E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

AΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Μια... πλάκα άλλαξε την ιστορίας της Ιατρικής!!!

Σάββατο 13 Απριλίου 2013


Όταν η Elizabeth Blackwell έκανε αίτηση για να μπει σε Ιατρική σχολή το 1847, βρήκε όλες τις πόρτες κλειστές, επειδή απλά και μόνο ήταν γυναίκα 

Καμία γυναίκα μέχρι τότε δεν είχε όχι απλά αποφοιτήσει από Ιατρική Σχολή, αλλά δεν είχε καν φοιτήσει. Το να το σκεφτεί κανείς και μόνο να την δεχτεί, ήταν γελοίο. Τόσο γελοίο, που συνέβη!

Οι υπεύθυνοι μιας σχολής όμως, όχι μόνο της απαγόρευσε να γραφτεί, αλλά έκαναν κάτι που τελικά τους γύρισε μπούμερανγκ.

Οι υπεύθυνοι της Ιατρικής Σχολής Geneva δεν της αρνήθηκαν αμέσως την εγγραφή της. Έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία με τον όρο πως έστω και ένας φοιτητής ψήφιζε υπέρ της, θα την δεχόντουσαν.

Με αυτόν τον τρόπο πίστευαν πως όχι μόνο θα της έδειχναν ότι ήταν ανεπιθύμητη, αλλά πιθανόν ήθελαν να την γελοιοποιήσουν κιόλας. Άλλωστε, ποιος σωστά σκεπτόμενος φοιτητής θα ψήφιζε να μπει μια γυναίκα σε ιατρική σχολή;

Όμως, οι φοιτητές πίστεψαν πως ήταν κάποιο αστείο και αποφάσισαν να κάνουν πλάκα: και οι 150 άντρες ψήφισαν υπέρ της Elizabeth.

Η Elizabeth ήταν η πρώτη γυναίκα που έμπαινε σε μια από τις ανδροκρατούμενες Ιατρικές Σχολές των ΗΠΑ! Αποφοίτησε το 1849 και άλλαξε την ιστορία της Ιατρικής.

Πηγή: forcleveronly

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger