E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στα ύψη αυτοκτονίες και κατάθλιψη λόγω κρίσης!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πλέον η παραδοχή ανήκει στο ίδιο το υπουργείο Υγείας: η ανεργία οδηγεί τους Έλληνες στην αυτοκτονία και την κατάθλιψη! Διαβάστε τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη μετά από σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. 


Μπορεί επίσημα τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονίας να μην καταγράφονται στα νοσοκομεία ωστόσο οι εκτιμήσεις μιλούν για δραματική αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια. 
Μάλιστα στο έγγραφο της υφυπουργού Υγείας που δόθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ερώτηση σημειώνεται χαρακτηριστικά: «εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ολοένα αυξανόμενων ποσοστών ανεργίας, υπάρχει αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης και ενδεχόμενα να έχει υπάρξει και αύξηση των αυτοκτονιών».

Πάντως η κυβέρνηση μπορεί να μας επιβάλει χαράτσια, να μειώνει τα εισοδήματά μας και να οδηγεί χιλιάδες στην ανεργία, φροντίζει όμως για τις ...αυτοκτονίες μας!!
Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας έχουν προωθηθεί δράσεις που προάγουν την πρόληψη των αυτοκτονιών, όπως το Κέντρο Ημέρας για την αυτοκτονία, την Τηλεφωνική Γραμμή Παρέμβασης και το Εθνικό Πρόγραμμα για την πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Πάντως με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το 2008 καταγράφηκαν 373 αυτοκτονίες, το 2009 καταγράφηκαν 391 αυτοκτονίες και το 2010 καταγράφηκαν 377 αυτοκτονίες.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία από την άλλη οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και το Δεκέμβριο του 2012 ανήλθαν σε 837.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι τελεσθείσες αυτοκτονίες και μαζί και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, από 1.1.2009 έως 23.08.2012, σε 3.124 σε όλη τη χώρα.

http://iatropedia.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger