Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ελίζαμπεθ Τζάγκερ: Η σέξι πλευρά των Rolling Stones

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013


Η κόρη του Μικ Τζάγκερ έδειξε πως είναι ένα κορίτσι με πλούσια ταλέντα.
Όταν ερχόταν στη ζωή στις 2 Απριλίου του 1984 ήταν σίγουρο πως τα φώτα της δημοσιότητας θα ήταν στραμμένα πάνω της. Άλλωστε ήταν η κόρη του Μικ Τζάγκερ. Ωστόσο η Ελίζαμπεθ Τζάγκερ είχε τη τύχη να πάρει και την ομορφιά της μητέρας της Τζέρι Χολ.
Και η 28χρονη ηθοποιός και μοντέλο τα τελευταία χρόνια έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι δικαίως έχει μια θέση στις πασαρέλες του πλανήτη. Ωστόσο η πιο καυτή της φωτογράφηση ήρθε τώρα για λογαριασμό της εταιρίας Skiny. Φορώντας αισθησιακά εσώρουχα, πόζαρε ανάμεσα σε άγρια ζώα, δείχνοντας ότι η σέξι εμφάνισή της μπορεί να δαμάσει τους πάντες.






http://www.koolnews.gr

Με μπικίνι στο Πουέρτο Ρίκο ξεπερνάει τον χωρισμό της Ελληνίδα τραγουδίστρια [εικόνες]



Στο εξωτικό Cayo Icacos, ένα μικρό νησί στα ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο, βρίσκεται αυτή την στιγμή η Γιάννα Τερζή μαζί με τον φίλο της και γνωστο makeup artist Δημήτρη Γιαννέτο.
Μερικές μέρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την κόρη του Πασχάλη Τερζή να έχει χωρίσει από τον εδώ και πέντε χρόνια συντροφό της Αχιλλέα Μανώλη (σ.σ. με τον οποίον μετακόμισαν μαζί στην Νέα Υόρκη και ετοιμάζονταν να παντρευτούν) η ίδια διασκεζάζει τον «πόνο» της απολαμβάνοντας τις παραλίες του Πουέρτο Ρίκο.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η γνωστή τραγουδίστρια -που ταξίδεψε ως εκεί από την Νέα Υόρκη μέσω του αεροδρομίου της Tampa στην Φλόριντα- σκοπεύει να εκμεταλευτεί την παραμονή της στο νησί προκειμένου να γυρίσει και το νέο της βιντεοκλίπ.

http://www.iefimerida.gr


Μαρία Μενούνος: Σκίστηκε το φόρεμά της και αποκαλύφθηκαν τα…οπίσθια της!


Η Μαρία Μενούνος θα κάνει καιρό να ξεχάσει αυτό που έπαθε λίγο πριν την εμφάνισή της σε πάρτι! Το μαύρο στενό φόρεμά της σκίστηκε, αποκαλύπτοντας τα οπίσθια της!

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter και τη σχετική φωτογραφία…



Πηγή: markostv

Γκολεμά σε Δημήτρη Ρίζο: Θα μπεις και εσύ στον κατάλογο των δόλιων - ξεφτιλισμένων


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η γνωστή δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά κατά του δημοσιογράφου Δημήτρη Ρίζου, μέχρι πρότινος εκδότη της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος και πλέον σύμβουλου έκδοσης στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στην οποία εργάστηκε επί σειρά ετών.
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος,με την ανακοίνωση της συνεργασίας ανέβασε στο facebook το εξής σχόλιο:
«Όποιος πέρασε από τον Ε.Τ. και γω μαζί συμμερίζεται τις απόψεις των συναδέλφων του «Αδέσμευτου Τύπου» για τον Δημήτρη Ρίζο! Κανείς που δουλεύει σήμερα στον Ε.Τ, δεν πρέπει να δεχτεί αυτή τη συνεργασία. Γιατί δεν υπάρχουν ούτε η τσίπα, ούτε η ανθρωπιά, ούτε η απλή επαγγελματική ευαισθησία, ούτε καν το στοιχειώδες: Η απόδοση των δεδουλευμένων. Οταν θα εξιστορούμε τη διαδρομή των εκδοτών, θα πάρεις και εσύ τη θέση σου στο μακρύ κατάλογο των δόλιων και ξεφτιλισμένων! Πολλές φορές σε αυτή τη διαδρομή νοιώθω ντροπή για κάποιους που γνώρισα, σε αυτό το επάγγελμα...»


http://www.iefimerida.gr


Οργή στο διαδίκτυο με φωτογραφία ιερέα να κάνει μπάνιο με την εγγονή του![video]


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες ώρες η εικόνα που βλέπετε. Ένας ιερέας από το Σικάγο απολαμβάνει το αφρόλουτρο του παρέα με την μικρή εγγονή του.

Μάλιστα, την εν λόγω φωτογραφία ανέβασε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, προκαλώντας την οργή του ποιμνίου του κι όχι μόνο Καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή ο ιερέας Λάρι Τρότερ (Larry Trotter) από το Σικάγο εξήγησε πως ήταν ένα αθώο μπάνιο μεταξύ παππού και εγγονής, μιας και οι δύο φορούσαν μαγιό.

«Δεν ντρέπομαι για αυτό που έκανα. Ντρέπομαι και νιώθω βαθύτατα πληγωμένος για όλες τις κατηγορίες που έχω ακούσει… Ότι είμαι ...“παιδόφιλος, παιδεραστής, ένας άτακτος γέρος άνδρας, τον οποίο πρέπει να διώξουν από την εκκλησία”» σχολίασε ο ιερέας.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο ιερέας Τρότερ προκαλεί αντιδράσεις με την εκκεντρική συμπεριφορά του.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε τοποθετήσει πάνω σε ένα σταυρό την εγγονή του, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην απεργία καθηγητών σε σχολείο του Σικάγο.

"Η εγγονή μου στον σταυρό συμβολίζει τα 400 χιλιάδες παιδιά που για έβδομη ημέρα είναι καθηλωμένα σπίτια τους, δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους και σταυρώνονται από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους" είχε δηλώσει τότε.



H E. Παπαβασιλείου φόρεσε καυτό μίνι και αναστάτωσε το STAR![Video]


Οι πληροφορίες μας λένε ότι στο STAR προκλήθηκε αναστάτωση μόλις "έσκασε μύτη" η Παπαβασιλείου, με το καυτό μίνι που θα δείτε!

Περισσότερο ενδιαφέρον και από τη συζήτηση με την Τατιάνα έχουν τα πλάνα του σκηνοθέτη στα ατελείωτα τα πόδια της Έλενας.





Εξαθλίωσαν σκύλο μέχρι που αναγκάστηκε να φάει το κρεβάτι του!



Μια μητέρα μαζί με τις δύο κόρες της άφησαν ένα Staffordshire μπουλ τεριέ να πεινάσει τόσο πολύ, μέχρι που αναγκάστηκε να αρχίσει να τρώει το κρεβάτι του προκειμένου να επιβιώσει!
Οι τρεις γυναίκες, Νταϊάν, Έιμι και Κλόι Μάρτιν, κρατούσαν το σκυλί, με όνομα Ακίτα,κλειδωμένο μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, στο οποίο το κακόμοιρο ζώο αναγκαζόταν να ζει όλη μέρα, περιβαλλόμενο από τα ίδια του τα κόπρανα. Το σκυλί βρέθηκε στο σπίτι από την RSPCA (Βρετανική οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων) σε κατάσταση λιμοκτονίας και με υπερβολικά μεγάλα νύχια που είχαν αρχίσει να δημιουργούν πληγές στις πατούσες του.
Η Ακίτα είχε αρχίσει να χωνεύει το ίδιο της το κρεβάτι, φτιαγμένο από πλαστικό, με κομμάτια πλαστικού να βρίσκονται στα περιττώματά της. Η επιθεωρητής της RSPCA, Βιρτζίνα Ρος, επισκέφθηκε το σπίτι των τριών γυναικών στο Τότεναμ του Λονδίνου, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του ζώου, ανακαλύπτοντας τις τραγικές συνθήκες διαβίωσής του.
Η κυρία Ρος βρήκε ένα ξύλινο μισοφαγομένο φράχτη μπροστά στο δωμάτιο του σκυλιού, που είχε τοποθετηθεί προκειμένου η Ακίτα να μην μπορεί να δραπετεύσει. Η επιθεωρητής δήλωσε πως το θέαμα ήταν αποκρουστικό, αφού μπορούσε να διακρίνει με γυμνό μάτι τους γοφούς, τα πλευρά και την σπονδυλική στήλη του κακοποιημένου ζώου.
Ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Ήταν από τα πιο αποκρουστικά θεάματα της ζωής μου. Υπήρχε μια ξύλινη πύλη για να εμποδίζει το σκυλί να φύγει από το γεμάτο περιττώματα δωμάτιό του. Στο κέντρο του δωματίου υπήρχε ένα κρεβάτι το οποίο το σκυλί αναγκαζόταν να τρώει για να μείνει ζωντανό και δεν υπήρχε ούτε ένα εκατοστό καθαρού χώρου για να ξεκουραστεί το ζώο».
Μια εκ των τριών κατηγορούμενων, η Έιμι Μάρτιν, ανέφερε στο δικαστήριο πως το σκυλί ήταν της ξαδέρφης της και πως κι εκείνη ανησυχούσε για την υγεία του σκυλιού, δηλώνοντας μάλιστα πως: «Δεν θα ήθελα να ζω σε τέτοια κατάσταση».
Το δικαστήριο αποφάνθηκε κατά των τριών γυναικών, και συγκεκριμένα κατά της Έιμι που θεωρήθηκε η βασική υπαίτια για την κατάσταση στην οποία είχε φέρει την Ακίτα, καταδικάζοντάς την σε 12 εβδομάδες φυλάκισης και 200 ώρες υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας. Της αφαιρέθηκε επίσης το δικαίωμα να έχει στην κατοχή της οποιοδήποτε κατοικίδιο για πέντε χρόνια.

http://www.koolnews.gr

Τραγωδία: Πέθανε από το κρύο, λίγα μέτρα από το σπίτι της αδελφής της


Η 25χρονη Bernadette Lee από τη Βρετανία, έπεσε θύμα των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών στη χώρα!!!


Η νεαρή κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της αδελφή της μετά από βραδινή έξοδο.

Σύμφωνα με τις αρχές η τραγωδία οφείλεται στο ότι δεν φορούσε κατάλληλο παλτό, ενώ εικάζεται ότι λιποθύμησε και πέθανε από το κρύο. 

Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι βρέθηκε νεκρή στον κήπο του διπλανού σπιτιού στο οποίο έμενε με την αδελφή της.

Οι αρχές, σύμφωνα με την Daily Mail, κάνουν λόγο για ''τραγικό δυστύχημα''.


Φοράει αλεξίσφαιρο και μέσα στη βουλή ο Α. Σαμαράς;


Κινδυνεύει ακόμα και μέσα στη βουλή ο πρωθυπουργός; 

Τι παιχνίδια παίζονται,πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού;

eglimatikotita.gr

Πανελλήνια συγκίνηση για το βρέφος που χαροπαλεύει - Ήταν γεμάτο βρωμιές το κορμάκι του


Αγωνία και συγκίνηση για την περιπέτεια του βρέφους που μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, από τη Λέρο στο ΠΑΓΝΗ...


Διασωληνωμένο και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αγοράκι 30 ημερών. Το βρέφος διακομίσθηκε από τη Λέρο, συνοδευόμενο από την 24χρονη μητέρα του. Στο Ηράκλειο, οι γιατροί διέγνωσαν ασιτία, δύσπνοια και υποθερμία. 

Το νεογνό ταλαιπωρείται από το προηγούμενο Σάββατο, όταν το ανέλαβε ο παιδίατρος της Λέρου, ο οποίος διαπίστωσε ότι ζύγιζε μόλις τρία κιλά και μάλιστα, λιγότερο κι από όσο γεννήθηκε, ενώ οι λειτουργίες των ζωτικών του οργάνων είχαν ασθενήσει.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά δερματικά προβλήματα, τα οποία αφορούσαν την ελλιπή καθαριότητα του βρέφους.

Η μητέρα βαρύνεται με την κατηγορία της παραμέλησης βρέφους, ενώ διενεργείται έρευνα στο οικογενειακό της περιβάλλον.

http://www.newsit.gr

Μπορείτε να τις αναγνωρίσετε; Θα πάθετε όταν καταλάβετε ποιες είναι! [φώτο]

Η μία είναι κόρη διάσημης ηθοποιού και τραγουδίστριας του Χόλιγουντ, η δεύτερη έχει επίσης γνωστό μπαμπά –κυρίως στην τηλεόραση-.


Μήπως τις αναγνωρίσατε;

Δεν είναι άλλες από την Chaz Bono και την Jennifer Aniston σε φωτογραφία πριν από πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα είναι φωτογραφία πριν η πρώτη γίνει... άντρας και μάλιστα με τις ευλογίες της διάσημης μαμάς της, της Cher, και η δεύτερη πριν γίνει διάσημη από το αγαπημένο σίριαλ «Τα φιλαράκια».

Είναι λοιπόν ή δεν είναι συλλεκτική η συγκεκριμένη φωτογραφία;



ΣΟΚ: Ιερέας εντοπίστηκε σε ναό να φορά γυναικεία ρούχα έχοντας ανδρική παρέα


Σοκ έχει προκαλέσει στους εκκλησιαστικούς κόλπους του Κονέκτικατ η είδηση ότι ένας ιερέας βρέθηκε εντός ναού να φορά γυναικεία ρούχα και να απολαμβάνει τη συντροφιά ενός νεαρού άνδρα.


Πρόκειται για τον ιερωμένο από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, Κέβιν Ουάλιν. Ο Ουάλιν ήταν πάστορας της ενορίας Αγίου Αυγουστίνου στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ, για εννέα ολόκληρα χρόνια.

Πλέον και μετά από έρευνα που διεξήχθη από την αστυνομία αντιμετωπίζει την κατηγορία τέλεσης σεξουαλικών πράξεων εντός της εκκλησίας, ενώ επίσης κατηγορείται για τραβεστισμό, σύστασης συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και για ξέπλυμα χρημάτων μέσω του ιδιόκτητου καταστήματος «για ενήλικες» που διατηρούσε. 



zougla.gr

Σκάνδαλο με παίκτη της ομάδας του Πανηλειακού!


Ένα γεγονός που σχετίζεται με τον Πανηλειακό και αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια διέρρευσε εδώ και λίγες ώρες...


Σύμφωνα με το patrisnews την παραμονή του πρόσφατου εκτός έδρας αγώνα του Πανηλειακού με τον Αστέρα Μαγούλας, παίκτης της ομάδας "φιλοξένησε" την φιλενάδα του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
που είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας στην Αθήνα.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από την Διοίκηση της ομάδας προκαλώντας δυσμένεια ενώ ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί "ξένο σώμα" για τον Πανηλειακό...

http://www.newsit.gr

Ζητείται μητέρα για να γεννήσει το παιδί του Νεάντερταλ



Ένας γενετιστής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναζητά μια γυναίκα για να γεννήσει το παιδί ενός Νεάντερταλ. 
Ο Τζορτζ Τσερτς υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να απομονώσει DNA του ανθρώπου του Νεάντερταλ, από απολιθωμένα οστά και ότι το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσει έναν κλώνο, είναι η γυναίκα που θα τον κυοφορήσει!

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο Τσερτς πιστεύει ότι οι Νεάντερταλ ήταν πολύ εξελιγμένα όντα και ότι η «αναγέννησή» τους θα είχε οφέλη για την ανθρωπότητα.
«Η κρανιακή τους κοιλότητα ήταν μεγαλύτερη από τη δική μας. Γι' αυτό πιστεύω ότι μπορεί να ήταν πιο έξυπνοι από εμάς».

newsbomb.gr 

Ποια βουλευτής φορούσε αυτό το καλσόν την ημέρα της ψηφοφορίας;


Μπορεί να έχει γίνει πολύς λόγος για τις ενδυματολογικές επιλογές των βουλευτών στις συνεδριάσεις της ολομέλειας του κοινοβουλίου, ωστόσο ανήμερα της ψηφοφορίας για το... αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή, κάποιοι μάλλον ξέχασαν ότι βρίσκονταν στο ναό της Δημοκρατίας.

Ο λόγος για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση που εμφανίστηκε στη Βουλή σύμφωνα με το protothema, φορώντας το παρακάτω καλσόν:


Πως εξαφανίστηκε η αρχαία Σπάρτη;



Μια απίστευτη βαρβαρότητα. Πως εξαφανίστηκε η αρχαία Σπάρτη.Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν, όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους, φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν.
Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ηλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.

Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββας Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE'. Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε. Στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός στο βασιλιά του και να εξασφαλίσει αποκλειστικά για εκείνον μονό το δικαίωμα της μελέτης και της ερευνάς επιγραφών και μνημείων, μετά την καταγραφή τους επιδιδόταν με, παρανοϊκή στην κυριολεξία, μανία στην καταστροφή τους επιχαίροντας μάλιστα γι' αυτήν. Ο Fourmont αναζήτησε επιγραφές στην Αθηνά, στη Σαλαμίνα, στα Μέγαρα και στην Πελοπόννησο, οπού διείσδυσε ακόμη και στα αγριότερα μέρη της Μάνης.
Ο ίδιος ομολογεί σε χειρόγραφο του, που σώζεται μαζί με το ημερολόγιο του, ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.500 επιγραφές στην περιήγηση του το 1729 στην Ελλάδα. Σε επιστολή του προς τον κόμη Maurepas, o Fourmont καυχιέται ότι κατέστρεψε(!) τις επιγραφές, για να μην αντιγραφούν από μελλοντικό περιηγητή!!! (...)(...) Όσα γραφεί ο fourmont για την καταστροφή που έκανε στη Σπαρτή εξηγούν και τη σπανιότητα των αρχαιοτήτων σήμερα στη φημισμένη πόλη.
Σημειώνει λοιπόν ο αββας τα εξής απίστευτα: "επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω... Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!). Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. (!!!!!!!!!)Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο... Εισέδυσα στη Μάνη.Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης! Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή. Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;"
.Και πιο κάτω: "η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα. Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν. Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά.".
Για την Τροιζήνα αναφέρει: "γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.". Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: "από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια!"
παρανοϊκός; ημιμαθής; φανατικός εχθρός του αρχαίου πνεύματος εξαιτίας και της ιδιότητας του ως κληρικού; δεν ξέρει κανείς την ακριβή απάντηση. Ίσως λίγο από όλα.Το βέβαιο ωστόσο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε είναι κολοσσιαία και σ' αυτήν οφείλεται η εξαφάνιση της αρχαίας Σπάρτης, της Τροιζήνας και της Ερμιόνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο ίδιος δίνει, μόνο στη Σπάρτη πλήρωσε 1.200 ημερομίσθια για το γκρέμισμα των μνημείων και των κτιρίων που σώζονταν ακόμη. Ανατριχιάζει κανείς με τη σκέψη ότι θα μπορούσε ο Fourmont να μεταφέρει το βαρβαρικό μένος στην Ολυμπία, που την επίσκεψη της μάλιστα είχε προγραμματίσει. Αλλά ανακλήθηκε, ευτυχώς, στη Γαλλία λίγο αργότερα. (...)
Πηγη: περιοδικο : "Αρχαιολογια"

Ναυαγοσώστης πληρώνεται επί 12 χρόνια ενώ η πισίνα της φοιτητικής εστίας έχει κλείσει



Πριν από 22 χρόνια η φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Αγιο Λουκά απέκτησε κλειστή πισίνα και γι να λειτουργεί όπως προβλέπει ο νόμος προσέλαβε και ναυαγοσώστη.
Η πισίνα όμως έκλεισε πριν από 12 χρόνια αλλά, όπως σημειώνει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο ναυαγοσώστης συνέχισε να πληρώνεται κανονικά από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας το οποίο είχε ως πέρυσι την ευθύνη λειτουργίας των φοιτητικών Εστιών.
Από πέρυσι, με τον νόμο της Αννας Διαμαντοπούλου, που το ΕΙΝ καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, η ευθύνη λειτουργίας των εστιών πέρασε σε αυτό.
Ομως, επειδή δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη το Νομικό Πρόσωπο που προβλέπει ο νόμος, ο ναυαγοσώστης έχει περάσει στο προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου και κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι είδους υπηρεσίες παρέχει.


http://www.iefimerida.gr


Εντολή κατάσχεσης για ακίνητο της Ελένης Ράντου


Οργισμένη απέναντι στην κρατική γραφειοκρατία φαίνεται να είναι η Ελένη Ράντου που, μερικές μέρες μετά την ληστεία στο εξοχικό της στην Κερατέα, έλαβε -εξαιτίας λάθους- εντολή κατάσχεσης για ακίνητο που της ανήκει. 

«Κράτος διαλυμένο, που μου έστειλες εντολή κατάσχεσης γιατί δεν ήσουν καλά πληροφορημένο ότι δε σου χρωστάω. Και αν πάθαινα εγώ συγκοπή, ρε σιχαμένο κράτος, τι θα έπαιρνες μετά από μένα; Πιο πολύ εκτιμώ τους κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι και με κλέψανε από σένα, γιατί αυτοί ήτανε πεινασμένοι ενώ εσύ είσαι αδηφάγο».
Αυτό έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Ελένη Ράντου σχετικά με την λάθος εντολή κατάσχεσης που έλαβε. Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την ληστεία στο εξοχικό της στον συνοικισμό Γέφι στην Κερατέα.

Απίστευτο! Δες πως ήταν ο Γιώργος Λιάγκας πριν από πολλά χρόνια!! [φωτο]

Ο Γιώργος Λιάγκας με μαλλί πρόβατο...


Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν από αρκετά χρόνια.Αν έχει αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερα θα το αποφασίσετε εσείς...
Δείτε τον:


Η Μαρία Ηλιάκη και ο Άκης Πετρετζίκης έχουν έρθει κοντά... πολύ κοντά όμως!


Την τελευταία εβδομάδα η Μαρία Ηλιάκη και ο Άκης Πετρετζίκης έχουν έρθει κοντά... πολύ κοντά όμως. Τόσο κοντά που ούτε οι ίδιοι δεν το πίστευαν όταν το έμαθαν.Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν η Μαρία Ηλιάκη βρέθηκε καλεσμένη στο "Πρωινό" του Mega. Εκεί είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον chef και να ανακαλύψουν ότι τόσο καιρό μένουν ακριβώς δίπλα και δεν το ξέρουν.


Η Μαρία κατοικεί εδώ και χρόνια στη Νέα Σμύρνη μία περιοχή που αγαπά πολύ και παρότι μετακομίζει απο τα σπίτια, δεν φεύγει ποτέ απο την περιοχή. Το ίδιο όμως κάνει και ο Άκης Πετρετζίκης. Παρότι ζούν εκεί τα τελευταία χρόνια δεν έχει τύχει ποτέ να συναντηθούν. Και μιλάμε για μεγάλη τύχη ή ατυχία αφού τους χωρίζει μόνο ένα στενό.

Τώρα βέβαια που το έμαθαν σχεδιάζουν καφεδάκια και οπωσδήποτε ο Άκης να μαγειρέψει κάτι και να φάνε παρέα, πάντα όμως ως φίλοι και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε η σχέση του Άκη με την Demy είναι γνωστή.

Η Μαρία επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζουν συναντήσεις τετράδες: "Τα κορίτσια στο super market της γειτονιάς μου, μου έλεγαν ότι είμαστε γείτονες και ότι ο Άκης ψωνίζει απο εκεί αλλά δεν είχε τύχει να συναντηθούμε. Τώρα που τα είπαμε και γνωριστήκαμε θα κανονίσουμε να μαγειρέψει μήπως μάθω κι εγώ τίποτα, γιατί μόνο κοτόπουλο ψητό ξέρω να κάνω και όλο αυτό τρώω. Θα φάμε τετράδες εκείνος με την Demy και εγώ με ένα φίλο μου, αλλά όχι με τον Πουνέντη γιατί θα μας τα φάει όλα".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι Μασόνοι στέλνουν μήνυμα…στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδας



Οι Μασόνοι με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα καθήκοντα των μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα, αφού έχουν παρατηρηθεί «παρατυπίες» του καταστατικού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Κατ’ επανάληψη έχουμε χαρακτηρίσει την αυτοαποκαλούμενη ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, σαν ολοκληρωτική και φασιστική οργάνωση που περιφρονεί τις θεμελιώδεις τεκτονικές και δικαιοπολιτικές αξίες.
Έχουμε παρουσιάσει έγγραφά της που αποδεικνύουν άμεσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς.
Σήμερα παρουσιάζουμε ένα έγγραφό της με το οποίο το συμβούλιό της αναστέλλει τα τεκτονικά δικαιώματα αδελφού επειδή του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
Αυτό το έγγραφο απευθύνεται σε όλες τις στοές της ανά την Ελλάδα και αναφέρει το όνομα και την στοά του αδελφού.
Κατά πρώτον η Μεγάλη Στοά είναι δευτεροβάθμια οργάνωση και δεν έχει καμιά πειθαρχική η ανάλογη αρμοδιότητα επί των μελών των στοών (πρωτοβαθμίων οργανώσεων), που είναι αποκλειστικά αρμόδιες για τα μέλη τους. Κάθε αντίθετη διάταξη καταστατικού κλπ είναι αυτοδίκαια άκυρη.
Με την απόφασή της αυτή η ΜΣΤ, στην ουσία αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας, που υιοθετεί ο νομικός πολιτισμός μας, το οποίο θεωρεί ένα άνθρωπο αθώο μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης.
Δεν γνωρίζουμε πολλά σωματεία τα οποία να αγνοούν το τεκμήριο αθωότητας και επί πλέον γνωρίζουμε περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αδ. και δεν υπήρξε ανάλογη μεταχείρισή τους.
Φαίνεται ότι η παράνομη διάταξη του καταστατικού τους, που διακρίνει τους ενδόξους από τους αδόξους, οι οποίοι πρέπει να λάβουν άδεια για την ομιλία τους, εφαρμόζεται αναλογικά και στα θέματα ποινικών διώξεων.
Οι παρανομίες των διοικήσεων της Αχαρνών έχουν αποτυπωθεί σε σειρά ολόκληρη δικαστικών αποφάσεων.
Οι διακηρύξεις τους για σεβασμό των νόμων του κράτους διαψεύδονται με τον πιο επίσημο τρόπο.
Ελπίζουμε ότι η γνωστή ευαισθησία και αγωνιστικότητα των αδ. θα επαναφέρει την τήρηση και τον σεβασμό της νομιμότητας.

troktiko.eu 

Με 1,5 εκατομμύριο δολάρια αποζημίωσε ο Στρος-Καν την καμαριέρα



Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν κατέβαλε 1,5 εκατομμύριο δολάρια στη Ναφισατού Ντιαλό, την καμαριέρα που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών τον Δεκέμβριο, υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμά της Journal du Dimanche.
Στις 10 Δεκεμβρίου ο δικαστής Ντάγκλας Μακίον του δικαστηρίου του Μπρονξ είχε ανακοινώσει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τερματίσουν τη δικαστική διαμάχη τους αλλά δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που θα κατέβαλε ο Στρος-Καν.
Η εφημερίδα αναφέρει για «αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που επιβεβαιώθηκε από το περιβάλλον του Στρος-Καν». Η Ντιαλό έλαβε μια επιταγή ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου αφού το 30% από τα χρήματα αυτά πήγαν στους δικηγόρους της. Η ίδια έχει λάβει αποζημίωση και από τη New York Post καθώς κινήθηκε δικαστικά εναντίον της εφημερίδας που την κατηγόρησε για πορνεία.
Με τη συμφωνία της 10ης Δεκεμβρίου έληξε οριστικά για τον Στρος-Καν η δικαστική περιπέτειά του, 19 μήνες αφότου το σκάνδαλο τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και έβαλε τέλος στις προεδρικές φιλοδοξίες του στη Γαλλία. Μέχρι σήμερα πάντως ο ίδιος δεν έχει εξηγήσει τι συνέβη στις 14 Μαΐου 2011 στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

http://www.koolnews.gr

Έκρηξη ακτίνων γάμμα χτύπησε τη Γη την εποχή του Καρλομάγνου!



Μια σύντομης διάρκειας, αλλά από σχετικά κοντινή απόσταση, έκρηξη ακτίνων γάμμα ήταν πιθανώς η αιτία της ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας, που χτύπησε τη Γη κατά τον 8ο αιώνα μ.Χ., την εποχή του Καρλομάγνου στην Ευρώπη. Αυτή την εκτίμηση κάνει μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη, που υποστηρίζει ότι ρίχνει φως σε ένα επιστημονικό μυστήριο.
Οι αστρονόμοι Βαλερί Χαμπαριάν και Ραλφ Νοϊχάουζερ του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του πανεπιστημίου της Ιένα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της βρετανικής Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας.
Πέρυσι τον Ιούνιο, η καθηγήτρια φυσικής Φούζα Μιγιάκε του ιαπωνικού πανεπιστημίου Ναγκόγια παρουσίασε στο διεθνούς κύρους περιοδικό «Nature» στοιχεία για την ανίχνευση υψηλών επιπέδων των ραδιενεργών ισοτόπων άνθρακα-14 και βηρυλλίου-10 σε δακτυλίους δένδρων που είχαν σχηματιστεί το έτος 775 μ.Χ. στο βόρειο ημισφαίριο. Ως πιθανή αιτία είχε προταθεί ότι κάποια άγνωστη πηγή ισχυρής ακτινοβολίας από το διάστημα «έψησε» μια περιοχή της Γης εκείνο το έτος ή το προηγούμενο (774).
Τα δύο εν λόγω ισότοπα σχηματίζονται όταν η κοσμική ακτινοβολία συγκρούεται με άτομα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, παράγοντας νετρόνια, τα οποία στη συνέχεια (συγκρουόμενα με ισότοπα αζώτου-14) διασπώνται σε βαρύτερες μορφές άνθρακα-14 και βηρυλλίου. Η Ιάπωνας φυσικός είχε τότε αποκλείσει την πιθανότητα μιας γειτονικής έκρηξης σπούπερ-νόβα, επειδή δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά στα ιστορικά αρχεία εκείνης της εποχής (όπως στα κινεζικά) για την εμφάνιση ενός νέου άστρου στον ουρανό.
Επίσης, η Φούζα Μιγιάκε είχε αποκλείσει το σενάριο μιας έντονης ηλιακής έκλαμψης με κατεύθυνση τη Γη, επειδή αφενός θεώρησε ότι δεν θα είχε την αναγκαία ένταση για να δημιουργήσει την παρατηρούμενη υπερβολική ποσότητα των δύο ισοτόπων και, αφετέρου, επειδή πάλι δεν εντοπίστηκε κάποια σχετική αναφορά για ασυνήθιστη δραστηριότητα του Ήλιου το 774-775 μ.Χ..
Οι Γερμανοί ερευνητές προτείνουν τώρα μια εναλλακτική εξήγηση, υποστηρίζοντας ότι ο πλανήτης μας αποτέλεσε κατά τύχη στόχο μιας έκρηξης ακτίνων γάμμα (Gamma-Ray Burst ή GRB εν συντομία), η οποία προκλήθηκε από τη σύγκρουση και τη συγχώνευση μαύρων οπών, άστρων νετρονίων ή άστρων «λευκών νάνων». Όταν κάποιο από όλα αυτά τα φαινόμενα λαμβάνει χώρα, τότε παράγει μια τρομακτική ποσότητα ενέργειας με την μορφή ακτίνων-γάμμα, οι οποίες αποτελούν το πιο ισχυρό τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, όπου ανήκει και το ορατό φως.
Μετά από τέτοιες συγχωνεύσεις, που παρατηρούνται από τους αστρονόμους συχνά σε διάφορους γαλαξίες και θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα και εν δυνάμει καταστροφικά φαινόμενα στο σύμπαν, η συνακόλουθη έκρηξη ακτίνων γάμμα συνήθως κρατά το πολύ δύο δευτερόλεπτα, αλλά εξαπολύει μια τρομερής ενεργειακής ισχύος δέσμη κοσμικής ακτινοβολίας στο διάστημα – και όποιον χτυπήσει στο διάβα της…
Αν όντως στέκει η υπόθεση των Γερμανών ερευνητών για το γεγονός του 774 ή 775 μ.Χ., τότε, όπως υπολόγισαν, η κοσμικών διαστάσεων συγχώνευση και η συνακόλουθη ενεργειακή έκρηξη συνέβη σε απόσταση όχι μικρότερη από 3.000 έτη φωτός (αλλά όχι μεγαλύτερη από 12.000 έτη φωτός), αλλιώς πολλές μορφές ζωής στη Γη θα είχαν εξαφανιστεί. Αν πράγματι επρόκειτο για έκρηξη ακτίνων γάμμα, τότε εξηγείται η έλλειψη αναφορών στα ιστορικά αρχεία, αφού δεν εξερράγη κάποια θεαματική σούπερ-νόβα στον ουρανό, ούτε ανεφλέγη ο Ήλιος μας πέρα από τα φυσιολογικό.
Όπως είπε ο Νοϊχάουζερ, ένα παρόμοιο συμβάν σήμερα, ακόμα και σε απόσταση μερικών χιλιάδων ετών φωτός από τον πλανήτη μας, θα είχε καταστρέψει πολύτιμα και ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τα δορυφορικά, στα οποία βασίζεται ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Όπως ανέφερε, «η πρόκληση πλέον είναι να μάθουμε πόσο σπάνια είναι αυτά τα συμβάντα, δηλαδή με ποια συχνότητα τέτοιες εκρήξεις ακτίνων γάμμα πλήττουν τη Γη. Κατά τα τελευταία 3.000 χρόνια, που είναι η μέγιστη ηλικία των δέντρων που ακόμα ζουν σήμερα, μόνο ένα τέτοιο περιστατικό φαίνεται να συνέβη (στον 8ο αιώνα)».

http://www.koolnews.gr

Oι ΗΠΑ επίσημα κατασκεύασαν UFO! (video)


Απίστευτο και όμως αληθινό, το Αμερικανικό Πεντάγωνο παρήγγειλε και έχει πλέον στην κατοχή του το υπέρτατο μηχάνημα άμυνας στον πλανήτη!

Η Aeroscraft, δημιούργησε πρωτότυπο αεροσκάφος 70 μέτρων με την κωδική ονομασία Pelican και σχεδιάστηκε για να μεταφέρει σε μεγάλες αποστάσεις φορτίο έως 10 τόνους, χρησιμοποιώντας ελάχιστα καύσιμα σχετικά με ένα κανονικό αεριωθούμενο σκάφος.

Το παράξενο είναι ότι το αεροσκάφος μοιάζει πάρα πολύ στην όψη με ιπτάμενο δίσκο και για πολλά χρόνια αναπτυσσόταν επί πολλά χρόνια υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Τεχνολογίας Ταχείας Αντίδρασης του Πενταγώνου, το οποίο δεν το προορίζει μονάχα για εμπορική χρήση, αλλά και ως εργαλείο επιτήρησης και ελέγχου σε επιχειρήσεις αναγνώρισης, με ότι αυτό σημαίνει. Μάλιστα οι συνομωσιολόγοι θεωρούν ότι η εμπορική χρήση του αεροσκάφους είναι μόνο για να γίνει πιστευτό στον κόσμο, όμως η αληθινή του χρήση προορίζεται για τις άλλες μορφές ζωής που μπορεί να έλθει σε οπτική τουλάχιστον επαφή...

Το τελικό σχέδιο του αεροσκάφους θα είναι 137 μέτρα σε μήκος και θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 66 τόνους... Το τι θα μεταφέρει τώρα είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζουμε πάντως σίγουρα όχι τρόφιμα ή άλλες ύλες εμπορικής χρήσης...
Δείτε το βίντεο που διέρρευσε και παρουσιάζει το νέο αεροσκάφος...


tragiko.net

Γιατί πρέπει να αερίζουμε πολύ καλά το σπίτι;




Σίγουρα θυμάστε και τη δική σας μαμά να έρχεται πρωί πρωί στο δωμάτιο και να ανοίγει τις μπαλκονόπορτες μουρμουρίζοντας πως το σπίτι πρέπει να αεριστεί! Πόσο δίκιο τελικά είχαν οι μαμάδες μας;

Διότι τώρα έρευνες έρχονται να αποδείξουν πως ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα το σπίτι πρέπει απαραιτήτως να αερίζεται για τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα από 3 έως 5 λεπτά ώστε να καταπολεμάτε τα μικρόβια, να διώχνετε τα βακτήρια και να ανανεώνεται ο αέρας. Αν υπάρχει μωράκι στο σπίτι, φροντίστε να το μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο και αφήστε φρέσκο αέρα να μπει στο δικό του. Οι ερευνητές μάλιστα επισημαίνουν πως αν το παιδί πάσχει από άσθμα ή αλλεργία, το δωμάτιο του πρέπει να αερίζεται πριν από τις δέκα το πρωί γιατί τότε είναι πιο χαμηλά τα επίπεδα αλλεργιογόνων στην ατμόσφαιρα.


Πηγή: http://www.mothersblog.gr

MILGRAM (Μίλγκραμ): τὸ ἀπηγορευμένο πείραμα καὶ ἡ ἐφαρμογὴ του εἰς τὴν Ἑλλάδαν ….


MILGRAM (Μίλγκραμ): τὸ ἀπηγορευμένο πείραμα καὶ ἡ ἐφαρμογὴ του εἰς τὴν Ἑλλάδαν καὶ τὸν Ἑλληνικὸν λαὸν

Τὸ πείραμα Μίλγκραμ – Ἡ δύναμις ἐπιβολῆς τῆς ἐξουσίας – Ἡ εὐκολία ὑποταγῆς εἰς τὴν ἐξουσίαν

Ἐμπνευστὴς τοῦ πειράματος: 1961: Stanley Milgram: ἐπίκουρος καθηγητὴς ψυχολογίας εἰς τὸ πανεπιστήμιον Yale τῆς πολιτείας Connecticat τῶν Η.Π.Α.

Στόχος τοῦ πειράματος: Ὁ νεαρὸς καθηγητὴς θέλησε νὰ μελετήσῃ τὰ αἴτια, τὰ κίνητρα καὶ ὅ,τιδήποτε ἄλλο ἐπέβαλεν εἰς τοὺς νεαροὺς, καὶ φαινομενικῶς ἀγνοὺς

νέους τῆς Χιτλερικῆς Γερμανίας, νὰ ὑπακούσουν καὶ ἐκτελέσουν τὰς ἀπανθρώπους διαταγὰς τῆς ἐξουσίας. Καὶ μόνον τὰ, ἐν Ἑλλάδι, ἐγκλήματα τῆς γερμανικῆς πολεμικῆς μηχανῆς εἶναι ἱκανὰ νὰ προβληματίσουν, ὄχι ὅμως καὶ νὰ ἀπαντήσουν εἰς τὸ ἐρώτημα:
«Ποία τὰ ὅρια ὑποταγῆς μίας ἀνθρωπίνης συνειδήσεως εἰς τὴν δύναμιν τῆς ἐξουσίας;».

Εἰς τὸ ἐρώτημα τοῦτο θέλησε νὰ εὕρῃ τὴν ἀπάντησιν ὁ νεαρὸς καθηγητὴς Milgram. Τὰ πορίσματα τοῦ πειράματος ἀποδεικνύουν ὅτι μεγαλόστομες καὶ βαρύγδουπες ἔννοιαι ὡς «ἐλευθερία», «δημοκρατία», «ἰσότης», «ἐλευθερία ἐπιλογῆς», «αὐτοπροσδιορισμὸς», «πρωτοβουλία» καὶ τόσαι ἄλλαι τοῦ καθημερινοῦ λεξιλογίου τῶν δημοκρατικῶν καὶ συνάμα χριστιανικῶν κυβερνήσεων τῆς Εὐρώπης ἤ, ἀκριβέστερον, τῆς, ἐξ Εὐρώπης προερχομένης, λευκῆς φυλῆς τοῦ πλανήτου, χάνουν κάθε ὑπόστασιν, ἐκμηδενίζονται, ἐκφυλίζονται, γελοιοποιοῦνται εὐχερέστατα ὅποτε καὶ ὅταν τὸ θελήσῃ ἡ «ἐξουσία».

Αἱ ἀναλογίαι τοῦ πειράματος μὲ τὴν σύγχρονον κοινωνίαν Ἑλλάδος-Εὐρώπης

Εἰς τὴν ἐλευθέραν φύσιν ἕνας λύκος τρέπει εἰς φυγὴν ὁλόκληρο κοπάδι βισσώνων. Κάθε βίσσωνας ἔχει ὕψος 3,00 ἔως 3,50 μ. καὶ ζυγίζει 900 ἔως 1000 κιλὰ. Ὁ λύκος, εἰς τὸ πείραμα, ἀντιπροσωπεύει τὴν ἐξουσίαν. Τὰ καθήκοντα τοῦ λύκου εἰς τὴν περίπτωσιν τῆς Ἑλλάδος ἔχουν ἀναλάβει ἡ φίλη, σύμμαχος καὶ ἑτέρος Γερμανία, συνεπικουρουμένη ὑπὸ τῶν λοιπῶν λύκων τῆς ἀγέλης τῆς Εὐρωπαϊκῆς ἐνώσεως καὶ τοῦ διεθνοῦς νομισματικοῦ ταμείου, ἐνῶ δὲν ἀπουσιάζουν καὶ τὰ λοιπὰ μέλη τῆς ζούγκλας τὰ ὁποία, λόγῳ ἀδυναμίας, περιορίζονται εἰς τὰς προειδοποιητικὰς κραυγὰς τῶν παρατηρητῶν ἤ ζώων-φυλάκων, τὰ ὁποία ὅμως ἀδυνατοῦν νὰ ἀποτρέψουν τὴν κατασπάραξιν τοῦ βίσσωνος ὑπὸ τῆς Γερμανίας. Πρόκειται γιὰ τοὺς κράζοντας παπαγάλους ἤ πιθήκους περὶ τοῦ ἐπερχομένου, πλὴν, ἀναποφεύκτου κινδύνου, τῆς καταστροφῆς καὶ τῆς κατασπαράξεως τοῦ ἐπιλεγμένου θύματος, καὶ ἔν προκειμένῳ, τῆς Ἑλλάδος.

Τὰ ἀποτελέσματα τοῦ πειράματος Milgram – ξεγύμνωμα ἐξουσίας, ἐκφυλισμὸς πολιτικῶν προσχημάτων

Ὁ Milgram ἐπέτυχε νὰ ξεγυμνώσῃ τὴν ἐξουσίαν διὰ τῆς ἐκφυλίσεως τῶν πάσης φύσεως πολιτικῶν προσχημάτων τῶν φορέων τῆς ἐξουσίας. Ἡ μεταλαμπάδευσις τῶν πορισμάτων τοῦ Milgram εἰς τὰς συνειδήσεις τῶν κυβερνομένων ἀνθρώπων, τῶν βισσώνων τῆς, κατὰ τὰ ἄλλα, πολιτισμένης κοινωνίας, θέτει εἰς κίνδυνον τὴν αὐθαιρεσίαν τῆς ἐξουσίας. Ἐκφυλίζει τὰ μεγαλόστομα ἐπιχειρήματα τῆς ἐξουσίας καὶ ἀφυπνίζει συνειδήσεις μὲ πιθανὸν, πιθανότατον ἀποτέλεσμα, τὴν μὴ δυνατότητα ἐπιβολῆς τῶν λύκων τῆς ἐξουσίας ἐπὶ τῶν κυβερνομένων βισσώνων. Ἡ δύναμις τῶν βισσώνων τεραστία. Στροφὴ τῶν βισσώνων κατὰ τῶν λύκων συνεπάγεται, μετὰ μαθηματικῆς βεβαιότητος, ἀφανισμὸν τῶν λύκων, πρᾶγμα ἀνεπίτρεπτον εἰς τὸν κανόνα τῆς ἀνθρωπιστικῆς ζούγκλας τῆς λευκῆς ἀρίας Εὐρωπαϊκῆς φυλῆς.


Ἡ ἀντίδρασις τῶν κυβερνήσεων, ἡ ἀντίδρασις τῆς ἐξουσίας εἰς τὸ πείραμα Milgram


ΑΡΑ… ὁ λαὸς δὲν πρέπει καὶ δὲν θὰ γαλουχηθῇ, δὲν θὰ ἐνημερωθῇ καὶ τὸ πείραμα δὲν θὰ ἐπεκταθεῖ καὶ χαρακτηρίζεται ὡς κατάπτυστον, μὴ σεβόμενον τὴν ἀνθρωπίνην προσωπικότητα, ἰσοπεδώνει τὴν ἐλευθέραν, δημοκρατικὴν, χριστιανικὴν καὶ γεμάτη ἀγάπη, διὰ τὸν συνάνθρωπον, συνείδησιν τοῦ ἀνθρώπου. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗ τὸ πείραμα, διέταξαν αἱ «ξεγυμνωμέναι» κυβερνήσεις, καὶ ἀπηγορεύθη. Σήμερον, ὅποιος τολμᾶ καὶ ὁμιλεῖ περὶ τοῦ πειράματος Milgram, ἐναντιώνεται εἰς τὴν «ὀμερτὰ» τῆς πολιτικῆς καὶ τῶν πολιτικῶν συμφερόντων καὶ τοῦτο πατάσσεται διὰ νόμου…

Κίνητρον τοῦ πειράματος: Οἱ Εὐρωπαῖοι καὶ αἱ πράξεις των

Εὐρωπαῖοι: λευκὴ φυλὴ διασοζωμένη μόνον ἐκ τῆς ὑπάρξεως δύο λαῶν, Ἑλλήνωνκαὶ Ῥωμαίων. Πρόκειται περὶ τῶν μοναδικῶν λαῶν τῆς Εὐρώπης οἱ ὁποῖοι παρήγαγον πολιτισμὸν. Διευκρινίζεται ἐνταῦθα ὅτι ἡ τεχνολογία δὲν παράγει πολιτισμὸν· ἀντιθέτως, ὁ πολιτισμὸς, ἡ γνῶσις, παράγει τεχνολογίαν. Ἅπαντες οἱ λοιποὶ, καὶ ἀνήκοντες εἰς τὴν φυλὴν τῶν εὐρωπαίων, λαοὶ ἀπέδειξαν, μὲ τὸ πέρασμά των ἀπὸ διαφόρους τόπους,τὸν βάρβαρον ψυχισμὸν των καὶ τὴν καταστροφικὴν των μανίαν. Ἡ πανταχόθεν διέλευσις τῶν Εὐρωπαίων προεκάλεσεν ἐξαφάνισιν λαῶν, πολιτισμῶν, πολιτισμικῶν θησαυρῶν, ὀρυκτοῦ πλούτου, χλωρίδος, πανίδος καὶ ἄφησεν ὡς κληρονομίαν θλίψιν, συμφορὰν, πενίαν καὶ, πρωτίστως, μὴ ἀναστρεψίμους συνθήκας πνευματικῆς καὶ φυσικῆς ὑποδουλώσεως τῶν λαῶν (ὅρα Ἀφρικὴ, Λατινικὴ Ἀμερικὴ, χῶραι Ἀσίας). Οἱ Εὐρωπαῖοι δημοκράται κατέκλεψαν καὶ κατέστρεψαν τὰ πάντα (…σὰν τὸν λίβα ποὺ καίει τὰ σπαρτὰ…). Σήμερον, θεωρητικῶς καὶ προσχηματικῶς, ἀγωνίζονται διὰ τὴν διάσωσιν τῆς πανίδος τὴν ὁποίαν ἐξηφάνισαν πρὸς ἀπόλαυσιν, καὶ αἰτοῦνται βοηθείας διὰ τὴν στήριξιν τῶν κατοίκων τῆς Ἀφρικανικῆς ἠπείρου ἀλλὰ καὶ τῆς Λατινικῆς Ἀμερικῆς. Πρῶτα τοὺς διέλυσαν, τοὺς ἐνέταξον εἰς τὴν κατηγορίαν τοῦ «σκλάβου», τοῦ «δούλου», τοῦ «ὑποζυγίου», τοὺς ἐχρησιμοποίησαν δι᾽ ἴδιον ὄφελος, καὶ τώρα κόπτονται διὰ τὴν ἐνίσχυσίν των. Ξεχνοῦν οἱ ὑποκριταὶ ὅτι, πρὸ τῆς ἐμφανίσεώς των, οἱ λαοὶ αὐτοὶ ἤκμαζον…


Ἀναλογίαι τοῦ πειράματος μετὰ τῆς συγχρόνου οἰκονομικῆς καταστάσεως τῆς Ἑλλάδος


Αἱ συνθῆκαι ὑπὸ τὰς ὁποίας ἐσχεδιάσθη καὶ ὑλοποιήθη τὸ πείραμα Μίλγκραμ, ἀναλυόμεναι, σήμερον, εἰς βάθος, παρουσιάζουν ἐξαιρετικὰς ἀναλογίας μὲ ἐκείνας ὑπὸ τὰς ὁποίας ἐξελίσσεται τὸ σύγχρονον οἰκονομικὸν δρᾶμα τῶν Ἑλλήνων. Ὑπάρχουν μικραὶ διαφοραὶ, καὶ εἶναι ἐκεῖναι ἀκριβῶς αἱ ὁποῖαι στοιχειοθετοῦν τὴν ἐπιχειρηματολογίαν περὶ ὑπάρξεως σκοπιμότητος, δολιότητος καὶ προδοσίας προκειμένου νὰ ῥημαχθῇ ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς, καθ᾽ ὅν τρόπον ἐρημάχθη ἡ πανὶς Ἀφρικῆς καὶ Η.Π.Α. καὶ, τῆς καταστροφῆς ὁλοκληρωθείσης, ἄρχίζουν αἱ γοεραὶ κραυγαὶ τῶν εἰδημόνων δι᾽ ἀνάληψιν πρωτοβουλιῶν καὶ ἐνεργιῶν πρὸς σωτηρίαν τῶν ἐναπομενόντων ἐλαχίστων μνημειακῶν ζώων Ἀφρικῆς, Ἀμερικῆς καὶ, σήμερον, καὶ τῶν Ἑλλήνων τῆς Ἑλλάδος.

Τὸ πείραμα 
Ἀντιστοιχεῖαι 
Οἱ Ἕλληνες
Milgram Ἐμπνευστὴς τοῦ πειράματος Γερμανοὶ – Τρόϊκα
διδάσκαλος γνώστης τῆς καταστάσεως καὶ συνειδητὸς παίκτης τοῦ πειράματος κυβέρνησις
μαθητευόμενος μὴ γνώστης καὶ μὴ συνειδητὸς παίκτης τοῦ πειρά-ματος Ἑλληνικὸς λαὸς
Στόχος 
Νὰ εὑρεθῇ τὸ ὅριον τῆς δυνάμεως ἐπιβολῆς τῆς ἐξουσίας ἐπὶ τῆς ἀνθρωπίνης βουλήσεως.
Νὰ διαπιστωθῇ τὸ μέγεθος τῆς δουλοπρεπίας καὶ ὑποταγῆς τοῦ, φαινομενικῶς, ἐλευθέρας κρίσεως, βουλήσεως καὶ ἐνεργείας ἀνθρώπου. Στόχος
Πόρισμα 
Ὁ ἄνθρωπος (ὁ Ἕλληνας), μολονότι ἐλεύθερος, ὑποτάσσεται εἰς τὴν βούλησιν τῆς ἐξουσίας καὶ προβαίνει, ἐν γνώσει του, εἰς ἀπανθρώπους ἐνεργείας εἰς βάρος τῶν συνανθρώπων του.
Ὁ Ἕλληνας, σήμερον, διὰ τῆς ἀδρανείας του πιστεύει ὅτι ὀφελεῖται, ἐν τῇ οὐσίᾳ ὅμως βλάπτεται καὶ καταστρέφει ἑαυτὸν καὶ τὸν συνέλληνα καὶ συνάνθρωπόν του. Πόρισμα

Τὰ βήματα ἐξελίξεως τοῦ πειράματος – αἱ ἀναλογίαι μετἂ τοῦ Ἕλληνος
Κοινοὶ θνητοὶ καλοῦνται νὰ συμμεθέξουνοἰκιοθελῶς, ἔναντι ἀμοιβῆς, εἰς πείραμα σχετικὸν μὲ τὴν μνήμην. Οἱ ἐθελονταὶ δύνανται νὰ ἀποχωρήσουν τοῦ πειράμα-τος ἀνὰ πᾶσαν στιγμὴν ἄνευ ἐπιπτώσεων. Οἱ Ἕλληνες καλοῦνται νὰ συμμεθέξουν οἰκιοθελῶς, πλὴν, παρὰ τὴν θέλησὶν των καὶ ἄνευ ἀμοιβῆς εἰς τὸ πείραμα ἀνορθώσεως τῆς οἰκονομίας τῆς χώρας. Οἱ Ἕλληνες δύνανται νὰ ἀποχωρήσουν μεταναστεύοντες εἰς ἄλλην χώραν ἀνὰ πᾶσαν στιγμὴν.
Οἱ ἐθελονταὶ χωρίζονται, κατόπινεἰκονικῆς κληρώ-σεως, εἰς «διδάσκαλον» καὶ εἰς «μαθητευόμενον». Οἱ Ἕλληνες χωρίζονται, μετὰ ἀπὸεἰκονικὰς ἐκλογὰς, εἰς «κυβέρνησιν» (λύκον) καὶ «λαὸν» (βίσσωνες).

Ὁ διδάσκαλος δὲν ἔχει ἰδέαν περὶ τοῦ τὶ «θέατρον» ἐπακολουθεῖ.

Ὁ μάθητευόμενος εἶναι γνώστης τῶν λεπτομερειῶν τοῦ πειράματος, 
Διὰ τὴν Ἑλλάδαν οἱ ῥολοι ἀντιστρέφονται:
Ἡ κυβέρνησις ἔχει πλήρην γνῶσιν ἀκολουθουμένου θεάτρου.

Ὁ λαὸς δὲν γνωρίζει τὶ τοῦ ξημερώνει.
Ὁ μαθητευόμενος καθίζεται εἰς μίαν καρέκλαν ὅπου τὸν δένουν χειροπόδαρα καὶ τὸν τὸν συνδέουν μὲ ἠλε-κτρόδια. Ὁ λαὸς, καθίζεται εἰς τὰς «καρέκλας» τῆς οικίας του, ὅπου δένεται πνευματικῶς καὶ οὐσιαστικῶς χειροπό-δαρα μέσῳ τῆς ἀσυρμάτου ἠλεκτρονικῆς ἐπικοινωνίας, μὲ τὰ μέσα ἐπιλεκτικῆς καὶ παρα-μορφωτικῆς ἐνημε-ρώσεως.
Κατὰ τὴν διάρκειαν τοῦ πειράματος, διὰ κάθε λανθα-σμένην ἀπάντησιν τοῦ μαθητοῦ, ὁ διδάσκαλος, ἰδίᾳ βουλήσει, διεχετεύει, μέσῳ συσκευῆς ἠλεκτρικὸν ῥεῦμα, αὐξανομένης συνεχῶς ἐντάσεως, πρὸς τὸ σῶμα τοῦ μαθητευομένου. Κατὰ τὴν διάρκειαν τῆς ἀνορθώσεως τῆς οἰκονομίας, διὰ κάθε λανθασμένην ἐνέργειαν τοῦ διδασκάλου, ὁ διδάσκαλος, ἰδίᾳ βουλήσει, βομβαρδίζει ἀνηλεῶς τὸν λαὸν μὲ πληροφορίας διὰ τὰς ἐπερχομένας συμφορὰς εἰς περίπτωσιν ὁλικῆς καταρεύσεως τῆς οἰκονομίας καὶ ἐπιβάλλει μέτρα συνεχῶς αὐξανομένου βάρους.

Ὁ ὑπεύθυνος τοῦ πειράματος διαβεβαιώνει τὸν διδά-σκαλον ὅτι κάθε αὔξησις τῆς ἐντάσεως τοῦ ῥεύματος:
ἐπιβοηθᾷ τὰ μέγιστα εἰς τὴν ἐνίσχυσιν τῆς μνήμης
ἡ ἔντασις τοῦ ἠλεκτρικοῦ ῥεύματος δὲν εἶναι θανα-τηφόρα 
Ἡ τρόϊκα, ὑπεύθυνη ἀνακάμψεως τῆς οἰκονομίας, δια-βεβαιώνει τὸν λαὸν ὅτι κάθε νέον οἰκονομικὸν βάρος:
ἐπιβοηθᾷ τὰ μέγιστα εἰς τὴν ἐνίσχυσιν τῆς οἰκονο-μίας
τὰ ἐπιβαλλόμενα οἰκονομικὰ βαρη δὲν εἶναι θανα-τηφόρα
Ὁ μαθητευόμενος λαμβάνει μίαν σελίδαν ὅπου ἀνα-γράφονται ζεύγη λέξεων τὰ ὁποία ὑποχρεοῦται νὰ ἀποστηθίσῃ. Ὁ λαὸς λαμβάνει τόνους πληροφοριῶν διὰ τὴν ἐπερχο-μένην οἰκονομικὴν καταστροφὴν, καὶ καλεῖται νὰ κατανοήσῃ τὰς συνεπείας.
Κατὰ τὴν διάρκειαν τοῦ πειράματος ὁδιδάσκαλος δίδει μίαν λέξιν καὶ ὁμαθητὴς ὑποχρεοῦται νὰ ἐκφω-νήσῃ τὸ ζεύγος της. Κατὰ τὴν διάρκειαν τῆς ἀνορθώσεως τῆς οἰκονομίας ἡ τρόϊκα ὁρίζει ἕνα μέτρο καὶ ἡ κυβέρνησις ὑποχρεοῦ-ται, διὰ τῆς ἐφαρμογῆς τοῦ μέτρου νὰ προσπορίσῃ οἰκονομικὰ ὀφέλη. Ὁ λαὸς ὀφείλει νὰ μὴν ἀντιδράσῃ.
Εἰς περίπτωσιν λάθους ὁ διδάσκαλος διοχετεύει ῥεῦμα συγκεκριμένης ἐντάσεως ἡ ὁποία φθάνει σταδιακῶς ἀπὸ τὰ 30V εἰς τὰ 450V (βολτ) Εἰς περίπτωσιν ἀποκλείσεων ἐκ τῶν στόχων ἡ κυβέρ-νησις προσθέτει νέους φόρους οἱ ὁποῖοι φθάνουν σταδιακῶς μέχρι καὶ τὴν φορολόγησιν τῶν τέκνων.
Ὁ διδάσκαλος ἐνημερώνεται ὅτι οὐδεμία ἠλεκτρικὴ τάσις εἶναι θανατηφόρα Ἡ κυβέρνησις ἐνημερώνεται ὅτι οὐδεὶς φόρος προκα-λεῖ θανάτους.
Τὸ πείραμα ξεκινᾶ καὶ ὁ διδάσκαλοςἐκφωνεῖ τὴν μίαν λέξιν ἐξ ἑκάστου ζεύγους. Ὁ μαθητευόμενος ἐκφωνεῖ τὴν ἀντιστοιχούσαν λέξιν-ζεῦγος. Ἡ διόρθωσις τῆς οἰκονομίας ξεκινᾶ καὶ ἡ κυβέρνησις ἐπιβάλλει τὸν πρῶτον φόρον. Ὁ λαὸς συμμορφοῦται πρὸς τὰς ὑποδείξεις.
Διὰ κάθε λάθος ὁ διδάσκαλοςδιοχετεύει ἠλεκτρικὸν ῥεῦμα συνεχῶς αὐξανομένης ἰσχύος. Διὰ κάθε ἐκτροπὴν ἐκ τῶν στόχων, ἡ κυβέρνησις ἐπιβάλλει νέα βαρύτερα οἰκονομικἀ μέτρα μειώσεως μισθῶν καὶ ἐργασιακῶν δικαιωμάτων.
Ὁ διδάσκαλος αὐξάνει, ἄνευ συστολῆς καὶ ἐνδιασμοῦ τὴν ἔντασιν τοῦ ῥεύματος. Ἡ κυβέρνησις ἐπιβάλλει ἄνευ συστολῆς καὶ ἐνδιασμοῦ φόρους.
Στὰ 150V ὁ μαθητὴς ἀρχίζει νὰ φωνάζῃ διαμαρτυρό-μενος διὰ τὴν ἔντασιν τοῦ ῥεύματος. Ἡ ἀπώλεια εἰσοδήματος φθάνει τὸ 50%. Ὁ λαὸς δια-μαρτύρεται εἰρηνικῶς εἰς τὴν πλατείαν Συντάγματος. 3.000 περίπου Ἕλληνες αὐτοκνονοῦν.

Ὁ διδάσκαλος προβληματισμένος διὰ τὴν τύχην τοῦ μαθητοῦ, στρέφεται πρὸς τὸν ὑπεύθυνον τοῦ πειράμα-τος, ἀλλὰ ἐκεῖνος τὸν διαβεβαιώνει ὅτι:
ὁ μαθητευόμενος οὐδένα κίνδυνον διατρέχει,
ὀφείλει νὰ συνεχίσῃ τὸ πείραμα διότι ἔχει ὑπογράψει τὸ σχετικὸ συμφωνητικὸν. 
Ἡ κυβέρνησις, «ἀνυσηχούσα διὰ τὴν ἐξουσία», στρέφε-ται πρὸς τὴν τρόϊκα, ὑπεύθυνη τοῦ πειράματος, ἀλλὰ ἐκείνη διαβεβαιώνει ὅτι:
ὁ λαὸς οὐδένα κίνδυνον διατρέχει,
ὀφείλει νὰ συνεχίσῃ τὰ αὐστηρὰ μέτρα διότι ἔχει ὑπογράψει τὸ μνημόνιο.
Τὸ συμφωνητικὸν ἐπιτρέπει εἰς τὸν διδάσκαλον νὰ ἀποχωρήσῃ ἐλευθέρως ἀνὰ πᾶσαν στιγμὴν ἄνευ ἐπιπτώσεων. Τὸ μνημόνιο δὲν εἶναι ὑπεράνω τοῦ Συντάγματος τῆς χώρας. Ἡ κυβέρνησις δύναται νὰ ἀποχωρήσῃ ἀνὰ πᾶσαν στιγμὴν, ἄνευ ἐπιπτώσεων, πλὴν αὐτοδεσμεύ-εται ἀποδεχομένη τὴν ἐφαρμογὴ τοῦ ἀγγλικοῦ διακαί-ου καὶ, ἄρα, τὴν δήμευσιν τῆς δημοσίας περιουσίας εἰς περίπτωσιν μὴ ἀποπληρωμῆς τῶν τοκογλυφικῶν δανείων.
Ὑπὸ τὴν πίεσιν τοῦ καθηγητοῦ, ὁ διδάσκαλος ὑπερνι-κᾶ τοὺς τυχὸν ἠθικοὺς ἐνδιασμοὺς καὶ συνεχίζει νὰ ὑποβάλλῃ τὸν μαθητευόμενον εἰς τὸ μαρτύριον τοῦ ἠλεκτροσὸκ. Ὑπὸ τὴνπίεσιν τῆς τρόϊκα αἱ κυβερνήσεις ἐπιμένουν, ἀποδεικνύουσαι ὅτι μοναδικὸς ἐνδιασμὸς των εἶναι ἡ διατήρησις τῆς ἐξουσίας, καὶ συνεχίζουν ὑποβάλλου-σαι τὸν Ἑλληνικὸν λαὸν εἰς τὸ οἰκονομικὸν μαρτύριον.
Εἰς τὰ 362 V ὁ μαθητευόμενος βρυχᾶται ὡς θηρίον καὶ χάνει τὰς αἰσθήσεις του. Μὲ τὴν ἀνεργία, τὴν ἀνέχειαν καὶ τοὺς ἀστέγους εἰς τὰ ὕψη, μὲ 3.500 αὐτοκτονίες καὶ μὲ τὰ σκάνδαλα τῶν πολιτικῶν νὰ μὴν ἔχουν τέλος, καὶ τὴν κειμένην νομο-θεσίαν νὰ ἐπιβάλλῃ τὴν ἀνενδίαστον παραγραφὴν των σκανδάλων τῶν πολιτικῶν, ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς χάνει πλέον τὰς αἰσθήσεις του καὶ καθίσταται ἀνίκα-νος ἀντιδράσεως.

Εἰς τὸ σημεῖον αὐτὸ εἰσέρχεται εἰς τὴν αἴθουσαν τοῦ πειράματος ὁ ἴδιος ὁ Milgram, ὁ ὁποῖος, προκειμένου νὰ ἀπαλύνῃ τὸ ἠθικὸν φόρτον τοῦ διδασκάλου, τοῦ ἐπεξηγεῖ ὅτι:
τὸ πείραμα ἤτο εἰκονικὸν,
ὁ μαθητὴς οὐδέποτε ἐδέχθη ἠλεκτροσὸκ. 
Εἰς τὸ σημεῖον τοῦτο εἰσέρχονται ἡ τρόϊκα, ἡ Εὐρώπη, τὸ Διεθνὲς Ληστρικὸν Ταμεῖον καὶ προκειμένου νὰ γελοιοποιήσουν ἔτι περισσότερον τὸν Ἑλληνικὸν λαὸν:
συγχαίρουν τὴν τροϊκανὴν κυβέρνησιν τῆς Ἑλλάδος
ἀναδεικνύουν τὸν πρωθυπουργὸν τῆς Ἑλλάδος ὡς τὸν τέλειον πολιτικὸν τῆς Εὐρώπης
άποστέλλουν εἰς τὴν κυβέρνησιν ἐπεξεργασμένον ξύλον, εἰς τὸ ὁποῖον ἔχουν προσδώσει τὴν μορφὴν χρήματος καὶ τυπικὴν ἀξίαν.
Ταυτοχρόνως εἰσέρχεται εἰς τὴν αἰθουσαν καὶ ὁ μαθητὴς ἀκμαιότατος Ταυτοχρόνως ὁ Ἑλληνικὸς λαὸςἐξαφανίζεται ἐκ τοῦ προσκηνίου παντελῶς ἀποκαμωμένος
Ὁ Milgram πιστεύει ὅτι διὰ τῆς ἀποκαλύψεως τῆς ἀλη-θείας ὁ διδάσκαλος θὰ ξεπεράσει τὸ πρόβλημα τοῦ ἠθικοῦ ἐνδιασμοῦ τὸ ὁποῖον ἀντιμετώπισεν ἐπὶ τῷ ἀκούσματι τῶν πρώτων κραυγῶν τοῦ μαθητευομένου. Οἱ Γερμανοὶ πιστεύουν ὅτι δίδοντας τὰ εὔσημα εἰς τὸν Ἕλληνα πρωθυπουργὸν, οἱ κυβερνῶντες θὰ κερδίσουν ἐκ νέου τὴν ἐκτίμησιν τοῦ λαοῦ καὶ οὕτω θὰ ἀποφύ-γουν τὰς συνεπείας τοῦ μίσους τοῦἝλληνος.

Αἱ ἐλπίδες τοῦ Milgram διαψεύδονται. Οἱ διδάσκαλοι συμπεραίνουν ὅτι ὑπέκυψαν ἄνευ λόγου εἰς τὰς ἐπιτα-γὰς τῆς ἐξουσίας καὶ παρέβησαν τὴν συνείδησίν των προβαίνοντες εἰς ἀπανθρώπους ἐνεργείας.
Ἀντελήφθησαν ὅτι εἶναι ὀλιγώτερον ἄνθρωποι ἀπὸ ὅ,τι ἐπίστευον δι᾽ ἑαυτοὺς. 
Αἱ ἐλπίδες καὶ φιλοδοξίαι τῶν Γερμανῶνἰκανοποι-οῦνται.
Οἱ Ἕλληνες διασκορπίζονται, διὰ μίαν ἀκόμη φορὰν, εἰς τοὺς τέσσαρας ἀνέμους.
Οἱ Ἕλληνες ἀπώλεσαν τὸ μεγαλύτερο στήριγμά-των των ἤτοι τὴν κοινὴν γνώμην τῆς Εὐρώπης.

Συμπέρασμα
Ἡ δύναμις τῆς ἐξουσίας τοῦ καθηγητοῦ μετέτρεψεν τὸν κοινὸν θνητὸν εἰςἀπάνθρωπον πειραματιστὴν πρὸς«ὄφελος;» τῆς ἐπιστήμης. Ἡ δύναμις τῆς γερμανικῆς οἰκονομικῆς ἐξουσίας μετέτρεψεν τὰς, ἔτσι καὶ ἀλλέως ἀσθενοῦς ἐθνικῆς ἀντοχῆς, κυβερνήσεις τῆς Ἑλλάδος, εἰς πειθή-νια ἐκτελεστικὰ ὄργανα κατὰ τῶν ὁμοφύλων των. Ἡ δύναμις τῆςἐξουσίας τῶν κυβερνήσεων τῆςἙλλάδος μετέτρεψεν τὸν ὑπερήφανον καὶ ἔνδοξον Ἑλληνικὸν Λαὸν εἰς ἄβουλον καὶ δουλοπρεπὴ μᾶζα πρὸς ὄφελος τῆς Εὐρωπαϊκῆς καὶ παγκοσμί-ου οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας… Αἱ κυβερνήσεις τῆς Εὐ-ρώπης ἀπέδειξαν διὰ μίαν ἀκόμη φορὰν τὸν βάρβαρον ψυχισμὸν των.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

ΓΕΡΜΑΝΟΙ, καὶ συνοδοιποροῦντες πολιτικοὶ, κυβερνήσεις καὶ πολίτες, μία παροιμία τοῦ θυμοσόφου λαοῦ τῆς Ἑλλάδος λέγει: «τὰ στερνὰ νικοῦν τὰ πρῶτα»


Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος
πηγή: exomatiakaivlepo.blogspot.co

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger