E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πιο γκρινιάρες οι γυναίκες όταν αρρωσταίνουν

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013



Οι άντρες μπορεί να έχουν κερδίσει τη φήμη του «μωρού» όταν είναι άρρωστοι, αλλά νέα επιστημονικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες είναι αυτές που γκρινιάζουν περισσότερο όταν έχουν γρίπη.


Οι άντρες, από την πλευρά τους, προσπαθούν να κρύψουν τα συμπτώματά τους και να παραστήσουν ότι είναι καλά.

Τα ευρήματα προέρχονται από το βρετανικό διαδικτυακό πρόγραμμα παρακολούθησης της γρίπης Flusurvey, το οποίο εκπονούν εδώ και τέσσερα χρόνια επιστήμονες από τη Σχολή Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 5.000 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι κλήθηκαν να αναφέρουν οποιοδήποτε σύμπτωμα από το ανώτερο αναπνευστικό και να βαθμολογήσουν το πώς ένιωθαν σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100.

Η μέση βαθμολογία της ευεξίας για όσους δεν εκδήλωσαν κανένα σύμπτωμα έως την ολοκλήρωση της ανάλυσης, ήταν η ίδια για άντρες και γυναίκες: έδωσαν 90 βαθμούς.

Μεταξύ των εθελοντών, όμως, που ανέφεραν ότι ανέπτυξαν χαρακτηριστικά συμπτώματα γρίπης (δηλαδή υψηλό πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα) η μέση βαθμολογία της ευεξίας για τους μεν άνδρες ήταν 60, για τις δε γυναίκες μετά βίας 50.

Αντιθέτως, μεταξύ όσων ανέφεραν πως παρουσίασαν χαρακτηριστικά συμπτώματα κρυολογήματος (απλής ίωσης) όπως ο βήχας και το συνάχι, η μέση βαθμολογία της ευεξίας ήταν ίδια και στα δύο φύλα: έφτασε τους 75 βαθμούς.

«Η άποψη ότι οι άντρες παραπονιούνται περισσότερο όταν είναι άρρωστοι είναι ευρέως διαδεδομένη, αλλά τα ευρήματά μας δείχνουν πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άλμα Άντλερ, υπεύθυνη του προγράμματος Flusurvey, σκοπός του οποίου είναι η μελέτη και κατανόηση του τρόπου εξάπλωσης της γρίπης στη Βρετανία.

«Και αυτό, τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο το οποίο να υποδηλώνει ότι οι ιοί της γρίπης επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο τις γυναίκες, προκαλώντας τους εντονότερα συμπτώματα».

Αντιθέτως, την περασμένη εβδομάδα μία νευροεπιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Durham, η δρ Αμάντα Έλισον, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ιώσεις είναι πιο βαριές στους άντρες, διότι διαθέτουν περισσότερους υποδοχείς θερμοκρασίας στον εγκέφαλό τους και έτσι εκδηλώνουν πιο βαριά συμπτώματα.



Πηγή: tanea.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger