Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέος ιός κλειδώνει τον υπολογιστή σας !

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014


Και ζητάει χρήματα για να τον ξεκλειδώσει!

Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνιση του σε πολλούς υπολογιστές χρηστών, ο οποίος εγκαθίσταται αυτόματα και μπορεί και κλειδώνει τα αρχεία τους και στην συνέχεια τους ζητάει λεφτά για να τα ξεκλειδώσει.

Ο νέος ιός αυτός ονομάζεται CryptoLocker και ανήκει στην κατηγορία ransomware και στην ουσία χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης το οποίο κλειδώνει τα προσωπικά αρχεία του χρήστη και στη συνέχεια ζητάει 300 ευρώ κατά μέσο όρο για να στείλει τον κωδικό ξεκλειδώματος.

Μέχρι στιγμής έχει μολύνει μόνο το Δεκέμβρη πάνω από 200.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και οι ειδικοί πιστεύουν οτι πρόκειται για ένα από τα πιο εξελιγμένα είδη ιών που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

Καλό θα είναι λοιπόν για να προστατευθούν οι χρήστες να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους προγράμματα τα οποία αποτρέπουν την αυτόματη εκτέλεση αρχείων.

newsbomb


Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 3/1




Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.


Η αδράνεια κάνει να περνούν αργά τα χρόνια και γρήγορα οι ώρες. Για αυτό σε ό, τι κάνετε, γρηγορείτε!



ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Σήμερα είστε πολύ ανοικτοί κι αυτό βοηθάει στο να βγάλετε από πάνω σας το κλείσιμο των προηγούμενων ημερών. Σίγουρα οι υποχρεώσεις κυρίως οι οικογενειακές δεν θα είναι τόσο μεγάλες και θα σας αφήσουν να αναπνεύσετε και να κάνετε τα δικά σας.
Έρωτας: Έχετε φιλική διάθεση και ίσως να σταματήσουν οι εμπλοκές, οι καυγάδες και οι γκρίνιες γιατί όταν δεν γίνονται τα πράγματα όπως θέλετε επαναστατείτε εύκολα χωρίς να μπείτε και πολύ στην θέση του άλλου.
Καριέρα & Οικονομικά: Μέσα από φιλότιμες προσπάθειες θα ανακαλύψετε κάτι καινούργιο που μπορείτε να κάνετε και μέσα από έναν καλό και ισορροπημένο συνεργάτη μπορεί να πετύχετε κάτι πολύ καλό.



ΤΑΥΡΟΣ 

Γενικά: Είστε αρκετά φιλικοί και ανοικτοί με νέες καταστάσεις οι οποίες σας υποχρεώνει ένας Υδροχόος να τις δεχτείτε για να ενταχθείτε στο σύνολο που ανήκετε. Είναι μια πραγματικότητα το να χειρίζεστε υποθέσεις που για σας είναι υπερβολικές και έξω από τα δικά σας δεδομένα με έναν άνετο τρόπο.
Έρωτας: Μπορεί να δείχνετε αδιάφοροι αλλά μέσα σας καίει ένα πάθος που ούτε στον εαυτό σας δεν μπορείτε να το ομολογήσετε. Πίσω από την μάσκα της φιλικότητας προσπαθείτε να προσεγγίσετε ένα άτομο για να το κάνετε να σας εμπιστευτεί χωρίς εσείς να εκτεθείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάνετε διάφορες επαφές ακόμα και με άτομα που είναι έξω από τα νερά σας, προκειμένου να πιάσετε τον σφυγμό της εποχής. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια ροή η οποία σας βοηθάει είτε να κερδίσετε είτε να σας οδηγήσει στο κέρδος.



ΔΙΔΥΜΟΙ 

Γενικά: Κάνετε αναγνωριστική κίνηση η οποία σας βοηθάει να εξαντλήσετε πολλά από τα περιθώρια που έχουν ήδη μπει από τις εξωτερικές καταστάσεις. Σήμερα όμως θα νιώσετε ότι μπορείτε να πετάξετε χωρίς να υποχρεωθείτε σε κανένα γιατί το έδαφος είναι πιο εύκολο.
Έρωτας: Η γνώση πάντα εξελίσσει μια σχέση οπότε θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την ψυχολογία ενός ατόμου και να το δικαιολογήσετε πολύ πιο εύκολα από άλλες φορές. Μια καλύτερη προσέγγιση είναι το δυνατό σας σημείο για σήμερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Αλλάζετε τακτική και σίγουρα θα βρεθείτε με χρήματα και θα κάνετε τις αγορές σας που δεν είχατε κάνει τις προηγούμενες ημέρες. Η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη σήμερα σε οτιδήποτε κάνετε. Αν κυνηγάτε κάποιες σπουδές και σχετίζεστε με το εξωτερικό θα δείτε ότι θα κάνετε κινήσεις που θα είναι για το καλό σας.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Γενικά: Έχετε μεγάλη απόσταση από τα πράγματα και ίσως να μην μπορείτε να αντιληφθείτε ούτε τους γύρω σας αλλά ούτε και τι ακριβώς ζητάνε από εσάς. Πιθανόν να παρεξηγηθείτε με φίλους ή με άτομα που νομίζετε ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε γιατί θα τους θεωρήσετε αδιάφορους.
Έρωτας: Αγωνιζόμενοι να γίνουν αντιληπτά τα συναισθήματά σας πιθανόν τελικά να απέχετε από την πραγματικότητα γιατί ίσως το πρόσωπο που είναι μαζί σας να θέλει να βγει με φίλους και εσείς να νομίζετε ότι δεν σας δίνει σημασία. Καλό είναι μερικές φορές να βγαίνετε έξω από το μικρό σας εγώ και να καταλαβαίνετε και τις ανάγκες του άλλου.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα καλείστε να λειτουργήσετε ομαδικά και αυτό είναι κάτι που σας προβληματίζει γιατί δεν μπορείτε εύκολα να απομονώσετε το ένστικτό σας και σας ενοχλεί πάρα πολύ. Αλλά οι πρωτοποριακές ιδέες που σας έχουν κατακλύσει τον τελευταίο καιρό ή μια γενναία στάση που θα πάρετε απέναντι σε κάποια αλλαγή τουλάχιστον θα σας δικαιώσει.



ΛΕΩΝ 

Γενικά: Χρειάζεται να είστε συνεργάσιμοι και περισσότερο ανοικτοί σε κάθε πρόκληση. Η σημαντικότητα των άλλων θα βοηθήσει στο να αντιληφθείτε και τον τρόπο που θα τοποθετηθείτε απέναντι σε φίλους και συνεργάτες. Αν απλοποιήστε την ζωή σας και μάθετε να δέχεστε τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.
Έρωτας: Νιώθετε ότι από μια εσωτερική παρόρμηση θα πρέπει να μοιράζεστε ακόμα και στιγμές στις οποίες εσείς δεν μπορείτε να δεχτείτε εύκολα ή να κινηθείτε με αυτόν τον τρόπο. Ο Υδροχόος είναι το πρόσωπο που είναι μαζί σας και σήμερα θα τα πάτε πολύ καλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναπτύσσοντας μια δική σας πολιτική και παραμένοντας σταθεροί πάνω σε ένα μοντέλο δικό σας στο τέλος θα δικαιωθείτε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσαρμοστείτε σε απαιτήσεις που υπάρχουν σε μια ομάδα που συνεργάζεστε γιατί μόνο έτσι θα πετύχετε τον στόχο σας.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Σήμερα είναι μια περίεργη ημέρα για σας γιατί θα πρέπει να δεχτείτε ότι τελικά δεν είστε εσείς με τα δικά σας τα κουτάκια αλλά υπάρχουν και άλλοι που είναι πολύ κοντά σας και θα χρειαστεί να τους κατανοήσετε. Όπως επίσης η καθημερινότητά σας δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια ίδια. Αλλάξτε το μοντέλο για να μην βαριέστε.
Έρωτας: Στα δίχτυα ενός Υδροχόου θα πέσετε χωρίς να το καταλάβετε καλά-καλά και επειδή όλα θα φαίνονται κάπως εύκολα ίσως και να παρασυρθείτε και να πείτε λόγια που δεν είστε σίγουροι αν θα τελικά μπορείτε να τα υποστηρίξετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Δεν είναι η πρώτη φορά που φλερτάρετε με τη δυνατότητα του να κάνετε κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό αλλά ίσως να μην τολμάτε να ξεφύγετε από τα δεδομένα γιατί δεν μπορείτε εύκολα να τα υποστηρίξετε.


ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Νιώθετε ότι κάτι πάτε να πετύχετε σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και κάποιες δυσκολίες και ανατροπές θα δείτε ότι θα διευθετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Έρωτας: Υπάρχει μια καλή ενέργεια που θα σας ωθήσει να κάνετε βήματα περισσότερο τολμηρά και επικοινωνιακά. Η σχέση με τον Υδροχόο θα είναι σε πολύ καλή φάση. Αν υπάρχει στον ορίζοντα επιστροφή Παρθένου ή Ιχθύ ρωτήστε την καρδιά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια θετική στάση από την πλευρά σας και ό, τι και να γίνει μπορεί να ανατρέψετε μια δύσκολη κατάσταση η οποία θα σας δώσει μια άνεση σε ένα θέμα οικονομικό.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Μπορεί να αποχωριστείτε κάποια άτομα και ίσως να σας κακοφανεί. Καλά είχατε κουρνιάσει μέσα σε αγκαλιές της οικογένειας και σε άτομα που σας προστατεύουν. Το θέμα της φιλίας θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι που θα σας βοηθήσει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
Έρωτας: Υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση η οποία θα σας ωθήσει να κάνετε μια εσωτερική αλλαγή γιατί πρέπει να δεχτείτε ότι χρειάζεται να είστε περισσότερο ανοικτοί και επικοινωνιακοί σε θέματα που δεν βγάζετε εύκολα από την καρδιά σας. Ο Υδροχόος είναι ένα σημαντικό κομμάτι που θα σας εξελίξει σαν άτομα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε δεχτεί πιέσεις οι οποίες τελικά σας βάζουν σε ένα δρόμο όχι και τόσο συμβατικό. Ίσως θα πρέπει να ακολουθήσετε το ρεύμα της εποχής και να εκμοντερνιστείτε όσο μπορείτε περισσότερο. Η πιθανή αγορά ηλεκτρονικών ειδών θα σας ευχαριστήσει.



ΤΟΞΟΤΗΣ 

Γενικά: Είστε αρκετά ανεβασμένοι γιατί έχετε φίλους που βγαίνετε και απολαμβάνετε από κοινού καφέδες, βόλτες ανταλλάσοντας απόψεις. Ένα ταξίδι που μπορεί να γίνει μαζί με μια ομάδα θα σας κάνει να περάσετε πολύ καλά.
Έρωτας: Εδώ όλα είναι ρευστά αλλά σε καλή κατάσταση γιατί το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είστε τόσο κρατημένοι όπως παλιά. Αυτό βοηθάει γιατί θα μιλήσετε πολύ ξεκάθαρα και ίσως να χρησιμοποιήσετε και ψυχολογικούς όρους που τον τελευταίο καιρό τους χρησιμοποιείτε αρκετά.
Καριέρα & Οικονομικά: Η παιδικότητα και η αφέλεια σπάνια λείπουν από την ζωή σας. Για αυτό μπορεί αν είστε πιο τολμηροί και άτομα του ρίσκου. Αυτή την ημέρα και όσοι έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεσηκωθείτε για κάτι πολύ πρωτοποριακό.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Γενικά: Θέλετε για λίγο να ξεκουραστείτε και να αποκτήσετε και πάλι δυνάμεις. Γίνονται διάφορες ζυμώσεις και γύρω σας αλλά και μέσα σας για αυτό θα χρειαστεί να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε.
Έρωτας: Εδώ υπάρχουν αντικρουόμενα συναισθήματα γιατί ένα Λιοντάρι μπορεί να παραλογίζεται και να λέει κατά εσάς πράγματα ανυπόστατα. Ίσως δυσκολεύεστε στην διαχείριση και μπορεί να ζητήσετε την βοήθεια ενός φίλου που πιθανόν να είναι Υδροχόος.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν πολλές προοπτικές οι οποίες όμως από την πλευρά σας χρειάζεται να αναλυθούν καλύτερα και ίσως δεν θα πρέπει να τις μοιραστείτε με πολλούς γιατί δεν είναι ο καθένας ειδικός που μπορεί να σας πει την γνώμη του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Γενικά: Είναι μια ημέρα που θα τολμήσετε να βγείτε έξω από τα όρια σας. Ενώ τις προηγούμενες πιθανόν να φοβόσασταν να δείξετε τα συναισθήματα σας και τι ακριβώς θέλετε να γίνει, τώρα πιθανόν να το ανακοινώσετε με έναν τρόπο πολύ διπλωματικό.
Έρωτας: Υπάρχει ο Ζυγός στην ζωή σας που μπαίνει και βγαίνει και εσείς δεν ξέρετε ακριβώς πως πρέπει να του φερθείτε. Είναι γενικά αναποφάσιστος και εσείς θα χρειαστεί να δείξετε μεγαλύτερη δυναμικότητα για να τον κρατήσετε. Επειδή σήμερα ξέρετε τι ακριβώς θέλετε και ποιοι είστε γιατί δεν επηρεάζεστε τόσο, είναι προτιμότερο να συγκρατήσετε την ουσία σας για να χειρίζεστε καλύτερα τις προσωπικές σας υποθέσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες και ο λόγος είναι ότι νιώθετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε να κλείσετε μια δουλειά πιο εύκολα. Πιθανή εισροή χρημάτων.



ΙΧΘYΕΣ 

Γενικά: Μερικές φορές εκεί που συντονίζεστε εκεί χάνετε το στίγμα σας και ψάχνεστε από εδώ και από εκεί. Το μόνο που θα κάνετε για σήμερα είναι να γίνετε περισσότερο διεκδικητικοί αλλά θα το πείτε και δεν θα το κρύψετε με τεχνάσματα ή με υπεκφυγές. Η αγορά πραγμάτων ή ενός τηλεφώνου θα είναι πιο εύκολη σήμερα.
Έρωτας: Εδώ οι ισορροπίες είναι κάπως καλές, αρκεί να μην γίνετε ζηλιάρηδες γιατί τότε θα χαθεί οτιδήποτε μαγικό υπάρχει. Η σχέση με έναν Ζυγό σήμερα θα γίνει πιο ξεκάθαρη αλλά και περισσότερο φιλική από την πλευρά του.
Καριέρα & Οικονομικά: Εντοπίζετε με κάποιο τρόπο από πού έχετε την τρύπα με τα έξοδα. Ίσως να θέλετε να εφαρμόσετε νέες τακτικές και τεχνικές προκειμένου να περιορίσετε όλα αυτά που δεν μπορείτε να πληρώνετε εύκολα.

Πηγή: http://www.astrology.gr


Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Ανδρέας Καρέλιας χάρισε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενούς του Πηγή: www.lifo.gr


Το Πρόσωπο της Ημέρας:
 Ο Ανδρέας Καρέλιας χάρισε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενούς του 
Η αμφιλεγόμενη κίνηση του επικεφαλής της καπνοβιομηχανίας προκάλεσε (;) την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ (27) 2751 Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Να η μία: Υπάρχουν και οι κάλες ειδήσεις [via prisma] 

Αυτός είναι ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενούς του Χορηγείται ως πρωτοχρονιάτικο δώρο από επίδομα γαλοπούλας ύψους 200 ευρώ ανά εργαζόμενο, bonus 800 ευρώ για όποιον δεν έλλειψε ούτε μια ημέρα από τη δουλειά του, έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 2600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και σειρά άλλων παροχών κυρίως για εργαζόμενους με παιδιά που σπουδάζουν.
 Κι όλα αυτά τα κάνει από σήμερα Πρωτοχρονιά μια ελληνική εταιρεία. Να λοιπόν που η πρώτη οικονομική είδηση του 2014 είναι θετική Θα παραθέσουμε τον κατάλογο με τις 14 παροχές προς το προσωπικό της επιχείρησης Καρέλιας οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες.
 Η συγκεκριμένη εταιρεία, ακολουθώντας πολιτική παροχών προς τους εργαζόμενους (αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας), κατάφερε το 2013 να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Ας τα βλέπουν αυτά άλλοι εργοδότες που πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουν την κρίση, είναι να κουτσουρέψουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. 
Ιδού ο κατάλογος που θα ζήλευε κάθε εργαζόμενος:
 1. Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.
 2. Το επίδοµα παρουσίας θα είναι € 800,00. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.
 3. Ο κάθε εργαζόµενος,που έχειπαιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.400,00
 4. Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.
 5. Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνωσχολές µέσα στο 2012.
 6. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 750,00 
7. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θαλάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 800,00
 8. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ,θα λάβουν έκτακτηοικονοµική ενίσχυση € 1.570,00 
9. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.201έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.600,00 10.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.001έως 1.200 ευρώ,θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 2.550,00
 11. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές κάτω από1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.600 ευρώ. Επίσης:
 12.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω,θαλάβουν επιπλέον € 750.00
 13.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. 
14. Ο κάθε λαχνός της σηµερινής γιορτής (σ.σ έγινε χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι 800ευρώ. Επίσης ανακοινώθηκε ότι "Οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζοµένους, αφού η εταιρεία θακαλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις". 

 Αυτό λοιπόν είναι ένα απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του Ανδρέα Καρέλια προς τους εργαζόμενους της επιχείρησής του. Ο επικεφαλής της εταιρείας με έδρα στην Καλαμάτα που εξάγει καπνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι παροχές προς τους εργαζόμενους για τη διετία 2012-2013 φτάνουν πλέον στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ανακοίνωσε και κάτι ακόμη:
 ότι οι πωλήσεις έφτασαν στα 16,8 δισεκατομμύρια τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ της εταιρείας (σ.σ τα 14,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε πωλήσεις εκτός Ελλάδας). Κατά τη διάρκεια του 2013, η Καρέλιας προχώρησε και σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων κατά 8% καθώς δημιουργήθηκαν 35 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το fpress.gr. ===== Τα παραπάνω τα διαβάσαμε χτες και σήμερα σε πολλά σάιτ. Πριν λίγο όμως διάβασα κάτι άλλο - που δεν ξέρω αν αληθεύει (τίποτα δεν ξέρω αν αληθεύει πια, εδώ που τα λέμε).

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον... Αη Βασίλη-Καρέλια [via paraskinio] Μπορεί να χαιρετίστηκε από όλους ως γενναιόδωρη η πράξη του Ανδρέα Καρέλια, διευθύνοντος συμβούλου της καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, που μοίρασε... 2,5 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους στους εργαζομένους της εταιρείας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αφορμή να... ξεσπαθώσει εναντίον του. Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες τις απολύσεις των υπαλλήλων της καπνοβιομηχανίας, την ώρα που δίνονται τέτοια ποσά για μπόνους στους υπαλλήλους. Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής: 
«Η κα­πνο­βι­ο­μη­χα­νί­α «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.» με έ­δρα την Κα­λα­μά­τα α­πέ­λυ­σε χω­ρίς κα­μί­α αι­τι­ο­λο­γί­α 4 ερ­γα­ζό­με­νους τους τε­λευ­ταί­ους τρεις μή­νες. Οι συγ­κε­κρι­μέ­νοι ερ­γα­ζό­με­νοι ερ­γά­ζον­ταν στην ε­πι­χεί­ρη­ση πά­νω α­πό 10 χρό­νια. Η εν λό­γω βι­ο­μη­χα­νί­α δεν αν­τι­με­τω­πί­ζει κα­νέ­να οι­κο­νο­μι­κό πρό­βλη­μα, αν­τί­θε­τα οι πα­ραγ­γε­λί­ες που έ­χει εί­ναι ι­δι­αί­τε­ρα αυ­ξη­μέ­νες. Προ­κει­μέ­νου δε να αν­τι­με­τω­πί­σει τις αυ­ξη­μέ­νες πα­ραγ­γε­λί­ες της, α­σκεί πι­έ­σεις στους ερ­γα­ζό­με­νους να αυ­ξή­σουν την πα­ρα­γω­γι­κό­τη­τά τους, ώ­στε να κα­λύ­ψει τον αυ­ξη­μέ­νο όγ­κο των πα­ραγ­γε­λι­ών της. Οι α­πο­λύ­σεις και η εν­τα­τι­κο­ποί­η­ση της ερ­γα­σί­ας έ­χουν δη­μι­ουρ­γή­σει κλί­μα α­να­σφά­λειας στους ερ­γα­ζό­με­νους. Πα­ράλ­λη­λα η κα­πνο­βι­ο­μη­χα­νί­α δεν τη­ρεί τους ό­ρους της ε­πι­χει­ρη­σια­κής συλ­λο­γι­κής σύμ­βα­σης που έ­χει υ­πο­γρά­φει στις 15/5/2013 με ι­σχύ α­πό 1/1/2013 έ­ως 31/12/2014, με α­πο­τέ­λε­σμα τον προ­η­γού­με­νο Ι­ού­λιο οι ερ­γα­ζό­με­νοι να προ­βούν σε κα­ταγ­γε­λί­α ε­ναν­τί­ον της ε­ται­ρεί­ας στο γρα­φεί­ο Ε­πι­θε­ώ­ρη­σης Ερ­γα­σί­ας Κα­λα­μά­τας. Το γρα­φεί­ο Ε­πι­θε­ώ­ρη­σης Ερ­γα­σί­ας Κα­λα­μά­τας συ­νέ­τα­ξε έκ­θε­ση την ο­ποί­α και α­πέ­στει­λε στην Δι­εύ­θυν­ση Ε­πι­θε­ώ­ρη­σης Ερ­γα­σί­ας στην Τρί­πο­λη. Ό­μως πα­ρό­λο που έ­χουν πε­ρά­σει πά­νω α­πό τρεις μή­νες η Δι­εύ­θυν­ση Ε­πι­θε­ώ­ρη­σης Ερ­γα­σί­ας της Τρί­πο­λης δεν έ­χει στεί­λει κλι­μά­κιο για δι­ε­νέρ­γεια ε­λέγ­χου. Ε­πει­δή οι ερ­γα­ζό­με­νοι πρέ­πει να προ­στα­τεύ­ον­ται και να τη­ρεί­τε η ι­σχύ­ου­σα ε­να­πο­μεί­να­σα ερ­γα­τι­κή νο­μο­θε­σί­α. Ε­πει­δή ό­λοι οι ερ­γα­ζό­με­νοι πρω­το­στά­τη­σαν στον ο­μό­θυ­μο α­γώ­να της κοι­νω­νί­ας και των φο­ρέ­ων της Μεσ­ση­νί­ας για να α­πο­συρ­θεί η πρό­τα­ση τρο­πο­ποί­η­σης της Ε.Ε., υ­λο­ποί­η­ση της ο­ποί­ας θα ο­δη­γού­σε σε συρ­ρί­κνω­ση ερ­γα­σι­ών και κλεί­σι­μο των ελ­λη­νι­κών κα­πνο­βι­ο­μη­χα­νι­ών. Με βά­ση τα πα­ρα­πά­νω, ε­ρω­τά­ται ο αρ­μό­διος Υ­πουρ­γός: Θα δώ­σει ά­με­σα εν­το­λή το Υ­πουρ­γεί­ο σας, ώ­στε η Δι­εύ­θυν­ση Ε­πι­θε­ώ­ρη­σης Ερ­γα­σί­ας Τρί­πο­λης να ε­νερ­γή­σει τον α­ναγ­καί­ο ε­πι­τό­πιο έ­λεγ­χο στην κα­πνο­βι­ο­μη­χα­νί­α «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.» τον ο­ποί­ο α­δι­και­ο­λό­γη­τα κα­θυ­στε­ρεί πά­νω α­πό τρείς μή­νες; Θα α­παι­τή­σει το Υ­πουρ­γεί­ο α­πό την ε­ται­ρεί­α την ε­πα­να­πρόσ­λη­ψη των τεσ­σά­ρων ερ­γα­ζο­μέ­νων, με δε­δο­μέ­νο ό­τι οι συγ­κε­κρι­μέ­νοι ερ­γα­ζό­με­νοι δεν έ­χουν υ­πο­πέ­σει σε κά­ποι­ο πα­ρά­πτω­μα, ό­πως προ­κύ­πτει άλ­λω­στε και α­πό την α­πό­φα­ση α­πό­λυ­σης; Θα προ­χω­ρή­σει το Υ­πουρ­γεί­ο σας στην αλ­λα­γή της νο­μο­θε­σί­ας που α­φο­ρά τις α­πο­λύ­σεις, του­λά­χι­στον σε ε­πι­χει­ρή­σεις με κερ­δο­φο­ρί­α, ό­πως η κα­πνο­βι­ο­μη­χα­νί­α ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. ώ­στε ι­δι­αί­τε­ρα σε αυ­τή την κρί­ση που βι­ώ­νουν οι ερ­γα­ζό­με­νοι να υ­πάρ­χει προ­στα­σί­α των ερ­γα­ζό­με­νων του ι­δι­ω­τι­κού το­μέ­α α­πό την ερ­γο­δο­τι­κή αυ­θαι­ρε­σί­α;» == Update: Ψάχνοντάς το στο Google, βρήκα ότι όντως έχει καταθέσει ο κύριος Πετράκος αυτήν την ερώτηση - όχι τώρα όμως, αλλά τον Νοέμβριο. Άρα ντροπή στο paraskinio που αφήνει να εννοηθεί ότι αμέσως μετά την κίνηση του Καρέλια ο "κακός" ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ("ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αφορμή να... ξεσπαθώσει εναντίον του", "χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες τις απολύσεις των υπαλλήλων της καπνοβιομηχανίας, την ώρα που δίνονται τέτοια ποσά για μπόνους στους υπαλλήλους").
 Παρ' όλη την απαράδεκτη παραπλανητική σκοπιά του άρθρου, είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πριν δύο μήνες κατηγορήσει τον Καρέλια εκτός των άλλων για τις 4 απολύσεις (σημειώνεται πως αναφέρθηκαν και 35 προσλήψεις για το ίδιο έτος) σε καιρό κερδοφορίας. Δεν πιστεύω πάντως ότι θα καταδικάσει το πρωτοχρονιάτικο μπόνους του Καρέλια στους εργαζομένους του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια... 

 Πηγή: www.lifo.gr


Μηχανή του Χρόνου: Η πολύκροτη δίκη της Ζωζώς Σαπουντζάκη



Το 1968 ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για τη «βασίλισσα της νύχτας», Ζωζώ Σαπουντζάκη. Μαζί με τον αδερφό της Θεόδωρο, έκατσε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και ....ψευδορκία.


Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης είχε μπει η νεόδμητη βίλα της ηθοποιού στην Κινέττα, τα ακριβά της κοσμήματα και δέκα άλογα ιπποδρόμου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ήταν δώρο του εραστή της, ο οποίος ως λογιστής της Πειραϊκής Πατραϊκής, καταχράστηκε χρήματα της εταιρείας.


Όλα άρχισαν τα Χριστούγεννα του 1964. Ο φοροτεχνικός και μέτοχος της μεγάλης εταιρείας Ε. Παπαναστασίου, πήγε να διασκεδάσει στα μπουζούκια, όπου εμφανιζόταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη.


Όταν βγήκε στην πίστα και τραγούδησε την επιτυχία της «Όλα σπάστα», ο Παπαναστασίου έμεινε εκστασιασμένος από την λάμψη της πανέμορφης καλλιτέχνιδας. Χωρίς να χάσει χρόνο, την επισκέφθηκε στα καμαρίνια με 9 τριαντάφυλλα. «Το δέκατο είσαι εσύ» της είπε και της ζήτησε να βρεθούν εκτός του νυχτερινού κέντρου.


Ο ερωτευμένος Παπαναστασίου, αν και έγγαμος με παιδιά, δε δίστασε να τη ζητήσει σε γάμο.


Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, δέχθηκε και άρχισαν τις κοινές εμφανίσεις στον ιππόδρομο, ενώ ο ερωτοχτυπημένος μνηστήρας της δώριζε συνεχώς ακριβά κοσμήματα.


Η μήνυση της Πειραϊκής
«Το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Παπαναστασίου ήταν η έπαυλη της Κινέττας, με την υπογραφή συμβολαίων το 1965», ανέφερε η μηνυτήρια αναφορά της Πειραϊκής.




Επίσης, η Πατραϊκή κατήγγειλε, ότι ο φοροτεχνικός δώρισε 10 άλογα αξίας ενός εκατομμυρίου δραχμών στον Θεόδωρο Σαπουντζάκη αδελφό της καλλιτέχνιδας, «επ’ ονόματι του οποίου ήταν και ο στάβλος Χολαργός».


Για τη συντήρηση και την προπόνηση των αλόγων, απαιτούνταν 30 χιλιάδες δραχμές τον μήνα. Κατά τους ισχυρισμούς της εταιρείας, η βασίλισσα της νύχτας «διέκρινε την παθολογική αδυναμία του φοροτεχνικού και προέβη εις συστηματικήν αφαίμαξιν του Ευθυμίου Παπαναστασίου. Πέτυχε να της χορηγήσει μια πολυτελέστατη διώροφο έπαυλη, ένα πολυτελές αυτοκίνητο Μερσεντές, αξίας 68 χιλιάδων δραχμών, ένα περιδέραιο, ένα δακτυλίδι, μια καρφίτσα, και σκουλαρίκια συνολικής αξίας 200 χιλιάδων δραχμών».


Όπως υπολόγιζε τότε η Πειραϊκή Πατραϊκή, ο Παπαναστασίου είχε ζημιώσει την εταιρεία περίπου 15 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία απαιτούσε να επιστραφούν στα ταμεία της.


Η Ζωζώ Σαπουντζάκη διέψευσε όλες τις κατηγορίες λέγοντας ότι, δεν ήταν επισήμως αρραβωνιασμένοι, ότι τον γνώρισε το 1966 και όχι το 1964 και ότι το σπίτι, τα κοσμήματα και τα άλογα, προέρχονταν από τις μεγάλες αμοιβές που λάμβανε ως πρώτο όνομα της νύχτας.




Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο αδελφός της Θεόδωρος Σαπουντζάκης έδειχνε ατάραχος, ενώ η ηθοποιός είχε αρκετά ξεσπάσματα και μια λιποθυμία.
Πλήθος κόσμου και γνωστών καλλιτεχνών μαζεύονταν καθημερινά, για να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία.




Η απόφαση του δικαστηρίου
Τελικά, έπειτα από μήνες το δικαστήριο καταδίκασε τη δημοφιλή ηθοποιό σε 5 μήνες φυλάκιση για ψευδορκία, αλλά την αθώωσε για τη βίλα.


Ο αδερφός της απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και ειδικότερα για τον στάβλο «Χολαργό» με τα 10 άλογα.


Όσο για τα κοσμήματα, συνολικής αξίας 1,5 εκατομμυρίου δραχμών, η Ζωζώ Σαπουντζάκη τα είχε επιστρέψει στον πρώην σύντροφό της, μετά τον χωρισμό τους.


Αργότερα δήλωνε στις εφημερίδες, ότι θα έκανε διεθνή καριέρα, καθώς είχε πολλές προτάσεις από διάσημα κέντρα του εξωτερικού. Καθημερινά λάμβανε δεκάδες γράμματα από θαυμαστές που τη ζητούσαν σε γάμο.
Πηγή: mixanitouxronou


- See more at: http://www.paraskinia.co


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger