E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Θανατοποινίτες θα εκτελούνται μετά από νόμο με χρήση ντόπιων προϊόντων!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013



Με ντόπια προϊόντα θα. . . εκτελούνται στο εξής οι θανατοποινίτες στο Βιετνάμ, αφού το κοινοβούλιο της χώρας τροποποίησε τη σχετική νομοθεσία, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για να ξαναρχίσουν οι εκτελέσεις οι οποίες είχαν διακοπεί από το 2011.
Στις φυλακές του Βιετνάμ υπάρχουν σήμερα 532 θανατοποινίτες και ο αριθμός τους αυξάνεται διότι υπήρχε έλλειψη των υλικών για την παρασκευή του θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος με το οποίο πραγματοποιούνται οι εκτελέσεις. Πριν από δύο χρόνια καταργήθηκαν τα εκτελεστικά αποσπάσματα με σκοπό να αντικατασταθούν από μια “πιο ανθρωπιστική” μέθοδο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εξαγωγείς από άλλες χώρες είχαν αρνηθεί να πουλήσουν στο Βιετνάμ τα προϊόντα τους όταν αντιλήφθηκαν για τι θα τα χρησιμοποιούσαν οι αρχές.
Το κοινοβούλιο τροποποίησε το νόμο, επιτρέποντας να χρησιμοποιούνται ντόπια χημικά προϊόντα για την παρασκευή των ενέσιμων διαλυμάτων. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 27 Ιουνίου.
Οι περισσότεροι από τους θανατοποινίτες έχουν καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και για δολοφονίες. Το Ανόι δεν ανακοινώνει στατιστικά στοιχεία, όμως η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε 5 εκτελέσεις το 2011 και 23 καταδίκες σε θάνατο.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger