταραχθούν τώρα οι ισορροπίες, θα είναι δύσκολο να τις επαναφέρετε. Θυμίζω ότι στην περίπτωσή σας ισχύει το «κάντε έρωτα και όχι πόλεμο».

Καριέρα - οικονομικά: Με τη σύνοδο της Αφροδίτης και του Πλούτωνα στο δέκατο ηλιακό σας σπίτι, θα αναγκαστείτε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό στην καριέρα είτε για να ξεπεράσετε τους σκοπέλους είτε για να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες. Από το βράδυ της Πέμπτης ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι, θέση από την οποία μπορεί να προκαλέσει φοβίες, αθέμιτο ανταγωνισμό, προβλήματα. Θα αναγκαστείτε να δώσετε έναν αγώνα που δεν αποκλείεται να σας εξαντλήσει ψυχολογικά και σωματικά γι αυτό να προσέχετε.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Πρέπει να προσέχω τι λέω και πού γιατί δεν αποκλείεται να με κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη μου.





ΤΑΥΡΟΣ




Έρωτας: Ναι μεν η Αφροδίτη βρίσκεται στον Αιγόκερο, ζώδιο που σας ευνοεί αλλά σε σύνοδο με τον Πλούτωνα που σημαίνει ότι θα εγείρει πάθη συνοδευμένα από όλα τα καλά και τα κακά τους, τους φόβους, τις ανασφάλειες, τις κτητικές συμπεριφορές. Από την άλλη, ο ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύες μπορεί να προκαλέσει τα γεγονότα που θα σας υποδείξουν να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σχετικά με τις επιλογές σας στον αισθηματικό σας τομέα, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο τριήμερο του ζωδίου σας.

Καριέρα - οικονομικά: Με τον Άρη στον Ζυγό δεν θα αποφύγετε τις αγγαρείες και τα βεβαρημένα ωράρια, γεγονός που θα σας κάνει να νιώθετε αδικημένοι. Θα αναγκαστείτε να αναλάβετε ευθύνες άλλων στη δουλειά και η καθημερινότητά σας θα γίνει πολύ πιεστική. Επιστρατέψτε την υπομονή σας και βασιστείτε στον Ήλιο που λάμπει στο δέκατο ηλιακό σας σπίτι και δεν αποκλείει κάποια ευχάριστη εξέλιξη σε κοινωνικό επίπεδο.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Με τον Ερμή να αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στο ενδέκατο ηλιακό μου σπίτι, μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητο να αναθεωρήσω τους στόχους μου. Ας είμαι σε ετοιμότητα για αλλαγές.





ΔΙΔΥΜΟΙ


Έρωτας: Μολονότι τα πρακτικά σας θέματα είναι πολλά και αρκετά πιεστικά, ο Άρης από τον Ζυγό, το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τους έρωτές σας, δεν σας αφήνει να ησυχάσετε καθώς σας εξωθεί στο να φλερτάρετε, να είστε συνεχώς στο παιχνίδι και να στρέφετε τη δράση σας στον έρωτα με αυτοσκοπό την επιβεβαίωση. Τελικά, όλο και κάτι θα γίνεται για να σας βάζει στην πρίζα...

Καριέρα - οικονομικά: Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο κυβερνήτης σας Ερμής θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του στους Ιχθύες, το περιβάλλον της καριέρας σας, δημιουργώντας αντίξοες συνθήκες. Η κακή συνεννόηση, οι επιβεβλημένες αλλαγές, οι ανατροπές, οι εντάσεις είναι πιθανές. Ουσιαστικά, τίποτε σοβαρό αλλά, αθροιστικά, οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίζετε, θα σας φανούν αρκετά πιεστικές.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Καλό θα ήταν να κάνω την αυτοκριτική μου, ιδιαίτερα για τον τομέα της καριέρας μου και, αν είναι απαραίτητο, να αναθεωρήσω τη στάση μου.







ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Έρωτας: Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερο, βάζει φωτιά στις σχέσεις σας άλλοτε για καλό κι άλλοτε για να δημιουργήσει καμένη γη ώστε να υπάρξει στη συνέχεια πρόσφορο έδαφος για τα καλύτερα που θα έρθουν. Συστήνω να παρακολουθείτε τα γεγονότα και –κόντρα στον ακραίο υποκειμενισμό σας- να είστε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί. Επίσης, σε καμία περίπτωση να μην κάνετε στα ταίρια σας αυτά που δεν θα θέλατε να σας κάνουν.

Καριέρα - οικονομικά: Τα γεγονότα θα είναι αντιφατικά και στον τομέα της καριέρας σας. Τώρα δεν αποκλείεται να δεχθείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις για συνεργασίες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν αξιόλογες ευκαιρίες, κυρίως αν πρόκειται να μπουν σε εφαρμογή μετά από το τέλος της άνοιξης. Από την άλλη, οι γεννημένοι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου πρέπει να προσέχετε γιατί είναι πιθανό να διαλυθεί κάποια συνεργασία σας. Επίσης, να θυμάστε ότι θα αναγκαστείτε να αναλάβετε πολλές ευθύνες και μάλιστα χωρίς να σας αναλογούν από πρόσωπα του στενού οικογενειακού σας περιβάλλοντος.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Είναι προτιμότερο να μην βιαστώ να πάρω αποφάσεις, γιατί, με τον ανάδρομο Ερμή στο ένατο ηλιακό μου σπίτι, μπορεί να κάνω κάποιο σοβαρό λάθος.





ΛΕΩΝ




Έρωτας: Ο Ήλιος φωτίζει τον τομέα των σχέσεών σας κι αυτό είναι θετικό γιατί συντελεί στο να υπάρχει κάτι που θα σας εξάρει το ενδιαφέρον. Σημειωτέον ότι –αν ο χάρτης σας το επιτρέπει- δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι αναπάντεχα καλό σε κάποιο ταξίδι. Το θετικό είναι ότι για τα περισσότερα Λιοντάρια, ο ερωτικός τομέας παραμένει ως έχει. Το αρνητικό είναι ότι θα έχετε αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν θα σας μένει ο απαραίτητος – για την ιδιοσυγκρασία σας- χρόνος για ερωτικές χαρές και διασκέδαση.

Καριέρα - οικονομικά: Είτε με ευθύ είτε με ανάδρομο Ερμή εσείς πρέπει να συνεχίσετε ακάθεκτοι να δίνετε τον αγώνα σας για να διεκπεραιώσετε τις εκκρεμότητές σας, μιας και ο Κρόνος απειλεί όσους επιλέξετε τη ραθυμία και την αναβλητικότητα ως αντίδοτο για τις ευθύνες που θα αναγκαστείτε να αναλάβετε. Να θυμάστε ότι οι συζητήσεις που θα κάνετε αυτή την περίοδο και που θα αφορούν σε καινούργιες συνεργασίες, θα αποδώσουν αργότερα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Ας κάνω όσο πιο συνετή οικονομική διαχείριση μπορώ γιατί δεν αποκλείεται να απειληθώ από έξοδα και να αναγκαστώ να χρεωθώ με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντεπεξέλθω στα ανοίγματά μου αργότερα.





ΠΑΡΘΕΝΟΣ




Έρωτας: Η Αφροδίτη βρίσκεται στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι, γεγονός που θα έπρεπε να συνοδεύεται από τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς αλλά, δυστυχώς, η σύνοδός της με τον Πλούτωνα είναι ανασταλτική των εορτασμών. Καλώς ή κακώς και αναλόγως με τον γενέθλιο χάρτη σας, οι εξελίξεις θα είναι αντιφατικές και έμπλεες παθών συνοδευόμενων τόσο από έντονη σεξουαλική δραστηριότητα όσο και από ακραίες συμπεριφορές κτητικού χαρακτήρα.

Καριέρα - οικονομικά: Με τον Ήλιο στον έκτο σας οίκο και τον Δία στον ενδέκατο, φαίνεται ότι οι επαγγελματικές σας προοπτικές είναι αρκετά καλές. Ωστόσο, επειδή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του, πρέπει να περιφρουρήσετε τις συνεργασίες σας και καλό θα ήταν να μην υπογράψετε καινούργιες συμφωνίες και να προσέχετε τις συνέπειες των πιθανών παρεξηγήσεων και του ανταγωνισμού.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Ας προσέχω τις κινήσεις μου γιατί οι βιαστικές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία.



Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ



ΖΥΓΟΣ


Έρωτας: Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Αιγόκερω σε όψη συνόδου με τον Πλούτωνα. Ναι μεν έχει επανέλθει σε ευθεία πορεία αλλά βρίσκεται ακόμη στη σκιά της και μάλιστα αγκαλιά με τον πλανήτη που προκαλεί ακραία πάθη, εντάσεις, δύσκολες καταστάσεις. Παράλληλα, επειδή θα είστε αγχωμένοι λόγω ευθυνών, καλά θα κάνετε να είστε πιο προσεκτικοί απ' ότι συνήθως, γιατί μπορεί να ξεσπάτε αναίτια προς το ταίρι σας και να υποστείτε τις σκληρές συνέπειες της εγωκεντρικής και επιθετικής συμπεριφοράς σας.

Καριέρα - οικονομικά: Από το βράδυ της Πέμπτης ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στο ζώδιο που σχετίζεται με τη δουλειά σας. Οι ανατροπές, οι καθυστερήσεις, οι παρεξηγήσεις και κάποια λαθάκια θα πλαισιώνουν την καθημερινότητά σας, θα σας αγχώνουν και θα σας προκαλούν νεύρα. Νικητές θα είστε όσοι παραμείνετε πιστοί στους στόχους σας ή –αν τα γεγονότα το επιβάλλουν- φανείτε ευέλικτοι στις αλλαγές.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Ας κάνω περισσότερη γυμναστική γιατί έχω την ανάγκη να εκτονώνω ενέργεια.





ΣΚΟΡΠΙΟΣ




Έρωτας: Οι συνδυασμοί αυτής της περιόδου, αν μη τι άλλο, προσδίδουν ένα ενδιαφέρον στην ερωτική σας ζωή καθώς σας εξωθούν σε περιπέτειες μεγάλης έντασης αλλά όχι απαραίτητα μεγάλης διάρκειας. Από το βράδυ της Πέμπτης, ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο των ερώτων σας, θα δώσει το στίγμα του στις ερωτικές σας υποθέσεις καθώς μπορεί να επιστρέψουν κάποια άτομα του παρελθόντος σας. Ωστόσο, με τον Κρόνο στο ζώδιό σας να είναι έτοιμος να σας κρίνει με τον πιο αυστηρό αλλά και δίκαιο τρόπο, θα πρέπει να δράσετε ή να αντιδράσετε πολύ ώριμα.

Καριέρα - οικονομικά: Ανεξάρτητα από το κέρδος, εσείς πρέπει να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για τη δουλειά σας, ακόμη και με το σκεπτικό ότι οι σημερινές σας προσπάθειες μπορεί να αποδώσουν αργότερα ή ότι τώρα προσφέρετε την εργασίας σας, επενδύοντας για το μέλλον. Ωστόσο, προσπαθήστε να κάνετε ένα πιο χαλαρό χρονοδιάγραμμα ώστε να χωρούν και οι ανατροπές που είναι στο πρόγραμμα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Οι μέρες είναι καλές για να θυμηθώ τα καλλιτεχνικά μου ταλέντα και να εκτονωθώ ψυχικά με το να ασχοληθώ πιο επιμελώς με αυτά.





ΤΟΞΟΤΗΣ




Έρωτας: Μολονότι υπάρχουν πολλά πρακτικά θέματα που σας απασχολούν και δεν σας αφήνουν χρόνο και μυαλά για να ασχοληθείτε με τα αισθηματικά σας, όλο και κάτι θα γίνεται που θα σας βάζει στο παιχνίδι. Με τον Ήλιο στον Υδροχόο, τον Άρη στον Ζυγό και τον Ουρανό στον Κριό, ο Φτερωτός Θεός μπορεί να σας κεραυνοβολήσει από τα βέλη του, αρκεί να το επιτρέπει και ο προσωπικός σας χάρτης.

Καριέρα - οικονομικά: Αναμένονται κάποιες ευκαιρίες και, γενικότερα, θετικότερες εξελίξεις στον επαγγελματικό τομέα. Τώρα πρέπει να επισπεύσετε τις προσπάθειες σας και να στρέψετε στη δράση σας προς την κατεύθυνση των στόχων σας, παραμένοντας πιστοί σε αυτούς, ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες αντιξοότητες. Από το βράδυ της Πέμπτης που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στους Ιχθύες, θα αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, ανατρεπτικές καταστάσεις, κακή συνεννόηση στη δουλειά και το σπίτι.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Ας προσπαθήσω να είμαι πιο προσεκτικός/η στο σπίτι, ιδιαίτερα με τα παιδιά μου γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις που θα μας στεναχωρήσουν αδίκως.





ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ




Έρωτας: Η Αφροδίτη κινείται πλέον σε ευθεία πορεία στο ζώδιό σας αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στη σκιά της και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Τα πάθη αλλά και οι παθολογικές συμπεριφορές θα δημιουργήσουν εντάσεις και θα σας βάλουν σε ένα παιχνίδι επικράτησης και άσκησης ελέγχου με πολλούς κινδύνους. Στην καλύτερη περίπτωση, θα αντιμετωπίσετε σκηνές εριστικού χαρακτήρα. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να αποφύγετε τις τριβές.

Καριέρα - οικονομικά: Με τον Άρη στον Ζυγό θα νιώθετε πολύ πιεσμένοι γιατί όλο και κάτι θα γίνεται που θα σας αναγκάζει να αναλάβετε περαιτέρω ευθύνες και να διοχετεύετε την προσοχή σας για να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που μπαίνουν εμβόλιμες στο πρόγραμμά σας. Προσπαθήστε να εστιαστείτε στη δουλειά και στις υποχρεώσεις σας, κάντε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και κρατήστε τους τόνους χαμηλά. Αλλιώς θα χαθείτε σε έναν κυκεώνα υποχρεώσεων που θα σας βγάλει εκτός τόπου και χρόνου, αναλώνοντας την ενέργειά σας και –κατ' επέκταση- βλάπτοντας την υγεία σας.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Καλύτερα να προσέχω όταν χειρίζομαι επικίνδυνα εργαλεία ή οδηγώ γιατί, με τον ανάδρομο Ερμή στους Ιχθύες, είμαι επιρρεπής στα ατυχήματα.





ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Έρωτας: Ο Ήλιος φωτίζει το ζώδιό σας και σας οπλίζει με τη γοητεία και τη δύναμη για να μπείτε στο παιχνίδι. Ο Άρης που βρίσκεται στον Ζυγό, θα συντελέσει στο να διασκεδάσετε, να ανανεωθείτε, να φλερτάρετε ενώ ο Ουρανός από τον Κριό δεν αποκλείει τα αναπάντεχα συναπαντήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη κουβέντα. Από την άλλη η Αφροδίτη στο δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξει κάτι μυστικό....

Καριέρα - οικονομικά: Από το βράδυ της Πέμπτης ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στους Ιχθύες, το ζώδιο των οικονομικών σας και θα σας αναγκάζει να εστιαστείτε στα οικονομικά σας και στις προσπάθειες να αυξήσετε τη ρευστότητα που έχετε. Αν, σας χρωστούν χρήματα, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια προσπάθεια να τα διεκδικήσετε. Επίσης, να θυμάστε ότι οι προσπάθειες που κάνετε τώρα, θα αποδώσουν καρπούς έστω κι αν χρειαστεί να περιμένετε.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Ας προσέχω πού μιλάω και ποιόν εμπιστεύομαι γιατί είναι πιθανό να γίνουν κουτσομπολιά πίσω από την πλάτη μου και να εκτεθούν μυστικά της προσωπικής μου ζωής.





ΙΧΘΥΕΣ


Έρωτας: Ο Δίας από τον Καρκίνο υπόσχεται ένα καλό παιχνίδι αλλά, με τις όψεις που δημιουργεί, το παιχνίδι μετατρέπεται σε σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες. Παράλληλα, με τον ανάδρομο Ερμή στο ζώδιό σας, δεν θα αποφύγετε τις ανατροπές, τις παρεξηγήσεις και τις εντάσεις που σκοπό τους έχουν να σας εξωθήσουν σε αναθεωρήσεις. Ελέγξτε την κυκλοθυμία σας γιατί μπορεί να αποβεί βλαπτική για τη σχέση σας και μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις.

Καριέρα - οικονομικά: Με τον Άρη και τον Ουρανό να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στον τομέα των οικονομικών σας, είναι λογικό να εντείνετε τις προσπάθειές σας για να αυξήσετε τα έσοδά σας. Ωστόσο, μπαίνετε στη διαδικασία να αναλαμβάνετε όλο και περισσότερες ευθύνες και αγχώνεστε. Αυτή την εβδομάδα καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υπογραφές συμβολαίων και διακανονισμών, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου σας.

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Είναι πιθανό να επιστρέψει κάποιο άτομο του παρελθόντος μου στη ζωή μου. Ας είμαι σε ετοιμότητα να διαχειριστώ την κατάσταση και να μην παρασυρθώ από τη συναισθηματική μου υπερχείλιση.





Πηγή: http://www.astrology.gr



Πως τα ξένα συμφέροντα "εξόντωσαν" τον επιστήμονα-επιχειρηματία που ανακάλυψε το πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου (Bίντεο)


Πριν από 40 χρόνια αποδείχθηκε περίτρανα ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία ενός Έλληνα επιστήμονα, του χημικού Σωτήρη Σοφιανόπουλου και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα… 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - Αξίζει να το διαβάσετε! 

Ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Το 1956 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας. Διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία. Επί 11 χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΧΡΩΠΕΙ. Ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή έρευνα και τεχνολογία και μεταξύ άλλων κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974. Είχε ξεκινήσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για διαφόρους λόγους (!) η παραγωγή σταμάτησε... Στα εργαστήρια της ΧΡΩΠΕΙ ο Σοφιανόπουλος συνέθεσε και το προωθητικό υγρό πυραύλων Υδραζίνη. Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για διαφόρους λόγους (!) δεν συνεχίστηκε... 

Προσκλήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει "οικονομικό υπόμνημα". Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές... (!) Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας αλλά ναυάγησαν οι προσπάθειες του για βιομηχανική εκμετάλλευση... Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου. (!) Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή, παρόλο που είχε πάρει δύο άδειες γι' αυτό τον σκοπό... (!) 

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

Τα μυρίστηκαν πρώτοι οι Αγγλοι το 1927, τα δοκίμασε το πολεμικό μας ναυτικό το 1928, η ιδιωτική τους εκμετάλλευση άρχισε το 1965 και η ζωή τους έκλεισε το 1979. Μία απίστευτη περιπέτεια του πρώην ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ. 
Πρώτοι οι Άγγλοι μυρίστηκαν το πετρέλαιο της Ζακύνθου και πολύ αργότερα οι αναθυμιάσεις οδήγησαν εκεί και τη μύτη ενός επιχειρηματία: του ιδιοκτήτη της διαλυμένης σήμερα βιομηχανίας ΧΡΩΠΕΙ, Σωτήρη Σοφιανόπουλου. 
• Το 1927 η αγγλική εταιρεία «NEAR EAST PETROLEUM COMPANY» έρχεται στη Ζάκυνθο, για να μελετήσει τις δυνατότητες αντλήσεως πετρελαίου. Δεν γίνεται όμως εντατική άντληση, των φρεατίων, γιατί λείπουν τά επαρκή μηχανήματα και οι δεξαμενές. 

• Το 1928, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει το τορπιλοβόλο «Πέργαμος» για να κάνει δοκιμές καύσεως. Η έκθεση που συντάσσεται καταλήγει σε ένα αισιόδοξο συμπέρασμα: «Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι τ' αποτελέσματα των δοκιμών ήσαν ικανοποιητικά». 

• Το 1965, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Ζάκυνθο και μαθαίνει ότι στο Κερί, σ' ένα βάλτο 1.000 στρεμμάτων, υπάρχει πετρέλαιο! Τα χρόνια της δικτατορίας αποφασίζει να ασχοληθεί επιχειρηματικά με την υπόθεση της Ζακύνθου. Η χούντα είχε τότε παραχωρήσει άδεια για γεωτρήσεις στην αμερικανική εταιρεία ANCAR OIL. Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος συναντιέται στα γραφεία της ΧΡΩΠΕΙ με τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της ΑΝΚΑΡΟΪΛ Στερτζ (Στέργιου), καταλήγουν σε συμφωνία και αποφασίζεται να γίνει το συντομότερο γεώτρηση βάθους 2.500 μέτρων: 

«Η ΑΝΚΑΡΟΪΛ και η ΧΡΩΠΕΙ θα είχαν ποσοστά επί της παραγωγής και της εκμετάλλευσης του πετρελαίου. Παρασκευή, θα ερχόταν ξανά ο Στερτζ για να υπογράψουμε τη σύμβαση και την Τρίτη γίνεται το πραξικόπημα στην Κύ­προ. Ο Στερτζ δεν έρχεται και βέβαια η σύμβαση ναυαγεί. Γίνονται τα γνωστά, έρχεται η μεταπολίτευση και εγώ εξακολουθώ να ενδιαφέρομαι για τα πετρέλαια. Επισκέπτομαι τον καθηγητή Ζάχο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου). Πραγματικά, στέλνει στη ΧΡΩΠΕΙ την άδεια να προχωρήσω τις εργασίες στο Κερί». 

• Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος πηγαίνει στη Ζάκυνθο και στήνει εκεί ένα κανονικό εργοτάξιο επανδρωμένο με μηχανικούς και τεχνικούς της ΧΡΩΠΕΙ. 
«Η μεγαλύτερη γεώτρηση που είχα κάνει ήταν βάθους 120 μέτρων το περισσότερο, όμως, πετρέλαιο έβγαινε από μια των 18 μέτρων. Πετρέλαιο χωρίς υδρόθειο, με βάση τη νάφθα. Έφτασα να βγάζω, ανάλογα με τις υδροστατικές πιέσεις, μέχρι και 70 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα. Για μήνες ολόκληρους τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της ΧΡΩΠΕΙ κινούνταν με αυτό το καύσιμο, ενώ επί χρόνια μου ζητούσαν να τους πω το μυστικό - πώς δηλαδή, κατάφερα να βγάλω ντίζελ σε πρώτη φάση χωρίς διυλιστήριο!». 

Ο δραστήριος επιχειρηματίας ζητά από το υπουργείο Βιομηχανίας άδεια εκμεταλλεύσεως: 

«Έτρεχα από το υπουργείο Βιομηχανίας στη ΔΕΠ και τούμπαλιν. Σ' αυτά τα δρομολόγια με κορόιδευαν όλοι μαζί. Τράβηξα μια εταιρεία στη Ζάκυνθο και πουλούσα το πετρέλαιο που έβγαζα με κανονικό τιμολόγιο στη ΧΡΩΠΕΙ». 
• Η δουλειά στο Κερί κρατάει δύο χρόνια και σταματάει με τη σύλληψη του Σωτήρη Σοφιανόπουλου. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος: 
«ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ζητήσει από τον υπουργό Βιομηχανίας να μου δοθεί άδεια εκμεταλλεύ­σεως, αντ' αυτού μια ωραία πρωία έρχονται στο Κερί και με συλλαμβάνουν ως παραβάτη του νόμου επειδή παράγω αργό πετρέλαιο». 

• Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος δικάζεται τον Μάιο του 1979 και αθωώνεται. Με δικαστική απόφαση, όμως, αναστέλλονται οι δύο άδειες που είχε για παραγωγή πετρελαίου. Από τότε, κανείς δεν ασχολήθηκε πια με τα πετρέλαια της Ζακύνθου. Η περιοχή αναδίδει ακόμα τη μυρωδιά του πετρελαίου και ο βάλτος βουλιάζει στα περασμένα υγρά γυαλιστερά μεγαλεία. 
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος υποστηρίζει από τότε ότι εσκεμμένα σκέπασαν την υπόθεση και κατηγορεί όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ότι παραδίδουν τον εθνικό πλούτο της χώρας στις πολυεθνικές... 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ... 


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

http://www.hellas-now.com/




Ο Μέγα-Σεισμός στην Αποκάλυψη του Ιωάννου - Τι έγραψε η Le Monde


Ανησυχίες ότι έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα που έδωσε τον φονικό σεισμό του 1953 στην Κεφαλονια εκφράζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μετά την νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,7 ρίχτερ στο νησί.

Κάτι που ενυσχύει το δημοσίευμα-πρόβλεψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» για πιθανό "μεγασεισμό" στην Ελλάδα της τάξεως των 9 Ρίχτερ στο άμεσο μέλλον. Ήδη η συνεχής σεισμική δραστηριότητα μεγάλης κλίμακος (άνω των 5 Ρίχτερ) θεωρείται ικανή να ανεργοποιήσει τα μεγάλα ρήγματα του Κορινθιακού που έχουν δώσει καταστροφικούς σεισμούς της τελευταία 15ετία στην Αττική και την Βόρειο Πελοπόννησο.

Από τον ίδιο εστιακό χώρο τπου μεγάλου σεισμού του 1953, 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου, προήλθε ο νέος σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κεφαλονιά δήλωσε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δήμητρα Σαχπάζη.

«Μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Είχαμε πολλούς σεισμούς. Για την ακρίβεια, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι λίγο βορειοδυτικότερα του σεισμού της περασμένης Κυριακής, 12 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, πάνω στην ακτογραμμή» ανέφερε η Δ.Σαχπάζη.

Εκτίμησε ότι περιμένει τις επόμενες ημέρες και άλλους σεισμούς, ακόμη και του ιδίου μεγέθους, από την ίδια περιοχή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της περιοχής που είχε προκαλέσει τον σεισμό του 1953. «Όλα τα μελετάμε», υπογράμμισε η κ. Σαχπάζη.

Σε σχέση με τις διαφορετικές μετρήσεις που κάνουν κάποια ινστιτούτα, όπως το Ευρωμεσογειακό, που τον εμφανίζει μεγέθους 6,1 διευκρίνισε ότι όλα τα ινστιτούτα κάνουν τις μελέτες τους. «Αν δείτε όλους του σεισμούς που έχουν σημειωθεί στη χώρα, επισήμανε, υπάρχει απόκλιση στις μετρήσεις ανάμεσα στα ινστιτούτα, ακόμη και κατά 0,5 Ρίχτερ, αλλά και διαφορετικά επίκεντρα ακόμη και 50 χιλιόμετρα. Σημασία έχει ότι προέρχεται από την ίδια σεισμογενή περιοχή».

Για "κομμάτι της ίδιας ακολουθίας" με τον σεισμό της περασμένης Κυριακής έκανε λόγο ο καθηγητές σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζαχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι επάνω στις ακτές της Κεφαλονιάς, λίγο πιο βόρεια και δυτικά του προηγούμενου, αλλά προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο.

«Φαίνεται ότι είναι συνέχεια του ίδιου ρήγματος, ο ίδιος σεισμογόνος χώρος, και ότι πρόκεται για τον ισχυρότερο μετασεισμό», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, λίγη ώρα μετά το νέο σεισμό 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά. «Δεν φαίνεται ακόμα να έχει ενεργοποιηθεί νέο ρήγμα», πρόσθεσε,συμφωνώντας με τους προηγούμενους σεισμολόγους.

Στο πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας ««Le Monde» με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη») αποκαλύφθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών όπου η Ελλάδα φερόταν ως άμεση "υποψήφια" για σεισμούς της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν η Κεφαλονιά σημειωνόταν ως η πλέον πιθανή και ακολουθούσε μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού Κόλπου που σημαίνει και ... Αθήνα, αφού ο μεγάλος σεισμός του 1981 είχε ως επίκεντρο τον Κορινθιακό Κόλπο και πιο συγκεκριμένα τις Αλκυονίδες Νήσους.

Όπως είδατε η Κεφαλονιά είναι στην κυριολεξία στο "κόκκινο", και ήδη η πρόβλεψη πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ένα στοιχείο που προβληματίζει τους σεισμολόγους είναι το... βεβαρημένο παρελθόν της περιοχής, που έχει δώσει σεισμούς άνω των 7 Ρίχτερ. «Λόγω του ιστορικού του νησιού, ίσως χρειαστεί να περάσει και μία εβδομάδα για να βγάλουμε συμπεράσματα» είχε σχολιάσει την προηγούμενη εβδομάδα μετά τον πρώτο σεισμό ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

"Παρακολουθούμε εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη σεισμική ζώνη. Παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ο σεισμός. Δεν υπήρχαν όμως στοιχεία ότι θα γίνει κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο» είπε ο διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης υποστήριξε ότι ο σταθμός της ομάδας ΒΑΝ στον Πύργο είχε λάβει σήματα για μεγάλο σεισμό στη δυτική Ελλάδα εδώ και δύο μήνες.

Προ δύο ημερών ενεργοποίηθηκε και το ρήγμα της Αταλάντης που έδωσε σεισμό 4,7 ρίχτερ.

Αλλά αναφορά στον "μέγα-Σεισμό" γίνεται και στην "Αποκάλυψη του Ιωάννου:

"17: ΚΑΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΧΕΕ ΤΗΝ ΦΙΑΛΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΗΛΘΕ ΦΩΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΛΕΓΟΥΣΑ ΕΤΕΛΕΣΘΗ

18: ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΦΩΝΑΙ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΑΙ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΕΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΣΟΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

19: ΚΑΙ ΔΙΗΡΕΘΗ Η ΠΟΛΙΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΠΕΣΟΝ ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΕΝΘΥΜΗΣΙΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΑΥΤΟΥ

20: ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΝΗΣΟΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΗ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ"
http://e-press-room.blogspot.gr/




Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger