Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΑΡΣΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ…

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013


Όπως λέει και ο σοφός λαός…η περιέργεια σκότωσε την γάτα..έτσι και στο βίντεο ο τύπος λέει στην κοπέλα του να μην ανοίξει το κουτί που  είναι δίπλα της..επειδή όμως οι γυναίκες είναι περίεργες από την φύση τους η κυρία δεν τον ακούει και …ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ


Το κορίτσι και το ...πιάνο εκτός συνόρων!


Μια τόσο εντυπωσιακή γυναίκα δεν θα μπορούσε να μην τρελάνει τον φωτογραφικό φακό του enter καθισμένη ακόμη και σε ένα πιάνο!

Στο Βουκουρέστι ταξίδεψε ο φακός μας και αποθανάτισε την γοητευτική Έφη Κυριάκου σε μια sexy αλλά και κλασσική πόζα.

Photo: NDP Photo



Ανέκδοτο: Η μαζώχα

Πάει ένας σε ένα μπ...δέλο πολυτελείας και ζητάει απο την ρεσεψιονίστ την πιο μαζόχα που υπάρχει στο κτίριο. Του δείχνει προσπέκτους, άλμπουμ, του λέει τιμές αλλά αυτόν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να είναι η πιο μαζόχα που υπάρχει. 

Με τα πολλά πληρώνει και ανεβαίνει στο δωμάτιο που του είπε. Μπαίνει μέσα βλέπει ένα δίμετρο άγγελο τον οποίο διατάζει να γδυθεί γρήγορα και να πάει στο μπάνιο, πράγμα που έγινε. 

Της λέει: "ανοιγόκλεινε το ντους και λέγε πω πω βροχή θεέ μου". 

Μετά είκοσι λεπτά της λέει: "Αναβόσβηνε το φως και λέγε πω πω αστραπές θεέ μου" και μετά από είκοσι λεπτά της λέει: "Τράβα και το καζανάκι και λέγε πω πω βροντές θεέ μου". 

Εκεί λοιπόν που έχει ξεθεωθεί η γκόμενα τον ρωτάει: "Τι θα γίνει ρε φίλε θα γ...σεις;" 

Και αυτός απαντάει: "Σοβαρολογείς, με τέτοιο καιρό;"

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ αποδεικνύει πως τα ΑΥΓΑ διώχνουν τη….


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία έδειξε πως ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε τη…
νύστα και να είστε σε εγρήγορση, είναι να φάτε ένα αυγό!..

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στο ασπράδι είναι πολύ αποτελεσματικές για άμεση τόνωση.
Η συνήθης τακτική μας είναι να καταφεύγουμε σε υδατάνθρακες σε σοκολάτες, μπισκότα και γλυκά που όμως δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ η κατανάλωση αυγών επηρεάζουν τα διάφορα θρεπτικά συστατικά τα εγκεφαλικά κύτταρα που μας κρατούν ξύπνιους, αυξάνοντας την ενεργειακή δαπάνη του οργανισμού.
Ένα μείγμα όμοιο με το πρωτεϊνικό περιεχόμενο του ασπραδιού του αυγού ενεργοποιούσε αυτά τα κύτταρα, διεγείροντας την παραγωγή του διεγερτικού ορεξίνη, ενώ αντιθέτως η ζάχαρη, εμπόδιζε την παραγωγή της.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Neuron» υποδηλώνει πως αν πρέπει κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε ψωμί με μαρμελάδα ή σε αυγά με ψωμί, πρέπει να προτιμήσει το δεύτερο.
Αν και οι δυο επιλογές περιέχουν παραπλήσιο αριθμό θερμίδων, η πρωτεΐνη του αυγού ωθεί τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνει.
http://axioperierga.blogspot.gr/



Πως διακρίνετε πως το μέλι είναι νοθευμένο!


Νοθευμένο μέλι
Η μελάσα (σάκχαρα και νερό) είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιείται μερικές φορές στην νοθεία του μελιού.
Εάν ένα φιτίλι βαμβακιού βυθιστεί σε καθαρό μέλι, και μετά προσπαθήσεις με έναν αναπτήρα να το ανάψεις, τότε έστω και δύσκολα θα πάρει φωτιά.
Εάν όμως αυτή η δοκιμή γίνει με το αλλοιωμένο μέλι, η παρουσία νερού στο μέλι δεν επιτρέπει στο μέλι να καεί, και έτσι θα παραγάγει έναν ήχο τριξίματος.
Αυτό συμβαίνει γιατί το νοθευμένο μέλι είναι
λιγότερο πυκνό και έχει αρκετή υγρασία.

Αν μια σταγόνα μελιού βουτηγμένη σε κρύο νερό παραμένει συγκρατημένη και δε διαλυθεί αμέσως, τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται για καθαρό μέλι.
Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί καλύτερα κοιτάζοντας προς το φως.
Αν οι άκρες της σταγόνας αρχίζουν να ανοίγουν κατά τη βύθιση στο νερό, τότε το μέλι πολύ πιθανό να έχει νοθευτεί με ουσίες που φέρουν αρκετή υγρασία.
Για την ακρίβεια σε ένα ποτήρι κρύο νερό:
α) το καθαρό μέλι χύνεται στον πυθμένα χωρίς να διαλύεται εύκολα.


β) και γ) μέλι αναμειγμένο με 70% σιρόπι ζάχαρης.
Δε χύνεται όπως το μέλι και δημιουργεί αναταραχή και θόλωση σχεδόν στιγμιαία, ειδικά όταν ρίχνουμε μεγάλη ποσότητα και ανακινούμε ελαφρά το νερό.
Το σιρόπι εναποθέτεται ανομοιόμορφα στον πάτο.


δ) σε σκέτο σιρόπι ζάχαρης, η θόλωση είναι ακόμα πιο έντονη και δεν υπάρχει εμφανής εναπόθεση στον πάτο.


Το μέλι μπορεί επίσης να αλλοιωθεί με την προσθήκη ενός συγκεκριμένου ποσοστού αλευριού ή αμύλου, με σκοπό την αύξηση του βάρους και της λευκότητας του.

Αυτού του είδους νοθεία μπορεί να ανιχνευθεί εύκολα με τη μίξη του μελιού με λίγο κρύο νερό.
Εάν το μέλι περιέχει το αλεύρι ή το άμυλο, θα πέσουν στο πάτο του σκεύους, ενώ το ίδιο το μέλι διαλύεται γρήγορα.
Όταν το μέλι που αναμίχθηκε με το αλεύρι ή το άμυλο θερμανθεί, το μέλι υγροποιείται στην αρχή, και όταν ψυχθεί γίνεται πιο σκληρό.

Η προσθήκη της εμπορικής γλυκόζης στο μέλι μπορεί να ανιχνευθεί με μια δοκιμή ιωδίου.
Ένα μικρό δείγμα του μελιού είναι αραιωμένο σε ίση ποσότητα νερού, 1g ιώδιο και 3g του ιωδιούχου καλίου αναμιγνύονται με 50ml νερού και αυτό το διάλυμα προστίθεται έπειτα στο αραιωμένο μέλι.
Εάν το μέλι περιέχει την εμπορική γλυκόζη, το μείγμα θα γίνει κόκκινο ή ιώδες λόγω της παρουσίας των αποκαλούμενων κόκκινων δεξτρινών που βρίσκονται στο τεχνητό προϊόν γλυκόζης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αν υπάρχει ένα ύποπτο μέλι, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες ποσότητες (που σημαίνει μεγάλο κόστος) θα πρέπει να μένει χωριστά από άλλα μέλια μέχρι να του γίνει έλεγχος σε κάποιο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και χημικών αναλύσεων, με γνώσεις στα μελισσοκομικά προϊόντα.

Προσοχή λοιπόν στο τι πληρώνουμε και τι παίρνουμε.
Και να θυμάστε πως το Ελληνικό μέλι είναι το καλύτερο

http://www.diaforetiko.gr/


Πώς νικιέται η απαισιοδοξία; Τα 4 βήματα που αλλάζουν τη ζωή μας!


Ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Yale, Robert Leahy, παρουσιάζει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να φέρετε ξανά την αισιοδοξία στη ζωή σας, ακολουθώντας 4 απλά βήματα.

Ίσως νιώθετε ότι έχετε «χάσει» το χαμόγελό σας με όλους αυτούς τους αναγκαστικούς περιορισμούς που βιώνετε εσείς και οι άλλοι γύρω σας. Ίσως ακόμη, έχετε φτάσει σε σημείο να σκέφτεστε να παραιτηθείτε από την προσπάθεια για να βελτιώσετε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τη ζωή σας. Τότε, το πιθανότερο είναι πως διανύετε μια περίοδο απαισιοδοξίας, που σας «κρατάει» σε στασιμότητα σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς σας και έχετε την ανάγκη να ανακτήσετε την χαμένη σας αισιοδοξία προκειμένου… να συνεχίσετε τη ζωή σας.

Ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Yale, Robert Leahy, συστήνει 4 βήματα προκειμένου να απομακρύνετε την απαισιοδοξία που έχει «σωρευτεί» στις σκέψεις σας και να καταφέρετε να γίνετε ξανά αισιόδοξοι.

Βήμα 1ο: «Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τις απαισιόδοξες σκέψεις που έχετε κάνει τον τελευταίο καιρό ώστε να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε» αναφέρει ο Robert Leahy.

Μπορεί να έχετε σκεφτεί: «Μεγάλωσα πια και δεν αξίζει να προσπαθήσω για…», «Ό,τι και να κάνω, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», «Δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω ευτυχισμένη», ή ακόμα, «Με έχουν “καταραστεί”, τίποτα δεν μου πάει καλά».

Οποιεσδήποτε σκέψεις σάς έχουν ωθήσει στην παραίτηση και στην αδράνεια, σύμφωνα με τις συμβουλές του ειδικού, αυτές χρειάζεται να φέρετε στο μυαλό σας για να μπορέσετε να τις «θεραπεύσετε».
Βήμα 2ο: «Αφού έχετε ανακαλέσει στο νου σας τις απαισιόδοξες σκέψεις, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό: αμφισβητείστε τες!» σημειώνει ο καθηγητής ψυχολογίας.

«Απλά, “παίξτε” με την ιδέα ότι αυτές οι θέσεις μπορεί να είναι και λανθασμένες» συμπληρώνει ο ίδιος.Και προσπαθήστε να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι οι σκέψεις που εσείς δημιουργείτε κινούνται προς άλλη κατεύθυνση από την επιθυμητή και αυτό είναι που χρειάζεται να αλλάξετε.

Παραδείγματος χάριν, σκεφτείτε: «Δεν έχω μεγαλώσει και τόσο πια, μπορώ να κάνω…» αντί για «Μεγάλωσα πια και δεν αξίζει να προσπαθήσω για…».

Βήμα 3ο: «Και τώρα, έχοντας αντικαταστήσει τις αρνητικές σκέψεις με άλλες πιο αισιόδοξες, μπορείτε να αναλογιστείτε και τις εκατοντάδες άλλες επιλογές που έχετε». Αξίζει να αναλογιστείτε τις εναλλακτικές λύσεις που σας παρέχονται για οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας.

«Κι αν ακόμη σκέφτεστε ότι “δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό”, σκεφτείτε πώς ζούσατε μια χαρά στο παρελθόν, χωρίς να το έχετε» αναφέρει ο ειδικός. Η αδράνεια δεν μπορεί να επιφέρει λύση στο πρόβλημά σας, παρά μόνο η δράση.

Γι αυτό είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα μάτια σας, να σηκωθείτε από την καρέκλα της απαισιοδοξίας και να κάνετε κάτι για εσάς – οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να «λειτουργήσει» υπέρ σας.

Βήμα 4ο: «Πετάξτε… από το παράθυρο την απαισιοδοξία που έχει “στοιχειώσει” στο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον». Μην αφήνετε τους άλλους να σας «τραβάνε» προς τα πίσω, αλλά εμμείνετε στη νέα κατεύθυνση που έχετε επιλέξει: να κοιτάζετε γύρω σας για εναλλακτικές λύσεις και φυσικά μπροστά σας, με στόχο τη βελτίωση του άμεσου μέλλοντός σας.

«Ακούστε μόνο τη φωνή μέσα σας. Αυτή που προσπαθείτε με τόσο κόπο να “απελευθερώσετε” από τα δεσμά της απαισιοδοξίας. Μην αναλώνεστε στο να απολογείστε για τον δρόμο της αισιοδοξίας που διαλέξατε. Απλά ακολουθήστε τον και καλέστε τους οικείους σας, να ακολουθήσουν εσάς» καταλήγει ο Robert Leahy

http://www.psixologikosfaros.gr


8 συνήθειες των πολύ έξυπνων ανθρώπων


Οι καθημερινές συνήθειες είναι μεγάλη υπόθεση, η σημασία της οποίας πολλές φορές παραβλέπεται. Η αλήθεια είναι πως σπάνια αναγνωρίζουμε πώς μια συνήθεια μπορεί πραγματικά να φέρει ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και, κατά συνέπεια, να μας οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι έξυπνοι άνθρωποι διαχωρίζουν τη θέση τους. Επιλέγουν έτσι έναν συγκεκριμένο, και πολύ ουσιαστικό, τρόπο σκέψης που τους βοηθά στην επίτευξη των στόχων τους.

Έχουν καλούς φίλους

Οι φιλίες δεν είναι μόνο ένα μέσο για να κοινωνικοποιείται κάποιος, αλλά και να διευρύνει τον κύκλο του, για να εξασκεί τα ενδιαφέροντά του, για να ζητά βοήθεια όποτε κάτι χρειάζεται. Οι καλοί φίλοι τρέφουν το μυαλό, προκαλούν συναισθήματα ευφορίας, οξύνουν το νου, δημιουργούν αισθήματα ασφάλειας και αποτελούν κατάλληλη συνθήκη για υπέροχες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός ποτηριού κρασί! Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πώς πρέπει να διατηρούν τις φιλίες τους και επενδύουν ουσιαστικό χρόνο σε αυτές.
Φροντίζουν τη διατροφή τους

Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι "είναι αυτό που τρώνε". Έχουν την ευφυΐα να αποφεύγουν συγκεκριμένες τροφές και να συμπεριλαμβάνουν στο διατροφολόγιό τους τρόφιμα που τους δίνουν ενέργεια, που τους εξοπλίζουν με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και που δεν τους επιβαρύνουν με επιπλέον λίπη. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πως για να φάνε καλά δε χρειάζεται ούτε να σκάσουν, ούτε να πέσουν με τα μούτρα στην πρώτη πίτσα με μπέικον που θα βρεθεί στον δρόμο τους.
Θυμούνται να γελούν

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν πραγματικά να κάνουν την πιο φυσιολογική λειτουργία: Να γελούν. Σήμερα και εν μέσω άγχους, κατάθλιψης, στενοχώριας, θυμού (και άλλων πολλών «όμορφων» συναισθημάτων) το γέλιο θεωρείται πολυτέλεια ή ακόμα χειρότερα μια ενοχική συμπεριφορά μιας και πολλοί νομίζουν πως πλέον δεν έχουν δικαίωμα να χαίρονται και να γελούν. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Θυμούνται να χαμογελούν και κυρίως να γελούν, με άμεσες επιδράσεις στη ψυχολογία τους.
Ταξιδεύουν

Οι άνθρωποι μεγάλης ευφυΐας εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να ταξιδέψουν. Δε βολεύονται σε καταστάσεις, δε μένουν ψυχαναγκαστικά στο ίδιο μέρος, δε φοβούνται τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Θέλουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους, να βλέπουν καινούργια μέρη, να μαθαίνουν για διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό τους γεμίζει εμπειρίες, τους ανοίγει το μυαλό και τους κάνει πολίτες του κόσμου.
Ασκούνται

Κοινότυπο; Είναι! Αλλά είναι και η μεγάλη αλήθεια. Όσοι πραγματικά σέβονται τον εαυτό τους, σέβονται και το σώμα τους και βρίσκουν χρόνο για να το φροντίσουν. Οι αναβολές και οι καθυστερήσεις είναι σημάδια εκείνων που δεν έχουν την απαραίτητη αυτοεκτίμηση προκειμένου να σταθούν απέναντι στη ζωή με θάρρος και δυναμική. Οι έξυπνοι άνθρωποι, όσο πολυάσχολοι και αν είναι, βρίσκουν χρόνο για να πάνε γυμναστήριο ή για να κάνουν κάποιο άθλημα. Έτσι φροντίζουν και το σώμα αλλά και την ισορροπία του μυαλού τους.
Κάνουν λάθη

Οι έξυπνοι άνθρωποι δε φοβούνται να κάνουν λάθη. Για την ακρίβεια μερικές φορές το επιδιώκουν κιόλας. Γνωρίζουν πως από τα λάθη τους θα μάθουν και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Δεν έχουν την ανασφάλεια πως τα λάθη τους πηγαίνουν πίσω... όχι, αυτό δεν το σκέφτονται καν! Ξέρουν πως με τα λάθη θα οδηγηθούν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.
Κάνουν θετικές σκέψεις

Κάτι τόσο ασήμαντο με μια πρώτη ματιά, μπορεί να είναι και το επίκεντρο μιας ολόκληρης (και καθόλα επιτυχημένης) κοσμοθεωρίας. Οι θετικές σκέψεις λειτουργούν με τον πιο δημιουργικό τρόπο απέναντι στον άνθρωπο, που συνήθως μέσω μια ανασφαλούς και άρα διαστρεβλωμένης απεικόνισης των πραγμάτων μπλοκάρει μόνος του την καθημερινότητά του. Οι θετικές σκέψεις απελευθερώνουν όλες τις εσωτερικές δυνάμεις, βάζοντας τις βάσεις για μια λιγότερο αγχωμένη και κατά συνέπεια περισσότερο ωφέλιμη καθημερινότητα.
Δε σταματούν ποτέ να μαθαίνουν

Από μικρά παιδιά μάθαμε ότι στόχος μας είναι να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο. Τι γίνεται όμως μετά από αυτό; Πολλοί άνθρωποι σταματούν να διαβάζουν, να μαθαίνουν, να μορφώνονται έχοντας την εικόνα ότι έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πως αυτό δεν ισχύει! Συνεχίζουν να μαθαίνουν για όλη τους τη ζωή, είτε πρόκειται για ένα χόμπι, για μια δραστηριότητα, για ένα βιβλίο, για μια ξένη γλώσσα, για ένα σεμινάριο. Η διαρκής μάθηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους ίδιους.

Οι πιο έξυπνοι celebrities!

Η Shakira πέρα από φωνή διαθέτει και μυαλό, καθώς φημίζεται για την τρομερή της επιχειρηματική διορατικότητα, ενώ λέγεται πως έχει IQ 140.

O Matt Damon ήταν πρώτος στη βαθμολογία στην τάξη του, σε όλα τα χρόνια του σχολείου. Σπούδασε δε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η Natalie Portman είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και θεωρείται από τις πιο έξυπνες ηθοποιούς της γενιάς της. Έχει κάνει και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Hebrew University της Ιερουσαλήμ.

Οι Hugh Grant υπήρξε στα φοιτητικά του χρόνια ο αγαπημένος των καθηγητών του. Το 1979 κέρδισε μία υποτροφία για να σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία στην Οξφόρδη.

Η Emma Watson απέρριψε μια σειρά κινηματογραφικών ευκαιριών, προκειμένου να σπουδάσει στην Αμερική. Αφού κατάφερε μόνο άριστες βαθμολογίες, η Έμα σπουδάζει πλέον στο Brown University.

Ο Quentin Tarantino είναι γνωστός για την τρομερή του νοημοσύνη (έχει IQ 160).

Η Jodie Foster, η οποία αποφοίτησε με άριστα από το γαλλόφωνο Lycee Francais του Λος Άντζελες πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Γέιλ, έχει IQ 132.

- See more at: http://www.mamasynhtheies-ton-poly-exypnon-anthropon.html


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έγχρωμοι απέκτησαν λευκό μωρό!


Ο 28χρονος Francis Tshibangu και η 25χρονη σύζυγος του Arlette, οι οποίοι έχουν και ένα άλλο 3χρονο αγοράκι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τον Daniel… μόλις γεννήθηκε. Είχε κατάξανθα μαλλιά και ολόλευκο δέρμα. Η πρώτη σκέψη του πατέρα όταν είδε το μωρό, ήταν να αναρωτηθεί αν είναι πραγματικά δικό του. Όταν όμως έσκυψε να τον φιλήσει παρατήρησε πως ο Daniel είχε τη μύτη του αλλά και το στόμα του.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως αυτό το φαινόμενο, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο, μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για μια παράξενη μίξη γονιδίων, κατά την οποία υπερισχύουν τα λευκά. Ίσως δε, πρόκειται και για μια σπάνια μορφή αλμπινισμού κατά την οποία η μελανίνη είναι μόνο μερικώς απούσα. Υπάρχουν εξ’ άλλου 4 ειδών αλμπινισμού.

http://www.newsnow.gr


Τρώτε μουστάρδα; Κι όμως δεν φαντάζεστε...



Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ...

Αργότερα αναφορές της γευστικής μουστάρδας υπάρχουν σε ελληνικά, ρωμαϊκά κείμενα αλλά και στη Βίβλο, όπου ο σπόρος της μουστάρδας αναδεικνύεται ως σύμβολο πίστης. Ο Ιπποκράτης από την άλλη, χρησιμοποιούσε τους σπόρους της ως φάρμακο και έφτιαχνε έμπλαστρα από μουστάρδα για να θεραπεύσει το κρύωμα. Τελικά, η μουστάρδα πόσες άλλες ανεξερεύνητες χρήσεις έχει; Διαβάστε σύμφωνα με το clickatlife:
Μειώνει τον πονόλαιμο
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο, αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό και αφού το αφήσετε να «καθίσει» για 15 λεπτά κάντε γαργάρες.
Μυοχαλαρωτική…δράση
Για να χαλαρώσετε τους μυς σας, ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (καλό θα ήταν να προτιμήσετε δεντρολίβανο) και μερικές πρέζες αλάτι.
Ανακουφίζει από τα καψίματα
Εάν πάθετε ένα ήπιο έγκαυμα ενώ μαγειρεύετε, αφήστε να τρέξει κρύο νερό στην πληγείσα περιοχή και έπειτα τοποθετήστε λίγη μουστάρδα πάνω της. Η μουστάρδα εξασθενεί τον πόνο και συνήθως εμποδίζει το σχηματισμό των φυσαλίδων.
Για το δέρμα μωρού
Η μουστάρδα μπορεί να είναι η απάντησή σε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς πολλοί ισχυρίζονται, ότι μπορείτε να φτιάξετε μία υπέροχη μάσκα προσώπου. Απλά, τρίψτε λίγη ποσότητα στο δέρμα σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και θα δείτε ότι έχετε αποκτήσει την πολυπόθητη απαλότητα. Ωστόσο, επικοινωνήστε με το δερματολόγο σας, πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, καθώς ενδέχεται να σας προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
Αντί για… conditioner
Το λάδι της μουστάρδας μπορεί κάλλιστα να γίνει το νέο σας conditioner. Για καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε τη μουστάρδα όλη την ημέρα, πριν λουστείτε.
Spa ποδιών
Μετά από μία κουραστική μέρα, ένα ποδόλουτρο είναι μαγική λύση για να χαλαρώσετε. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας. Μουλιάστε για περίπου μισή ώρα και απλά απολαύστε.
Καθαρίστε τα κατσαρολικά από τα λίπη
Η σκόνη μουστάρδας είναι ένας πολύ καλός και φτηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα γεμάτα λίπη κουζινικά σας σκεύη, καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά το λίπος. «Ψεκάστε» ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη μουστάρδας σε ένα λιπαρό τηγάνι και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να την απλώσετε σε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε.
Aφαιρέστε τις μυρωδιές από τα μπουκάλια
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα μπουκάλι, αλλά δε θέλετε να μυρίζει σαν το υγρό που περιείχε πριν, η σκόνη μουστάρδας είναι ένα μεγάλο κόλπο. Ρίχτε λίγη ποσότητα μέσα στο μπουκάλι, προσθέστε ζεστό νερό και ανακινείστε. Ξεπλύνετε τη μουστάρδα πολύ καλά και η η μυρωδιά θα αποτελεί παρελθόν.
Αποσμητικό… πιάτων
Φτιάξτε μια πάστα με σκόνη μουστάρδας και νερό, τρίψτε τη στα πιάτα σας και ξεπλύνετε. Η μουστάρδα απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές με απλές, καθημερινές κινήσεις.
Extra tip: Επειδή κανείς δε θέλει να γεμίσει ο κήπος του, ζιζάνια, φυτέψτε σπόρους μουστάρδας. Οι σπόροι έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, συμβουλευτείτε έναν γεωπόνο πριν το επιχειρήσετε.

- See more at: http://www.gkourou.com


Γιατί επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο!


Τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια η αρχαιότερη κουζίνα της Ευρώπης η Ελληνική κουζίνα έχει εγκαταλειφθεί από τους ίδιους τους Έλληνες που… στρέφονται όλο και περισσότερο προς τις δυτικού τύπου διατροφικές συνήθειες – και όχι μόνο -
η στροφή αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη τα τελευταία πενήντα χρόνια….
η Ελληνική παραδοσιακή δίαιτα,που μέχρι το 1960 προστάτεψε τους Έλληνες από πάρα πολλά χρόνια νοσήματα,τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί,από τον Ελληνικό πληθυσμό,από νέα ξενόφερτα πρότυπα διατροφής…
σε αυτό το αποτέλεσμα συνετέλεσαν τα περισσότερα βιβλία μαγειρικής που εκδόθηκαν στην Ελλάδα από Έλληνες συγγραφείς,από τα μέσα του δέκατου όγδοου (18ου) αιώνα και μετά,μέχρι το 1960….
πάρα πολλοί Έλληνες μεγάλωσαν με την μαγειρική του Τσελεμεντέ που κυκλοφόρησε το 1938 ( η 8η έκδοσή του) και πολλών Ελλήνων συγγραφέων, οι οποίοι προσπάθησαν να ενσωματώσουν τα ξένα διατροφικά πρότυπα στην Ελληνική πραγματικότητα….
η Ελληνική διατροφή η οποία αποτελείτο από άριστους συνδυασμούς και εκμεταλλεύονταν τους πόρους της Ελληνικής γης δεν εκτιμήθηκε από τους Έλληνες συγγραφείς των χρόνων εκείνων…..
τα βιβλία αυτά έφεραν ξένα πρότυπα διατροφής και εισήγαγαν στην Ελληνική κουζίνα νέα,άγνωστα υλικά…
αγνόησαν -επιδειχτικά θα μπορούσαμε να πούμε-τον πλούτο της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας και πρόβαλλαν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα διατροφής,προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος και τη στροφή που παρατηρήθηκε στη δίαιτα των Ελλήνων…
οι συνταγές με όσπρια δεν ξεπερνούν,στα βιβλία αυτά, το 1 με 4% του συνόλου των συνταγών, ένα από τα μικρότερα ποσοστά σχετικά με τις υπόλοιπες ομάδες τροφών παρά το γεγονός ότι τα όσπρια κατείχαν την κεντρικότερη θέση στην παραδοσιακή Ελληνική διατροφή….
οι συνταγές με αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα δεν ξεπερνούν το 2 με 3% του συνόλου των συνταγών…
οι συνταγές με λαχανικά δεν ξεπερνούν το 15%…
οι συνταγές με δημητριακά δεν ξεπερνά το 22% των συνταγών…
ο τραχανάς και οι χυλοπίτες τα σπιτικά ζυμαρικά τα οποία είναι συσχετισμένα με την Ελληνική παραδοσιακή δίαιτα αναφέρονται μόνο σε μία συνταγή…
οι συνταγές με γάλα και κρέμα γάλακτος παρουσιάζουν αυξητική τάση όσο πλησιάζουμε το 1960 πλησιάζοντας το 35%…
το βούτυρο εκτοπίζει το ελαιόλαδο με ποσοστό 75% στο σύνολο των συνταγών…

ενώ οι συνταγές με κρέας ή εντόσθια αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου των συνταγών στα περισσότερα από αυτά τα βιβλία μαγειρικής….

βέβαια την ίδια περίοδο εκδόθηκαν και βιβλία μαγειρικής που ακολούθησαν απόλυτα τα Μεσογειακά πρότυπα διατροφής αλλά είναι ελάχιστα,όπως τα τρία βιβλία του Θέμου Ποταμιάνου(1)…
έτσι ο Ελληνικός πληθυσμός που μέχρι το 1961 παρουσίαζε τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πληθυσμό της Γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχασε αυτό το προνόμιο(1)….
μετά το 1960 η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής άρχισε να μειώνεται για τον Ελληνικό πληθυσμό και για όλους τους Μεσογειακούς λαούς…
η μείωση αυτή αποδόθηκε στην αλλαγή της μέχρι τότε δίαιτας των λαών αυτών…..

το ψωμί που συνόδευε κάθε γεύμα…
το λάδι και οι ελιές που ήταν οι κύριες πηγές ενέργειας…
τα φρούτα..
τα δημητριακά…
οι καρποί…
τα όσπρια…
τα άγρια χόρτα…
τα παντός είδους μυρωδικά και…
τα βότανα σε…
συνδυασμό με λίγο κατσικίσιο κρέας…
λίγο γάλα…
λίγο ψάρι και κυνήγι που αποτελούσαν την Κρητική διατροφή για σαράντα (40) αιώνες,στις μέρες μας πια έχουν εγκαταλειφθεί σχεδόν πλήρως…και..

την Ελληνική κουλτούρα φαγητού,αυτό το θησαυρό υγείας και ευεξίας,οι σύγχρονοι Έλληνες δεν γνωρίζουν ΠΩΣ να εκμεταλλευτούν…..

το λίπος και οι μαργαρίνες αντικατέστησαν το ελαιόλαδο,αυτόν το θησαυρό υγείας και γεύσης…

η ζάχαρη αντικατέστησε το μέλι,αυτό το θείο δώρο των θεών-όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι Αρχαίοι Αθηναίοι-το οποίο ήταν απαραίτητο στην καθημερινή διατροφή τους….

τα λαχανικά τα οποία είχαν μεγάλη ζήτηση από την εποχή των Αρχαίων Ελλήνων μέχρι το 1960 ξεχάστηκαν….
τα φασόλια…
τα μπιζέλια…
το σκόρδο…
τα κουκιά…
οι αγκινάρες…
τα ρεβίθια…
οι φακές…
τα λούπινα…
οι βολβοί…
τα μάραθα…
τα σπαράγγια…
το πλήθος των καρυκευμάτων και..
των βοτάνων παρεμπιπτόντως τα χρησιμοποιούμε….

και ας δούμε τώρα γιατί επιβάλλεται να μαρινάρουμε όλα μας τα ψητά με δεντρολίβανο….
κρέας – ψάρια…και…
πολλές φορές τα ψήνουμε στη σχάρα ή στα κάρβουνα…
οι θερμοκρασίες του τρόπου αυτού μαγειρέματος συνήθως είναι πολύ υψηλές….
οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες όμως έχουν ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα…
απελευθερώνουν στο κρέας και στο ψάρι κάποιες ενώσεις άκρως επικίνδυνες και επιβλαβείς για τον οργανισμό μας και έχουν κατηγορηθεί για μια πληθώρα παθήσεων όπως….
γήρανση του εγκεφάλου…
νευροεκφυλιστικές παθήσεις -Νόσος Alzheimer,Πάρκινσον,άνοια-…
εγκεφαλικές παθήσεις…

ένας τρόπος να μπλοκάρουμε τις ενώσεις αυτές είναι να μαρινάρουμε το κρέας και το ψάρι με μια ομάδα μπαχαρικών η οποία θα αποτελείται από:
δεντρολίβανο – μεγαλύτερη ποσότητα-
σκόρδο…
θυμάρι….
ρίγανη…
βασιλικό…

και θα ρωτήσουμε γιατί;…
διότι το δεντρολίβανο περιέχει τα ενεργά συστατικά…
α) carnosol(2)
β) carnosic acid (5)-(6)-(7)και…
γ) rosmarinic acid(3)-(4)….

τα οποία είναι ισχυρότατα αντιοξειδωτικά και….
έχουν την ιδιότητα να μπλοκάρουν και να εμποδίζουν κατά 90% τις ετεροκυκλικές αμύνες
(έτσι λέγονται οι επικίνδυνες ενώσεις) οι οποίες δημιουργούνται στο κρέας και στο ψάρι κατά την διάρκεια ψησίματος σε υψηλές θερμοκρασίες(8)….
αυτή η τεχνική μαγειρέματος είναι βέβαια γνωστή από πολύ παλιά…
οι παλιές μαγείρισσες δεν ξεχνούσαν ποτέ να μαρινάρουν το κρέας ή το ψάρι πριν το ψήσουν με…

δεντρολίβανο…
θυμάρι….
λεμόνι….και…
σκόρδο….

μια πρακτική μαγειρέματος η οποία εκτός από γευστική απόλαυση προσέφερε και προσφέρει την απαιτούμενη και απαραίτητη προστασία της στο σύνολο του οργανισμού μας………………



botanologia.blogspot.gr

proionta-tis-fisis.blogspot.com


22 ατάκες που άφησαν εποχή…



Aτάκες που άφησαν εποχή…

1.Βίκυ Κουλιανού:”8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι τα μοντέλα είναι χαζά .Τους υπόλοιπους 3 όμως που πιστεύουν πως είμαστε έξυπνες δεν τους ακούνε”..

2.Μανώλης Μαυρομμάτης:”Ο Ronaldo ξεχύνεται σαν εμετός στην επίθεση”..

3.Νίκος Χατζηνικολάου:”Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συμβαίνει για δεύτερη φορά”..

4.Ελένη Δήμου:”Η ηχογράφηση έγινε στο σπήλαιο των Πετραλώνων όπου βρέθηκε ο πρώτος εν ζωή σκελετός”..

5.Αννα Βίσση:”Ο Αντώνης Σαμαράς με βοήθησε να ξεπεράσω το χωρισμό μου με τον Νταλάρα.Πως ήταν οι μέρες μου με τον Νταλάρα; Αν σας πω ότι δε θυμάμαι θα με πιστέψετε”;

6.Ράνια Λυκούδη:”Θα το θεωρούσα αγένεια αν ένας άντρας από το πρώτο ραντεβού μου ζητούσε να κάνουμε πρωκτικό sex”..

7.Τόλης Βοσκόπουλος (Σε συνεντευξη στον Ν.Χατζηνικολάου):”Όταν τους ζήτησα την ανάγκη τους δεν μου την έδωσε κανείς”..

8.Η Άντζελα ήθελε κάποια στιγμή να τραγουδήσει ένα τραγούδι εκτός προγράμματος και λέει στο κοινό:”Παρακαλώ να χαμηλώσουν τα φώτα γιατί τώρα θα πω ένα τραγούδι off the record”..

9.Βέρα Λάμπρου (Το νινί σέρνει καράβι):Σε ερώτηση αν θα αφιέρωνε κάποιο απ’ τα τραγούδια της στην ”άσπονδη” φίλη της Στέλλα Μπεζαντάκου:”Δε νομίζω ότι θα έριχνα το επίπεδό μου για να της αφιερώσω κάποιο τραγούδι μου.Εμένα έχουν αξία και ήθος τα κομμάτια μου”..

10.Σχολιαστής στίβου της ΕΡΤ κατά την διάρκεια αγώνα ανωμάλου δρόμου γυναικών:”Και οι ανώμαλες μπαίνουν στα τελευταία 1000 μέτρα”..

11.Άννα Φόνσου: “Δόξα τω Θεώ, είμαι άθεη.”

12.Εκφωνητής ποδοσφαιρικού αγώνα στην τηλεόραση: “Και ναι … μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή … την βγάζει και την παίζει …”

13.Ρεάλ-Λάτσιο 2-2 υπέρ της Ρεάλ.(Εκφωνητής του MEGA)

14.Σε κάποιο ακριτικό χωριό:Εκτός από ανθρώπους, περνάνε και Ρουμάνοι τα σύνορα;(Ρεπόρτερ του TEMPO)

15.Και πού βρίσκεστε τώρα; -Στα Τρίκαλα. -Α, ωραία, κοντά στη θάλασσα. Νίκη Κάρτσωνα

16.Και τώρα ο ζωντανός καλεσμένος μας.(Ρούλα Κορομηλά)

17.Ποιος όμως θα διαδεχτεί τον κ. Κλίντον στον ρόλο του κλανητάρχη;(Δημοσιογράφος ΕΤ1)

18.Σε περιγραφή ανόργανης γυμναστικής:Οι αθλήτριες αποφάσισαν επιτέλους να ανοίξουν τα πόδια τους.(Κώστας Καπάταης)

19.Θέλοντας να πει οτι το παιχνίδι βόλλεϋ θα ειναι μαγνητοσκοπημένο, λέει: Όχι κυρίες και κύριοι, αύριο δεν θα βγούμε ζωντανοί από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. (Χάρης Αλευρόπουλος)

20.Και τώρα μαζί μας η πασίγνωστη τραγουδίστρια… Πώς είπαμε ότι σε λένε;(Αννα Μαρία Λογοθέτη)

21.Ο αγώνας τέλειωσε με τρία γκολ, ένα για κάθε ομάδα.(Κώστας Μπάνιας – Αρτα TV )

22.Η πρωτοπόρος Αναγέννηση Αρτας είναι δεύτερη.(Κώστας Μπάνιας – Αρτα TV)

http://24wro.blogspot.com/


δεν θα γεράσετε ποτέ - Εξι μυστικά για νεανικό και λαμπερό δέρμα [λίστα]


Πέρα από τις κρέμες και τις διαφόρων ειδών αισθητικές επεμβάσεις κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει για...πάντα νέα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια κάποια πράγματα προκειμένου το δέρμα της να μοιάζει πάντα νεανικό και λαμπερό.

Τα έξι απαραίτητα βήματα που πρέπει μια γυναίκα να ακολουθεί διαρκώς για να διατηρεί το δέρμα της φρέσκο είναι τα εξής
Λήψη θρεπτικών συστατικών
Τζίνζενγκ, βιταμίνες και λιπίδια πρέπει να λαμβάνονται διαρκώς από τις γυναίκες άνω των 25 προκειμένου να αντιστασθμιθούν οι ζημιές που προκαλούνται στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο και την περιβαλλοντική μόλυνση αλλά και την αφυδάτωση που μοιραία επέρχεται.
Ενυδάτωση με νερό
Το μυστικό για απαλή, λεία επιδερμίδα είναι, φυσικά, η ενυδάτωση. Ετσι, ειδικά μετά τα 30 η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα κρίνεται αναγκαία. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο έλκει και συγκρατεί το νερό στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Προστασία με αντιοξειδωτικά
Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στα κύτταρά και καταστρέφουν το κολλαγόνο που διατηρεί την επιδερμίδα νεανική και ελαστική. Τα μόνο που μπορούν να εξουδετερώσουν τη δράση τους είναι τα αντιοξειδωτικά. Τέτοια δράση έχον οι βιταμίνες Ε και C, καθώς και το πράσινο τσάι.
Προστατευτείτε από τον ήλιο
Ο ήλιος αποτελεί την πιο σημαντική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας. Γι' αυτό, όποια κι αν είναι η ηλικία σου, μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου, ακόμη και το χειμώνα, που δε νιώθεις τόσο έντονα τις ακτίνες του ήλιου!
Περιορίστε το άγχος
Οπως η κούραση επιδρά στο κορμί έτσι επιδρά και στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα έχει το δικό της ενδοκρινολογικό σύστημα και παράγει ορμόνες, την κορτιζόλη και τις ενδορφίνες. Οταν κάποιος είναι αγχωμένος, τα επίπεδα της κορτιζόλης ανεβαίνουν και η διαδικασία της αποκατάστασης επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα την μείωση του κολλαγόνου και την έξαρση της φλεγμονής.
Αναπληρώστε το κολλαγόνο
Μετά τα 30 η επιδερμίδα δεν παράγει το ίδιο εύκολα το κολαγόνο με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της.
Πηγή: Shape


Ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φλούδες των φρούτων. Δείτε πως μπορούμε να τις καταναλώσουμε!


Βρείτε τρόπο να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη η φλούδα τους συνιστούν τώρα κάποιοι ειδικοί, διότι περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Όπως εξηγεί η δρ Μέριλιν Γκλένβιλ, τέως πρόεδρος του Φόρουμ Διατροφής & Υγείας της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής της Βρετανίας, «όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μια “βιοσυνέργια”, δηλαδή τα θρεπτικά οφέλη του ενός τμήματός τους ενισχύονται από εκείνα των υπολοίπων». Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε ολόκληρα;


Ακτινίδιο
Το τριχωτό κέλυφός του είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που πιστεύεται ότι διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες, κατά την δρα Γκλένβιλ. «Η φλούδα του ακτινίδιου περιέχει τριπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από τον καρπό του», τονίζει. «Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να καταπολεμά μικρόβια, όπως ο σταφυλόκοκκος και το e. coli, που είναι υπεύθυνα (και) για τις τροφικές δηλητηριάσεις».
Πως να την καταναλώσετε: Εάν νομίζετε ότι είναι πολύ σκληρή η φλούδα του ακτινίδιου, περιμένετε να ωριμάσει καλά το φρούτο για να το φάτε. Όταν μαλακώσει (και) η φλούδα, στίψτε ολόκληρο το φρούτο και πιείτε τον χυμό.

Ανανάς
Μην πανικοβάλεστε. Δεν χρειάζεται να φάτε το σχεδόν… ξύλινο περίβλημα, αλλά τον κεντρικό, σκληρό πυρήνα του.
Εκτός από τις φυτικές ίνες και τη βιταμίνη C, ο ανανάς είναι πλούσιος σε ένα ένζυμο που λέγεται βρωμελίνη και το οποίο διασπά γρήγορα τα εναπομείναντα τρόφιμα στο πεπτικό σύστημα, προστατεύοντας έτσι το στομάχι.
«Ο πυρήνας του ανανά περιέχει διπλάσια ποσότητα βρωμελίνης απ’ ό,τι ο καρπός που συνήθως τρώμε», διευκρινίζει η δρ Γκλένβιλ.
Πως να τον καταναλώσετε: Λιώστε τον πυρήνα και προσθέστε τον σε smoothies, σε σούπες ή σε βραστά κρέατα.

Μπρόκολο
Αν και τα ανθύλλιά του μοιάζουν πιο ελκυστικά, έχετε κάθε λόγο να τρώτε πρώτα τους μίσχους του.
«Οι μίσχοι του μπρόκολο μπορεί να είναι λιγότερο εύγευστοι απ’ ό,τι τα ανθύλλιά του, αλλά περιέχουν σημαντικά υψηλότερες συγκεντρώσεις ασβεστίου και βιταμίνης C», λέει η δρ Γκλένβιλ. Οι μίσχοι περιέχουν επίσης περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες, οπότε θα αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
Πως να το καταναλώσετε: Κόψτε τους μίσχους σε λεπτές λωρίδες και φάτε τους βραστούς, μαζί με τα ανθύλλια.

Μπανάνες
Επιστήμονες από την Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα από την φλούδα της μπανάνας μπορεί να καταπραϋνει την κατάθλιψη, διότι είναι πλούσιο σε σεροτονίνη – την χημική ουσία που εξισορροπεί την ψυχική διάθεση. Διαπίστωσαν επίσης ότι η φλούδα κάνει καλό στα ματιά, διότι περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία λουτεϊνη, η οποία προστατεύει τα κύτταρα των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου που με τη σειρά της αποτελεί κύρια αιτία καταρράκτη.
Πως να την καταναλώσετε: Οι ερευνητές της Ταϊβάν συνιστούν να βράσετε σε νερό την φλούδα επί 10 λεπτά και στη συνέχεια να πιείτε το νερό (αφού πρώτα κρυώσει). Μια άλλη λύση είναι να περάσετε την φλούδα από τον αποχυμωτή και να πιείτε τον χυμό.


Σκόρδο
Η φλούδα του σκόρδου περιέχει έξι διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, σύμφωνα με έρευνα στην Ιαπωνία. «Το ξεφλούδισμα του σκόρδου αφαιρεί τις αντιοξειδωτικές ουσίες του, οι οποίες καταπολεμούν την γήρανση και προστατεύουν την καρδιά», εξηγεί η δρ Γκλένβιλ.
Πως να το καταναλώσετε: Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε μισό ή ένα κεφάλι σκόρδο και προσθέστε το σε ψητά κρέατα ή σε λαχανικά που ψήνονται στον φούρνο.

Εσπεριδοειδή
Οι φλούδες του πορτοκαλιού και του μανταρινιού είναι πλούσιες σε μια ομάδα πανίσχυρων αντιοξειδωτικών ουσιών, που λέγονται φλαβονοειδή και μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της επιζήμιας για την καρδιολογική υγεία «κακής» (LDL) χοληστερόλης, δίχως να ελαττώνουν αυτά της «καλής» (HDL) που είναι καρδιοπροστατευτική. Σύμφωνα με μία αμερικανική μελέτη, οι αντιοξειδωτικές ουσίες από την φλούδα των εσπεριδοειδών είναι 20 φορές πιο ισχυρές από εκείνες του χυμού τους.
«Το ίδιο ισχύει για όλα τα εσπεριδοειδή», λέει η δρ Γκλένβιλ. «Επιπλέον, οι λευκές ίνες στον καρπό τους περιέχουν υψηλά επίπεδα πηκτίνης – ενός συστατικού των φυτικών ινών που είναι γνωστό ότι ελαττώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν το έντερο να αποικιστεί από ωφέλιμα βακτήρια».
Πως να τα καταναλώσετε: Να προσθέτετε ξύσμα εσπεριδοειδών σε όλα τα κέικ και τα γλυκίσματά σας – και να βάζετε στον αποχυμωτή ολόκληρα τα φρούτα, ώστε να πίνετε όλα τα συστατικά τους.

Κολοκύθα και κολοκύθια
Όλων των ειδών τα κολοκύθια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι πολύτιμος για την υγεία του δέρματος και των νυχιών, καθώς και σε βήτα-καρωτίνη η οποία προστατεύει από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.
«Η φλούδα της κολοκύθας είναι πολύ σκληρή για να την φάει κανείς, αλλά όσο πλησιέστερα προς αυτήν μένει ο καρπός που θα καταναλωθεί, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα προσλάβει», λέει η δρ Γκλένβιλ. «Ο καρπός της κολοκύθας έχει πιο έντονο χρώμα προς την φλούδα της – και αυτό το έντονο χρώμα είναι ενδεικτικό της πληθώρας των θρεπτικών συστατικών που περιέχει».
Μην πετάτε επίσης τους σπόρους, διότι αποτελούν θαυμάσια πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν τον εγκέφαλο να διατηρείται υγιής.
Πως να την καταναλώσετε: Πλύνετε τους σπόρους σε ζεστό νερό και ψήστε τους για 20 λεπτά στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε τους για να πασπαλίσετε σαλάτες και σούπες.
Σημείωση: Δυστυχώς στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών βρίσκουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών. Γι αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνετε φλούδες μόνο από βιολογικής προέλευσης φρούτα και λαχανικά

enallaktikidrasi.com


Ανέκδοτο: Ο 80άρης και ο γιατρός


Ένας παππούς 80 χρονών πάει στο γιατρό για γενικό τσεκ απ, και ο γιατρός τον ρωτάει: 
- Πώς αισθάνεστε; 
- Ποτέ δεν ένοιωσα καλύτερα! Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη ξανθιά θεά, με την οποία περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος! Μου ετοιμάζει παιδί! 
Ο ιατρός αφού τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός, του λέει: 
- Να σας πω μια ιστορία... Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε από το σπίτι του, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε την ομπρέλα. 
Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια τεράστια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και κάνει να πυροβολήσει, αλλά ΦΡΑΠ! ανοίγει η ομπρέλα. Παρόλα αυτά η αρκούδα έπεσε κάτω νεκρή, τέζα! 
- Αποκλείεται! φωνάζει ο παππούς, κάποιος άλλος την πυροβόλησε!
- Και εγώ βασικά εκεί το πήγαινα... του λέει και ο γιατρός.


Επτά μυστικά για να κοιμάστε σαν… πουλάκι!



Αν τον τελευταίο καιρό πέφτετε στο κρεβάτι και στριφογυρίζετε με τις ώρες, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια από τις συνήθειες της ημέρας σας ενοχλεί. 

Συμβουλές όπως «τέρμα ο καφές», «τέρμα η τηλεόραση» και «κομμένο το αλκοόλ», έχει αποδειχτεί ότι είναι ανεφάρμοστες στον σημερινό τρόπο ζωής.

Δείτε 7 ρεαλιστικές συμβουλές για εύκολο και ξεκούραστο ύπνο κάθε βράδυ!

Περιορίστε τα λιπαρά

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε λιπαρά, κοιμούνται λιγότερο, με αποτέλεσμα να νιώθουν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ηρεμήστε πριν πέσετε στο κρεβάτι

Παρά το γεγονός ότι από πολλούς έχει προταθεί ότι το κλειδί βρίσκεται στο τακτικό ωράριο, ασχέτως με το τι ώρα πέφτετε για ύπνο, αφιερώνετε μία ώρα στον εαυτό σας για να ηρεμίσει.

Κάντε ένα αφρόλουτρο

Ένα αφρόλουτρο δεν χαλαρώνει μόνο τους μύες, αλλά αυξάνει κα τη θερμοκρασία του σώματος. Στη συνέχεια, όταν βγαίνουμε από το μπάνιο, η θερμοκρασία πέφτει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή μελατονίνης και να κοιμόμαστε πιο εύκολα.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο σπίτι

Φροντίστε η θερμοκρασία στο σπίτι σας να μην υπερβαίνει τους 20 βαθμούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες , όταν δύει ο ήλιος, η θερμοκρασία πέφτει σταθερά, και το ίδιο συμβαίνει με τη θερμοκρασία του σώματός μας.

Περιορίστε το φως στην κρεβατοκάμαρα

Ακόμη και το φως από το ξυπνητήρι, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να σας αναστατώνει χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Λίγο διάβασμα δεν κάνει κακό!

Ακόμη και λίγη τηλεόραση, αν δεν περιέχει σκηνές δράσης, που θα σας αναστατώσουν, δεν έχει σημαντική επίδραση.

Περιορίστε τον καφέ

Καλό θα είναι να μην καταναλώνετε πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ, 6 ώρες πριν κοιμηθείτε. Μάλιστα, οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε καφέ μόνο «κάτω απ’ το φως του ήλιου».

http://pestanea.blogspot.gr/



Δείτε τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 24-11!


Αυτό που πετυχαίνεις με την φιλοσοφία είναι να κάνεις με την θέλησή σου αυτά που οι άλλοι τα κάνουν επειδή φοβούνται τους νόμους....
ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Έχετε το παιχνίδι στα χέρια σας και αυτό σας δίνει την δύναμη και την δυνατότητα να βρείτε κυρίως μέσα σας κάποιες λύσεις.
Ερωτικά: Είστε πολύ δυναμικοί αλλά και σταθεροί σε πράγματα που άλλες φορές αμφισβητούσατε. Κυρίως έχετε αποφασίσει ότι θα διατηρήσετε μια σταθερή συναισθηματική στάση απέναντι στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε πολύ σίγουροι για το επόμενο βήμα σας για αυτό συγκρατήστε τον εαυτό σας να μην κάνει καμία αλλαγή γιατί θα είναι πολύ παρορμητικό και πιθανόν να αποβείτε σε μοιραίο λάθος.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Νιώθετε την ευθύνη κάποιων πραγμάτων και προσπαθείτε να πείσετε είτε τον εαυτό σας είτε τους γύρω σας ότι έχετε εσείς το δίκιο και κανένας άλλος. Πιθανόν να μην έχετε ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Η εκκεντρικότητα πάνω σε κάποια θέματα θα σας δώσει ένα άνοιγμα επικοινωνίας.
Ερωτικά: Μάλλον μπορεί να έχετε κάποιες εμμονές οι οποίες δεν βοηθάνε καθόλου την σχέση με έναν άλλο Ταύρο, Λέοντα, Υδροχόο.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε να φανείτε αλλά δεν ξέρετε τι ακριβώς να κάνετε για να αναγνωριστεί η αξία σας και ίσως να δείχνετε ένα πρόσωπο πολύ εγωιστικό και καθόλου συνεργάσιμο.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Είστε μέσα σε όλα τα πράγματα και χαίρεστε ακόμα και το παραμικρό γιατί όταν γεμίζετε από θετική ενέργεια πάντα προσπαθείτε να την δώσετε και στους γύρω σας.
Ερωτικά: Επειδή είστε σίγουροι για τα συναισθήματά σας μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε ένα άνοιγμα σε ένα πρόσωπο που μερικές φορές δεν σας δίνει πάντα τα εχέγγυα. Η επαφή με Σκορπιό και Αιγόκερω σας παθιάζει αλλά και σας δυσκολεύει.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα είναι μια ημέρα που θα πάρετε αποφάσεις που σχετίζονται με ένα κομμάτι δράσης και δημιουργίας. Επειδή δεν έχετε μεγάλη ευκολία στις κολλητές συνεργασίες καλό είναι να είστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στον εαυτό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Επειδή είστε λάτρεις πολλές φορές του συναισθηματικού δράματος σίγουρα θα υπερβάλετε με οτιδήποτε θα εκφράσετε. Μπορεί να δείξετε κάποια συναισθηματική προσκόλληση με όλα τα πράγματα που υπάρχουν γύρω σας.
Ερωτικά: Έχετε ανάγκη το συγκεκριμένο πρόσωπο που είστε μαζί να σας θαυμάζει και κάπου να είστε το επίκεντρό του. Αν δεν το εισπράξετε από το πρόσωπο που θέλετε μπορεί να αναγκαστείτε να το πάρετε από αλλού. Ο Υδροχόος τουλάχιστον θα είναι πολύ κοντά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναζητάτε την εξουσία ή ακόμα και την ηγεσία σε ένα τομέα και ίσως αν δεν σας δοθεί μπορεί να μην νιώσετε τόσο σίγουροι για αυτά που έχετε αποφασίσει.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Είστε στο κέντρο σας και επιθυμείτε να έχετε αυτάρκεια και αυτοδυναμία. Επειδή όμως δεν δέχεστε κριτική και παρεμβολή πιθανόν να συγκρουστείτε με ένα πρόσωπο που είναι μέλος της οικογενείας σας και ίσως να σας αμφισβητεί.
Ερωτικά: Έχετε σίγουρα μια συναισθηματική φλόγα που σας καίει και ίσως με αυτόν τον τρόπο να αναζητάτε να αγαπηθείτε με πάθος από τον σύντροφό σας. Η σχέση με Υδροχόο μερικές φορές είναι δύσκολο να σας καλύψει και κυρίως όταν νιώθετε ότι δεν είστε το επίκεντρό του παρόλο που κατά την γνώμη του προσπαθεί.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε να είστε αυτοδύναμοι και για αυτό πιθανόν να απεχθάνεστε παρεμβολή ή κριτική στο έργο σας. Πιθανόν όμως σήμερα να δείτε ότι μπορεί να χρειαστείτε και την γνώμη ενός άλλου περισσότερου έμπειρου ατόμου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Έχετε κατά την γνώμη σας αφήσει τα πράγματα να γίνονται με την σειρά που πρέπει και ίσως να βαριέστε να επεμβαίνετε συνέχεια για να ανατρέψετε τις καταστάσεις.
Ερωτικά: Πιθανόν η αναμονή εμφάνισης ενός ατόμου τώρα να έχει κορυφωθεί και πιθανόν να θέλετε να δράσετε άμεσα αλλά κάτι σας κρατάει. Πάντως δεν θα ανοίξετε τα χαρτιά σας γιατί έχετε ανάγκη να παραμείνετε στην σιωπή.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθώντας να ενώσετε το παρόν με το παρελθόν σίγουρα θα δείτε ότι κολλάτε πάνω σε κάποια δημιουργικά κομμάτια ή ακόμα δεν τα έχετε δει όπως είναι με την αληθινή τους διάσταση.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε γενικά πολύ ανεβασμένοι και κυρίως βλέπετε ότι παίρνετε πίσω την υποστήριξη που έχετε δώσει από φίλους και γνωστούς και αλλά και την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει.
Ερωτικά: Ο Υδροχόος είναι ένα πρόσωπο που από φίλος μπορεί άνετα να μετατραπεί σε κάτι πιο πολύ προσωπικό. Επειδή σας αρέσει πάρα πολύ η επικοινωνία γενικά έχετε ανάγκη από μια σχέση που μπορείτε να τα λέτε όλα χωρίς να κατακρίνεστε ή να παρεξηγείστε. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει και με πρόσωπο άλλου ζωδίου.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε περισσότερο ανοικτοί να ακούσετε πράγματα που μπορεί να σας δώσουν κάποιες λύσεις μέσα από γνώσεις και νέες γνωριμίες. Αυτό είναι το δικό σας μεγαλειώδες σημείο είστε ανοικτοί και δεν είστε πεισματάρηδες ή κουφοί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Εκεί που έχετε ανάγκη να πάρετε θαυμασμό ίσως να είναι περισσότερο η κοινωνική σας ζωή. Όμως να μην παρασυρθείτε από τους τύπους και χάσετε την ουσία.
Ερωτικά: Αναγνωρίζοντας την δυναμική ενέργεια του έρωτα στην ζωή σας ίσως να μην τα βλέπετε όλα τόσο δύσκολα. Ο έρωτας δεν αφορά μόνο σε ένα πρόσωπο που είναι αυτή την στιγμή στην ζωή σας αλλά και μια πλατωνική σχέση που κατά κάποιο τρόπο σας εξελίσσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε μπει σε μεγάλο ανταγωνισμό και ίσως να μην φαίνεται η δουλειά σας γιατί λόγω σεμνότητας τους χαρακτήρα σας δεν δείχνετε τι ακριβώς κάνετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Είστε γενικά αισιόδοξοι και πολύ θετικοί. Η πίστη θα έρθει και θα ενισχύσει αυτή την εσωτερική κατάσταση. Πάντως θα χρειαστεί σιγά σιγά, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να ασχοληθείτε και με την εσωτερική σας δύναμη, η οποία είναι πολύ μεγάλη αρκεί να την ανακαλύψετε.
Ερωτικά: Εσείς γενικά είστε άτομα που λέτε αλήθειες και κυρίως απέναντι στον εαυτό σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη συνειδητά μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά να αρχίζετε να μιλάτε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει για τα δικά σας γούστα, για τα πιστεύω σας και για την κοσμοθεωρία σας προκαλώντας με κάποιο τρόπο την ίδια συμπεριφορά.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο είστε οργανωμένοι και μεθοδικοί σε μια ιδέα που δουλεύετε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Μην αρκεστείτε στα καλά λόγια συνεργατών ή ατόμων που είναι γύρω σας. Να τους κρίνετε με τις πράξεις τους απέναντί σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Έχετε αναλάβει ίσως κάτι πολύ παραπάνω από τις δυνατότητες σας ή σπάτε τα όρια σας για να ανήκετε κάπου που κατά κάποιον τρόπο έχετε ανάγκη να σας αποδεχτούν.
Ερωτικά: Το ότι θέλετε να κάνετε εντύπωση σε ένα Λιοντάρι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα δώσετε όλα. Γενικά κρατήστε κάτι και για σας γιατί αυτό θα φέρει ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε κάπως αναποφάσιστοι για το αν πρέπει να ανοίξετε τα φτερά σας αλλού ή αν πρέπει να παραμείνετε σταθεροί σε αυτό που σας έχει ήδη δοθεί. Μερικοί πάντως είστε τόσο πολύ ανυπόμονοι που αναγκαστικά δεν κρατιέστε με τίποτε να δείξουν τα πράγματα. Παίρνετε εσείς τη ζωή στα χέρια σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Θέλετε να δείτε με ποιο τρόπο θα μοιραστείτε με πρόσωπα που είναι πολύ ιδιαίτερα για την δική σας ενέργεια. Ίσως να αμφισβητείτε την εξέλιξη σας αυτή την περίοδο γιατί οι κινήσεις σας είναι περιορισμένες.
Ερωτικά: Έχετε επιλέξει κατά κάποιο τρόπο έναν δρόμο δύσκολο ο οποίος μπορεί να διερευνηθεί εις βάθος. Και ο λόγος είναι ότι αφορά το παρελθόν που θέλετε εσείς αναγκαστικά να γεφυρώσετε ή να ρίξετε φως στο ό, τι είχε συμβεί. Πιθανόν να σας μπλοκάρει να δείτε το εδώ και τώρα.
Καριέρα & Οικονομικά: Εξ ανάγκης κινείστε σε νερά που δεν είναι γνωστά και ίσως να εξαρτιέστε από τους άλλους. Η δυνατότητά σας είναι να βλέπετε μπροστά και να είστε πρωτοπόροι και εφευρετικοί. Μην το ξεχνάτε αυτό ποτέ.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η ζωή σας με πρόσωπα που μπορεί να σας προκαλούν και πιθανόν αμηχανία είτε από την σύγκριση που μπορεί να σας γίνει είτε από την συγκεκριμένη προσωπικότητα που έχουν και ίσως να υπερτερούν πιθανόν να σας φανεί σας τροχοπέδη.
Ερωτικά: Επειδή νιώθετε μερικές φορές ότι δεν σας αρέσει να σας αγνοούν και να αποφασίζουν οι άλλοι για εσάς παρόλο που δείχνετε είτε αφελείς, είτε μοιραίοι σήμερα θα πιεστείτε αλλά θα δείξετε τι ακριβώς θέλετε και με ποιο τρόπο να σας φέρονται σε προσωπικές στιγμές.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν να κάνετε σχέδια μεγαλόπνοα τα οποία να είναι δύσκολο να γίνουν αν δεν έχετε την συγκεκριμένη συνεργασία με ένα πρόσωπο το οποίο είναι σταθερό και δεν θέλει με τίποτε να υποκύψετε στην παραμικρή δυσκολία. Αν δεν φοβάστε ότι θα σας καταπιέσει ακολουθήστε τον.

astrology.gr



Κάνουν πίσω οι ΗΠΑ για Αίγυπτο, τουρκικό σοκ, ελληνική απειλή


Λάβρος κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επιτέθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δίνοντας την εντύπωση, ότι η Ουάσιγκτον υπαναχωρεί ραγδαία από την αρχική της θέση, εγκαταλείποντας τους ισλαμιστές και επιχειρώντας να προσεταιριστεί το καθεστώς του στρατηγού Αμπντέλ Φατέχ Αλ Σίσι, παραδίδοντας ταυτόχρονα και την πρώτη από τις τέσσερις πυραυλακάτους τύπου «Ambassador III», σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού…Του Μιχαήλ Βασιλείου

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ότι «έκλεψε την αιγυπτιακή επανάσταση» της πλατείας Ταχρίρ, καθώς «τα παιδιά» που την ξεκίνησαν, «δεν είχαν σαν κίνητρο από την οποιαδήποτε θρησκεία ή ιδεολογία, αλλά… ένα κομμάτι από την ευκαιρία να έχουν εκπαίδευση, δουλειά, να έχουν ένα μέλλον και να μην έχουν μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, που τους τα στερούσε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα»!

Για να ολοκληρώσει την επίθεση στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι «όλα αυτά κλάπηκαν [ουσιαστικά μιλάει για καπηλεία] από τη μία και πιο οργανωμένη οντότητα στο κράτος, που ήταν οι Αδελφότητα». Πρόκειται για μια απίστευτης σκληρότητας δήλωση, η οποία δείχνει πως οι ΗΠΑ τη θεωρούν «καμένο χαρτί», σπεύδοντας να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους.Η πρώτη κίνηση του Κέρι που έδειχνε ότι η χώρα του είχε αντιληφθεί την αυτοπαγίδευση στη στρατηγική που είχε χαραχτεί, είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο, όταν και είχε αναφέρει ότι η κίνηση του Στρατού είχε ως στόχο την «αποκατάσταση της δημοκρατίας». Τότε όμως, η οργή ήταν τεράστια και αυτό που είχαν «πετύχει» οι Αμερικανοί, ήταν να θεωρούνται αντίπαλοι και από τις δυο πλευρές της σύγκρουσης! Η δήλωση Κέρι καταδεικνύει, ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, κάτι όμως που έχει μεγάλες περιφερειακές επιπτώσεις…
Η σημαντικότερη από αυτές είναι, ότι η κίνηση αυτή αποτελεί τεράστια ψυχρολουσία για την Τουρκία, εκτός κι αν η επίσκεψη Νταβούτογλου, μια μέρα πριν στην Ουάσιγκτον και στις πολύωρες συνομιλίες του με τον Τζον Κέρι, πληροφορήθηκε τα καθέκαστα για την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ. Ψυχρολουσία βέβαια παραμένει, ενώ δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε τι θα συμβαίνει στην Άγκυρα εάν οι αναφορές του Κέρι στα της πολιτικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, δεν ήταν επαρκώς σαφείς…

Το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας που επιμένει να ενδοσκοπεί εξαιτίας – με τη δικαιολογία μάλλον… – της κρίσης, είναι ότι μετά από τις ψυχρολουσίες, οι Αμερικανοί παγίως αναζητούν τρόπους «να χρυσώσουν το χάπι» και δυστυχώς, η όλη στάση της Ελλάδας στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με την πέραν πάσης διπλωματικής και στρατηγικής λογικής επιδίωξη να είναι «ευχάριστη» σε όλους, την εκθέτει σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Αυτό αποβαίνει σε βάρος των προσπαθειών σύμπηξης συμμαχιών, την εκθέτει στον θανάσιμο κίνδυνο, να – συνεχίσει να – είναι αυτή το πεδίο επί του οποίου θα βρεθούν τα ανταλλάγματα για την Τουρκία. Δεν θα κουραστούμε να το τονίζουμε, ευελπιστώντας η κυβέρνηση να έχει πάρει το μήνυμα, καθώς υπάρχουν άνθρωποι στο εσωτερικό της που αντιλαμβάνονται ότι έχουμε δίκιο…
Κατά τα άλλα, η αμερικανική μεταστροφή εξυπηρετεί τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, που είναι ίσως και μεγαλύτερης σημασίας από τη δική τους σκοπιά.

defence-point.gr


Μια συγκλονιστική βρεταννική υπεράσπιση του αιτήματος επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνος




http://olympia.gr/

Απίστευτη “θεραπεία” από Χότζα για όλες τις γυναίκες…


Ειλικρινά… πες μας τι πίνεις και δε μας δίνεις!!!

Ένας χότζας του θρησκευτικού τάγματος Χαζρετουλάχ κήρυξε ότι οι γυναίκες είναι καλό να τρώνε ξύλο από τους άνδρες τους.

Και οι λόγοι που πρέπει να τρώνε ξύλο είναι οι εξής!

1) Η γυναίκα που την δέρνουν είναι σαν να κάνει σπορ, αιματώνεται το πρόσωπο της και φαίνεται πιο όμορφη στον άντρα της

2) Το σώμα της πάντα είναι ζωντανό, γυμνασμένο και έτσι την καθιστά πάντα έτοιμη για τον άντρα της

3) Γυναίκα που την δέρνουν δεν έχει κυτταρίτιδα, και τα μαλλιά της όσο τα τραβάνε τόσο μακραίνουν

4) Η γυναίκα που την δέρνουν παραμένει πιστή στον άντρα της. Η γυναίκα που δεν την δέρνουν στρέφει τα μάτια της και σε άλλους άντρες, ο παράδεισος για τις γυναίκες που τις δέρνουν είναι έτοιμος.

http://athensmagazine.gr


Η Ξάνθη πρωτοπορεί! Επέστρεψε μόνη της στη δραχμή


Στις δραχμές… φαίνεται πως έχει επιστρέψει η πόλη της Ξάνθης, παρά το γεγονός πως το νόμισμα της χώρας παραμένει το ευρώ…

Δεν πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα, αλλά για ακόμη μια παραφωνία της πόλης, καθώς πινακίδες σήμανσης χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης αναγράφουν το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλουν οι οδηγοί όχι σε ευρώ… αλλά σε δραχμές!
Χαρακτηριστική η περίπτωση πινακίδας που βρίσκεται στις παρυφές της Παλιάς Πόλης και η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς που εισέρχονται σε περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης. Πιο συγκεκριμένα στην πινακίδα αναγράφεται πως η περιοχή αστυνομεύεται από Δευτέρα έως Σάββατο 8.30 μέχρι 21.00 το βράδυ, ενώ ως τέλος στάθμευσης ορίζονται οι 200 δραχμές ανά ώρα.
thrakitoday.com
- See more at: http://www.gkourou.com


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger