E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ενα βήμα πριν τον εμφύλιο η Αίγυπτος, ο στρατός έριξε τον Μόρσι

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σε μία κλωστή κρέμεται πλέον η κατάσταση στην Αίγυπτο. Τεθωρακισμένα οχήματα έχουν βγει πλέον στους δρόμους του Καΐρου, στρατιώτες αναπτύσσονται σε γέφυρες και δρόμους, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ο Μοχάμεντ Μόρσι παραμένει στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πήγε κανονικά όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Το τελεσίγραφο που είχαν θέσει οι Ενοπλες Δυνάμεις στον πρόεδρο της χώρας από τη Δευτέρα εξέπνευσε, με τον ίδιο να εμμένει στη στάση του. Επειτα από την τελευταία του δήλωση, στην οποία επανέλαβε πως δεν παραιτείται και δεν υποχωρεί στις πιέσεις, αλλά είναι υπέρ μίας κυβέρνησης συνασπισμού, ο στρατός βγήκε στους δρόμους.

Τα άρματα και οι στρατιώτες κινούνταν σε κεντρικούς δρόμους κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ήδη έχει απαγορευθεί στον Μόρσι και στους συνεργάτες του η έξοδος από τη χώρα. Σύμβουλός του είχε κάνει από νωρίς λόγο για «πραξικόπημα σε εξέλιξη» και είχε καλέσει τους υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να αντισταθούν ειρηνικά.

Με τις εκτεταμένες διαδηλώσεις να συνεχίζονται, οι πολίτες που απαιτούν την παραίτηση του προέδρου υποδέχθηκαν πανηγυρίζοντας τα στρατεύματα. Πολλοί ανέβαιναν στα άρματα και φώναζαν «στρατός και πολίτες μία γροθιά».

Την ίδια ώρα, στρατιώτες που αναπτύσσονταν σε περιοχές που διαδήλωναν υποστηρικτές του Μόρσι πυροβολούσαν στον αέρα για να διαλυθεί το πλήθος και τους φώναζαν «Είμαστε εδώ για την ασφάλειά σας».

Νωρίτερα είχε ήδη καταληφθεί από το στρατό τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο, με τους αξιωματικούς να παρακολουθούν από την αίθουσα σύνταξης το τι μεταδιδόταν μέχρι την εκπνοή του τελεσιγράφου.

Τα τελευταία 24ωρα, στις συγκρούσεις μεταξύ των δύο παρατάξεων των διαδηλωτών έχουν χάσει τη ζωή τους 37 άτομα και έχουν τραυματιστεί άλλοι 1.600.

iefimerida

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger