E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φάε γιαούρτι το πρωί. Κάνει θαύματα!

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013


Χρειάζεσαι μεγαλύτερο έναυσμα για να μπορείς να τρως γιαούρτι το πρωί; Πέρα από τα προβιοτικά οφέλη του που όλοι γνωρίζουμε, αυτή η τροφή βοηθά παντού.

Το γιαούρτι βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης. Αφού παρακολούθησαν πάνω από δύο χιλιάδες εθελοντές για 14 χρόνια, ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν τακτικά γιαούρτι είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση και είχαν, κατά μέσο όρο, μικρότερες αυξήσεις στη συστολική πίεση (η πρώτη τιμή που βλέπεις όταν ελέγχεις την πίεσή σου) από αυτούς που δεν το περιλάμβαναν στη διατροφή τους.

«Δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να πάρεις τα οφέλη του – μόλις 2% των ημερήσιων θερμίδων σου, δηλαδή ποσότητα ίση με 1 κεσεδάκι ανά 3 ημέρες» τονίζει η Huifen Wang, Ph.D,. μία από τους συγγραφείς της μελέτης και ερευνήτρια στο Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Διατροφής USDA στο Tufts.

Φάε, λοιπόν, γιαούρτι όχι μόνο για την κοιλιά σου αλλά και για την καρδιά σου. Aν θες να τρως γιαούρτι αλλά το βαριέσαι, πρόσθεσέ του γεύση χωρίς θερμίδες!

Πηγή: ourlife.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger