E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δρόμος για… καβούρια!

Σάββατο 13 Απριλίου 2013




Στο Christmas Island της Αυστραλίας τα κόκκινα καβούρια διασχίζουν το δρόμο, ανεβαίνοντας σε μια παράξενη γέφυρα, προκειμένου να προστατευτούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατά την περίοδο της ετήσιας μετανάστευσής τους.
Χιλιάδες κόκκινα καβούρια πλημμυρίζουν τους δρόμους του Christmas Island στην Αυστραλία, αποτελώντας την εποχή της αναπαραγωγής τους έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για περαστικούς και οδηγούς.
perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!
Τα θηλυκά καβούρια διανύουν όλες τις ώρες της ημέρας αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να αφήσουν τα αβγά τους στη θάλασσα, πριν επιστρέψουν πίσω στις φωλιές τους, που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών του νησιού.
perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!
Οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι, για όσο διάστημα διαρκεί η εν λόγω διαδικασία, φροντίζουν να προστατεύουν τα καβούρια με κάθε τρόπο, απομακρύνοντας τους κινδύνους που προέρχονται κυρίως από τα οχήματα.
perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, κατασκεύασαν σε διάφορα σημεία διαβάσεις σαν αυτήν που βλέπετε, για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των καβουριών, απομακρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο της εξόδου τους στο οδόστρωμα.
perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!

http://perierga.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger