E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Χειρουργούν χωρίς αναισθητικό!

Σάββατο 13 Απριλίου 2013



Ο αιγυπτιακός στρατός διέταξε γιατρούς να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθησία σε διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί σε συγκεντρώσεις κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με αποσπάσματα έκθεσης που δημοσιεύονται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Η έκθεση αυτή για τις θηριωδίες του στρατού και της αστυνομίας από το 2011, η οποία συντάχθηκε με εντολή του προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, δείχνει επίσης ότι ιατρικό προσωπικό και στρατιώτες επιτέθησαν σε διαδηλωτές ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο του Καΐρου.

Η έκθεση κατηγορεί το στρατό για βασανιστήρια και εξαφανίσεις κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.
Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφεται η μεταχείριση που είχαν διαδηλωτές στο στρατιωτικό νοσοκομείο Κόμπρι ελ-Κόμπα του Καΐρου, τον Μάιο του 2012, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της έκθεσης, τα οποία είχαν διαρρεύσει νωρίτερα στον Τύπο, πηγή αποκάλυψε ότι ένας στρατιωτικός γιατρός διέταξε γιατρούς να χειρουργούν χωρίς αναισθησία και αποστειρωμένα εργαλεία. ‘Ενας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς στρατιωτικοί γιατροί και στρατιώτες «επιτέθηκαν σε διαδηλωτές χτυπώντας τους άγρια και προσβάλλοντάς τους».

«Δεν μπορώ να υπερεκτιμήσω τη σημασία της έκθεσης αυτής», δήλωσε ο Χέμπα Μοράγεφ, διευθυντής της οργάνωσης Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αίγυπτο.

«Ο στρατός έλεγε πάντα ότι ήταν με το μέρος των διαδηλωτών και ότι ποτέ δεν έρριξε ούτε μια σφαίρα εναντίον τους. Η έκθεση αυτή περιέχει για πρώτη φορά μια επίσημη καταδίκη του στρατού για τις ευθύνες του σε βασανιστήρια, δολοφονίες και εξαφανίσεις», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, μετά τις αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας, ο πρόεδρος Μόρσι σε ένδειξη υποστήριξης προς το στρατό με τον οποίο οι σχέσεις του είναι τεταμένες, προήγαγε την Τετάρτη σε αρχιστρατήγους τρεις στρατηγούς.

Η προαγωγή των τριών στρατηγών αποφασίστηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο βρέθηκε στην εξουσία την περίοδο που ακολούθησε την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ ως την εκλογή του Μόρσι τον Ιούνιο.

Πηγή: real.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger