E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατροί «τις βρέχουν» στους ασθενείς τους - Νέα μέθοδος απεξάρτησης σε κλινική της Ρωσίας (φώτο)

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Στα βάθη της Σιβηρίας, επιστήμονες ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν μια επαναστατική μέθοδο απεξάρτησης από το αλκοόλ, τις ναρκωτικές ουσίες και όχι μόνο. Ακόμα και εργασιομανείς ή σεξομανείς θα μπορούσαν να βοηθηθούν από τη νέα μέθοδο.


Οι περισσότεροι σοκάρονται όταν ακούν πως η θεραπεία που εφαρμόζουν οι γιατροίGerman Pilipenko και Marina Chukhrova, περιλαμβάνει «ξύλο» με βέργα. Όπως ακριβώς έκαναν οι δάσκαλοι παλιά, όταν τιμωρούσαν τα παιδιά, έτσι και το δίδυμο των ειδικών, χτυπάει με μια βέργα τους γλουτούς του ασθενή.

“Ραβδίζουμε με τη βέργα τα οπίσθια του ασθενή για καθαρά ιατρικό σκοπό, δεν πρόκειται για κάποιο σαδομαζοχιστικό παιχνίδι”, αναφέρει σε συνέντευξη της η κυρία Marina Chukhrova. Η μέθοδος εμφανίζεται να βασίζεται σε επιστημονικές αρχές. Οι δύο επιστήμονεςισχυρίζονται πως η έλλειψη ενδορφινών, γνωστές και ως «ορμόνες της ευτυχίας» είναι η βασική αιτία που οι ασθενείς τους, στην πλειοψηφία τους εθισμένοι στα ναρκωτικά, υποφέρουν.

Σύμφωνα πάντα με τους δύο ψυχολόγους, ο πόνος, προκαλεί αύξηση στην παραγωγή ενδορφινών.

“Η ελεγχόμενη έκθεση σε πόνο, αντιμετωπίζει την έλλειψη ενθουσιασμού και ενδιαφέροντος για τη ζωή, που κρύβεται συχνά πίσω από τον εθισμό στο αλκοόλ ή τις ναρκωτικέςουσίες….όμως δεν είναι μόνο αυτό, η αύξηση των ενδορφινών μέσω του πόνου, μπορεί να αλλάξει τη ζωή ανθρώπων που έχουν τάσεις αυτοκτονίας, κατάθλιψη ή άλλες ψυχοσωματικές διαταραχές” ,δηλώνει στην Siberian Times, ο δρ. German Pilipenko.

Οι εισηγητές της θεραπείας έκαναν επίδειξη της παράδοξης πρακτικής τους, μπροστά στους φακούς των δημοσιογράφων. Η νεαρή ασθενής Natasha λαμβάνει 60 χτυπήματα στα οπίσθια, κάθε φορά που έχει συνεδρία με το δρ. German Pilipenko.

“Με κάθε ράβδισμα ουρλιάζω και σφίγγω το κρεβάτι. Είναι οξύς πόνος, το κορμί μου ηλεκτρίζεται από τα κτυπήματα, είναι πραγματικά δυσάρεστη εμπειρία, όμως μετά από κάθε συνεδρία, μπορώ να δω τα ευεργετικά αποτελέσματα. O πόνος με βοηθά να κατανοήσω τους κινδύνους στους οποίους εκθέτω τον εαυτό μου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η 22χρονη Natasha, εθισμένη από μικρή ηλικία στις ναρκωτικές ουσίες.

Ο 41 ετών Yuri, είναι αρκετά πιεσμένος με τη δουλειά του. Το εργασιακό στρες τον οδήγησε στο ποτό, και ο εθισμός του γινόταν ολοένα και μεγαλύτερος, μέχρι τη στιγμή που επισκέφτηκε την εναλλακτική κλινική αποτοξίνωσης.

“To πρώτο ράβδισμα ήταν απαίσιο, ούρλιαξα και βλαστήμησα, κατέληξα με 30 τσουχτερά ραβδίσματα στους γλουτούς, στην πρώτη συνεδρία, την επόμενη μέρα τα οπίσθια μου ήταν μελανιασμένα και μουδιασμένα, όμως περιέργως δεν είχα καμία διάθεση να πιώ βότκα”, παραδέχεται ο Yury και συνεχίζει “όμως καραδοκούν και άλλοι κίνδυνοι, η κοπέλα μου παρατήρησε τα σημάδια που είχα και υποπτευόταν πως έχω κάποια παράλληλη σχέση με …περίεργα σεξουαλικά γούστα, όταν της εξήγησα τι συμβαίνει, εκείνη δήλωσε περήφανη για εμένα”.

H επαναστατική μέθοδος, των Pilipenko και Chukhrova, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Στις κατηγορίες άλλων ψυχολόγων, για τσαρλατανισμό, απαντούν οι μαρτυρίες των ίδιων των ασθενών τους, οι οποίοι δηλώνουν δημόσια, πως ο πόνος τουςέσωσε τη ζωή.

Γεγονός παραμένει πως χιλιάδες ασθενείς από όλη τη Ρωσία, αλλά και από το εξωτερικό, ανυπομονούν να δοκιμάσουν την οδυνηρή και αμφιλεγόμενη αυτή μέθοδο απεξάρτησης.

http://www.globalomen.com



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger