Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Παραξενα εθιμα γυρω απο το σεξ!!!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012



Δείτε τι συμβαίνει όταν μπαίνει το σεξ ως ζήτημα σε άλλες χώρες...

Έθιμα που καλλιεργούνται γύρω από το σεξ.
1) Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση πως πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!
2) Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ' ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή. Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλαση στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει..
3) Οι Μουσουλμάνοι νεκροθάφτες, υποχρεούνται να καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο.
4) Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.
5) Άνδρες στη Γκουάμ, έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά. Σύμφωνα με το νόμο αυτό είναι παράνομο να παντρεύονται οι παρθένες.
6) Στο Χονγκ Κόνγκ μία προδομένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον άπιστο άνδρα της αλλά μόνο εάν το κάνει με τα ίδια της τα χέρια. Η ερωμένη του από την άλλη, επιτρέπεται να θανατωθεί με οποιοδήποτε τρόπο...
7) Οι γυμνόστηθες πωλήτριες είναι νόμιμες στο Λίβερπουλ αλλά μόνο σε μαγαζιά με τροπικά ψάρια..
8) Στο Κάλι, στην Κολομβία, μπορεί να γίνει η σεξουαλική πράξη με έναν άντρα και μία γυναίκα εφόσον είναι και η μητέρα της μπροστά.
9) Στο Σάντα Κρουζ, στη Βολιβία, είναι παράνομο για ένα άνδρα να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα.


Εριεττα Κουρκουλου: Ποζαρει με Sexy διαφανο φορεμα και δειχνει ποσο μεγαλωσε!!!


Μια φωτογραφία που μιλάει απο μόνη της. Η Εριέττα στην πιο όμορφη περίοδο της ζωής της παίζει με τον φακό και δείχνει ότι μεγάλωσε. Είναι πλέον μια sexy γυναίκα που στο πέρασμά της μαγνητίζει αντρικά βλέμματα. Την φωτογραφία αυτή την αλιεύσαμε απο το προσωπικό προφίλ της στο Facebook και όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι απο τις καλοκαιρινές διακοπές στη Μύκονο. Το φόρεμα; Εκπληκτικό…μόνο που δεν ξέρω αν με τα τακούνια αυτά μπορούσε να περπατήσει στα καλντερίμια…είναι ζόρι…εδώ που τα λέμε!!!

http://blogs.gossip-tv.gr

ξερετε γιατι οι απατημενοι συζυγοι ονομαζονται κεραταδες;



Τι είναι ο κερατάς και γιατί του αποδόθηκε αυτός ο τίτλος;

Το ψευδώνυμο κερατάς, συνήθως αποδίδεται σε κάποιον, ο οποίος έχει απατηθεί από την γυναίκα του. Το αναφέρουμε συχνά, ακόμα και για πλάκα, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την ουσία της συγκεκριμένης λέξης.

Αρχικά, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε πως η λέξη κερατάς δεν χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο (παγκοσμίως) για να περιγράψει το άτομο στο οποίο, η γυναίκα του δεν είναι πιστή.

Μόνο η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη. Για την ακρίβεια, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, όταν θέλουν να μιλήσουν για έναν απατημένο σύζυγο, τον αποκαλούν με την λέξη cabron (τράγος). Κρατήστε το αυτό γιατί έχει μεγάλη σημασία για την συνέχεια! Ο ανθρωπολόγος Pitt-Rivers, αναφέρει πως τα κέρατα έχουν αρνητική σημασία: όπως ο διάβολος έχει κερατάκια, έτσι και ο απατημένος σύζυγος φέρει το αρνητικό αυτό χαρακτηριστικό επάνω του.

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, ας πούμε πως ο άντρας αποτυγχάνει να φέρει εις πέρας τα συζυγικά καθήκοντα ή να ικανοποιήσει τη γυναίκα του στον σεξουαλικό τομέα με αποτέλεσμα εκείνη να στρέφεται αλλού. Ο ανδρισμός του λοιπόν κηλιδώνεται και ο ίδιος οφείλει να φοράει το σύμβολο του διαβόλου (κέρατα) ως στίγμα για την ”προδοσία” απέναντι στην οικογένεια του! Πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η άποψη του ανθρωπολόγου Blok, που πάει την ανάλυση ένα βήμα πιο πέρα.

Ο ίδιος αναφέρει πως ο μεσογειακός κώδικας δεν ασχολείται απαραιτήτως με τα ίδια τα κέρατα, αλλά με τα κέρατα ενός συγκεκριμένου ζώου, του τράγου. Ο τράγος λοιπόν, ανέχεται τη σεξουαλική πρόσβαση άλλων θηλυκών στο ταίρι του. Σε αντίθεση με τον κριό, ο οποίος δεν ανέχεται τον ανταγωνισμό και διακρίνεται για τον δυναμισμό και την βιαιότητα του, ο τράγος πάντα εμφανίζεται σαν ο πιο αδύναμος και ταπεινωμένος! Ακόμα και από την ιστορία-μυθολογία φαίνεται αυτό. Ο κριός για παράδειγμα ήταν το σύμβολο των θεών: Άμμων, Δίας, Απόλλων κ.α. ενώ ο τράγος λόγω της λαγνείας και της ασυγκράτητης φύσης του, συνδεόταν με την Αφροδίτη, τον Βάκχο ή τον Πάνα.

Ακόμα και στην Παλαιά Διαθήκη ή την Αρχαία Ελλάδα, ο κριός θυσιαζόταν πάντοτε στους θεούς ως έκφραση ευγνωμοσύνης και μεγαλοψυχίας του θεού, ενώ ο τράγος θυσιαζόταν από τους αμαρτωλούς, για να κατευνάσουν την οργή του Θεού.

Να λοιπόν για ποιό λόγο ονομάζουμε κάποιον απατημένο, κερατά. Πολύ απλή η εξήγηση, έτσι; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ακούσετε τη συγκεκριμένη λέξη, σίγουρα θα ξέρετε 10 φορές περισσότερα από το άτομο που την είπε.

Angry Birds Star Wars στις 8 Νοεμβριου!


Όταν η σύγχρονη game mania των Angry Birds, συνδυάζεται με τη γοητεία του κλασικού, ή αν προτιμάτε, της επικής σειράς Star Wars, τότε έχουμε ένα ενδιαφέρον νέο παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα θυμωμένα πουλιά!

Το νέο παιχνίδι της Rovio, με τίτλο Angry Birds Star Wars, θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου για Android, iOS αλλά και υπολογιστές και το μόνο σίγουρο είναι πως αναμένεται να… προκαλέσει.

Θα προκαλέσει σίγουρα το ενδιαφέρον των εκατομμυρίων οπαδών των Angry Birds αλλά πιθανώς και τους πιστούς φίλους της σειράς Star Wars, οι οποίοι μπορεί και να μην χαρούν και ιδιαίτερα από αυτό το περίεργο πάντρεμα.

Το νέο game θα έχει ένα πολύ ισχυρό merchandise όπως έχει ήδη διαρρεύσει, σε ρουχισμό, αντικείμενα κάθε λογής, επιτραπέζια παιχνίδια, μέχρι και… "αποκριάτικες" στολές.

Ραντεβού στις 8 Νοεμβρίου!
Πηγή:e-pcmag

Απιστευτη φωτο κανει το γυρο του διαδικτυου! Και ομως συμβαινει στην Ελλαδα

 Tο γύρο του διαδικτύου κάνει η ταμπέλα ενός...
καταστηματάρχη στην πόλη της Πρέβεζας η οποία γράφει... "ζητούνται πελάτες με λεφτά"!"Είχα αναρτήσει την πινακίδα αυτή στο παρελθόν η οποία έγραφε - Ζητούνται τεχνικοί υπολογιστών -. Όμως λόγω της κρίσης αναγκάστηκα και πρόσθεσα πάνω στην ίδια (και γελάει) ταμπέλα το - Πελάτες με λεφτά ", δηλώνει ο Γιάννης Μπαρκούζος ιδιοκτήτης του καταστήματος, εξηγώντας την ιστορία της πινακίδας.



http://pamepreveza.gr


ΣOK: Προκαλει η τεραστια αλλαγη στην εμφανιση του Τελη απο το Δεκα λεπτα κηρυγμα



Δείτε την ριζική αλλαγή του ηθοποιού...


Τον Χάρη Βόρκα τον γνωρίσταε μέσα από την πετυχημένη σειρά του Mega "Δέκα λεπτά Κήρυγμα" στο ρόλο του Τέλη, φίλου του Λεωνίδα (Δημήτρη Κουρούμπαλη). Ο ηθοποιός είναι γεννημένος το 1977 και σήμερα είναι 35 χρονών. Μετά τη σειρά τον είδαμε σε ελάχιστες τηλεοπτικές σειρές σε έκτακτες εμφανίσεις, όμως την υποκριτική δεν την έχει αφήσει. Με τα χρόνια ο "Τέλης" άλλαξε.. Άλλαξε πολύ.. σε σημείο ώστε να τον δείτε στο δρόμο και να μην τον αναγνωρίσετε!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 


 http://xamaileonnews.blogspot.gr/


ΣΚΥΛΙ ΗΡΩΑΣ Εχασε τη μουσουδα του για να σωσει 2 κοριτσακια!




Αυτό είναι το ημίαιμο θηλυκό σκυλάκι το οποίο έγινε εθνικός ήρωας των Φιλιππίνων. Πριν από λίγο καιρό όρμησε με αυτοθυσία επάνω σε μια μοτοσικλέτα που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο δρόμο προκειμένου να σώσει δυο μικρά κορίτσια που διέσχιζαν το δρόμο στην πόλη Ζαμποάνγκα.
Ο σκύλος γλίτωσε την κόρη και την ανιψιά του ιδιοκτήτη του αλλά θυσίασε το ρύγχος και την άνω γνάθο του, που μπλέχτηκε στις ακτίνες της μοτοσικλέτας και αποσπάστηκε από το υπόλοιπο πρόσωπο.
Η τρομακτική πληγή έμεινε για να θυμίζει την αυτοθυσία της Καμπάνγκ, αυτό είναι το όνομα της σκυλίτσας, που παραμένει τρυφερή και πιστή, κυριολεκτικά με το μισό του πρόσωπο.
«Είναι απορίας άξιον ότι η Κάμπανγκ επέζησε», υποστηρίζουν οι κτηνίατροι, «αλλά ο φρικιαστικός τραυματισμός της θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή της από την ανάπτυξη κάποιας μόλυνσης».
Οι χειρουργοί σχεδιάζουν να εκτελέσουν μια λεπτή επανορθωτική χειρουργική μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμφάνιση της Καμπάνγκ αλλά και να της προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή στο μέλλον.
Ο τοπικός κτηνίατρος είπε ότι η Καμπάνγκ αμέσως μετά το ατύχημα κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τις ακτίνες της μοτοσικλέτας, φεύγοντας μακριά στα χωράφια, πιθανώς για να πεθάνει μόνη της.
Πρόσφατα, μάλιστα, απέκτησε έξι κουτάβια, αναμένοντας τη σωτήρια επέμβαση που θα της διευκολύνει τη ζωή.

Νευροεπιστημονας υποστηριζει οτι ο παραδεισος υπαρχει!


«Ως νευροεπιστήμονας, δεν πίστευα στο φαινόμενο της παραθανάτιας εμπειρίας. Μεγάλωσα σε οικογένεια επιστημόνων. Βάδισα στα βήματα του πατέρα μου και ακολούθησα ακαδημαϊκή πορεία στη γνωστική περιοχή της νευροεπιστήμης. Δίδαξα στην ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, καθώς και σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές. Γνωρίζω καλά τι συμβαίνει στο εγκέφαλο των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο θάνατο και πάντοτε πίστευα πως υπήρχαν σοβαρές επιστημονικές εξηγήσεις του φαινομένου».
Έτσι ξεκινάει την εξομολόγησή του σε σημερινό άρθρο του στο περιοδικό Newsweek, ο αμερικανός νευροεπιστήμονας Δρ. Έμπεν Αλεξάντερ, προσθέτοντας πως: «ο εγκέφαλος είναι ένα απίστευτα πολύπλοκος και λεπτός μηχανισμός. Λίγο να μειωθεί το ποσοστό οξυγόνου που δέχεται και αμέσως αντιδρά. Δεν αποτελεί άλλωστε έκπληξη το γεγονός ότι άνθρωποι που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, βιώνουν παραθανάτιες εμπειρίες από τις οποίες επιστρέφουν με απίστευτα παράξενες εμπειρίες».
«Παρ' όλο που θεωρούσα τον εαυτό μου πιστό Χριστιανό, ήμουν τέτοιος μόνο κατ' όνομα. Ένιωθα συμπάθεια για τους ανθρώπους που ήθελαν να πιστεύουν ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος Θεός που μας αγαπά άνευ όρων. Στην πραγματικότητα, ζήλευα αυτούς τους ανθρώπους και την ασφάλεια που τους προσέφερε η πίστη τους. Ως επιστήμονας, όμως, γνώριζα καλύτερα τι συμβαίνει και αυτή η γνώση μου με εμπόδιζε να ενστερνιστώ μια τέτοια πίστη».
Όλα αυτά έως ότου ο άλλοτε σκεπτικιστής νευροεπιστήμονας, το φθινόπωρο του 2008 κι έπειτα από επτά μέρες σε κωματώδη κατάσταση, κατά την διάρκεια των οποίων μέρος του εγκεφάλου μου είχε νεκρωθεί, βίωσε κάτι τόσο βαθύ και ισχυρό που τον έκανε να πιστέψει στη μεταθανάτια ζωή.
«Ένα πρωί πριν από τέσσερα χρόνια, ξύπνησα με έναν ανυπόφορα έντονο πονοκέφαλο. Μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρος ο εγκεφαλικός φλοιός μου είχε νεκρωθεί εντελώς. Οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόμουν διέγνωσαν βακτηριδιακή μηνιγγίτιδα... Βακτήρια είχαν εισβάλλει στο εγκεφαλονωτιαίο μυελό μου και μου κατέτρωγαν τον εγκέφαλο».
Επί επτά ημέρες βρισκόταν σε κώμα. Το σώμα του δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα και ο εγκέφαλός του τελούσε υπό το καθεστώς φυτού. Είχε βυθιστεί στη ανυπαρξία, όταν ξαφνικά το πρωί της έβδομης ημέρας στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να ζυγίζουν την κατάσταση και να σκέφτονται τη διακοπή της θεραπείας, άνοιξε τα μάτια του.
Η συνέχεια της εξομολόγησης είναι τουλάχιστον... «συγκλονιστική», τόσο μάλιστα που σε βάζει σε σκέψεις:
«Μου πήρε μήνες να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβη. Όχι μονάχα το γεγονός του επιστημονικά αδύνατου γεγονότος ότι είχα συνείδηση κατά τη διάρκεια του κώματος, αλλά και τα όσα είδα, άκουσα και βίωσα... Στην αρχή της περιπέτειάς μου βρισκόμουν στα σύννεφα... Μεγάλα, αφράτα ροζ και λευκά σύννεφα που έρχονταν σε αντίθεση με το βαθυγάλανο ουρανό... Ψηλότερα από τα σύννεφα, διαφανή, τρεμοφεγγίζοντα όντα σχημάτιζαν στον ουρανό ένα τόξο, αφήνοντας πίσω τους μακριές γραμμές... Πουλιά; Άγγελοι; ...Δεν θύμιζαν σε τίποτα τα όντα που γνωρίζουμε σε αυτόν τον πλανήτη... Ήταν πιο προηγμένες, Υψηλότερες μορφές... »!
Οι περιγραφές του παραδείσου δεν εξαντλούνται φυσικά εδώ... Ακολουθούν αιθέριες θηλυκές υπάρξεις, πεταλούδες, συνομιλίες, ζεστασιά και πολλή πολλή ευτυχία που μπορούν να ωθήσουν κάποιον να τον επισκεφτεί μια ώρα αρχύτερα!
Για περισσότερα επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/10/07/proof-of-heaven-a-docto...


http://www.iefimerida.gr

Δυο Ελληνιδες παρουσιαστριες στα ορια της ανορεξιας εξαιτιας της «κακης» χορτοφαγιας!!!


Όσο ο καιρός περνάει και οι εποχές αλλάζουν ακούμε και μαθαίνουμε όλο και περισσότερα πράγματα σχετικά με την χορτοφαγία. Πάρα πολλοί διάσημοι του εξωτερικού αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο διατροφής τους και να ακολουθήσουν την χορτοφαγία. Με το πέρασμα των χρόνων αυτό το μοντέλο διατροφής έφτασε από τους διάσημους του εξωτερικού στους δικούς μας εγχώριους σταρ αφού ως γνωστόν τρέφουν ιδιαίτερη λατρεία στην τέχνη του μιμητισμού. Και ο μιμητισμός είναι επικίνδυνο πράγμα. Μάλιστα δύο παρουσιάστριες που ακολουθούν αυτή τη λογική έχουν ξεπεράσει τα όρια. Σε τέτοιο βαθμό που οι οικείοι τους ανησυχούν καθώς είναι στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Είναι άλλο η χορτοφαγία και πολύ διαφορετική η αφαγία με την επίφαση ότι τρώω ένα κομμάτι μαρούλι και το παίζω χορτοφάγος! Άραγε όλοι οι Έλληνες επώνυμοι που αποφάσισαν να γίνουν χορτοφάγοι έγιναν ξαφνικά τόσο ενσυνείδητοι οικολόγοι ή μήπως τους παρέσυρε η τρέλα του ξενόφερτου για άλλη μια φορά; Ζήτησα απο την διατροφολόγο Ρούλα Ιωάννου να μας εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει χορτοφαγία. Διαβάστε για να μάθετε ακριβώς
«Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να ακολουθήσει έναν χορτοφαγικό τύπο ζωής είναι διάφοροι όπως η σωματική υγεία και η συμμετοχή του κρέατος και των ζωικών προϊόντων σε ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2, η χοληστερίνη, η υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου, θρησκευτικοί λόγοι, η παγκόσμια πείνα, η έλλειψη τροφίμων σε κάποια μέρη του πλανήτη, η οικολογική ισορροπία ακόμα και η αγάπη για τα ζώα και τα δικαιώματα τους. Τον τελευταίο καιρό εκτός από την ανορεξία ακούγονται πολλά για τακτικές που ακολουθούν διάσημες Ελληνίδες παρουσιάστριες πάνω στο θέμα της διατροφής τους. Οι κυρίες αυτές αναγκάζουν τον εαυτό τους να ακολουθήσουν μια αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να παραμείνουν αδύνατες και με πολύ μικρό ποσοστό λίπους στο σώμα τους, πράγμα που θα τις κάνει να δείχνουν απίστευτα καλλίγραμμες και λαμπερές στην τηλεόραση. Ως αυστηροί φυτοφάγοι επιτρέπεται να τρέφονται αποκλειστικά και μόνο με φυτικές τροφές δηλαδή δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια. Όμως όταν στερείς από τον οργανισμό σου τροφές που του προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αρχίζει και εξασθενεί. Άτομα τα οποία ακολουθούν αυστηρές χορτοφαγικές δίαιτες παρουσιάζουν πολύ συχνά κάποιες ελλείψεις σε απαραίτητα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά πράγμα που χαλάει την εσωτερική ισορροπία του οργανισμού και την ομαλή λειτουργία του. Αναλυτικότερα ένα σημείο κλειδί στην χορτοφαγική διατροφή είναι η κάλυψη της πρωτεΐνης. Οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης μπορούν να καλύψουν τις συνιστώμενες απαιτήσεις μόνο εάν υπάρχει ποικιλία φυτικών τροφών κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι ανάγκες προς αυτή είναι μεγαλύτερες καθώς οι πρωτεϊνικές πηγές των διαιτολογίων τους είναι χαμηλής βιοδιαθεσιμότητας (δημητριακά, όσπρια). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πρόσληψη λυσίνης. Τα δημητριακά περιέχουν χαμηλά ποσά λυσίνης, ωστόσο η χρήση φασολιών και προϊόντων σόγιας προς αντικατάσταση άλλων πρωτεϊνικών πηγών μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή πρόσληψη αυτής. Οι αυστηρά φυτοφάγοι πρέπει να προσλαμβάνουν φυτικές τροφές που περιέχουν συμπληρωματικές πρωτεΐνες. Μερικοί συνδυασμοί είναι τα φασόλια, το σιτάρι και το καλαμπόκι, φασόλια και ψωμί σταρένιο, ρυζόγαλο, ρύζι με όσπρια ή τυρί ή σησάμι και άλλα. Ορισμένα επιπλέον σημεία που πρέπει να προσέξει κάποιος που ακολουθεί μια τέτοια δίαιτα είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D σε κάποιους αυστηρά φυτοφάγους, η βιταμίνη Β12, και τα ω-3 λιπαρά οξέα. Βέβαια όταν ο χορτοφαγισμός γίνεται με την επίβλεψη τουλάχιστον τον πρώτο καιρό του διαιτολόγου και ακολουθούνται όλοι οι σωστοί συνδυασμοί τροφών ο κίνδυνος για πιθανές ελλείψεις μειώνεται. Όταν όμως κάποιος από μόνος του ακολουθήσει κάτι τέτοιο οι ελλείψεις που μπορεί να δημιουργήσει στον οργανισμό του είναι πολλές. Μόνο καλοσχεδιασμένες φυτοφαγικές δίαιτες θεωρούνται κατάλληλες για όλα τα στάδια ζωής. Έτσι λοιπόν εάν κάποιος θέλει να ακολουθήσει ένα τέτοιο είδος διατροφής είναι σωστό αρχικά να κάνει μια έρευνα πάνω στο θέμα της χορτοφαγίας για να πειστεί ότι είναι έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα καθώς η χορτοφαγία δεν αποτελεί μόδα αλλά μια φιλοσοφία ζωής για κάποιους πράγμα το οποίο οι συγκεκριμένες παρουσιάστριες αγνοούν!!!
http://blogs.gossip-tv.gr

Αρσιβαριστες σε αγωνα δρομου-Κουβαλουν ζωντανα γουρουνια 80 κιλων [φωτος]


Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει δικαίως οι εικόνες που δείχνουν Κινέζους αρσιβαρίστες να διαγωνίζονται στον πιο εκκεντρικό αγώνα δρόμου του πλανήτη.
O συγκεκριμένος αγώνας δρόμου λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του National Fitness Festival που έχει ξεκινήσει από το 2009 στην Κινέζικη επαρχία Hunan.
Οι συμμετέχοντες (συνήθως νυν ή πρώην αρσιβαρίστες) καλούνται να μεταφέρουν όσο πιο γρήγορα μπορούν δυο γουρούνια -που το καθένα ζυγίζει πάνω από 40 κιλά- σε μια απόσταση 100 μέτρων.
Το αγώνισμα υποτίθεται ότι γιορτάζει την περίοπτη θέση που έχει το χοιρινό κρέας στην διατροφή των κατοίκων της επαρχίας. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Κίνα είναι η Νo1 χώρα σε εισαγωγή χοιρινού κρέατος με πάνω από 800.000 τόνους το χρόνο.





Εφυγε απο τη ζωη η γηραιοτερη γυναικα στον κοσμο

Αλλά η ηλικία και η «πρωτιά» της αμφισβητούνται
Έζησε τη Ρωσική Επανάσταση και βίωσε την ιστορία πάνω από ενός αιώνα. Η γυναίκα από τη Γεωργία που υποστήριζε πως ήταν ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο πέθανε σε ηλικία 132 ετών. 


Τα χαρτιά της Antisa Khvichava- από τη σοβιετική εποχή- γράφουν πως γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1880, ωστόσο η ηλικία της αμφισβητήθηκε και δεν αποδείχθηκε ποτέ. 



Η γυναίκα, που ζούσε με τον 42χρονο εγγονός της, αποσύρθηκε από τη δουλειά της- δούλευε στη συλλογή τσαγιού και καλαμποκιού- το 1965, σε ηλικία 85 ετών. 



Λέγεται πως είχε 12 εγγόνια, 18 δισέγγονα και τέσσερα τρισέγγονα και η μακροζωία της αποδίδεται στην κατανάλωση μικρής ποσότητας ντόπιου μπράντι κάθε μέρα. 



Ο 72χρονος γιος της γεννήθηκε όταν εκείνη ήταν 60 ετών ενώ σύμφωνα με την ίδια είχε άλλα δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, τα οποία πέθαναν από την πείνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 



Πάντως, Ρώσοι αξιωματούχοι, γείτονες και φίλοι της Khvichava στήριζαν τον ισχυρισμό της για την ηλικία της κι έλεγαν πως όντως ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 



Το πιστοποιητικό γεννήσεώς της είχε χαθεί στις επαναστάσεις και τον πόλεμο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ αλλά είχε τα δύο έγγραφα της σοβιετικής εποχής που πιστοποιούσαν την ηλικία της. 



Την τελευταία δεκαετία περπατούσε με δυσκολία, περνούσε πολλές ώρες στο κρεβάτι και λόγω των παραμορφωμένων της δακτύλων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλέξιμο. Ωστόσο δεν είχε χάσει καθόλου την οξύνοιά της. 


Σαλος απο την αποκαλυψη για την ουσια που χρησιμοποιουσαν τα McDonald’s


Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό... βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’sγια να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.



Τα McDonald’s απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Όλιβερ. Ο Τοντ Μπέικον πάντως -διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald’s στις ΗΠΑ-, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald’s δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald’s εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.



Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».


iefimerida.gr

Αποφασισαν οτι δεν πρεπει να γνωριζουμε αν τρωμε μεταλλαγμενα ή οχι



Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές.
Αν και η σχετική τροπολογία κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου, λόγω της καταψήφισης από την πλειοψηφία τωνσυντηρητικών, δεν συγκέντρωσε την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτούταν για την έγκρισή της. Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία για την διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών για την επίπτωση των μεταλλαγμένων και άλλων “νέων τροφών” στην ανθρώπινη υγεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη μετά το τέλος της ψηφοφορίας:
“Σήμερα είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη ημέρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταψηφίστηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να γνωρίζουμε αν τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνουμε προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές. Καταψηφίστηκε επίσης η αυτονόητη υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διεξάγει ανεξάρτητες μελέτες για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων και άλλων “νέων τροφίμων” στην ανθρώπινη υγεία. Και όλα αυτά όταν ενδεχομένως να υπάρχουν κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση μεταλλαγμένων καθώς με βάσει δηλώσεων της Επιτροπής το 80-90% των ζωοτροφών περιέχουν μεταλλαγμένα, ενώ πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι μεταλλαγμένα γονιδιώματα από τις μεταλλαγμένες τροφές μπορούν να ανιχνευτούν στο γάλα των ζώων.”
Το food project καταγγέλει αυτή τη συμπεριφορά από τους δήθεν αντιπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τον Μάρτιο, και ξανά εν μέσω κρίσης και χωρίς ενημέρωση των πολιτών, η Κομισιόν ενέκρινε τη καλλιέργεια της γεννετικά μεταλλαγμένης πατάτας Amflora της εταιρίας BASF και την εμπορία τριών ποικιλιών γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού ΜΟΝ 863 της εταιρίας Monsanto.
Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις απροκάλυπτα και από καιρό εκφρασμένες προθέσεις του προέδρου της κ. Μπαρόζο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην πρώτη έγκριση καλλλιέργειας ΓΤΟ μετά το 1998, αγνοώντας επιδεικτικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών για ολοκληρωτική απαγόρευση των μεταλλαγμένων.
Πιστεύουμε λοιπόν πως η τεχνιτή αυτή κρίση που περνάμε είχε και σαν σκοπό τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο αντιπαθής Κίσσινγκερ κάποτε είχε πεί “όποιος ελέγχει το πετρέλαιο ελέγχει τα έθνη. Όποιος ελέγχει τη τροφή, ελέγχει το κόσμο όλο”.
Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς περνάνε τέτοιες αποφάσεις, αλλά, να μου πείτε εδώ ψωμολυσσάμε τί μας νοιάζει μια μεταλλαγμένη πατάτα ή το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto;
Αλλά εδώ πρέπει να πούμε ότι όπου εφαρμόστηκαν τέτοιες τεχνικές το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο. Στην Ινδία όπου πλέον παράγετε μεταλλαγμένο ρύζι οι αγρότες έχουν φτάσει σε τέτοια απόγνωση που αυτοκτονούν μαζικά κάθε χρόνο (δείτε έρευνα του Εξάντα στο www.exadas.gr), στο Μεξική η καλλιέργεια της μεταλλαγμένης σόγιας έχει καταστρέψει τα άλλα είδη χλωρίδας όπου καλλιεργείτε και υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα.
Είμαστε πολύ απογοητευμένοι γιατί χάσαμε το δικαίωμα να ξέρουμε τί τρώμε στο βωμό του χρήματος. Η μισή ντροπή δική σας και η άλλη μισή δική μας που δεν βγαίνουμε όλοι στο δρόμο να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.



Αθεριδης: Οχι δεν πουλαω το σπιτι μου



Πολλά ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για τον Θοδωρή Αθερίδη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα, κακοθελητές δεν άργησαν να αναφέρουν πως βγάζει προς πώληση το σπίτι στη Γλυφάδα.
Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του έβαλε τέλος στα σενάρια, διαψεύδοντας το οτιδήποτε έχει ειπωθεί σχετικά με την οικία του.
"Όχι, δεν ισχύει. Το σπίτι δεν έχει πουληθεί, απλώς ενοικιάζεται. Για κανέναν δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αγωνίζομαι καθημερινά. Δουλεύω 16 ώρες τη μέρα, πληρώνομαι ελάχιστα, κάνω κι εγώ το δικό μου αγώνα για να επιβιώσω. Έκανα κάποια επιτυχία αυτά τα χρόνια, έβγαλα χρήματα, αλλά δεν μπορώ να συγκαταλέξω τον εαυτό μου στους εύπορους", δήλωσε στο περιοδικό "Τηλεθεατής".

http://www.radar.gr/index.php

Εντυπωσιακο σαρκοφαγο φυτο κατασπαραζει το θυμα του σε χρονο ρεκορ [βιντεο]


Εντυπωσιασμένοι είναι οι Γερμανοί επιστήμονες που μελέτησαν το μικρό σαρκοφάγο φυτό «Drosera glanduligera», το οποίο φυτρώνει στη νότια Αυστραλία και είναι τοσο γρήγορο που αιχμαλωτίζει και τρώει το θύμα του σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Σε αυτό το βοηθούν οι άκρες των φύλλων του που έχουν μακριά τριχίδια που μοιάζουν με πλοκάμια. Όταν το έντομο πλησιάσει, τα πλοκάμια του φυτό το αρπάζουν και το τραβάνε στο κέντρο του φύλλου. Εκεί το περιμένουν άλλα πλοκάμια καλυμμένα με κολλώδη ουσία, τα οποία βοηθούν το φυτό να καταπιεί το έντομο και να το χωνέψει.
Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 400 χιλιοστά του δευτερόλεπτου.
Τη σχετική μελέτη δημοσίευσαν πρόσφατα Γερμανοί ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν το σαρκοφάγο φυτό σε ειδικά διαμορφωμένο θερμοκήπιο. Αρχικά το τάιζαν φυτό με τροφή για ψάρια και, όταν μεγάλωσε αρκετά, το «εκπαίδευαν» με νεκρές μύγες. Όταν το φυτό μεγάλωσε αρκετά και ήταν πλέον ώριμο, βιντεοσκόπησαν πώς αντιδρούσε στις επισκέψεις των εντόμων, ενώ μελέτησαν τα «θαυματουργά» πλοκάμια του στο μικροσκόπιο.
Δείτε το ταχύτερο σαρκοφάγο φυτό στο βίντεο που ακολουθεί:



http://www.iefimerida.gr

Θεσσαλια: Εβαλε μικρη αγγελια για τσοπανη και... εγινε χαμος!

Πάνω από 120 άτομα ανταποκρίθηκαν σε αγγελία που έβαλε κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι Λάρισας για να βρει τσοπάνη και χρειάστηκε να κάνει... δεκάδες συνεντεύξεις με τους υποψηφίους μέχρι να βρει τον καταλληλότερο.

Πριν από μερικά χρόνια επέλεγαν το επάγγελμα του τσοπάνη μόνο αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και έτσι σήμερα μεταξύ των υποψηφίων είναι ακόμη και απόφοιτοι ΤΕΙ ή ιδιωτικών κολεγίων. Οσο για τον μισθό, κυμαίνεται γύρω στα 500-700 ευρώ τον μήνα, ενώ συνήθως προσφέρεται διαμονή και διατροφή.

«Ολοι νομίζουν πως είναι εύκολη και ξεκούραστη δουλειά. Στην πορεία αντιλαμβάνονται πως δεν έχει Σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες, πρέπει να βγάλουμε το κοπάδι για βοσκή ακόμη και μέσα στον βαρύ χειμώνα, ενώ το άρμεγμα είναι εξαιρετικά επίπονο», λέει στο «Εθνος» ο Χρήστος Νταλίπ. 
Ο 47χρονος Αλβανός μένει με την οικογένειά του στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας και ψάχνει τα τελευταία δύο χρόνια δουλειά ως τσοπάνης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να βάλει αγγελία σε τοπική εφημερίδα τονίζοντας στα... προσόντα του ότι μπορεί να φροντίσει πρόβατα και γίδια.

Το τηλέφωνό του δεν χτύπησε ακόμη, αφού όπως λέει «υπάρχει μεγάλη ζήτηση από ανέργους. Εχω υπομονή και περιμένω. Ξέρω πως κάποια στιγμή θα βρω δουλειά, αφού όσοι πάνε χωρίς εμπειρία, σύντομα τα παρατούν γιατί δεν αντέχουν».

Ο Χρ. Νταλίπ ήρθε πριν από 20 χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν ως τσοπάνης σε κοπάδια της Λάρισας, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην οικοδομή. Τώρα που η οικοδομή βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, σκέφτηκε να επιστρέψει στην κτηνοτροφία ως τσοπάνης, μια που ξέρει τη δουλειά.

«Το κοπάδι θέλει φροντίδα χειμώνα - καλοκαίρι. Δεν ξεχωρίζει εποχές, θερμοκρασίες, αργίες και γιορτές. Πρέπει κάθε μέρα να το αρμέξεις, ανεξάρτητα από τις άλλες υποχρεώσεις σου», είπε προσθέτοντας ότι πλέον οι θέσεις είναι λίγες στον θεσσαλικό κάμπο και γίνονται... ανάρπαστες.

Το αντιλήφθηκε και ο κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι που δέχτηκε πάνω από 120 τηλεφωνήματα. Οπως είπε το έκανε επειδή αυξήθηκε ο αριθμός των ζώων του, πλέον το κοπάδι του αριθμεί 350 πρόβατα και αυτή την περίοδο που γεννούν οι προβατίνες ο ένας τσοπάνης που έχει, τρέχει και δεν φτάνει.

Μεταξύ αυτών που απάντησαν στην αγγελία ήταν και τσοπάνηδες που ήδη εργάζονται σε άλλα μαντριά, αλλά ήθελαν να δουν το μηνιάτικο και αν τους συνέφερε, να άλλαζαν εργοδότη. «Μια πρώτη έρευνα που έκανα στον χώρο μου, δεν είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση. Ετσι έβαλα την αγγελία, αλλά αυτό που συνέβη δεν το περίμενα. Το κινητό μου τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας ο κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι.

Σημειώνεται πως πριν από μερικούς μήνες στον Δήμο Ιθάκης κατατέθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου... τσοπάνη, με μισθό 1.600 ευρώ. Οι περισσότεροι έσπευσαν να θεωρήσουν πρωταπριλιάτικο αστείο την είδηση, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός όμως εξήγησε πως χρειαζόταν έναν έμπειρο τσοπάνη για να ακινητοποιήσει και να μαρκάρει 7.000 αδέσποτα αιγοπρόβατα που κυκλοφορούσαν στο νησί.


Αναγνωριστε τα συμπτωματα και προλαβετε το εμφραγμα



Το έμφραγμα αποτελεί την πιο σαφή ένδειξη ότι η καρδιά αντιμετωπίζει...
πρόβλημα. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα, πιο διακριτικά συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι η καρδιά μας ετοιμάζεται να μας προδώσει. Ανακαλύψτε τα προτού είναι αργά…

Πονόδοντος κατά το περπάτημα

Το κλασικότερο σύμπτωμα καρδιοπάθειας είναι η στηθάγχη, δηλαδή ο πόνος στο στήθος, τον οποίο προκαλεί η στένωση των αρτηριών που περιορίζουν τη ροή οξυγόνου και αίματος στην καρδιά. Ο πόνος όμως μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως, για παράδειγμα, στην οδοντοστοιχία. Σύμφωνα με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου του Λιντς, ένα επίσης κλασικό σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ο πονόδοντος κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, ο οποίος υποχωρεί μόλις ξεκουραστούμε. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω πόνος εμφανίζεται συνήθως μερικές εβδομάδες πριν από το έμφραγμα.

Ημικρανίες

Διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες με οπτική διαταραχή, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας. Οι ερευνητές αποδίδουν το φαινόμενο στις ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος και θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος τύπος ημικρανίας συνδέεται με μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται «ανοιχτό ωοειδές τρήμα». Η εν λόγω ανωμαλία είναι ουσιαστικά μια τρύπα στην καρδιά, η οποία επιτρέπει στο αίμα να περνάει από τις φλέβες στις αρτηρίες παρακάμπτοντας τους πνεύμονες, οι οποίοι φιλτράρουν συγκεκριμένα χημικά.


Επίμονη γρίπη

Η γρίπη που δεν υποχωρεί ύστερα από πέντε ή έξι μέρες μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ μπορεί να είναι και ένδειξη μυοκαρδίτιδας. Μπορεί να εκδηλωθεί παράλληλα ή αμέσως μετά από μια ίωση και να διαγνωσθεί λανθασμένα ως γρίπη αφού τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, πυρετό ή αρρυθμίες.


Φαλάκρα

Η απώλεια των μαλλιών στους άνδρες και ειδικά στο πίσω μέρος μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στο συγκεκριμένο σημείο έχουν κατά 36% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, με το ποσοστό να μειώνεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Στυτική δυσλειτουργία

Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας δεν θα πρέπει ποτένα αγνοείται καθώς είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με κάποια μορφή καρδιοπάθειας, δεδομένου ότι για να επιτευχθεί στύση απαιτείται καλή κυκλοφορία του αίματος. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν μάλιστα τα προβλήματα στύσης «βαρόμετρο» της καρδιαγγειακής υγείας. Ενας άντρας που στα σαράντα του αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα έχει, σύμφωνα με έρευνες, 50πλάσιο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό αποτελεί κλασικό σύμπτωμα υπνικής άπνοιας, όπου η αναπνοή διακόπτεται για αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά προτού το άτομο ξυπνήσει στιγμιαία. Μια μορφή της συγκεκριμένης πάθησης, που ονομάζεται «κεντρική υπνική άπνοια», συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει τη σωστή εντολή για να αρχίσει ο ασθενής να αναπνέει, ενώ κοιμάται, γεγονός που μπορεί να μαρτυρά υποκείμενη καρδιακή ανεπάρκεια.

Μελανιασμένα νύχια
Ενας από τους κλασικότερους τρόπους για να ελέγξει ένας γιατρός πόσο οξυγόνο κυκλοφορεί στο αίμα κάποιου ασθενούς είναι να κοιτάξει το χρώμα των νυχιών του. Το μπλε χρώμα μπορεί να μαρτυρά κακή οξυγόνωση εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος στον οργανισμό, δηλαδή πρόβλημα στην καρδιακή λειτουργία.

 http://24wro.blogspot.co


Απιστευτο! Κοριτσακι γεννηθηκε με ουρα.



Ένα μωρό 4 μηνών στην Κίνα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί η ουρά, μήκους 12 εκατοστών, με την οποία γεννήθηκε.

Το μικρό κοριτσάκι, που ονομάζεται Hong Hong, γεννήθηκε με την ουρά αλλά μέσα σε τέσσερις μήνες το μέγεθός της διπλασιάστηκε. Οι γονείς του βρέφους σοκαρίστηκαν όταν είδαν την ουρά. «Ήθελα να της την κόψω με το που γεννήθηκε αλλά οι γιατροί μας συμβούλεψαν να περιμένουμε λίγο, γιατί τα νεογέννητα είναι πολύ αδύναμα για να υποβληθούν σε χειρουργείο,» δήλωσε ο πατέρας του βρέφους.

Οι γιατροί, που εξέτασαν το μικρό κοριτσάκι, δήλωσαν πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που συμβαίνει μία στο ένα εκατομμύριο. Οι ακτινογραφίες έδειξαν πως η ουρά συνδέεται με έναν λιπώδη όγκο, στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με τον θεράπων ιατρό, η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πουν εάν θα χρειαστεί να γίνει και περαιτέρω θεραπεία.


Γιατι δεν γεννηθηκε κανενας Ελληνας μεταξυ 16 και 28 Φεβρουαριου 1923 ;



Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γέννησης από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923!
Αυτό αποκαλύπτει ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.Όχι, φυσικά, γιατί δεν είχαμε ούτε μία γέννα σε μία ολόκληρη περίοδο 13 ημερών, αλλά γιατί απλούστατα το 1923 είχε μόνο 352 ημέρες"!
Όπως εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος, από τον Φεβρουάριο του 1923, έλειπαν 13 ολόκληρες ημέρες, δηλαδή το διάστημα μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου! Γιατί έγινε αυτό; Ιδού η εξήγηση:Ένα σωστό ετήσιο ημερολόγιο πρέπει να έχει ως βάση του τον ακριβή χρόνο που χρειάζεται η Γη για να συμπληρώσει μία πλήρη περιφορά της γύρω από τον Ήλιο. Αυτή η κίνηση της Γης αντικαθρεπτίζεται στην φαινόμενη κίνηση του Ήλιου ανάμεσα στους αστερισμούς. Οι Βαβυλώνιοι κατέγραψαν για πρώτη φορά την αργή αυτή φαινόμενη κίνηση του Ήλιου από τη Δύση προς την Ανατολή, γιατί παρατηρούσαν προσεχτικά τον ορίζοντα την ώρα της Δύσης. Και οι παρατηρήσεις τους εκείνες τους απεκάλυψαν ότι ο Ήλιος επέστρεφε στην αφετηρία του μετά από περίπου 360 ημέρες. Έτσι οι Βαβυλώνιοι χώρισαν τον κύκλο σε 360 μοίρες, κάτι που παραμένει σε ισχύ ακόμη και σήμερα, και θέσπισαν συγχρόνως ένα μεικτό σεληνιακό και ηλιακό ημερολόγιο 360 ημερών, με προσθήκες εμβόλιμων εορτάσιμων ημερών που δεν έλυναν όμως το πρόβλημα της επακριβούς διάρκειας του έτους.
Ένα ορθογραφικο λάθος "γέννησε" την "γρουσουζιά" των δίσεκτων ετών!
Κάτι ανάλογο ίσχυε και για το ρωμαϊκό ημερολόγιο, το οποίο το 44 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρ το άλλαξε ριζικά και με τη βοήθεια του Έλληνα αστρονόμου Σωσιγένη από την Αλεξάνδρεια εγκαθίδρυσε το Ημερολόγιο που φέρει έκτοτε το όνομά του. Ο Σωσιγένης βασισμένος στους υπολογισμούς του πατέρα της αστρονομίας Ιππάρχου (ο οποίος έναν αιώνα νωρίτερα είχε προσδιορίσει ότι το ηλιακό ή τροπικό έτος έχει διάρκεια ίση με 365,242 ημέρες), θέσπισε ένα ημερολόγιο του οποίου τα έτη είχαν 365 ημέρες ενώ σε κάθε τέταρτο έτος πρόσθεταν μία ακόμη ημέρα, μετά την «έκτη προ των καλενδών του Μαρτίου», που ονομάζονταν «bis sextus». Έτσι η ημέρα αυτή, επειδή μετριόταν δύο φορές, ονομάζεται ακόμη και σήμερα «δις έκτη» και το έτος που την περιέχει «δίσεκτο».

Η παρανόηση λοιπόν του λαού ότι τα δίσεκτα έτη είναι «γρουσούζικα» («κι αν έρθουν χρόνια δίσεχτα και μήνες οργισμένοι» όπως λέει το δημοτικό μας τραγούδι) ίσως να προέρχεται από την λανθασμένη αντίληψη της ετυμολογίας και της ορθογραφίας του πρώτου συνθετικού της λέξεως «δίσεκτο». Αντί δηλαδή του σωστού «δις» με γιώτα (που σημαίνει δύο φορές) να εννοείται λανθασμένα το αχώριστο προθεματικό μόριο «δυς» με ύψιλον που έχει την έννοια της δυστυχίας, «της δυσκολίας, της κακής καταστάσεως ή του απευκταίου αποτελέσματος».
Ένα λάθος 11 λεπτών, "μετακινούσε" συνεχώς την Εαρινή Ισημερία!
Αλλά και το Ιουλιανό Ημερολόγιο δεν ήταν τέλειο. Γιατί παρ’ όλο τον καλύτερο προσδιορισμό του ηλιακού έτους από τον Σωσιγένη, υπήρχε ακόμη μια μικρή απόκλιση από την πραγματικότητα αφού η διάρκεια του ηλιακού έτους είναι 365,242199 ημέρες. Έτσι το καθορισμένο από τον Σωσιγένη έτος είναι μικρότερο του πραγματικού κατά 0,0078 της ημέρας, δηλαδή κατά 11 λεπτά και 13 περίπου δευτερόλεπτα, χρόνος που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σχεδόν ασήμαντος. Κάθε τέσσερα όμως χρόνια το μικρό αυτό λάθος γίνεται περίπου 45 λεπτά, και κάθε 129 χρόνια φτάνει την μία ολόκληρη ημέρα.

Μέσα στα πρώτα 400 χρόνια από την εφαρμογή του Ιουλιανού Ημερολογίου το λάθος είχε φτάσει τις τρεις ημέρες με αποτέλεσμα το 325 μ.Χ. η εαρινή ισημερία να συμβεί στις 21 Μαρτίου. Το λάθος των 11 περίπου λεπτών του Ιουλιανού Ημερολογίου συσσωρευόταν και η εαρινή ισημερία μετατοπιζόταν όλο και πιο ενωρίς. Έτσι ενώ την εποχή του Χριστού η εαρινή ισημερία συνέβαινε στις 23 Μαρτίου, το 325 μ.Χ. συνέβη στις 21 Μαρτίου, και το 1582 μ.Χ. είχε φτάσει να συμβαίνει στις 10 Μαρτίου, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα στον ακριβή καθορισμό του εορτασμού του Χριστιανικού Πάσχα σύμφωνα με τον όρο που είχε θεσπίσει η Α’ Oικουμενική Σύνοδος.
Η διόρθωση του λάθους με την "εξαφάνιση" 10 ημερών!

Το 1572, ο ιησουίτης αστρονόμος Χριστόφορος Κλάβιους, με τη βοήθεια του αστρονόμου Λουίτζι Λίλιο, επεξεργάστηκε την παπική βούλλα της ημερολογιακής μεταρρύθμισης. Με αυτήν η 5η Οκτωβρίου 1582 ονομάστηκε 15η Οκτωβρίου και με αυτόν τον τρόπο διορθώθηκε το λάθος των 10 ημερών, που είχε συσσωρευτεί στους προηγούμενους 11 αιώνες, και για να επιστρέψει η εαρινή ισημερία στην 21η Μαρτίου, όπως ήταν κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο του 325 μ.Χ.

Για να μην επαναληφθεί το λάθος του Ιουλιανού Ημερολογίου, ο Λίλιο όρισε επίσης ότι δίσεκτα θα είναι τα έτη που ο αριθμός τους διαιρείται με το 4 εξαιρουμένων των «επαιωνίων», τα έτη δηλαδή των αιώνων, από τα οποία όριζε ως δίσεκτα μόνον όσα έχουν αριθμό αιώνων που διαιρείται με το 4. Με αυτή την τροποποίηση το έτος 1900 δεν ήταν δίσεκτο, ενώ αντίθετα το επαιώνιο έτος 2000 ήταν δίσεκτο. Η τροποποίηση αυτή δηλαδή καθορίζει ότι σε κάθε 400 χρόνια έχουμε 97 δίσεκτα έτη αφού το λάθος του Ιουλιανού Ημερολογίου είναι 3 ημέρες και 3 ώρες περίπου κάθε 400 χρόνια. Μ’ αυτό τον τρόπο διορθώνουμε το λάθος των τριών ημερών, παραμένει όμως ένα λάθος τριών περίπου ωρών κάθε 400 χρόνια που θα συσσωρευτεί σε μία περίπου ημέρα το έτος 3081 μ.Χ..
Η απόφαση της ελληνικής πολιτείας να "εξαφανίσει" 13 μέρες!

Στα Ορθόδοξα κράτη η αρχή της μεταρρύθμισης ξεκίνησε το 1895 όταν ο οικουμενικός πατριάρχης Άνθιμος Ζ' εξέφρασε «πόθους και ευχάς υπέρ ενός ενιαίου ημερολογίου δι' άπαντας τους χριστιανικούς λαούς». Έτσι το 1903, μετά από ερώτημα του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωακείμ Γ', η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με τη θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ότι «αι ορθόδοξοι Εκκλησίαι εν συνεννοήσει μετ' αλλήλων και μετά της πολιτείας εκάστης αυτών δύνανται να επιχειρήσωσι την μεταρρύθμισιν του νυν εν χρήσει παρ' ημίν ημερολογίου συμφώνως προς τας προόδους και τα πορίσματα της αστρονομικής επιστήμης».

Το 1919 η ελληνική πολιτεία ανακίνησε και πάλι το ημερολογιακό θέμα και τελικά τον Ισανουάριο του 1923 αντικατέστησε νομοθετικά το Ιουλιανό Ημερολόγιο με το Γρηγοριανό και όρισε την έναρξη της εφαρμογής του την 16η Φεβρουαρίου 1923. Για να γίνει η διόρθωση η 16η Φεβρουαρίου ονομάστηκε 1η Μαρτίου, δηλαδή αφαιρέθηκαν 13 ημέρες από το έτος 1923.

Αυτό έγινε γιατί στις 10 ημέρες λάθους μεταξύ Γρηγοριανού και Ιουλιανού από το 325 έως το 1582 είχε επέλθει καθυστέρηση και άλλων τριών ημερών στα περίπου 340 χρόνια που είχαν παρέλθει από την πρώτη εισαγωγή του Γρηγοριανού Ημερολογίου. Γι’ αυτό άλλωστε το έτος 1923 στην Ελλάδα δεν είχε 365 ημέρες αλλά 352, οπότε και κανένας Έλληνας υπήκοος δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης με ημερομηνία από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923.
Πηγή: madata

Παραλιγο θυμα βιασμου γνωστη ηθοποιος μερα μεσημερι στο κεντρο της Αθηνας!



Της επιτέθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας έχοντας σκοπό να τη βιάσει.
Ο λόγος για την 28χρονη ηθοποιό Ζωή Ζέρβα, αρραβωνιαστικιά του σκηνοθέτηΝίκου Ζερβού, που περιέγραψε σοκαρισμένη την επίθεση που δέχτηκε, στις 15:30:
«Είχα φύγει από το γραφείο του Νίκου, και κατευθυνόμουν στην Κυψέλη. Στη γέφυρα Μουστοξύδη, ένας ξένος, πολύ ψηλός και γεροδεμένος άνδρας, που έμοιαζε Μαροκινός, με πλησίασε και ήταν έτοιμος να προβεί σε άσεμνες χειρονομίες εναντίον μου. Τρόμαξα πάρα πολύ όταν συνειδητοποίησα ότι είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα, σαφώς με σκοπό να με βιάσει. Για καλή μου τύχη όμως, πρόλαβα και αμύνθηκα, γιατί τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει kick boxing».
Και τονίζει στην Espresso: «Όταν κατάφερα ν΄απομακρυνθώ, άρχισε να μου φωνάζει μιλώντας σπαστά ελληνικά: "Δεν καταλαβαίνω, γιατί κάνεις έτσι;" Αμέσως, αφού είδα ότι δεν αποχωρούσε, κάλεσα από το τηλέφωνο μου την αστυνομία, που ήρθε στον τόπο, και κατήγγειλα το γεγονός. Όταν με είδε να παίρνω την αστυνομία, εξαφανίστηκε» .
Η ηθοποιός μετά την περιπέτεια της, συμβουλεύει όλους τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, ώστε να αμύνονται σε κατάσταση ανάγκης.
Click to enlarge image 081012082931_1968_jpg.jpg

Ποδηλατο απο... χαρτι!!!


Ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένο χαρτί και με κόστος μόλις 9 δολάρια είναι έτοιμο για παραγωγή στο Ισραήλ, σε σχέδιο του Izhar Gafni.


Πρόκειται για ένα μέσο μεταφοράς που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις εκείνων που έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες και εκείνων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος ενός συμβατικού ποδηλάτου, αφού το κόστος του στην αγορά δεν θα ξεπερνά τα 60 δολάρια.

Ο Gafni είχε απευθυνθεί σε τρεις μηχανικούς για βοήθεια, οι οποίοι του είχαν πει ότι αυτό που επεδίωκε, να φτιάξει ένα ποδήλατο μηδαμινού κόστους, οικολογικό και χρηστικό, ήταν αδύνατο. 

Η επιμονή του όμως και η προσπάθεια που κατέβαλλε τον ανταμείψανε, καθότι ήδη έχει έτοιμο το πρωτότυπο και πλέον ψάχνει για επενδυτές, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή και η διανομή του τον επόμενο χρόνο.

Και για όσους αναρωτιούνται, αν το συγκεκριμένο ποδήλατο…αντέχει τον αναβάτη του, να σημειωθεί ότι μπορεί να «σηκώσει» έως και 140 κιλά!

Δείτε το video:

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger