E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποια κρεβατοκάμαρα εγγυάται καλό ύπνο;

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013


Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος αφιερωμένος στην ξεκούραση.Αν όμως νιώθεις ότι το περιβάλλον δε σου προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση από το καθημερινό στρες, δοκίμασε μερικές διακοσμητικές συμβουλές ώστε να το μετατρέψεις σε μια πραγματική όαση, που θα σε ηρεμεί κατάλληλα και θα σε βοηθά να κοιμηθείς ήσυχα και γλυκά.
Χρωματικές ισορροπίες
Τα χρώματα που κυριαρχούν στην κρεβατοκάμαρα παίζουν σπουδαίο ρόλο για έναν καλό ύπνο. Έτσι:
  • Αν οι τοίχοι είναι λευκοί, τότε καλό είναι να προσθέσεις λίγο χρώμα με ένα όμορφο επιτραπέζιο φωτιστικό, χρωματιστά χαλάκια και από τις δύο πλευρές του κρεβατιού και έναν όμορφο ρομαντικό πίνακα με απαλές αποχρώσεις. Αυτό θα σου φτιάξει τη διάθεση, με αποτέλεσμα να έχεις έναν πιο ευχάριστο ύπνο και όμορφα όνειρα.
  • Αν οι τοίχοι δεν είναι λευκοί, καλύτερα η διακόσμηση να γίνει σε ουδέτερους χρωματισμούς, όπως είναι το μπεζ, το λευκό και το ανοικτό γκρι. Ταιριάζουν με κάθε ύφος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μαλακώσουν τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου.
  • Όμορφα και ξεκούραστα χρώματα για τις κουβέρτες και τα παπλώματα είναι το μελί, το καμηλό και το ανοικτό πράσινο.
* Απόφυγε χρώματα που ξεσηκώνουν τις αισθήσεις και ενθουσιάζουν, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο: το πιο πιθανό είναι ότι θα σε κρατήσουν ξάγρυπνο/η. Κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο είναι τα απαλά χρώματα, όπως το γαλάζιο, το πράσινο, το γαλαζοπράσινο και το ροδακινί, που είναι καταπραϋντικά και φέρνουν μια αίσθηση φρεσκάδας.
Μοναστηριακή λιτότητα
Ειδικοί στη μελέτη του ύπνου συνιστούν η κρεβατοκάμαρα να έχει μοναστηριακή λιτότητα. Τα έπιπλα να περιορίζονται στο κρεβάτι, τα κομοδίνα και μια καρέκλα ή έναν καλόγερο για να κρεμάς τα ρούχα σου.
Η άνεση είναι βασικό στοιχείο ηρεμίας, οπότε η κίνηση πρέπει να γίνεται ανεμπόδιστα. Η συσσώρευση πραγμάτων (ράφια, βιβλιοθήκες, τηλεόραση, διακοσμητικά αντικείμενα) δημιουργεί αίσθηση ταραχής στον εγκέφαλο, γι’ αυτό ξεκίνησε αφαιρώντας τα περιττά από τον χώρο.Επίσης οι κουρτίνες θα πρέπει να απομονώνουν το φως. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι σκουρόχρωμες – γιατί θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο – αλλά από χοντρό ύφασμα. Όσο για τον φωτισμό του ταβανιού, διάλεξε να είναι ρυθμιζόμενος σε ένταση.

http://www.goldenmag.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger