E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

THE ANGELS SHARE

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στην γλυκόπικρη αυτή κωμωδία πρωταγωνιστεί ο Robbie που επισκέπτεται στο μαιευτήριο την νεαρή γυναίκα του Leonie και το νεογέννητο γιο του Luke. Συγκλονισμένος από το ευτυχές γεγονός, ορκίζεται ότι ο Luke δεν θα έχει την ίδια τραγική ζωή που είχε ο ίδιος. Έχοντας πρόσφατα αποφυλακισθεί, δίνει στο εαυτό του μια τελευταία ευκαιρία ... Ενώ εκτίει κοινωφελή εργασία, συναντά τους Rhino, Albert και Mo που, επίσης, αδυνατούν να βρουν εργασία εξαιτίας του ποινικού τους μητρώου. Ο μικρός έκανε τον Robbie να φαντάζεται πως το ποτό μπορεί να αλλάξει τη ζωή του - όχι το φτηνό αλκοολούχο κρασί, αλλά τα καλύτερα malt ουίσκι στον κόσμο. Ίσως ένα νέο μέλλον προδιαγράφεται με το «Uisge Beatha» το «νερό της ζωής». Μόνο οι άγγελοι γνωρίζουν ...



(Κριτική από το 65ο Φεστιβάλ Καννών 2012)

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να δω το όμορφο και απλό φιλμ του Κεν Λόουτς "THE ANGELS' SHARE" πάλι με θέμα τις λαϊκές τάξεις στην Γλασκώβη, στην Βρετανία, ένα θέμα το οποίο έχει υπηρετήσει από την αρχή της καριέρας του συνειδητά, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και μέσω της συνεπούς πολιτικής στράτευσής του στην διεθνιστική άκρα αριστερά.

Εδώ δεν έχουμε ένα μεγάλο πολιτικο δράμα, όπως το "Γη και Ελευθερία". Αντίθετα όλα κινούνται γύρω από ένα βαρέλι σπάνιου ουίσκι! Αστείο θα μου πείτε... Λάθος! Ο Λόουτς, ξέρει να δίνει ομορφιά και μεγαλοπρέπεια, σε κάθε ιστορία που αποφασίζει να φέρει στην μεγάλη οθόνη, και εδώ, ενώ κάποιος άλλος θα είχε καταλήξει σε "γκρίζα διαφήμιση" (θέλησα πολλές φορές ένα ποτηράκι στην διάρκεια της προβολής...) , εκείνος, πραγματεύεται το θέμα του με τόσο χιούμορ και ζεστασιά που για άλλη μια φορά κυριολεκτικά του βγάζω το καπέλο! 


Paul Brannigan...Robbie

John Henshaw...Harry
Gary Maitland...Albert
Jasmin Riggins...Mo (as Jasmine Riggins)
William Ruane...Rhino
Roger Allam...Thaddeus
Siobhan Reilly...Leonie
Chooye Bay...Tai Pan
Paul Birchard...North American Bidder
James Casey...Dougie
Roderick Cowie...Anthony
Paul Donnelly...Jamie
Scott Dymond...Willy
Nick Farr...Defence Agent
David Goodall...Angus Dobie


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger