E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ακόμα και μετά τα 50 το κόψιμο του τσιγάρου μπορεί να χαρίσει χρόνια ζωής!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013



Είναι μια από τις κακές συνήθειες που πολλοί πασχίζουν, κάθε χρόνο να την κόψουν. Το κάπνισμα, είναι γνωστό πως έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως μετά το πέρασμα μιας ηλικίας, δεν υπάρχει νόημα στο να εγκαταλείψει κανείς το τσιγάρο. Κι’ όμως, ποτέ δεν είναι αργά!
Σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως τη δημοσιότητας, δείχνει, πως το να σταματήσει κανείς το τσιγάρο, ακόμα και αφού έχει περάσει τα 50 χρόνια της ζωής του, μειώνει κατά 40 τις πιθανότητες για έμφραγμα ή καρδιακή προσβολή, σε βάθος χρόνου πέντε ετών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9.000 Γερμανών πολιτών, των οποίων η ηλικία κυμαίνονταν μεταξύ των 50 και 74 ετών και η παρακολούθησή τους, διήρκησε μια δεκαετία.
Τα αποτελέσματα, έδειξαν ξεκάθαρα πως ακόμη και οι… τολμηροί ηλικιωμένοι που αποφάσισαν να σταματήσουν να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους, είχαν χρόνο ώστε να διορθώσουν μέχρι ένα βαθμό τη ζημιά που είχαν προκαλέσει στον οργανισμό τους, όλα αυτά τα χρόνια.
Ο καθηγητής Χέρμαν Μπρένερ και οι συνάδελφοί του στο Γερμανικό Ινστιτούτο Έρευνας του Καρκίνου, κατάφεραν να δείξουν πως οι καπνιστές είχαν κατά 50% μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν μια καρδιακή ασθένεια, σε σχέση με εκείνους που δεν κάπνιζαν. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι, όμως, πως και οι πρώην καπνιστές είχαν καταφέρει να αγγίξουν σχεδόν τα επίπεδα εκείνων που δεν κάπνιζαν συστηματικά ποτέ στη ζωή τους!
«Επίσης, είδαμε πως οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακά προβλήματα σε μικρότερη ηλικία» είναι τα λόγια του καθηγητή κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δουλειάς τους.
«Το να σταματήσει κανείς να καπνίζει πριν από τα 40 του χρόνια, μπορεί να του δώσει πίσω σχεδόν ολόκληρη τη δεκαετία της ζωής του που έχει ουσιαστικά χάσει λόγω του τσιγάρου» πρόσθεσε, στέλνοντας έτσι, ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους όσοι συνεχίζουν να καπνίζουν φανατικά.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger