E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το Google Maps ανακάλυψε εστία μαζικών ανθρωποθυσιών!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, χρησιμοποιώντας το google maps, τη μεγαλύτερη εστία ανθρωποθυσιών στην ιστορία της Κεντρικής Αμερικής! Οι αρχαιολόγοι έχουν μέχρι στιγμής ξεθάψει πάνω από 150 ανθρώπινα κρανία, με μόλις έναν ή δύο σπόνδυλους, κάτι που σημαίνει πως τα κεφάλια είχαν κοπεί με τσεκούρι από τον λαιμό των θυμάτων!


Τα κρανία, τα οποία βρέθηκαν στο Μεξικό σε μια περιοχή αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την κοντινότερη σύγχρονη πόλη, χρονολογούνται κάποια στιγμή μεταξύ του 600-850 μ.Χ. Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως τα συγκλονιστικά αυτά ευρήματα μπορούν να κλονίσουν τις ήδη υπάρχουσες αντιλήψεις σχετικά με την αρχαία κουλτούρα της περιοχής.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Σκεφτείτε πως η περιοχή αυτή, η οποία πιστεύαμε πως δεν είχε τίποτα το αξιόλογο, περιέχει αποδεικτικά στοιχεία για τη μεγαλύτερη εστία μαζικών ανθρωποθυσιών στην αρχαία Κεντρική Αμερική» δηλώνει ο Κρίστοφερ Μόρχαρτ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο κύριος Μόρχαρτ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν τυχαία το σημείο ταφής των κρανίων, καθώς χρησιμοποιούσαν το google maps για να επιθεωρήσουν το σύστημα ύδρευσης του αρχαίου βασιλείου Teotihuacan. Η αναζήτησή τους έδειξε την ύπαρξη των κρανίων, καθώς και ενός βωμού περιτριγυρισμένου από αγάλματα, που μαρτυρούν την ύπαρξη μιας εστίας ανθρωποθυσιών.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger