E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σάλο στους ακτιβιστές έχει προκαλέσει το σπίτι της Barbie στο Βερολίνο (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Έντονες αντιδράσεις στον κόσμο των ακτιβιστών του Βερολίνου, έχει δημιουργήσει το σπίτι της Μπάρμπι, που στήθηκε σε μια έκταση 2.500 τμ και εγκαινιάζεται αύριο.

Οι ακτιβιστές, έχουν ήδη γεμίσει με συνθήματα κατά της διάσημης κούκλας, όλους τους φράχτες.

Σύμφωνα με το “iefimerida.gr”, στον προαύλιο χώρο λειτουργεί ένα συντριβάνι σε σχήμα μεγάλης γόβας, ενώ για να φτάσει κανείς στην κεντρική είσοδο του κτιρίου των 2.750 τ.μ. ανεβαίνει τα σκαλοπάτια μίας ροζ σκάλας.

Ο εικονικός κόσμος της Μπάρμπι αναμένεται να προσελκύει καθημερινά έως και 3.000 επισκέπτες, ενώ ήδη μια τεράστια πινακίδα με την εικόνα της κούκλας προσκαλεί τους επιβάτες του τρένου να την επισκεφτούν.

Δεν έχουν όμως υποδεχθεί τη δημιουργία του συγκεκριμένου εκθέματος, με ενθουσιασμό κάποιοι ακτιβιστές και η αριστερά της χώρας που κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

Οι φράχτες γύρω από το σπίτι έχουν ήδη γεμίσει με συνθήματα εναντίον της Μπάρμπι, ενώ και στο Facebook έχει δημιουργηθεί η σελίδα «Occupy Barbie Dreamhouse» (δηλαδή «καταλάβετε το ονειρεμένο σπίτι της Μπάρμπι») με περίπου 2.000 like μέχρι τώρα.

Ο 27χρονος Μichael Koschitzki, μέλος της νεολαίας του Αριστερού Κόμματος κάνει λόγο για έκφραση ενός λανθασμένου προτύπου που «δίνει στις γυναίκες μόνο δύο επιλογές: να γίνουν μοντέλα ή ποπ σταρ».

Για τον Koschitzki και τους άλλους αντιδρώντες, η ξανθιά κούκλα δεν αντιπροσωπεύει απλώς ένα μη υγιές πρότυπο ομορφιάς και τις υπερβολές της βιομηχανίας καλλυντικών αλλά στέκεται και απέναντι στις ιδέες της χειραφέτησης και της ισότητας.

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel, που κατασκευάζει τις Μπάρμπι, απορρίπτει πάντως αυτές τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «η Μπάρμπι δεν ενσαρκώνει πλέον μόνον μία καλλονή της παραλίας, αλλά επίσης μία πλαστική χειρούργο ή μία υποψήφια πρόεδρο».

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ για τα παιδιά και 15 για τους ενήλικες, ενώ υπολογίζεται ότι στα αυριανά εγκαίνια θα προσέλθουν εκατοντάδες φίλοι της ξανθιάς κούκλας.
Δείτε το σπίτι της κούκλας:




Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger