E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα: Τί δεν πρέπει ποτέ να συζητάτε με τα παιδιά σας

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013



Ναρκωτικά, αλκοόλ και κάπνισμα. Αυτά είναι τρία από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν έναν γονέα για τη ζωή του παιδιού του. Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως μια ειλικρινής συζήτηση με τα παιδιά τους μπορεί να τα αποθαρρύνει από το να κάνουν λάθος επιλογές στη ζωή τους, μία νέα έρευνα έρχεται να υποδείξει το αντίθετο.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι ρώτησαν 561 έφηβους για τις συζητήσεις που έχουν πραγματοποιήσει με τους γονείς τους σχετικά με το ποτό, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά,ανακαλύπτοντας πως τα παιδιά ήταν λιγότερο πιθανό να κατανοήσουν πως είναι βλαβερά για τον οργανισμό τους, εφόσον οι γονείς τους είχαν μοιραστεί μαζί τους ιστορίες για δική τους χρήση κατά το παρελθόν.
Αντιθέτως, οι γονείς που ενημέρωναν τα παιδιά τους για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των ναρκωτικών, χωρίς να αποκαλύπτουν τα δικά τους, «ένοχα» μυστικά, ήταν πολύ πιο πιθανό να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να κάνουν χρήση τους στο μέλλον.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι γονείς πρέπει να λένε ψέματα στα παιδιά τους. «Δεν ενθαρρύνουμε τους γονείς να ψεύδονται στα παιδιά τους. Απλά υποδεικνύουμε πως είναι προτιμότερο να προωθούν την αρνητική πλευρά των ναρκωτικών, από το να μοιράζονται μαζί τους τις προσωπικές τους εμπειρίες» δηλώνει η Τζένιφερ Καμ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger