E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ερευνα: Το κλειδί της τέλειας σχέσης είναι η φιλία και όχι το σεξ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013


Ποια είναι τα συστατικά για μία μακροχρόνια, υγιή σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Πολλοί αναρωτιέστε πως μπορείτε να παραμείνετε με τον άνθρωπο που επιθυμείτε για μια ζωή.Νεώτερη έρευνα δείχνει ότι για να παραμείνει μία σχέση σταθερή, χωρίς εντάσεις και σεξουαλικά υγιής, πρέπει να υπάρχει εκτός από ερωτική διάθεση και μία ανιδιοτελής, φιλική προσέγγιση.
«Οι ρομαντικές σχέσεις στον πυρήνα τους είναι στην ουσία φιλίες», υποστηρίζει η υπεύθυνη της έρευνας Λόρα Βάντερντριφτ, του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Γι αυτό το λόγο, όταν δύο άτομα θέλουν να κρατήσουν μία σχέση, πρέπει πρώτα απ’ όλα να διατηρήσουν μία φιλική σχέση.
Προσθέτει επίσης «Τοποθετώντας το κομμάτι της φιλίας πιο ψηλά από άλλους παράγοντες (όπως σεξ), ίσως να προωθήσει πιο διαρκείς σχέσεις και η σεξουαλική ζωή θα είναι καλύτερη».Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στην «Journal of Social and Personal Relationships», περιείχε δύο πειράματα.
Το πρώτο αποτελούνταν από 190 μαθητές που είχαν σχέση κατά μέσο όρο 18 μήνες στην αρχή της έρευνας. Συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το πώς επένδυσαν στις σχέσεις τους και ποιες προσδοκίες είχαν. Τέσσερις μήνες αργότερα όταν επικοινώνησαν ξανά, περίπου το 27% δεν ήταν με τον ίδιο σύντροφο. Τα ζευγάρια που επένδυσαν περισσότερο σε μία δυνατή φιλία, ανέπτυξαν καλύτερη σχέση στο ερωτικό και σεξουαλικό κομμάτι, και είχαν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.
Το δεύτερο πείραμα περιελάμβανε 184 άτομα με σχέση περίπου 16 μηνών. Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν με κλίμακα 1-9 από το λιγότερο σημαντικό έως το πολύ σημαντικό, την ασφάλεια, το σεξ ,τη συντροφικότητα, την εμπειρία καινούριων πραγμάτων και την αυτοβελτίωση. Τα άτομα που βαθμολόγησαν την συντροφικότητα είχαν την τάση να αναπτύξουν μεγαλύτερη δέσμευση και σεξουαλική πληρότητα. Τα άτομα που είχαν σε μεγαλύτερη εκτίμηση τις προσωπικές τους ανάγκες, σημείωσαν χαμηλότερα αποτελέσματα στον ερωτικό τομέα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger