Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το κάλιο και η σημασία του στον οργανισμό. Απαραίτητο για την μείωση της πίεσης, για την πρόληψη εγκεφαλικών αλλά και για την οστεοπόρωση. Τροφές που περιέχουν νάτριο και κάλιο.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014



Το κάλιο είναι μεταλλικό στοιχείο με πολλούς σημαντικούς ρόλους στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ιδιότητες του καλίου και η σημασία του για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού είναι μεγάλη. Είναι το τρίτο πιο βασικό μέταλλο στον οργανισμό μας και παίζει κυρίαρχο ρόλο στην υγεία μας, όπως στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.
Το κάλιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα. Διατηρεί τον καρδιακό ρυθμό, βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας υγρών και επιτρέπει στα νεύρα και στους μύες να λειτουργούν σωστά. Τα επίπεδα του διατηρούνται φυσιολογικά όταν υπάρχει ισορροπία μεταξύ της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν κάλιο και της αποβολής της περίσσειας καλίου με τα ούρα. Το κάλιο είναι το κύριο ενδοκυττάριο κατιόν. Το 90% του ολικού καλίου του σώματος είναι ενδοκυττάριο και μόνο το 2% είναι εξωκυττάριο. Τα φυσιολογικά άτομα διατηρούν το ισοζύγιο καλίου εκκρίνοντας ημερησίως ένα ποσό καλίου ίσο με το ποσό που προσλαμβάνεται με την τροφή εκτός από ένα μικρό ποσοστό που απομακρύνεται με τα κόπρανα και τον ιδρώτα. Η ρύθμιση της συγκέντρωσης καλίου στον ορό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω των νεφρών. Η αλδοστερόνη και σε μικρότερο βαθμό τα γλυκοκορτικοειδή αυξάνουν την απέκκριση καλίου από τους νεφρούς.
Η επαναρρόφηση νατρίου από τους νεφρούς συνδυάζεται με αυξημένη απώλεια καλίου. Η αλκάλωση αυξάνει την είσοδο του καλίου στα κύτταρα και συνεπώς προκαλεί υποκαλιαιμία. Η οξέωση αντίθετα αυξάνει την έξοδο καλίου από τα κύτταρα και συνεπώς προκαλεί υπερκαλιαιμία. Τα επίπεδα καλίου θα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά σε ασθενείς με ουραιμία, νόσο του Addison, εμετούς, διάρροια και σε ασθενείς που λαμβάνουν διουρητικά και στεροειδή ή διγοξίνη. Ψευδώς υψηλές τιμές καλίου στον ορό παρατηρούνται μετά από παρατεταμένη χρήση ελαστικής περιχειρίδας κατά την αιμοληψία όπως επίσης και από αιμόλυση.
Το κάλιο είναι θετικά φορτισμένο ιόν (κατιόν) και βρίσκεται κυρίως στο υγρό στο εσωτερικό (ενώ το νάτριο είναι το κυρίαρχο κατιόν στο εξωκυττάριο υγρό). Οι συγκεντρώσεις του καλίου είναι περίπου 30 φορές μεγαλύτερες στο εσωτερικό των κυττάρων από ότι στο εξωτερικό των κυττάρων. Αντίθετα, οι συγκεντρώσεις του νατρίου είναι περισσότερο από 10 φορές μικρότερες στο εσωτερικό του κυττάρου από ότι στο εξωτερικό. Οι διαφορά της συγκέντρωσης του νατρίου και καλίου κατά μήκος της κυτταρικής μεμβράνης ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Όταν υπάρχει λίγο νάτριο στο εξωκυττάριο υγρό και αρκετό κάλιο στο εσωτερικό του κυττάρου, η παρακράτηση νερού είναι μικρή έξω από τα κύτταρα και η καρδιά δεν χρειάζεται να αυξήσει την αρτηριακή πίεση προκειμένου το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να εισέλθουν μέσα στα κύτταρα.
Βέβαια, όπως και κάθε άλλο διατροφικό συστατικό, το κάλιο πρέπει να βρίσκεται σε μια φυσιολογική συγκέντρωση στο σώμα, δηλαδή δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ, ούτε λίγο. Μια αφύσικα χαμηλή συγκέντρωση καλίου αναφέρεται ως υποκαλιαιμία. Η έλλειψη καλίου πάντως είναι σπάνια, γιατί πολλές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά είναι πλουσιες σε καλιο. Η υποκαλιαιμία είναι το πιο συχνό αποτέλεσμα εκτεταμένης έλλειψης καλίου, π.χ από παρατεταμένο εμετό, τη χρήση διουρητικών, κάποιες μορφές παθήσεων των νεφρών ή διαταραχές του μεταβολισμού. Μερικά από τα συμπτώματα έλλειψης καλίου είναι η αίσθηση κούρασης και ατονία στους μυς , η καρδιακή αρρυθμία, οι έντονοι πονοκέφαλοι, η εφίδρωση, οι μυϊκές κράμπες και το τρέμουλο.
Αφύσικα υψηλές συγκεντρώσεις καλίου αναφέρονται ως υπερκαλιαιμία. Η υπερκαλιαιμία συμβαίνει όταν η λήψη καλίου ξεπερνά την ικανότητα των νεφρών να το αποβάλλουν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά. Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει κάποιος να λαμβάνει το κάλιο από συμπληρώματα διατροφής καθώς μπορεί να λάβει υπερβολικές ποσότητες.

Η διατροφή πλούσια σε κάλιο φαίνεται ότι έχει ισχυρές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Συσχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή αποπληξία, καρδιοπάθεια και γενικά, για καρδιαγγειακή πάθηση.
Το κάλιο είναι απαραίτητο στοιχείο στη διατροφή των ατόμων με υπέρταση, διότι βοηθάει στην απομάκρυνση του νατρίου. Πολλοί έχουν συνδέσει τη διατροφή που είναι υψηλή σε νάτριο (αλάτι) με την υπέρταση, αλλά αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι και η διατροφή χαμηλή σε κάλιο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο λόγος για τον οποίο το κάλιο μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, φαίνεται να είναι η δράση του στην αρτηριακή πίεση. Το κάλιο βοηθά στη μείωση της υψηλής πίεσης και συμβάλλει στη θεραπεία κατά της υπέρτασης.


Το κάλιο δεν αποθηκεύεται στο σώμα μας και έτσι πρέπει να το προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής. Υπάρχουν τροφές αλλά και προϊόντα στο εμπόριο που είναι εμπλουτισμένα με κάλιο (π.χ. ρόφημα φρούτων με κάλιο) τα οποία βοηθούν στην αποβολή του νατρίου από το αίμα και συνεπώς στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Άλλες σημαντικές ιδιότητες του καλίου είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, αφού τα κανάλια καλίου στον εγκέφαλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση. Μερικές έρευνες έχουν δείξει μειωμένες πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου στα άτομα που ακολουθούσαν με διατροφή πλούσια σε κάλιο. Σε άτομα με διαβήτη, μια διατροφή χαμηλή σε κάλιο μπορεί να ρίξει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, προκαλώντας υπογλυκαιμία.


Μια άλλη, εξίσου σημαντική ιδιότητα του καλίου είναι, ότι βοηθά στα αντανακλαστικά των νεύρων που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά μηνυμάτων από το ένα μέρος του σώματος στο άλλο. Επίσης, το κάλιο ευθύνεται για τη σύσπαση των μυών του σώματος. 


Κάποιοι θεωρούν το κάλιο αγχολυτικό, αφού τονώνει τον οργανισμό από το άγχος και το στρες. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει το κάλιο στον μεταβολισμό των λιπών, της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων, αφού λαμβάνει μέρος στη διαδικασία διάσπασης αυτών των θρεπτικών συστατικών. 

Κάλιο και οστεοπόρωση
Να σημειωθεί ότι εκτός από τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, το κάλιο παίζει ρόλο και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το κάλιο μειώνει την απέκκριση του ασβεστίου από το σώμα, ενώ το αλάτι (νάτριο) οδηγεί το ασβέστιο έξω από το σώμα. Μελέτες έχουν δείξει θετική σχέση μεταξύ μιας διατροφής πλούσιας σε κάλιο και της υγείας των οστών, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων γυναικών. Αυτό υποδηλώνει ότι τροφές πλούσιες σε κάλιο μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Φυσιολογικές τιμές
3,8-5 mEq/L
SI 3,8-5 mmol/L.
Ούρα
25-120 mEq/24h
SI: 25-120 mmol/24h.
Aυξημένο Κάλιο (υπερκαλιαιμία) οφείλεται σε:

Υπερβολική πρόσληψη 
Οξεία και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια 
Υποαλδοστερονισμός 
Αιμόλυση 
Λοιμώξεις 
Οξέωση 
Αφυδάτωση 
Νόσος του Addison 
Ψευδουποαλδοστερονισμός 

Σε χρόνια νεφρική νόσο παρουσιάζονται υψηλά επίπεδα καλίου στο αίμα, λόγω της μειωμένης αποβολής του από τον ελαττωμένο ή ανύπαρκτο όγκο ούρων. Υιοθετώντας διατροφή χαμηλή σε κάλιο μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης υπερκαλιαιμίας και των συνεπειών αυτής, όπως σοβαρή μυϊκή αδυναμία, παράλυση και καρδιακές αρρυθμίες που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Προληπτικά μέτρα για την διατήρηση χαμηλών επιπέδων καλίου, αποτελούν η δίαιτα χαμηλή σε κάλιο και η αποφυγή της χρήσης φαρμάκων που αυξάνουν τα επίπεδα καλίου
Μειωμένο Κάλιο (υποκαλιαιμία) παρουσιάζεται σε:

Ελλιπής πρόσληψη από του στόματος ή ενδοφλεβίως 
Εγκαύματα 
Διάρροια 
Διουρητικά 
Υπεραλδοστερονισμός 
Σύνδρομο Cushing 
Νεφρική σωληναριακή οξέωση 
Ασκίτης 
Κυστική ίνωση 
Στένωση νεφρικής αρτηρίας 
Τραύμα 
Σύνδρομο Fanconi 
Σύνδρομο Bartter 
Υπεργλυκαιμία 
Αλκάλωση 
Έμετοι 

Συμπτώματα έλλειψης καλίου περιλαμβάνουν αφύσικη ξηρότητα δέρματος, ακμή, κρυολογήματα, δυσκοιλιότητα, κατάθλιψη, διάρροια, μειωμένη λειτουργία αντανακλαστικών, οίδημα, νευρικότητα, ανικανοποίητη δίψα, αυξομοιώσεις στον ρυθμό της καρδιάς, μη ανοχή στη γλυκόζη, αϋπνία, μυϊκή κόπωση και αδυναμία, ναυτία και εμετό, περιοδικούς πονοκεφάλους, πρωτεϊνουρία και κατακράτηση νατρίου.

Η εμφάνιση έλλειψης του καλίου είναι σπάνια, γιατί το κάλιο απαντάται σε αρκετές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά. 
Οι αθλητές είναι μια κατηγορία πληθυσμού που έχει αυξημένες ανάγκες σε κάλιο, ειδικότερα σε περιόδους εντατικής άσκησης, για να αντικαταστήσουν την απώλεια μυϊκής μάζας και απώλεια καλίου που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα, κατά τη διάρκεια της άθλησης. 


Σε περιπτώσεις που έχουν μεγάλη απώλεια καλίου, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν μυϊκές κράμπες και αρρυθμίες στην καρδιά. Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή 1 μπανάνα μετά από μια ώρα άσκησης, αρκούν για να επαναφέρουν το κάλιο στον οργανισμό. 



Η ελάχιστη ποσότητα καλίου που χρειάζεται ένας άνθρωπος καθημερινά είναι πάνω από 2.000 mg (2 γραμμάρια). Υπολογίζεται όμως ότι χρειάζεται 4.000-5.000 mg την ημέρα, για να έχει προστασία από την υπέρταση. (Όσο για το αλάτι, 1 γραμμάριο την ημέρα καλύπτει τις ανάγκες σας ωστόσο επιτρέπεται να λαμβάνεται μέχρι 5-6 γραμμάρια, ήτοι ένα κουταλάκι του γλυκού κάτι που περιέχει 2,4 γραμμάρια νατρίου). Τροφές που περιέχουν κάλιο είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και τα ψάρια, καθώς και τα νέα προϊόντα Becel pro-activ για την αρτηριακή πίεση (προϊόν επάλειψης και ροφήματα με φρούτα).

ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΝΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΙΟ








ΤΡΟΦΕΣ
(100 g) 
NΑΤΡΙΟ
mg 
ΚΑΛΙΟ
mg







Γάλα φρέσκο πλήρες 50 150
Γάλα σκόνη πλήρες 440 1270
Γάλα σκόνη αποβουτυρωμένο 550 1650
Γιαούρτι στραγγισμένο 71 150
Βούτυρο αλατισμένο 870 15
Φυστικοβούτυρο 350 700
Μαργαρίνη αλατισμένη 800 5
Ψωμί άσπρο φρυγανισμένο 640 130
Μπισκότα τύπου “cream crackers” 610 120
Πιτυρούχα σκευάσματα 1670 1070
Corn Flakes 1160 99







Κρέας κονσέρβα (λάντσεον μητ) 1050 140
Κρέας κονσέρβα (κορν μπηφ) 950 140
Σαλάμι 1850 160
Λουκάνικα 1100 190
Συκώτι (τηγανητό) 190 300







Ψάρια καπνιστά 1200 360







Τυρί επαλειφόμενο 1170 150
Τυρί Camembert 1410 110
Τυρί φέτα 1260 70
Τυρί Danish Blue 1420 190







Ξηροί καρποί ανάλατοι 4 470
Ξηροί καρποί αλατισμένοι 440 680
Κύβοι βοδινού 10300 730
Αβοκάντο 10 280
Αχλάδι 2 130
Μήλο 2 120
Καρπούζι 4 120
Πορτοκάλι 3 200
Σύκο 2 270
Δαμάσκηνο 2 260
Λεμόνι (χυμός) 2 140
Μπανάνα 1 350
Πατάτες βραστές 3 330
Σκόνη Κακάο 950 1300
Λάχανο ωμό 9 240
Μαρούλι ωμό 9 240
Σπανάκι βραστό 120 490
Ντομάτα ωμή 3 290
Κρεμμύδι 10 140
Σκόρδο 18 373
Πιπεριές πράσινες ωμές 2 210
Μπάμιες 7 190
Φασόλια 28 850
Πράσο βρασμένο 6 280





Προσοχή! Μερικοί άνθρωποι, χρειάζεται να είναι προσεκτικοί με το κάλιο. Πρέπει να ρωτούν το γιατρό τους σχετικά με το πόσο κάλιο μπορούν να καταναλώνουν. Στους ανθρώπους αυτούς, περιλαμβάνονται οι ασθενείς με νεφρικές παθήσεις και ορισμένοι ασθενείς με υψηλή πίεση που παίρνουν αντιυπερτασικά φάρμακα.
Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, ανάλογα με το πόσο προχωρημένη είναι η νόσος τους, δεν μπορούν να αποβάλλουν ικανοποιητικά το κάλιο από τον οργανισμό τους. Η υπερβολική συγκέντρωση καλίου στο αίμα, μπορεί να οδηγήσει σε υπερκαλιαιμία, που μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καρδιακές αρρυθμίες.
Οι υπερβολικές ποσότητες καλίου είναι επικίνδυνες και μπορεί να προκαλέσουν καούρες ή τσούξιμο, γενικευμένη αδυναμία, παράλυση, νωθρότητα, ζάλη, διανοητική σύγχυση, χαμηλή αρτηριακή πίεση και ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό.


Συντάκτης Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ βιολόγος, medlabnews.gr


Posted by: Alex-Yiatzides



Δείτε τι λένε τα ζώδια για την Πέμπτη 6/3!


ΚΡΙΟΣ


Γενικά: Η αναβάθμιση που θέλετε θα γίνει άμεσα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε και ένα κομμάτι από το παρελθόν σας γιατί με αυτόν τον τρόπο κρατάτε την ποιότητα και την ενέργειά σας πολύ ψηλά.


Έρωτας: Η καταλυτική επιρροή ενός Σκορπιού είναι ...τόσο σημαντική που δεν αφήνει περιθώρια να γίνει κάτι διαφορετικό. Επίσης η φιλία που σας δένει εδώ και καιρό με έναν Υδροχόο πιθανόν να σας δραστηριοποιήσει περισσότερο και να πάρετε μια άλλη θέση, επειδή ίσως φοβάστε ότι θα τον χάσετε.


Καριέρα & Οικονομικά: Η αναβάθμιση θα γίνει σιγά-σιγά στην καριέρα σας, αρκεί να μάθετε να ζητάτε με ένα τρόπο πολύ συναδελφικό ή συνεργάσιμο. Πολλές φορές χάνετε πόντους από τον τρόπο που συμπεριφέρεστε. Η οικονομία και η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι πολύ σημαντική για σας.








ΤΑΥΡΟΣ


Γενικά: Έχετε μαζέψει αρκετές πληροφορίες ακόμα και από πρόσωπα που μπορεί να μην σας ταιριάζουν. Βλέπετε και εσείς ότι τελικά θα κάνετε κάτι που θα είναι αναγκαίο πρώτα για την εξασφάλιση του εαυτού σας και μετά για τους άλλους. Το ζητούμενο είναι να πείτε αυτά που θέλετε για να φανείτε ότι εσείς έχετε την πρωτιά και κυρίως για να μην σας καπελώσουν άτομα που δεν έχουν την αξία που δείχνουν.


Έρωτας: Οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για να δείξετε ότι τελικά έχετε την δική σας γνώμη και κανένας δεν μπορεί να σας την αλλάξει. Πιθανόν να κάνουν εντύπωση στο πρόσωπο που συνδέεστε οπότε δεν θα χρειαστεί να αγωνιστείτε περισσότερο για να μπείτε στην σωστή θέση στην ζωή του εκτός αν θέλετε να παραμείνετε φίλοι αλλά και αυτό έχει κάποιο κόστος.


Καριέρα & Οικονομικά: Η σκοπιμότητα των κινήσεών σας τελικά θα φέρει αποτέλεσμα γιατί θα σας βγάλει από κάποια αδιέξοδα που ίσως να είχατε μόνοι σας οδηγηθεί από άγνοια ή από έλλειψη προσαρμογής σε νέες συνθήκες.








ΔΙΔΥΜΟΙ


Γενικά: Η φιλική προσέγγιση που θα έχετε απέναντι σε κάποιες πολύ προσωπικές καταστάσεις ίσως να σας βοηθήσουν να αναλύσετε καλύτερα κάποιες πληροφορίες που σας έχουν δώσει άτομα τα οποία θα σας ξελασπώσουν από κάποια δύσκολα μονοπάτια. Πάντως η δράση σας θα είναι κρυφή και κάπως απομονωμένη.


Έρωτας: Έχετε αποσυρθεί για λίγο γιατί τα συναισθήματά σας είναι πολύ έντονα. Κυρίως ο Σκορπιός είναι ένα πρόσωπο που μερικές φορές δεν μπορείτε εύκολα να το αντιμετωπίσετε. Η διορατικότητα και η λογική σας διεργασία θα βοηθήσει από συναισθηματικά αδιέξοδα.


Καριέρα & Οικονομικά: Σας κρατάει ακόμα το παρελθόν που μπορεί να αφορά ακόμα και σε κάποιες πρακτικές δουλειές τις οποίες δεν τολμάτε να φέρετε εις πέρας επειδή νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τις κάνετε. Για αυτό καλύτερα να ζητήσετε βοήθεια ακόμα και από άτομα με τα οποία δεν έχετε στενή συνεργασία αλλά τουλάχιστον κάτι θα αποκομίσετε από την πείρα τους.








ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Γενικά: Επειδή είστε ήρεμοι, θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλύτερα στην ζωή σας. Με στόχο ακόμα και την βελτίωση της οικογενειακής σας ηρεμίας, το θέμα ενός ακινήτου θα το χειριστείτε ανάλογα. Μην αφήνετε όμως κενά στην επικοινωνία σας γιατί ίσως να απομονωθείτε με κάποιους φίλους που είναι πολύτιμοι για σας.


Έρωτας: Η αισθαντικότητα είναι το δυνατό σας σημείο για αυτό επιτρέψτε στις αισθήσεις σας να παίξουν και αυτές το παιχνίδι τους γιατί όλο και κάποια αλήθεια θα σας πουν. Η σχέση με Ζυγό έχει τις δυσκολίες της αλλά δεν είναι και τόσο ακατόρθωτη, αν τη θέλετε αληθινά. Οι γεννημένοι την τελευταία ημέρα θα έχετε μια σημαντική αναλαμπή για μια σχέση που αν πάρετε την απόφαση, κυρίως αν είναι Αιγόκερως, δεν θα μπορέσετε μετά να κάνετε πίσω.


Καριέρα & Οικονομικά: Η γενική εικόνα σας δείχνει ότι περνάτε μια πιο σταθερή φάση από άλλες ημέρες για αυτό μην πυροδοτείτε δυσκολίες που προέρχονται από το μυαλό σας. Καλύτερα να περιμένετε να τις ζήσετε, όταν εμφανιστούν και μην προδιαθέτετε το μέλλον.








ΛΕΩΝ


Γενικά: Οι πολλές ευθύνες μερικές φορές σας κουράζουν και σίγουρα δεν θα έχετε και πολύ ξεκάθαρη κρίση αφού θα νιώθετε βάρος και πίεση και κυρίως από ένα ηλικιωμένο πρόσωπο ή από τις πολλές υποχρεώσεις του σπιτιού σας.


Έρωτας: Είστε κατά ένα τρόπο πολύ ερωτικοί αλλά και απαιτητικοί ίσως με έναν πολύ πιεστικό τρόπο. Η σχέση με Ταύρο μπορεί να περάσει από σαράντα κύματα προκειμένου να γίνει κάτι μεταξύ σας. Καλό είναι να μην τα χαλάτε για οικονομικές διαφορές. Η Αφροδίτη που μπαίνει στον άξονά σας με τον τρόπο της θα βοηθήσει να κάνετε καλύτερες γνωριμίες και στην ευκολότερη επούλωση σχέσεων.


Καριέρα & Οικονομικά: Η αναβίωση μιας παλιάς κατάστασης μπορεί να σας δυσκολέψει γιατί υπάρχουν εμπόδια, κυρίως αν αφορά σε μια δουλειά που την είχατε ξεκινήσει εδώ και καιρό που λόγω έλλειψης χρημάτων σταμάτησε και τώρα θέλετε να την επαναφέρετε στο προσκήνιο, ειδικά για τους γεννημένους από 14.8 έως και 16.8. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να επιμείνετε γιατί μόνο τότε θα έχετε επιτυχία.








ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Γενικά: Η συμπεριφορά σας βοηθάει στο να ξεμπλέξει πιο εύκολα μια κατάσταση η οποία σας περιορίζει γιατί πρέπει να κρατήσετε ισορροπίες και μάλλον δεν κατέχετε το άθλημα. Είναι μέχρι να το μάθετε. Μπορεί να είστε υπερβολικοί με θέματα εμφάνισης και να περάσετε σε ακραίες συμπεριφορές. Πιστέψτε περισσότερο στον εαυτό σας και θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα.


Έρωτας: Η θετική σας στάση απέναντι σε έναν Καρκίνο θα βοηθήσει στο να λύσετε κάποιες παρεξηγήσεις του παρελθόντος και να βρείτε τις δικές σας προσωπικές εμπειρίες. Μην αφήνετε πάντως τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες γιατί ο χρόνος κυλάει και δεν είναι με το μέρος σας.


Καριέρα & Οικονομικά: Αντικειμενικά υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα και θα χρειαστείτε να προδιαθέσετε τους γύρω σας με μια πιο σταθερή πολιτική η οποία σίγουρα θα σας βάλει σε ένα πρόγραμμα.








ΖΥΓΟΣ


Γενικά: Μερικοί από εσάς χρειάζεστε να είστε πιο σταθεροί σε απόψεις και σε συμπεριφορές οι οποίες σας βάζουν σε μια διαδικασία που σίγουρα σας ωριμάζει. Η πολιτική της διπλωματίας θα σας είναι χρήσιμη για όλα σας τα εγχειρήματα.


Έρωτας: Ο Ταύρος ή ο Σκορπιός θα είναι τα άτομα που με τον τρόπο τους θα σας επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά ανάλογα πως θα το δείτε στο τέλος. Για αυτό οπωσδήποτε χρειάζεστε να είστε σίγουροι αν θέλετε να είστε σε σχέση ή φοβάστε τις επιπτώσεις.


Καριέρα & Οικονομικά: Η σταθερή σας συμπεριφορά κερδίζει τις πιο πολλές φορές για αυτό θα ήταν σκόπιμο να διατηρήσετε την εστία των ιδεών σας σε ένα καλό επίπεδο. Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων βοηθάει ώστε να μπορείτε να διεκδικήσετε κάποια χρήματα που παλιά σας ήταν αδιανόητο να σκεφτείτε ότι θα τα πάρετε πίσω. Τώρα όμως δεν ισχύει το ίδιο για αυτό μην χάνετε το κουράγιο σας.








ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Γενικά: Υλοποιείτε διάφορα σχέδιά σας αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε την βοήθεια και την υποστήριξη ατόμων για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Μην αφήνετε την φοβία σας πάντως να σας κατευθύνει.


Έρωτας: Η σχέση με τον Ταύρο μερικές φορές σας κάνει και ασφυκτιάτε μέχρι να πείτε αυτά που χρειάζεται για να μην υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα. Η δυσκολία επίσης με έναν Υδροχόο που υπάρχει στην επικοινωνία σας απαγορεύει να κάνετε βήματα επίλυσης γιατί νιώθετε θιγμένοι.


Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει ένα θέμα σε οικονομικό επίπεδο που χρειάζεται να το λύσετε, ζητώντας την βοήθεια ή την συνεργασία των πολύ στενών σας ατόμων. Η προοπτική είναι να εξασφαλίσετε χρήματα άμεσα για προχωρήσετε παρακάτω μια διαδικασία που έχετε ξεκινήσει εδώ και καιρό.








ΤΟΞΟΤΗΣ


Γενικά: Η προσωπική σας γνώμη μετράει μερικές φορές πολύ περισσότερο όταν έχετε και βιωματική εμπειρία. Για αυτό μπορεί να δοκιμαστείτε ακόμα και πάνω σε σχέσεις ή υποθέσεις που αφορούν την καθημερινότητά σας.


Έρωτας: Η ψυχραιμία σας θα είναι αυτό που θα σώσει την σχέση με Ταύρο ή Σκορπιό. Για αυτό φροντίστε αυτά που θα πείτε να μην είναι για να κτυπήσετε μια συμπεριφορά η οποία δεν σας ταιριάζει ή να πετάξετε σπόντες επειδή ζηλεύετε.


Καριέρα & Οικονομικά: Σας απασχολούν συνέχεια τα οικονομικά σας και προσπαθείτε να βάλετε στην άκρη χρήματα χωρίς όμως να βλέπετε ότι κάτι μπορεί να γίνει. Η δράση σας είναι πάντως πολύ έξυπνη γιατί δεν τα χαλάτε με κανέναν, οπότε θα δείτε να υπάρχουν εξελίξεις.








ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ


Γενικά: Επειδή θα είστε μετρημένοι στην συνολική σας συμπεριφορά θα κερδίσετε κάτι που θα σας επιτρέψει να βγείτε έξω από τα κλασικά που υιοθετείτε και να γίνει κάτι πιο προχωρημένο και ασυνήθιστο επειδή θα έχετε την απόλυτη σιγουριά.


Έρωτας: Μην έχετε άσχημη εικόνα για σας, δηλαδή ότι δεν αξίζετε να αγαπηθείτε ή να έχετε ένα καλό άτομο δίπλα σας που να σας φροντίζει. Η Αφροδίτη που έφυγε από το ζώδιό σας ήδη έχει μοιράσει τα δώρα της γιατί κάθισε πάρα πολύ καιρό κοντά σας. Για αυτό μην βιαστείτε να αλλοιώσετε το μήνυμά της που σίγουρα ήταν αυτό της αγάπης και της ευγενικής συμπεριφοράς.


Καριέρα & Οικονομικά: Κάπως έχουν αρχίσει και στρώνουν τα πράγματα και θα δείτε τις προσπάθειες σας να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο που έχετε εσείς να κάνετε είναι να κρατήσετε μια σταθερή πολιτική γιατί θα σας συμφέρει.








ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Γενικά: Παρόλο που έχετε κάποιες δυσκολίες δεν το βάζετε κάτω γιατί πιστεύετε ότι με την επιμονή σας θα κερδίσετε οτιδήποτε έχετε βάλει σαν στοίχημα. Σίγουρα η πολιτική αλλά και οι ομάδες θα είναι ένα κομμάτι που θα σας ενδιαφέρουν πάρα πολύ.


Έρωτας: Η Αφροδίτη που μπήκε χθες τη νύχτα στο ζώδιο σας και θα παραμείνει μέχρι και τις 5.4 θα μοιράσει ελπίδες φωτεινές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε με πιο εύκολο τρόπο όλες τις τραυματισμένες σχέσεις σας. Ίσως ο Ταύρος να σας ενοχλεί παραπάνω αλλά έφτασε επιτέλους ο καιρός που θα τα βρείτε.


Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει ενδιαφέρον για μια καινούργια δουλειά που θέλετε να στήσετε και ίσως να μην βοηθάει και πάρα πολύ το περιβάλλον σας. Αλλά από εδώ και πέρα θα έχετε μια μεγαλύτερη άνεση όπου θα ξεδιπλώσετε παραπάνω την προσωπικότητά σας και αυτό θα έχει σαν επακόλουθο την αναβάθμισή σας.








ΙΧΘYΕΣ


Γενικά: Είστε πολύ συγκεκριμένοι σε συζητήσεις αλλά και σε συμπεριφορά και βλέπετε ότι τα πράγματα ρέουν κάπως πιο άνετα.


Έρωτας: Επειδή προσπαθήσατε πάρα πολύ σίγουρα τώρα ήρθε η ώρα που με την υπομονή σας και τον τρόπο σας θα ανατρέψετε κάθε τι που δεν σας πηγαίνει και θα κρατήσετε μόνο το καλό κομμάτι της σχέσης. Το ξεκίνημα της γνωριμίας με ένα Λιοντάρι μπορεί να είναι η αρχή μια καλής εκκίνησης.


Καριέρα & Οικονομικά: Η συμβολή σας είναι αρκετά σημαντική ακόμα και σε μια δουλειά που μπορεί στα μάτια των άλλων να φαίνετε μικρή. Όμως όλα χρειάζονται για να λειτουργούν οι ισορροπίες σωστά και θα δείτε ότι κάτι θα πάρετε πίσω από αυτήν την προσπάθεια.


Πηγή: astrology.gr


ΣΟΚ! Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης!


Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο ηθοποιός βρισκόταν στην...ιδιαίτερη πατρίδα του την Θεσσαλονίκη όταν έπαθε έμφραγμα και έκανε τους πάντες ν' ανησυχήσουν.

Σύμφωνα με το star.gr, οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης. Στην αρχή η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και έτσι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης αναρρώνει έχοντας στο πλευρό του τους δικούς του ανθρώπους.


Πηγή: athensmagazine

- See more at: http://www.paraskinia.com


ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ : ”ΑΝ ΕΜΠΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!” ΤΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ 90ΛΕΠΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ


Μετά την έκκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας Sergey Aksyonov προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν “να συνδράμει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας”, άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου που σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείo Ειδήσεων ανέφερε ότι η Ρωσία θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του πρωθυπουργού για βοήθεια.
Όπως δημοσιεύεται στο greekamericannewsagency.com, παράλληλα με την έκκληση για την συνδρομή της Ρωσίας, ο Aksyonov ανακοίνωσε ότι στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για το μέλλον της Κριμαίας, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από ό, τι είχε προηγουμένως προγραμματιστεί (25 Μαΐου).

Η αμερικανική εταιρία αναλύσεων stratfor που παρακολουθεί στενά τα γεγονότα, σε ανάλυσή της διατυπώνει την άποψη ότι “το δημοψήφισμα μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για μια επίσημη ανακήρυξη περαιτέρω αυτονομίας ή πλήρους ανεξαρτησίας της Κριμαίας και, ενδεχομένως, ένωση με τη Ρωσία”. “Μια τέτοια κίνηση” συνεχίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, “όχι μόνο θα επισημοποιήσει την επιρροή της Ρωσίας στην Κριμαία, αλλά και θα περιπλέξει τα όποια σχέδια του Κιέβου για την ένταξη της χώρας στην στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών (για τα ασαφή σύνορα).

Όπως συμπεραίνουν οι αμερικανοί αναλυτές, σύμφωνα με το greekamericannewsagency.com, η νέα ουκρανική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά για την υπόθεση της Κριμαίας, “τόσο λόγω της αυξανόμενης ρωσικής δύναμη στην περιοχή, αλλά και των φιλορωσικών αισθημάτων που κυριαρχούν στην Κριμαία”.

Μπορεί ο νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk να προέτρεψε την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της στην Κριμαία και να επιστρέψουν στις στρατιωτικές τους βάσεις, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο-εταιρία αναλύσεων, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει την δύναμη να αντομετωπίσει τη Ρωσία στην Κριμαία.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανοί (πάντα μέσω stratfor) θεωρούν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ζήτησαν από την Ρωσία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, είναι απίθανο, ωστόσο, να επέμβουν στρατιωτικά, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό για μια διαφορετική στην αυριανή(03 03 2014) συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί κάτι που αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν φαίνεται, αλλά ούτε και παρουσιάζεται από κανένα δυτικό ή ανατολικό ΜΜΕ, το γεγονός ότι στο “πίσω μέρος του μυαλού του Πούτιν” εδώ και μια δεκαπενταετία, που κρατά τα ηνία και τον πλήρη έλεγχο της Νέας Μεγάλης Ρωσίας(όπως ο ίδιος ο Ρώσσος Πρόεδρος την οραματίζεται) βρίσκεται σεπλήρη εξέλιξη ένα πλήρες αλλά “μυστικό άκρως απόρρητο” σχέδιο. Σχέδιο με στρατηγική δομή το οποίο αποβλέπει στην ανακοπή, αλλά και τον πλήρη έλεγχο ή δυντόν την αναχαίτηση και ανακοπή του Ισλάμ στην ευρύτερη ασιατική περιοχή.

Ισλάμ, το οποίο αυξάνεται με ιλλιγγιώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ανατριχίλα όχι μόνο στους ορθόδοξους ρώσους και όλες τις χώρες της σφαίρας επιρροής τους, αλλά και στο δυτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας, όπου το πρόβλημα του Ισλάμ θεωρείται το υπ’ αριθμόν έναν ζήτημα που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την προσεχή 20ετία. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Πούτιν, που “δικαιολογεί” αν θέλετε στα μάτια ενός Βαλκάνιου την εισβολή και κατάληψη, φιλορωσικής όμως επιρροής εδάφη, πέρα από τα γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας συμφέροντα που θέλει να προασπίσει και να προστατεύσει, είναι ο πλήρης έλεγχος του ρόλου της Τουρκίας.

Η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία από την άλλη όπως μεταδίδουν πάντα τα διεθνή δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και έχει σημασία πια και στον μέλον αυτός ο διαχωρισμός θα γίνεται όλο και πιο αισθητός, όχι μόνον δεν είναι η καλύτερη αλλά ο Ερντογάν πια ευθέως βάση μυστικής συμφωνίας που έχει κάνει το Αμερικανικό κράτος με τον έκπτωτο Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν που μέχρι και πρόσφατα ήταν κόκκινο πανί για το Αμερικανικό IRS λόγω της υηλής φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές σχεδόν στο σύνολο των σχολείων και σχολών που είναι διάσπαρτα στην Αμερικανική επικράτεια.

Σύμφωνα με αυτή την μυστική συμφωνία ο “έγκλειστος” και φρουρούμενος Φεντουλάχ Γκιουλέν “έδωσε” στεγνά πληροφρίες στις Αμερικανικές αρχές (FBI, CIA & NSA) το άλλοτε πνευματικό του ταίκνο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως “αντάλλαγμα” της μεγάλης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων φοροδιαφυγής που έχουν εδώ και χρόνια εντοπίσει στις ΗΠΑ οι Αμερικανικές αρχές στις επιχειρήσεις συμφερόντων Γκιουλέν. Ενδεικτικό είναι το αφιέρωμα το ABC αλλά και τα συνεχή μόλις πριν από λίγο διάστημα αμερικανικά δημοσιεύματα για τον Φεντουλάχ Γκιουλέν

Οι Αμερικανοί-και όταν λέμε Αμερική φυσικά και δεν εννοούμε τον εκάστοτε πρόεδρο αλλά τα πανίσχυρα Ιουδαϊκής κυρίως επιρροής Αμερικανικά think tank που σχεδιάζουν με συνέχεια και συνέπεια σε βάθος χρόνου, πολιτικές εκ μέρους των πολυεθνικών άρα και για λογαριασμό τον εκάστοτε πολιτικών σχηματισμών- που (συν)κυβερνούν με τον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο λοιπόν και σίγουρα δεν ξεχνούν την στάση και τον ρόλο της Τουρκίας στο πόλεμο με το Ιράκ και την άρνηση της να δώσουν γη και ύδωρ με τις αμερικανικές βάσεις τους στο Ιντσιρλίκ και άλλού, πάντα έψαχναν μια ευκαιρία αν όχι, να ελέγξουν πλήρως και απόλυτα να έχουν στο χέρι το πάντα άτακτο και ανυπάκουο παιδί Ερντογάν, που μάλλον μπιάζει να πήρε περισσότερο θάρρος από το επιτρεπόμενο μετά τα γεγονότα με το Ισραήλ, τουλάχιστον να χειραγωγήσουν με κάποιο τρόπο τον νέο Σουλτάνο της Τουρκίας που αίφνης μέσω του θεωρητικού και πνευματικού του πολιτικού του μέντορα Αχμέτ Νταβούντογλου άρχισαν να οραματίζονται στο πλαίσιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την αναβιώση της Πάλαι ποτέ Μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μια νέα Ισλαμική πολιτική αυτοκρατορία που δεν θα μπορούσε να στηθεί αν δεν υπήρχε η στενή και στεγανή, από τα χρόνια που ο Ερντογάν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, βοήθεια του δυκτίου των σχολείων σε όλο τον πλανήτη -κυρίως σε χώρες της Δύσης- του Φεντουλάχ Γκιουλέν.

Δύκτιο που ανέδειξε στην πρωθυπουργία και τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Τουρκία που άρχισε όμως να γίνεται ενοχλητική και εμπόδιο στα βαθιά και μεγάλα σχέδια των ΗΠΑ για την επιβολή του νέου χάρτη στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής .

Βάση αυτού του χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής η Τουρκία θα πρέπει να περιορίσει τα σύνορα της για την δημιουργία του Κουρδιστάν. Ενός κράτους δορυφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής ως ανάσχεση στην δυναμική του Ιράν που πάντοτε φόβιζε και πάντα θα φοβίζει…

Σίγουρα αυτή η αλλαγή συνόρων δεν μπορεί να μην επηρεάσει και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ένα νέο κρατίδιο με καθεστώς ημιαυτονομίας ή πλήρους ανεξαρτησίας -αυτονομίας στα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία.

Ποιο θα είναι αυτό το νέο κράτος; Η Τουρκική Δημοκρατία της Θράκης! Ένα κράτος σχεδόν έτοιμο. Με σημαία. Με δικές τους τράπεζες. Δική του υποδομή. Ένα κράτος που χτίζεται από τις αρχές της 10ετιας του 1990 με συνεχείς παραχωρήσεις και συνεχείς παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης εις βάρος της Ελλάδος.

Κοντολογίς. Θα δώσει κάτι η Τουρκία στα βάθη της Ανατολίας “επιλύοντας” ένα χρόνιο πρόβλημα της με τους Κούρδους και θα πάρει μεγάλο μέρος της Θράκης στην νέα κατάσταση που ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς. Ποιος θα βγει χαμένος για άλλη μια φορά δεν θέλει και ερώτημα. Η Ελλάδα!

Δεν είναι λοιπόν ούτε τυχαία τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις στη γειτονική Τουρκία ούτε αποσυνδεδεμένα με τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία και στην Κριμαία.Κρίκος που ο ένας συνδέδει τον άλλο…

Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας. Οι οργανώσεις που και στην Τουρκία αλλά και την Ουκρανία πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν είναι ΜΚΟ… Οι περισσότερες πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ όπως και στην περίπτωση των ΜΚΟ της Ελλάδας…

Μιας Τουρκίας, η οποία μέσω της Ευρασιατικής Ένωσης προσπαθεί από τα χρόνια του Οζάλ ακόμα, ιδρυτή και εμπνευστή της ίδρυσης της ισλαμικής ευρασιατικής ένωσης, να διοχετεύσει μουσουλμανικούς πληθυσμούς -και μάλιστα ακραίους φονταμενταλιστές- στους κόλπους της Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της Ρωσίας. Η Ρωσία ως γνωστόν υποφέρει και μετρά θύματα απο τους ακραίους Ισλαμιστές Τσετσένους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τελευταίο πολύνεκρο χτύπημα στην Ρωσία λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Το ευαίσθητο υπογάστριο της Ρωσίας για την δίοδο και την διάχυση αυτών των Ισλαμικών πληθυσμών ήταν πάντα η πολυεθνική Ουκρανία.

Όχι μόνον για την γεωπολιτική ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής όπου ο οι Ρώσσοι σαφώς υπερέχουν εδώ και χρόνια με σταδιακή, και βάση σχεδίου, εγκαθίδρυση εταιριών εξόρυξης γεωφυσικών ενεργειακών κοιτασμάτων, όχι μόνον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολίσουν συμφέροντα και δυνατότητες ελέχου αυτών των ενεργειακών κοιτασμάτων που φτάνουν μέχρι την παγωμένη Αρκτική, αλλά σχεδιάζουν την επέκταση της σφαίας επιρροής τους μέχρι και το Αιγαίο στο οποίο πάντα ήθελαν να έχουν διέξοδο από τα χρόνια της Μεγάλης Βυζαντινής σχεδόν 1600ετούς Αυτοκρατορίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν προς τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στην 90λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους την νύχτα του Σαββάτου της 1ης Μαρτίου 2014 -και αυτό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα- είναι ότι μπορεί να διαφωνούν σε μια σειρά από λόγους για την επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, σε ένα πράγματα όμως φαίνεται να συμφώνησαν και αυτό θα το δούμε το αμέσως προσεχές διάστημα. Στην πάση θυσία μη εμπλοκή της Τουρκίας σε αυτή την υπόθεση.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε -κάτι που σχυνά πυκνά αναφέρει σε ιδιωτικές συνομιλίες του στους λιγοστούς ανθρώπους που εμπιστεύεται – ανοιχτά πλέον και Αμερικανό Πρόεδρο Μ. Ομπάμα είναι η φράση “Αν εμπλέξεις τους τούρκους, θα φτάσω μέχρι το Αιγαίο”.

Η φράση αυτή του Ρώσου προέδρου δεν είναι νέα για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά εκείνων των χωρών που συνορεύουν με την Ρωσία, δεν είναι καινούργια. Όπως τυχαία δεν είναι και τα σχυνά πήγαινε – έλα με το προσωπικό του Ελικόπτερο στο Άγιο Όρος εδώ και χρόνια. Επισκέψεις που άλλοτε δημοσιοποιούνται και άλλοτε όχι.

Οι γεωπολιτικές και επομένως και οι στρατιωτικές εξελίξεις αυτές, στην εύκλεκτη περιοχή της Κριμαίας, όσο και αν ξαφνιάζει, είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταιγιστικές σχεδόν θυελλώδεις ραγδαίες καταστάσεις στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας!
http://www.oneminute.gr/



Σε 16 ημέρες θα εξαφανίζουν τις καταθέσεις χωρίς προειδοποίηση


Τις επόμενες ημέρες αρχίζει το σαφάρι κατασχετηρίων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η έλλειψη εσόδων στα δημόσια ταμεία οδηγεί για άλλη μια φορά το υπουργείο Οικονομικών σε μια ανηλεή επίθεση στις καταθέσεις των πολιτών, αφού από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει σε εφαρμογή ο μηχανισμός ηλεκτρονικής επίδοσης κατασχετηρίων στις τράπεζες.

Σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν οι ΔΟΥ θα παίρνουν τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών και θα τα αποδίδουν σε ληξιπρόθεσμα χρέη. Όπως αντιλαμβάνεστε η ενέργεια αυτή αναμένεται να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στον κοινωνικό ιστό αφού εκτός από τους «έχοντες», υπάρχουν και οι «μη έχοντες» που διατηρούν στις τράπεζες μικροποσά από μισθοδοσίες προκειμένου να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Με βάση αυτή την θλιβερή πραγματικότητα είναι φλέγον ερώτημα πώς το απρόσωπο ηλεκτρονικό σύστημα θα κρίνει αν κάποιος πολίτης έχει ανάγκη τα χρήματα αυτά για να ζήσει την οικογένεια του ή αν του περισσεύουν;

Όπως αντιλαμβάνεστε το υπουργείο Οικονομικών έχει αγριέψει και προχωρά σε σαφάρι αναγκαστικών κατασχέσεων υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή ακόμη και μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με τα σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.

Το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αύξηση των φορολογικών εσόδων έχει τα τελευταία δυο χρόνια επιδώσει στις τράπεζες δεκάδες χιλιάδες χειρόγραφα κατασχετήρια για όσους χρωστούν στο δημόσιο. Οι τράπεζες κάνουν αναζήτηση για τυχόν υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούν οι οφειλέτες και εφόσον εντοπίσουν ποσά τα δεσμεύουν και τα αποδίδουν στο δημόσιο ταμείο.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, παίρνει μήνες καθώς καθυστερούν οι επιδόσεις από τους δικαστικούς επιμελητές στα κεντρικά καταστήματα όλων των τραπεζών και η αναζήτηση από τις τράπεζες για τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο δαπανά σημαντικά ποσά για επιδόσεις κατασχετηρίων οι οποίες δεν έχουν κανένα εισπρακτικό αποτέλεσμα καθώς οι οφειλέτες δεν διαθέτουν υπόλοιπα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η νέα διαδικασία είναι πολύ διαφορετική και κυρίως πολύ πιο σύντομη. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των 65 εφοριών στις οποίες υπάρχει δικαστικό τμήμα θα προχωρούν σε ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Μητρώο καταθετών» για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη. Οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα. Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου. Μάλιστα, η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία ειδοποίηση του οφειλέτη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «σηκώσει» τα χρήματα και το δημόσιο να μην εισπράξει.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 16 ημέρες. Δηλαδή από την επίδοση έως και την απόδοση των ποσών στο δημόσιο ταμείο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν φέτος από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 63 δισ. ευρώ.

http://www.katohika.gr/


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger