E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βερολινο - Λονδινο: Διαψευδουν τα περι τελεσιγραφου Μερκελ προς Καμερον

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι F. Times έγραφαν ότι η καγκελάριος θα απειλούσε το Λονδίνο με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής




















Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Ανγκελα ΜέρκελΣτέφεν Ζάιμπερτ, «διέψευσε επισήμως το δημοσίευμα» του σημερινού φύλλου της εφημερίδας «Financial Times» σύμφωνα με το οποίο η καγκελάριος προτίθεται να απειλήσει τον βρετανό πρωθυπουργόΝτέιβιντ Κάμερον με ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου, αν αυτός επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

«Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να επιτύχει αυτή η σύνοδος του Νοεμβρίου», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ζάιμπερτ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στην υποστήριξη του Βερολίνου προς την πρόταση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ να συνεδριάσει εκτάκτως η ΕΕ το Νοέμβριο σχετικά με το σχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020.

Οι «Financial Times» αναφέρουν, επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στους διαπραγματευτές, πως «η Γερμανία σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι θα επιδιώξει τη ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του επόμενου μήνα, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ προβλέπει οτιδήποτε άλλο εκτός του παγώματος των δαπανών».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «η κυρία Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον Ντέϊβιντ Κάμερον να υποστηρίξει μια γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ένωσης».

Παρέμβαση από Λονδίνο
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον. «Η Βρετανία δεν έχει καμία πληροφόρηση από τη Γερμανία σχετικά με το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η επικείμενη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Δεν έχουν, όχι, δεν έχουν πει τίποτε», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως το Λονδίνο δεν βλέπει το λόγο να αυξηθούν οι δαπάνες πάνω από το ρυθμό του πληθωρισμού.

«Ο πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει τη θέση του για τον προϋπολογισμό (της ΕΕ) την Παρασκευή στην συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει. Κατέστησε σαφές ότι προτίθεται να εγκρίνει μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό το Νοέμβριο, εάν είναι η σωστή συμφωνία για τους Βρετανούς φορολογούμενους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να θέσει βέτο στο σχέδιο του προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020 της ΕΕ, εάν αυτό περιλαμβάνει απαράδεκτες αυξήσεις δαπανών, αφήνοντας να διαφανεί η προοπτική μακροχρόνιων και δύσκολων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής στις 22 και 23 Νομεβρίου.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger