E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το τέλος του κόσμου θα έρθει από μετεωρίτες!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013



Μαγευτικό, μοναδικό, αλλά και τρομακτικό ήταν το θέαμα των μετεωριτών που είδαμε να κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό του πλανήτη μας. Πρώτα, στις 15 Φεβρουαρίου, όταν και οι κάτοικοι περιοχής της Ρωσίας, είδαν την πόλη τους να πλήγεται από τον μεγαλύτερο μετεωρίτη που έχει κάνει την εμφάνισή του, τα τελευταία 100 χρόνια.
Λίγες ώρες αργότερα, ένας ακόμη μεγαλύτερος, πέρασε τόσο κοντά από την επιφάνεια της Γης, όσο κανένας άλλος στα καταγεγραμμένα στοιχεία που έχουμε. Το αποτέλεσμα ήταν, οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο, της Κούβας και της βόρειας Φλόριντα, να έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στον ουρανό, αλλά παράλληλα, έτρεμαν από το φόβο τους για το που μπορεί να καταλήξει αυτό το φαινόμενο. Η Μητέρα Φύση, έδειξε, για άλλη μια φορά, πως εκείνη είναι που έχει το πάνω χέρι, ό, τι και αν κάνουν οι άνθρωποι.
Τα νούμερα σχετικά με την «ταυτότητα» του αστεροειδή που πέρασε τόσο κοντά από την ανθρωπότητα, είναι εντυπωσιακά, αλλά παράλληλα, προκαλούν ζάλη, αν αναλογιστεί κανείς τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε υποστεί ο πλανήτης, στο σύνολο του, αν εκείνος τελικά προσέκρουε επάνω μας. Είχε μήκος περίπου 35 μέτρα, ζύγιζε πάνω από 9.000 τόνους και ερχόταν κατά πάνω μας με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 64.400 χλμ ανά ώρα!
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και κατά το 1908, στη Σιβηρία. Σύμφωνα με τις μελέτες των επιστημόνων για εκείνο το περιστατικό, λέγεται πως ο συγκεκριμένος κομήτης είχε τη δύναμη περίπου 1.000 πυρηνικών βομβών σαν εκείνη που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα! Το μέγεθος του ήταν παρόμοιο με εκείνο που χτύπησε τη Ρωσία, πριν από λίγες μέρες. Μάλιστα, λέγεται πως η έκρηξη που δημιουργήθηκε τότε, ακούστηκε σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της πτώσης, ενώ λάμψεις έφτασαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ευτυχώς, και στις δύο περιπτώσεις, δεν χτυπήθηκαν περιοχές, ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, όπως η Μόσχα, γιατί τότε ο απολογισμός θα ήταν πραγματικά τραγικός.
Πάντως, επειδή οι πτώσεις των μετεωριτών, έχουν αποτελέσματα παρόμοια με αυτά μιας ισχυρής πυρηνικής έκρηξης, το Newsweek, δημιουργεί με το δικό του τρόπο, ένα «παράλληλο σύμπαν» και προσπαθεί να δει ποιες θα ήταν οι συνέπειες, αν κάτι τέτοιο χτυπούσε τη Νέα Υόρκη.
Πρώτα απ’ όλα, θα βλέπαμε μια εκτυφλωτική λάμψη φωτός, την ώρα που θα γινόταν η κρούση του αστεροειδή στη Γη. Το κέντρο του Μανχάταν, θα «εξατμιζόταν» αμέσως από την πρόσκρουση, αφήνοντας στη θέση του έναν κρατήρα, με διάμετρο περίπου 3 χιλιομέτρων. Δευτερόλεπτα αργότερα, το οστικό κύμα της έκρηξης, θα εξαπλωνόταν εκτός του κρατήρα, με αποτέλεσμα να έχουμε την ανατροπή και διάλυση όλων των ουρανοξυστών της πόλης. Η πτώση τους, θα ήταν τόσο εύκολη, που θα έμοιαζαν να είναι κατασκευασμένα από φύλλα χαρτιού, ή από κλαδιά δέντρων.
Λίγο αργότερα, στο ουρανό, θα έκανε την εμφάνισή της μιας πύρινη βροχή, η οποία θα προερχόταν από τα πυρακτωμένα μικρότερα κομμάτια του μετεωρίτη που αποσπάστηκαν από το κυρίως σώμα του κατά την πτώση. Οι ανθρώπινες απώλειες θα άγγιζαν σίγουρα τα εκατομμύρια, καθώς και οι γύρω περιοχές της πόλης, θα ήταν πια παραδομένες στις φλόγες.
Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν με το σενάριο μιας ακόμη καταστροφολογικής ταινίας του Χόλιγουντ, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν απέχουν από την πραγματικότητα στο παραμικρό. Ίσως, στον πραγματικό κόσμο, τα πράγματα να ήταν ακόμη χειρότερα. Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν ήδη ειδοποιήσει για το πέρασμα του μετεωρίτη Apophis, υπερβολικά κοντά από τη Γη, το 2029 αλλά και το 2036.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2029, αλλά στην ουσία δεν θα απομακρυνθεί ποτέ από την ατμόσφαιρά μας, με αποτέλεσμα να κάνει και πάλι ένα πολύ επικίνδυνο πέρασμα το 2036. Μπορεί, όμως, να οδηγηθεί σε κρούση και όχι σε μια απλή «βόλτα» κοντά στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Οι επιστήμονες της NASA είναι αρκετά σίγουροι, πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Όμως, οι αντίστοιχοι επικεφαλής επιστήμονες της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μιας καταστροφικής και δολοφονικής πρόσκρουσής του στον πλανήτη Γη. Η δύναμη του, αναμένεται πως θα είναι 20.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της βόμβας της Χιροσίμα. Θα έρθει λοιπόν, το τέλος του κόσμου μας έπειτα από πτώση μετεωριτών;


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger