E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ινδία: Λύση κατά των βιασμών... να φορούν παλτά οι γυναίκες!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013



Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Ινδία η θέση της περιφερειακής κυβέρνησης του κρατιδίου Ποντιτσερί ότι οι γυναίκες πρέπει να καλύπτονται με... παλτά για να σωθούν από επίδοξους βιαστές στη σκιά του ομαδικού βιασμού μιας 23χρονης στο Νέο Δελχί που κατέληξε τελικά στα τραύματά της.



Σε μια οπισθοδρομική κίνηση, η περιφερειακή κυβέρνηση της Ποντιτσερί πρότεινε τον επανασχεδιασμό των σχολικών στολών με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση παλτών για τις μαθήτριες, παρά τις υψηλότατες θερμοκρασίας που επικρατούν στην περιοχή. Η περιφερειακή κυβέρνηση, επίσης, προτίθεται να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία.



Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της σχετικής επιτροπής υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας το Σάββατο μετά και την απαγωγή και το βιασμό μιας 12χρονης από έναν ελεγκτή λεωφορείου και ένα φοιτητή την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

«Η συνάντηση αποφάσισε να καθιερώσει τη χρήση παλτών για τις μαθήτριες, ειδικά χωριστά λεωφορεία για αυτές, και να τούς απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Η κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί για την εξασφάλιση της ασφάλειας των γυναικών, ιδιαίτερα των μαθητριών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας της περιφερειακής κυβέρνησης του Ποντιτσερί.

Στελέχη της κυβέρνησης δε, εξετάζουν και το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης από τις γυναίκες της πούρντα (το ανάλογο της μπούρκας στην Ινδία) που θα καλύπτει ακόμη και τα πρόσωπα των γυναικών...

πηγή: skai.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger