E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Λευκός Οίκος καλεί Πεκίνο – Μόσχα να πιέσουν τη Βόρειο Κόρεα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013



Η ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ πως σκοπεύει να θέσει και πάλι σε λειτουργία έναν πυρηνικό της αντιδραστήρα αποτελεί περαιτέρω ένδειξη πως η Βόρειος Κορέα παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, που καλεί Πεκίνο και Μόσχα να πιέσουν περισσότερο για να κοπάσει η ένταση. 
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου δήλωσε για το θέμα πως «δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν ότι η Κίνα ασκεί επιρροή στη Βόρεια Κορέα» και συνέχισε τονίζοντας πως «είχαμε στο παρελθόν, και το κάνουμε ακόμα σήμερα, ασκήσει πιέσεις στην Κίνα για να χρησιμοποιήσει αυτή την επιρροή και να προσπαθήσει να επηρεάσει τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας. Αυτό ισχύει επίσης (στις συνομιλίες μας) με τους Ρώσους».
Η Πιονγκιανγκ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία πυρηνικό αντιδραστήρα που είχε κλείσει το 2007, ενώ άφησε υπόνοιες πως θα μπορούσε να αρχίσει ξανά τον εμπλουτισμό ουρανίου για στρατιωτικούς σκοπούς.
Τη Δευτέρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως το αντιτορπιλικό USS John McCain, ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους, τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου.
Την Τρίτη, επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Reuters πως ακόμη ένα αντιτορπιλικό, το USS Decatur, βρίσκεται καθ’ οδόν προς την περιοχή.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger