E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί όταν πίνουμε, είναι όλοι κούκλοι/ες;

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σας έχει τύχει, μετά από μια βραδιά όπου το αλκοόλ έρεε άφθoνα, να ξυπνήσετε και να αντικρίσετε έναν άνθρωπο που... δεν ταιριάζει στην αισθητική σας εικόνα; Μην ντρέπεστε! Ομολογείστε άφοβα! Δεν είστε μόνοι!

Το φαινόμενο μάλιστα είναι τόσο συχνό, που για το λόγο αυτό αποφάσισε η επιστημονική κοινότητα να ασχοληθεί και με αυτή την ανθρώπινη ατασθαλία. 

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, το αλκοόλ που εμπεριέχεται στα οινοπνευματώδη ποτά, όταν υπερβαίνει τη επιτρεπτή ποσότητα πόσης, εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες που έχει στον οργανισμό , αλλάζει και τον τρόπο μέσα από τον οποίο βλέπουμε τους ενδιαφέροντες και μη στόχους!

 Ακόμα και αν κάποιος υποψήφιος εραστής δεν θεωρείται η προσωποποίηση ειδώλου αγγελικά πλασμένου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ανήκει στην κατηγορία αυτή. Ο Barry Jones, επικεφαλής στο τμήμα Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τους καθηγητές Andy Thomas, Jessica Piper ξεκίνησαν την έρευνα αυτή, όπου ο στόχος ήταν πως επιδρά η κατανάλωση οινοπνεύματος στην επιλογή ερωτικού συντρόφου. ” Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές να ξυπνούν κυρίως νεαρής ηλικίας άτομα και να αντικρίζουν κάποιον που δεν αναγνωρίζουν ή δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχαν πλάσει στο μυαλό τους. 

Μάλιστα οι συμπεριφορές αυτές έχουν άμεση σχέση με σεξ χωρίς προφυλακτικό που παραπέμπει σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αύξηση κρουσμάτων HIV, λοιμώξεων και εκτρώσεων” δηλώνει ο καθηγητής.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger