E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν λιγότερο άγχος!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013


Οι ομοφυλόφιλοι που δεν κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερο άγχος σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν τα στοιχεία του Κέντρου Ερευνών για το Ανθρώπινο Στρες του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά.
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην επιθεώρηση Psychosomatic Medicine, ρίχνει φως «στον θετικό ρόλο που παίζει η αποδοχή του τι είναι κάποιος και η επικοινωνία για την υγεία και την ευημερία των ομοφυλόφιλων», υπογραμμίζει ένας από τους ερευνητές, ο Δρ Νέιθαν Σμιθ Γκραντ.
Ομάδα γιατρών από το νοσοκομείο Λουι-Λαφοντέν μέτρησε το επίπεδο της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, αλλά και περίπου 20 βιολογικούς δείκτες όπως το επίπεδο ινσουλίνης, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και αδρεναλίνης.
Συνολικά, τα 87 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα–45 ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι και 41 ετεροφυλόφιλοι–υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και πολλαπλές μετρήσεις. Ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους, οι 31 (19 άντρες και 12 γυναίκες) δήλωσαν ότι δεν έκρυβαν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
«Το γεγονός ότι αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλία τους ίσως να είναι ευεργετικό για την υγεία, γιατί η κοινωνία δείχνει ανοχή και διευκολύνει την διαδικασία δημοσιοποίησης», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Ρομπερτ-Πολ Τζάστερ.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger